|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cytat:
![]() Natomiast jeśli chodzi o makijaż, to lubię delikatny, taki "make up no make up" Na co dzień używam podkładu, tuszu do rzęs, konturówki, pomadki. I na szczęście tylko tyle Nie używam pudru, różu, rozświetlacza, bronzera... Nie przepadam za nakładaniem tony tapety ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Jeśli chodzi o kwestie ubioru, to uważam, że strojem wyrażamy szacunek do drugiej osoby Są sytuacje, miejsca, gdzie należy się ubrać stosownie i nie wyobrażam sobie np. pójść do teatru, czy na egzamin na sportowo Poza tym zadbany wygląd i schludny strój świadczą o nas
|
||
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cytat:
|
|
#3423 | ||
|
Kociara
|
Cytat:
Cytat:
Nie uważam aby jej strój był wyrazem braku szacunku do nas, współpracowników czy instytucji uczelni. Cóż, ja na swoich studiach miałam kilka takich osobliwych (z wyglądu i zachowania) postaci i bardzo się z tego cieszę, byli żywym przykładem jak kultura wpływa na człowieka (czyli na nas studentów, bo wydawali nam się "inni"). W potocznym rozumieniu zgodzę się, że "wygląd zewnętrzny jest bardzo ważny", ale cieszę się, że umiem spojrzeć na to z szerszej, bardziej antropologicznej perspektywy i wiem, że wynika to z kultury. Każda społeczność ma swoje "kody" wyglądu, to oczywiste, że wódz musi wyglądać inaczej niż wojownik. Ja właśnie w tych kategoriach patrzę na kwestie dress codu, nie traktuję tego całkiem serio ![]() Dobra, dobra, a wracając na ziemię, ktoś szukał damskiego garnituru, może znajdziesz coś fajnego u Radzkiej (mówi o garniturach koło 13 minuty): Swoją drogą dziwi mnie, że ona dopiero teraz zauważyła, że kończy się era trendów (mówi o tym na początku i pod koniec). Ja to stwierdziłam dobrych kilka lat temu, a niespecjalnie interesowałam się wtedy modą (nawet teraz tak nie jest, na pewno nie czytam i nie śledze na bieżąco wybiegów tak jak Radzka). Przeciez widać, że co roku jest to samo: butelkowa zieleń i a'la skórzane elementy zimą, pastele i kwiatki na wiosnę... I tak w kółko. Od kilku lat te same kroje sukienek, ten sam rodzaj nadruków na koszulkach, szary dresowy materiał, sportowe buty, rurki, wstawki z eko skóry, te same printy Mówię tu o sklepach typowo "trendowych", może bardziej młodzieżowych, typu H&M, New Look, Stradivarius itp. Np. Mango ma nieco inną ofertę - te trendy są, ale podane w innej formie, nie tak nachalnej, ich rzeczy są bardziej... hm, długosezonowe powiedzmy. Chociaż z drugiej tam są też ciągle te same kroje sukienek, spodni, koszul itd., ale mi to akurat nie przeszkadza Obok tych powtarzajacych się fasonów wprowadzają czasem coś co odstaje od reszty np. kombinezony, jakiś fajny kolor/krój płaszcza itp. |
||
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Ciemna, u mnie na studiach byli podobni wykładowcy (może kierunek trochę pokrewny) i mam podobne przemyślenia do twoich. Na pewno wszystkie z nas tak samo raziłyby nieświeże ubrania, brak dbania o higienę czy dres na jakiejś uroczystości.
Mam jednak dużą tolerancję na strój, o ile jest właśnie odpowiedni do okazji, nie jest wulgarny itp. W czasie studiów poznałam ludzi ubierających się w 3719 stylach i już mnie nic nie dziwi
|
#3425 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Produkty wszelakie powstają, bo machina marketingowa musi pracować, a my musimy wydawać na to pieniądze Mi na przykład ciężko jest przejść obok ciekawego różu czy rozświetlacza, mimo, że mam ich kilkanaście. Więc dałam się wkręcić w to szaleństwo. Colorstay używałam. Wysusza cerę, ale dobrze kryje. Coś za coś. Niech każdy używa tego czego chce, w czym czuje się dobrze. Oczywiście z mojej strony mogę jedynie polecić poszukanie innej drogi, ale nikomu nie chcę niczego narzucać ![]() Cytat:
Sama mam Inglota AMC i jest dość słaby. Polecam Sleek Face Form, paletkę z Phycisians Formula, kuleczki rozświetlające z Sensique, baza rozświetlające z Revlonu itd. Używam różnych rzeczy, ostatnio cudeńka w kremie z Essence. Cytat:
Plus 100 pkt do pierwszego wrażenia
|
|
#3426 | |
|
Kociara
|
Cytat:
o to to, zgadzam się ![]() |
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Czujecie już weekend? Ja już w pracy, ale mam nadzieję, że to 8 godzin szybko minie
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Oj weekend, weekend, aż mi na głowę padło i chce sobie kupić melisy, bo jeszcze żadnych nie mam, ale potrzebuje pomocy - jest tu jakaś melissomaniaczka? Podobają mi się dwie pary balerin, ale nie wiem czy to jedne z tych wygodnych i super fajnych czy tych gorszych i nie wArtych zakupu? http://answear.com/426789-melissa-ba...irl-sweet.html http://answear.com/428593-melissa-ba...t-viii-ad.html
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wprawdzie cztery pary meliss, ale wszystkie na obcasach. Melissy są bardzo wygodnymi butami! Za to ręczę
|
|
#3430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale że ją uwielbiam to nie narzekam i się cieszę że jest będzie na kolejne oksy ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony ważne, że praca jest i to jeszcze taka, którą się lubi Chociaż ja tym tygodniem jestem tak zmęczona, jakbym co najmniej w kamienołomach robiła
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Jeśli zaś chodzi o bycie "zrobioną" vs "niezrobioną"... Chciałbym być tak wyluzowana, żeby nie przejmować się moim wyglądem i móc wyjść na ulicę w jeansach, koszulce i bez makijażu ALE nie potrafię! Bo wiem jak wielka jest różnica w mojej "urodzie" kiedy jestem saute i kiedy poświęcę rano pół godziny na włosy + makeup + przemyślany strój. No sorry, ale jest to gra warta świeczki. Pół godziny mnie nie zbawi a całkowicie zmienia postrzeganie mojej osoby przez otoczenie. Tak więc maluję się, robię paznokcie, chodzę regularnie do fryzjera, kosmetyczki, ba, nawet ćwiczę choć tego nienawidzę Czy to próżność? IMHO raczej zdrowy rozsądek.BTW, kiedyś przeczytałam w jakiejś gazecie, że dobry makijaż mamy wtedy, gdy ludzie mówią "ale ładnie wyglądasz" a nie "ale masz ładny makijaż" dlatego też maluję się w naturalnych kolorach, tak że mało to widać bo nie mam na twarzy żadnych szalonych kolorów. Tak, pozwalam światu być w błędzie, że ja się taka piękna urodziłam podczas gdy ciężko pracuję nad moim wyglądem.
|
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3435 | ||
|
AGA :)
|
Cytat:
W ciągu tygodnia maluję się codziennie, ale makijaż zmywam zaraz po przyjściu do domu. Nie wyobrażam sobie położyć się odpocząć w makijażu i brudem codziennym W weekend jeśli nie wychodzę to też się nie maluję. Z podkładu zrezygnowałam już dawno. Używam tylko studio fixa z maxa (bardzo delikatnie) i czasami na to daję preep+prime żeby się mocno nie świecić. Muszę spróbować zmieszać kremo koloryzujący z kremem na dzień, tak jak pisałyście! W poniedziałek wypróbuję Oo taak, i ten seksownie rozmazany i spływający po policzkach tusz do rzęs ![]() Cytat:
|
|
|
#3436 |
|
batonik
|
Witam się z łóżka. Wczoraj pierwszy raz od 15 lat dostałam gorączki. Dzisiaj mniejsza ale nadal jest, kaszel mam okrutny, plus standardowo gardło doszło. Jestem tak osłabiona że ledwo z apteki doszłam do samochodu. Mam nadzieję, że po weekendzie będę w stanie normalnie funkcjonować Chociaż zwolnienie mam na tydzień.A z milszych rzeczy odebrałam prezent dla tż na rocznicę i wyszło świetnie |
|
|
|
#3437 |
|
AGA :)
|
skerisku! zdrówka! Wracaj szybko do formy!!
![]() mm111111 przepiękne zdjęcie na FB, wyglądasz rewelacyjnie!! Zalajkowałam pierwsza ![]() Dziewczyny, jutro mam randkę Wracam do gry
|
|
#3438 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() super.: love:---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
|
#3439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3440 | ||
|
Wielce Szanowna Pani
|
Dziękuję dziewczyny za gratulacje
Ja się niesamowicie z wyprowadzki cieszę, bo już zdecydowanie rodzinnie dojrzeliśmy do mojego wyjścia z domu- i ja i rodzice ![]() Związkowo uważam że też już najwyższy czas zamieszkać razem, więc teraz jestem jak w euforii ![]() Cytat:
Od dwóch-trzech sezonów nic mi z Mango niestety nie podchodzi... Cytat:
No i niektórzy mają taki typ kolorystyczny, że bez makijażu często się wygląda jak w chorobie- blada, przezroczysta cera, ogromny kontrast między oczami a brwiami i rzęsami, jakies przebarwienia, popękane naczynka... |
||
|
|
|
#3441 |
|
batonik
|
Dzięki dziewczyny
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiewro co miałam grype i dzis mam znowu stan podgoraczkowy....nie wiem co jest grane. Mam nadzieje, ze to nie jest znowu jakies grypsko. Kosci mnie bolec zaczynaja i oczy...
|
|
#3443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Choć mam ochotę wykłuć ci oko ![]() Cytat:
. I cóż, trzeba sobie radzić.Cytat:
|
|
|
#3444 | |
|
batonik
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzałam dzisiaj na ubierajsieklasycznie i strój powalił mnie na łopatki
|
#3446 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pamiętam, że ostatnio przewijał się tu temat usuwania ósemek...właśnie wróciłam z takiego przemiłego zabiegu i siedzę sobie z okładem i puchnę :P. Ogólnie do przeżycia chociaż moja ósemka była mocno problematyczna i dość długo ją "wykruszali" :P. Mam nadzieję, że nie spuchnę jak balon :p. Zobaczymy jutro...
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obyś to lekko przeszła
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Jak porównuję z tym, co pisze, to mam kosmiczny dysonans
|
#3450 |
|
Raczkowanie
|
Maria z ubierajsieklasycznie ma fajnego bloga, robi bardzo ładne kolaże i potrafi super analizować trendy ALE SAMA UBIERA SIĘ FATALNIE i zupełnie niezgodnie z tym co sama doradza na blogu. Taki mały dysonans
Jak to jest możliwe pytam się?Obejrzałam wszystkie jej osobiste stylówki z bloga i wszystkie są okropne. To nie jest tak, że nagle jej odwaliło i się jej nie chce bo dziecko urodziła, itp, NIE! Ona zawsze się tak ubierała! A jak potem człowiek porówna jej posty o capsule wardrobes, albo z analizą różnych stylów, to wprost nie może uwierzyć, że są autorstwa tej samej osoby pomykającej w paskudnych dresach po dzielni
Edytowane przez SzyszkaChmielu Czas edycji: 2015-03-13 o 21:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

Na co dzień używam podkładu, tuszu do rzęs, konturówki, pomadki. I na szczęście tylko tyle 

.
I tak w kółko. Od kilku lat te same kroje sukienek, ten sam rodzaj nadruków na koszulkach, szary dresowy materiał, sportowe buty, rurki, wstawki z eko skóry, te same printy
Mówię tu o sklepach typowo "trendowych", może bardziej młodzieżowych, typu H&M, New Look, Stradivarius itp. Np. Mango ma nieco inną ofertę - te trendy są, ale podane w innej formie, nie tak nachalnej, ich rzeczy są bardziej... hm, długosezonowe powiedzmy. Chociaż z drugiej tam są też ciągle te same kroje sukienek, spodni, koszul itd., ale mi to akurat nie przeszkadza

Czy to próżność? IMHO raczej zdrowy rozsądek.
dlatego też maluję się w naturalnych kolorach, tak że mało to widać bo nie mam na twarzy żadnych szalonych kolorów. Tak, pozwalam światu być w błędzie, że ja się taka piękna urodziłam podczas gdy ciężko pracuję nad moim wyglądem.