|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X
ja do kolejki sie nie wbijam, nie chce! ale cos mnie pobolewa brzuch znów, tz juz kazal nospe brac, ja nie wiem chyba sie boi, ze zaczne rodzic masakra. tlumacze mu ze nie powinno sie boli ujarzmiac teraz lekami, ale kazal i koniec, wiec wzielam. Mimo wszystko mam nadzieje ze mi minie bo nie chce rodzic jeszcze. Chce w swoim terminie i juz!!!
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Czytał ja juz w ten mój poród zaczynam wątpić, a ze juz czas to na pewno; ) ktoś miał rodzic na Wielkanoc to może ja
---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Dziewczyny sorry nie umiem wyłączyć słownika w tel i stąd te glupoty
|
#1923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zostawiaj mnie jeszcze samej co???? ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
ja rodze na zajaczka, bo cos czuje ze synkowi sie wcale nie spieszy do mamusi ;(
|
||
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co jem naprawdę dużo żeby mleko ładnie się tworzyło. Potem jak juz ogarnę laktacje w 100 procentach, to przestane tyle wpierniczac no, z jednego miasta jesteśmy, a tu tylko jeden szpital z porodowka jest. Z malutka to niestety nigdzie nie wyjdę, nawet na moment na korytarz, bo u nas nie można wyniesc dziecka poza pokój.---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Aha jeszcze miałam pisać- dziś tż dowiozl mi kure. Mając porównanie jak to jest z nią i bez niej, uważam to za gadżet wręcz niezbędny rewelacja serio!
|
|
|
|
|
#1925 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do jazdy samochodem to większość dzieci bardzo ją lubi, więc Theo pewnie też ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
u mnie kura teraz też się super sprawdza!! na początku mi nie pasowała, bo zaraz po cc kazali mi karmić spod pachy, żeby rany nie dotykać i wtedy było niewygodnie ale teraz w pozycji krzyzowej jest super-polecam!
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki.
Na początku gratuluje mamusiom rozpakowanym, slodkie te wasze dzieciaczki ![]() Niunia_ona o matko horror przezylas, ale dobrze ze juz w domku jestescie i z czasem zapomnisz ![]() u nas ok. Mala wczoraj i w nocy byla troche marudna, ze nad ranem sie poddalam i spala na moich cyckach ![]() ja juz tez lepiej, moge przewrócić sie na bok, choc troche boli ale znośnie. Pod koniec tyg będę mogla wstać i troszke sie ruszyc chociaz do lazienki, a za 2 tygodnie do ortopedy. Wy bedziecie wracac do formy, cwiczyc a ja moze za pol roku.. Mam nadzieje ze kp i spacerki sprawia ze troche tluszczyku zgubie Mam pytanko mocno krwawicie? Bo ja sporo i nie wiem czy to normalne, jeszcze dostaje zastrzyki rzeciwzakrzepowe przez to lezenie i nie wiem czy to przez nie tak krwawie
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
aaakarolina ja to nie mam pojęcia jak nazywają się pozycje, w których karmię, musze w necie poszukać
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- mam już pieluszki 0 z happy, jest o niebo lepiej nic się nie majta między nogami.---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- A jeszcze mam jedną złota rade dla tych, co jeszcze w ciąży. Ćwiczcie sobie kegle i ogólnie zwierzę, że tak powiem bo to się mega przydaje przy partych, kiedy nie można przeć no i potem po porodzie, jeżeli chodzi i siku. Mi z powstrzymywaniem parcia szlo bardzo dobrze, ale teraz np. jak czuję, że chce mi się siku to musze lecieć od razu choćby się waliło i paliło, bo długo nie mogę wstrzymać, mięśnie się bardzo osłabiły---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Nadsluchuje cały czas czy po korytarzu jedzie jakiś wózek albo łóżko bo jeżeli u mordki się akcja rozwinęła, to pewnie finał juz był albo niedługo będzie
|
|
|
|
#1928 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super! trzymam kciuki ![]() Cytat:
moja też podrosła ale do r 62 jeszcze Nam daleko :P ciekawe ile na wadze. jutro ok. 11 ma być położna ![]() Smv, jak nie chcesz teraz rodzic tylko w terminie to proszę bardzoooo no mi gin powiedział, ze po CC dopiero po roku jakby co dzidziuś drugi. i tak mysle... czy gumki... ale Tż nie bardzo. tabletki- hormony w nich spr, ze puchne. może jakis krążek ![]() Cytat:
itp. czy wszystko ze mną ok. i moze załozę sobie krązek dowcipnie by lamować na potęge :PCytat:
no ćwiczyć ćwiczyć. u mojej siostry przy kichaniu i kaszlu leci siku... popuszcza. przez poród SN. a już jej mała ma 10 miesiecy i dalam ten defekt jej doskwiera. Niunia tylko wsiąść pojechać obić mordy tym dr i innym wielce trudniącym się położnym... masakra! jaka znieczulica.... a jak u Was z KP ????? Masakra;* dobrze, ze juz jesteście razem ![]() ok. uciekam się kąpać ![]() buziaki ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Crystal a u Ciebie jak ? przepowiadacze są? ciekawe kiedy Ciebie chwyci
|
|
|
#1929 |
|
Zadomowienie
|
malutka troszke plakala przy kąpieli, ale poszlo calkiem sprawnie.a co do kp to masakra-takie mam twarde i cholernie obolałe, ze jak dostawilam mala to wylam z bolubi musialam przestac i dac jej mm. Porobily mi sie takie grudki pod skóra. Doradzcie co robić...
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
współczuję i oby minęło szybko!
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1933 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego nie wolno wyjsc poza pokoj z wlasnym dzieckiem? teraz to jestem w szoku normalnie ![]() Jedz duzo, i pij duzo, to dobre na laktacje ponoc ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
super, ze juz jest coraz lepiej spacerki napewno duzo pomoga ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
To trzymam kciuki zeby mu przeszlo Mam nadzieje ze moj tz zmieni swoj styl jazdy wiedzac ze ma malenstwo w aucie ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
podsluchujesz krzyki mordki ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
sama jestem ciekawa kiedy nie moge sie doczekac bo po pierwsze nie chce juz byc w ciazy, a po drugie synek moglby lezec w pokoju w swoim lozeczku i plakac ze chce na raczki i jesc ![]() wczoraj mnie chwycilo dosc mocno to tz mowi ze az lzy w oczach mialam, skurcze sie skonczyly kilka dni temu, ale zaczelo mnie pobolewac w podbrzuszu jak na miesiaczke i w miednicy cos, wiec to dla mnie cos gorszego niz spinanie sie calego brzucha, dzis jedynie to rano, i jak wrocilam ze spacerku to mnie mocno bolalo podbrzusze a tak to nic, moze powinnam duzo spacerowac? ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
masuj sobie, polewaj chlodna woda pod prysznicem, kostki lodu, i oklady z kapusty cos mamusie dzis pisaly, ale ja wiecej nie powiem, bo ja jeszcze nie karmie
|
||||||
|
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Marta prysznic laktator w ruch. Tylko odciagaj tylko do uczucia ulgi nie wiecej bo za bardzo laktacje rozhulasz. I pozniej zimny oklad na piersi. I jak odciagasz masuj te grudki w strone sutka. Mi pomagalo
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Mordka trzymam kciuki za bezbolesny porod. Nie odzywasz sie to pewnie trwa. ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Zielone_oko ja krwawilam bardzo przez tydzien, teraz to juz jak koncowka okresu.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#1935 |
|
Rozeznanie
|
Chyba szlag jasny mnie trafi! Właśnie gadałam z położna i nie wiadomo czy będą mi wywoływać jutro poród bo nigdzie tego w karcie nie ma zapisane przez lekarza - oszaleje
|
|
#1936 |
|
Zadomowienie
|
Ktoras pisala ze je cos z cebula. A ja czytałam, ze nie mozna cebuli
ja przed porodem miałam zadnej diety nie trzymać ale teraz, jak mała sie meczy przy kolkach to wole sie ja pomeczyc niz ja ma jeszcze bardziej bolec
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
Antoxa jutro obchod i wtedy lekarz dyżurny zleci u nas tak ti działali nie przejmuje sie
|
|
|
|
#1939 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny po cc ile czasu krwawiłyście?? ja dzisiaj 11 doba i już nie krwawię i nie wiem czy to już koniec czy chwila przerwy
![]() jakie macie zalecenia ze szpitala w sprawie wizyty kontrolnej u swojego ginekologa? u mnie jest napisane 4 tygodnie, a wydaje mi się, że normalnie jest 6...może to przez te moje złe wyniki chcą żebym szybciej poszła...
04.03.2015 Edytowane przez aaakarolina Czas edycji: 2015-03-15 o 22:16 |
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Mordka jak tam? Mam nadzieję, ze się nie odzywasz, bo już akcja zaawansowana albo już po
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
albo mordka juz tuli swoje malenstwo
Mon9 mam nadzieje ze u was dobrze, wyszlyscie juz do domu???
|
|
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
wiecie wy co, ja wyszykowana do szpitala, gotowa na poród a córka ma to w
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olala cie a moj synek cos dzisiaj cicho siedzi, moze zachowal swoja energie na wyjscie kiedy masz wywolanie? a tz mi przed chwila mowi ze moglabym rano zaczac, bo jemu sie do pracy nie chce i kiedy to mowil dotknal mi brzucha tak troszke mocniej, i w tym samym czasie synek mnie kopnal tam gdzie byla reka tz, moze sobie piatke przybili???? hahahahahaha
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2015-03-15 o 22:41 |
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, jutro ostatnia wizyta u mojego gina, zobaczymy co powie, oby to były słowa "kobieto, ty już rodzisz, 8 cm rozwarcia migusiem na porodówke bo skurcze regularne na bank twój synek z tatusiem już sztame mają i piątka albo żółwik zostały przybite :P
|
|
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny moja mała ma chyba katar
dzisiaj już dwa razy wyjmowałam jej gilki z nosa i teraz też słyszę, że coś jej przeszkadza do tego kicha co jakiś czas doświadczone mamy jakie macie na to rady???
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Psikaj solą fizjologiczna i odciagaj, jak jest co i niech malutka śpi wyżej, ale nie na poduszce, a klin albo ręcznik pod materac
|
#1948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
oby sie nie przeziebila, tylko zeby to takie chwilowe jednak bylo.....
|
||
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Aaakarolina sól fizjologiczna i odciagaj niucha.
Crystal mi nA porodowke daleko daleko. Brzuch się napina ale nie boli tylko takie napięcie wiec to przrpowiadacze pewnie. I lepiej niech tak będzie bo nie chce jeszcze. Boje się heh. JesCze teraz cały wieczór szukałam z Tz moich wkładek laktacyjnych bo przy przeprowadzce wcielo heh.. Mordka jak tam u was? Idę lulu dobrej nocki!
|
#1950 |
|
Raczkowanie
|
ehhh a mnie wlaanie wziely straszne boke brzucha wraz z napiecieem...i ciagla chec wyproznienia...czy to moze byc poczatek?;/ bol gorszy niz zawsze miesiaczkowy...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.

Szymuś- mój skarbek <3

ja rodze na zajaczka, bo cos czuje ze synkowi sie wcale nie spieszy do mamusi ;(
mordka jest w twoim szpitalu?
no, z jednego miasta jesteśmy, a tu tylko jeden szpital z porodowka jest. Z malutka to niestety nigdzie nie wyjdę, nawet na moment na korytarz, bo u nas nie można wyniesc dziecka poza pokój.

itp. czy wszystko ze mną ok. 

spacerki napewno duzo pomoga
nie moge sie doczekac bo po pierwsze nie chce juz byc w ciazy, a po drugie synek moglby lezec w pokoju w swoim lozeczku i plakac ze chce na raczki i jesc 
masuj sobie, polewaj chlodna woda pod prysznicem, kostki lodu, i oklady z kapusty cos mamusie dzis pisaly, ale ja wiecej nie powiem, bo ja jeszcze nie karmie
07.07.2012