|
|
#4801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
|
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie dzis 23t0d
juz bylo dwa razy po 12 tyg wiec jeszcze raz 12 i bedzie gites
|
|
#4803 |
|
Rozeznanie
|
W czym lepiej prać ciuszki dziecięce w Loveli mleczku czy proszku? Ma to jakieś znaczenie?
|
|
|
|
#4804 |
|
Raczkowanie
|
Harrods widzę ze masz termin porodu na wtedy co ja i na dodatek ty będziesz miała córeczkę Ewę a ja synka Adama. Cóż za zbieg okoliczności :-P to chyba jakiś znak dla naszych dzieciaczków ;-) hehe :-P
|
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html
|
|
#4806 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ale dawno nic nie pisalam! Jednak cały czas Was czytam. Od wtorkowej wizyty mam strasznie depresyjny nastrój. Skurcze się nie powtórzyly, jednak po asmagu czuje się fatalnie .Mdłości, biegunka- cały pakiet . Najchętniej leżałabym w łóżku i pogrążala się w czarnych myślach, które są kompletnie nieuzasadnione. Powinnam się cieszyć, ze wszystko jest super, ale niestety jest inaczej . Może to przez te pogodę? Od tygodnia nie widziałam słońca! No, wyzalilam sie .Gratuluję wszystkich udanych wizyt i ujawnionych dziewczynek!
|
#4807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W takim zestawieniu najlepiej widać co i jak. Moim zdaniem kolejność w delikatności i nieuczulaniu wygląda tak: 1. Dzidziuś płatki mydlane 2. Jelp color żel ,Miocare 3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn 4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft, 5. Bobas, Biały Jeleń do kolorów , 6. Lovela 7. E sensitive, Jelp fresh Classic proszek, Gaga (premium), Gaga Premium tkaniny białe , Persil sensitive do białego, Persil sensitive do koloru Różnice pomiędzy miejscami 2,3,4 są bardzo niewielkie i w zasadzie lepiej kierować się ceną, chyba że mamy dziecko z dużą alergią wtedy tylko płatki. Różnica pomiędzy 2 miejscem a 7 jest już znacząca. |
|
|
|
|
#4809 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ja mam jakieś depresyjne myśli.. strasznie się boję o mojego Maluszka i o tę jego wadę nereczki najcięższe jest to, że nie jestem w stanie nic zrobić.. dziecko cały czas rośnie, sytuacja jest więc dynamiczna...Ale wiecie co? Mój mały wazy już prawie 750 gram! To może za te półtora tygodnia jak będę znowu na usg będzie całe kilo.... ![]() I gorący news.. moja siostra już w szpitalu od 9 rano bo ma skurcze co 5 minut... I wiele wskazuje na to, że jeszcze dzisiaj zostanę cioteczką
|
|
|
|
|
#4811 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() A z nerką wszystko będzie dobrze
|
||
|
|
|
#4812 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Wskoczyłam tu tylko na moment, bo nie cierpię korzystać z tego iPada, ale widzę że się przydam do pomocy ![]() Globulki clotrimazolum są tylko na receptę. Bez recepty polecam doustnie Lacibios Femina + dopochwowo Lactovaginal. Chyba, że infekcja jest już mocno rozwinięta to wtedy biegiem do gina po coś mocniejszego, nie można bagatelizować infekcji w ciąży. W zapobieganiu grzybicy swietnie sprawdza się ograniczenie słodyczy, dużo wody z cytryną i najlepiej do tego jakieś kiszonki: kapusta czy ogórki. To takie domowe sposoby na unikanie infekcji, ale bardzo pomocne. Jadę dziś na imprezę i oczywiście będę robić za kierowcę cudowny wieczór się zapowiada nie no, mam nadzieję że będzie miło
|
|
|
|
#4813 |
|
Rozeznanie
|
Niezalogowana prosze o jakies nazwy witamin z wapnem dla półtora rocznego malca. Z góry dziękuje
|
#4814 |
|
Rozeznanie
|
niezalogowana moze Ty umiesz rozszyfrowac badanie nr3?
|
|
|
|
#4815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
o niezalogowana, nasze źródło wiedzy ![]() byłam a dwóch aptekach dzis i pani w aptece nr 2 poleciła mi właśnie lacibios femina niestety a aptece 1 dała mi ilidian diret plus, mam ochot wrócić i rzucić jej tymi tabletlami. bo w necie niefajne opinie są o tym, a ona tak mi to zachwalała i polecała jako bezpieczne w ciaży... a czytałam w necie, że nawet u kobiet nie w ciaży powoduje krwawienie kupiłam sobie jeszcze żurawinę suszoną i będę wcinać... no i zrobiłam posiew, wyniki za 3-4 dni dopiero niestety...
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Agunineczka a odczuwasz jakies pieczenie?
|
|
#4817 |
|
Rozeznanie
|
to wcinaj zurawinke
ja kupilam sobie zuravit i biore dwa razy dziennie i zobaczymy. Ja tez nie odczuwam zadnego pieczenia ani nic i w sumie dlatego biore tylko zuravit bo lekarka mowi ze raczej nic groznego sie nie dzieje. Ale pij duzo aby wyplukiwac
|
|
|
|
#4818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a dla syna - prosiłam kiedyś o coś co pomoże przy stanie zapalnym dróg moczowych (ale bardzo delikatny...bo wg mnie trochę za często siusiał i to siusiu miało inny kolor niż zawsze, chociaż wyniki wyszły ok) i chciałam zapobiec w razie co - więc poprosiłam o coś, co POMOŻE. Dała mi dla dziecka syrop...który miał w składzie 70% cukru - chyba nie trzeba dodawać, że każdy głupi wie że cukier nie pomaga przy drogach moczowych ;/ |
|
|
|
|
#4819 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mieszkam w okolicach Krakowa.Co do terminu porodu to w karcie ciązy mam ich juz 3 wiec nie wiem którego się trzymać (i czemu mam ich az tyle to nie wiem). Kolejna wizyta 26/03 a potem 11/04. Dzisiaj kupiłam pierwsze rzeczy dla Malucha - komplet body F&F różowa z Myszka Miki, biała w paseczki i Myszka pomiędzy i biała z różowymi lamówkami i na środku zerkająca Mini ![]() (koszt 62 zł za 5 szt, ale okazało się ze miałam jakiś kupon na 10 zl , wiec finalnie 52zł). I przed chwila kupiłam jeszcze 4 ciuszki na allegro więc zaczynam przygodę![]() Moją jedyna "przypadłością ciążową" jest utrzymująca się zgaga (nigdy wcześniej nie miałam) Wczorajsza wizyta u dentysty OK- miałam znieczulenie bo dziura sie wydawała większa niż była po rozwierceniu, więc wszystko szybko i sprawnie, i to był jedyny zab mam przyjsc we wrześniu bo powiedziała ze potem dziecko dużo wyciąga.oj ileż wątków poruszyłam ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4821 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Dzis podobno ma być słońce ![]() Violet, od której strony Krk mieszkasz
|
#4824 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4825 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Zaczęliśmy 24 tydzień U nas cudnie słonecznie, balkonik otwarty i wietrzenie mieszkanka, przyjemnym ciepełkiem A od piątku mam mocno intensywny czas. W piątek impreza u nas, wczoraj zaczęło się u nas a skończyło u znajomych. I w ogóle to taka mnie ochota wzięła na drinka, lub winko że W końcu odgruzowałam, po przeprowadzce 2 pokoje, gdzie teraz można normalnie przebywać, bez zbędnych kartonów i worków i mieszkanko od razu nabiera uroku Dziś zamierzam odpoczywać ile wlezie i nie robić nic
|
|
#4826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4827 |
|
Zadomowienie
|
ja nie niezalogowana ale my dla synka używamy wapno: sanosvit calcium, syrop bananowy. Mojemu 13mc, niecałe 10kg, rodzinny kazał dawać 3x4ml kiedy był przeziębiony.
|
#4828 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze kiedyś mi lekarz polecał lactovaginal oprócz lacibios femina ale iladianu nigdy nie stosowałam nawet nie będąc w ciąży
Nastawiam się na pieluszki wielorazowe. Aaaaaaa...i jestem zielona w tym. Tzn wałkowałam temat 4lata temu, mam nawet dwie jakieś - ale nie wiem już które lepiej...co i jak. Zastanawiam się czy używane by były ok po wyparzeniu itp czy lepiej nówki? Poza tym nastawiam się na zakup bambo nature jednorazówek żeby też mieć, nie chcę pampersa...śmierdzą mi ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- My też sanosvit calcium używamy odkąd tylko pamiętam |
|
|
|
#4829 |
|
Rozeznanie
|
Oj, coraz jaśniej, coraz jaśniej
No wyjdź słoneczko |
|
|
|
#4830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do pieluch używanych. Ja raz kupiłam zestaw, podobno raz używane bo maleństwo się w nich odparzało. Zaufałam i były ok. Prawie 20pieluch z 40 wkładami za 200zł. Z takimi ofertami można się często spotkać, że ktoś kupił, spróbował i rezygnuje. ja nie kupowałam takich bardzo drogich, chyba mam tzw. Chińszczyznę krytykowaną na forach wielorazówkowych, ale nic złego nt tych pieluch bym nie mogła powiedzieć. Nie chciałam inwestować bo nie byłam pewna czy starczy nam chęci. Gdyby nie tż to bym szybko to rzuciła
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

juz bylo dwa razy po 12 tyg wiec jeszcze raz 12 i bedzie gites 
.Mdłości, biegunka- cały pakiet 

cudowny wieczór się zapowiada
ja kupilam sobie zuravit i biore dwa razy dziennie i zobaczymy. Ja tez nie odczuwam zadnego pieczenia ani nic i w sumie dlatego biore tylko zuravit bo lekarka mowi ze raczej nic groznego sie nie dzieje. Ale pij duzo aby wyplukiwac

No wyjdź słoneczko