Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-12, 15:19   #4201
Nicole`_
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Roxana, u mnie rosół jeszcze "dochodzi" Ale już pachnie w całym domu Mhmm

majka, na pewno będzie wszystko okej i żadne rozłożone łóżeczko tego nie zmieni Szalej z pokojem Małego i pokazuj efekty pracy!
Stary 2015-03-12, 15:24   #4202
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
To i ja zaprosić moge na obiad bo zrobiłam w nadmiarze

Aaaa i jeszcze wczorajsza kolacja

Uduszę!!! Za chwilę wychodzę do lekarza, a Ty mi tu z takimi fotami!!!
Zupka skradła moje serce , nie mówiąc o suróweczce, na którą już Lulla narobiła mi smaka

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Załącznik 5935536

To kto wpada na obiadek?
Jaaaa
Apetyt mi powraca

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-03-12 o 15:24 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 15:33   #4203
Mirabelka_90
Zadomowienie

majka242007 i mms_22 Gratuluję wizyt
Dziękuję Dziewczyny Widzę, że chłopcy żądzą

No ja miałam problemy już wcześniej, ale wczoraj na wizycie u lekarza znów się zdarzyło i lekarka nie chciała ryzykować. Ale uspokoili mnie w szpitalu, że na dzieciątko to wpływu nie ma. Poza tym sama dziś Go widziałam Oj duży duży. Wg pomiarów 19w6d
A ja się wcale nie dziwię, że już niektóre z nas kupują łóżeczka czy wózki. gdybym już miała miejsce też bym kupiła. Mimo, że naokoło słyszę ciągle, żebym poczekała Dla mnie możliwość kompletowania wyprawki, czy chociażby wybieranie łóżeczka to wielka przyjemność. I chcę móc się cieszyć z tego, że jestem w ciąży. a nie ciągle się bać.
Wasze obiadki wyglądają smakowicie. Ja póki co idę spać
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 15:36   #4204
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Zlitujcie się z tymi obiadami !
no właśnie
Stary 2015-03-12, 15:39   #4205
kasperka
Zakorzenienie

Miałam z mężem spotkać się u lekarki , bo On bliżej ma z autostrady tam dojechać...I stoję sobie w łazience, układam włosy i zastanawiam się czy dojedzie na czas, a On wchodzi w tym momencie do domu

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość

No ja miałam problemy już wcześniej, ale wczoraj na wizycie u lekarza znów się zdarzyło i lekarka nie chciała ryzykować. Ale uspokoili mnie w szpitalu, że na dzieciątko to wpływu nie ma. Poza tym sama dziś Go widziałam Oj duży duży. Wg pomiarów 19w6d
A ja się wcale nie dziwię, że już niektóre z nas kupują łóżeczka czy wózki. gdybym już miała miejsce też bym kupiła. Mimo, że naokoło słyszę ciągle, żebym poczekała Dla mnie możliwość kompletowania wyprawki, czy chociażby wybieranie łóżeczka to wielka przyjemność. I chcę móc się cieszyć z tego, że jestem w ciąży. a nie ciągle się bać.

Gratuluję synusia i dbaj o siebie
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 15:46   #4206
asienka_182
Rozeznanie

Witam dopiero o późnej porze bo nie miałam Internetu wrrr
Dzisiaj dostałam paczke butelek z avent
Co do łóżeczka i wózków to ja akurat bym nie kupowała bo jak dla mnie to za wcześnie na takie rzeczy ale każdy robi jak uwaza... My zakupy planujemy w połowie czerwca najwcześniej i wtedy właśnie typu łóżeczko i wózek itd
Na wasze obiady poleciała mi ślina i się teraz musze oblizywać
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 15:57   #4207
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Uduszę!!! Za chwilę wychodzę do lekarza, a Ty mi tu z takimi fotami!!!
Zupka skradła moje serce , nie mówiąc o suróweczce, na którą już Lulla narobiła mi smaka

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Jaaaa
Apetyt mi powraca
no w końcu... jedz kochana jedz....

ja dzis robilam schabowe w panierce, kalafior w bułce tartej i sałatkę z sałaty, pomidora, ogórka, papryki, rzodkiewki w śmietanie...
Objadłam sie że hohoh

Mi wraca apetyt na mięso w końcu...
Dawaj znac po wizycie jak tam ...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-12, 15:58   #4208
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
Hej..
Powoli Was nadrobię, bo teraz nie jestem w stanie. Właśnie wróciłam ze szpitala. Noc spędziłam na intensywnej terapii. Całe szczęście z Dzieciątkiem wszystko dobrze, tylko moje serce wariowało... Ale jest jedna korzyść z tego. Zrobili mi usg i już wiemy, że będziemy mieli Synka No i Maluszek ma już 16 cm i waży 321 g
Zdrówka super że z maluszkiem wszystko ok, i jaki duży no i oczywiście gratuluje poznania płci

No ejj dziewczyny czy wy tak musicie tymi obiadami kusić?? Ja dzisiaj skromnie zupka a wy tu takie rarytasy noo

Co do kupowania, szykowania pokoiku to każdy robi jak uważa i mu pasuje.. Ja np chce mieć wszystko skompletowane do końca czerwca łącznie z wyprawką młodej do szkoły bo później w lipcu/sierpniu nie wyobrażam sobie biegania po sklepach..
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 16:10   #4209
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:

ważne że wszystko dobrze jest i miejmy nadzieję że już się nie powtórzy... Najważniejsze że z dzidziusiem wszystko w porządku...
No bo tak na prawdę na co mamy czekać... Kto jak woli uważam... Mam miejsce w domu i ochotę to kupuję... A wole co miesiąc cos kupić niż potem na raz wydać kilka tysiecy... Mniej to odczuję w ten sposób... A drugą ciąża cieszę się jak głupia... już w miarę wiem co potrzebuje, co mnie czeka itd... I chyba większa świadomość jest tego wszystkiego co sie ze mną dzieje... I niesamowitą mam frajdę z zakupów .. .

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Witam dopiero o późnej porze bo nie miałam Internetu wrrr
Dzisiaj dostałam paczke butelek z avent
Co do łóżeczka i wózków to ja akurat bym nie kupowała bo jak dla mnie to za wcześnie na takie rzeczy ale każdy robi jak uwaza... My zakupy planujemy w połowie czerwca najwcześniej i wtedy właśnie typu łóżeczko i wózek itd
Na wasze obiady poleciała mi ślina i się teraz musze oblizywać
No dokładnie... Każdy robi jak uważa... Ktoś chce wczesniej ktoś później... Sprawa indywidualna... I mnie przynajmniej troszkę irytuje jak ktoś wypowiada się w ten sposób... Bo komuś może być przykro jak cieszy się jak dziecko że kupił wózek i nagle czyta że ten wózek jest passe ... Albo że był by bardzo zdziwiony wchodząc do kogoś domu w połowie ciąży a tam łóżeczko...
Mi gdy coś nie pasi co piszecie, bądź mam zupełnie inne danie na jakiś temat który któraś z was poruszyła to się zwyczajnie nie wypowiadam... A właśnie dlatego żeby komuś przykrości nie sprawić...

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Zdrówka super że z maluszkiem wszystko ok, i jaki duży no i oczywiście gratuluje poznania płci

No ejj dziewczyny czy wy tak musicie tymi obiadami kusić?? Ja dzisiaj skromnie zupka a wy tu takie rarytasy noo

Co do kupowania, szykowania pokoiku to każdy robi jak uważa i mu pasuje.. Ja np chce mieć wszystko skompletowane do końca czerwca łącznie z wyprawką młodej do szkoły bo później w lipcu/sierpniu nie wyobrażam sobie biegania po sklepach..
o ,,kurcaczku,, .... wyprawka do szkoły !!!!!
dobrze żeś mi przypomniała bo w sierpniu po porodzie to gdzie ja latać będę...
Książki do klasy chyba w szkole sie kupi nie??? Tylko przybory szkolne , zeszyty itd trzeba mieć
Na szczęście plecak nowy leży, dostała od taty ale za duży do zerówki był...
Stary 2015-03-12, 16:19   #4210
MsLullaby
Zakorzenienie

Jess ale George jest dość kiepski, jedna ze słabszych jakościowo odzieżowek w UK

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 16:21   #4211
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
o ,,kurcaczku,, .... wyprawka do szkoły !!!!!
dobrze żeś mi przypomniała bo w sierpniu po porodzie to gdzie ja latać będę...
Książki do klasy chyba w szkole sie kupi nie??? Tylko przybory szkolne , zeszyty itd trzeba mieć
Na szczęście plecak nowy leży, dostała od taty ale za duży do zerówki był...
Wiesz, wy już macie te darmowe elementarze to je dostajecie we wrześniu w szkole wraz z zeszytami ćwiczeń.. Aby zeszyty, bloki i takie inne przybory musisz zakupić Ja stety bądź niestety książki kupuje bo moje dziecko jest ostatnim rocznikiem co ma płatne i zaś 400zł pójdzie na same książki...

Edytowane przez Isabelle_26
Czas edycji: 2015-03-12 o 16:23
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-12, 16:24   #4212
moniska139
Zadomowienie

Dziewczyny ale macie pyszne obiadki aż ślinka leci ☺
Mi z większych zakupów to wózek zostaje. Łóżeczko jest ubranka też, tylko kilka nowych się dokupi, butelki tak w razie W kosmetyki i chyba wszystko.
Z łóżeczkiem to będzie problem bo młody w nim jeszcze śpi i nie chce zrezygnować z niego na rzecz nowego dużego łóżka w pokoju pełnym zabawek i naklejek świecących w ciemnościach.
Najbardziej odpowiada mu opcja, że dzidziuś do łóżeczka a on z nami w łóżku 😛
Ja nie widzę problemu w robieniu już teraz większych zakupów, przecież to sama radość i przyjemność. Jakbym mogła to wszystko nowe bym kupiła dla maleństwa.
Tak mnie głowa dziś boli nawet tabletka nie pomogła
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 16:33   #4213
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jess ale George jest dość kiepski, jedna ze słabszych jakościowo odzieżowek w UK
poważnie?
a ja myślałam że to w miarę ok firma... Nawet gadałam z jedną dziewczyną i jest zadowolona z tych ciuszków...
A co myślisz o Early Days ? Kuzynka jedzie w kwietniu do UK i miałam zamiar dać jej kasę żeby kupiła właśnie coś z tych dwóch firm... Tam na wyprzedażach po funcie nawet coś można wyszperać fajnego.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Wiesz, wy już macie te darmowe elementarze to je dostajecie we wrześniu w szkole wraz z zeszytami ćwiczeń.. Aby zeszyty, bloki i takie inne przybory musisz zakupić Ja stety bądź niestety książki kupuje bo moje dziecko jest ostatnim rocznikiem co ma płatne i zaś 400zł pójdzie na same książki...
no właśnie coś słyszałam o darmowych książkach... Nie wolno ich zniszczyć i oddać kolejnemu rocznikowi.... Wtedy nie płaci się za nią... Nie wiem dokładnie o co chodzi ale w kwietniu mam zebranie już pierwsze w podstawówce więc pewnie będą o tym mówili.

to kolo czerwca zacznę kupować... tak by przed porodem już mieć wszystko... chyba tak najlepiej będzie...
Stary 2015-03-12, 16:35   #4214
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
poważnie?
a ja myślałam że to w miarę ok firma... Nawet gadałam z jedną dziewczyną i jest zadowolona z tych ciuszków...
A co myślisz o Early Days ? Kuzynka jedzie w kwietniu do UK i miałam zamiar dać jej kasę żeby kupiła właśnie coś z tych dwóch firm... Tam na wyprzedażach po funcie nawet coś można wyszperać fajnego.
Nie kupowałam nigdy z tej firmy. Z tych lepszych mogę z czystym sumieniem polecić next i f&f. Z czego next ma naprawdę porządne. Z George po kilku praniach ubranka często mi się rozciągały lub pruły, choć są stosunkowo tanie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 16:48   #4215
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kupowałam nigdy z tej firmy. Z tych lepszych mogę z czystym sumieniem polecić next i f&f. Z czego next ma naprawdę porządne. Z George po kilku praniach ubranka często mi się rozciągały lub pruły, choć są stosunkowo tanie
dobrze wiedzieć.... dziękuję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-12, 17:15   #4216
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
majka podeślij linki

ja chcę do konca czerwca miec wszystko kupione, później będę myślała o obronie więc wolę już mieć to załatwione. poza tym jak się okaże w lipcu, że jakieś ciepłoty mogą być.. to chodzenie po klimatyzowanych sklepach też nie bardzo...

a łóżeczko TŻ z juniorem chcieli składać jak będę w szpitalu ale myślę, że.. a w sumie nie, nie myślę o tym. zobaczę co mi lekarz na tą CC powie, jaki ewentualny termin i potem będę się zastanawiać :P

a ja znalazłam cudowny kocyk
http://www.jagodowykot.pl/shop/do-po...-lilie-sredni/
Aa śliczny ale drogi jak choolera. ..

Cytat:
Hej..
Powoli Was nadrobię, bo teraz nie jestem w stanie. Właśnie wróciłam ze szpitala. Noc spędziłam na intensywnej terapii. Całe szczęście z Dzieciątkiem wszystko dobrze, tylko moje serce wariowało... Ale jest jedna korzyść z tego. Zrobili mi usg i już wiemy, że będziemy mieli Synka No i Maluszek ma już 16 cm i waży 321 g

Ojej zdaj o siebie o was.. dobrze ze synuś zdrowy .. 😊

Cytat:
Mirabelka gratuluje chłopczyka :brawo: ! I dbaj tam o siebie

A do mnie przyszła pierwsza porcja dodatków do pokoju juniora

Szalona .. hihi

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Załącznik 5935536

To kto wpada na obiadek?

Mniam ja !

Cytat:
To i ja zaprosić moge na obiad bo zrobiłam w nadmiarze

Aaaa i jeszcze wczorajsza kolacja

świnie smaka robicie !

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Zlitujcie się z tymi obiadami !
No dokładnie!

A ja kupiłam większość dodatków butlę tez mam kosmetyki mam do mycia i do smarowania od synka one są sensitiv wiec dla bobo będą też dobre .. łóżeczko i dodatki oraz wózek kupić trzeba pieluchy mokre husteczki mleko w razie co i smoczki ze 2 to musze kupić jeszcze ale to jak będzie kasa juz ta dodatkowa dla dziecka . A ciuszki od szwagierki coś dostane coś juz mam więc nie ma źle. .
Stary 2015-03-12, 17:32   #4217
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
ważne że wszystko dobrze jest i miejmy nadzieję że już się nie powtórzy... Najważniejsze że z dzidziusiem wszystko w porządku...
No bo tak na prawdę na co mamy czekać... Kto jak woli uważam... Mam miejsce w domu i ochotę to kupuję... A wole co miesiąc cos kupić niż potem na raz wydać kilka tysiecy... Mniej to odczuję w ten sposób... A drugą ciąża cieszę się jak głupia... już w miarę wiem co potrzebuje, co mnie czeka itd... I chyba większa świadomość jest tego wszystkiego co sie ze mną dzieje... I niesamowitą mam frajdę z zakupów .. .

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

No dokładnie... Każdy robi jak uważa... Ktoś chce wczesniej ktoś później... Sprawa indywidualna... I mnie przynajmniej troszkę irytuje jak ktoś wypowiada się w ten sposób... Bo komuś może być przykro jak cieszy się jak dziecko że kupił wózek i nagle czyta że ten wózek jest passe ... Albo że był by bardzo zdziwiony wchodząc do kogoś domu w połowie ciąży a tam łóżeczko...
Mi gdy coś nie pasi co piszecie, bądź mam zupełnie inne danie na jakiś temat który któraś z was poruszyła to się zwyczajnie nie wypowiadam... A właśnie dlatego żeby komuś przykrości nie sprawić...
Nie smutaj Ja Ci zazdroszczę tego łóżeczka już
Myślę, że tutaj zdania zawsze będą podzielone. Ale jeśli ktoś już coś kupuje to ja nigdy tej osoby nie będę krytykować bo sama bym to z chęcią zrobiła. Tylko póki co miejsca brak. Ale coś czuję, że teraz zacznie szaleć TŻ za niebieskimi ubrankami. Chodzi teraz taki dumny i się tak cieszy jak nigdy.
Cytat:
Oj tak next. I świąteczna wyprzedaż ciuszków za grosze. W tym roku będę stała już od 4 rano;d a co
Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ojej zdaj o siebie o was.. dobrze ze synuś zdrowy .. 😊

A ja kupiłam większość dodatków butlę tez mam kosmetyki mam do mycia i do smarowania od synka one są sensitiv wiec dla bobo będą też dobre .. łóżeczko i dodatki oraz wózek kupić trzeba pieluchy mokre husteczki mleko w razie co i smoczki ze 2 to musze kupić jeszcze ale to jak będzie kasa juz ta dodatkowa dla dziecka . A ciuszki od szwagierki coś dostane coś juz mam więc nie ma źle. .
Ja właśnie czytam sroke. I poszukuję listy kosmetyków przydatnych noworodkowi. Kremiki, balsamiki, oliwki czy co tam jest najbardziej odpowiednie dla takich szkrabów
Stary 2015-03-12, 17:41   #4218
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Moim zdaniem 2-3 tygodnie przed terminem to za późno z kolei Bo przecież możesz szybciej urodzić. Ja pewnie poskładam wszystko na początku lipca i niech czeka
Zawsze mąż może skręcić łóżeczko, jak ja będę w szpitalu żaden problem

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
super zakupy

No ja z łóżeczkiem też się nie spieszę Kupimy go pewnie na przełomie czerwca/lipca, ale już zdecydowaliśmy, że mąż go złoży jak będę w szpitalu Myślę, że 2-3 dni mu wystarczą zupełnie

ale pochwalę się pierwszymi łowami dla naszego Synka Takie niby nic, ale cieszy

skarpetki wszystkie nowe, ale pozostałe rzeczy w lumpku upolowałam po 3-5 zł stan ubranek na prawde dobry a spodnie z nexta chyba w ogóle nie używane były, bo miały metke
Myślę, ze z tym łóżeczkiem da sobie radę w godzinę w razie czego

A łupy super niczym nówki
Cytat:
Hej..
Na szczęście wszystko ok

Jaki duży maluszek, plus całej tej sytuacji, ze mogłaś podejrzeć malca.
Cytat:
no wiesz skompletowanego asortymentu nie mam jeszcze...
Na szczęście to tylko Twoje zdanie... Jak dziewczyny kupują wózki w 15tc to jest ok... Kupić łóżeczko to już problem??? hehhe
Bardziej ,,ostrożnie,, jak to piszesz jest kupić łóżeczko za 300zl niż wózek za 2000zł czy więcej...[COLOR="Silver"]
Kobieto po co się tak denerwujesz

Każdy wyraża swoje zdanie. Jeden lubi czarny, to drugi nie musi
Ja np nie jestem za kupowaniem wózka, ani łóżeczka w 15 tc( w tym przypadku to chodziło bardziej o jego składanie niż sam zakup), ale to nie znaczy też, ze ktoś inny ma tego nie robić, bo ja tak uważam . Tak jak pisałam każdego indywidualna sprawa.
Moja koleżanka uważa, że np ja przesadzam, ze kupuję ubranka już w 20 tc, bo ona kupiła wszystko dopiero na początku 9 miesiąca , więc wiecie

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Ciekawe jak dziewczyny po wizytach .

Mirabelka zapomniałam pogratulować siurka
Stary 2015-03-12, 17:45   #4219
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Nie smutaj Ja Ci zazdroszczę tego łóżeczka już
Myślę, że tutaj zdania zawsze będą podzielone. Ale jeśli ktoś już coś kupuje to ja nigdy tej osoby nie będę krytykować bo sama bym to z chęcią zrobiła. Tylko póki co miejsca brak. Ale coś czuję, że teraz zacznie szaleć TŻ za niebieskimi ubrankami. Chodzi teraz taki dumny i się tak cieszy jak nigdy.

Oj tak next. I świąteczna wyprzedaż ciuszków za grosze. W tym roku będę stała już od 4 rano;d a co

Ja właśnie czytam sroke. I poszukuję listy kosmetyków przydatnych noworodkowi. Kremiki, balsamiki, oliwki czy co tam jest najbardziej odpowiednie dla takich szkrabów
Z kosmetykami dla bobas ów warto na początek używać tylko oliwki i kremu do pupy lub pudru później można dodatkowo lotion albo krem na twarz kupić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-12, 17:47   #4220
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
majka podeślij linki

ja chcę do konca czerwca miec wszystko kupione, później będę myślała o obronie więc wolę już mieć to załatwione. poza tym jak się okaże w lipcu, że jakieś ciepłoty mogą być.. to chodzenie po klimatyzowanych sklepach też nie bardzo...

a łóżeczko TŻ z juniorem chcieli składać jak będę w szpitalu ale myślę, że.. a w sumie nie, nie myślę o tym. zobaczę co mi lekarz na tą CC powie, jaki ewentualny termin i potem będę się zastanawiać :P

a ja znalazłam cudowny kocyk
http://www.jagodowykot.pl/shop/do-po...-lilie-sredni/

kocyk cudny... już mam jeden z minky rewelacyjnie milutki jest... A zamówiłam sobie cała pościel z minky do wózka i do kołyski u tej laski:
https://www.facebook.com/paulina.lipczyk
wyszło sporo taniej niż na all , znajoma mi ją poleciła. Dziewczyna sama szyje. Ma mi wysłać na dniach wzornik a grubość kołderek i podusi można samemu dobrać wg uznania...
W cenie tego jednego kocyka co ty znalazłaś u niej mam dwa komplety pościeli z wsadem.

a tu te linki:
http://allegro.pl/komplet-polspiochy...998453092.html
i wejdź we wszystkie przedmioty sprzedającego bo akurat wszystko kupiłam od niego...
a tu łóżeczko i materac:
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...071568408.html
http://allegro.pl/materac-piankowy-1...114807009.html

a zastanawialiśmy się jeszcze nad tym łóżeczkiem:
http://allegro.pl/biale-lozeczko-baj...116970652.html
ale potem stwierdziliśmy że jak dzidzia będzie sie rozglądała to ta decha jej pół świata przysłoni...

Edytowane przez majka242007
Czas edycji: 2015-03-12 o 18:00
Stary 2015-03-12, 17:50   #4221
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Z kosmetykami dla bobas ów warto na początek używać tylko oliwki i kremu do pupy lub pudru później można dodatkowo lotion albo krem na twarz kupić
No właśnie też tak teraz czytam. Ja też bym chciała minimum kosmetyków używaćAle wcześniej muszę zaplanować co może się przydać, bo sporo rzeczy będę z Polski brać Ach myślę, że na spokojnie wszystko ogarnę
Stary 2015-03-12, 17:51   #4222
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zauważyłam, wszystkie, które mam są w porządku. Zobaczymy po praniu.
Stary 2015-03-12, 17:54   #4223
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie też tak teraz czytam. Ja też bym chciała minimum kosmetyków używaćAle wcześniej muszę zaplanować co może się przydać, bo sporo rzeczy będę z Polski brać Ach myślę, że na spokojnie wszystko ogarnę
Jasne możesz kupić coś a użyć potem przecież . Ja kupuję z hipp dużo albo z dm z baby love mają linie sensitiv i dla mojego synka dobre są a on ma AZS także
Stary 2015-03-12, 17:57   #4224
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne możesz kupić coś a użyć potem przecież . Ja kupuję z hipp dużo albo z dm z baby love mają linie sensitiv i dla mojego synka dobre są a on ma AZS także
ja też hippa chcę używać... w ogóle wybiorę tylko to co ma ,,dobry,, skład... więc większość z hipp prócz balsamu do ciała a chusteczki do pupy z huggies
Stary 2015-03-12, 18:01   #4225
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
ja też hippa chcę używać... w ogóle wybiorę tylko to co ma ,,dobry,, skład... więc większość z hipp prócz balsamu do ciała a chusteczki do pupy z huggies
właśnie na tej Sroce wyczytałam, że kosmetyki z Hippa i chusteczki z Huggies są b.dobre jeśli chodzi o skład i też będę w niej strzelać jeszcze chwali tam Rossmannowe kosmetyki i chusteczki robione dla Netto

Edytowane przez dd1dd
Czas edycji: 2015-03-12 o 18:05
dd1dd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:02   #4226
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam z hippa kosmetyka dla noworodka i polecam. Teraz też mam zamiar kupić. A chusteczki pampersa

Po chusteczkach z dady mały miał wysypkę na całej pupie, ale wiadomo jednego uczulić drugiego nie, jak ze wszystkim
Stary 2015-03-12, 18:03   #4227
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
właśnie na tej Sroce wyczytałam, że kosmetyki z Hippa i chusteczki z Huggies są b.dobre i też będę w niej strzelać
Ja też zamierzam się nią sugerować

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-12, 18:05   #4228
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Ja miałam z hippa kosmetyka dla noworodka i polecam. Teraz też mam zamiar kupić. A chusteczki pampersa

Po chusteczkach z dady mały miał wysypkę na całej pupie, ale wiadomo jednego uczulić drugiego nie, jak ze wszystkim
a wejdź sobie do Sroki kochana... bo pisze że o ile pampersy są super to jeśli chodzi o chusteczki to tragedia...
I właśnie że Huggies ma rewelacyjne... A znalazłam dziś nawet na all są po 5,56zł paczka...
Stary 2015-03-12, 18:06   #4229
magdowe
Zadomowienie

Hej Dziewczyny dzięki za kciuki Nie poznałam płci bo mój lekarz stwierdził że dzisiaj nie będzie usg tylko na następnej wizycie połówkowe. Chyba że się upieram ale on płci i tak mi dzisiaj raczej nie powie

Miałam tylko badanie na fotelu mam infekcję dostałam globulki i maść tabletki.
Potem posłuchaliśmy tętna

Moja wizyta była bardzo długa bo rozmawialiśmy o zwiększonym ryzyku stanu przedrzucawkowego skoro w pierwszej ciąży to miałam i na następnej wizycie zapisze mi tabletki które będe musiała brać do końca ciąży chociaż one nie dadzą pewności że sytuacja się nie powtórzy.

No i będe miała cc powiedział że mogę sobie wybrać jak chce rodzić skoro pierwsza ciąża zakończyła się cc. Ta wiadomość mnie bardzo ucieszyła

Jestem trochę zawiedziona że nie poznałam płci ale moze to i lepiej. W pierwszej ciąży inny lekarz na tym etapie powiedział że będzie chłopak a dopiero na połówkowym okazało się ze jednak nie

Ja dzisiaj podczytywałam czerwcówki i tam jedna dziewczyna miała już wyprawkę naszykowaną na chłopaka i wczoraj na wizycie 27 tc okazało się że jednak dziewczyna. Także staram się zrozumieć mojego lekarza że nie chce tak wcześnie mówić.
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:11   #4230
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny dzięki za kciuki Nie poznałam płci bo mój lekarz stwierdził że dzisiaj nie będzie usg tylko na następnej wizycie połówkowe. Chyba że się upieram ale on płci i tak mi dzisiaj raczej nie powie

Miałam tylko badanie na fotelu mam infekcję dostałam globulki i maść tabletki.
Potem posłuchaliśmy tętna

Moja wizyta była bardzo długa bo rozmawialiśmy o zwiększonym ryzyku stanu przedrzucawkowego skoro w pierwszej ciąży to miałam i na następnej wizycie zapisze mi tabletki które będe musiała brać do końca ciąży chociaż one nie dadzą pewności że sytuacja się nie powtórzy.

No i będe miała cc powiedział że mogę sobie wybrać jak chce rodzić skoro pierwsza ciąża zakończyła się cc. Ta wiadomość mnie bardzo ucieszyła

Jestem trochę zawiedziona że nie poznałam płci ale moze to i lepiej. W pierwszej ciąży inny lekarz na tym etapie powiedział że będzie chłopak a dopiero na połówkowym okazało się ze jednak nie

Ja dzisiaj podczytywałam czerwcówki i tam jedna dziewczyna miała już wyprawkę naszykowaną na chłopaka i wczoraj na wizycie 27 tc okazało się że jednak dziewczyna. Także staram się zrozumieć mojego lekarza że nie chce tak wcześnie mówić.
a kiedy masz połówkowe ? no ale chociaż sobie posłuchałaś dzidziulka
Fajnie z tym cc bo o ile pamiętam zależało Ci na tym

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości