|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Szef vs współpracownicy
Jestem w sytuacji typowej między młotem a kowadłem. Mam do zrobienia w pracy coś czego nikt za bardzo nie lubi, a mnie udaje się w tym zakresie zrobić niezły wynik. Wszystko m.in. dlatego, że mam na chwilę lepsze warunki, mniej ludzi wokół, większe ciśnienie ze strony szefa.
Boję się sytuacji, że zostanie nam przedstawiony argument, że dane zadanie udaje zrobić, więc co do tej pory robiliśmy... Jak powiem o warunkach to ktoś może zostać przeniesiony do osobnego pomieszczenia, gdzie nie uśmiecha się nikomu zbyt długo przebywać. Duże znaczenie ma tu kwestia motywacji. Jak coś nie wychodzi to ja jestem brana na dywanik, mimo że inni pracują podobnie i w ramach identycznego zakresu obowiązków. Jak z tego wybrnąć, żeby nikomu nie zaszkodzić, a samej wyjść z twarzą? Edytowane przez Kirenne Czas edycji: 2015-03-13 o 11:18 |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Szef vs współpracownicy
nic nie zrozumiałam.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
To w koncu zadanie jest niewykonalne czy nikomu nie chce sie go zrobic? Kiedys bylo zrobione czy nigdy nikt go nie zrobil zaslaniajac sie tym, ze "sie nie da"?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Copyraptor
|
![]() co? |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie rozumiem. Napisz jeszcze raz po polsku. Krótkimi, prostymi zdaniami.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
A ja sobie pozwolę z interpretować ten post.
Ty nie chcesz wyjść na podpierdzielacza? |
|
|
|
|
#8 | |
|
sissy that walk
|
Skoro przeniesienie kogoś może pozwolić robić to zadanie dobrze na co dzień, a nie tylko od święta, to naturalne że szef może kogoś przenieść. Takie życie, że jak można dobrze wykonać pracę w pewnych warunkach, to się te warunki tworzy.
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zadanie jest wykonalne, ale nikt tego nie lubi robić. Mnie się udało wyjść ponad normę, ale wydaje mi się, że moje argumenty nie trafią do przełożonego. Co mu z tego, że "mam lepszy dzień", "są lepsze warunki", bo mogę po prostu być sama przez chwilę. Skoro ja mogę to dlaczego inni też nie mogą? Skoro teraz się dało to co wcześniej było przeszkodą?....i tak dalej. Dylemat między tłumaczeniem się szefowi a lojalnością wobec współpracowników...
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i boję się, żeby nie było, że to przeze mnie. Szef ma swoje jazdy i staramy się trzymać z ludźmi razem, żeby się dobrze po ludzku pracowało.
|
|
|
#12 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Jeśli ludzie w pracy uznają, że powinnaś była źle wykonywać obowiązki żeby im kryć tyłek, to znaczy że są chorzy.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2015-03-13 o 11:17 |
||
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i pytanie, dlaczego robiąc to samo z paroma innymi osobami to ja mam się tłumaczyć
|
|
|
#15 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;50635197]
No bez przesady, w ogóle się nie tłumacz. Zresztą jak jesteś taka zarąbiście lojalna, to zaproponuj szefowi, żeby na to nowe miejsce, gdzie nikt nie chce iść przeniósł Ciebie [/QUOTE]Chyba jednak podziękuję za to nowe miejsce
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;50635197]Ot co
No bez przesady, w ogóle się nie tłumacz. Zresztą jak jesteś taka zarąbiście lojalna, to zaproponuj szefowi, żeby na to nowe miejsce, gdzie nikt nie chce iść przeniósł Ciebie [/QUOTE]No właśnie. Bierz to na klatę. |
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Szef obecnie poszedł krok dalej i mówi, że skoro dziewczyna na drugim końcu kraju daje radę coś zrobić to chyba ze mną jest coś nie tak.
Jego chamstwo ostatnio przekracza wszelakie granice. Jak mówię, że niektórych rzeczy nie dam rady przeskoczyć to pada pytanie "to ile zrobię". Biorąc pod uwagę realnie jak to może wyglądać przy naszych warunkach (a nie z końca Polski) to podaję określone liczby i za każdym razem słyszę: "to poniżej moich oczekiwań" ![]() A te oczekiwania są tylko względem mnie. Innych na dywanik na razie nie bierze...
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Czyli chodzi raczej o mobbin.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Myślisz, że to aż tak wygląda?
Czasami z mojej strony może mogłabym i zrobić więcej, ale za niektóre teksty mi się po prostu odechciewa.
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Gdzieś jest cienka granica między mobbingiem a zwykłym czepialstwem. Trzeba się wczytać w jakieś mądre artykuły, żeby odnieść to do swojej sytuacji, bo po paru zadaniach tutaj ciężko stwierdzić.
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Nie rozumiem. Dlaczego szef ma do Ciebie pretensje i bierze Cię na dywanik skoro z całego zespołu jako jedyna wykonujesz zadania?
![]() To w końcu robisz swoją pracę ponad normę czy nie dajesz rady?
Raz królewna złotowłosa cudny miała sen, że splatała złote włosy, złociste jak len. I przyszedł do niej grajek, na skrzypcach zaczął grać i mówi: Pójdź, królewno konwalie ze mną rwać. Pójdź, pójdź... |
|
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
Pracuję raczej tyle samo co inni. Ostatnio przez "dywanik" staram się więcej, bo oczekuje się ode mnie większych efektów.
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
Weź napisz jakieś konkrety, co to za zadanie i warunki, w jakich trzeba je wykonać, bo ja dalej nie rozumiem...
You don’t have to be pretty. You don’t owe prettiness to anyone. Not to your boyfriend/spouse/partner, not to your co-workers, especially not to random men on the street. [...] Prettiness is not a rent you pay for occupying a space marked "female". Diana Vreeland
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pracujesz z grupą ludzi, odpowiadacie za wykonanie jakiegoś zadania i Ty mimo, że pracujesz efektywniej jesteś wzywana na dywanik i opiepszana?? jesteś kierownikiem tej grupy? dlaczego Ty za wszystkich odpowiadasz?? Dlaczego od Ciebie oczekuje się lepszych efektów?? nie rozumiem też zdania: Szef obecnie poszedł krok dalej i mówi, że skoro dziewczyna na drugim końcu kraju daje radę coś zrobić to chyba ze mną jest coś nie tak. to jak w końcu, wykonujesz te zadanie czy nie bo się pogubiłam
|
|
|
|
#27 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jestem kierownikiem. Nie zarządzam ludźmi. Szef porównał moją pracę do dziewczyny, która pracuje gdzieś tam w Polsce. Uznał, że skoro ona może zrobić dany wynik to ze mną chyba jest coś nie tak, jeżeli mnie się nie udaje.
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Troszkę mało konkretów ... obie macie taką samą pozycję wyjściową? (ta sama grupa docelowa, produkty, ... podobne miasta, ...) napisz coś więcej ..
|
|
|
|
|
#29 |
|
plum plum
|
dziwne
a jak z wynikami u was konkretnie, jak jesteś gdzieś po środku, to co z tymi poniżej, ktorzy mają gorsze wyniki?
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.