Październikowe mamy 2015 część I - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-16, 17:33   #3421
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe mamy 2015 część I

Dam fotke pozniej. Na razie na zapiekanke pojechalismy. A co... Nalezy sie za to gnicie w domu ale mi sie wyc chcialo ze szczescia jak zobaczylam jak tak wierzga male. Nawet nie do konca wiadomo czy nie ma wiecej niz 31 mm bo tak sie wiercilo male ze ciezko bylo uchwycic

Kuapouszko to co zaproponowal Twoj maz to chyba najgorsze rozwiazanie. Z tym krwiakiem nie wskazane latac w te i spowrotem:/ w trudnej jestes sytuacji. Zapytasz lakarza co najlepiej zrobic czy w tej sytuacji nie lepiej w polsce zrobic prenatalne i nigdzie nje leciec przynajmniej do 15 tc dopoki sie lozysko nie wyksztalci dobrze a wtedy krwiak juz nie taki straszny. Paskudna sytuacja. Lez ile sie da bo jak widzisz po mnie to pomaga. Moge juz nawet troche posiedziec w ciagu dnia wow
Stary 2015-03-16, 17:33   #3422
Talantea
Zakorzenienie

Kuapouszka

No co ty, normalnego usg daty jeszcze nie znam, do midwife mam dopiero 27 marca i pewnie wtedy bede sie umawiała na te usg w 12 tyg.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 17:34   #3423
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie październikowe mamusie. Postanowilam się w końcu ujawnić, bo podczytuję was od samego początku i mimo iż wy mnie nie znacie, ja się z wami już bardzo zżyłam i mam nadzieję, że i mnie przyjmiecie do swojego grona.

Jestem mama Michałka, który dokładnie dzisiaj kończy 2 latka i 3 miesiące ; p i w pażdzierniku będę mamą dla kolejnego brzdąca (i czuję że to znów chłopiec).

Tp mam wyznaczony wg OM na 18.10 moja żabka w brzuszku ma już 2,2 cm. i wszystko jest w porządku mimo iż na początku miałam jakieś plamienia.
Witamy Mamy ten sam termin

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
A jaka Wam się utrzymuje temp? Ja mam tak przeważnie 37,3
U mnie zwykle 37'C

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Acha, i miałam pisać, że nawet niektórym z Was trochę zazdraszczam braku apetytu w tym pierwszym trymestrze ja mimo lekkich mdłości wciągam jak odkurzacz i jestem jakieś 4 kg do przodu JUŻ - ciekawe, co będzie potem . Dobrze, że całe życie chuda byłam jak patyk i po ciążach waga mi wracała bez problemu normalna [COLOR="Silver"]

Lala od Alicja, Lilo od Lilianna
A co do L4, to w takim razie na ciążowe idź i nic się nie martw żadnym zapeszaniem albo coś. I tak lada dzień im w pracy powiesz, prawda?
Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Jeśli musisz wziąć wolne na dzieci, to albo zasiłek opiekuńczy, albo normalne L4 na swoją chorobę, albo ciążowe - wszystko zalezy jaką masz sytuację w pracy i co jest dla Ciebie priorytetem, płatne 100% czy niepowiedzenie o ciąży i płatne 80% - niestety musisz sama zadecydować :/ nie wiem czy tydzień L4 na 80% aż tak Ci zachwieje średnią, bo ja licze na co dzień takie rzeczy i jeśli nie zarabiasz grubych pieniędzy, to raczej ze sredniej wyjdzie Ci kilak złotych różnicy (patrząc na 12 miesięcy).
Zakładając, ze ktoś zarabia 2000 zł netto (na rękę) to przy 5 dniach L4 80% róznica w sredniej za rok pracy (ze stałymi zarobkami) to - 5,56

czasami niestety nie można tak prędko powiedziec w pracy :/

ja tez może kiedyś się tam znajdę, bo też bałam sie pisać od początku, zeby nie zapeszać ale jestem dobrej myśli

moja hipotetyczna córcia ma być Lilla albo Alicja piękne imiona
Hah, my chcemy córeczkę nazwać Liliana

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Moje maleństwo
Ale już duuuże i jak ładnie wszystko widać
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 17:35   #3424
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Nie jezdze juz rowerem do pracy, przesiadłam sie na autobus. Rano okropnie sie czułam, boje sie juz jezdzic rowerem zeby nie spasc przypadkiem. Lepiej dmuchac na zimne. Nawet tak zle z dojazdem nie jest i cena biletu calkiem ok.

Agatka jakie juz duze!
malinowa jedz to co teraz odczuwasz, ze potrzebujesz , jesli mozesz jesc tylko biale to nic nie zmieniaj na siłe
Kuapouszka współczuje i to bardzo, ja tez tutaj sie boje jesli zaczna sie jakies klopoty (odpukac) to mnie oleją w tym UK.
Rowerem nie mozna w ciazy jezdzic. tak lekarz mi mowil.
Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Witaj będziemy rodzić w podobnym czasie

oj temat wózka.. myślałam nad takim 3w1 ale jak poczytałam opinie to zwątpiłam. beznadziejne foteliki podobno mają.. lepiej kupić 2w1 i osobno fotelik dobrej jakości. bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze ale to sporo kosztuje.. dobrze, że mam wesele, zawsze kaska wpadnie to można myśleć o dobrym wózku

eh rozłąka nie jest fajna ale ja bym bała się lecieć samolotem.. zostałabym w pl i poczekała aż wszystko się unormuje...

super ! ja już się jutra nie mogę doczekać, mam nadzieję, że z fasolką wszystko ok i że z tym torbielem nie będzie problemu
Ja mam fotelik oddzielnie kupiony z BABY DESIGN 0-13kg po coreczce. W kolorze zielonym , wiec unisex. My malo podrozujemy. Wlasciwie to do miasta i spowrotem (3km) i czasem do tesciow 15km, wiec mysle, ze ten zostanie.
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 17:36   #3425
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Kuapouszka

No co ty, normalnego usg daty jeszcze nie znam, do midwife mam dopiero 27 marca i pewnie wtedy bede sie umawiała na te usg w 12 tyg.
No te patalachy coś pozmieniali bo wcześniej przysłali datę położnej i usg prawie jednocześnie; /
Stary 2015-03-16, 17:41   #3426
Talantea
Zakorzenienie

Amelie dlatego teraz zrezygnowałam, szczegolnie ze tydzien nie jezdziłam i sie odzwyczaiłam. Mialam tez te bóle brzucha co pojechałam do szpitala wiec nie chce ryzykować.

Ja zaczynam bardzo powoli ogladac wózki, ale teraz najwazniejsze to chcemy sie przeprowadzic wiec kasa pojdzie na to.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
No te patalachy coś pozmieniali bo wcześniej przysłali datę położnej i usg prawie jednocześnie; /

Mozliwe, ze w roznych rejonach jest nieco inaczej z tego co czytałam. Zalezy od miejscowosci jak do tego podchodzą.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 17:42   #3427
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Witam nowa mamusie .
Mala29lll - cieszę sie, ze wszystko jest ok i krwiak sie wchłania. Hmm, trochę to dziwne. Mój maluszek miał 3,2cm i wyszło, ze 9t6d, a twój ma 3,1 i 10t1d. Ale to zawsze jest +/- 6 dni.
Kuapouszka, trudna sytuacja. Ja bym wolała nie ryzykować i poczekać z lotem, przynajmniej do czasu, aż sie krwiak wchłonie.
Mój TŻ juz powoli szuka wózka. Jak patrzył, to chyba lepiej bedzie kupić wózek 2w1 i dokupić jakiś lepszy fotelik samochodowy. Bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-03-16, 17:45   #3428
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak w ogole macie juz jakies typy wozkow? Wiem ze to wczesnie. Fajny jest ten co reklamuja chicco urban. Tz powiedzial ze on na pewno nie da 2tys za wozek gora tysiac, 1500. dla A. mielismy taki za 500zl ze sklepu nowy, nie byl w sumie najgorszy ale kolumbryna ....
Mnie się Stokke (ten modyfikowalny na spacerówkę później) marzy... Funkcjonalny, wygodny no i fajny design, ale cena używanych nawet powala Więc pewnie wybór padnie na inny Fotelik oczywiście też byśmy kupili osobny.

Cytat:
Ja po wizycie. Lezenie pomaga krwiak sie wchlania. Zostala cienka kreska ale jeszcze mam lezec zeby zniknal calkiem. Widzialam jak male sie wierci i macha lapkami i nozkami co za cudny widok. Ma 31 mm czyli prawidlowo. Wg usg 10 t 1 d. Wypisal skierowanie na prenatalne na nfz i sie umowilam od razu na 2 kwietnia jak mi ulzylo!!!!!!!! Hura!!!!!!
Super!

Stary 2015-03-16, 17:59   #3429
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Witajcie,

To i ja się w końcu ujawnię Termin z OM mam na 01.10.2015, natomiast z USG 04.10.2015, więc z tego co zaobserwowałam mam jedną z najstarszych fasolek na forum Dziś zaczęłam 12 tc patrząc po USG.
Od soboty męczy mnie przeziębienie i niestety nie przechodzi a wręcz przerzuciło mi się na gardło, więc jutro idę do lekarza. Ciekawe czy poleci mi coś więcej niż czosnek i syrop cebulowy, który wczoraj zrobiłam
Już przeszłam swoje chwile grozy i 3 tygodnie temu leżałam przez 2 z krwiakiem, ale teraz już jest ok - wchłonął się. W czwartek byłam na USG z TŻ i Pani doktor zachwycała się malcem - pokazała go nam od stóp do głów z każdej strony i po mału zaczyna do mnie docierać że będę miała dziecko Młoda już nie jestem i to moją pierwsza ciąża i jakoś powoli to trawię

Też przed każdą wizytą panikuję i niby wszystko jest ok, poza ciśnieniem. Jak mierze w domu wszystko jest ok - książkowo. Jednak u lekarza ze stresu niestety skacze do 140 - ma/miała tak któraś z Was ? Dla wielu z Was to nie pierwsza ciąża, może macie podobne doświadczenia ?

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Cześć! Późno się ujawniłaś
Dobrze że krwiak już się wchłonął. Plamiłaś?

Z ciśnieniem to bardzo częste, tzw syndrom białego fartucha. Skacze pod wpływem stresu. Najważniejsze żebyś mierzyła w domu i jak będzie dobre to wszystko gra. Ja to nawet u lekarza mam 90/70 :/

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak w ogole macie juz jakies typy wozkow? Wiem ze to wczesnie. Fajny jest ten co reklamuja chicco urban. Tz powiedzial ze on na pewno nie da 2tys za wozek gora tysiac, 1500. dla A. mielismy taki za 500zl ze sklepu nowy, nie byl w sumie najgorszy ale kolumbryna ....
Ja kupiłam używany tako laret w idealnym stanie i spisał się na medal. Zapłaciłam 600 zł. Chyba był bardzo mało używany bo wyglądał jak nowy.

Fotelik mieliśmy maxi cosi cabriofix ale go sprzedałam i musimy kupić nowy. Kupimy też cabriofix albo pebble.

Cytat:
Ja po wizycie. Lezenie pomaga krwiak sie wchlania. Zostala cienka kreska ale jeszcze mam lezec zeby zniknal calkiem. Widzialam jak male sie wierci i macha lapkami i nozkami co za cudny widok. Ma 31 mm czyli prawidlowo. Wg usg 10 t 1 d. Wypisal skierowanie na prenatalne na nfz i sie umowilam od razu na 2 kwietnia jak mi ulzylo!!!!!!!! Hura!!!!!!
Świetne wieści!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 18:11   #3430
Amelie04
Zakorzenienie

Ktosiula ja tez mam zawsze takie niskie. Zwykle 90/60 ...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 18:23   #3431
Oliath
Zakorzenienie

Ja w sprawie wózka miałam czyste oczekiwania - na skórzanych paskach, duże koła - wyszło, że takie retro mi idealnie pasują i kupiliśmy dla Lilo niemieckiego Gessleina z 1960 r. tego ze zdjęcia i sprawdził się ponad wszelkie wyobrażenie - lekki, super zwrotny, dmuchnąć i jedzie sam, amortyzacja najlepsza na świecie. A potem dokupiliśmy spacerówkę z PRLu też na skórzanych paskach i z klasyczną barierką - tylko kółeczka małe, więc na zimę dodatkowo potężny X-Lander terenowy, żeby po zaspach i grudach lodu dało radę. Ogólnie jestem z nich wszystkich w 100% zadowolona .

KUAPOUSZKA, ja się już pogubiłam gdzie Ty TERAZ jesteś - nadal w Pl czy wróciłaś do UK?... teraz nie lataj lepiej

AGATKA śliczne foto

MALA29 Tobie kibicuję w szczególny sposób z sentymentu i cudowne wieści przyniosłaś
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 18:30   #3432
mala29lll
Zakorzenienie

TO mój mały człowieczek śmieszny Ma wg zdjęcia 3,17 cm

IMG_20150316_182256.jpg
Stary 2015-03-16, 18:33   #3433
Em_jK
Rozeznanie

Mała,

Super wieści bardzo się ciesze, ze wszystko jest dobrze

Co do wózków to ja miałam dla młodej nowego xlandera xa. Gruba kasę za niego daliśmy, a jak młoda miała 14 msc to trzeba go było sprzedać bo raz, że on ciężki i wielki to dwa młoda nie bardzo chciała we wózku jeździć. Kupiliśmy wiec spacerowke baby design sprint. I sprawdził się super. Teraz kupie wózek używany szkoda mi dawać 1,5-2tys na wózek, który posłuży rok mam nawet mniej więcej model upatrzony

Witam tez nowa mamusie
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 18:33   #3434
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:

Załącznik 5938910
Słodki
Stary 2015-03-16, 18:37   #3435
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:

Załącznik 5938910

Ale fajny

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-03-16, 19:04   #3436
malinowa4
Zakorzenienie

mala - cudowny, słodziutki olbrzym

ja w końcu przezwyciężyłam dzisiejszego lenia, posprzątałam i zrobiłam na kolację makaron zapiekany z pieczarkami, szynką, pomidorami, serem, w sosie pomidorowym pycha

Edytowane przez malinowa4
Czas edycji: 2015-03-16 o 19:08
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 19:13   #3437
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Cześć! Późno się ujawniłaś
Dobrze że krwiak już się wchłonął. Plamiłaś?

Z ciśnieniem to bardzo częste, tzw syndrom białego fartucha. Skacze pod wpływem stresu. Najważniejsze żebyś mierzyła w domu i jak będzie dobre to wszystko gra. Ja to nawet u lekarza mam 90/70 :/
Tak, ale w sumie tylko jeden dzień.
W poniedziałek już do pracy jechałam, ostatnie "siusiu" przed wyjściem i krew. Panika, szpital, krwiak (1,5 mm x 8 mm ) luteina, leżenie. Po 2 tygodniach kontrola i krwiaka brak
Dzięki za ten syndrom białego fartucha, oświeciłaś i uspokoiłaś mnie - lekarka mi o tym nie wspomniała, kazała tylko mierzyć i jak się będzie powtarzać w domu to dalej się badać. Poczytałam chwilę i zrobię tak jak polecają pójdę po całodobowe ekg i potwierdzą, że to to
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 19:25   #3438
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
mala - cudowny, słodziutki olbrzym

ja w końcu przezwyciężyłam dzisiejszego lenia, posprzątałam i zrobiłam na kolację makaron zapiekany z pieczarkami, szynką, pomidorami, serem, w sosie pomidorowym pycha
Mi ten mój olbrzym przypomina misia hihiihhi
Daj do K przepis na te pyszności. Tam jest specjalna dyskusja założona z przepisami. Lubię takie rzeczy
Stary 2015-03-16, 19:28   #3439
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Mi ten mój olbrzym przypomina misia hihiihhi
Daj do K przepis na te pyszności. Tam jest specjalna dyskusja założona z przepisami. Lubię takie rzeczy

ja pewnie jutro zdjęcia nie dostanę ale w sobotę mam genetyczne więc i zdjęcia i filmik będzie

ok zaraz tam dodam ja też lubię, zwłaszcza teraz mam głównie ochotę na mączne rzeczy, na mięso i ryby wcale.. ale pierogi, makarony, pizze, itp cały czas bym mogła jeść
Stary 2015-03-16, 19:29   #3440
littlevenus
Raczkowanie

Witam również nowe mamy
Potrzebuję wsparcia. Powiedzcie, czy ból krzyża i pośladków to normalna sprawa w 7 tygodniu? No normalnie tyłek mi ciężko podnieść z krzesła Sporo dziś siedziałam w pracy, miałam spotkanie RP i może to dlatego? Oczywiście wlazłam na jakieś inne forum i piszą tam takie rzeczy, że nawet nie powtórzę... A ja liczę, że to tylko zasiedzenie i "rosnąca" miednica. A, odebrałam też dziś wyniki- mam jak młody bóg Chociaż z cytologii z grudnia, którą też dziś odebrałam coś tam niewielkiego wyszło, to jednak moja rodzinna powiedziała, że gdyby coś teraz było, to morfologia by wykazała. Wizytę mam za tydzień, we wtorek. Ehh, muszę wyluzować.
Stary 2015-03-16, 19:36   #3441
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Witam również nowe mamy
Potrzebuję wsparcia. Powiedzcie, czy ból krzyża i pośladków to normalna sprawa w 7 tygodniu? No normalnie tyłek mi ciężko podnieść z krzesła Sporo dziś siedziałam w pracy, miałam spotkanie RP i może to dlatego? Oczywiście wlazłam na jakieś inne forum i piszą tam takie rzeczy, że nawet nie powtórzę... A ja liczę, że to tylko zasiedzenie i "rosnąca" miednica. A, odebrałam też dziś wyniki- mam jak młody bóg Chociaż z cytologii z grudnia, którą też dziś odebrałam coś tam niewielkiego wyszło, to jednak moja rodzinna powiedziała, że gdyby coś teraz było, to morfologia by wykazała. Wizytę mam za tydzień, we wtorek. Ehh, muszę wyluzować.
Littlevenus, mnie czasem pobolewaja krzyze, ale krotko tak z 5 min i przechodzi. Wg mojej gin takie bole sa normalne.
Stary 2015-03-16, 19:42   #3442
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Witam również nowe mamy
oo mnie krzyże bolą strasznie... za długo siedzieć nie mogę. ja mam do tego wszystkiego jeszcze krzywy kręgosłup i to potęguje. boli mnie właśnie od 6-7 tyg
Stary 2015-03-16, 19:44   #3443
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Witam również nowe mamy
Ja tam mam, ale mój lekarz też powiedział ze to normalne...raz boli mniej raz więcej, nieraz ciężko mi się podnieść z łóżka i wiercę się w nocy, bo ciężko się ułożyć. Jeśli masz prace siedzącą( z resztą nawet jeśli nie) to polecam dysk korekcyjny...kosztuje ok 30 zł, ja swój dorwałam w biedronce...mi naprawdę pomaga
Stary 2015-03-16, 20:01   #3444
littlevenus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Ja tam mam, ale mój lekarz też powiedział ze to normalne...raz boli mniej raz więcej, nieraz ciężko mi się podnieść z łóżka i wiercę się w nocy, bo ciężko się ułożyć. Jeśli masz prace siedzącą( z resztą nawet jeśli nie) to polecam dysk korekcyjny...kosztuje ok 30 zł, ja swój dorwałam w biedronce...mi naprawdę pomaga
Dziękuję, muszę popatrzeć co to w ogóle jest ten dysk Pracę mam raczej pół na pół siedzącą, jestem nauczycielką Nie obraźcie się dziewczyny, ale mi ulżyło, że boli nie tylko mnie... Pozdrawiam!
Stary 2015-03-16, 20:03   #3445
mala29lll
Zakorzenienie

Oj też tak koło 7 tygodnia mnie napierniczał strasznie krzyż. Kiedys tu pisałam nawet o tym. Wystraszyłam się wtedy, że coś jest nie tak, ale to pewnie jak macica rośnie i się rozpycha to uciska na kręgosłup. Ja wiem, że będę miała przerąbane w ciąży z bólami krzyżowymi, bo podczas @ to miałam maskarę z krzyżem
Stary 2015-03-16, 20:07   #3446
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Dysk korekcyjny to taki krążek gumowy do napompowania..ogólnie wymuszą prawidłową postawę podczas siedzenia ale tez odciąża kręgosłup fajnie Podobno można na tym tez ćwiczyć, jeszcze nie miałam okazji, ale pewnie spróbuje
Stary 2015-03-16, 20:21   #3447
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość

Też przed każdą wizytą panikuję i niby wszystko jest ok, poza ciśnieniem. Jak mierze w domu wszystko jest ok - książkowo. Jednak u lekarza ze stresu niestety skacze do 140 - ma/miała tak któraś z Was ? Dla wielu z Was to nie pierwsza ciąża, może macie podobne doświadczenia ?

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Witaj,
Ja tak miałam w pierwszej ciazy, przy każdej wizycie wysokie ciśnienie, juz nie pamietam ile, ale lekarka sie wysyraszyla i kazała mi mierzyć sobie systematycznie w domu, a w domu idealne

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Kuapouszka ja też bym jeszcze poczekala z lataniem.
Mała śliczne to twoje maleństwo

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 20:22   #3448
mala29lll
Zakorzenienie

A się nie przywitałam z Niud. Witaj
Stary 2015-03-16, 20:32   #3449
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Witam również nowe mamy
No mnie tez posladki bola od jakiegos czasu i nie mam pojecia od czego to :/ przed ciaza tez raz mnie bolaly smarowalam mascia przeciwbolowa i przeszlo...

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 20:51   #3450
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:

Załącznik 5938910
Kolejny olbrzym, faktycznie taki misiek

Mnie nie bola krzyze ani nie bolaly ale to moze dlatego ze mam bardzo szerokie biodra i nie ma na razie co tam sie rozciagac. Jak juz to zwykle jak rano wstane to cos tam po godzinie pobolewa z 5min w brzuchu lekko podobnie jak na okres, zapewne wlasnie jakies wiezadla

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości