|
|
#3931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Cytat:
|
|
#3932 |
|
Rozeznanie
|
A ja Cię rozumiem. Ja mam wizytę jutro to już będzie 34 tydzień a ja nie miałam ani razu badanej szyjki np. Zawsze usg, które wychodziło bardzo dobrze ale nie wiem co się na dole dzieje... a od kilku dni brzuch mi na dole pobolewa...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3933 |
|
Wtajemniczenie
|
Ola, Santi dzięki. Muszę się właśnie do apteki wybrać, bo nic nie mam w domu
|
|
|
|
#3934 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3936 | |||
|
Zadomowienie
|
Co do sakramentów dla rozwodników to ważne jest, czy po rozwodzie strona żyje w grzechu, czyt czy związała się z kimś innym. Bo jesli mąż odszedł i założył sobie nową rodzinę, a była żona jest sama, to mimo rozwodu cywilnego przed Kościołem jest żoną swego męża i nie żyje w grzechu, bo nie cudzołoży. Mąż już tak.
Moja przyjaciółka była zmuszona się rozwieść, bo mąż znalazł sobie kwiatuszka i nawet mają dziecko. Ale ponieważ przyjaciółka z nikim się nie związała, to mimo że nie żyje z mężem, to przysięgi nie złamała, bo nie ona odeszła. Ponieważ jest wierząca i praktykuje, to wiem - już jest 6 lat po rozwodzie- żaden ksiądz jej nie odmówił jej sakramentów, bo za co... ola - współczuję mandatu. Ja kupuję kartę miejską, mimo że nie jeżdżę często, bo jakbym zapomniała skasować, to na bank by mnie złapali - takie mam szczęście. Cytat:
za wypuszczenie i wynikiCytat:
![]() Cytat:
hanka - trzymaj się. irenka - ja w nocy też mam czasem taką zgagę, że wyć mi się chce. Już przestałam brać te srodki, bo mi pomagają na maks pół godziny, a potem od nowa Polska ludowa. Ja dziś wstałam z wk.rwem, bo nie mogę spać już którąś noc z rzędu. I robiąc śniadanie zauważyłam jaką mamy brudną lodówkę w środku. I wk.rw się wzmógł, więc przyczepiłam się do męża, kiedy ostatnio mył lodówkę. Ten zamiast odpowiedzieć na proste pytanie ("nigdy") odr zekł, że nie będzie ze mną w taki sposób rozmawiał
|
|||
|
|
|
#3937 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moj się darl ostatnio ze zawsze ręczniki spadają z wieszaka bo ja źle wieszsm. A równie dobrze on też mógł źle powiesic i to jemu mógł spaść ale przecież jak to? Jemu? W zyciu! I odrazu że na pewno mi. Ubić to mało
|
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
A propo wku...wa.
Się wkurzyłam, teściowa znów wzięła do prania, jedną z naszych rzeczy, konkretnie synusia, moich nie tyka. I znów bluzkę szlag trafił, bo pierze ją w 40 st. i się skurczyła, miejscami jest krzywa
|
#3939 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A że ja jeszcze nakręcałam temat swoim zbudyniałym mózgiem, że to już za tydzień to w ogóle sraka murowana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba mam dzisiaj dzień lenia bo nic mi się nie chce...i dobrze- poleżę sobie pod kocykiem ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Moja kiedyś jak wyjechaliśmy i przychodziła podlewać kwiaty to przy okazji poukładała "synusiowi" wszystkie skarpetki po swojemu tzn: kolorami i tak płasko złożone na pół. Ja ze skarpet robię kulki, bo nie jestem taką pedantką i tż też ode mnie podchwycił ten pomysł. I jak otworzyłam po powrocie szufladę tz to myślałam że zawału dostanę. Od razu sprawdziłam inne szafy. W ogóle co to za zachowanie żeby po szufladach szperać... |
|||||
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Był spokój z tym praniem, teraz znowu.
Najlepsze jest to, że ona bierze JEDNĄ rzecz -.-' Już jedną bluzkę mu tak zrobiła, a teraz drugą. Ja ciemne rzeczy piorę na 30 stopni, ciemne bluzy, takie delikatne ustawiam na delikatne pranie, co by się nie rozciągnęły. A tu proszę, suprise.
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja już takich akcji nie robi, bo jak byliśmy na wakacjach, to chciała być miła i nam pościel zmieniła. Znalazła za dużo ciekawych gadżetów pod poduszkami i cała w nerwach była jak wróciliśmy
|
|
|
#3942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Dobra dziewczyny ide się kimnąc
|
|
|
|
|
#3943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie padła na zawał?
|
|
#3944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja ostatnio wrzuciła białe majtki Kuby z jakimiś swoimi rzeczami, czerwonymi, granatowymi itd... Oczywiście majtki już białe nie są tylko eee.. szaro-czarno-niebiesko-czerwone... jedno szczęście, że to tylko gatki, a nie bluzka/spodnie bo chyba bym też nie rozumiem po co bierze i wrzuca takie rzeczy do swojego prania, skoro ja i tak prawie codziennie piorę nasze rzeczy, to już mogła nie ruszać tego. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- myszonka
|
|
|
#3945 |
|
Zadomowienie
|
|
#3946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi w ogole nie pomogl bardziej sok malinowy mi pomogl. Zalezy od osoby i infekcji
|
||
|
|
|
#3947 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brakuje mi przescieradel, troche ubranek- mamy dostac- plynu do kapieli i kremu hippa.. A tak to szczerze mowiac mam juz wszstko co niezbedne. Wczoraj kupialm kocyk minky :d tzn wczoraj przyszedl pozostana duperele jak karuzela nad lozeczko, szumis, pozytywka, mata edukacyjna. Czekamy na wozek Cytat:
Bylam na usg. I dziwne. Bo wg doktorko maluch sporo mniejszy (niz tc wg om, a do tej pory byl w normie lub nawet powyzej. Tydzien temu lekarz nic nie mowil, ze jest za maly. Dzis wazy 2036, wg om 33t6d, wg usg 32t6d. Zawsze tez myle dare om inras podaje 17.07 raz 18.07 ale to chyba nie mamwiekszego znaczenia. Lozysko 2 stopien na 3. Tez niby krecila nosem, Ale czytam, ze 2 stopien jest w 3 trymestrze, wiec sie zgadza. Czekam na doktorka z ktorym to wszystko omowie.
|
|
#3948 |
|
Zadomowienie
|
Ja go nie kupowalam ze względu na sklad ... Bo te same rzeczy miałam w lodówce
wiec wolalam nie przetworzoną formę tych produktów i jak rozłożyło mnie porządnie to piłam domowy sok malinowy z cytryną, mleko z czosnkiem masłem i miodem, gardło płukałam wodą i solą a na katar ulgę przyniosła maść majerankowa, dodatkowo często wietrzyłam pokoj i zapalalam w kominku olejek eukaliptusowy. Pomogło
|
#3949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pomyśl że już niedługo przytulisz maleństwo a mnie ostatnio ogarnął jakiś szał porządkowy... przez dwa ostatnie dni, przewróciłam całą garderobę do góry nogami, przesiewkę zrobiłam na całego, wyczyściłam pomieszczenie gospodarcze włącznie z wielką zabudowaną szafą, 2 pralki prania dzidziusiowego za mną i teraz biorę się za prasowanie... a jeszcze przede mną kilka pomieszczeń do sprzatania, chyba na głowę upadłam że taki wielki dom wybudowaliśmy
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Nie widziałam jej reakcji, także nie wiem
Ale nawet nie zapytała co to, po co i dlaczego? Ale przez kilka dni jak nas widziała to paliła buraka
|
|
#3951 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyn, od wczoraj próbuje was nadrobic ale tak skrobiecie ze się nie da
Ja po wizycie, usg nie było wszystko ok, serduszko biło ładnie, szyjka zamknięta mam dużo odpoczywać, bo teraz niby taki okres wysokiego ryzyka przedwczesnego porodu i mam dać się tuczyć dzidziusiowi . No a najbardziej sie zszokowalam jak stanęłam na wage bo okazało się ze nic nie przytyłam ale wyniki mam super wiec się nie martwię Kolejna wizyta za 2 tyg. ![]() A i miałam to badanie przesiewowe GBS czy jak to tam się zwie. Nic nie bolało wiec się nie przejmujcie
Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2015-03-12 o 11:10 |
|
|
|
#3952 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
|
#3953 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To już tuż, tuż... ![]() Wstałam i taka dobijająca pogoda, a było już tak fajnie... Jedziemy dziś do sr na spotkanie z rehabilitantem Ciekawe jak wysiedzę
|
|||
|
|
|
#3954 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gardło próbowałam płukać i niestety po dwóch razach był odruch wymiotny i łzy w oczach. także to było dla mnie lepszym złem, a czuję, ze pomaga. ![]() katar jedynie męczy, ale jak to mówią - nieleczony 7 dni, leczony tydzień;P także do soboty/ niedzieli mam nadzieję, że przejdzie ![]() Cytat:
|
|
#3955 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na te pomiary to ja bardzo nie patrzę, bo zależy jak ten kursor przyłożą. Moja koleżanka z pracy miała wyliczane, że duże dziecko, powyżej 4 kg, więc była trochę w nerwach, bo ona drobna i mała, a synek urodził się 2800g, zdrowy, ale drobniutki. Teraz to kawał chłopa ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3956 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha zapomniałam napisać...
Crumble super ze wychodzisz ale jestem pewna że będzie cudownieJeśli chodzi o wagę maleństwa to chyba przesadzają, tydzień różnicy to wcale nie jest dużo tylko Cie stresuja, dużo odpoczywaj, niech maluszek nabiera ciałka
|
|
|
|
#3957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć! Dziś lepszy mam humor, nie trzeba będzie mnie bić!
Ewentualnie gdy się humor pogorszy zgrabnie się stąd zawine ![]() Crumble, super wieści! 36 dni... Przecież to za chwilę! ![]() Capriola, super! za jutrzejsze wyjście Strzałka za wizytę! ![]() Myszonka... Wygrałaś ![]() Scotasia, zdrówka kochana!
|
#3959 |
|
Zadomowienie
|
Scotasia zdrówka
![]() Strzałka za wizytę
|
|
#3960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

w kazdym razie dostalam jakies leki na poprawienie przeplywow, maly lobuz zrobi mase i spadamy
za wypuszczenie i wyniki
trzymać kciuki!!!!

nie padła na zawał?
wszystko masz gotowe???
wszystko ok, serduszko biło ładnie, szyjka zamknięta
ale wyniki mam super wiec się nie martwię