|
|
#1051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X
lila 17 mama miala do pomocy moja siostre, ale mysle, ze sama tez dalaby sobie rade, bo poki co odpukac oprocz tych bolow brzuszka, ktore ma Piotrus moje blizniaki sa bardzo grzeczne.
Na poczatku dawaly troche w kosc, ale my tez przesadzalismy, wybudzalismy ich z zegarkiem w reku na karmienie a potem jak po naszych meczarniach zjadly to sie rozbudzaly i nie chcialy spac.Odkad karmie w nocy na zadanie to przesypiaja po 4 a nawet 4 i pol godziny, zjedza i prawie zawsze odrazu zasypiaja. Nie moge narzekac, bo nie jedna mama z jednym dzieckiem ma gorzej
|
|
#1052 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po porodzie będziesz wyglądała od razu jak przed![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
Czyli widać lepiej karmić na żądanie zapamiętam.---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- No to tylko mnie upewniłyście w moim, że nie opadł. |
||
|
|
|
#1053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tobie to nie ma co opasc, ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
Panienki zaciaza to beda plakac nad soba To ja chyba mam dobrze nie wiem co to za uczucie, i po tym co napisalas nie chce wiedziec ;P nisko to czuje jak skrobie rekami chyba albo glowa mnie uciska, a nogami to tworzy gory na moim brzuchu w okolicach pepka albo sie wypina pupcia i to tyle ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
Czemu bez humoru? ;( Nie widac? bo klopsik zrobil sobie zdiecie w ubraniach przeciez
|
|||
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
noooo, to wiedziałam, że Was rozbawię
ale muszę Wam powiedzieć, że chyba mała główką zeszła jakoś niżej i tam, gdzie powinna. Bo jeszcze dwa tygodnie temu główkę mierzył bardziej po lewej stronie brzucha i tak w miarę wysoko, a dziś mierząc główkę, trzymał tą głowicę nisko i tak bezpośrednio nad pochwą. To by też tłumaczyło te bolesne kłucia w tym miejscu
|
|
|
|
#1055 |
|
Wtajemniczenie
|
Nouvelle super brzuszek, raczej nie widać żebyś miała zaraz rodzić
![]() Resztę brzuszków obejrzę jak wejdę na kompa bo na Tel nie widać. Co do pieluch to my od 2 dni używamy dady i nie widzę różnicy w stosunku do pampersów...także pewnie każdy musi sam wypróbować ![]() Byli u nas goście, mała całą wizytę przespała na kanapie w salonie przy gościach dostaliśmy pampersy, lubię takie prezenty ![]() Coś mnie głowa boli i mam katar macie jakiś pomysł co mogę wziąć/zrobić?Debra super opis! Muszę w końcu swój napisać
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1057 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Debra, dzieki za opis. Fajna wspollokatorka Ci sie trafila. Jak mozna sie przez tyle czasu nie myc, zeby smierdziec. Crystal, zaraz chyba bedziesz rodzic, buzia Ci sie zmienila. Nouvell, ja u Ciebie zadnego celulitu nie widze. Lila, tez masz malutki brzuch. Nie ma co porownywac z Nou, bo macie calkiem inne ksztalty. Rona, super, ze dzieci grzeczne. Wspolczuje tylko bolu brzuszka synka. Widzialam, ze bardzo popularny na problemy brzuszkowe jest Sab Simplex. Mozna go chyba podawac od 1 miesiaca, tylko trzeba zamawiac przez neta, bo to produkt niemiecki. |
||
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klopsa żadnego nie ma Naprawdę kompletnie po Tobie nie widać, że dużo przytyłaś. Brzuszek ładny. Widać, że mały chyba przybiera na masie
|
|
#1059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1060 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z wami
A o to nasza księżniczka Wiki pozdrawia wszystkie ciocie na forum |
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne brzuszki
Aneet jaka śliczna dzidzia DebraM ale opis mimo wszystko fajny. Dobrze ze położna i ginekolog czuwaly a ten lekarz co ci powiedział ze nie umiesz rodzic no zesz kuwa Mac! Co za swinia z niego. Jak tu kobieta ma się nie stresowac;/gbur jeden
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nouvelle ma cellulit? gdzie ja sie pytam ![]() zmienila? az sie po buzi pomacalam ale urodzic to moge nawet dzis bardzo chetnie
|
|
|
|
|
#1063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
A przed porodem mówiłam, że ból to jedyna rzecz przy porodzie, której można być pewnym i nie ma się co go bać... a tu proszę, bardzo miłe zaskoczenie ![]() Cytat:
My zaraz po wyjściu mieliśmy ciągle gości i trudno było mi się odzywać, bo ciągle sprzątaliśmy, ale pozwalałam nas odwiedzać, bo ja czuję się jak w trakcie @, bo tylko podpaski muszę nosić ![]() Mała jest bardzo grzeczna. Kolek nie ma i nie płacze bez potrzeby. Też karmię piersią na żądanie i w dzień budzi się co 3h, a w nocy co 4,5h. Jutro będzie miała już 2 tygodnie I chciałam doradzić do szpitala ubranka dla dziecka. Najłatwiejszy w zakładaniu zestaw to body na ramiączkach i pajacyk.
|
|
#1064 |
|
Rozeznanie
|
Moja gin zadzwoniła do mnie po wysłanym do niej SMS-ie . Powiedziała ze ewidentnie juz sie cos zaczęło - śluz podbarwiony krwią lub na brązowo jest oznaka zbliżającego sie szybko porodu. Powiedziała ze raczej wizyty 18.03 nie doczekam i żebym jutro przyszła na KTG i zobaczy jak z rozwarciem.
Możliwe ze rozwarcie sie robi a skurcze odczuwalne pojawia sie pózniej . Powiedziała ze jak tylko zobacze cos czerwonego a nie brązowego, lub poczuje skurcze to mam jechac na IP jezeli nie jutro sie widzimy . |
|
|
|
#1065 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brakuje ci litrowych lodow i truskaweczek i disco polo ![]() Klopsik jest pod ubraniem mowie ci ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
sliczniutka ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
Przeraza mnie to wstawanie nocne, jestem ciekawa jak u nas bedzie, bo kazdy maluszek ma swoj rytm przeciez ![]() Ja do szpitala wzielam tylko pajacyki, i body pol na pol dlugie krotkie, zobacze jaka temp. bedzie na sali u mnie i sweterek dodatkowo
|
||||
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry wizażowe ciocie - ja wczoraj skończyłam tydzień
![]() jem i śpię i tata mnie kąpie ![]() tej nocy jadłam na śpiocha - mama się wyspała ![]() przesyłam wam całusy ![]() Cytat:
czekam na zdjęcie swojego zięcia ![]() niunia i EdithS również moje gratulacje ![]() my jutro mamy wizytę położnej -trzymajcie kciuki, żeby mała przybrała na wadze - mam dużo pokarmu nie chciałabym jej dokarmiać sztucznie... chciałabym też kupić małej albo misia szumisia albo przytulankę Sterntaler ( też z bijącym serduszkiem) co polecacie?
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj tez nie mam humoru. Mialam tyle raczy zrobić, a jedyne co robię to leżę....
Cytat:
tylko, że ta fota jest niewyrazna i z daleka, to nie widać
|
|
|
|
|
#1068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to jak poród postępuje i jak skurcze są odczuwalne jest bardzo indywidualne. Częstotliwość masz już dobrą, na pewno wszystko idzie do przodu A te położne to głupie są Ja usłyszałam poprzednio, że o nie piszą się skurcze, pewnie bóle z krzyża, to poród potrwa i tym podobne głupie teksty, a wszystko szło bardzo sprawnieCytat:
|
|
#1069 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ogólnie polecam pajace, pajace i jeszcze raz pajace zdecydowanie najwygodniejsze ubranko a uwierzcie, że często trzeba rozbierać/ubierać ![]() Druga rzecz którą polecam to pieluchy tetrowe, używam do wszystkiego ![]() Kolejna rzecz to platki kosmetyczne takie duże, ja je moczę w przegotowanej wodzie i przemywan pupę przy każdej zmianie pieluchy. ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Wiem co przeżywasz, ja wczoraj miała takiego stresa na pewno dobrze przybiera na Twoim mleku! Nie daj sobie wmówić, że jest inaczej!
|
|
|
#1070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam szumisia i jest bardzo fajny, a jak będzie działał na małą to się okaże Ale dziewczyny pisały w wątku, że polecają i że się sprawdził ![]() A ja mam pytanie. Jakie mleko modyfikowane polecacie? Ja bym chciała kupić jakąś małe opakowanie na wszelki wypadek. Zastanawiałam się nad Hippem...
|
|
#1071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- tak mi się wydaje, ale mała jeszcze nie ma wagi urodzeniowej - co mnie martwi...taka mała nasza krupcia z niej ale wierzę , że jest dobrze ![]() dziewczyny, a powiedzcie jaką macie pozycję do karmienia ,bo mnie się wydaje, że ja przez to , że karmię z nakładkami nie moge znaleźć odpowiedniej ![]() ![]() Cytat:
NAN też podobno dobry jest
4.03.2015 r - Emilia nasze największe szczęście Edytowane przez Hottie07 Czas edycji: 2015-03-12 o 18:57 |
||
|
|
|
#1072 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ten na mnie nawrzeszczał tak, że się przestraszyłam, a dwa, że chciałam mu udowodnić, że umiem Później rozmawiał ze mną normalnie i powiedział, że on tak musiał, bo nie współpracowałam ![]() A i do porodu przytyłam 18 kg, od porodu schudłam już 10
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno przybrala jej, jaka ona slodziutka, te oczy |
|
|
|
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moje na km widac dla pocieszenia ;P Tez dzis nic nie robie jedyne co mi sie chcialo, to.... chcialo bo TZ w pracy byl i jest do 22 od rana |
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczy tatusia dziękujemy bardzo mam nadzieje, że przybrała ładnie
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy ponad 3 kilowe szczescia w brzuszkach przeciez ![]() Ja myslalam z TZ nad nestle u nas jakbysmy musieli kupic, bo te apteczne to drogie sa, nie chce przesadzac ze wszystko z apteki od lekarza musi byc, a hippa niestety nie mam ;( w razie co kroliczkowi posmakuje co nie mam nadzieje
|
|
|
|
|
#1079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja na szczęście do wagi urodzeniowej wróciła, ale za tydzień pewnie znowu będę się stresować czy przytyła...i tak już do końca życia ![]()
|
|
|
#1080 |
|
Konto usunięte
|
Ależ wy macie śliczne brzuszki!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

Na poczatku dawaly troche w kosc, ale my tez przesadzalismy, wybudzalismy ich z zegarkiem w reku na karmienie a potem jak po naszych meczarniach zjadly to sie rozbudzaly i nie chcialy spac.

Alicja i Piotruś

macie jakiś pomysł co mogę wziąć/zrobić?

czekam na zdjęcie swojego zięcia
tylko, że ta fota jest niewyrazna i z daleka, to nie widać