|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
Roxana, u mnie rosół jeszcze "dochodzi"
![]() ![]() ![]() majka, na pewno będzie wszystko okej i żadne rozłożone łóżeczko tego nie zmieni ![]() ![]()
#4202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uduszę!!! Za chwilę wychodzę do lekarza, a Ty mi tu z takimi fotami!!! ![]() Zupka skradła moje serce , nie mówiąc o suróweczce, na którą już Lulla narobiła mi smaka ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() Apetyt mi powraca ![]() Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-03-12 o 15:24 Powód: Blad |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Zadomowienie
|
majka242007 i mms_22 Gratuluję wizyt
![]() Dziękuję Dziewczyny ![]() ![]() No ja miałam problemy już wcześniej, ale wczoraj na wizycie u lekarza znów się zdarzyło i lekarka nie chciała ryzykować. Ale uspokoili mnie w szpitalu, że na dzieciątko to wpływu nie ma. Poza tym sama dziś Go widziałam ![]() ![]() A ja się wcale nie dziwię, że już niektóre z nas kupują łóżeczka czy wózki. gdybym już miała miejsce też bym kupiła. Mimo, że naokoło słyszę ciągle, żebym poczekała ![]() Wasze obiadki wyglądają smakowicie. Ja póki co idę spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Zakorzenienie
|
Miałam z mężem spotkać się u lekarki , bo On bliżej ma z autostrady tam dojechać...I stoję sobie w łazience, układam włosy i zastanawiam się czy dojedzie na czas, a On wchodzi w tym momencie do domu
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
Gratuluję synusia i dbaj o siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Rozeznanie
|
Witam dopiero o późnej porze bo nie miałam Internetu wrrr
![]() Dzisiaj dostałam paczke butelek z avent ![]() Co do łóżeczka i wózków to ja akurat bym nie kupowała bo jak dla mnie to za wcześnie na takie rzeczy ale każdy robi jak uwaza... My zakupy planujemy w połowie czerwca najwcześniej i wtedy właśnie typu łóżeczko i wózek itd ![]() Na wasze obiady poleciała mi ślina i się teraz musze oblizywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzis robilam schabowe w panierce, kalafior w bułce tartej i sałatkę z sałaty, pomidora, ogórka, papryki, rzodkiewki w śmietanie... Objadłam sie że hohoh ![]() Mi wraca apetyt na mięso w końcu... Dawaj znac po wizycie jak tam ...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No ejj dziewczyny czy wy tak musicie tymi obiadami kusić?? Ja dzisiaj skromnie zupka a wy tu takie rarytasy noo ![]() Co do kupowania, szykowania pokoiku to każdy robi jak uważa i mu pasuje.. Ja np chce mieć wszystko skompletowane do końca czerwca łącznie z wyprawką młodej do szkoły bo później w lipcu/sierpniu nie wyobrażam sobie biegania po sklepach.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo tak na prawdę na co mamy czekać... Kto jak woli uważam... Mam miejsce w domu i ochotę to kupuję... A wole co miesiąc cos kupić niż potem na raz wydać kilka tysiecy... Mniej to odczuję w ten sposób... A drugą ciąża cieszę się jak głupia... już w miarę wiem co potrzebuje, co mnie czeka itd... I chyba większa świadomość jest tego wszystkiego co sie ze mną dzieje... I niesamowitą mam frajdę z zakupów .. . ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Mi gdy coś nie pasi co piszecie, bądź mam zupełnie inne danie na jakiś temat który któraś z was poruszyła to się zwyczajnie nie wypowiadam... A właśnie dlatego żeby komuś przykrości nie sprawić... ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
dobrze żeś mi przypomniała bo w sierpniu po porodzie to gdzie ja latać będę... Książki do klasy chyba w szkole sie kupi nie??? Tylko przybory szkolne , zeszyty itd trzeba mieć ![]() Na szczęście plecak nowy leży, dostała od taty ale za duży do zerówki był...
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
Jess ale George jest dość kiepski, jedna ze słabszych jakościowo odzieżowek w UK
![]()
#4211 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Isabelle_26 Czas edycji: 2015-03-12 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4212 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale macie pyszne obiadki aż ślinka leci ☺
Mi z większych zakupów to wózek zostaje. Łóżeczko jest ubranka też, tylko kilka nowych się dokupi, butelki tak w razie W kosmetyki i chyba wszystko. Z łóżeczkiem to będzie problem bo młody w nim jeszcze śpi i nie chce zrezygnować z niego na rzecz nowego dużego łóżka w pokoju pełnym zabawek i naklejek świecących w ciemnościach. Najbardziej odpowiada mu opcja, że dzidziuś do łóżeczka a on z nami w łóżku 😛 Ja nie widzę problemu w robieniu już teraz większych zakupów, przecież to sama radość i przyjemność. Jakbym mogła to wszystko nowe bym kupiła dla maleństwa. Tak mnie głowa dziś boli nawet tabletka nie pomogła |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja myślałam że to w miarę ok firma... Nawet gadałam z jedną dziewczyną i jest zadowolona z tych ciuszków... A co myślisz o Early Days ? Kuzynka jedzie w kwietniu do UK i miałam zamiar dać jej kasę żeby kupiła właśnie coś z tych dwóch firm... Tam na wyprzedażach po funcie nawet coś można wyszperać fajnego. ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
to kolo czerwca zacznę kupować... tak by przed porodem już mieć wszystko... chyba tak najlepiej będzie...
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4215 |
Zakorzenienie
|
dobrze wiedzieć.... dziękuję
![]() |
#4216 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ojej zdaj o siebie o was.. dobrze ze synuś zdrowy .. 😊 Cytat:
Szalona .. hihi Cytat:
Mniam ja ! Cytat:
świnie smaka robicie ! No dokładnie! A ja kupiłam większość dodatków butlę tez mam kosmetyki mam do mycia i do smarowania od synka one są sensitiv wiec dla bobo będą też dobre .. łóżeczko i dodatki oraz wózek kupić trzeba pieluchy mokre husteczki mleko w razie co i smoczki ze 2 to musze kupić jeszcze ale to jak będzie kasa juz ta dodatkowa dla dziecka . A ciuszki od szwagierki coś dostane coś juz mam więc nie ma źle. .
![]() |
#4217 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Myślę, że tutaj zdania zawsze będą podzielone. Ale jeśli ktoś już coś kupuje to ja nigdy tej osoby nie będę krytykować bo sama bym to z chęcią zrobiła. Tylko póki co miejsca brak. Ale coś czuję, że teraz zacznie szaleć TŻ za niebieskimi ubrankami. Chodzi teraz taki dumny i się tak cieszy jak nigdy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A łupy super niczym nówki ![]() Cytat:
![]() Jaki duży maluszek, plus całej tej sytuacji, ze mogłaś podejrzeć malca. Cytat:
![]() Każdy wyraża swoje zdanie. Jeden lubi czarny, to drugi nie musi ![]() Ja np nie jestem za kupowaniem wózka, ani łóżeczka w 15 tc( w tym przypadku to chodziło bardziej o jego składanie niż sam zakup ![]() Moja koleżanka uważa, że np ja przesadzam, ze kupuję ubranka już w 20 tc, bo ona kupiła wszystko dopiero na początku 9 miesiąca ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Ciekawe jak dziewczyny po wizytach . Mirabelka zapomniałam pogratulować siurka ![]()
![]() |
#4219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kocyk cudny... już mam jeden z minky rewelacyjnie milutki jest... A zamówiłam sobie cała pościel z minky do wózka i do kołyski u tej laski: https://www.facebook.com/paulina.lipczyk wyszło sporo taniej niż na all , znajoma mi ją poleciła. Dziewczyna sama szyje. Ma mi wysłać na dniach wzornik a grubość kołderek i podusi można samemu dobrać wg uznania... W cenie tego jednego kocyka co ty znalazłaś u niej mam dwa komplety pościeli ![]() a tu te linki: http://allegro.pl/komplet-polspiochy...998453092.html i wejdź we wszystkie przedmioty sprzedającego bo akurat wszystko kupiłam od niego... a tu łóżeczko i materac: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...071568408.html http://allegro.pl/materac-piankowy-1...114807009.html a zastanawialiśmy się jeszcze nad tym łóżeczkiem: http://allegro.pl/biale-lozeczko-baj...116970652.html ale potem stwierdziliśmy że jak dzidzia będzie sie rozglądała to ta decha jej pół świata przysłoni...
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-03-12 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
Nie zauważyłam, wszystkie, które mam są w porządku. Zobaczymy po praniu.
#4223 |
Zakorzenienie
|
Jasne możesz kupić coś a użyć potem przecież . Ja kupuję z hipp dużo albo z dm z baby love mają linie sensitiv i dla mojego synka dobre są a on ma AZS także
#4224 |
Zakorzenienie
|
ja też hippa chcę używać... w ogóle wybiorę tylko to co ma ,,dobry,, skład... więc większość z hipp prócz balsamu do ciała a chusteczki do pupy z huggies
#4225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez dd1dd Czas edycji: 2015-03-12 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po chusteczkach z dady mały miał wysypkę na całej pupie, ale wiadomo jednego uczulić drugiego nie, jak ze wszystkim ![]()
![]() |
#4227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I właśnie że Huggies ma rewelacyjne... A znalazłam dziś nawet na all są po 5,56zł paczka...
![]() |
#4229 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny dzięki za kciuki
![]() ![]() Miałam tylko badanie na fotelu mam infekcję dostałam globulki i maść tabletki. Potem posłuchaliśmy tętna ![]() Moja wizyta była bardzo długa bo rozmawialiśmy o zwiększonym ryzyku stanu przedrzucawkowego skoro w pierwszej ciąży to miałam i na następnej wizycie zapisze mi tabletki które będe musiała brać do końca ciąży chociaż one nie dadzą pewności że sytuacja się nie powtórzy. No i będe miała cc powiedział że mogę sobie wybrać jak chce rodzić skoro pierwsza ciąża zakończyła się cc. Ta wiadomość mnie bardzo ucieszyła ![]() Jestem trochę zawiedziona że nie poznałam płci ale moze to i lepiej. W pierwszej ciąży inny lekarz na tym etapie powiedział że będzie chłopak a dopiero na połówkowym okazało się ze jednak nie ![]() Ja dzisiaj podczytywałam czerwcówki i tam jedna dziewczyna miała już wyprawkę naszykowaną na chłopaka i wczoraj na wizycie 27 tc okazało się że jednak dziewczyna. Także staram się zrozumieć mojego lekarza że nie chce tak wcześnie mówić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Fajnie z tym cc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.