|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: soczewki kontaktowe
Cytat:
![]() ![]() A powiedz jakie soczewi już wypróbowałaś przez te 10 lat noszenia? I na jakie się ostatecznie zdecydowałaś jako najlepsze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Zadomowienie
|
nie mam zapalu zeby przeczytac wszystkie strony czy juz o tym bylo..
![]() okulistka sprzedawala mi soczewki: BC=8.6 i srednica 14.2 (moc -1) szukalam sporo na allegro i nie moge znalezc takich wymiarow wiec czy soczewka o parametrach: BC=8.7 i srednicy 14 bedzie odpowiednia?? orientujecie sie w tym? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eee takie mówienie, co dla mnie dobre to bez sensu, to tak jak z tuszami i podkładami ![]() Jednemu pasuje to drugiemu tamto, stąd też tyle na rynku ofert. Ale powiem tylko, że na poczatku używałam rocznych, potem kwartalnych, teraz m-cznych, a marzę o codziennych, ale cena dla mnie zaporowa jednak jeszcze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Przyczajenie
|
Nic już, przepraszam.
Edytowane przez Bróg Czas edycji: 2007-08-07 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Raczkowanie
|
Dot.: pytanie do osób noszących soczewki kontaktowe
witam
mam pytanko ![]() ![]() prosze o odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ci okuliści to gadają każdy co innego.. ![]() Nie wiem co teraz robić, bo jeden mówi że nie robi badań na soczewki bo nie ma sprzętu, drugi że żadnego sprzętu nie trzeba i że robi ale nie tu tylko gdzieś indziej bo tam są od razu soczewki i sie dobiera. Z kolei w sklepie w soczewkami mówili że idę do okulisty, biorę receptę (po badaniu) i przychodzę do sklepu i kupuję soczewki... I weź tu się człowieku zorientuj o co chodzi... Jak Wy robiłyście?
![]() |
#577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem do gabinetu optycznego, zeby dopasowac konkretne soczewki (rozmiar) i nauczyc sie je zakladac i zdejmowac. I juz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
... choć nie Westwood
|
Soczewki noszę juz kilka lat. Od początku Focus Dailies.
Są już jednak dośc przestarzałe i podobno maja je wycofac z produkcji. Słyszałam też, ze dla mnie poleca sie nie te hydrożelowe, ale silikonowo-hydrożelowe, gdyz maja wieksza przepuszczalnosc tlenu (jestem chora na cukrzyce dlatego jest to tak wazne dla mnie). W związku z tym mam pytanie- jakie są najlepsze soczewki silikonowo- hydożelowe? Zależy mi by były jednodniowe. Z góry dziękuję za informacje ![]() ![]()
![]() |
#579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Zadomowienie
|
Drogie wizażanki proszę o pomoc...
![]() Otóż, kupiłam sobie kiedyś soczewki kontaktowe, niby były to zwykłe soczewki, nie kolorowe - jednak miały one jasno niebieskie zabarwienie w miejscu na źrenicę. Był to naprawdę jaśniuteńki niebieski, minimalnie podkreślał kolor oka, zabarwienie służyło temu by soczewka sie nie gubiła. Były to soczewki miesięczne lub nawet kwartalne. Niestety teraz nie pamiętam jakiej firmy były to soczewki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#582 |
Wtajemniczenie
|
o2optix maja bardzo jasne niebieskie zabarwienie, lecz na calej powierzchni... stosowalam do tej poru o2 i teraz pure vision, ktore nie maja zabarwienia wiec raczej nie pomoge...
![]() A nie lepiej isc do okulisty aby przepisal zupelnie nowe dobrane do Twoich potrzeb?
![]() |
#583 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ja mam może głupie pytanko bo włąśnie sie rozglądam za soczewkami na internecie (a jeszcze nie nosiłam i chcę sie zorientować w cenach), chodzi o to że jeżeli pisze że w opakowaniu jest 6 sztuk to znaczy że są 3 pary soczewek, tak ?? Trochę zbaraniałam jak zobaczyłam że są opakowania po sztuki i trochę tego nie rozumiem. Byłabym wdzięczna za odpowiedź bo wy tu już obcykane jesteście
|
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Raczkowanie
|
hehe nie wcisnęło mi się 3, tam miało być opakowania po 3 sztuki
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Zakorzenienie
|
Tak.
Sa opakowanie po 3 sztuki, sa po 6. Sa też po 4 sztuki. Nie moię o codziennych ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Przyczajenie
|
mam pytanko?? czy w soczewkach można chodzic na solarium??!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Przyczajenie
|
Dot.: szkła kontaktowe
Witam. Mam problem ze szkłami kontaktowymi, a dokładnie z jednym szkłem. Otóż nosze szkła od ponad 6 lat i kilka razy mi sie to zdarzyło.A co to jest? Hmm, jak by to opisać...Na jednej soczewce zrobił mi się pęcherzyk i odczuwam lekki dyskomfort podczas jej noszenia.Na początku myslałam ze jest to coś brudnego, ale nie.Dalej myślałam, ze zrobiła się mała dziurka w tym szkle, ale ja bardzo delikatnie się z nimi obchodze, nigdy ich nie nakłuwałam(niby po co??!!)I doszłam do wniosku, ze to jest mały pęcherzyk-taka mała kropeczka. Najgorsze jest to ze odczuwam to przy noszeniu.Dodam, że termin ważności szkieł sie jeszcze nie skończył. Nie wiem, czy moge reklamować.
Czy komuś z was tez sie coś takiego przytrafiło????? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Raczkowanie
|
Dot.: szkła kontaktowe
Tylko raz mi się przytrafiła podobna sytuacja i po bardzo dokładnym obejrzeniu szkła okazało się, że to minitaturowe pęknięcie. Pytałam okulistki, ponoć czasem się zdarza. Nie noś tego szkła, bo tylko niepotrzebnie podrażnisz oko. Jak najszybcjie kup nowe.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Przyczajenie
|
![]()
Od dwóch dni w sumie mam soczewki wczoraj wieczorem miałam problem. Zakupiłam soczewki miesięczne( czyli 3 pary na trzy miesiące w opakowaniu) w vision express firmy iwear supreme- takie mi lekarz dobrał. I co wczoraj nosiłam przeszło 12 godzin je i był problem z lewym okiem bo ostro mi przyschneły mimo iż w ogóle tego nie odczuwałam ! no i miałam problem ze zdejmowaniem .Hm co polecacie żebym mogła je zdejmować bez takiego problemu że mi się soczewka przykleja do oka?hm? czekam na odpowiedź i będę wdzięczna za każdą rade
( zdejmować wcześniej, bardziej nawilżać przy nakładaniu, czy może jakieś kropelki do oczu? ) PROSZĘ pomóżcie ! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Przyczajenie
|
Dot.: Soczewki kontaktowe
hejka! wlasnie sie zalogowalam na to forum
i po przeczytaniu zgadzam sie z wiekszoscia osob ze szkla kontaktowe sa super mialam przez 1miesiac na wakacje B&L dzisiaj przedladajac rozne strony internetowe doszlam do tego ze strasznie u okulisty przeplacilam bo za 1miesiaczne zaplacilam ok 40zl plus plyn B&l19zl czyli ok 60zl za miesiac a przypadkiem znalazlam dzisiaj rozne sklepy internetowe ze szkladmi gdzie szkielka sa pakowane po 6szt i czasami 1szt wychodzi po 10zl na miesiac czyli za pare 20zl co jest polowe tansze niz ja zaplacilam i tutaj takie pytanie jak to jest kupowaliscie juz w takich sklepach szkla jest to pewne ze dostanie sie dobry produkt? znalazlam taka strone gdzie sa bardzo konkurencyjne ceny i nawet na allegro czsaami ich nie przebija? i zastanawiam sie nad kupnem? bo niestety okulary to nei to samo, szkla sa o wiele lepsze pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
BAN stały
|
Cytat:
miesięczne ja już miałam tyle soczewek w życiu, że jak tu kiedyś machnę recenzje, to elaborat wyjdzie ![]() a i tak najlepsze chyba o2 optix jak na razie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#594 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem? co poradzicie ..
Cytat:
![]() Edytowane przez Mrs. Czas edycji: 2007-09-01 o 20:02 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
kosmitka
|
Ja noszę okulary na codzien, ale na slub (swój ;]) chciałabym założyć szkła. Te właśnie proponujesz?
![]() |
#596 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() jeśli jednak chciałabyś ponosić dłużej... ja używałam Acuvue (2tygodniowe) i miesięczne: Serene, Focus, Optixy, Pure Vision... i pewnie jakieś jeszcze ![]() i najlepsze jak na razie są właśnie Optixy ![]() ![]() ![]() za to Pure Vision, które niby są całodobowe, muszę sobie pokropić od czasu do czasu - bo jednak po paru(nastu) godzinach zaczyna coś mnie tam gnieść ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.