Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-12, 19:02   #3421
Agnessa*
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Drugą rzeczą jest oczyszczanie skóry... Dziewczyny czy kobiety nakładają krem, podkład, puder, róż, rozświetlacz i co tam jeszcze, a wieczorem tylko ochlapią twarz żelem i wodą czy przejadą wacikiem z mleczkiem i finito, a skórę trzeba dobrze oczyścić z makijażu i zanieczyszczeń, które się zbierają przez cały dzień.

A moim zdaniem oczyszczanie skóry to jednak podstawa, do tego złuszczanie martwego naskórka, które też jest dość istotne...
Ja też tak uważam i przywiozuję dużą wagę do kwestii oczyszczania, nawilżania i ogólnie dbania o cerę

Natomiast jeśli chodzi o makijaż, to lubię delikatny, taki "make up no make up" Na co dzień używam podkładu, tuszu do rzęs, konturówki, pomadki. I na szczęście tylko tyle Nie używam pudru, różu, rozświetlacza, bronzera... Nie przepadam za nakładaniem tony tapety

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez mal00nie Pokaż wiadomość
przypomniały mi się moje "znajome" z wakacji w Chorwacji:
...a dlaczego Ty się nie malujesz ?? (przed wyjściem na plażę) ...
.. podkład chroni przed słońcem zawiera dodatkowe filtry ...
dziecku odpływała zabawka w wodzie.. głębiej niż po kolana nie wejdzie i woła ... misiu (do swojego chłopa) chodź chodź bo ja nie mogę się zamoczyć ...
ehh...
Masakra...

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Jeśli chodzi o kwestie ubioru, to uważam, że strojem wyrażamy szacunek do drugiej osoby
Są sytuacje, miejsca, gdzie należy się ubrać stosownie i nie wyobrażam sobie np. pójść do teatru, czy na egzamin na sportowo

Poza tym zadbany wygląd i schludny strój świadczą o nas
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 19:52   #3422
monimyszek
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
dziecku odpływała zabawka w wodzie.. głębiej niż po kolana nie wejdzie i woła ... misiu (do swojego chłopa) chodź chodź bo ja nie mogę się zamoczyć ...
ehh...
ale fajne dziewczyny, na pewno się opaliły na twarzach....
Stary 2015-03-12, 21:10   #3423
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Gratuluję.
Ja nie w temacie, ale trzymam kciuki za kwestię z rodzicami.

Co do Lidla, to już kiedyś pisałam na ten temat. Ostatnio też wpadłam rano po jogurt i prawie zostałam staranowana przez biegnących po jakieś dżinsy czy coś.

A makijaż... Jak ktoś nie potrafi się umalować, to lepiej niech się nie maluje.
Natomiast inna rzecz, że niektórzy muszą malować się na co dzień. Pomijając dresscod, ale np. ja miałam duże problemy z cerą i bez makijażu raczej nie chciałybyście mnie widzieć. I tak, byłam w makijażu na termach, nakładałam w trakcie wakacji. Tyle że mineralny, więc chyba nie szkodził tak bardzo. Teraz, przy normalnej cerze, zdarza mi się chodzić saute.
ja też - może akurat nie na termach, ale podczas upałów latem też nosiłam kryjący dermablend i kamuflaż z Catrice, nie było zmiłuj boże, cieszę się, że to już za mną - trądzik to coś potwornego.
Cytat:
Napisane przez user_k Pokaż wiadomość

Nie zgodzę się, że wiedza jest najważniejsza, dla mnie wygląd to integralna część zajmowanego stanowiska. Panie w banku będące pracownikami najniższego szczebla mają ścisły dress code, czy chcą czy nie to muszą, to członek zarządu nie musi bo jest megainteligentny?

I co do przykładu tej kobiety z uczelni, super, że jest mądra, że dużo wiedzy studentom przekazała, ale dla mnie swoim strojem okazuje brak szacunku swoim studentom i współpracownikom. Jak byłam w gimnazjum czy szkole średniej to w regulaminie był zakaz noszenie np. dresów. Na studiach takiego regulaminu nie ma, ale chyba każdy ma swój rozum. Ja bym się nie mogła skupić na wykładzie jakbym miała tak ubraną kobietę. Mój wykładowca niedawno przyszedł po imprezie w jeansach o 3 rozmiary za wielkich i wyciągniętym Tshircie, to nie strój w takie miejsce

Wygląd zewnętrzny jest bardzo ważny i nie ma co temu zaprzeczać, z tego się bierze pierwsze wrażenie. I nie jestem jakaś wymagająca, nie oceniam tylko ludzi przez wygląd, nie przestanę się kumplować z kimś kto nie nakłada podkładu, nie zwrócę uwagi, ale uznam to w penych sytuacjach za niestosowne.

Onaz, no właśnie wzięli się za Bieńkowską I bardzo dobrze.
Moja pani doktor nie chodzi w brudnych/starych/za dużych/za małych ciuchach. Po prostu były uniseks i mało modne, nie podkreślały jej plci, bo widać na tym jej zależało Nie uważam aby jej strój był wyrazem braku szacunku do nas, współpracowników czy instytucji uczelni. Cóż, ja na swoich studiach miałam kilka takich osobliwych (z wyglądu i zachowania) postaci i bardzo się z tego cieszę, byli żywym przykładem jak kultura wpływa na człowieka (czyli na nas studentów, bo wydawali nam się "inni").
W potocznym rozumieniu zgodzę się, że "wygląd zewnętrzny jest bardzo ważny", ale cieszę się, że umiem spojrzeć na to z szerszej, bardziej antropologicznej perspektywy i wiem, że wynika to z kultury. Każda społeczność ma swoje "kody" wyglądu, to oczywiste, że wódz musi wyglądać inaczej niż wojownik. Ja właśnie w tych kategoriach patrzę na kwestie dress codu, nie traktuję tego całkiem serio

Dobra, dobra, a wracając na ziemię, ktoś szukał damskiego garnituru, może znajdziesz coś fajnego u Radzkiej (mówi o garniturach koło 13 minuty):

Swoją drogą dziwi mnie, że ona dopiero teraz zauważyła, że kończy się era trendów (mówi o tym na początku i pod koniec). Ja to stwierdziłam dobrych kilka lat temu, a niespecjalnie interesowałam się wtedy modą (nawet teraz tak nie jest, na pewno nie czytam i nie śledze na bieżąco wybiegów tak jak Radzka). Przeciez widać, że co roku jest to samo: butelkowa zieleń i a'la skórzane elementy zimą, pastele i kwiatki na wiosnę... I tak w kółko. Od kilku lat te same kroje sukienek, ten sam rodzaj nadruków na koszulkach, szary dresowy materiał, sportowe buty, rurki, wstawki z eko skóry, te same printy Mówię tu o sklepach typowo "trendowych", może bardziej młodzieżowych, typu H&M, New Look, Stradivarius itp. Np. Mango ma nieco inną ofertę - te trendy są, ale podane w innej formie, nie tak nachalnej, ich rzeczy są bardziej... hm, długosezonowe powiedzmy. Chociaż z drugiej tam są też ciągle te same kroje sukienek, spodni, koszul itd., ale mi to akurat nie przeszkadza Obok tych powtarzajacych się fasonów wprowadzają czasem coś co odstaje od reszty np. kombinezony, jakiś fajny kolor/krój płaszcza itp.
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 21:50   #3424
a34
Zakorzenienie

Ciemna, u mnie na studiach byli podobni wykładowcy (może kierunek trochę pokrewny) i mam podobne przemyślenia do twoich. Na pewno wszystkie z nas tak samo raziłyby nieświeże ubrania, brak dbania o higienę czy dres na jakiejś uroczystości.
Mam jednak dużą tolerancję na strój, o ile jest właśnie odpowiedni do okazji, nie jest wulgarny itp.
W czasie studiów poznałam ludzi ubierających się w 3719 stylach i już mnie nic nie dziwi
Stary 2015-03-12, 21:53   #3425
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
To naprawdę zależy kto co lubi.
Dla mnie makijaż Kim Kardashian to majstersztyk i mogłabym tak chodzić na co dzień jak ona. Nawet jeżeli to tona szpachli, to podoba mi się to, wszystko jest dla ludzi, nie bez powodu powstały wszystkie te specyfiki.
Lubisz delikatny i "naturalny" efekt to super, ja nie lubię. Pewnie daleko Ci do oceniania innych, nigdy nie o to chodzi w Twoich wypowiedziach, no ale chyba nikt mnie nie przekona, żebym nie używała Revlonu Colorstay, bo tak dla mnie będzie lepiej
Nie popieram, ale szanuję Twoje zdanie. Kim jest ładna sama w sobie i ma dobrą cerę, nie potrzebuje takiego kamuflarzu.
Produkty wszelakie powstają, bo machina marketingowa musi pracować, a my musimy wydawać na to pieniądze Mi na przykład ciężko jest przejść obok ciekawego różu czy rozświetlacza, mimo, że mam ich kilkanaście. Więc dałam się wkręcić w to szaleństwo. Colorstay używałam. Wysusza cerę, ale dobrze kryje. Coś za coś. Niech każdy używa tego czego chce, w czym czuje się dobrze. Oczywiście z mojej strony mogę jedynie polecić poszukanie innej drogi, ale nikomu nie chcę niczego narzucać

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
ja niestety nigdy nie bede wygladac jak spod igly....nigdy nie wyjdzie mi okladkowy makijaz z idealnymi brwiami, konturowaniem etc....nie umiem mam nieplastyczny ryjek i tyle ale lubię się moze wlasnie za te niedoskonałości rozswietlacze uwielbiam!!!! Jaki Madziu poleciłabys bo mi sie obecne kończą a z inglota nie jestem za bardzo zadowolona....
Perfect imperfections!
Sama mam Inglota AMC i jest dość słaby. Polecam Sleek Face Form, paletkę z Phycisians Formula, kuleczki rozświetlające z Sensique, baza rozświetlające z Revlonu itd. Używam różnych rzeczy, ostatnio cudeńka w kremie z Essence.

Cytat:
Napisane przez user_k Pokaż wiadomość
Nie będę już Was cytować bo sporo by tego było ogólnie, jestem przeciwna myśleniu - takiego mnie Panie stworzyłeś takiego mnie masz. Trzeba się dokształcać, realizować, dbać o zdrowie itd. Ludzie to wszystko popierają a jak mowa o ubraniach czy makijażu to już nie, problem Też nie lubiłam matematyki a uczyć się jej musiałam. Też miałam 2 lewe ręce do makijażu, nauczyłam się Nie jest mocny

M111, jestem daleka od kopiowania brwi, napompowanych ust itd. Całe szczęście mam fryzjerów, którzy lubią klasykę i nic nie mówią na to, że mam taką samą fryzurę od roku

I podobnie jak Gabi uważam, że słońce potrafi zakryć nasze niedoskonałości, ale jak się nie opalałam to zakładałam wielkie okulary i podkład nakładałam w pracy, zawsze się coś wymyśli.

Nie zgodzę się, że wiedza jest najważniejsza, dla mnie wygląd to integralna część zajmowanego stanowiska. Panie w banku będące pracownikami najniższego szczebla mają ścisły dress code, czy chcą czy nie to muszą, to członek zarządu nie musi bo jest megainteligentny?

I co do przykładu tej kobiety z uczelni, super, że jest mądra, że dużo wiedzy studentom przekazała, ale dla mnie swoim strojem okazuje brak szacunku swoim studentom i współpracownikom. Jak byłam w gimnazjum czy szkole średniej to w regulaminie był zakaz noszenie np. dresów. Na studiach takiego regulaminu nie ma, ale chyba każdy ma swój rozum. Ja bym się nie mogła skupić na wykładzie jakbym miała tak ubraną kobietę. Mój wykładowca niedawno przyszedł po imprezie w jeansach o 3 rozmiary za wielkich i wyciągniętym Tshircie, to nie strój w takie miejsce

Wygląd zewnętrzny jest bardzo ważny i nie ma co temu zaprzeczać, z tego się bierze pierwsze wrażenie. I nie jestem jakaś wymagająca, nie oceniam tylko ludzi przez wygląd, nie przestanę się kumplować z kimś kto nie nakłada podkładu, nie zwrócę uwagi, ale uznam to w penych sytuacjach za niestosowne.

Onaz, no właśnie wzięli się za Bieńkowską I bardzo dobrze.
Też uważam, że makijaż nie jest skomplikowaną rzeczą, trzeba tylko poświęcić trochę czasu i realnie spojrzeć, co nam służy a co nie. Malując różne osoby, zauważyłam jedno: zwykle nie trzeba wiele by efekt był widoczny. I mam na myśli osoby, które makijażu w ogóle nie nakładały. Nigdy. Korektor, róż, podkreślone brwi i rzęsy, delikatna szminka i już jest dobrze.
Plus 100 pkt do pierwszego wrażenia
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 22:48   #3426
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Ciemna, u mnie na studiach byli podobni wykładowcy (może kierunek trochę pokrewny) i mam podobne przemyślenia do twoich. Na pewno wszystkie z nas tak samo raziłyby nieświeże ubrania, brak dbania o higienę czy dres na jakiejś uroczystości.
Mam jednak dużą tolerancję na strój, o ile jest właśnie odpowiedni do okazji, nie jest wulgarny itp.
W czasie studiów poznałam ludzi ubierających się w 3719 stylach i już mnie nic nie dziwi

o to to, zgadzam się
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 07:13   #3427
Forget_me
Zakorzenienie

Hej
Czujecie już weekend? Ja już w pracy, ale mam nadzieję, że to 8 godzin szybko minie
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 07:41   #3428
hihi
Zakorzenienie

Hej

Oj weekend, weekend, aż mi na głowę padło i chce sobie kupić melisy, bo jeszcze żadnych nie mam, ale potrzebuje pomocy - jest tu jakaś melissomaniaczka?

Podobają mi się dwie pary balerin, ale nie wiem czy to jedne z tych wygodnych i super fajnych czy tych gorszych i nie wArtych zakupu?

http://answear.com/426789-melissa-ba...irl-sweet.html
http://answear.com/428593-melissa-ba...t-viii-ad.html
Stary 2015-03-13, 08:12   #3429
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Hej

Oj weekend, weekend, aż mi na głowę padło i chce sobie kupić melisy, bo jeszcze żadnych nie mam, ale potrzebuje pomocy - jest tu jakaś melissomaniaczka?

Podobają mi się dwie pary balerin, ale nie wiem czy to jedne z tych wygodnych i super fajnych czy tych gorszych i nie wArtych zakupu?

http://answear.com/426789-melissa-ba...irl-sweet.html
http://answear.com/428593-melissa-ba...t-viii-ad.html
Zajrzyj na wątek melissowy. am dziewczyny Ci pomogą
Ja mam wprawdzie cztery pary meliss, ale wszystkie na obcasach. Melissy są bardzo wygodnymi butami! Za to ręczę
Stary 2015-03-13, 08:27   #3430
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Hej
Czujecie już weekend? Ja już w pracy, ale mam nadzieję, że to 8 godzin szybko minie
hej hej nie czuję bo jutro jeszcze idę do pracy ale że ją uwielbiam to nie narzekam i się cieszę że jest będzie na kolejne oksy

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość

Perfect imperfections!
Sama mam Inglota AMC i jest dość słaby. Polecam Sleek Face Form, paletkę z Phycisians Formula, kuleczki rozświetlające z Sensique, baza rozświetlające z Revlonu itd. Używam różnych rzeczy, ostatnio cudeńka w kremie z Essence.
dziękuję
Stary 2015-03-13, 08:36   #3431
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
hej hej nie czuję bo jutro jeszcze idę do pracy ale że ją uwielbiam to nie narzekam i się cieszę że jest będzie na kolejne oksy
W sobotę jeszcze pracujesz? Niefajnie Ale z drugiej strony ważne, że praca jest i to jeszcze taka, którą się lubi
Chociaż ja tym tygodniem jestem tak zmęczona, jakbym co najmniej w kamienołomach robiła
Stary 2015-03-13, 08:41   #3432
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
W sobotę jeszcze pracujesz? Niefajnie Ale z drugiej strony ważne, że praca jest i to jeszcze taka, którą się lubi
Chociaż ja tym tygodniem jestem tak zmęczona, jakbym co najmniej w kamienołomach robiła
ja ogólnie też miałam napięty i stresujący tydzień, ale wieczorami siłownia i czuje się jak młody Bóg
Stary 2015-03-13, 09:51   #3433
SzyszkaChmielu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Przeprowadzka w kwietniu- jeszcze nie wiemy czy na początku, w środku czy pod koniec... Ale grunt że to niedługo W niedzielę zamierzam popełnić obiad i powiedzieć rodzicom... Mam nadzieję, że dobrze to przyjmą
Gratulacje!!! Dzień, kiedy wyprowadziłam się od rodziców uważam za drugi najpiękniejszy dzień w moim życiu (BTW najpiękniejszy dzień to było zdanie prawa jazdy za drugim podejściem )

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Jeśli zaś chodzi o bycie "zrobioną" vs "niezrobioną"...
Chciałbym być tak wyluzowana, żeby nie przejmować się moim wyglądem i móc wyjść na ulicę w jeansach, koszulce i bez makijażu ALE nie potrafię! Bo wiem jak wielka jest różnica w mojej "urodzie" kiedy jestem saute i kiedy poświęcę rano pół godziny na włosy + makeup + przemyślany strój. No sorry, ale jest to gra warta świeczki. Pół godziny mnie nie zbawi a całkowicie zmienia postrzeganie mojej osoby przez otoczenie. Tak więc maluję się, robię paznokcie, chodzę regularnie do fryzjera, kosmetyczki, ba, nawet ćwiczę choć tego nienawidzę Czy to próżność? IMHO raczej zdrowy rozsądek.

BTW, kiedyś przeczytałam w jakiejś gazecie, że dobry makijaż mamy wtedy, gdy ludzie mówią "ale ładnie wyglądasz" a nie "ale masz ładny makijaż" dlatego też maluję się w naturalnych kolorach, tak że mało to widać bo nie mam na twarzy żadnych szalonych kolorów. Tak, pozwalam światu być w błędzie, że ja się taka piękna urodziłam podczas gdy ciężko pracuję nad moim wyglądem.
SzyszkaChmielu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 09:53   #3434
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzyszkaChmielu Pokaż wiadomość
Gratulacje!!! Dzień, kiedy wyprowadziłam się od rodziców uważam za drugi najpiękniejszy dzień w moim życiu (BTW najpiękniejszy dzień to było zdanie prawa jazdy za drugim podejściem )

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Chciałbym być tak wyluzowana, żeby nie przejmować się moim wyglądem i móc wyjść na ulicę w jeansach, koszulce i bez makijażu ALE nie potrafię! Bo wiem jak wielka jest różnica w mojej "urodzie" kiedy jestem saute i kiedy poświęcę rano pół godziny na włosy + makeup + przemyślany strój. No sorry, ale jest to gra warta świeczki. Pół godziny mnie nie zbawi a całkowicie zmienia postrzeganie mojej osoby przez otoczenie. Tak więc maluję się, robię paznokcie, chodzę regularnie do fryzjera, kosmetyczki, ba, nawet ćwiczę choć tego nienawidzę Czy to próżność? IMHO raczej zdrowy rozsądek.

BTW, kiedyś przeczytałam w jakiejś gazecie, że dobry makijaż mamy wtedy, gdy ludzie mówią "ale ładnie wyglądasz" a nie "ale masz ładny makijaż" dlatego też maluję się w naturalnych kolorach, tak że mało to widać bo nie mam na twarzy żadnych szalonych kolorów. Tak, pozwalam światu być w błędzie, że ja się taka piękna urodziłam podczas gdy ciężko pracuję nad moim wyglądem.
Chwali się takie podejście
Stary 2015-03-13, 10:22   #3435
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez monimyszek Pokaż wiadomość
Ale są osoby, które od świtu do nocy, od lata do zimy chodzą w pełnym, wręcz scenicznym makijażu... No cóż leci: podkład, korektor, puder, cienie, rozswietlacz, bronzer, gruba krecha na oko....no to przepraszam, ale jak zmyje ten cyrk, to :brzyda l:
skóra musi oddychać przecież czasami....i nie jest to do konca tak, że podkład za kupe jest lepszy, bo akurat płaci się za kosztowna kampanię reklamową, samą markę etc. itp...
Akurat ja wolę kobiety z subtelnym makijażem, a w lecie z ładną, zadbaną, lekko opaloną cerą, bez podkładu...Jak juz widze podkład srodkiem lata...to dziękuje....albo podkład na siłownie, basen, saune
Nigdy tego nie zrozumiem W ciągu tygodnia maluję się codziennie, ale makijaż zmywam zaraz po przyjściu do domu. Nie wyobrażam sobie położyć się odpocząć w makijażu i brudem codziennym W weekend jeśli nie wychodzę to też się nie maluję.
Z podkładu zrezygnowałam już dawno. Używam tylko studio fixa z maxa (bardzo delikatnie) i czasami na to daję preep+prime żeby się mocno nie świecić.
Muszę spróbować zmieszać kremo koloryzujący z kremem na dzień, tak jak pisałyście! W poniedziałek wypróbuję

Cytat:
najbardziej lubie panie na basenie/termach w pelnym makijazu
Oo taak, i ten seksownie rozmazany i spływający po policzkach tusz do rzęs

Cytat:
ehh...
hahaha Padłam!! :hah aha:

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 11:31   #3436
sskers
batonik

Witam się z łóżka. Wczoraj pierwszy raz od 15 lat dostałam gorączki. Dzisiaj mniejsza ale nadal jest, kaszel mam okrutny, plus standardowo gardło doszło. Jestem tak osłabiona że ledwo z apteki doszłam do samochodu. Mam nadzieję, że po weekendzie będę w stanie normalnie funkcjonować Chociaż zwolnienie mam na tydzień.

A z milszych rzeczy odebrałam prezent dla tż na rocznicę i wyszło świetnie Szkoda, że nie będę mogła mu go dać w terminie..

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 12:09   #3437
Ag4
AGA :)

skerisku! zdrówka! Wracaj szybko do formy!!

mm111111 przepiękne zdjęcie na FB, wyglądasz rewelacyjnie!! Zalajkowałam pierwsza

Dziewczyny, jutro mam randkę Wracam do gry

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 12:28   #3438
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość

Witam się z łóżka. Wczoraj pierwszy raz od 15 lat dostałam gorączki. Dzisiaj mniejsza ale nadal jest, kaszel mam okrutny, plus standardowo gardło doszło. Jestem tak osłabiona że ledwo z apteki doszłam do samochodu. Mam nadzieję, że po weekendzie będę w stanie normalnie funkcjonować Chociaż zwolnienie mam na tydzień.

A z milszych rzeczy odebrałam prezent dla tż na rocznicę i wyszło świetnie Szkoda, że nie będę mogła mu go dać w terminie..
Trzymaj się, dużo zdrówka, odpoczywaj

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość

mm111111 przepiękne zdjęcie na FB, wyglądasz rewelacyjnie!! Zalajkowałam pierwsza

super.: love: będzie się działo

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Hej
ja nie czuje, bo wyjazd mam słuzbowy, dodatkowo chyba znowu mnie coś bierze, mam lekka gorączkę,

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
ja ogólnie też miałam napięty i stresujący tydzień, ale wieczorami siłownia i czuje się jak młody Bóg
podziwiam motywację do cwiczeń i siłowni....mnie się tak strasznie nie chce....i w rezultacie nie ćwiczę
Stary 2015-03-13, 12:32   #3439
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:

Nooooo, Kochana, super!

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:

Współczuję Zdrówka!!!
Stary 2015-03-13, 12:38   #3440
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Dziękuję dziewczyny za gratulacje

Ja się niesamowicie z wyprowadzki cieszę, bo już zdecydowanie rodzinnie dojrzeliśmy do mojego wyjścia z domu- i ja i rodzice

Związkowo uważam że też już najwyższy czas zamieszkać razem, więc teraz jestem jak w euforii

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Moja pani doktor nie chodzi w brudnych/starych/za dużych/za małych ciuchach. Po prostu były uniseks i mało modne, nie podkreślały jej plci, bo widać na tym jej zależało Nie uważam aby jej strój był wyrazem braku szacunku do nas, współpracowników czy instytucji uczelni. Cóż, ja na swoich studiach miałam kilka takich osobliwych (z wyglądu i zachowania) postaci i bardzo się z tego cieszę, byli żywym przykładem jak kultura wpływa na człowieka (czyli na nas studentów, bo wydawali nam się "inni").
W potocznym rozumieniu zgodzę się, że "wygląd zewnętrzny jest bardzo ważny", ale cieszę się, że umiem spojrzeć na to z szerszej, bardziej antropologicznej perspektywy i wiem, że wynika to z kultury. Każda społeczność ma swoje "kody" wyglądu, to oczywiste, że wódz musi wyglądać inaczej niż wojownik. Ja właśnie w tych kategoriach patrzę na kwestie dress codu, nie traktuję tego całkiem serio

Swoją drogą dziwi mnie, że ona dopiero teraz zauważyła, że kończy się era trendów (mówi o tym na początku i pod koniec). Ja to stwierdziłam dobrych kilka lat temu, a niespecjalnie interesowałam się wtedy modą (nawet teraz tak nie jest, na pewno nie czytam i nie śledze na bieżąco wybiegów tak jak Radzka). Przeciez widać, że co roku jest to samo: butelkowa zieleń i a'la skórzane elementy zimą, pastele i kwiatki na wiosnę... I tak w kółko. Od kilku lat te same kroje sukienek, ten sam rodzaj nadruków na koszulkach, szary dresowy materiał, sportowe buty, rurki, wstawki z eko skóry, te same printy Mówię tu o sklepach typowo "trendowych", może bardziej młodzieżowych, typu H&M, New Look, Stradivarius itp. Np. Mango ma nieco inną ofertę - te trendy są, ale podane w innej formie, nie tak nachalnej, ich rzeczy są bardziej... hm, długosezonowe powiedzmy. Chociaż z drugiej tam są też ciągle te same kroje sukienek, spodni, koszul itd., ale mi to akurat nie przeszkadza Obok tych powtarzajacych się fasonów wprowadzają czasem coś co odstaje od reszty np. kombinezony, jakiś fajny kolor/krój płaszcza itp.
Akurat w mojej opinii Mango się mocno zepsuło- kiedyś chciałam pół asortymentu do domu zabrać- kobiece, klasyczne rzeczy z pazurkiem i/lub pomysłem w przyjemnej cenie. Teraz jakieś hippie/nastolatkogłupawkowe szmatki, jakieś płachty powiewające, sandały z pianki pływackiej o grubości centymetrów, no ja nie wiem kto to może kupować...

Od dwóch-trzech sezonów nic mi z Mango niestety nie podchodzi...

Cytat:

Obce kolory też można moim zdaniem dodać, ale nie na zasadzie wielkiej kolorowej plam, tylko muśnięcia powieki żeby np nawiązać do stroju, podkreślić kolor tęczówki, np musnąć granatem, srebrem, zielenią górną powiekę tak, że bez przyglądania się w oczy nie rzuca a oczy jakby strasznie brązowe się wydają być (w przypadku oczu ciemnych, nie wiem jak w przypadku innych kolorów oczu się malować).

No i niektórzy mają taki typ kolorystyczny, że bez makijażu często się wygląda jak w chorobie- blada, przezroczysta cera, ogromny kontrast między oczami a brwiami i rzęsami, jakies przebarwienia, popękane naczynka...

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 13:56   #3441
sskers
batonik

Dzięki dziewczyny Mam nadzieję, że szybko uporam się z tym choróbskiem. W środę jadę do laryngologa..i pewnie będziemy ustalać termin usunięcia migdałów. Zdecydowałam się, bo do leczenia już się nie nadają.

Stary 2015-03-13, 16:26   #3442
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny Mam nadzieję, że szybko uporam się z tym choróbskiem. W środę jadę do laryngologa..i pewnie będziemy ustalać termin usunięcia migdałów. Zdecydowałam się, bo do leczenia już się nie nadają.
a co to? grypa?
Ja dopiewro co miałam grype i dzis mam znowu stan podgoraczkowy....nie wiem co jest grane. Mam nadzieje, ze to nie jest znowu jakies grypsko. Kosci mnie bolec zaczynaja i oczy...
Stary 2015-03-13, 17:48   #3443
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, pozwalam światu być w błędzie, że ja się taka piękna urodziłam podczas gdy ciężko pracuję nad moim wyglądem.
Świetne.
Choć mam ochotę wykłuć ci oko.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
No i niektórzy mają taki typ kolorystyczny, że bez makijażu często się wygląda jak w chorobie- blada, przezroczysta cera, ogromny kontrast między oczami a brwiami i rzęsami, jakies przebarwienia, popękane naczynka...
U mnie wszystko się zgadza, prócz kontrastu. Brwi i rzęsy mam naturalnie takie, że ich nie widać. I cóż, trzeba sobie radzić.

Cytat:
W środę jadę do laryngologa..i pewnie będziemy ustalać termin usunięcia migdałów. Zdecydowałam się, bo do leczenia już się nie nadają.
Stary 2015-03-13, 17:50   #3444
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez monimyszek Pokaż wiadomość
a co to? grypa?
Ja dopiewro co miałam grype i dzis mam znowu stan podgoraczkowy....nie wiem co jest grane. Mam nadzieje, ze to nie jest znowu jakies grypsko. Kosci mnie bolec zaczynaja i oczy...
Nie, lekarz powiedział że bakteryjne. Mam teorię, że po tej szczepionce odpornościowej, organizm wreszcie zaczął walczyć stąd temperatura

Stary 2015-03-13, 20:06   #3445
a34
Zakorzenienie

Zajrzałam dzisiaj na ubierajsieklasycznie i strój powalił mnie na łopatki
Stary 2015-03-13, 20:37   #3446
LustForLife
Zadomowienie

Dziewczyny pamiętam, że ostatnio przewijał się tu temat usuwania ósemek...właśnie wróciłam z takiego przemiłego zabiegu i siedzę sobie z okładem i puchnę :P. Ogólnie do przeżycia chociaż moja ósemka była mocno problematyczna i dość długo ją "wykruszali" :P. Mam nadzieję, że nie spuchnę jak balon :p. Zobaczymy jutro...
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 20:45   #3447
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LustForLife Pokaż wiadomość
Dziewczyny pamiętam, że ostatnio przewijał się tu temat usuwania ósemek...właśnie wróciłam z takiego przemiłego zabiegu i siedzę sobie z okładem i puchnę :P. Ogólnie do przeżycia chociaż moja ósemka była mocno problematyczna i dość długo ją "wykruszali" :P. Mam nadzieję, że nie spuchnę jak balon :p. Zobaczymy jutro...
Właśnie słyszałam, żeby się obłożyć jeszcze zanim znieczulenie minie Obyś to lekko przeszła
Stary 2015-03-13, 21:16   #3448
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Zajrzałam dzisiaj na ubierajsieklasycznie i strój powalił mnie na łopatki
Weszłam z ciekawości i... hmmm... to ma być klasyka?
Stary 2015-03-13, 21:20   #3449
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość
Weszłam z ciekawości i... hmmm... to ma być klasyka?
Jak porównuję z tym, co pisze, to mam kosmiczny dysonans
Stary 2015-03-13, 21:25   #3450
SzyszkaChmielu
Raczkowanie

Maria z ubierajsieklasycznie ma fajnego bloga, robi bardzo ładne kolaże i potrafi super analizować trendy ALE SAMA UBIERA SIĘ FATALNIE i zupełnie niezgodnie z tym co sama doradza na blogu. Taki mały dysonans Jak to jest możliwe pytam się?
Obejrzałam wszystkie jej osobiste stylówki z bloga i wszystkie są okropne. To nie jest tak, że nagle jej odwaliło i się jej nie chce bo dziecko urodziła, itp, NIE! Ona zawsze się tak ubierała!
A jak potem człowiek porówna jej posty o capsule wardrobes, albo z analizą różnych stylów, to wprost nie może uwierzyć, że są autorstwa tej samej osoby pomykającej w paskudnych dresach po dzielni

Edytowane przez SzyszkaChmielu
Czas edycji: 2015-03-13 o 21:28
SzyszkaChmielu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości