|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
Cytat:
Teraz niestety trzeba kupić wszystko na nowo i nowe... Podliczam wszystkie wydatki ... ciekawa jestem jaka sumka końcowa mi wyjdzie... ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- a męczy cię to że nie śpisz? Czy czujesz się ,,normalnie,, i dobrze???
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
U nas też brzydka pogoda
![]() ![]() majka widzę, że się rozszalałaś z zakupami ![]() ![]() ![]()
#4323 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ja juz dzisiaj w pracy ale naszczęście już piatek ![]() Ja wcześniej codziennie jadłam serem almette chrzanowy chyba przez 3 tygodnie codziennie kanapki tylko z tym i pomidorem. A wczoraj mnie naleciało na musztardę i jem kanapki z serem żółyum i musztarda chrazanową ![]() Jestem jeszcze ciągle w emocjach po wczorajszej wizycie. Uspokoiłam się i ta świadomość że mogę mieć cc sprawiły że mam świetny humor! Ja chyba naprawdę mam tokofobię. majka pokaż kołyskę ![]() MsLullaby kciuki za dzisiajsza wizytę ![]() moniska moja ami tez jej codziennie przed przedszkolem jeszcze śniadanie w domu. My też bez śniadania nie wychodzimy z domu ![]() ambiwalenta współczuje bałaganu z remontu ale niedługo będziesz mieć pięknie. dd1dd współczuje bólu głowy ![]() roxana pokaż ciuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja na spokojnie... Co miesiąc coś... To były dopiero moje drugie czy trzecie zakupy więc tak na prawdę mam niewiele... Jeszcze sporo trzeba kupić ![]() ![]()
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
W ciągu dnia czuję się dobrze, tylko rano zawsze tak dziwnie...bo co tu robić o 5 godzinie ![]() ![]() Mam tu koleżankę, która też jest w ciąży (termin ma 3 tyg.przede mna) i mówiła mi, że też tak miała... Teraz już śpi do 7 i nawet do toalety nie wstajecw nocy ...a wstawała też tak często jak ja ![]() Może i u mnie się to wkrótce " unormuje" ![]() Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-03-13 o 08:13 Powód: Blad |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Zakorzenienie
|
A no to chyba nie jest źle... Bo już się martwiłam że chodzisz ,,osowiała,, a musisz przecież wypoczywać i nabierać sił...
#4327 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Nawet nie próbuję Was nadrobić, bo i tak nie da rady:/ Dziewczyny może wiecie coś na temat tych warsztatów https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...-bedziemy.html właśnie widzę, że pod koniec miesiąca będą u mnie w mieście i zastanawiam się, czy warto się zapisać? |
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() mms to fajnie,że się udało z ciuszkami od siostry ![]() ![]()
moi chłopcy... ![]() Edytowane przez Ambiwalentna29 Czas edycji: 2015-03-13 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zadomowienie
|
Tak mi się teraz przypomniało. Czy w Waszych szpitalach też jest taki wymóg, że jak chce się poród rodzinny to musicie być po szkole rodzenia? To tak z ciekawości pytam ☺
Kupujecie karuzele do łóżeczka? Dla młodego nie miałam ale teraz zastanawiam się nad kupnem. I nie wiem czy warto. Zabieram się za książki i oczywiście jest pełno rzeczy ważniejszych do zrobienia 😛 |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() te dady przesikiwal marcelek bardzo szybko co chwile trzeba bylo zmieniac je.. te rossmana uzywalismy przewaznie Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() haha dokladnie powodzenia ![]() ![]() mniam ja jutro na zakupy ide to tez kupie Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4332 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o karuzele, to właśnie ostatnio oglądałam z Fisher-Price, tak, żeby się zorientować i mam zamiar jakąś kupić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() karuzele http://www.ebay.de/itm/191523370121?...%3AMEBIDX%3AIT ta planuje kupic ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4334 |
Raczkowanie
|
Hejo, witam się w piątek 13-tego
![]() U mnie za oknem ponuro i zimno, aż mi się nic nie chce.. Kciuki zaciśnięte ![]() Karuzele miałam przy młodej, teraz też mam zamiar kupić ![]() Co do porodów rodzinnych to nie wiem jakie są wymogi, mój małżonek raczej chętny nie jest na takie rzeczy ![]() ![]() Edytowane przez Isabelle_26 Czas edycji: 2015-03-13 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym jeszcze coś takiego do łóżeczka http://www.fisher-price.com/pl_PL/pr...kop-do-ozeczka
![]() ale to kupimy pewnie później, bo myślę, że przyda się to dopiero ok 4-5 mies, nie wcześniej ![]()
#4336 | ||
Rozeznanie
|
Ale ten czas leci
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny powiedzcie mi czy macie już tego powera II trymestru? Bo ja nadal czekam i nic ![]() ![]() Aaa i dzisiaj byłam na badaniach, standardowo morfologia glukoza i mocz. Wyniki po południu. 19 marca wizyta, już się nie mogę doczekać ![]() ![]()
![]() |
#4337 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozmawiałam na ten temat z położną i mi powiedziała, że już nie mogą w szpitalu tego wymagać. Podobno każdej kobiecie należy się przy porodzie, żeby był ktoś bliski. Jedynie co, to trzeba wcześniej o tym powiedzieć, żeby rodzić na sali do porodów rodzinnych, co w niektórych szpitalach jest płatna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie siostra miała dokładnie taką http://allegro.pl/karuzela-z-misiami...143568669.html i taką (lub podobną) chcę kupić, ponieważ te "latające miśki", to pluszaki, które można zdjąć i którymi siostrzeniec chętnie się bawił ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
o nieeee.... tylko nie czosnek ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4339 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Heheheh wiem ![]() ![]() ![]()
30.07.2015 - Milenka i Zuzia ![]() ![]() Edytowane przez springtime Czas edycji: 2015-03-13 o 09:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby niezgodne jest ale u nas mówią na to cegiełki na lepsze warunki dla rodzących. I każdy szczęśliwy tatuś zawsze jakąś kopertę zostawi. U nas każą chodzić do szkoły rodzenia bo prowadzi to oddzialowa z ginekologii i kilku lekarzy wiec wiecie, żeby biznes się kręcił. Ja tam męża nawet nie mam zamiaru brać do rodzenia bo biedny będzie się stresował bardziej niż ja i tylko się naslucha żali moich. Już teraz jestem wystarczająco wredna i złośliwa bez powodu ![]() Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-03-13 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Zakorzenienie
|
jem sobie właśnie ciacha, a Młody mi buszuje po brzuchu
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
masz na myśli to, co wyświetla się na suficie? Jeśli tak, to miała ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4342 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wlasnie ja sie dziwie w PL strasznie żałują wszystkiego w szpitalach.. żarcie do doopy, wszystko praktycznie trzeba ze soba brać.. do tegi placic każą za to ze ktos przy tobie bedzie?> to jest juz chamstwo! Polska kurrrr*** Cytat:
![]() mi tez dzidzia momentami przy jedzeniu fika ![]() ![]()
![]() |
#4343 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i przypomniało mi się, ze w tym programie mówili też o tym, że mamy prawo do znieczulenia... no ale też są szpitale, które odmawiają pacjentkom tego prawa - chociaz nie powinny ![]()
![]() |
#4345 |
Wtajemniczenie
|
sugarbaby jeszcze dłuuuuga droga do zakończenia pokoju
![]() ![]()
#4346 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo to tyle dobrze ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja znalazlam suuper lozeczko ale drogie jak choleraaa http://www.ebay.de/itm/Gitterbett-Ba...item2ed9bcff68
![]() |
#4347 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ooo matko ! ja bym nie dała rady Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja miałam te bóle brzucha przez miesiąc czasu, nie wiadomo skąd, bo z macicą i szyjką wszystko było w porządku i z dnia na dzień mi to odeszło. Idź może przebadać się u chirurga?? Cytat:
![]() ![]() A my dzisiaj do notariusza na podpisanie umowy najmu, a później przeprowadzka. Nie wyobrażam sobie znoszenia tych wszystkich worów z 3 piętra i wnoszenie znów na 3 piętro brrr. Dziewczyny zrobiłyście się też takie "ostrożne" , trochę "bojaźliwe" ?? Bo ja strasznie, to do mnie nie podobne. Dzisiaj ktoś dzwonił do drzwi, poszłam zobaczysz przez judasza kto to i nie otworzyłam ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-03-13 o 09:51 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym czy takie znieczulenie czy gaz rozweselajacy czy jeszcze coś innego kosztuje. A przecież kobiety zawsze jakoś rodziły to po co wydawać pieniądze? Nie rozumię takiego tłumaczenia ale cóż. Tak się tłumaczą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
Jess- jak ja cie rozumiem.. na 2 pietro musze lazić.. na wozek miejsca na klatce nie ma tylko w piwnicy .. przy 2 dzieci juz nie dam rady zreszta tu juz nam za ciasno.. juz marze o dniach kiedy bedzie juz PO i bede szukac mieszkania..
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.