Wiosna w powietrzu, słońce na niebie, w przyszłym roku poślubię ciebie! PM 2016 cz.26 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-16, 15:15   #2191
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Dot.: Wiosna w powietrzu, słońce na niebie, w przyszłym roku poślubię ciebie! PM 2016

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Masakra z tym, mi żeby opłacało się wracać do domu to muszę mieć z 6 godzin okienka. Inaczej muszę siedzieć i kwitnąć. Też tak miałam na 1 i 2 roku studiów. Teraz mamy nową planistkę

(Dziewczyny, polecicie mi jakąś książkę? Coś lekkiego do poczytania, aby nie coś całkiem niszowego albo żadne nowości bo pewnie w mojej bibliotece nie będzie. Dziękuję )
bezpieczna przystan sparksa
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:18   #2192
Konto usunięte

Dot.: Wiosna w powietrzu, słońce na niebie, w przyszłym roku poślubię ciebie! PM 2016

Jest wróciłam, wszystko zabukowane depozyt wpłacony juz sobie wyobrazam ten ogród latem

Załącznik 5938728Załącznik 5938729Załącznik 5938730Załącznik 5938731Załącznik 5938732Załącznik 5938733
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:19   #2193
Valmai
Rozeznanie

Udało mi się skończyć wstępne pomysły na menu weselne. Teraz tylko muszę wybrać z tego to co bym chciała i policzyć. :P

Co myślicie o czymś takim?

Piknik

Chcielibyśmy żeby goście najpierw dostawali kosze piknikowe wypełnione smakołykami, jeden kosz byłby przygotowany na około 4 osoby.

Co w koszyku?

- Kanapki z domowego chleba z różnym nadzieniem
- Gazpacho truskawkowe w słoiku
- Quinoa z brokułami, serem kozim i dressingiem musztardowym z chilli
- I coś słodkiego: albo muffinki np. z owocami albo tartaletki z jabłkami(takie a'la małe tarty), myślałam też o placku kruchym z rabarbaru ale wydaje mi się, że końcem czerwca to już go ciężko dostać.

Obiad

Obiad serwowany już przy długich ławach a nie na kocach.Skoro będziemy w lesie to myślałam o menu leciutko nawiązującym do okoliczności przyrody. Wstępnie wygląda to tak:

- Przystawka. Nie jestem pewna czy podawać przystawkę, ale jeśli tak to chciałabym zrobić sałatkę z arbuza, świeżego tuńczyka i prawdziwków posypaną parmezanem i grzankami z wiejskiego chlebka.
- Zupa krem. Jeszcze się zastanawiam jaka to miałaby być zupa, ale na razie stawiam na krem z kalafiora z kurkami i szczypiorkiem.
- Dziczyzna. Tutaj mam kłopot, bo dobrych dań z dziczyzny jest mnóstwo, przez chwile myślałam o bigosie myśliwskim, jednak wydaje mi się nie do końca pasujący na poślubny obiad. Jak na razie moje typy to pieczeń z dzika w migdałach, lub pieczeń z sarny z sosem różanym.
Do tego myślę nad kluseczkami(jeśli dobrze przejdą test eksperymentalnego mrożenia) lub nad pieczonymi ziemniakami z czosnkiem i szałwią. Po głowie chodzą mi też ziemniaki duszone w śmietanie, smażony pęczak z boczkiem lub kasza gryczana. Problem mam z dodatkiem warzywnym.
Muszę też wymyślić danie główne wegetariańskie ale na razie nic mi nie przychodzi do głowy.
- Lody. Mam nadzieje, że pogoda będzie bardzo słoneczna i ciepła, dlatego na deser chciałabym zaserwować po prostu lody. Robione w domu o smaku truskawkowo-bazyliowym z czarnym pieprzem.

Przyjęcie

No i tutaj zaczynają się schody. Jakie bufety wystawić żeby to wszystko ładnie wyglądało, dobrze smakowało i przetrwało różne warunki atmosferyczne? Mam różne pomysły ale muszę zasięgnąć rady ludzi mądrzejszych ode mnie w tej kwestii. Plus niedługo zacznie się sezon pikników, grilli i majówek więc będę mogła przetestować niektóre koncepcje. Jeśli Wy macie jakieś rady to chętnie poczytam.
Zacznijmy od rzeczy prostszych czyli konkretów.

Coś większego

Sałatki(2-3):
- Wegańska sałatka ze szpinaku z migdałami i pudrem truskawkowym,
- Sałatka z chorizo i ziemniaków, z rukolą i płatkami sera manchego
- Sałatka z pancettą, sosem balsamicznym i fetą(tutaj boje się, że feta niepodana żadnej obróbce może nie być najlepszym pomysłem)
- Kasza quinoa i soczewica ze szparagami, miętą i grillowanm halloumi
- Sałatka z malinami, serem roquefort i płatkami migdałów z musem miodowo-balsamicznym
- Sałatka z kurczakiem w szynce parmeńskiej, selerem naciowym i melonem
z pestkami dyni i parmezanem(tutaj boję się czy kurczak nawet upieczony będzie dobrze znosił warunki pogodowe).
- Sałatka z winogronami, wędzonym twarogiem i foccacią z rozmarynem
-Wegańska sałatka z makaronu ryżowego i fasolki szparagowej z grillowanym tofu

Tarty(1-2):
- Tarta z duszonymi porami, serem kozim, szczypiorkiem i świeżą miętą
- Tarta na cieście francuskim z ricottą i pomidorami
- Tarta z gruszką i serem taleggio, posypana szpinakiem i orzechami
- Tarta na spodzie serowym z camembertem, żurawiną i migdałami
- Tarta z grillowaną cukinią, jogurtem greckim, fetą i tymiankiem
- Tarta Tatin z szalotką i świeżym tymiankiem
- Tarta grzybowa z mascarpone

Pierogarnia

Kiedy przeglądałam przykładowe ślubne bufety, to dużo było różnych "tematycznych stacji z jedzeniem". Włoska pizza, meksykańskie tortille, amerykańskie naleśniki itd. a nawet ostrygi w lodzie. Dlatego właśnie pomyślałam o takiej stacji z pierogami, po polsku. Różne smaki. Jednak żeby to działało to potrzeba by było kogoś do obsługi, no i nie jest to rzecz, która mogłaby stać całą noc. To byłby dobry wybór na drugie danie ciepłe, ale w nocy chcemy zrobić grilla.

Zupa

Zupa stojąca w podgrzewaczu. Kocham miłością wielką zupy kremy jednak, do podgrzewacza wydaje mi się, że bardziej pasuje zupa o "tradycyjnej" konsystencji.
Myślę o:
- Wiejskiej zupie z warzywami i boczkiem
- Zupa jarzynowa z młodych warzyw z ziemniakami, fasolką i szparagami, posypana parmezanem i świeżym estragonem
- Zupa porowo-ziemniaczana z wędzonym łososiem
- Groszkowa z boczkiem
- Ogórkową z kurzymi żołądkami(choć tutaj podroby nie każdy może lubić)

Coś mniejszego

Przystawki(3-4?)

- Ciasto wytrawne z oliwkami, szynką i serem
- Minibabeczki z wołowiną i bekonem
- Parmezanowe ciasteczka z pieczonymi pomidorami i domowym pesto
- Rożki z ciasta francuskiego z różnym nadzieniem(marchewka-feta, feta-szpinak, wieprzowina-jabłko-pistacje itd.)
- Tartaletki wytrawne z różnym nadzieniem
- Arbuz z fetą i miętą
- Mini sałatka grecka na szaszłykach
- Sataje(choć trzeba by je jakoś odsłonić od ciepła lub podawać na ciepło)

Kanapeczki/crostini

Mały bufet z różnymi kanapeczkami, pieczywem, pastami itd. Do zrobienia samemu, plus drobne przekąski np. grissini i dipy.

Bufet serów

Wina, sery i dodatki wyglądają świetnie i widzę dużo zdjeć z takich bufetów na dworze. Jednak nie jestem pewna czy sery rzeczywiście przetrwają dobrze temperaturę nawet jeśli osłoni je się skrzynkami.

Słodkości

Tutaj mam w miarę wybrane co bym chciała.

- Babeczki w różnych smakach(babeczki i tort zamawiam w cukierni, więc będę z nimi rozmawiać nt. tego co można postawić na bufecie)
- Brownie z malinami
- Serniczki w słoiczku lub małe serniczki cytrynowe
- A'la szarlotki z różnymi owocami na patyczkach
- Ciasteczka amerykańskie(z czekoladą, z malinami i białą czekoladą, z masłem orzechowym)
- Owoce w rożkach i arbuz na patyku[

Grill

Jako kolacje później w nocy chcielibyśmy zrobić grill. Byłoby na pewno coś mięsnego i coś wege ale nie mam jeszcze dokładnie pomysłów co i z jakimi dodatkami.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cuddly, no pięknie! A ślub w ogrodzie będzie?

All of time and space; everywhere and anywhere; every star that ever was. Where do you want to start?

Edytowane przez Valmai
Czas edycji: 2015-03-16 o 15:30
Valmai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:20   #2194
asdii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Valmai Pokaż wiadomość
Właśnie, to się save the date po angielsku nazywa. Rzeczywiście u nas mało spotykane, ale myślę, że się skusimy zwłaszcza, że tak jak pisałam chcemy to zrobić online. Bo temat naszego cywila od czasu do czasu wraca w towarzystwie i czasem myślimy o jakiś luźnych datach ale nigdy tego nie potwierdzamy, więc teraz już będzie potwierdzenie, że się w końcu wzięliśmy do przygotowań.
No w Waszym przypadku, to może być nawet logiczne, tym bardziej ze już jesteście po ślubie Ale u nas, pierwsze wesele w rodzinie (już nie bo nam się kuzyn wcisnął) to to było wydarzenie nie lada, więc info obiegło świat bardzo szybko

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50675810]Jest wróciłam, wszystko zabukowane depozyt wpłacony juz sobie wyobrazam ten ogród latem

Załącznik 5938728Załącznik 5938729Załącznik 5938730Załącznik 5938731Załącznik 5938732Załącznik 5938733[/QUOTE]

Super!

Czytamy w 2015: 29
Czytamy w 2016: 4
asdii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:25   #2195
Konto usunięte

Valmai nie, ja w ogrodzie nie chcialam ale sobie mozemy zdjecia porobic, zjesc deser na zewnatrz itd
Stary 2015-03-16, 15:31   #2196
asdii
Wtajemniczenie

Cytat:
Udało mi się skończyć wstępne pomysły na menu weselne. Teraz tylko muszę wybrać z tego to co bym chciała i policzyć. :P

Co myślicie o czymś takim?

Piknik

Chcielibyśmy żeby goście najpierw dostawali kosze piknikowe wypełnione smakołykami, jeden kosz byłby przygotowany na około 4 osoby.

Co w koszyku?

- Kanapki z domowego chleba z różnym nadzieniem
- Gazpacho truskawkowe w słoiku
- Quinoa z brokułami, serem kozim i dressingiem musztardowym z chilli
- I coś słodkiego: albo muffinki np. z owocami albo tartaletki z jabłkami(takie a'la małe tarty), myślałam też o placku kruchym z rabarbaru ale wydaje mi się, że końcem czerwca to już go ciężko dostać.

Obiad

Obiad serwowany już przy długich ławach a nie na kocach.Skoro będziemy w lesie to myślałam o menu leciutko nawiązującym do okoliczności przyrody. Wstępnie wygląda to tak:

- Przystawka. Nie jestem pewna czy podawać przystawkę, ale jeśli tak to chciałabym zrobić sałatkę z arbuza, świeżego tuńczyka i prawdziwków posypaną parmezanem i grzankami z wiejskiego chlebka.
- Zupa krem. Jeszcze się zastanawiam jaka to miałaby być zupa, ale na razie stawiam na krem z kalafiora z kurkami i szczypiorkiem.
- Dziczyzna. Tutaj mam kłopot, bo dobrych dań z dziczyzny jest mnóstwo, przez chwile myślałam o bigosie myśliwskim, jednak wydaje mi się nie do końca pasujący na poślubny obiad. Jak na razie moje typy to pieczeń z dzika w migdałach, lub pieczeń z sarny z sosem różanym.
Do tego myślę nad kluseczkami(jeśli dobrze przejdą test eksperymentalnego mrożenia) lub nad pieczonymi ziemniakami z czosnkiem i szałwią. Po głowie chodzą mi też ziemniaki duszone w śmietanie, smażony pęczak z boczkiem lub kasza gryczana. Problem mam z dodatkiem warzywnym.
Muszę też wymyślić danie główne wegetariańskie ale na razie nic mi nie przychodzi do głowy.
- Lody. Mam nadzieje, że pogoda będzie bardzo słoneczna i ciepła, dlatego na deser chciałabym zaserwować po prostu lody. Robione w domu o smaku truskawkowo-bazyliowym z czarnym pieprzem. /nigdy nie jadłam, ale zdecydowanie moje smaki/

Przyjęcie

No i tutaj zaczynają się schody. Jakie bufety wystawić żeby to wszystko ładnie wyglądało, dobrze smakowało i przetrwało różne warunki atmosferyczne? Mam różne pomysły ale muszę zasięgnąć rady ludzi mądrzejszych ode mnie w tej kwestii. Plus niedługo zacznie się sezon pikników, grilli i majówek więc będę mogła przetestować niektóre koncepcje. Jeśli Wy macie jakieś rady to chętnie poczytam.
Zacznijmy od rzeczy prostszych czyli konkretów.

Coś większego

Sałatki(2-3):
- Wegańska sałatka ze szpinaku z migdałami i pudrem truskawkowym,
- Sałatka z chorizo i ziemniaków, z rukolą i płatkami sera manchego
- Sałatka z pancettą, sosem balsamicznym i fetą(tutaj boje się, że feta niepodana żadnej obróbce może nie być najlepszym pomysłem)
- Kasza quinoa i soczewica ze szparagami, miętą i grillowanm halloumi
- Sałatka z malinami, serem roquefort i płatkami migdałów z musem miodowo-balsamicznym
- Sałatka z kurczakiem w szynce parmeńskiej, selerem naciowym i melonem
z pestkami dyni i parmezanem(tutaj boję się czy kurczak nawet upieczony będzie dobrze znosił warunki pogodowe)./powinien wytrzymać, ja często grillowane piersi wkładam do kanapek i biorę na drogę jak jedziemy na wakacje - kilka (-naście) godzin w samochodzie i dają rade/

- Sałatka z winogronami, wędzonym twarogiem i foccacią z rozmarynem
-Wegańska sałatka z makaronu ryżowego i fasolki szparagowej z grillowanym tofu

Tarty(1-2):
- Tarta z duszonymi porami, serem kozim, szczypiorkiem i świeżą miętą
- Tarta na cieście francuskim z ricottą i pomidorami
- Tarta z gruszką i serem taleggio, posypana szpinakiem i orzechami
- Tarta na spodzie serowym z camembertem, żurawiną i migdałami
- Tarta z grillowaną cukinią, jogurtem greckim, fetą i tymiankiem
- Tarta Tatin z szalotką i świeżym tymiankiem
- Tarta grzybowa z mascarpone

Pierogarnia

Kiedy przeglądałam przykładowe ślubne bufety, to dużo było różnych "tematycznych stacji z jedzeniem". Włoska pizza, meksykańskie tortille, amerykańskie naleśniki itd. a nawet ostrygi w lodzie. Dlatego właśnie pomyślałam o takiej stacji z pierogami, po polsku. Różne smaki. Jednak żeby to działało to potrzeba by było kogoś do obsługi, no i nie jest to rzecz, która mogłaby stać całą noc. To byłby dobry wybór na drugie danie ciepłe, ale w nocy chcemy zrobić grilla.

Zupa

Zupa stojąca w podgrzewaczu. Kocham miłością wielką zupy kremy jednak, do podgrzewacza wydaje mi się, że bardziej pasuje zupa o "tradycyjnej" konsystencji.
Myślę o:
- Wiejskiej zupie z warzywami i boczkiem
- Zupa jarzynowa z młodych warzyw z ziemniakami, fasolką i szparagami, posypana parmezanem i świeżym estragonem
- Zupa porowo-ziemniaczana z wędzonym łososiem
- Groszkowa z boczkiem
- Ogórkową z kurzymi żołądkami(choć tutaj podroby nie każdy może lubić)

Coś mniejszego

Przystawki(3-4?)

- Ciasto wytrawne z oliwkami, szynką i serem
- Minibabeczki z wołowiną i bekonem
- Parmezanowe ciasteczka z pieczonymi pomidorami i domowym pesto
- Rożki z ciasta francuskiego z różnym nadzieniem(marchewka-feta, feta-szpinak, wieprzowina-jabłko-pistacje itd.)
- Tartaletki wytrawne z różnym nadzieniem
- Arbuz z fetą i miętą
- Mini sałatka grecka na szaszłykach
- Sataje(choć trzeba by je jakoś odsłonić od ciepła lub podawać na ciepło)

Kanapeczki/crostini

Mały bufet z różnymi kanapeczkami, pieczywem, pastami itd. Do zrobienia samemu, plus drobne przekąski np. grissini i dipy. /To może ni ebyć za dobry pomysł, bo masło może zjełczeć, a serki czy pasty i wędliny wyschnąć/

Bufet serów

Wina, sery i dodatki wyglądają świetnie i widzę dużo zdjeć z takich bufetów na dworze. Jednak nie jestem pewna czy sery rzeczywiście przetrwają dobrze temperaturę nawet jeśli osłoni je się skrzynkami.

Słodkości

Tutaj mam w miarę wybrane co bym chciała.

- Babeczki w różnych smakach(babeczki i tort zamawiam w cukierni, więc będę z nimi rozmawiać nt. tego co można postawić na bufecie)
- Brownie z malinami
- Serniczki w słoiczku lub małe serniczki cytrynowe
- A'la szarlotki z różnymi owocami na patyczkach
- Ciasteczka amerykańskie(z czekoladą, z malinami i białą czekoladą, z masłem orzechowym)
- Owoce w rożkach i arbuz na patyku

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cuddly, no pięknie! A ślub w ogrodzie będzie?
Aż mi ślinka pociekła! A jeszcz tak zapytam - jesteś zawodowym szefem kuchni? Bo takie pyszności
Na czerwono to co mi szczególnie pasuje No i jakieś komentarze też w cytowanym - łatwiej mi było

Stary 2015-03-16, 15:33   #2197
iixi
Zakorzenienie

cuddly naprawdę cudowne to miejsce

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:35   #2198
kashia001
PeeeMaa!

Dziewczyny, smaruje juz jantarem 2 tyg włosy i nic mi nie urosły :p

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:39   #2199
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
u nas taka informacja wychdzi naturalnie w rozmowie ci którzy wiedzą, że mają być nie potrzebują save the date wtedy
U nas tak samo. Tylko babcia nie wie kiedy i gdzie, bo by wszystkie baby ze wsi wiedziały
Cytat:
Napisane przez kashia001 Pokaż wiadomość
Ale się nudze, a tu jeszcze drugie tyle musze siedzieć. Ehh
Jak mi oddasz część pensji to mogę posiedzieć za Ciebie. Szybko się uczę
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50675810]Jest wróciłam, wszystko zabukowane depozyt wpłacony juz sobie wyobrazam ten ogród latem
][/QUOTE]
Super! Ślicznie będzie

Valmai
Wbijam do Ciebie na obiad i sałatki. A zwłaszcza na
pieczeń z sarny z sosem różanym. z pieczonymi ziemniakami z czosnkiem i szałwią. lub kasza gryczana.
Tarta z duszonymi porami, serem kozim, szczypiorkiem i świeżą miętą

Aż się zaśliniłam
A jako dodatek warzywny do obiadu najbardziej mi pasują zwykłe warzywa gotowane/ na parze

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:40   #2200
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka niecierpliwa

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:42   #2201
Valmai
Rozeznanie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50675902]Valmai nie, ja w ogrodzie nie chcialam ale sobie mozemy zdjecia porobic, zjesc deser na zewnatrz itd [/QUOTE]

No tak, deser w takim magicznym ogrodzie, cudo! No i zdjęcia również pewnie piękne wyjdą.

Cytat:
Napisane przez asdii Pokaż wiadomość
Aż mi ślinka pociekła! A jeszcz tak zapytam - jesteś zawodowym szefem kuchni? Bo takie pyszności
Na czerwono to co mi szczególnie pasuje No i jakieś komentarze też w cytowanym - łatwiej mi było
Dzięki! Nie jestem zawodowym szefem kuchni, daleko mi do takich umiejętności, ale gotuje hobbystycznie, dużo, wydajemy z mężem dużo przyjęć, imprez itd. więc trochę doświadczenia mi się nazbierało. I ostatnich miesiącach robiłam 2 razy przyjęcia na 20 osób(raz świąteczne, raz baby shower koleżanki), więc myślę, że mniej więcej potrafiłabym sobie ustawić prace przy gotowaniu na wesele. Miałam też krótki romans z restauracją koleżanki, więc nawet trochę "zbiorowego żywienia" łapnęłam. Jednak tak jak piszę to tylko hobby.
Zresztą mogę się pochwalić zdjęciami z christmas party, bo z baby shower jeszcze nie mam. Oczywiście wszystko było raczej takie "na domowo" robione, bo nasze mieszkanie ma aktualnie 50parę metrów a gości było 20, ale na przyjęciu weselnym mam nadzieje, że prezentacja dań wyjdzie mi trochę lepsza.

All of time and space; everywhere and anywhere; every star that ever was. Where do you want to start?

Edytowane przez Valmai
Czas edycji: 2015-03-16 o 15:48
Stary 2015-03-16, 15:44   #2202
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety myślę, że miesiąc to jest totalne minimum

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:46   #2203
Madzialena7
zniemczona peema

O nas:Obydwoje pochodzimy z małopolski, teraz jednak mieszkamy w Niemczech. Ślub odbędzie się w moim rodzinnym miasteczku . Ja z zawodu Technolog Żywności, a TŻ budowlaniec.
W związku od: 08.01.2011r.
Zaręczeni od: 10.06.2014r.
Ślub:27.08.2016r. kościelny
Miejsce ślubu: Mniejsza Bazylika NNMP w Tuchowie
Miejsce wesela:http://www.agawa-restauracja.pl/, poprawiny w domu
Foto+kamera: ekipa z Jasła
Muzyka: Zespół SWING+wodzirej
Muzyka na pierwszy taniec: póki co Rafał Brzozowski- Magiczne słowa, ale to pewnie ulegnie zmianie
Suknia: Princessa z tiulowym dołem
Welon: będzie, krótki
Bukiet: czerwone róże z dodatkiem białych kwiatów
Kolor przewodni: błękit lub czerwony
Samochód:wypożyczony, przykład w załączniku
Obrączki: żółte złoto, klasyczne albo takie jak w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzura.jpg (76,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg naj-naj.original.jpg (65,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (98,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slubna.jpg (49,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bajeczna-suknia-slubna-szyta-na-miare-princessa-5-3711135266.jpg (34,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (35,5 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg makijaż-ślubny-dla-niebieskich-oczu-3.jpg (42,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obrączki.jpg (34,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg auto.jpg (99,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Naklejki_3_02.jpg (14,6 KB, 6 załadowań)

"..i że Cię nie opuszczę aż do śmierci.."-> 27.08.2016
,,Bo magia jest wtedy gdy splatamy dłonie,
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa"
Madzialena7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:47   #2204
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Jaka niecierpliwa

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Niestety myślę, że miesiąc to jest totalne minimum
Ale ja chcę już powinno być tak, że smarujesz i na 2 dzień ☠☠☠ masz busz

Stary 2015-03-16, 15:50   #2205
Konto usunięte

dzieki dziewczyny

jak tam weszlam to od razu wiedzialam ze to jest to

Cytat:
już?chyba dopiero cieprliwosci
Stary 2015-03-16, 15:51   #2206
asdii
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki! Nie jestem zawodowym szefem kuchni, daleko mi do takich umiejętności, ale gotuje hobbystycznie, dużo, wydajemy z mężem dużo przyjęć, imprez itd. więc trochę doświadczenia mi się nazbierało. I ostatnich miesiącach robiłam 2 razy przyjęcia na 20 osób(raz świąteczne, raz baby shower koleżanki), więc myślę, że mniej więcej potrafiłabym sobie ustawić prace przy gotowaniu na wesele. Miałam też krótki romans z restauracją koleżanki, więc nawet trochę "zbiorowego żywienia" łapnęłam. Jednak tak jak piszę to tylko hobby.
Zresztą mogę się pochwalić zdjęciami z christmas party, bo z baby shower jeszcze nie mam. Oczywiście wszystko było raczej takie "na domowo" robione, bo nasze mieszkanie ma aktualnie 50parę metrów a gości było 20, ale na przyjęciu weselnym mam nadzieje, że prezentacja dań wyjdzie mi trochę lepsza.
fajny pomysł na tatar

Cytat:
Jak znajdziesz coś co tak działa to daj znać

Stary 2015-03-16, 15:51   #2207
Valmai
Rozeznanie

Madzialena7, wszystko wygląda bardzo fajnie, choć to nie do końca mój styl. Ale podoba mi się sukienka z tiulowym dołem, ładna sala.

Dobra ja uciekam, bo przez to, że tak przyjemnie się z Wami gada zaraz mi przepadnie termin na paznokcie. Postaram się nadrobić wieczorkiem.

Edytowane przez Valmai
Czas edycji: 2015-03-16 o 15:52
Stary 2015-03-16, 15:51   #2208
kashia001
PeeeMaa!

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50676292]

już?chyba dopiero cieprliwosci [/QUOTE]

Leee
Ale i tak jest ok, bo w październiku dość dużo scielam a już odrosly i są takie długie jak dawniej 😉

Stary 2015-03-16, 15:52   #2209
wildDaisy
żona bez ogona

Madzialena nie napisałaś czy wesele 1 czy 2 dniowe.

edit: aaa napisałas, że poprawiny w domu Załączam!
Stary 2015-03-16, 15:53   #2210
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Pomyśl sobie co by było jakbyś przypadkiem wylała na ręce. Dalej chcesz od razu busz?

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:54   #2211
Madzialena7
zniemczona peema

Cytat:
Madzialena7, wszystko wygląda bardzo fajnie, choć to nie do końca mój styl. Ale podoba mi się sukienka z tiulowym dołem, ładna sala.
No tak, gusta są różne . Do sali nie jestem do końca przekonana, ale jest to taka "bezpieczna" opcja więc na nią padło. Do rozpuszczonych włosów jestem zmuszona, bo w kokach wyglądam conajmniej beznadziejnie . A suknie tylko takie mi się podobają, gorzej będzie jak założę i cały czar pryśnie..

Ja swego czasu brałam Belisse na porost włosów- nie polecam, nic nie daje. Za to daje codzienna pielęgnacja, odżywki i cierpliwość niestety

"..i że Cię nie opuszczę aż do śmierci.."-> 27.08.2016
,,Bo magia jest wtedy gdy splatamy dłonie,
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa"
Madzialena7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:55   #2212
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość
Pomyśl sobie co by było jakbyś przypadkiem wylała na ręce. Dalej chcesz od razu busz?

Stary 2015-03-16, 15:59   #2213
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Haha. :p ale żeby działało tylko na głowie

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzialena7 Pokaż wiadomość

Ja swego czasu brałam Belisse na porost włosów- nie polecam, nic nie daje. Za to daje codzienna pielęgnacja, odżywki i cierpliwość niestety
Ja np. Brałam vitapil na wypadanie włosów przez 6 miesięcy i tez nic nie dało.

Stary 2015-03-16, 16:02   #2214
sunny0
PeeMa

Hej Ja już po zajęciach, dzisiaj część druga i ostatnia ogarniania kamerzystów

Cytat:
No właśnie że bez TZa. Ale na szczęście on powiedział, że jak jego mama na codzień ma dużo mądrych pomysłów, tak ze ślubem jakoś tej mądrości nie widać Zresztą mamy problem z mamami pod tym względem, bo obie nie są zadowolone ze swoich ślubów i wesel i chciałyby sobie to na naszym odbić
Ważne, że TŻ się z Tobą zgadza Ja wczoraj rozmawiałam z moją mamą i powiedziała, że ona na własnym ślubie o niczym prawie nie decydowała, ale nie wyobraża sobie, żeby teraz na naszym miała to sobie odbić
Cytat:
U nas jest trochę bardziej pogmatwanie bo nasz ślub wyznaniowy nie był "kościelny" w sensie nie w religii katolickiej. To było ładnych kilka lat temu, więc duża przerwa i wyprawiliśmy po nim tradycyjne wesele.
A teraz chcemy wziąć cywilny i zrobić piknikowe przyjęcie dla najbliższych(ok. 25 osób).
Myślę, że to będzie najbliższa rodzina, więc nie powinno być problemu ze zrozumieniem. Przy rozdawaniu zaproszeń wytłumaczcie, co i jak, zaznaczcie, że ich obecność jest dla Was bardzo ważna i będzie ok Jak na początku napisałaś o dwóch imprezach, pomyślałam, że to wesela na co najmniej sto osób i to oba
Cytat:
To takie niesprawiedliwe.. jedni się starają o dziecko i mieć nie mogą, a inna się puści za rogiem i ma i potem gada ze jej się wyslizgnelo z kocyka i umarło.
Też nie mogę tego zrozumieć
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;50673857]
Też to mnie załamuje... ale ogólnie nie znoszę nierówności między kobietą a mężczyzną - typu ona puszczalska, on macho albo ciąża z przypadku to zawsze tylko kobietę oskarżają.[/QUOTE]
To też, kolejna beznadzieja
Cytat:
:p ja jakoś nie. Nie kręcą mnie jeszcze pieluchy i nie przespane noce
Mnie tak samo Jakoś mi się do tego nie spieszy
Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
mój powiedział, że na pewno nie jedno - jest jedynakiem
Za to my z TŻem mamy rodzeństwo i mówimy, że chcemy mieć jedno dziecko
Cytat:
Napisane przez sylwia9d Pokaż wiadomość
Ey żadnych ciastek, ciasteczek ani muffinów na diecie jestem
Dołączam się do protestu!
Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
ja chcę pierwszego chłopca
Ja zawsze chciałam mieć córkę, ale ostatnio zmieniłam zdanie, chciałabym kiedyś tam mieć syna, będzie synkiem mamusi, a na starość zawsze będę mogła na niego liczyć Jestem szurnięta
Cytat:
Napisane przez asdii Pokaż wiadomość
A w ogóle to chwalę się: odebrałam dziś dyplom
Super
[/QUOTE]
No i pięknie
sunny0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 16:05   #2215
sylwia9d
Zakorzenienie

Ja bym się stresowała jakbym miała sama sobie ugotować na ślub mimo, że organizowałam jakieś tam mniejsze imprezy i bardzo lubię gotować ale na własny ślub chyba bym się nie podjęła bo nie dość, że tyle stresu przysparza cały ślub to jeszcze bałabym się że z nerwów albo coś zapomnę albo sypnie mi się jakiś przypraw za dużo...
Stary 2015-03-16, 16:07   #2216
asdii
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyobraziłam sobie to

Ja natomiast postanowiłam zadbać o włosy i kupiłam olejek odbudowujący. Chciałam olej kokosowy, ale nie było nigdzie. Ale może to i lepiej, bo ten olejek się na 10 minut zostawia, a ja leń jestem więc jak znalazł dla mnie

Stary 2015-03-16, 16:09   #2217
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Wiecie co, dziewczyny? cieszcie się że na studiach jesteście.
Serio. Piszę to ja, która już studia skończyła, pracuje i z chęcią wróciłaby do studenckiej beztroski
Jakie by te studia ciężkie nie były, to jednak co innego( przynajmniej ja tak miałam)
A ja bym nie chciała wracać, rzygałam tymi studiami już od końca licencjatu Teraz przynajmniej robię coś produktywnego i mam swoje pieniądze, na studiach to takie zawracanie tyłka i marnowanie czasu na klepanie regułek i robienie kretyńskich prezentacji.

Pytałyście co kupiliśmy w Ikea No więc:
- komplet obiadowy
- sztućce
- kubki
- kieliszki do wina białego i czerwonego
- kufle do piwa
- minutnik
- lejki
- deske do krojenia
- wazon
- komplet małych słoiczków

Miałam tylko kilka drobnych rzeczy na liście ale TŻ się oburzył że nie po to tak daleko jechał i mam wybierać talerze, sztućce itd

Dodatkowo TŻ wziął jakiś komplet narzędzi ("bo fajne") i świeczniki dla izk_a

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 16:09   #2218
sylwia9d
Zakorzenienie

Madzialena te obrączki są genialne na żywo w aparcie bodajże je z TŻ mierzyliśmy ale zdecydowaliśmy się że zrobimy identyczne na zamówienie o lokalnego jubilera (trochę po znajomości) bez brylancików dla mnie. I wyszło że cenę mamy niższą o więcej niż połowę jeśli bralibyśmy tej lepszej próby (bo oni w dwóch próbach oferowali te obrączki)
Stary 2015-03-16, 16:10   #2219
sunny0
PeeMa

Cytat:
Napisane przez Madzialena7 Pokaż wiadomość
Powiedziałabym nawet, że jest najważniejsza, niestety
Cytat:
Śmiejesz się, ale jak brałam kiedyś tabletki na wzmocnienie włosów, to niestety wzmocniły się wszystkie
Cytat:
Napisane przez sylwia9d Pokaż wiadomość
Ja bym się stresowała jakbym miała sama sobie ugotować na ślub mimo, że organizowałam jakieś tam mniejsze imprezy i bardzo lubię gotować ale na własny ślub chyba bym się nie podjęła bo nie dość, że tyle stresu przysparza cały ślub to jeszcze bałabym się że z nerwów albo coś zapomnę albo sypnie mi się jakiś przypraw za dużo...
Ja nie zdecydowałabym się na to przede wszystkim ze względu na moje umiejętności kulinarne Ale też na stres, brak czasu
sunny0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 16:12   #2220
Konto usunięte

ja na swoj slub tez bym nie chciala gotowac, nawet malowac sie nie chce a co dopiero malowac, presja, stres, nie nie, ja chce miec tez mily dzien
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości