|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Witamy po ciemnej stronie mocy Uważaj to wciąga
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4473 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolejna wizyta jest w "dużym" mieście, więc mam nadzieję, że trafię na inne podejście. Cytat:
Późno się obrócił nawet nie wiedziałam, że to możliwe. Myślałam, że po 30 tygodniu maluchy mają za mało miejsca, żeby tak bardzo móc zmienić pozycje :P Cytat:
Świetnie, że udało się zaoszczędzić 300 zł, w końcu to kupa kasiorki. Cytat:
może ciepły prysznic i mięta pomoże? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Gazela, no ja w pl słyszałam o takich absurdach, znajomej nie chciał lekarz dać - bo wyniki wszystkie miała dobre. |
|
|
|
|
#4475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez widze zmamusiowienie totalne... Hania chodzi,przytula sie do mnie,caluje,mowi,ze jestem najwspanialsza mama na swiecie,ze mnie uwielbia... troche stracila zainteresowanie brzuszkiem,aczkolwiek ostatnio wyjela pieluchy wielorazowe i wszystkie misie i lalki sa w pieluszkach,no i ostatnio misie laduja czesto w wannie jak sie tylko Maz odwroci podczas nalewania wody-Hania kapie misie... kilka zabawek juz podzielila na dwie czesci-jedna dla siebie,druga dla Zuzi jak juz Hania Ja nauczy bawic sie nimi. Poza tym kilka zabawek postanowila wystawic na wyzsza polke,bo to beda tylko Jej zabawki... ze tak powiem dziecko sobie wszystko przemyslalo i poustawialo po swojemu. Mi sie podoba ten podzial,ktory zrobila-bo zrobila to z wlasnej woli i uwazam,ze ma prawo do zabawek tylko dla siebie a z drugiej strony beda tez zabawki tylko Maluszka,no i zabawki wspolne-widze,ze u Niej ta granica jest elastyczna,bo co kilka dni jakkas zabawka jest uznawana za taka,ktora Hania bedzie uczyla jak sie bawic Maluszka.
A ja dzisian zdycham,nos przytkany,boli mnie glowa i boje sie,ze to zatoki i mnie dopadly... No a Wy co chwila jakies zakupy robicie,ale mi sie to tez wlaczylo i kupilam juz dwie pary bucikow wiosennychHani,kurteczke i poluje na jakas fajna kuchenke,bo taki planuje dla Niej prezent na 3urodzinki... |
|
|
|
#4477 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj zebrałam się na odwagę i zadzwoniłam do dentysty
wizyta piętek godz. 15 a potem spojrzałam w kalendarz-ten piątek to 13-go
|
|
|
|
#4478 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem czy to sa wzdecia bo brzuch mam miekki wyprozniam sie normalne no a boli mnie zoladek. Bylam na wizycie maluszek zdrowy to najwazniejsze.. wazy juz 671g szyjka zamknieta i dluga. a ja mam sie kurowac i jak do jutra nie przejdzie to mam jechac na ip..
|
|
|
|
#4479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W takim razie, odpoczywaj i relaksuj się, będzie dobrze i oby obeszło się bez wizyty na IP :-*
|
|
|
#4480 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
melduje że jestem już po wizycie wyszłam z domu o 10 a wróciłam koło 18 Pospacerowałam sobie po sklepach, w lumpku wpadło kilka sztuk ciuszków dla dziecia (wypiorę, wstawie focie na klub ) niestety dla siebie nic nie znalazłam .
|
#4481 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę :-*
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co miałam w sumie kilka razy coś podobnego, bolał ewidentnie żołądek .. pytałam gin i mówił, że tak może być .. potem przeszło .. może coś zjadłam nie takiego? Sama nie wiem. Ale dziwny był ten ból, trochę jakbym tam kamień miała czy coś ..
|
#4483 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Ja dziś miałam straszny dzień, zepsuło mi się auto i musiałam na nogach wracać do domu. Przeszłam spory kawał, w deszczu i wietrze i teraz ledwo żyje! Tak mnie boli w pachwinach, że zaraz oszaleję
mam nadzieję, że to nic groźnego a do tego jutro jedziemy do szpitala, więc w domu zamieszanie, pakowanie i zaczynam panikować, że będę tam sama z Frankiem, a nie czuję się najlepiej trzymajcie kciuki za nas i piszcie fajne rzeczy, bo jak będę was czytać to mi będzie weselej Hehe
|
|
|
|
#4484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak tylko ja z ubrań to same body na krótki rękaw albo sukienki kupuje, chyba jeszcze nic na długi rękaw nie mam Chyba intuicja mi podpowiada że będzie upalne lato
|
|
#4485 |
|
Raczkowanie
|
Jedyna dobra, ale bardzo istotna wiadomość na dziś to taka, że byłam u gina i wszystko dobrze z Zosią
za dwa tygodnie następna wizyta i do tego czasu muszę zrobić glukoooozę blee
|
|
|
|
#4486 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem w 21 tyg, miałam wcześniej taką wredną babę, na początku aby się dowiedzieć poszłam do 1 lepszej bo do tych dobrych lekarzy były kolejki po miesiąc czasu, a ja dluzej czekac nie moglam za 1 razem krotko tylko usg mi zrobila, za 2 myslalam ze zniose jej humory ale za 3 to przegięła ;p wiec uciekłam stamtąd... Masakra. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- ktoś tu pisał, że ma już "kaczy chód" .. hahaha ja niestety juz też, zadyszke łapie ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
weź ze sobą cytrynę, wystarczy jedna połówka i będzie super, nie odczujesz aż tego tak " tragicznie" pielęgniarka pozwoliła mi wcisnąć, mówiła ze mało kto wie o tym, że tak można
|
|
#4487 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizyty ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja idę jutro na glukozę ale mam jakby co cytrynke w zapasie, panie pozwoliły wziać ze sobą ![]() Byłam na tych zakupach i butów nie mam, a płaszczyk, hmmm w sumie mam, ale z lumpa szału nie ma, ale przynajmniej luźny jest i na troch wystarczy ![]() zaraz wstawie fotke do klubu
|
|
|
#4488 |
|
Raczkowanie
|
Wy tu o dentyście, a ja dzisiaj tak mało czułam ruchy małej, że kupiłam w sklepie wielkiego lizaka w kształcie serca - obrzydliwie słodki, właśnie go liżę i ją obudziłam. Masakra - niech już przestanie
![]() W klubie wrzucam zdjęcie brzuszka, jutro jadę na zakupy, może uda się coś upolować dla Zosi Śpijcie dobrze! Obyśmy jutro od rana wszystkie miały piękne słoneczko
|
|
|
|
#4489 |
|
Raczkowanie
|
Czesc laski, gratuluje udanych wizyt
Cicha, ja tez tak mam, nawet po niewielkim posilku czuje jakbym zjadla nie wiadomo ile, brzuch twardy i robi mi sie ciezko. Ale ponoc to normalne, narzady sa juz troche scisniete, trzeba sie przyzwyczajac U nas dzien byl dosc meczacy, rano pobudka i wycieczka do us, tak mnie tam jeden facet wkur... ze myslalam, ze go walne czyms, jeszcze tam goraco bylo to juz nerw mialam. Ale babeczka, ktora siedziala obok niego zapytala o co chodzi, poszla do innego pokoju sie dowiedziec i upewnic i dopiero dzieki niej sprawe zalatwilam. A tamten jak zacieta plyta powtarzal "wedlug ustawy bla bla bla" w odpowiedzi na 3 rozne pytania Ze mna istatnio cos sie dzieje, wiem, ze hormony szaleja i w ogole, ale ostatnio jak mnie cos rozsmieszy to przez caly dzien doslownie rze az mnie przepona boli z drugiej strony nie rycze ani nie jestem drazliwa. Zauwazylyscie u siebie takie reakcje?
|
|
|
|
#4490 |
|
Rozeznanie
|
Martynka akurat co do tego to ja tak nie mam. Jem normalnie i nie mam problemow z twardym brzuchem zaparciami wzdeciami itd dlatego nie wiem co to bylo. Ale melduje ze wczoraj po wzieciu ranigastu na recepte nospiw forte i paracetamolu zyje jako tako i chyba powoli pomaga.. bow nocy juz nie czulam tego okropnego bolu zoladka.. wiec pobiore przez pare dni leki i mam nadzieje ze wszystko wroci do normy
|
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja za to wlasnie siedze w przychodni, wypilam glukoze, wcale nie byla taka okropna, i teraz czekam 2 godziny... Umre tu
|
|
|
#4492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam się po usg połówkowym i informuję, że u mnie zamiast niespodzianki będzie dziewczynka
|
|
|
|
|
#4493 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na 9tą mam wizytę u internistki w Lux Medzie mam nadzieje ze bez gadania da mi skierowanie na mocz. To bym jutro powtórzyła te badania. |
|
|
|
|
#4495 |
|
Rozeznanie
|
Wiktoria po prababci a na drugie Helena
Edytowane przez Anex Czas edycji: 2015-03-12 o 08:19 |
|
|
|
#4496 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Cytat:
ale z drugiej strony mam też dni, że potrafię się rozpłakać o byle co. Cytat:
super |
||
|
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje i troszke zazdroszcze ![]() Sarrai no ja tez tego mialam calkiem sporo... Taki kubek jak jest do kawy z automatu...
|
|
|
#4498 |
|
Rozeznanie
|
a co do glukozy to prawda ze 3 razy kuja?;/ bo mi wczoraj lekraka tak powiedziala zebymsie na to przygotowala:/ ale ja to sie w kwietniu bede kuc jakos przed 28tc
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
![]() A wczotaj mojemu mezusiowi udalo sie zobaczyc jak maly kopnal, jego mina szoook - chyba mi nie wierzyl ze czuje ruchy, wyglaskal brzuch wycaliwal wygadal sie do niego jak nigdy hehe smueszne to bylo
|
|
#4500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- A ja przepadłam, kupiłam: http://allegro.pl/next-3-pary-super-...148485904.html Uwielbiam ciuszki z Nexta ![]() Dalej licytuję różne takie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Uważaj to wciąga

nawet nie wiedziałam, że to możliwe. Myślałam, że po 30 tygodniu maluchy mają za mało miejsca, żeby tak bardzo móc zmienić pozycje :P
probowalam odsypiac noc ale za cholere nie idzie bo brzuch boli:/ kurde nie wiem w okolicach zoladka ale co to moze byc

ale trzeciego już przeszło
ale mam jakby co cytrynke w zapasie, panie pozwoliły wziać ze sobą
z drugiej strony nie rycze ani nie jestem drazliwa. Zauwazylyscie u siebie takie reakcje?