Marcowe Mamy 2015 cz. X - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-12, 17:46   #1051
rona1906
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X

lila 17 mama miala do pomocy moja siostre, ale mysle, ze sama tez dalaby sobie rade, bo poki co odpukac oprocz tych bolow brzuszka, ktore ma Piotrus moje blizniaki sa bardzo grzeczne. Na poczatku dawaly troche w kosc, ale my tez przesadzalismy, wybudzalismy ich z zegarkiem w reku na karmienie a potem jak po naszych meczarniach zjadly to sie rozbudzaly i nie chcialy spac.
Odkad karmie w nocy na zadanie to przesypiaja po 4 a nawet 4 i pol godziny, zjedza i prawie zawsze odrazu zasypiaja.

Nie moge narzekac, bo nie jedna mama z jednym dzieckiem ma gorzej
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 17:49   #1052
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
A tak to wygląda u mnie cycki opadły, co najwyżej.... i ręce opadają, jak se pomyślę, ile jeszcze ten stan potrwa
Rozbawiłaś mnie, nie to mój większy, Ty to jesteś jedyna w swoim rodzaju, na takim etapie z takim brzuszkiem Po porodzie będziesz wyglądała od razu jak przed

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
lila 17 mama miala do pomocy moja siostre, ale mysle, ze sama tez dalaby sobie rade, bo poki co odpukac oprocz tych bolow brzuszka, ktore ma Piotrus moje blizniaki sa bardzo grzeczne. Na poczatku dawaly troche w kosc, ale my tez przesadzalismy, wybudzalismy ich z zegarkiem w reku na karmienie a potem jak po naszych meczarniach zjadly to sie rozbudzaly i nie chcialy spac.
Odkad karmie w nocy na zadanie to przesypiaja po 4 a nawet 4 i pol godziny, zjedza i prawie zawsze odrazu zasypiaja.

Kochane Maluszki są Czyli widać lepiej karmić na żądanie zapamiętam.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Chyba nie opadł Ale jaki mały zgrabny jest
No to tylko mnie upewniłyście w moim, że nie opadł.
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 17:57   #1053
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A tak to wygląda u mnie cycki opadły, co najwyżej.... i ręce opadają, jak se pomyślę, ile jeszcze ten stan potrwa

a tobie to nie ma co opasc, za duzo nad miesniami pracowalas przed ciaza az zazdroszcze

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
To jest tak ciężarne mówią mi, że mam mały, a panienki, że wielki Nie ma czego zazdrościć, jak zafasoli w żebra to aż potrafią mi zdrętwieć, ale zdecydowanie bardziej potrafią zaboleć ruchy tam nisko:P Synek nie chce Ci podpaść i Ci tego oszczędza;P
Bo panienki sie nie znaja Panienki zaciaza to beda plakac nad soba

To ja chyba mam dobrze nie wiem co to za uczucie, i po tym co napisalas nie chce wiedziec ;P nisko to czuje jak skrobie rekami chyba albo glowa mnie uciska, a nogami to tworzy gory na moim brzuchu w okolicach pepka albo sie wypina pupcia i to tyle

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:

Crystal - ja tu tylko duży brzuszek widzę, a po Tobie kompletnie kilogramów nie widać. Świetnie wyglądasz

Czemu bez humoru? ;(
Nie widac? bo klopsik zrobil sobie zdiecie w ubraniach przeciez
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:00   #1054
nouvelle2
Zakorzenienie

noooo, to wiedziałam, że Was rozbawię

ale muszę Wam powiedzieć, że chyba mała główką zeszła jakoś niżej i tam, gdzie powinna. Bo jeszcze dwa tygodnie temu główkę mierzył bardziej po lewej stronie brzucha i tak w miarę wysoko, a dziś mierząc główkę, trzymał tą głowicę nisko i tak bezpośrednio nad pochwą. To by też tłumaczyło te bolesne kłucia w tym miejscu

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:04   #1055
aaakarolina
Wtajemniczenie

Nouvelle super brzuszek, raczej nie widać żebyś miała zaraz rodzić

Resztę brzuszków obejrzę jak wejdę na kompa bo na Tel nie widać.

Co do pieluch to my od 2 dni używamy dady i nie widzę różnicy w stosunku do pampersów...także pewnie każdy musi sam wypróbować

Byli u nas goście, mała całą wizytę przespała na kanapie w salonie przy gościach dostaliśmy pampersy, lubię takie prezenty

Coś mnie głowa boli i mam katar macie jakiś pomysł co mogę wziąć/zrobić?

Debra super opis! Muszę w końcu swój napisać
Stary 2015-03-12, 18:06   #1056
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Nouvelle super brzuszek, raczej nie widać żebyś miała zaraz rodzić

Resztę brzuszków obejrzę jak wejdę na kompa bo na Tel nie widać.

Co do pieluch to my od 2 dni używamy dady i nie widzę różnicy w stosunku do pampersów...także pewnie każdy musi sam wypróbować

Byli u nas goście, mała całą wizytę przespała na kanapie w salonie przy gościach dostaliśmy pampersy, lubię takie prezenty

Coś mnie głowa boli i mam katar macie jakiś pomysł co mogę wziąć/zrobić?

Debra super opis! Muszę w końcu swój napisać
na ból głowy lodowaty ręcznik na czoło a na katar sól fizjologiczna do nosa + inhalacje z soli fizjologicznej. Dodatkowo maść majerankowa do nosa

Stary 2015-03-12, 18:09   #1057
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:

chyba nie, bo to do krocza Tobie raczej octenisept do rany na brzuchu się przyda[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
to ja prawie na plasko klade, wiem ze duzo wczesniej nie polozylabym tak dloni jak teraz.
Z ciekawosci zajrzalam w forum co do cc, i tantum rosa to nie bedzie ci potrzebne ale jesli masz, to mozesz wykorzystac do podmywania sie bo jak zacznie sie polog to i tak sie przyda.
Dzieki dziewczyny.

Debra, dzieki za opis. Fajna wspollokatorka Ci sie trafila. Jak mozna sie przez tyle czasu nie myc, zeby smierdziec.

Crystal, zaraz chyba bedziesz rodzic, buzia Ci sie zmienila.

Nouvell, ja u Ciebie zadnego celulitu nie widze.

Lila, tez masz malutki brzuch. Nie ma co porownywac z Nou, bo macie calkiem inne ksztalty.

Rona, super, ze dzieci grzeczne. Wspolczuje tylko bolu brzuszka synka. Widzialam, ze bardzo popularny na problemy brzuszkowe jest Sab Simplex. Mozna go chyba podawac od 1 miesiaca, tylko trzeba zamawiac przez neta, bo to produkt niemiecki.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:10   #1058
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu bez humoru? ;(
Nie widac? bo klopsik zrobil sobie zdiecie w ubraniach przeciez
A nie wiem, nie mam na nic nastroju. Nic mnie nie cieszy. A już nawet ładnie się uczesałam, umalowałam, ubrałam... Nawet rodzić mi się dziś nie chcę. Chyba poczekam do jutra
Klopsa żadnego nie ma Naprawdę kompletnie po Tobie nie widać, że dużo przytyłaś. Brzuszek ładny. Widać, że mały chyba przybiera na masie
Stary 2015-03-12, 18:17   #1059
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny.

Debra, dzieki za opis. Fajna wspollokatorka Ci sie trafila. Jak mozna sie przez tyle czasu nie myc, zeby smierdziec.

Lila, tez masz malutki brzuch. Nie ma co porownywac z Nou, bo macie calkiem inne ksztalty.

