Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-12, 21:17   #1081
201605300922
Konto usunięte

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z czym podajecie nuggetsy z kurczaka? Pomysł na obiad to nuggetsy, gotowane brokuły i brukselka ale z czym to połączyć Ziemniaki na pewno odpadają..
Do nuggetsów/kotletów w panierce moim zdaniem niezbędna jest surówka np. z jabłka i machewki, nawet jeśli podajesz gotowane warzywa. Żeby był taki lżejszy ten posiłek
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 22:59   #1082
ewanka1989
Zakorzenienie

PIT 37
Jeśli jedynym odliczeniem od podatku jest składka na ubezpieczenie zdrowotne to wypełniam tylko PIT 37 bez żadnych innych formularzy np PIT/O?

ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 23:08   #1083
201604301943
Konto usunięte

[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;5062528 1]Potrzebuje pomysłu na jakąś pożywną sałatkę, którą będę mogła zabrać na cały dzień na uczelni.
Składniki dowolne.
Możecie coś polecić?[/QUOTE]

Ryż + kurczak pieczony/pierś usmażona w kawałku i pokrojona + kukurydza + ananas. Sos z majonezu z jogurtem. Można doprawić curry jak ktoś lubi. To już na prawdę konkretne jedzenie.
Stary 2015-03-12, 23:47   #1084
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość
(...)

To zmieniało się jak roslam. Jak już przestałam dojrzewać to i znamię się nie zmienia :p Bo jak pisałam mam to od urodzenia tylko na początku byla mała plamka, a potem rosła.
(...)
Też mam coś takiego od dziecka i się powiększyło..jednak ma akurat gładką fakturę, a nie taki jak to nazwałaś "kalafiorek"

Cytat:
Napisane przez Kala713 Pokaż wiadomość
Zawsze się malowałam szminkami bezbarwnymi a teraz sobie wymyśliłam,że przerzuciłabym się na jakieś kolorowe i w związku z tym moje dzisiejsze pytanie:
Możecie mi polecić jakieś niedrogie szminki?
Najlepiej dostępne w rossmaniee albo firlicie.
Na początek interesują mnie dwa kolory.Jakiś ładny malinowy i fuksja
Wspominałam,że nie chce inwestować w to na dzień dobry dużo kasy?
Szkoda mi wydać z 50zł na szminkę,którą być może zaraz rzucę w kąt bo stwierdzę,że to nie dla mnie
Niedawno pod wpływem opinii na KWC wybrałam tę, polecam jak najbardziej
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-platinum.html

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z czym podajecie nuggetsy z kurczaka? Pomysł na obiad to nuggetsy, gotowane brokuły i brukselka ale z czym to połączyć Ziemniaki na pewno odpadają..
Podałabym z ryżem (lub kaszą, którą lubisz) i jakimś sosem jak nie lubisz sypkiego, suchego ryżu, np. śmietanowy, pieczarkowy, serowy lub koperkowy Ach, i pewnie wybrałabym albo brukselkę albo brokuły, a nie jedno i drugie Ale to już akurat zależy co kto lubi, te dwa warzywa naraz mi jakoś nie pasują mimo tego, że bardzo lubię i jedno i drugie.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-03-12 o 23:49
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 23:55   #1085
201605300922
Konto usunięte

[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;5062528 1]Potrzebuje pomysłu na jakąś pożywną sałatkę, którą będę mogła zabrać na cały dzień na uczelni.
Składniki dowolne.
Sałata/mieszanka sałat, potargana w mniejsze kawałki. Pokrojona w paseczki szynka/smażona pierś kurczaka/wędzony kurczak (na uczelnię lepiej nie brać rzeczy ,,z zapaszkiem" typu tuńczyk czy łosoś, ostatnio miałam nieprzyjemność siedzieć na zajęciach przy koleżance, która jadła taką rybną sałatkę), kukurydza z puszki, pomidory suszone, dobra jest też ciecierzyca z puszki/czerwona fasola, bo zapycha i jest smaczna, ogórek konserwowy pokrojony w kosteczkę. Do tego albo majonez, albo - ja bym tak zrobiła, obawiając się, że w cieple majonez szlag trafi i mi zaszkodzi - przed wyjściem polewasz sałatkę oliwą wymieszaną z np. włoskimi ziołami, są też takie mieszanki przypraw do sałatek.
Stary 2015-03-12, 23:56   #1086
gersimii
Raczkowanie

Jak przyrzadzacie brukselke? Bo ja w sumie średnio przepadam, ale jedyna jaką znam to ta w zupie jarzynowa, ewentualnie po prostu ugotowana w wodzie są jakieś inne sposoby?
gersimii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 00:00   #1087
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gersimii Pokaż wiadomość
Jak przyrzadzacie brukselke? Bo ja w sumie średnio przepadam, ale jedyna jaką znam to ta w zupie jarzynowa, ewentualnie po prostu ugotowana w wodzie są jakieś inne sposoby?
My kroimy brukselkę na plasterki, smażymy. Na osobnej patelni podsmażamy szynkę/boczek, do tego posiekane orzechy włoskie, wszystko łączymy. Nie lubiłam dawniej brukselki, ale tę uwielbiam. Druga opcja - podgotowujemy brukselkę, następnie zapiekamy pod beszamelem.
Stary 2015-03-13, 00:09   #1088
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gersimii Pokaż wiadomość
Ja zawsze po prostu gotuję albo zapiekam w jakichś zapiekankach makaronowych lub ryżowych (podgotowaną wcześniej )
Moja mama zawsze podaje z masełkiem i bułką tartą, ale to wersja dla tych, którzy kcal nie liczą, bardzo smaczna zresztą

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Składniki dowolne.

Wyszukałam dla Ciebie jakiś czas temu i podałam dwa linki (na pierwszej stronie tego wątku wiec już sobie zajrzysz jak będziesz chciała) do wątków poświęconych tematyce alternatywy dla kanapek na uczelnię i było tam sporo pomysłów
Stary 2015-03-13, 00:09   #1089
201604250941
Konto usunięte

Ktos okrecil lustro drogowe tak, ze nie widać tego co powinno być widac, komu to zglosic?
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 00:12   #1090
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Nie wiem czy sa jakieś fachowe nazwy. Od lat cierpię na migreny. Na szczescie wiem co mi je czasem wywołuje. U mnie lekka migrena to pulsujący bol głowy, uczucie zatkanego ucha. Ciężka to to samo tylko jeszcze wymioty i wrażliwość na światło. Jak czuje nawet lekki bol głowy to biorę tabletkę
A możesz powiedzieć co to jest?
U mnie migrena najczęściej towarzyszy @, a także dniom, gdy mam całkiem inny rytm dnia niż codziennie, czyli na przykład w weekendy
Objawy takie same właściwie jak u Ciebie, oprócz jedynie zatkanego ucha..za to dla odmiany czerwone oko po tej stronie głowy która pulsuje.
Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Ktos okrecil lustro drogowe tak, ze nie widać tego co powinno być widac, komu to zglosic?
Straży miejskiej bym zgłosiła

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-03-13 o 00:15
Stary 2015-03-13, 00:42   #1091
panterarozyczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
A możesz powiedzieć co to jest?
U mnie migrena najczęściej towarzyszy @, a także dniom, gdy mam całkiem inny rytm dnia niż codziennie, czyli na przykład w weekendy
Objawy takie same właściwie jak u Ciebie, oprócz jedynie zatkanego ucha..za to dla odmiany czerwone oko po tej stronie głowy która pulsuje.

Straży miejskiej bym zgłosiła

Ja na przykład po każdej wizycie na basenie mam migrenę. I często tak znikąd sobie przychodzi, bądź z dużego stresu lub niewyspania. Ale generalnie mam to po mamie i babci... Tylko zastanawiające jest to, czemu po basenie.
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 00:48   #1092
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panterarozyczka Pokaż wiadomość
Ja na przykład po każdej wizycie na basenie mam migrenę. I często tak znikąd sobie przychodzi, bądź z dużego stresu lub niewyspania. Ale generalnie mam to po mamie i babci... Tylko zastanawiające jest to, czemu po basenie.
Dziwne, faktycznie..Może nurkujesz i dochodzi kwestia zmiany ciśnienia pod wodą Nie wiem, tak kombinuję tylko. U mnie basen nie powoduje migreny, ale ja tylko na powierzchni pływam, nie schodzę pod wodę.
Stary 2015-03-13, 00:55   #1093
blekitna laguna
Rozeznanie

Cytat:
Dziwne, faktycznie..Może nurkujesz i dochodzi kwestia zmiany ciśnienia pod wodą Nie wiem, tak kombinuję tylko. U mnie basen nie powoduje migreny, ale ja tylko na powierzchni pływam, nie schodzę pod wodę.
Ja mialam po basenie migrene od chloru .
Oprocz tego slonce - bez okularow przeciwslonecznych nigdzie sie nie ruszam . Wystarczy chwila, kiedy słońce swieci mi w oczy - migrena murowana.
A i oczywiscie zawsze jak mam okres to mam tez migrene:/.
blekitna laguna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 01:05   #1094
laisla
Zakorzenienie

Ojej, tyle nas tutaj migrenowych się zebrało
Stary 2015-03-13, 01:34   #1095
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panterarozyczka Pokaż wiadomość
Może od zapachu chloru. U mnie niektóre silne zapachy wywołują migrenę, np. niektóre lakiery do paznokci, niektóre perfumy.
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 02:04   #1096
Friese
Zakorzenienie

Jaką metodę na usunięcie pajączków / fioletowych naczynek na nogach polecacie?
Ile zabiegów potrzebowałyście i ile to w sumie kosztowało?

Ja slyszalam o skleroterapii od lekarza ale juz mnie znajome pozbawily zludzen bo jednej z nich to nic nie pomogło.
Wiec podpytuję tutaj

Cytat:
Napisane przez twofaces Pokaż wiadomość
Hej. Poszukuję dla mamy spódnicy. Mamuśka jest osobą puszystą, rozmiar 48. Spódnica musi być długa. Przeglądałyśmy już strony typu bonprix czy hallens i nie znalazłyśmy nic godnego uwagi. Macie może jakieś zaufane sklepy internetowe tego typu?
Moja ciocia kupuje sobie fajne ciuszki ale uzywane, u siebie ma stacjonarny z wiekszymi rozmiarami ale lubi kupowac on line tu : http://www.ibutik.pl/podkategoria/sp...data-desc-30-2 choć nie wiem czy Was to wogóle interesuje

podbijam ale o sprawdzone sklepy z sukienkami?
ja znam tylko tu, gdzie ceny są tak do 150 za fajną sukienkę a nie po 300 jak na niektórych stronach :/
http://sukienkowo.com/strona-glowna/351

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2015-03-13 o 02:06
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 06:43   #1097
Kala713
Zakorzenienie

laisla
dziękuje sprawdze tą szminkę jeszcze dzisiaj
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna
Kala713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 07:16   #1098
Lottie69
Zakorzenienie

Jest duża różnica w jeżdżeniu na damskim a na męskim rowerze?
Jestem na etapie szukania żeby kupić, znalazłam w fajnej cenie z aluminiową ramą i nagle usłyszałam "ale to nie damka jak ty chcesz na tym jeździć?".
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 08:19   #1099
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nelciak Pokaż wiadomość
Fasola, papryka, pomidorki, szpinak, winegret
Soczewica czerwona tez jest dobra do salatek.
I kukurydza!
Cytat:
Napisane przez ygerna Pokaż wiadomość
Ja bym jako bazę użyła makaron razowy, bo syci na dłużej lub ryż najlepiej brązowy albo nawet ziemniaki, a dodatki to w sumie wszystko da się do sałatki wrzucić
Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Ryż + kurczak pieczony/pierś usmażona w kawałku i pokrojona + kukurydza + ananas. Sos z majonezu z jogurtem. Można doprawić curry jak ktoś lubi. To już na prawdę konkretne jedzenie.
Sałata/mieszanka sałat, potargana w mniejsze kawałki. Pokrojona w paseczki szynka/smażona pierś kurczaka/wędzony kurczak (na uczelnię lepiej nie brać rzeczy ,,z zapaszkiem" typu tuńczyk czy łosoś, ostatnio miałam nieprzyjemność siedzieć na zajęciach przy koleżance, która jadła taką rybną sałatkę), kukurydza z puszki, pomidory suszone, dobra jest też ciecierzyca z puszki/czerwona fasola, bo zapycha i jest smaczna, ogórek konserwowy pokrojony w kosteczkę. Do tego albo majonez, albo - ja bym tak zrobiła, obawiając się, że w cieple majonez szlag trafi i mi zaszkodzi - przed wyjściem polewasz sałatkę oliwą wymieszaną z np. włoskimi ziołami, są też takie mieszanki przypraw do sałatek.
Dziękuję

Cytat:

Wyszukałam dla Ciebie jakiś czas temu i podałam dwa linki (na pierwszej stronie tego wątku wiec już sobie zajrzysz jak będziesz chciała) do wątków poświęconych tematyce alternatywy dla kanapek na uczelnię i było tam sporo pomysłów
O umknęła mi twoja odpowiedź z tymi wątkami. Zaraz odszukam.
Dzięki

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Idę w święta na chrzciny.

Co można dać na prezent dziewczynce?
Opadają wszystkie ozdobne łyżeczki, buciki itp. niepraktyczne kurzołapy.

Myślałam o jakiś złotych kolczykach bądź łańcuszku, ale to na pewno jeszcze od kogoś dostanie więc szukam jakieś innej ciekawej alternatywy.
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 08:21   #1100
Liiii
Zakorzenienie

Ide na pogrzeb osoby której az tak dobrze nie znałam... myślicie ze jedna roza bedzie w porządku aby położyć na grób czy musze kupić wieniec?

Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 08:41   #1101
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
Ide na pogrzeb osoby której az tak dobrze nie znałam... myślicie ze jedna roza bedzie w porządku aby położyć na grób czy musze kupić wieniec?

Moze być
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 08:47   #1102
Mocny Akcent
Dolce vita

Czu któraś z Was sprzedawała mieszkanie ledwo po jego kupieniu? np. po 3 latach? (mieszkanie w kredycie)
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 09:53   #1103
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
Czu któraś z Was sprzedawała mieszkanie ledwo po jego kupieniu? np. po 3 latach? (mieszkanie w kredycie)
Nie, ale trochę się dowiadywałam (zależy co chcesz wiedzieć), bo może mnie to czeka.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Mam pytanie, wymarzyłam sobie wyjazd do Rio na karnawał. Czy któraś się orientuje czy taki wyjazd można wykupić z biura podróży czy wszystko trzeba na własną rękę?

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 09:57   #1104
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
Spokojnie wystarczy
Stary 2015-03-13, 10:10   #1105
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
Nie, ale trochę się dowiadywałam (zależy co chcesz wiedzieć), bo może mnie to czeka.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Mam pytanie, wymarzyłam sobie wyjazd do Rio na karnawał. Czy któraś się orientuje czy taki wyjazd można wykupić z biura podróży czy wszystko trzeba na własną rękę?
widizałam w moim regulaminie, że do 3 lat musze zaplacic odsetki karne za sprzedaż 2%. Czy po 3 latach (np. 2 dni po wkroczeniu w etap 4 lata) juz splacam tylko to, co mam w harmonogramie?

druga sprawa - czy dużo formalności?

trzecia - czy bede musiala zapłacić podatek jakis?
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 10:24   #1106
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
widizałam w moim regulaminie, że do 3 lat musze zaplacic odsetki karne za sprzedaż 2%. Czy po 3 latach (np. 2 dni po wkroczeniu w etap 4 lata) juz splacam tylko to, co mam w harmonogramie?

druga sprawa - czy dużo formalności?

trzecia - czy bede musiala zapłacić podatek jakis?
Z tego co ja się dowiadywałam, to ktoś kto kupuje spłaca Twoje zadłużenie z wyliczonymi odsetkami na dzień przelewu, więc nie spłacasz nic wg harmonogramu. Różnicę przelewa Ci na konto. (Możliwe że w zależności od banku sprawa wygląda inaczej)

Jeśli chodzi o US to jeśli kupujesz kolejne mieszkanie to wtedy jest lepiej, bo:
- albo nie płacisz podatku
-albo jest to mniejsza kwota.

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 10:49   #1107
nadi-a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Jestem na etapie szukania żeby kupić, znalazłam w fajnej cenie z aluminiową ramą i nagle usłyszałam "ale to nie damka jak ty chcesz na tym jeździć?".
ja od dziecka miałam górala z "męską" ramą, więc nie powiem Ci jaka jest różnica. Chyba tylko taka że inaczej się wsiada i zsiada na rower
W ostatnie wakacje kupiłam sobie nowy rower i też ma męską ramę, bo damki mi się nie podobały, jakoś tak nie w moim stylu Jeździ mi się bardzo dobrze.
Jedyne co mogę polecić to jeśli zamierzasz kupić rower przez internet (co jak najbardziej się opłaca), przejdź się do sklepu stacjonarnego i "przymierz się" choćby do podobnego roweru. Ważne jest, żeby dobrze dopasować rozmiar ramy
"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie"

narzeczona
nadi-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 10:55   #1108
semantique
Zadomowienie

[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;5063185 4]Idę w święta na chrzciny.

Co można dać na prezent dziewczynce?
Opadają wszystkie ozdobne łyżeczki, buciki itp. niepraktyczne kurzołapy.

Myślałam o jakiś złotych kolczykach bądź łańcuszku, ale to na pewno jeszcze od kogoś dostanie więc szukam jakieś innej ciekawej alternatywy.[/QUOTE]

Prosta bransoletka z imieniem, datą urodzenia lub grupą krwi, jeśli znasz.
Stary 2015-03-13, 10:58   #1109
cud nie kobieta
Ante Pante

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
No jedyna różnica jest taka, że nie będziesz na męskim pięknie popylała w długiej kwiecistej spódnicy
Stary 2015-03-13, 11:09   #1110
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadi-a Pokaż wiadomość
ja od dziecka miałam górala z "męską" ramą, więc nie powiem Ci jaka jest różnica. Chyba tylko taka że inaczej się wsiada i zsiada na rower
W ostatnie wakacje kupiłam sobie nowy rower i też ma męską ramę, bo damki mi się nie podobały, jakoś tak nie w moim stylu Jeździ mi się bardzo dobrze.
Jedyne co mogę polecić to jeśli zamierzasz kupić rower przez internet (co jak najbardziej się opłaca), przejdź się do sklepu stacjonarnego i "przymierz się" choćby do podobnego roweru. Ważne jest, żeby dobrze dopasować rozmiar ramy

Nie mam długich spódnic, a damki bardzo mi się nie podobają.
Dzięki wielkie :kwiatek:, będę szukać kogoś z taką samą ramą i sprawdzę czy pasuje, bo cenowo jest bardzo fajnie, prawie połowa ceny tego ze sklepu

Cytat:
Napisane przez cud nie kobieta Pokaż wiadomość
No jedyna różnica jest taka, że nie będziesz na męskim pięknie popylała w długiej kwiecistej spódnicy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości