|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X
Cytat:
a jak z rozwarciem?
|
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o noce to na początku to był koszmar przez to, że w szpitalu kazali go wybudzać co 3 godziny na jedzenie, a potem 2 godziny walczyliśmy, żeby usnął i znów go trzeba było budzić więc nie jest tak źle jak mówią
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Idę pod prysznic na pół h
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
az sie poplakalam z nerwow..... ;( TZ dzwoni kolejny raz z zapytaniem gdzie nasze pieniadze wyprawkowe dla malenstwa, ktore wydaja do 7 miesiaca ciazy u nas, a oni nas zlali, ze niby dodatkowe informacje im byly potrzebne o mnie. Jakby nie mogli dokumentow zrobic w jeden dzien, a to trwa juz od poczatku ciazy. ;( i wyjdzie na to ze urodze a pieniadze beda jak synek do przedszkola pojdzie!!! a ja sie TZ pytam, a co gdybysmy byli w gorszej sytuacji i potrzebowalibysmy naprawde tych pieniedzy przed porodem? no koszmar ;( a po porodzie tez co miesiac normalnie bedziemy dostawac dodatki na dziecko i ich nie dostaniemy, dopoki tej wyprawkowej nam nie dadza.
zapowiedzialam TZ ze jak wezmie urlop na dziecko to pojedziemy tam i zrobimy im wojne, bo przez telefon to fajnie sie zbywa kogos ;( Oczywiscie damy sobie rade bez tych pieniedzy, no ale jak maja nam dac, no to niech daja, pieniadze za darmo z nieba nie spadaja, a malo ich nie jest ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- badz silna nouvelku, za kilka chwil bedziesz tulic zochanka swojego
|
|
|
|
#1356 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie ze spaniem w nocy ok, te 6-7 godzin spokojnie śpię
My właśnie na spacerku
|
|
#1357 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie przyjęli mnie na porodówkę - pojawiło sie krwawienie z szyjki macicy i czeste skurcze wiec juz mnie nie puszcza . Moja gin była do 14:30 ale jak przekazywała dokumenty lekarce na zmianie poprosiła o opiekę i o to abym dzis urodziła . Zobaczymy jak bedzie - młody juz sie bardzo nie rusza by główka wchodzi do kanału - dlatego zapis dosc wąski !
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- To jak rodziny dzis ? |
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis urodzicie super a czujesz jakis bol, jak dziecko schodzi nizej w sensie przygotowuje sie do wyjscia Sama jestes w szpitalu, TZ ci towarzyszy? ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Luzna asiulek dobrze wiedziec ze sie wysypiacie Jestem bardzo ciekawa jak to u mnie bedzie i z organizacja czasu
|
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czuje ze jest niżej skurcze czuje jako silne bole okresowe plus , ciepło i pobolewanie pleców |
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na początku miałam załamkę, że on w ogóle nie śpi ale później jak się za klimatyzował to już nie jest źle tylko nie łam się na początku i jakoś to zorganizujesz
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#1362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1363 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to życzę Ci porodu w ciągu tygodnia, kiedy szwagierka nie zdąży wrócić ![]() Cytat:
Cytat:
ja bym się nie zdziwiła, gdyby moja mama olała sprawę i nawet po urodzeniu się małego miała problem, by znaleźć czas i chęci na odwiedziny![]() meganka, nouvelle - idziecie łeb w łeb piątek 13tego i 2 nasze laski na porodówce |
||||
|
|
|
#1364 | |
|
Zadomowienie
|
ja się właśnie tych pierwszych dwóch tygodni boje, wiadomo że poznawanie się z maluszkiem, dzidzia tez się musi zaaklimatyzować, a najbardziej przerażają mnie moje hormony, czy nie będzie wariacji, chociaż teraz od jakiś dwóch tygodni zero depresji, tylko dobry humor i pozytywne nastawienie
miło się czyta, że te nieprzespane nocki i ogólna masakra to mit i straszenie kobietek, a prawda jest taka że macierzyństwo dodaje sił na to wszystko no no kobietki idą w zaparte, oby szybko przyszły parte jakie śliczne daty będą piątek 13tego ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
a z racji tego że ja jeszcze nie rodzę to na obiad mega ostra pizza chociaż właśnie zahcciało mi się kopca kreta, takiego z lodówki, a nie jadłam go wieeeeeeeeeki ooo
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2015-03-13 o 15:49 |
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, a mnie dziś też biorą bóle jak na okres, ale bardzo delikatne. Choć ja to każdą miesiączkę miałam praktycznie bezbolesną, a ja mam wysoki próg bólu. Choć wolałabym z porodem poczekać do poniedziałku, bo mój lekarz wraca z urlopu
|
#1366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martw się. U mnie tak szybko nie pójdzie
to w ogóle mój pierwszy jakikolwiek "ból" w tej ciąży, bo ja jestem całkowicie bezobjawowa
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety ale tutaj patologia jest gorsza jesli chodzi o jakiekolwiek sprawy urzedowe, to rece mi opadaja, Przed chwila TZ zadzwonil do banku o zrobienie dla mnie karty, i gdzie ona jest, jak dokumenty byly wyslane 3 miesiace temu , nie ma oczywiscie zgubily sie..... i na nowo musimy wysylac a to nie takie proste..... To zona brata mojego TZ zaczela ten temat z czego bardzo sie ciesze.TZ widze ze o wielu sprawach nie mial pojecia i wiele zrozumial, dzieki temu ze ona rozpoczela ten temat, jak rowniez o depresji poporodowej, i to jak kobieta moze sie czuc po porodzie. Jego ex przeszla porod szybko i bezbolesnie, wiec nie zdawal sobie sprawy z wielu rzeczy. A szwagierka ma w sobie cos magicznego, ze kazdy bierze sobie do serca jej slowa
|
|
|
|
|
#1369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje miesiaczki jak pamietam to moglabym przespac pod koldra z duza iloscia tabletek przeciwbolowych i toaleta obok ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Po tej mega ostrej pizzy to cie zlapie zobaczysz
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co za dupa, rozwarcie nic nie ruszyło
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i słusznie, jak ktoś się uprze i przyjdzie to trudno. po porodzie mamy prawo być zmęczone i nie trzeba się tym przejmować. najwyżej ich pogonisz, najwyżej na chwilę się oburzą, ale chyba każdy ostatecznie zrozumie. ja bym wolała zresztą coś takiego, a nie to jak podchodzą do prawy moi rodzice, bo to może nie jest kłopotliwe, nikt się nie narzuca, ale jest po prostu bardzo przykre. nie urodzisz ostatnia, jeszcze kilka osób tu jest
|
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ty się chociaż takimi rzeczami nie denerwuj, a pieniądze rzecz nabyta, dacie rade i bez tych ich "darmowych" ![]() a szwagierka dobrze zrobiła że wyjaśniła, ja tylko swojemu wytłumaczyć dałam rade o co chodzi, mama to od razu w płacz jak coś wspomniałam że bym nie chciała takich odwiedzin co chwilę u nas i takie tam.. i wymiękłam, nie umiem tak dobrze chyba tłumaczyć
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z wami mamusie
MOje cyce już lepsze w końcu,ale małej ciężko się teraz przyssać z butli do cyca ale pracujemy nad tym..dobrze,że mężuś mi kupił laktator bezprzewodowy bo tym ręcznym nie dało się nic zrobić..położna wczoraj była u nas i kazała mi posmarować cyce kwaśną wodą w żelu..dziewczyny ulga super lepiej niż po kapuście teraz tylko,żeby Wiki chciała jeść mleczko mamy prosto z cyca a nie butli to byłoby luks..pomiędzy moim mlekiem muszę ją dokarmić Bebikiem..ale wczoraj wieczorem tak nam zwymiotowała,że się cała rzczęsłam o co kaman kurcze no niby jakby troche flegmy no i normalne,że butla też..i 2raz o 3 w nocy jak mąż w pracy był..Wiki całą noc nie spokojna a ja na czuwaniu jak spała czy znów nie zwymiotuje i pospane tyle co troche cyce laktatorem leczyłam..rano coś się z nią przespałam ale zaraz powtórka znów nie znośna niby głodna a nie..prężyła się,kupki nie mogła zrobić..ale ok 13 ładnie mi zjadła i poszła spać to mąż mnie wysłał do spania razem z nią a on za obiadek się wzioł i zrobił bardzo pyszny na parze..naprawdę mam wspaniałego męża nie wiem co bez niego bym zrobiła niby drobnostki(ale jak to mówią diabeł tkwi w szczegółach) typu pomoc przy myciu,sprzątaniu,co wcześniej po pracy spał tylko a teraz chce pomóc jak najwięcej i dop iść się zdrzemnąć jak Wiki zaśnie żebym też mogła się położyć Jak ja kocham tych moich wariatów mężusia i córunie.. |
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie pogniewalabym sie jakbym jednak miala spokoj po porodzie, chociaz licze na odwiedziny oczywiscie ale krotkie a nie przesiadywanie, nie naleze raczej do osob ktore to lubia. i pamietaj ze masz nas!
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zadomowienie
|
chyba sraczka
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To lewatywa nie będzie potrzebna
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

a jak z rozwarciem?

zapowiedzialam TZ ze jak wezmie urlop na dziecko to pojedziemy tam i zrobimy im wojne, bo przez telefon to fajnie sie zbywa kogos ;(

jakie śliczne daty będą piątek 13tego
chociaż właśnie zahcciało mi się kopca kreta, takiego z lodówki, a nie jadłam go wieeeeeeeeeki ooo
Przed chwila TZ zadzwonil do banku o zrobienie dla mnie karty, i gdzie ona jest, jak dokumenty byly wyslane 3 miesiace temu , nie ma oczywiscie zgubily sie..... i na nowo musimy wysylac a to nie takie proste.....
07.07.2012