|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe :-) część I!
Z tymi objawami to różnie jest, moich piersi nie da rady nawet smyrnąć ręcznikiem bo sutki pieką, zawsze miałam małe piersi a teraz mam balony.
Też żyły powiększone i te punkciki wokół sutka sprawdzałyście ? bo z tego tez mleczko będzie leciało później A te dziwne skurcze w podbrzuszu to jedynie fakt że fasolka się rozpycha, tak mi mówiły dziewczyny które już rodziły że też takie odczucia były. Gratuluję wszystkim przyszłym Mamom
|
|
|
|
#152 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was cieplutko
Co tam u Was ciekawego słychać , u mnie nuda nuda i jeszcze raz nuda , próbuje w siebie coś wpchać na śniadanie z rana jakos mi nic nie wchodzi
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka, męczą Cię mdłości czy poprostu brak apetytu?
U mnie ok, jeszcze poltora tygodnia do wizyty, nawet szybko leci
|
#154 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Ja dziś się czuję fatalnie. Nic mi się nie chcę. Tzn spać mi się chce. Mam lenia totalnego. Już bym chciała 16 i zakopać się pod koc. Już nie mogę się doczekać wizyty. Mam nadzieje że wszystko jest ok.
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
To zmęczenie tez mnie wkurza, wczoraj padlam o 20 jak dziecko
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- No ale sama tego chcialam
|
#156 |
|
Przyczajenie
|
nie mam apetytu a wiadomo musze coś zjeść
![]() Ta u mnie wizyta za 4 dni i mam stresa
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na samym początku jak zrobilam test nie moglam nic w siebie wmusic mimo ze głodna bylam, ale to chyba z emocji bardziej
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wytrzymuje max do 21. I dziś ledwo wstałam.
|
#159 |
|
Przyczajenie
|
Możliwe kochana
Ja do 22 wytrzymam jeszcze podrzymując a dalej to masakra chyba musiałaby na siebie wiadro wody wylac
|
|
|
|
#160 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma co sie martwic objawy, jeszcze nadejda
Ja mam to szczęście, że nie wymiotuje. Apetyt mam tylko to tez różnie, wczoraj jadlam kapuste kiszona a dzis jak poczulam zapach ogorkow kiszonych to myślałam, że pierwszego pawia puszcze ![]() Spalam dzis do 10 a polozylam sie po 22. Ledwo udało mi sie wstać. Też mam lenia, wszystko mnie męczy, hałas denerwuje... I jeszcze wczoraj się okazało, że będę musiała wybierać czy iść na L4 odrazu po świętach i mieć wszystkich w pupie w pracy czy sie poświęcić i zaczekać az kogos znajda na zastepstwo... Chciałabym mojego dzidziusia znów zobaczyć jak mu tam sie siedzi u mnie Na szczęście biorę trzecią dawke euthyrox i przeszedł mi ten żółty śluz. Nareszcie jest mleczny i nie ma go już tak dużo
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
chętnie dołączę do wątku!!! w sobotę zobaczyliśmy 2 kreseczki! we wtorek byłam u gina i potwierdził ciążę! z objawów to mam wrażliwe piersi i czuję się zmęczona, senna. poza tym jest ok. Aha no i wczoraj rano pasta do zębów mi nie zasmakowała mało brakowało a bym ![]() życzę wam i sobie spokojnych najbliższych miesięcy i mam nadzieję, że sporo się od was dowiem bo to moja pierwsza ciąża
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Aasik, witaj
w razie co chętnie pomogę, mam juz synka, co prawda dość dawno bylam z nim w ciazy ale chyba coś tam jeszcze pamiętam
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
Cynamon_ dziękuję
chętnie będę czerpać wiedzę na bieżąco, bo w zasadzie na razie nie mam zbyt dużo pytań podejrzewam, że wszystko apmiętasz to jak jazda na rowerze - tego się nie zapomina
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja dziś miałam mega kryzys. Ani ręką ani nogą. Jakby mi ktoś zassał całą energię.
I dziś pierwsze mdłości zaliczyłam- przy smażeniu naleśników dla męża. Dalej sam smażył
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wciagnelam naleśniki z dżemem
tez najchętniej bym nic nie robila, no ale z moim synem się tak niestety nie da
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Cynamon_ za takim szkrabem to ciągle pewnie ganiać trzeba😁
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamon ile ma twój synek? Moj 17miesięcy i tez jest co gonić bo stale broi
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
India, ganianie to może juz nie ale milion pytan na minutę jak najbardziej
po za tym trzeba mieć na niego oko bo nadal ma jeszcze glupie pomysłyPoziomkowa89, synus ma 3 i pół roku
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
To niedługo pewnie zaliczysz pytanie ,,mama, a skąd się biorą dzieci,,😁
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie tak hehe juz mam pytania w stylu "mama a Ty masz siusiaka?"
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
Albo jak w kawale kiedy trzylatek zobaczył kąpiąca się babcię i po chwili zaniepokojony zapytał ,,mamusiu a czy babcia upadła na siekierę?,,😅
I wieczorny perwers się załączył😁 Dobrej nocy mamusie
|
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jak Wasi Panowie? Przede wszystkim ci którzy pierwszy raz zostaną ojcami? Mój się cieszy, bardzo dba żebym jadła (mam okropny brak apetytu :/), we wszystkim chce mi pomagać bardziej niż kiedyś ale trudno mu chyba pojąć że ciąża to nie tylko rosnący brzuch
potrzebowalabym poradnika dla niego w stylu "tak,ona NAPRAWDĘ jest taka zmęczona i jest to spowodowane ciążą. Ona nie żartuje mówiąc ze ma ochotę na budyń czekoladowy i kiełbasę na gorąco i nie możesz się denerwować ze ostatecznie nic nie zje. Tak,poranne mdłości zaczynają się już teraz,wcale nie są poranne." Poszukuje czegoś w tym stylu,macie namiary? Jak nie to chyba sama zacznę coś takiego pisac A juz się komuś chwalilyscie? Ja powiedziałam tylko przyjaciółce,ale teraz jesteśmy u rodziców chłopaka na weekend, mieliśmy powiedzieć dopiero na Wielkanoc ale boję się że jak zaczną pytać to się wygadam Tymbardziej ze dziś chrzciny jego siostrzenca i pewnie będzie mowa że teraz nasza kolej.Miłego weekendu
|
|
|
|
#174 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie dziewczyny w tą pochmurną sobotę
Grtuluje nowej mamusi ![]() A mi juz przeszly te straszne nudnosci żebym czasem dobie nie wykrakala ze sie dalej pojawią <odpukac w niemalowane> Mam tylko jak wezme kwas foliowy ale tylko przez chwile a Wy mamuski jaki kwas bierzecie ? Bo ja biore ten co mi lekarz w szpitalu zapisal na recepte ; Tardyferon- Fol ![]() Moj M. był bardzo szczesliwy jak w 1 i 2 ciąży , dzieciątka były planowane ![]() Haha mojemuy też by się taki poradnik przydal a szczególnie o humorkach kobiet w ciązy , zresztą zauważyłam w 1 i 2 ciazy ze on tez zachowuje sie jak kobieta w ciązy haha nie mam pojecia czemu Jak coś takiego napiszesz to podziel sie ze mną chetnie coś takiego bym mu podarowala Hmm ja chcac nie chcac powiedzialam swoim rodzicom jak byłam w szpitalu a to planowałam im powiedziec jak brzuch bedzie widoczny , mojemu kochanemu oczywiście bratu i koleżance z którą byłam w szpitalu , tak mieszalam tak mieszalam az jej powiedzialam
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Ja powiedziałam poza mężem siostrze, przyjaciółce i kuzynce. Po piatkowej wizycie powiem tacie, pozostalemu rodzeństwu i teściom.
Nie przydalaby nam sie lista na pierwszej stronie??
|
#176 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja po dłuższym czasie nieobecności
![]() Byłam u mojej ginekolog w tę środę, jednak kazała mi przyjść za tydzień najwcześniej i brać kwas foliowy. Jako, że u mnie teraz kończy się 5 tydzień dopiero to trochę za wcześnie na jakąś konkretną wizytę. Idę ponownie w następną środę i am nadzieję, ze dowiem się już czegoś oficjalnie ![]() Na razie też walczę ze zmęczeniem, potrafię kłaść się o 23 i spać do 10 kolejnego dnia a i tak przez cały dzień ziewam. Może to też pogoda swoje robi. No i oczywiście z innych objawów to bolesność i powiększenie piersi, bóle w dole brzucha(jak na miesiączkę) no i apetyt. Niby nie mam miejsca już na jedzenie ale coś bym zjadła Muszę się hamować bo już dwa razy mnie okropnie żołądek rozbolał Na szczęście w miarę pilnuje żeby jest zdrowo, chociaż największą ochotę mam na słodycze... W ogóle na razie od mnie to nie dochodzi, myślę, ze po wizycie u lekarza dojdzie to do mnie ![]() Pijecie kawę? wiem, ze nie jest zalecana, ale zawsze piłam kawę 1*dziennie z rana. I kupiłam sobie teraz Śniadaniową 70% zboża+30% instant i piję jeszcze z mlekiem, więc myślę, że spokojnie można taką pić. Co myślicie? |
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Można kawę! Tym bardziej teraz jak jesteśmy senne i zmęczone. W poprzedniej ciąży ginka powiedziała ze moge pić do dwóch dziennie.
|
#179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
https://www.facebook.com/BerryMakeUpKrakow Edytowane przez BerryMakeUp Czas edycji: 2015-03-14 o 17:53 |
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie akurat nie ciągnie do słodyczy. Najchętniej wsunełabym hamburgera
no i numer jeden to pomidory jak w pierwszej ciąży
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.