Jakie macie pierścionki zaręczynowe? cz. II - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-10, 18:31   #3091
aga2015
Raczkowanie

Dot.: Jakie macie pierścionki zaręczynowe? cz. II

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Bardzo wyjściowe połączenie, do teatru, opery, na inne super okazje jak znalazł. Na co dzień faktycznie będzie przesyt, choc laczenie 3 kolorów złota jest już przecież klasykiem Cartiera (Trinity - też bardzo piękna obrączka )
Platyna -> superekskluzywnie
Sliczne sa te obraczki z Cartiera ale zgadzam sie ze bezpieczniej jest wybrac jeden kolor
aga2015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-11, 20:33   #3092
iza89
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo wyjściowe połączenie, do teatru, opery, na inne super okazje jak znalazł. Na co dzień faktycznie będzie przesyt, choc laczenie 3 kolorów złota jest już przecież klasykiem Cartiera (Trinity - też bardzo piękna obrączka )
Platyna -> superekskluzywnie
Nie wiedziałam, że występują takie obrączki! Cudowne te od Cartiera
iza89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 10:32   #3093
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza89 Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że występują takie obrączki! Cudowne te od Cartiera
Tak, jest piękna. Mierzyłam podobną do tej drugiej jakiś czas temu, oczywiście nie oryginał, ale bez problemu można znaleźć takie pierścionki u innych jubilerów. Ku mojemu zdziwieniu jest nieprawdopodobnie wygodna, choć jej wygląd sugeruje inaczej.

Ciągle staram się o niej zapomniec, choć dla mnie to raczej pierścionek. Mam ją na wishliście, może Mikołaj przyniesie ktoregoś razu...

teorema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 10:37   #3094
AGUSIAE
Raczkowanie

A to moj Zareczeni juz od 30-tego lipca 2014. Obraczke bede nosic razem z pierscionkiem zareczynowym. Chce taka wysadzana brylantami, ale jeszcze ostatecznie nie zadecydowalam. W przerwie wielkanocnej planujemy isc i poogladac obraczki i byc moze juz kupic. Yey!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-08-16 17.49.25.jpg (48,0 KB, 489 załadowań)
Stary 2015-03-12, 10:50   #3095
Tequila _ Sunrise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AGUSIAE Pokaż wiadomość
A to moj Zareczeni juz od 30-tego lipca 2014. Obraczke bede nosic razem z pierscionkiem zareczynowym. Chce taka wysadzana brylantami, ale jeszcze ostatecznie nie zadecydowalam. W przerwie wielkanocnej planujemy isc i poogladac obraczki i byc moze juz kupic. Yey!
Czy to moze aimor z kolekcji aqua?
Tequila _ Sunrise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 10:50   #3096
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję, piękna klasyka
Obrączki wysadzane kamieniami sa przepiękne, ale przemysl to jeszcze. Jest ogromny kłopot ze zmianą rozmiaru w razie schudniecia/przytycia. Jak mi to mówiono, to tylko machałam reką, ale jednak się okazało, że palce czasem zachowują się osobliwie (np. ja po ciązy waże mniej niż wcześniej, ALE palce (kostki) mi zostały lekko opuchnięte, a mam prawie roczne dziecko). Jesli więc nie dopuszczasz opcji zmiany obrączki z biegiem czasu (większośc kobiet, jak czytam, ma przed tym opory), to warto brać to pod uwagę..
Mimo to doskonale rozumiem fascynację brylantowymi obrączkami, bo sama taką chciałam na początku (jak na zdjeciu, tylko zółtą lub różowa). Na szczęście nigdzie takiej nie było, a nie chciałam robić na zamówienie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0005016_0_Large beaverbrooks.jpg (62,4 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg david moss.jpg (21,8 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez teorema
Czas edycji: 2015-03-12 o 10:53
Stary 2015-03-12, 11:04   #3097
AGUSIAE
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tequila _ Sunrise Pokaż wiadomość
Czy to moze aimor z kolekcji aqua?

Nie. Kupiony w Glasgow (tutaj mieszkam) u jednego z lokalnych jubilerow

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Gratuluję, piękna klasyka
Obrączki wysadzane kamieniami sa przepiękne, ale przemysl to jeszcze. Jest ogromny kłopot ze zmianą rozmiaru w razie schudniecia/przytycia. Jak mi to mówiono, to tylko machałam reką, ale jednak się okazało, że palce czasem zachowują się osobliwie (np. ja po ciązy waże mniej niż wcześniej, ALE palce (kostki) mi zostały lekko opuchnięte, a mam prawie roczne dziecko). Jesli więc nie dopuszczasz opcji zmiany obrączki z biegiem czasu (większośc kobiet, jak czytam, ma przed tym opory), to warto brać to pod uwagę..
Mimo to doskonale rozumiem fascynację brylantowymi obrączkami, bo sama taką chciałam na początku (jak na zdjeciu, tylko zółtą lub różowa). Na szczęście nigdzie takiej nie było, a nie chciałam robić na zamówienie.

No wlasnie caly czas myslalam, ze chce zwykla obraczke i na taka sie tez nastawialam, ale bylam na targach ostatnio i przymierzalam takie cudne obraczki z brylantami. Nie chce ich na calej obracze, ale na polowie. Nie wiem czy zmieni to cokolwiek jesli chodzi o zmiane rozmiaru?
Stary 2015-03-12, 11:21   #3098
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
No wlasnie caly czas myslalam, ze chce zwykla obraczke i na taka sie tez nastawialam, ale bylam na targach ostatnio i przymierzalam takie cudne obraczki z brylantami. Nie chce ich na calej obracze, ale na polowie. Nie wiem czy zmieni to cokolwiek jesli chodzi o zmiane rozmiaru?
Niestety nie też o to pytałam, podobno problemem mogą być juz TRZY brylanty!
(I tak twierdziło 7 z 8 jubilerów. A tymczasem w ArenArt w Warszawie pani powiedziała, że jest możliwość zmiany rozmiaru takiej obrączki o DWA rozmiary. Nie wierzę.)

Stary 2015-03-12, 11:25   #3099
AGUSIAE
Raczkowanie

Cytat:
Niestety nie też o to pytałam, podobno problemem mogą być juz TRZY brylanty!
(I tak twierdziło 7 z 8 jubilerów. A tymczasem w ArenArt w Warszawie pani powiedziała, że jest możliwość zmiany rozmiaru takiej obrączki o DWA rozmiary. Nie wierzę.)

Ah no coz :-(

No to musze chyba sie nad tym jeszcze zastanowic. Poki co pojdziemy poogladac i pogadac z jubilerem co i jak.
Stary 2015-03-12, 11:36   #3100
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Ah no coz :-(

No to musze chyba sie nad tym jeszcze zastanowic. Poki co pojdziemy poogladac i pogadac z jubilerem co i jak.
Pani w jakims sklepie mi podpowiedziala, że czasem kobiety nie chcą samej obraczki wysadzanej diamentami, wiec biora klasyczną, a do tego dokupują cieniusienki pierscionek z diamentami na obwodzie (jak na foto) i na jakies wieksze okazje zakladają jedna obok drugiej, bo tworzy optyczne wrazenie, że to obraczka ma te diamenty. Co kto lubi, ale pomysl jest fajny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg yes_zlote_ringsy.jpg (68,8 KB, 175 załadowań)

Stary 2015-03-12, 11:44   #3101
AGUSIAE
Raczkowanie

Cytat:
Pani w jakims sklepie mi podpowiedziala, że czasem kobiety nie chcą samej obraczki wysadzanej diamentami, wiec biora klasyczną, a do tego dokupują cieniusienki pierscionek z diamentami na obwodzie (jak na foto) i na jakies wieksze okazje zakladają jedna obok drugiej, bo tworzy optyczne wrazenie, że to obraczka ma te diamenty. Co kto lubi, ale pomysl jest fajny.

Niby fajny pomysl, ale wolalabym jednak miec to jaka jedna obraczke.
Po za tym to dodatkowy koszt

Podobaja mi sie takie jak na zdjeciu....bardzo ladnie to wyglada z moim pierscionkiem.
Stary 2015-03-12, 11:57   #3102
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Niby fajny pomysl, ale wolalabym jednak miec to jaka jedna obraczke.
Po za tym to dodatkowy koszt

Podobaja mi sie takie jak na zdjeciu....bardzo ladnie to wyglada z moim pierscionkiem.
Piękna.. wiem, że kusi

Stary 2015-03-12, 14:13   #3103
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Ja z kolei chciałam właśnie klasyczną prostą obrączkę i taką też mam na 5 mm. I kilka miesięcy po ślubie stwierdziłam, że mogłaby być jednak szersza tak na 6 mm, poszłam do jubilera i pani odradziła taką opcję, żeby przetapiać coś zmieniać. Jedynie co doradziła to zakup wyżej wymienionego modelu pierścionka- obrączki. Pamiętam, że pokazała mi taki z naprzemiennie ułożonymi kamyczkami z cyrkonią i szafirkiem. Przyznam, że ślicznie to wyglądało, ale potem pojawiły się inne wydatki i jednak zostałam przy tej swojej 5 mm. No i nie żałuję hehe.
Co więcej dodam, że chciałam nosić swoją obrączkę z pierścionkiem zaręczynowym razem ( klasyczny z jednym oczkiem) i u kilku jubilerów mi odradzono z uwagi na to, że koszyczek będzie narażony na uszkodzenia od ocierania się z obrączką. Jedynymi wzorami polecanymi do noszenia razem z obrączką na palcu są właśnie takie wysadzane kamyczkami na obwodzie lub do połowy. Szczerze się nad tym zastanawiam czy by na którąś rocznicę sobie nie zażyczyć od męża.
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 15:11   #3104
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
Ja z kolei chciałam właśnie klasyczną prostą obrączkę i taką też mam na 5 mm. I kilka miesięcy po ślubie stwierdziłam, że mogłaby być jednak szersza tak na 6 mm, poszłam do jubilera i pani odradziła taką opcję, żeby przetapiać coś zmieniać. Jedynie co doradziła to zakup wyżej wymienionego modelu pierścionka- obrączki. Pamiętam, że pokazała mi taki z naprzemiennie ułożonymi kamyczkami z cyrkonią i szafirkiem. Przyznam, że ślicznie to wyglądało, ale potem pojawiły się inne wydatki i jednak zostałam przy tej swojej 5 mm. No i nie żałuję hehe.
Co więcej dodam, że chciałam nosić swoją obrączkę z pierścionkiem zaręczynowym razem ( klasyczny z jednym oczkiem) i u kilku jubilerów mi odradzono z uwagi na to, że koszyczek będzie narażony na uszkodzenia od ocierania się z obrączką. Jedynymi wzorami polecanymi do noszenia razem z obrączką na palcu są właśnie takie wysadzane kamyczkami na obwodzie lub do połowy. Szczerze się nad tym zastanawiam czy by na którąś rocznicę sobie nie zażyczyć od męża.
A tak, to fajna opcja na "poprawe" obraczki. Ja z kolei pamiętam, że strasznie sie bałam za szerokiej i z tego strachu wzięłam... 2,5 mm!

Co do noszenia pierscionka z obraczka: w sumie jubilerzy maja rację, ale warto pamietac, ze to pierscionek jest dla nas, a nie my dla pierscionka.. A niech sie obetrze, porysuje. To tylko ślady uzytkowania, slady zycia, nie warto sie tym (moim zdaniem) martwic. Zawsze mozna raz na pare lat oddac, to go wygladza, wypolerują.

A pierscionki wysadzane na obwodzie sa pieknie, na pewno warto sobie zazyczyc na rocznice
Co do ringsow z Yes: pani mi w salonie powiedziala, ze one akurat sie nie za bardzo nadają do noszenia z obraczka, a przynajmniej nie do ciaglego noszenia, bo te modele sa ultrawaskie i obraczka moze je zniszczyc, ze tylko w polaczeniu z innymi ringsami sa bezpieczne. Bądz tu mądry czlowieku.

Stary 2015-03-12, 16:31   #3105
smerfetk_a
Żona Gargamel

Też planuje obrączke z diamencikami, ciągle musze wysłuchiwać jak to nie będę umiała jej powiększyć ale trudno, za X lat wymienię na inną i tyle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod12496_0_o.jpg (42,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pave-sapphire-band-white-gold-details-1_0.jpg (15,8 KB, 55 załadowań)

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 16:57   #3106
majlenka_
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny pierścionek gratuluję
majlenka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 18:20   #3107
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Też planuje obrączke z diamencikami, ciągle musze wysłuchiwać jak to nie będę umiała jej powiększyć ale trudno, za X lat wymienię na inną i tyle
Ty przynajmniej wiesz, że w razie czego sobie wymienisz, a większość osób w ogole nie dopuszcza takiej myśli. I w tym drugim przypadku należy się naprawdę poważnie zastanowic, żeby przez 30 lat nie nosić za ciasnej obraczki (co okropnie wygląda, nie mówiąc juz o wygodzie).

Ja ostatecznie zrezygnowałam z diamentów z powodu wygody - nie lubie zdejmować co chwila pierscionkow do mycia rąk, do smarowania kremem, nie mam na to czasu i mnie to wkurza. Dlatego obrączkę wybrałam taką, żeby nic mi się w szczeliny nie dostało, żebym w ogole jej nie czuła. I taką mam A diamenty sobie kiedys sprawię z innej okazji ;-) (mierzylam chyba te pierścionki z Apartu, to seria Monaco, prawda?).

Stary 2015-03-12, 18:53   #3108
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
prześliczne też marzy mi się taka obrączka, ale ceny mnie powalają

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 18:57   #3109
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Ty przynajmniej wiesz, że w razie czego sobie wymienisz, a większość osób w ogole nie dopuszcza takiej myśli. I w tym drugim przypadku należy się naprawdę poważnie zastanowic, żeby przez 30 lat nie nosić za ciasnej obraczki (co okropnie wygląda, nie mówiąc juz o wygodzie).

Ja ostatecznie zrezygnowałam z diamentów z powodu wygody - nie lubie zdejmować co chwila pierscionkow do mycia rąk, do smarowania kremem, nie mam na to czasu i mnie to wkurza. Dlatego obrączkę wybrałam taką, żeby nic mi się w szczeliny nie dostało, żebym w ogole jej nie czuła. I taką mam A diamenty sobie kiedys sprawię z innej okazji ;-) (mierzylam chyba te pierścionki z Apartu, to seria Monaco, prawda?).
http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,kolekcje,Monaco,9139

a tu cała kolekcja: http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,kolekcje,Monaco,PAG-1

Edytowane przez 201610281624
Czas edycji: 2015-03-12 o 18:58
Stary 2015-03-12, 19:03   #3110
~Veronique
Zakorzenienie

o dzięki za linki, niektóre ceny nie takie straszne

jak tak patrzę na te pierścionki to chyba taka sroczka ze mnie

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-13, 07:03   #3111
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość
o dzięki za linki, niektóre ceny nie takie straszne

jak tak patrzę na te pierścionki to chyba taka sroczka ze mnie
Tak, te pierścionki sa bardzo fajne, oglądałam je z bliska jakiś czas temu. Niestety w Warszawie kłopot jest jeden: każdy model maja w innym salonie, nie da się polozyc obok siebie kilku upatrzonych modeli i porownac ich z bliska. Kto odpowiada na strategie marketingowa w Aparcie, powinien sie poważnie zastanowic, co wyprawia.

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość
prześliczne też marzy mi się taka obrączka, ale ceny mnie powalają
Cena znosna, bo to nie "obraczki" z nazwy. Naprawde nie rozumiem, dlaczego sklepy jubilerskie chca nas zrobic w balona. Najprostsza obraczka cienka kosztuje 500-600 zl, ale taki sam "pierscionek" - jakies 200-300 zł. Obraczka wysadzana diamentami to wydatek około 2500 zł w zaleznosci od ilosci kamieni oczywiscie, ale pierscionek z diamentami jak widac kosztuje juz polowę tego. Chamstwo.

Stary 2015-03-13, 07:53   #3112
AGUSIAE
Raczkowanie

Cytat:
Rozmawialam z moim i chyba wybierzemy prosta obrączke platynowa ( platyna dlatego, ze moj pierscionek tez jest taki i podobno nie powinno sie nosic innych metali razem bo ten mocniejszy wciera ten slabszy ). A taka obraczke z diamentami kupi mi na rocznice

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Cytat:
A tak, to fajna opcja na "poprawe" obraczki. Ja z kolei pamiętam, że strasznie sie bałam za szerokiej i z tego strachu wzięłam... 2,5 mm!

Co do noszenia pierscionka z obraczka: w sumie jubilerzy maja rację, ale warto pamietac, ze to pierscionek jest dla nas, a nie my dla pierscionka.. A niech sie obetrze, porysuje. To tylko ślady uzytkowania, slady zycia, nie warto sie tym (moim zdaniem) martwic. Zawsze mozna raz na pare lat oddac, to go wygladza, wypolerują.
No wlasnie moja obraczka bedzie miala 2mm, zeby ladnie wygladala z pierscionkiem, no i zeby miejsca bylo na ten trzeci z brylantami
Stary 2015-03-14, 15:37   #3113
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Pierścionek jest cudowny!

Widzę, że ty też wrześniówka

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-14, 16:38   #3114
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Rozmawialam z moim i chyba wybierzemy prosta obrączke platynowa ( platyna dlatego, ze moj pierscionek tez jest taki i podobno nie powinno sie nosic innych metali razem bo ten mocniejszy wciera ten slabszy ). A taka obraczke z diamentami kupi mi na rocznice

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

No wlasnie moja obraczka bedzie miala 2mm, zeby ladnie wygladala z pierscionkiem, no i zeby miejsca bylo na ten trzeci z brylantami
Wow, platynowe obrączki
Koniecznie się pochwal jak kupicie swoje. Mi też się takie podobają bardzo, kusi mnie ten chwyt reklamowy, że są mega trwałe i odporne.
Ciekawe ile w tym prawdy?
W sumie ciężko to zweryfikować. Tak jak ze złotem, na pierwszy rzut oka próba 585 i 333 wyglądają tak samo, a jak przychodzi co do czego to są problemy. Ciekawe jak jest z platyną bo mają w próbie 950 i 600, gdzie 600 jest o połowę tańsza. Jak to teraz porównać? Czy 950 platyna jest taka jak 585 złoto? A 600 odpowiada 333, czy może 950 odpowiada 750 złoto, a 600 platyny tak jak 585 złota?
Gdzie będziecie kupować? Mi się podobają w Taxor.
Stary 2015-03-14, 16:43   #3115
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:

Czy ja dobrze rozumiem, że chcesz nosić 3 pierścionki na jednym palcu? Serio?
Stary 2015-03-14, 16:50   #3116
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Co prawda to nie było do mnie pytanie, ale też tak zrozumiałam, że pierścionek, obrączka i jeszcze taki jeden pierścionek z kamyczkami.
Kasia Cichopek podajże tak nosi też, a ma pierścionek z jednym oczkiem w białym złocie lub platynie i do tego prosta, płaska też biała obrączka i pierścionek obrączkowy do tego.
Stary 2015-03-14, 16:57   #3117
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Co prawda to nie było do mnie pytanie, ale też tak zrozumiałam, że pierścionek, obrączka i jeszcze taki jeden pierścionek z kamyczkami.
Kasia Cichopek podajże tak nosi też, a ma pierścionek z jednym oczkiem w białym złocie lub platynie i do tego prosta, płaska też biała obrączka i pierścionek obrączkowy do tego.
Aż wyguglowałam Cichopkę Nosi normalnie zaręczynowy + obrączka. Nie ma żadnego innego pierścionka.

Dla mnie 3 pierścionki na jednym palcu to zdecydowanie za wiele.
Stary 2015-03-14, 17:02   #3118
Yenna_N
Raczkowanie

Cytat:
A to mój już razem z obrączką, zapomniałam wcześniej wstawić do wątku, który przecież kiedyś z takim zapartym tchem śledziłam!

Zółte złoto, diament w oprawie z białego złota, ale obrączka jest ze złota różowego (nazwałabym je raczej: brzoskwiniowym) - moja najnowsza obsesja
Przecudowny! ale jednak lepiej wygląda solo

Wasi mężczyźni sami wybrali pierścionki, was zapytali o zdanie (takie historie też słyszałam) czy raczej poprosili o pomoc waszą przyjaciółkę, siostrę itp?
Yenna_N jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-14, 17:43   #3119
AGUSIAE
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
Pierścionek jest cudowny!

Widzę, że ty też wrześniówka
Juz sie nie moge doczekac

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Wow, platynowe obrączki
Koniecznie się pochwal jak kupicie swoje. Mi też się takie podobają bardzo, kusi mnie ten chwyt reklamowy, że są mega trwałe i odporne.
Ciekawe ile w tym prawdy?
W sumie ciężko to zweryfikować. Tak jak ze złotem, na pierwszy rzut oka próba 585 i 333 wyglądają tak samo, a jak przychodzi co do czego to są problemy. Ciekawe jak jest z platyną bo mają w próbie 950 i 600, gdzie 600 jest o połowę tańsza. Jak to teraz porównać? Czy 950 platyna jest taka jak 585 złoto? A 600 odpowiada 333, czy może 950 odpowiada 750 złoto, a 600 platyny tak jak 585 złota?
Gdzie będziecie kupować? Mi się podobają w Taxor.
Moja kolezanka ma biale zloto. Wyszla za maz w maju zeszlego roku i jej obraczka i pierscionek wygladaja na bardzo zniszczone. Mój ciągle wyglada jak nowy po za malymi zarysowaniami, ale to jest w sumie normalne jak sie pierscionek nosi codziennie. Ja sobie chwale, a ze nie lubie zoltego zlota, platyna byla dla mnie najlepsza opcja.

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Dokladnie tak Kazdy ma tylko 2mm wiec nie wydaje mi sie, ze bedzie za duzo.

Jeszcze nie zdecydowalam na 100%, wiec bedzie albo zareczynowy i obraczka z brylantami, albo zareczynowy, zwykla obraczka i potem obraczka z brylantami.

To jest dosc popularne w UK i mi sie podoba

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Yenna_N Pokaż wiadomość
Przecudowny! ale jednak lepiej wygląda solo

Wasi mężczyźni sami wybrali pierścionki, was zapytali o zdanie (takie historie też słyszałam) czy raczej poprosili o pomoc waszą przyjaciółkę, siostrę itp?
My wybieralismy razem. Chociaz to w sumie on wybral ten pierscionek do przymierzenia i na ten sie zdecydowalismy.
Stary 2015-03-14, 18:04   #3120
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Dokladnie tak Kazdy ma tylko 2mm wiec nie wydaje mi sie, ze bedzie za duzo.

Jeszcze nie zdecydowalam na 100%, wiec bedzie albo zareczynowy i obraczka z brylantami, albo zareczynowy, zwykla obraczka i potem obraczka z brylantami.

To jest dosc popularne w UK i mi sie podoba[COLOR="Silver"]
Jeszcze nigdy nie spotkałam się z trzema pierścionkami na jednym palcu, a byłam tam nie raz i nie dwa

W każdym razie jak Tobie się to podoba to nam nic do tego

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Ale poszperałam trochę w necie i znalazłam focie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg KZJCHKVJX.jpg (17,2 KB, 138 załadowań)

Edytowane przez wildDaisy
Czas edycji: 2015-03-14 o 18:05
wildDaisy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości