![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Przeszłość - żal oto.
Witam, przedstawię pewną sytuację :
Moja dziewczyna była z chłopakiem 2 lata, byla z nim na poczatku z pocieszenia po byłym, jednak zauroczyla sie i trwało to 3msc, potem według niej czuła tylko przyzwyczajenie i obrzydzenie co do jego zachowania i samej osoby. Przespała się z nim po zerwaniu, mowiac ze zrobiła to bo chciala mu dać szanse zeby ona go pokochala i on ją, co według mnie jest brakiem szancunku do siebie. Po jakims czasie kiedy mowila mi ze czuła tylko przyzwyczajenie, powiedzial ze jednak go kochala, jednak nie tak mocno jak mnie. Zerwała z nim bo on ją zdradzał, powiedział jej ze byl z nia tylko jako przykrywka przed tym ze jest gejem. Po tym jak to powiedział, rano napisała mu ze nie da mu szansy, i uda sie jej pozbyc go z jej serca. Czuje sie okłamany że dopiero po czasie przyznała ze go kochała. Mam do niej żal oto że przespali sie po zerwaniu, oto że kochała taką osobe i chciala jej dać chociazby szanse, i czuje sie tak tak, że skoro z nim nie mogła być bo poczula sie dotknięta tym co powiedział, to ,,jestem dla niej bo jestem'' bo nie moze z nim być, i mysle ze zerwała z nim tylko przez tamte sytuacje, a nie dlatego ze od dawna chciala jak to mowia. Co o tym myślicie?Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przeszłość - żal oto.
Cytat:
Nie Twój zakichany interes. Czy Ty być chciał, żeby twoje byłe dziewczyny (realne czy tam potencjalne, opowiadały kolejnym swoim facetom o Tobie? Kiedy i jak to robiliście? Ze miałeś mniejszego? Ze z grzeczności kłamały obecnym że Cię nie kochały, kochały mniej, byłeś gorszy w łóżku, itp? No weź sie zastanów co wyprawiasz, to jest włażenie z buciorami w czyjeś intymne sprawy. Trochę ogłądy proponuję, a nie wtryniać nos pod czyjąś kołdrę.. Po jakiego szwanca, wypytujesz dziewczynę o takie rzeczy? Ogarnij się.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Widzisz ... i tutaj oceniasz kogoś z góry bo nie wiesz czy to ja wypytywałem, czy to ona sama powiedziała. Następnym razem dowiedź się dokładnie a nie robisz motłoch i zamieszanie.
A co do pytania, ona mi o tym mówiła sama z siebie na samym początku kiedy nie byliśmy jeszcze razem, dlatego że jest szczera. Ja spytałem jedynie oto jak to w koncu było, czy było tylko przyzwyczajenie czy faktycznie go kochała. |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja myśle ze to nie twój interes kogo kochała i z kim spała kiedy nie byliście razem. Taki jesteś zakompleksiony ze nie mozesz znieść ze dziewczyna coś do kogos czuła w przeszłości to lepiej szukaj sobie dziewicy ktora do nikogo cie nie bedzie mogła porównać. I modl sie zeby cie nie tepila za to ze byłeś kiedyś z inna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
1. Akceptujesz to i nie drążysz tematu
2. Rozstajecie się Proste. |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Napisałem wcześniej że sam oto nie pytałem kogo bardziej kochałam ona to powiedziała. Cytat:
Edytowane przez BatmanWmroku Czas edycji: 2015-03-16 o 11:30 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ale przeszłość to przeszłość. Powiedz mi, PO CO miałabym znać szczegóły związku mojego męża z jego dziewczyną? Ona stała się byłą, raz na zawsze- była, to przeszłość. Ile masz zamiar żyć tym, że ona jakiegoś faceta kochała?
Problem jest tylko wtedy, gdy przeszłość nie jest przeszłością, pewne sprawy nie są pozamykane, są ciągle obecne w teraźniejszości. |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
and cigarettes
|
Kolejny wątek o tym samym? Po co?
Daj jej spokój, zerwij, niech znajdzie sobie kogoś, kto nie będzie miał problemu z jej przeszłością. |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A chodzi mi o te słowa. ,,Czuje sie tak tak, że skoro z nim nie mogła być bo poczula sie dotknięta tym co powiedział, to ,,jestem dla niej bo jestem'' bo nie moze z nim być, i mysle ze zerwała z nim tylko przez tamte sytuacje, a nie dlatego ze od dawna chciala jak to mowia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Batmanie, ale to ty masz problem (bo nie akceptujesz tego), nie twoja dziewczyna, jak możemy ci pomóc? Albo pogodzisz się z tym, albo się rozstaniecie. Jeśli nie akceptujesz tego faktu, to ciągle będziesz o tym myśleć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba było powiedzieć, ze nie masz ochoty wysłuchiwać o jej byłych. Rada raczej na przyszłość i BARDZO serio. Jak ktoś zaczyna związek/randki/spotkania od jęczenia o byłych to = niepoukładany typ osoby do omijania wielkim łukiem. Tobie najpierw krwi napsuje, a potem też doopę obrobi przed kolejnym. Swoją drogą, po co tego słuchałeś?
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A mówiła mi o wielu sytuacjach z przeszłości, i tutaj dała mi przykład: ,,Jakby ktoras znajoma palła coś w związku z ktoryms z bylych, zebym ja nie musiala sie tlumaczyc, i zeby Tobie sie nie zrobiło glupio ze o tym nie wiedziałeś'' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
plum plum
|
Cytat:
![]() Masz poważny problem - nie akceptujesz przeszłości i zachowania swojej dziewczyny. Tu nie ma czego rozumieć i czego tłumaczyć. Tu jest albo wóz albo przewóz. Albo bierzesz się za bary z prawdą, że osoba z którą jesteś, nie jest idealna, ma za sobą życiowe przypały i niezakończone uczuciowe sprawy albo nie umiesz się z tym pogodzić i się żegnasz. Ale wiem, wiem... Nie znam się ja, Panie OJaJestemBoskiŻeAż☠☠☠☠☠☠☠ em
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ale to według mnie Ty nadinterpretujesz - usłyszałeś od dziewczyny historię jej związku z byłym, że jej zależało na tamtym, że po rozstaniu jeszcze miała nadzieję że do siebie wrócą i na tej podstawie tamtej historii snujesz jakieś z tyłka wzięte teorie że jej na Tobie nie zależy, że jest z Tobą bo jest. Rozumiem jeśli ona Ciebie jakoś źle traktuje, lekceważy, szuka teraz kontaktu z tamtym czy coś - wtedy możesz mieć podstawy by wątpić w szczerość jej uczuć, ale jeśli wszystko jest ok i układa Wam się, to nie wiem co się tak uczepiłeś tego jej byłego - tamta historia nie ma żadnego związku z Tobą ani wpływu na teraźniejszość. To było dawno, dawno temu zanim zaczęła być z Tobą i nie ma żadnego związku z tym co ona teraz czuje do Ciebie. Skoro piszesz, że masz powyżej 16 lat to większość ludzi powyżej tego wieku ma za sobą jakieś pierwsze związki, później znajdują nowych partnerów i nikt normalny się tymi przeszłymi związkami nie przejmuje i nad nimi nie duma. Dla mnie dziwne jest Twoje przeświadczenie, że jesteś dla niej tylko zapchajdziurą, bo wcześniej kochała tamtego. Kochała go czy nie kochała, chciała do niego wrócić czy nie chciała - to było dawno temu i już jest nieaktualne od dawna. A takie gdybanie - że jakby wtedy on jednak do niej wrócił to ona dziś nie byłaby ze mną, a jakby babcia miała wąsy to by była dziadziem jest dla mnie bez sensu. Dla mnie szukasz dziury w całym i tworzysz niepotrzebne problemy. Albo już daj spokój z tą jej przeszłością i nie doszukuj się tam jakichś teorii spiskowych, że ona Ciebie nie kocha bo była z tamtym albo z nią zerwij i będziesz miał spokój i tak jak dziewczyny radzą znajdź sobie niepokalaną dziewicę to nie będziesz miał powodów do zmartwień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do ,,niezakończonych uczuciowych spraw'' to wiem że wszystko zakończyła i oddzieliła grubą kreską. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- I takiego myślenia nie mogę się pozbyć ... nie moge też takiego że kochała nieodpowiednią osobę, może to dziwne ale jestem takim typem człowieka ktory jest uczuciowy, ale patrzy na przeszłość. Edytowane przez BatmanWmroku Czas edycji: 2015-03-16 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
To weź jej wybacz i żyjcie razem długo i szczęśliwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Jak już było wspomniane - akceptujesz i się zamykasz na wieki bądź zostawiasz ją. To drugie wydaje mi się (przynajmniej po tym co napisałeś tutaj) najlepsze zarówno dla Ciebie jak i dla niej.
Cytat:
A pogrubione chciałbym wiedzieć, postarałbym się naprawić a gdybym nie był po czasie dla niej najlepszy - bye, bye. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście że to nie moja sprawa, ale chcę mieć świadomość z kim jestem, i jak ta osoba była przed poznaniem mnie, czy zmieniła się m.in. jeśli była taka i taka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do dziewczyny to my na serio nic więcej Ci nie doradzimy oprócz tego że albo popracuj nad sobą i przestań rozmyślać o jej przeszłości albo zerwij z nią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja nie lubię takich kobiet, Ty też nie musisz. Ale godność i szacunek to coś więcej niż seksualność, każdy ma swoją definicję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Analizujesz osobe po jednej sytuacji... pobadz z nia troche, to sie dowiesz z kim jestes. A, lozko po zerwaniu to norma, wiekszosc zwiazkow przez to przechodzi, walcza dopoki nie maja pewnosci, ze to juz koniec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Uwierz że wiele dorosłych osób powyżej 25 roku życia ma takie podejście jak ja i Ty w tym przypadku, a sam sie o tym przekonałem, dla mnie to brak szacunku do siebie i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Nie wierze, bo znam tylko kilka takich wyjatkow, a w wieku 25+ praktycznie kazdy ma jakas przeszlosc i kurcze jakos umiemy z tym zyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
To jest przeszłość, nic z nią nie masz wspólnego, nie zmienisz jej.
Nie ma sensu nad nią się zastanawiać. Ani rozmyślać 'co by było gdyby'. Czy kochała nieodpowiednią osobę? Wtedy był może odpowiedni, albo myślała, że jest. Nie wiedziała co będzie za jakiś czas. Albo akceptujesz, że jej przeszłość jest jaka jest i żyjecie sobie szczęśliwie, albo się rozstajecie, innych opcji nie ma. Poza tym, każda decyzja z przeszłości w jakiś sposób ją doprowadziła do miejsca w jakim jest teraz, jakby cokolwiek w niej się zmieniło moglibyście razem w ogóle nie być.
#29 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet wtedy ma szacunek, bo miała chwile słabości i żałuje tego? Nie szanuje kobiet ktory przespały sie z kims bo im sie ''chciało'', są to mówiąc wulgarnie ,,dupodajki dla zachcianki''. Ale nieważne, mało osob ma swiadomosc tego co robi i nie zdają sobie sprawy z tego ze sie nie szanuja. A tym czasem temat zbiegł w złą strone ![]() Cytat:
![]() W takim razie mogę stwierdzić że te wyjątki to osoby które się szanują i mają swoja godność. Edytowane przez BatmanWmroku Czas edycji: 2015-03-16 o 12:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Stwarzasz sobie problemy sam. Zawiesiles się na kwestii z przeszłości i drazysz bez sensu. W związku z tym Twój związek z tą dziewczyna nie ma sensu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.