|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Cytat:
|
|
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny kochane moje
Jak mi ulżyło to nie macie pojęcia. Już nie żałuję ani jednego przeleżanego dnia. MAm nadzieję, że jeszcze troszkę i całkowicie zniknie dziadostwo. Ja też mam zawsze wyższe ciśnienie u lekarza a i samego pomiaru nie lubie jak mi tak ściska rękę. