Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-14, 11:54   #3001
haniula1803
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
A jak masz na imię ?

Ja Karolina - niby Karolin sporo.. a całe życie w klasie, czy wśród znajomych była jedna
Nie chce się tu ujawniać nigdy nie wiadomo co i o kim jeszcze napisze
Moi znajomi 2 miesiące temu dali swojej córce na imię Kasia - czyli te imiona z mojego rocznika Kasia Asia Basia Ania itp. Tez powoli wracają
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 12:00   #3002
Princesika
Zakorzenienie

Ciekawe, że wiele z Was mówi, że Basia to imię z naszego pokolenia. Ja jedyną Basię poznałam w pracy rok temu i się zdziwiłam, że ma takie imię z pokolenia naszych mam, a nawet babć.
Serio, u mnie nigdy Basie się nie pojawiały, w żadnej szkole.
Kasie, Anie, Asie, Moniki, Sylwie, Iwony...
Stary 2015-03-14, 12:08   #3003
poldzik
Zadomowienie

dziendobry!

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Będę się smażyć w piekleeeee Bo nie pamiętam kiedy ostatnio nie jadłam mięsa w piątek
Cytat:
Kajaaaa, patrz na Domincię, ona JE KIEŁBASĘ!

uoo ja tez nie poszcze w piatki...

Cytat:
A w ogóle mi się przypomniało, że ostatnio na stoisku mięsnym chciałam piersi z kurczaka. A pan sprzedawca do mnie szeptem "ale niech pani ich nie je bo nie są zbyt świeże, albo niech pani weźmie nóżki"
ja mam znajomego pana na stoisku w markecie... zawsze pytam "sa piersi z indyka?" (nawet jak widze, ze sa) i on mi czasem odpowiada "nieee nie ma dzisiaj " (chociaz leza... tzn ze nieswieze juz..)

Cytat:
Cos, a Ty wiesz jakie dasz imiona bliźniakom?

Czyli do przeniesienia te poniższe? Co wy na to?
Silka
Justi
groszkolino
Lille89
Aika213
Barbaritka[COLOR="Silver"]

oo cos tez jestem ciekawa imion...

co do zaginionych to aika co jakis czas sie pojawia i barbaritka tez ale reszty nie kojarze za bardzo...

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Tż był u lekarza. Diagnoza: niedoleczone zapalenie płuc, teraz angina i zapalenie oskrzeli. Super...
biedny!!!!

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Hello hello Jestem, nie zginęłam,,,codziennie was czytam i chyba jestem najbardziej na bieżąco ze wszystkich, poprostu się nie odzywam...jestem tak jakby ObserwatoRem. Mało się udzielam,ale jestem z wami cały czas

Witam wszystkie nowe mamusie, bo widze że nas troche prZybyło.

Gratuluje udanych wizyt i rosnących brzuszków.

KAJA...ale jaja, normalnie SZOK, w takim razie gratuluje córeczki. Możesz mi dopisać kolejną wizyte na 2.04

Ja mam już 10kg na plusie, ale nie wiem gdzie to weszło bo jakaś wielka nie jestem

Mała ważyła tydzień temu prawie 900g, płeć potwierdzona także nie licze na niespodzianki.

Wyniki ok, tylko hgb i hematokryt za niskie ale to norma także łykam żelazo.
Glukoza w porządku lekarz się śmieje że ciąża sie sama prowadzi.

A co do wyprawki, to już prawie wszystko mam, nawet wózek kupiliśmy chociaż nie musieliśmy, ale trafiła się okazja i kupiłam za 200zł delti leo.

Teraz będę się częściej odzywać, choć ja zawsze tak bardziej niewidoczna wole być.

Także jestem

ooo

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Ja też na szczęście nie wiem co to zgaga i obym się za szybko nie przekonała
ja tez nie wiem! nigdy nie mialam ! i nie chce wiedziec co to

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Mój Misiek ma największą aktywność 22-23 W ciągu dnia tylko pojedyncze kopnięcia
ooo a moj miedzy 4 a 6 rano (dzisiaj mi znowu spac nie dal tak sie mojtal!) jak tak bedzie tez "po wykluciu" to ja dziekuje

Cytat:
Ja rozjaśniam z ciemnych, więc machnę teraz, a potem tuż przed świętami żeby był ładny równy kolor
ladny ten kolor...
ja raz farbowalam olia (jasnym blondem) ale taki sobie mi wyszedl.. wrocilam do mojego starego bardzo jasnego blondu loreal preference. jest z amoniakiem wiec ostatnio fabuje rzedziej niz przed ciaza i przy wszystkich oknach pootwieranych zeby sie nie nawdychac za bardzo.

sluchajcie a ktoras robila w ciazy blond pasemka u fryzjera? bo ja zwykle na lato sobie robie i sie zastanawiam czy w tym roku nie robic (albo ewentualnie po porodzie ale nie wiem czy bede miala czas zawsze przy okazji pare godzin u fryzjera schodzi..) czy moge zrobic przed porodem (tak na poczatku czerwca np...)

a poza tym to CHYBA mamy wozek. gratisowo. wczoraj dostalismy od tzta kolegi. nie jestem mega zadowolona bo chociaz w dobrym stanie to stary model (po corce kolegi ktora teraz ma 6 lat) wloskiej firmy CAM (znacie?) - to taka firma ktorej przy zakupie nie bralam pod uwage... no w kazdym razie za darmo, wiec nie bede darowanemu wozkowi patrzec w zeby (w gondole?) dzisiaj kumpel ma dowiezc akcesoria.
w kazdym razie jest bezowo pomaranczowy (moze byc dla chlopa... a ja lubie pomaranczowy kolor) i jest gondola i fotelik do montowania na tych samych kolkach (jeszcze nie wiem jak sie go montuje do samochodu...) a osobno do kompletu spacerowka parasolka a nie ta klasyczna z innych potrojnych wozkow... ale to chyba nie szkodzi? mozna uzywac parasolki przy malym dziecku (jak juz wyrosnie z gondoli?). rozklada sie na plasko.
jakby co fotelik samochodowy dokupimy osobno.

zaczynam kompletowac torbe do szpitala tez... tzn dzisiaj ide kupic koszule nocne i kapcie nowe, dla ludzika mam juz prawie wszystko (u nas do szpitala trzeba zabrac wszystko dla dziecka, ciuszki tez na pobyt i nawet posciel, nic nie daja, masakra...)
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 12:12   #3004
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość

a poza tym to CHYBA mamy wozek. gratisowo. wczoraj dostalismy od tzta kolegi. nie jestem mega zadowolona bo chociaz w dobrym stanie to stary model (po corce kolegi ktora teraz ma 6 lat) wloskiej firmy CAM (znacie?) - to taka firma ktorej przy zakupie nie bralam pod uwage... no w kazdym razie za darmo, wiec nie bede darowanemu wozkowi patrzec w zeby (w gondole?) dzisiaj kumpel ma dowiezc akcesoria.
w kazdym razie jest bezowo pomaranczowy (moze byc dla chlopa... a ja lubie pomaranczowy kolor) i jest gondola i fotelik do montowania na tych samych kolkach (jeszcze nie wiem jak sie go montuje do samochodu...) a osobno do kompletu spacerowka parasolka a nie ta klasyczna z innych potrojnych wozkow... ale to chyba nie szkodzi? mozna uzywac parasolki przy malym dziecku (jak juz wyrosnie z gondoli?). rozklada sie na plasko.

zaczynam kompletowac torbe do szpitala tez... tzn dzisiaj ide kupic koszule nocne i kapcie nowe, dla ludzika mam juz prawie wszystko (u nas do szpitala trzeba zabrac wszystko dla dziecka, ciuszki tez na pobyt i nawet posciel, nic nie daja, masakra...)
dlaczego "chyba"?? jeśli jest w dobrym stanie to zawsze mniej wydatków
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 12:16   #3005
pszczoua
Zakorzenienie

Apropo proszków dla dzieci już raz to pisałam ale może któras nie doczytala więc... Ja początkowo pralam w dzidziusiu, jak Julcio miał ok 6 tygodniu z dnia na dzień nagle cały wysypany. Szukałam przyczyny i znaleźć nie mogłam. Zadzwonilam do znajomego neonatologa i pierwsze jego pytanie w czym pierzemy. Jak usłyszał ze w Dzidziusiu to powiedzial ze już Vizir lepszy i jak przychodzi do niego dziecko czerwone jak pawian zazwyczaj okazuje się ze ubranka ma prane w dzidziusiu. Mowil ze najlepszy jest Jelp ale nam podpasowala Lovela więc już nie kombinowalam... Generalnie są dzieci bardziej i mniej wrażliwe, u nas do tej pory jest masakra z alergiami, pranie z dodatkowym plukaniem bez płynu do plukania tkanin.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

A i Tymus chyba próbuje się przekrecic, leży sobie tak na ukos i mocno się rusza. Oby,oby....
Stary 2015-03-14, 12:17   #3006
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
dziendobry!

uoo ja tez nie poszcze w piatki...

ja mam znajomego pana na stoisku w markecie... zawsze pytam "sa piersi z indyka?" (nawet jak widze, ze sa) i on mi czasem odpowiada "nieee nie ma dzisiaj " (chociaz leza... tzn ze nieswieze juz..)

oo cos tez jestem ciekawa imion...

co do zaginionych to aika co jakis czas sie pojawia i barbaritka tez ale reszty nie kojarze za bardzo...

biedny!!!!

ooo

ja tez nie wiem! nigdy nie mialam ! i nie chce wiedziec co to

ooo a moj miedzy 4 a 6 rano (dzisiaj mi znowu spac nie dal tak sie mojtal!) jak tak bedzie tez "po wykluciu" to ja dziekuje

ladny ten kolor...
ja raz farbowalam olia (jasnym blondem) ale taki sobie mi wyszedl.. wrocilam do mojego starego bardzo jasnego blondu loreal preference. jest z amoniakiem wiec ostatnio fabuje rzedziej niz przed ciaza i przy wszystkich oknach pootwieranych zeby sie nie nawdychac za bardzo.

sluchajcie a ktoras robila w ciazy blond pasemka u fryzjera? bo ja zwykle na lato sobie robie i sie zastanawiam czy w tym roku nie robic (albo ewentualnie po porodzie ale nie wiem czy bede miala czas zawsze przy okazji pare godzin u fryzjera schodzi..) czy moge zrobic przed porodem (tak na poczatku czerwca np...)

Można używać spacerowki... Jak najbardziej. Ja od razu z gondoli przesiadlam się na spacerowke i uważam to za super opcje.. Nigdy bym nie kupiła juz wózka -kombajna w mieście....

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 12:21   #3007
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
dlaczego "chyba"?? jeśli jest w dobrym stanie to zawsze mniej wydatków
no wydaje sie, ze jest w dobrym stanie.. (tzn nic nie wydaje sie polamane, zuzyte ani podarte... jest tylko przykurzony bo stal w garazu musze go wyprac) pisze chyba, bo jestesmy calkiem zieloni i jeszcze nie obczailismy czy wszystko dziala

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Można używać spacerowki... Jak najbardziej. Ja od razu z gondoli przesiadlam się na spacerowke i uważam to za super opcje.. Nigdy bym nie kupiła juz wózka -kombajna w mieście....
ooo dziekuje nie ma jak doswiadczona mama

ja licze, ze bede sporo nosic dziecko w chuscie, wiec nie chcialam duzo wydawac na wozek..

Edytowane przez poldzik
Czas edycji: 2015-03-14 o 12:22
Stary 2015-03-14, 12:27   #3008
myboyismine
Zakorzenienie

ja z kolei nigdy chusty nie planowałam
Stary 2015-03-14, 12:28   #3009
k a j a
Zakorzenienie

Ja tez nie planuje chusty

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 12:31   #3010
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez nie planuje chusty
a ja bym chciala, bardzo mi sie podoba ta opcja, moja kupela nosi i bardzo sobie chwali chusta to byl moj pierwszy "dzieciowy" zakup juz od paru miesiecy czeka w szufladzie.
Stary 2015-03-14, 12:38   #3011
masija
Zakorzenienie

Cytat:
niee.. nic nie pisała o żadnym urlopie.. napisałam maila raz na maila sklepu internetowego, potem do niej bezpośrednio (gdzie myboy odpisała dlatego tam napisałam) i wczoraj na fejsie.
to nie ma co, dzwoń w pon.
Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Zresztą mieć rzadkie imię to nie takie fajne ja takie mam i teraz już nie ale w dzieciństwie miałam z tym problem
Dokładnie
Na początku to chyba tak trochę dziecko się wstydzi.. Tzn. w przedszkolu, szkole chce się dopasować do innych dzieci.. Później może to i rybka, jak się jest starszym.
Ja tam się cieszę, że mam takie zwykłe i że nie załapałam się na nowe przepisy dot. nadawania imion

Cytat:
J

Moja koleżanką nazwała córkę Ania i do tej pory wszyscy w szoku ze takie ładne, proste imię a totalnie niespotykane...
Lekarki, w żłobku wszyscy na to uwagę zwracają...

Ja jestem Kasia i kas jest dużo w moim roczniku ale absolutnie mam to w nosie...
Aczkolwiek z syna Franka zrezygnowalam przez właśnie zbyt często pojawiające się to imię, przez papieża itp. A le fakt ze pierwszy syn miał się tak nazywac
Bo teraz właśnie to taki szok-imiona które dawniej były normalne teraz są takim woow
Że właśnie proste, takie polskie, itp.

A co do Franków to masz rację, obecnie w mojej okolicy jest sporo Franków Chociaż moja mama się śmieje, że przez kredyt we frankach większość ludzi zrezygnuje z tego imienia

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Apropo proszków dla dzieci już raz to pisałam ale może któras nie doczytala więc... Ja początkowo pralam w dzidziusiu, jak Julcio miał ok 6 tygodniu z dnia na dzień nagle cały wysypany. Szukałam przyczyny i znaleźć nie mogłam. Zadzwonilam do znajomego neonatologa i pierwsze jego pytanie w czym pierzemy. Jak usłyszał ze w Dzidziusiu to powiedzial ze już Vizir lepszy i jak przychodzi do niego dziecko czerwone jak pawian zazwyczaj okazuje się ze ubranka ma prane w dzidziusiu. Mowil ze najlepszy jest Jelp ale nam podpasowala Lovela więc już nie kombinowalam... Generalnie są dzieci bardziej i mniej wrażliwe, u nas do tej pory jest masakra z alergiami, pranie z dodatkowym plukaniem bez płynu do plukania tkanin.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

A i Tymus chyba próbuje się przekrecic, leży sobie tak na ukos i mocno się rusza. Oby,oby....
Ooo, to mnie to ominęło chyba.
Dobrze wiedzieć

Ja mam 1 op. płatków Dzidziuś. Zużyję, zobaczę. Ale i tak na pewno dokupię jakieś płyny tylko muszę z tż kiedyś jechać

Ja też nie planuję chusty .

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 12:38   #3012
Cos_
Zakorzenienie

Poldzik - chyba przeoczylas moj post :P Blanka no i wstepnie Patryk chyba ze tz sie odmieni imie dla chlopczyka
Co do wozka jak tylko wszystko dziala itp to nie ma sie czym martwic
Stary 2015-03-14, 12:49   #3013
tassia
Zakorzenienie

Ja tez jestem bardzo za chusta. To genialne rozwiązanie i napewno będziemy się wiązać od samego poczatku. A przynajmniej ominie mnie wsiadanie z wózkiem do tramwaju i inne podobne atrakcje.

Poldzik ja mam blond włosy i farbuje non stop
Możesz zrobić śmiało pasemka. Natomiast ja pp porodzie chodzilam z synem do fryzjera. Póki był malutki to nie stanowiło to najmniejszego problemu bo spał, a jak się obudził to siedział na cycu....
Zresztą mam ekstra fryzjerki które go wynosiły j wybawily... Nawet jak juz był większy i nie skory do spania

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 12:52   #3014
k a j a
Zakorzenienie

Jak bym mieszkała w większym mieście, to bym kupiła chuste, żeby chociażby nie pchac się z wózkiem po BLanke komunikacją miejską cyz coś.. Ale ja żem małe miasto, jak wychodze to juz bezpośrednio własnie na spacer czy coś

Lena
Stary 2015-03-14, 12:53   #3015
Charlotta83
Rozeznanie

Poldzik, ja też rozjaśniałam już 2x podczas ciąży
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 12:59   #3016
Princesika
Zakorzenienie

Poldzik, ja rozjasnialam robilam ombre.

Co do chustki to ja jestem na nie, w sensie, ze mnie to nie odpowiada i nie przewiduje jej miec
Stary 2015-03-14, 13:11   #3017
kejtiCe
Zakorzenienie

hejjjjjj
przeczytałam Was pobieżnie, nie będę więc cytować..
ostatnio mam mało czasu, codziennie jeżdżę 30km do taty i siedzę tam w szpitalu po 3 godziny dziennie, a do tego szkoła - ale na szczęście następny zjazd mam dopiero 28 marca

Kaja jestem w szoku Lena to bardzo ładne imię, sama chciałam tak nazwać swoją córkę, dopóki nie pojawiła się jedna w rodzinie i to jedna jedyna którą znam

Myboy Oskarek też już duży jest gratuluję!

Ja mam wizytę w poniedziałek i już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że gin zważy mojego Malucha, bo on tak nie zawsze robi takie dokładne badanie no i mógłby w końcu potwierdzić płeć jako mój prowadzący, chociaż nie boję się zmian, bo ginekolog od genetycznych powiedział, że to się nie zmieni

Poldzik skoro wózek jest w dobrym stanie, to super! a tym bardziej jeżeli podobają Ci się kolory

Wczoraj miałam spotkanie z położną i powiedziałam jej, że jak siedzę, to czuję ruchy bardzo wysoko - pod samym lewym cyckiem i gdzieś w okolicy żeber, a ona do mnie, że macica sięga mi na tym etapie tylko lekko nad pępek..
Ale ogólnie Wojtuś nie jest jakimś nad wyraz żywym dzieckiem. Ok, czuję, że się rusza, ale nie tak że się kotłuje cały dzień. Najwięcej rano, ale dziś była cisza. Może to też przez to, że całą noc nie spałam, bo znowu bolała mnie ósemka, więc żeby nie myśleć o tym bólu to grałam na telefonie..
I chyba w końcu zmusi mnie to, żeby iść do dentysty, bo wczoraj myślałam, że oszaleję..

Ja wstępnie też nie planuję chusty, ale zdaję sobie sprawę z tego, że sytuacja może tego wymagać i wtedy może kupię

A co do imion, to ja mam Kasia i znam też kilka Kaś w moim wieku i starszych, ale młodszych to już nie
ale zgodzę się z Wami, że jakieś bardzo wymyślne imię, to niezbyt dobry pomysł - w liceum miałam koleżankę o imieniu Wirginia i każdy na to reagował dużym zdziwieniem.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Aaaaaaa.. i wczoraj miałam studniówkę..
tak odliczałam i przepadło
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 13:15   #3018
myboyismine
Zakorzenienie

Kejti, dzięki

to troszkę najeździsz się

Kaśka kojarzy mi się z szalonym dziewczynami chyba wszystkie które znam to takie krejzolki, żadna nie jest spokojną osobą
Stary 2015-03-14, 13:15   #3019
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Heeej Kolejny piękny dzień się zapowiada

Ja dziś sama w łóżku, niepotrzebnie się naoglądałam PLL wczoraj (ale nudny odcinej był:/) i śniło mi się, że zabiłam dwie baby (mamę Spencer i mamę Hanny- kto ogląda ten wie) i żeby ukryć ciała zrobiłam z nich ciasto na naleśniki - normalnie zblendowałam ciała i dodałam mąki i jajek i mieszałam mikserem w wannie

No a dziś już po śniadanku i ćwiczeniach i zaczynam tęsknić za Tżtem i moim kotkiem Ale nie chcę się zarazić i chociaż na weekend zostaję u rodziców...
Nie wiem o co chodzi, bo nie oglądam, ale i tak sen wymiata
Cytat:
Piękny dzień? u mnie kolejny marny dzień Leje, wieje,

sen...
U mnie też... brrr.... strasznie zimno

Cytat:
Ja tez nie wiem co to zgaga...
Ostatnio cos czulam... ale chyba to nie to, bo kazdy mowi ze to koszmarne palenie, a mi szybko przeszlo samo.

Ja bym brała lovele....

Jestem po glukozie... Była pyszna... Cytrynowa i mogła bym dziś druga taka wypić
Ja też nie wiem co to zgaga

Cytat:
Ciekawe, że wiele z Was mówi, że Basia to imię z naszego pokolenia. Ja jedyną Basię poznałam w pracy rok temu i się zdziwiłam, że ma takie imię z pokolenia naszych mam, a nawet babć.
Serio, u mnie nigdy Basie się nie pojawiały, w żadnej szkole.
Kasie, Anie, Asie, Moniki, Sylwie, Iwony...
Ja w każdej szkole miałam Basię w klasie

Cytat:
dziendobry!

Ja już robiłam dwa razy, zamierzam trzeci raz w maju. Nie wyobrażam sobie nie farbować, bo bym chyba w depresję wpadła. Ani mój fryzjer ani mój ginekolog nie widzieli przeciwwskazań, by to zrobić
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 13:18   #3020
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Kejti, dzięki

to troszkę najeździsz się

Kaśka kojarzy mi się z szalonym dziewczynami chyba wszystkie które znam to takie krejzolki, żadna nie jest spokojną osobą
Moja przyjaciółka to Kaśka

Lena
Stary 2015-03-14, 13:19   #3021
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Moja przyjaciółka to Kaśka

i jak w jej przypadku wypada moja teoria?
Stary 2015-03-14, 13:22   #3022
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
i jak w jej przypadku wypada moja teoria?
hmmm ciezko powiedzieć
Jest raczej taką twardo myślącą, ale w latach szkolnych to z nią były największe szaleństwa teraz jest poważną żoną

Ale miałam jeszcze jedną kaskę - flaki z olejem :p

Lena
Stary 2015-03-14, 13:25   #3023
mycha_818
Zadomowienie

W ogóle to wczoraj kupiliśmy wózek, tako acoustic, na nieskrętnych kołach Może będę żałować i się przy nim mega namęczę, ale przynajmniej będę się pięknie przy nim prezentować i moje dzieciątko też

Chciałam zapytać doświadczone mamusie na temat fotelika. Otóż został nam polecony m.in. fotelik samochodowy AVIONAUT. Nie ukrywam, że zaznaczyłam że cena gra rolę i chciałabym coś taniego, ale na pewno nie fotelik tako od wózka, tylko coś co przeszło crash testy. Pani skupiła się na maxi cosi i tym avionaut, bo cena podobna. I powiedziała, że maxi cosi ma więcej gwiazdek jak jest razem z bazą, ale my z bazą nie kupujemy. Poza tym ma miękki zagłówek, co dla niemowlaka nie jest za dobre, a także pozycja dzieciątka jest niezbyt wygodna (zapadnięta dupka-tak bardziej na siedząco). W tym avionaut zagłówek jest sztywny i pozycja super wyprofilowana, bardziej leżąca. Fotelik jest cięższy. Nie ma jednak gwiazdek w ADACu, tylko jest testowany przez jakąś tam inną polską firmę, która testuje auta, i wypada bardzo dobrze. W ostatnim czasie zyskuje na popularności. Czy któraś z Was wie coś więcej na ten temat i potrafi mi doradzić w tym względzie?
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 13:35   #3024
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

Wczoraj miałam spotkanie z położną i powiedziałam jej, że jak siedzę, to czuję ruchy bardzo wysoko - pod samym lewym cyckiem i gdzieś w okolicy żeber, a ona do mnie, że macica sięga mi na tym etapie tylko lekko nad pępek..
Ee.. serio?
Ostatnio jak byłam u gina i mówiłam mu, że czuję mała jak kopie na granicy żeber to mówi, że to normalne bo macica już jest duża.
A do pępka to mówił gdzieś tak w ... 20 tyg.?
Zresztą nawet ostatnio czytałam w książce i na tym etapie porównuję macicę do średniej wielkości dyni (uwielbiam te owocowo-warzywne porównania)

A z tatą to coś poważnego?? Wybacz, jeśli pisałaś kiedyś ale nie kojarzę

Stary 2015-03-14, 13:36   #3025
kika1989wroc
Rozeznanie

Witam się w deszczowe popołudnie
co do imion to mogę sporo powiedzieć -tzn moje jest bardzo wymyślne i szczerze to łapie się na tym, że jak się przedstawiam to je sylabuje bo denerwuje mnie jak za każdym razem każą powtórzyć także dziecku tego nie zrobię i będzie miał normalne imię
Co do Len to osobiście nie znam żadnej wiec z ta popularnością to różnie bywa
Farb do włosów zawsze używam loreala, ale od dawna planowałam zmianę na Garniera, ale poczekam na Twoja opinie Kaja
Jeśli chodzi o chustę to u mnie jest ona konieczna choćby ze względu na psa.mam małego psa który nie umie chodzić spokojnie przy nodze wiec do wychodzenia z nim konieczna będzie chusta bo dziecka nie będę miała z kim zostawić
Przepraszam ze bez cytowan ale pisze z komórki

Edytowane przez kika1989wroc
Czas edycji: 2015-03-14 o 13:39
kika1989wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 13:36   #3026
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
W ogóle to wczoraj kupiliśmy wózek, tako acoustic, na nieskrętnych kołach Może będę żałować i się przy nim mega namęczę, ale przynajmniej będę się pięknie przy nim prezentować i moje dzieciątko też
według mnie nie namęczysz się, bo one są na innym stelażu niż wózki ze skrętnymi kołami.
te ze skrętnymi mają sztywny stelaż i je jest ciężko podnieść, a te na zwykłych kołach mają inną amortyzację i łatwiej się nadają do uniesienia przednich kół
22.06.2015
Stary 2015-03-14, 13:36   #3027
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Ee.. serio?
Ostatnio jak byłam u gina i mówiłam mu, że czuję mała jak kopie na granicy żeber to mówi, że to normalne bo macica już jest duża.
Zresztą nawet ostatnio czytałam w książce i na tym etapie porównuję macicę do średniej wielkości dyni (uwielbiam te owocowo-warzywne porównania)

Np ja wyczuwam dokąd sięga macica Mam tak poniżej 3 palcy od żeber

Lena
Stary 2015-03-14, 13:41   #3028
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Ee.. serio?

no i też się zdziwiłam, dużo o tym myślę od wczoraj przez ten tydzień będę się skupiała na ruchach i ocenię czy faktycznie najbardziej czuję na górze

no z tatą bardzo poważnie, po radioterapii ma obrzęk mózgu, który nie ustępuje po podaniu sterydów. leży więc na oddziale paliatywnym. trzech lekarzy powiedziało nam, że nie ma już ratunku, nic się nie da zrobić..

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
jakkkk?
właśnie siedzę i macam sobie brzuch
22.06.2015
Stary 2015-03-14, 13:42   #3029
Princesika
Zakorzenienie

Dziewczyny czy ktoras z Was ma doswiadczenie w przemalowywaniu lozeczka? Czy potrzebny jest jakis specjalny nietoksyczny lakier? Czy to malowanie ma w ogole sens?
Stary 2015-03-14, 13:44   #3030
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Aż się zmacałam po brzuchu ale boli, więc nie naciskam
Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
no i też się zdziwiłam, dużo o tym myślę od wczoraj przez ten tydzień będę się skupiała na ruchach i ocenię czy faktycznie najbardziej czuję na górze

no z tatą bardzo poważnie, po radioterapii ma obrzęk mózgu, który nie ustępuje po podaniu sterydów. leży więc na oddziale paliatywnym. trzech lekarzy powiedziało nam, że nie ma już ratunku, nic się nie da zrobić..

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

jakkkk?
właśnie siedzę i macam sobie brzuch
No właśnie kurcze dziwne to

Ojej, współczuję.. Oby jednak stan taty uległ poprawie..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości