|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
a to moje obie lekarki sa na liscie wiec bede miala prawdziwe genetczne
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie lekarka ta jest bardzo fajan jak byłam na połówkowym z Karolem tez prywatnie i coś ją zaniepokoiło to kazała mi przyjść na drugi dzień do niej do szpitala bo miała dyżur i tam zwołała kolegów żeby zerkneli i oni jak mi zrobiła jeszcze raz usg, więc taka zaangażowana. Na szczęście okazało się że to nic groźnego, ale było mi bardzo miło że się tak zainteresowała i zaprosiła mnie na darmowe zbadanie a nie kazała znów przychodzić do niej prywatnie
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super szkoda, że rzadko można na takich prawdziwych lekarzy trafić
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mi brzusio rośnie, bo czuję takie dziwne napięcie co chwilę. Nie skurcze tylko jakby się coś rozciągało. Trochę kłuje
![]() Ale już chyba 3 dni nic nie plamię. Mam nadzieję, że się zrasta tam ładnie wszystko i już nie będzie krwiaka, bo jak jeszcze będę miała lezeć to sobie w łeb strzelę chyba
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wytrzymasz, dla dzidziusia jesteśmy w stanie wiele poświecić
|
|
#3038 |
|
wkręcona :)
|
Mala a kiedy teraz masz wizytę? chyba już niedługo?? Ja leżeć nie muszę ale i tak dużo leżę i odpoczywam
Zaszkodzić nie zaszkodzi a pomóc może
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też teoretycznie mogę wrócić do pracy...ale troche się jeszcze boje, a poza tym przez te mdłości i bóle pleców nie wiem czy dała bym rade. Narazie jestem w domu, odpoczywam, leże, chodze na krótkie spacery
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Już 4 tydzień tak leżę. Dobrze, że pogoda dziś do doopy to tak nie żal
Szlag mnie juz trafia. Mąż się stara jak może, ale wiadomo, ze nie zrobi w domu tak dokładnie jak ja i tak patrzę jak mi mieszkanko zarasta. No trudno. Nie będę sprzątać, bo jak to się źle skończy to nigdy sobie nie wybaczę. Natalitka mam wizytę w poniedziałek i oby pozwolił mi chodzić już choć trochę.
|
#3041 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W tej nie będę chodziła, bo nie widze sensu - 2 lata temu rodziłam i w sumie to nic się nie zmieniło, nie będę zabierała miejsca pierworódkom ![]() W pierwszej ciąży poczułam ruchy w 22 tygodniu, teraz mam nadzieję na szybsze kopniaczki podobno w drugiej ciąży czuję się je szybciej - już się nie mogę doczekać.Cytat:
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to długo, ale trzymam kciuki, żeby bylo okej
U mnie tez mąż przejął obowiązki, ale ja udaje, że nie widzę niedociągnięć ty tez sie postaraj, dzidzius teraz najwazniejszy
|
#3043 |
|
Wtajemniczenie
|
Mala ja też nie sprzątam, mimo tego że nie mam zagrożonej ciązy...boję się jakoś ganiać na mopie...wszystko robi Tż i też patrzę jak mieszkanie zarasta brudem, ale trudno
Przed porodem zrobię generalkę a póxniej pojadę rodzić Tak z Olą moją 31.10 sprzątałam w domu, listwy przy podłodze nawet na kolanach myłam 1.11 ganianie po cmentarzach, 2.11 lekarz, rejestracja samochodu, cały dzień ganiałam po urzędach, wieczorem małe co nieco z mężem i o 1 w nocy pojechałam rodzić i 3.11 o 14 urodziła się moja córka
|
#3044 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciała bym już normalnie się cieszyć ciążą:/ Wczoraj dostałam pełno ciuszków dla dziewczynki. Są śliczne i nawet nie widać, że używane w większości. Te malusie są takie słodkie. Mąż wczoraj wziął takie śpioszki na 56 i to cała jego dłoń i tak spojrzał przerażony jak on będzie brał na ręce takie maleństwo heheh JA tez się zawsze bałam takich kruszynek, że im coś zrobię
|
|
#3046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
koleżanek dzieci, czy kuzynek mnie przerażają a swoje bez stresu ciach na ręce i to od razu
|
|
#3047 |
|
Wtajemniczenie
|
przy pierwsyzm dziecku zawsze ma sie takie obawy ale szybko sie nauczysz jak brac malenstwo na rece i jak "obrabiac je"
najtrudniej ebdize ubierac glupio zaprojektowane ciuszki w pierwsych miesiacach ale pozniej jak dziecko bedzie sztywneijsze juz bedize spoko
|
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też mnie goni
![]() O matko...słodkie są takie małe ciuszki. Też liczysz na dziewczynkę? Bo ja po cichu trochę tak, choć najważniejsze, żeby było zdrowe A co do trzymania takiego maleństwa to też trochę się obawiam, bo u mnie w rodzinie nie ma takich maluszków wiec już dawno nie trzymałam takiej kruszynki.
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Chciała bym dziewczynkę chyba jak każda kobieta, ale jak będzie chłopczyk tez dobrze. Mój to cały czas o chłopaku i wczoraj jak przeglądałam ciuszki to go wkurzałam, że będę chłopca na różowo ubierać, a tak serio to wiem, że jak bedzie dziewuszka to straci dla niej głowę
i ja tez bez wzgledu na płeć. Tyle wyczekiwane. Będziemy się musieli pilnować, żeby nie rozpieszczać, bo mnie wkurzają takie rozpieszczone dzieci i nie chce, żeby moje takie były
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
To mamy to samo
Mój od początku jest przekonany, że w brzuszku Jasiek rośnie. Staram się go przekonać, że może być różnie. Najważniejsze, żeby zdrowe.Bardzo długo się staraliście?
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie kupuje zadnych ubranek ani nic. Wole poczekac jak juz bede dalej i w pewnej ciązy. Jakos ciezko by mi bylo jakbym teraz zaczela kupować i nic z tego by nie wyszło. Ja tez nigdy nie trzymałam malutkiego dziecka, widziałam tylko wiele razy jak pracowałam w klinice dzieciecej. Pewnie bede sie bala na poczatku przewijac, myc czy trzymac. Chyba normalne
![]() Tez liczę na dziewczynkę, tak jakos lepiej mi sie patrzy, ale wiadomo. Oby zdrowe było. |
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jeszcze nic nie kupuję..chociaż troche korci, ale lepiej poczekać jak sytuacja będzie pewna
![]() Wybieracie już imiona?
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz mam dla dziewczynki, dla chlopca ciezej chociaz mam dwa ktore calkiem pasują. Moj TZ ma dlugie nazwisko więc jest trudniej.
|
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
6,5 roku
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez nic nie kupuje jak bedize chlopak a raczej bedzie to mam po pierwszym synu choc oczywiscie wolalabym dziewczynke i szalec z sukienkami :p
|
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze strasznie boli mnie gardło
a po pracy mam jeszcze wizytę u dentysty bo mi się kawałek zęba ukruszyło Jeszcze tylko jutro i weekend na szczęście. Wziełabym zwolnienie ale w pracy nikt nie wie jeszcze o ciazy a chciałabym powiedzieć dopiero po wizycie wtorkowej więc i zwolnienie na razie nie wchodzi w grę
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze...to naprawdę wyczekane i ciężko będzie chyba nie rozpieszczać
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
ja też bym chciała dziewczynkę widzę że jak wiekszośc
ale oczywiście najważniejsze aby bylo zdrowe
|
#3059 |
|
Zadomowienie
|
Październikowe mamy 2015 część I
Boje sie trzymania takiego maluszka. Wstyd przyznać, ale nigdy dziecka na rękach nie trzymałam. Koleżanka, jak urodziła, chciała mi dać kilka razy, ale sie nie zgadzałam :P. Jeszcze bym krzywdę zrobiła. Kupować ubranek, na razie, nie zamierzam. W maju mamy komunie i trzeba oszczędzać. Ale kto wie? Moze od czerwca zacznę. Bo potem, jak sie wszystko nazbiera, to nie wyrobie finansowo. U nas, znowu, z płcią jest na odwrót. Ja marze o chłopcu, a mój o dziewczynce.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
12.10.2015 Edytowane przez blindness_94 Czas edycji: 2015-03-12 o 15:04 |
|
|
|
#3060 |
|
Wtajemniczenie
|
Malpka ty masz i corke i syna to Ci wszytko jedno nawet ubranka to masz dla kazdej plci ;p ja mam syna to wolalabym stanowczo coreczke ale oczywiscie aby zdrowe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

jest na tej liście lekarz, do którego jestem zapisana prywatnie na genetyczne
05.07.2008 

Wytrzymasz, dla dzidziusia jesteśmy w stanie wiele poświecić 

Tak z Olą moją 31.10 sprzątałam w domu, listwy przy podłodze nawet na kolanach myłam 

a po pracy mam jeszcze wizytę u dentysty bo mi się kawałek zęba ukruszyło