Rona, super, ze dzieci grzeczne. Wspolczuje tylko bolu brzuszka synka. Widzialam, ze bardzo popularny na problemy brzuszkowe jest Sab Simplex. Mozna go chyba podawac od 1 miesiaca, tylko trzeba zamawiac przez neta, bo to produkt niemiecki.
Tak wiem, tez o nim slyszalam. Moja siostra jest w Niemczech wiec jak przyjedzie na swieta to mi przywiezie. Do tego czasu jakos musimy sobie radzic
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:22   #1060
Anneet
Raczkowanie

Witam się z wami
A o to nasza księżniczka Wiki pozdrawia wszystkie ciocie na forum heh nie wiem czy mi sie uda was kiedyś nadrobić może jak dojdę do ładu z cyckamibo jeszcze się z nimi męczę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0132.jpg (62,6 KB, 40 załadowań)
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:25   #1061
smv
Zakorzenienie

śliczne brzuszki
Aneet jaka śliczna dzidzia
DebraM ale opis mimo wszystko fajny. Dobrze ze położna i ginekolog czuwaly a ten lekarz co ci powiedział ze nie umiesz rodzic no zesz kuwa Mac! Co za swinia z niego. Jak tu kobieta ma się nie stresowac;/gbur jeden
Stary 2015-03-12, 18:29   #1062
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny.

Nouvelle ma cellulit? gdzie ja sie pytam
zmienila? az sie po buzi pomacalam ale urodzic to moge nawet dzis bardzo chetnie
Stary 2015-03-12, 18:30   #1063
debraM
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny Ja mogę wręcz stwierdzić, że mnie poród nie bolał A przed porodem mówiłam, że ból to jedyna rzecz przy porodzie, której można być pewnym i nie ma się co go bać... a tu proszę, bardzo miłe zaskoczenie

Cytat:
hej jak tam w domku sobie radzicie? doszlas juz do siebie po wszystkim?

My zaraz po wyjściu mieliśmy ciągle gości i trudno było mi się odzywać, bo ciągle sprzątaliśmy, ale pozwalałam nas odwiedzać, bo ja czuję się jak w trakcie @, bo tylko podpaski muszę nosić

Mała jest bardzo grzeczna. Kolek nie ma i nie płacze bez potrzeby. Też karmię piersią na żądanie i w dzień budzi się co 3h, a w nocy co 4,5h.
Jutro będzie miała już 2 tygodnie

I chciałam doradzić do szpitala ubranka dla dziecka. Najłatwiejszy w zakładaniu zestaw to body na ramiączkach i pajacyk.

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:31   #1064
meganka18
Rozeznanie

Moja gin zadzwoniła do mnie po wysłanym do niej SMS-ie . Powiedziała ze ewidentnie juz sie cos zaczęło - śluz podbarwiony krwią lub na brązowo jest oznaka zbliżającego sie szybko porodu. Powiedziała ze raczej wizyty 18.03 nie doczekam i żebym jutro przyszła na KTG i zobaczy jak z rozwarciem.
Możliwe ze rozwarcie sie robi a skurcze odczuwalne pojawia sie pózniej .
Powiedziała ze jak tylko zobacze cos czerwonego a nie brązowego, lub poczuje skurcze to mam jechac na IP jezeli nie jutro sie widzimy .
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:38   #1065
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A nie wiem, nie mam na nic nastroju. Nic mnie nie cieszy. A już nawet ładnie się uczesałam, umalowałam, ubrałam... Nawet rodzić mi się dziś nie chcę. Chyba poczekam do jutra
Klopsa żadnego nie ma Naprawdę kompletnie po Tobie nie widać, że dużo przytyłaś. Brzuszek ładny. Widać, że mały chyba przybiera na masie

Brakuje ci litrowych lodow i truskaweczek i disco polo
Klopsik jest pod ubraniem mowie ci A ja nie uczesana jeszcze dzis, bez makijazu, w dresach, nie chce mi sie, patrze na siebie to czuje sie zrezygnowana..... wiec nawet makijaz mi nie pomoze ;P

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Witam się z wami
A o to nasza księżniczka Wiki pozdrawia wszystkie ciocie na forum heh nie wiem czy mi sie uda was kiedyś nadrobić może jak dojdę do ładu z cyckamibo jeszcze się z nimi męczę

sliczniutka

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Moja gin zadzwoniła do mnie po wysłanym do niej SMS-ie . Powiedziała ze ewidentnie juz sie cos zaczęło - śluz podbarwiony krwią lub na brązowo jest oznaka zbliżającego sie szybko porodu. Powiedziała ze raczej wizyty 18.03 nie doczekam i żebym jutro przyszła na KTG i zobaczy jak z rozwarciem.
Możliwe ze rozwarcie sie robi a skurcze odczuwalne pojawia sie pózniej .
Powiedziała ze jak tylko zobacze cos czerwonego a nie brązowego, lub poczuje skurcze to mam jechac na IP jezeli nie jutro sie widzimy .
super, dobrze ze jej napisalas wiesz na czym stoisz, teraz tylko obserwowac i czekac co sie bedzie dzialo a jak nie to jutro na ktg

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość

My zaraz po wyjściu mieliśmy ciągle gości i trudno było mi się odzywać, bo ciągle sprzątaliśmy, ale pozwalałam nas odwiedzać, bo ja czuję się jak w trakcie @, bo tylko podpaski muszę nosić

Mała jest bardzo grzeczna. Kolek nie ma i nie płacze bez potrzeby. Też karmię piersią na żądanie i w dzień budzi się co 3h, a w nocy co 4,5h.

I chciałam doradzić do szpitala ubranka dla dziecka. Najłatwiejszy w zakładaniu zestaw to body na ramiączkach i pajacyk.
to nawet sie wysypiasz Przeraza mnie to wstawanie nocne, jestem ciekawa jak u nas bedzie, bo kazdy maluszek ma swoj rytm przeciez
Ja do szpitala wzielam tylko pajacyki, i body pol na pol dlugie krotkie, zobacze jaka temp. bedzie na sali u mnie i sweterek dodatkowo
Stary 2015-03-12, 18:38   #1066
Hottie07
Zakorzenienie

dzień dobry wizażowe ciocie - ja wczoraj skończyłam tydzień

jem i śpię i tata mnie kąpie

tej nocy jadłam na śpiocha - mama się wyspała

przesyłam wam całusy

Cytat:
Żona Marcina urodziła 'Olek juz nami. Urodzil sie o 2.20,waga 3530,dlugosc 57 cm'
czekam na zdjęcie swojego zięcia

niunia i EdithS również moje gratulacje

my jutro mamy wizytę położnej -trzymajcie kciuki, żeby mała przybrała na wadze - mam dużo pokarmu nie chciałabym jej dokarmiać sztucznie...

chciałabym też kupić małej albo misia szumisia albo przytulankę Sterntaler ( też z bijącym serduszkiem) co polecacie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2015-03-10 11.07.09.jpg (89,2 KB, 39 załadowań)
Stary 2015-03-12, 18:38   #1067
nouvelle2
Zakorzenienie

Ja dzisiaj tez nie mam humoru. Mialam tyle raczy zrobić, a jedyne co robię to leżę....
Cytat:
Nouvelle ma cellulit? gdzie ja sie pytam
zmienila? az sie po buzi pomacalam ale urodzic to moge nawet dzis bardzo chetnie
Mam na udach i tyłku tylko, że ta fota jest niewyrazna i z daleka, to nie widać

Stary 2015-03-12, 18:39   #1068
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Pisza sie regularne skurcze co 4-5 min na poziomie 50,ale polozna mowi ze slabe te skurcze... nie chce myslec co będzie jak beda na poziomie 100...
Nie martw się tym, serio. Mi się przy poprzednim porodzie żaden skurcz nie zapisał na ktg A to jak poród postępuje i jak skurcze są odczuwalne jest bardzo indywidualne. Częstotliwość masz już dobrą, na pewno wszystko idzie do przodu A te położne to głupie są Ja usłyszałam poprzednio, że o nie piszą się skurcze, pewnie bóle z krzyża, to poród potrwa i tym podobne głupie teksty, a wszystko szło bardzo sprawnie
Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość

Na bóle brzuszka i kolki bardzo polecam termofor z pestek wiśni. Używałam wszystkich kropli świata u Oli, a na prawdziwe kolki nic nie pomaga, a termofor trochę Olę uspokajał, łagodził

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:42   #1069
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny Ja mogę wręcz stwierdzić, że mnie poród nie bolał A przed porodem mówiłam, że ból to jedyna rzecz przy porodzie, której można być pewnym i nie ma się co go bać... a tu proszę, bardzo miłe zaskoczenie

Ja ogólnie polecam pajace, pajace i jeszcze raz pajace zdecydowanie najwygodniejsze ubranko a uwierzcie, że często trzeba rozbierać/ubierać

Druga rzecz którą polecam to pieluchy tetrowe, używam do wszystkiego

Kolejna rzecz to platki kosmetyczne takie duże, ja je moczę w przegotowanej wodzie i przemywan pupę przy każdej zmianie pieluchy.

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość

przesyłam wam całusy

my jutro mamy wizytę położnej -trzymajcie kciuki, żeby mała przybrała na wadze - mam dużo pokarmu nie chciałabym jej dokarmiać sztucznie...

chciałabym też kupić małej albo misia szumisia albo przytulankę Sterntaler ( też z bijącym serduszkiem) co polecacie?

Wiem co przeżywasz, ja wczoraj miała takiego stresa na pewno dobrze przybiera na Twoim mleku! Nie daj sobie wmówić, że jest inaczej!
Stary 2015-03-12, 18:51   #1070
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Brakuje ci litrowych lodow i truskaweczek i disco polo
Klopsik jest pod ubraniem mowie ci A ja nie uczesana jeszcze dzis, bez makijazu, w dresach, nie chce mi sie, patrze na siebie to czuje sie zrezygnowana..... wiec nawet makijaz mi nie pomoze ;P
Brak lodów i truskawek za to nadmiar kilogramów

Cytat:

przesyłam wam całusy

Jaka ślicznotka

Ja mam szumisia i jest bardzo fajny, a jak będzie działał na małą to się okaże Ale dziewczyny pisały w wątku, że polecają i że się sprawdził

A ja mam pytanie. Jakie mleko modyfikowane polecacie? Ja bym chciała kupić jakąś małe opakowanie na wszelki wypadek. Zastanawiałam się nad Hippem...
Stary 2015-03-12, 18:53   #1071
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Wiem co przeżywasz, ja wczoraj miała takiego stresa na pewno dobrze przybiera na Twoim mleku! Nie daj sobie wmówić, że jest inaczej!
położną mam w porządku
- tak mi się wydaje, ale mała jeszcze nie ma wagi urodzeniowej - co mnie martwi...taka mała nasza krupcia z niej

ale wierzę , że jest dobrze

dziewczyny, a powiedzcie jaką macie pozycję do karmienia ,bo mnie się wydaje, że ja przez to , że karmię z nakładkami nie moge znaleźć odpowiedniej

Cytat:

Jaka ślicznotka

Ja mam szumisia i jest bardzo fajny, a jak będzie działał na małą to się okaże Ale dziewczyny pisały w wątku, że polecają i że się sprawdził

A ja mam pytanie. Jakie mleko modyfikowane polecacie? Ja bym chciała kupić jakąś małe opakowanie na wszelki wypadek. Zastanawiałam się nad Hippem...
dziękujemy
NAN też podobno dobry jest

Edytowane przez Hottie07
Czas edycji: 2015-03-12 o 18:57
Hottie07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:58   #1072
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Witam się z wami
Ale fajna i jak dużo włosków ma
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 19:01   #1073
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
śliczne brzuszki
Aneet jaka śliczna dzidzia
DebraM ale opis mimo wszystko fajny. Dobrze ze położna i ginekolog czuwaly a ten lekarz co ci powiedział ze nie umiesz rodzic no zesz kuwa Mac! Co za swinia z niego. Jak tu kobieta ma się nie stresowac;/gbur jeden
Ale wiesz, on tak specjalnie, taki dziwny sposób motywacji, bo na 'iza spokojnie, słuchaj mnie, nie możesz krzyczeć, nabierz głęboko powietrza...' położnej, miałam głęboko gdzieś A ten na mnie nawrzeszczał tak, że się przestraszyłam, a dwa, że chciałam mu udowodnić, że umiem Później rozmawiał ze mną normalnie i powiedział, że on tak musiał, bo nie współpracowałam

A i do porodu przytyłam 18 kg, od porodu schudłam już 10 samo się schudło w sumie

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 19:01   #1074
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

przesyłam wam całusy

Napewno przybrala
jej, jaka ona slodziutka, te oczy
Stary 2015-03-12, 19:03   #1075
emily863
Zadomowienie

Cytat:

przesyłam wam całusy
Fajna ta moja imienniczka
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 19:03   #1076
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj tez nie mam humoru. Mialam tyle raczy zrobić, a jedyne co robię to leżę....

Mam na udach i tyłku tylko, że ta fota jest niewyrazna i z daleka, to nie widać
Tobie zejdzie w dniu porodu, ale ja i tak nic tam nie widze a moje na km widac dla pocieszenia ;P

Tez dzis nic nie robie jedyne co mi sie chcialo, to.... chcialo bo TZ w pracy byl i jest do 22 od rana
Stary 2015-03-12, 19:04   #1077
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiesz, on tak specjalnie, taki dziwny sposób motywacji, bo na 'iza spokojnie, słuchaj mnie, nie możesz krzyczeć, nabierz głęboko powietrza...' położnej, miałam głęboko gdzieś A ten na mnie nawrzeszczał tak, że się przestraszyłam, a dwa, że chciałam mu udowodnić, że umiem Później rozmawiał ze mną normalnie i powiedział, że on tak musiał, bo nie współpracowałam

A i do porodu przytyłam 18 kg, od porodu schudłam już 10 samo się schudło w sumie
a ja się pochwalę - przytyłam w ciąży 9 kg , a schudłam 10 kg nie wiem jakim cudem , ale jest mi cudownie

Cytat:
Napewno przybrala
jej, jaka ona slodziutka, te oczy
oczy tatusia
dziękujemy bardzo

mam nadzieje, że przybrała ładnie
Stary 2015-03-12, 19:06   #1078
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Jaka ślicznotka

mamy ponad 3 kilowe szczescia w brzuszkach przeciez
Ja myslalam z TZ nad nestle u nas jakbysmy musieli kupic, bo te apteczne to drogie sa, nie chce przesadzac ze wszystko z apteki od lekarza musi byc, a hippa niestety nie mam ;( w razie co kroliczkowi posmakuje co nie mam nadzieje
Stary 2015-03-12, 19:09   #1079
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
położną mam w porządku
- tak mi się wydaje, ale mała jeszcze nie ma wagi urodzeniowej - co mnie martwi...taka mała nasza krupcia z niej

ale wierzę , że jest dobrze

dziewczyny, a powiedzcie jaką macie pozycję do karmienia ,bo mnie się wydaje, że ja przez to , że karmię z nakładkami nie moge znaleźć odpowiedniej

dziękujemy
NAN też podobno dobry jest
na początku karmiłam spod pachy, tak mi radzili w szpitalu, ale w domu przeszłam na pozycję krzyżową i jest super. Doszłam już do takiej wprawy, że jedną rękę mam wolną na telefon

moja na szczęście do wagi urodzeniowej wróciła, ale za tydzień pewnie znowu będę się stresować czy przytyła...i tak już do końca życia
Stary 2015-03-12, 19:11   #1080
201711130954
Konto usunięte

Ależ wy macie śliczne brzuszki!
201711130954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości