|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
Dzien dobry
![]() Wczoraj TZ wrócił z delegacji...no i przepadłam ![]() roxana chyba Cie zaraz zablokuje za te zdjęcia pysznosci ![]() ![]() Ja dzisiaj w 5-10-15 kupiłam kilka,ale dla Starszego(jakaś fajna promocja była) Jess kciuki,oby się udało z tą nieszczęsną umową. Tak to czasami jest jak człowiek chce zrobić komuś "dobrze" kasperka,magdowe ciesze sie,że wczorajsze wizyty takie udane ![]() ![]() ![]() ![]() Ambiwalentna pewnie cos w tym jest,że Borysek, by się szybko skumał z bratem. Jednak ja myślę,że dziecko też sie oswoi z sytuacją jaka by nie była ![]() ![]() mms ooo to powiem Ci,że mi Tymon czasem daje kopa, ale zdecydowanie nie czuje tego tak intensywnie jak Ty. Zazdroszcze ![]() ![]() Isabelle kurcze nie żartuj z tym odwożeniem się osobiście ![]() Lulla ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Niespodziewajka co tam jak tam u Was? Witaj z powrotem! ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja w sumie na różyczkę badań nie robiłam, ale co by nie patrząc ja ją przechodziłam w wieku 11 lat więc się raczej o to martwić nie muszę ![]() Roxi ale poszalałaś ![]() ![]() Edytowane przez Isabelle_26 Czas edycji: 2015-03-13 o 16:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny tak mnie boli masakrycznie ząb ze zaraz umrę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zadomowienie
|
A nie możesz pójść dzisiaj? Sprawdź może jest u Ciebie coś takiego jak pogotowie stomatologiczne. Bo niepotrzebnie się będziesz męczyć biedna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Zadomowienie
|
Mam swoja zaufana dentystke i to jeszcze na nfz wiec musze wytrzmac, moze sie przez weekend nie odezwie zab. Nie usmiecha mi sie placic 400 zl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zadomowienie
|
Wiecie jak jest niby nie szkodzi ale pojawiają sie doniesienia pojedyncze ze jednak moze szkodz.... ja niestety co kilka dni musze zjesc jak mnie bardzo boli głowa
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Słuchajcie dziewczyny ale sie uśmiałam: Ewelina | 2015-01-06 14:08 Zgłoś komentarz Witam.Jest to moja 3 ciąża i nie pamietam ,kiedy mialam 1 ruchy przy tych 2 ciążach.ale przy tej to byl 16 tc i 5 dzien.i bardzo dobrze z mężem czulismy ruchy maleństwa ![]() Komentarz na jednej stronie dla mam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4452 |
Zadomowienie
|
No właśnie dlatego mnie to rozsmieszylo :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Zakorzenienie
|
Przy trzeciej ciąży to już by mogła trochę wiedzieć a nie takie bzdury pisać
![]()
#4454 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: aaa... przecież już odp ![]() ![]() Cytat:
![]() chociaż ostatnio miałam rozmowę z teściową (z tych rozmów "dobre rady teściówki") która stwierdziła, "a po co Ty body kupujesz, jak dostaniesz od siostry, a Maly urodzi się w sierpniu, to ile tego lata będziesz miała" ja tak patrzę na nią z miną "WTH?"... ale pytam grzecznie o co jej chodzi? a ona na to "no przecież wystarczy Ci kilka szt bodów, bo we wrześniu już będzie za zimno, żeby zakładać dziecku same body" i za nic nie dała sobie wytłumaczyć, że body to pewnie do roku czasu będę dziecku zakładała (np zamiast kaftaniku) i podsumowała to jednym zdaniem "ja nie wiem jak to sie te dzieci ubiera teraz... dawniej był kaftanik i śpioszki i nikt nie cudował z bodami..." no matko.... ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-03-13 o 19:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha noo Cytat:
Wgl jakaś cisza dziś
![]() |
#4456 |
Rozeznanie
|
U nas ok , TŻet jak narazie siedzi z nami w domu więc sie rozkoszujemy wspolnym czasem kłócąc się od rana do wieczora
![]() ![]() Ruchy już porządnie czuję , czasem mnie tak Młode kopnie że aż się wzdrygnę ![]() No i znowu musze zniknąć bo spontanicznie zdecydowalismy ze jedziemy jutro na 2 tygodnie w góry , TŻet ma tam fuchę u ojca , mieszkanie nad tesciami stoi puste wiec mozemy tam zamieszkać ( nie bede sie musiala użerać z tesciową wiec to duzy plus) Troszkę dodatkowej kasy wpadnie a ja z Adasiem zrobimy sobie male wakacje . No tylko tam nie bede miec neta wiec jesli nic nie wykombinuje to wroce do was jak...... wroce ![]() Kocham i bede tesknić ![]()
#4457 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Roxy swietne łowy, a to jednak na 100% girl.. Ms lullababy pyszna salatka, zjadlabym taką ![]() Wybaczcie, ze mnie wcielo ale przyszla paczka i dzialam, bo mam wesele za miesiac niby duzo ,ale mama potem pojedzie w miedzy czasie duzo niby wolnego a nic sie nie zrobi... do tego remont, szykowanie kącika... mam nadzieje ze w pon juz sie dowiem plci,to etz chetnie cos kupie bobasowi dla czystej przyjemnosci bo kusicie.. ![]()
![]() |
#4458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() cisza, bo weekend się zbliża ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4460 |
Zadomowienie
|
Młody wyglupial się z teście i podbiegł do mnie i zdjął mi spodnie od piżamy do kolan na widowni tesciowie i szwagier i
![]() Ich wyglupy zawsze się kończą jakaś krzywdą dla mnie. Idę spać bo mi wstyd że musieli mój tylek oglądać. Dobranoc ![]() Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-03-13 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko... ![]() Idę zaraz spać, bo jutro znowu kurs... Dobrej nocy ![]()
![]() |
#4463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjjjeeeejjjj czasami zdarzają sie takie sytuacje, obróć to w żart i sie nie przejmuj ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- [QUOTE=beatrix28;50642966]Roxy swietne łowy, a to jednak na 100% girl.. no bądź co bądź ale chyba mam na tym wątku najpewniejsza potwierdzona płeć dziecka :P takie malutkie wynagrodzenie tych gorszych dni ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie trzeba zrobić zapasy większe ![]() Ja też się ciągle boję, że inni będą się wtrącać... Ale chyba trzeba się z tym pogodzić i jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać ![]() Dobranoc Dziewczyny ![]() Ach kupiłam te cudowne pomidorki. i pachną one cudownie. jeszcze kanapeczka i lulu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
Hej !
![]() Ja tez sie tego wtrącania bardzo obawiałam przy pierwszej ciazy i sie okazało, ze z teściowa szybko sobie poradzić mozna ale większy problem miałam z moja babcia i tak w sumie zostało do dzis. Wiadomo - teściowa - stworzenie obce - jak jej nie pozwoliłam sie do siebie zbliżyć to i za duzo do gadania ne miała. TŻ tez ja na dystans wzial wiec niewiele sie wtrąca. Raz tylko w życiu "przegięła pale" mówiąc mi i TŻ, ze dziecko nie chce do domu wracać od nich nigdy (zawsze jest ryk ale z innego powodu - u teścia ma swój kącik w warsztacie, wszystkie narzędzia itd i tam dosłownie robi co chce! I sie go stamtąd wyciagnac nie da) i, ze przy nas to dziecko jest nerwowe... Wpadłam wtedy w taki szał, ze jak zaczęłam mowić to skończyć nie mogłam... Wygarnelam pare spraw i sie uspokoiło. Sadze, ze drugi raz by tak nie powiedziała ![]() Natomiast babcia jak to babcia ![]() ![]() Nie ma co sie dziewczyny stresowac tylko po swojemu wychowywać bo to nasze dziecko i tylko my mamy do tego prawo ![]() ![]() --- A ja od dwoch dni jestem tak zmęczona, ze nie wiem jak ja jeszcze daje rade... Wczoraj do samej 22.00 robiliśmy z tż a dzis sie zapowiada kolejny - mam nadzieje, ze OSTATNI dzien prac i od jutra leze i nie robie nic ! Chociaz przez pare godzin ![]() Ide zrobic jakies sniadanko i do roboty ! Wyprzedzając dzis pytanie - u mnie na obiad bedzie resztka zupy pomidorowej, gulasz, kasza gryczana i sałatka z ogórków kiszonych ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia ![]() Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-03-14 o 06:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zakorzenienie
|
A moja teściowa do dzieci nie ma w ogóle podejścia... zresztą ostatnio była taka sytuacja, że przyjechałą jej siostra (która ma wnuki) i jakoś od słowa do słowa powiedziała mojej t. coś w tym stylu "zobaczysz, będziesz miała wnuka to też będziesz miała mniej czasu". Na co moja t. się oburzyła i odpowiedziała jej "Jak będę chciała. Mi nikt dzieci nie bawił, sama musiałam sobie radzić. Ja mogę chcieć, ale nic nie muszę."
Jak to usłyszałam, to aż mnie zatkało. Jeszcze Małego nie ma na świecie, a ona już wszystkim otwarcie mówi, że nie będzie się nim zajmowała... I już zapewniłam męża, że po porodzie będzie mniej wspólnych wypadów, zakupów itd, bo an pewno nie poproszę ją o to, żeby została z Małym (a mieszkamy w jednym budynku). Chociażbym miała wieść dziecko do mamy (20km), to zawiozę... Łaski bez... Powinnam się cieszyć, bo zazwyczaj ta t. która nie chce zajmować się dzieckiem, nie powinna się też wtrącać w jego wychowanie... ale nie moja... ona otwarcie mówi, ze na jej pomoc nie ma co liczyć, ale swoje 5 groszy będzie wciskała.... ![]() no ale temat rzeka..... tak w ogóle, to Dzień dobry ![]() a na obiad nie wiem co będę jadła :p powiem Wam później co nam podali ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
![]() ![]() Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-03-14 o 06:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zadomowienie
|
Hejka z ranka ;-) co do tesciowych, moja jest okropna, uwaza ze jest najlepsza, nigdy nie popelnia bledow a wszyscy dookola sa bee i zli. I ona zawsze niewinna, kontaktu z nia nie mam, moj milusinski czasem na swieta do niej zajedzie na chwile a tak zero kontaktu, jestesmy daleko i to jest dobre ;-) a ja wczoraj bylam na zakupkach upolowalam troche bodziakow i pajacykow. Jeszcze dokupie jakies bluzy czy sweterki, kaftaniki i na poczatek ubranek starczy, mam juz kilka rozmaiarow. Niedlugo trzeba bedzie sie rozgladac za wozkiem, lozeczkiem itd. No i wyprawke do szpitala powoli szykowac, bo czas leci jak szalony, a wczoraj po poludniu moje malenstwo szalalo ze hej ;-) ale dobila mnie wiadomosc ze znow zostane sama :-( moj wyjezdza znow do roboty zagranice, z jednej strony dobrze bo zawsze to troche wiecej bedzie kasy a teraz potrzeba, ale swiadomosc czekajacej mnie samotnosci znow dobija zwlaszcza ze ja tu blisko nikogo nie mam :-( dobrze ze pracuje popoludniami, ale teraz tez caly tydz bede sama bo wspolpracowniczka choruje, ale z dziecmi nie ma nudy, zawsze maja duzo sily nawet popoludniami ;-)
A na obiad dzis u mnie makaron ewentualnie kasza z jakims sosikiem i ogoreczki ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Pocieszam sie tym ze w po za dwa tyg wizyta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Wtajemniczenie
|
OOOO widzę,że temat teściowych na tablicy! to idealnie się wpisuję bo wczoraj odebrałam telefon od teściowej i po odłozeniu słuchawki aż się poryczalam z wkurzenia!!
![]() ![]() żebyście mnie nie zrozumiały źle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nawet dosłownie dałam jej znać,że chetnie bym sobie do kogos pojechala!! Sorki ,że zanudzam musiałam się wygadac.. nawet jak dzis wstalam to brzeczały mi jej słowa. Acha do mnie chce na świeta jeszcze przychać a już się zapowiadła na imprezę urodzinową Borysa ktora jest dwa tygdonie pozniej ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- aaaa i własnie sobie probowalam przypomnieć czy my byliśmy u niej w zeszłym roku na Wielkanoc?! OTOż NIE! w zeszłym roku na wielkanoc wyprawiałam ROCZEK małego ![]()
#4469 |
Wtajemniczenie
|
Hej, hej ja Was ciagle podczytuje ale czasu brak na odp,
Mms ja bym na Twoim miejscu sue tak nie oburzala, tesciowka ma racje swoje dzieci odchowala i teraz ma czas odpoczac i tylko z przyjemnosci a nie obowiazku (czasami mi sie tak wydaje ze wg niektorych babcie powinny oczywisvie zajmowac sie wnukami za darmo gdy czas wrocic do pracy, lub zajac.sie wnukiem tylko i wylacznie gdy rodzice tego sobie zycza) zajac sie wnukami ![]() Moja na poczatku szalala, kupowala milion ubran w tym rozowe bo akurat tanie byly... a mysmy synka mieli i oczywisvie ja zolza ich nie zakladalam bo byly brzydkie :-D. Potem przestala ale do dzis nie mozemy sie dogadac i szczerze to nie znosze do niej jezdzic, tz mlidego zawozi sam :-D. U nas ok, za 2 tyg wizyta i mam nadzieje ze dowiem sie plci, aaa i malenstwo powoli zaczyna kopac coraz mocniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
Moja teściowa na zeszła Wigilie (spędziliśmy ja u dziadkow a potem pojechaliśmy na chwile do nich) powiedziała, ze juz nigdy swiat osobno...
![]() ![]() Dlatego niezle sie zdziwi bo w tym roku Wielkanocne śniadanie jemy u nas z dziadkami a na obiad jedziemy do dziadkow ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.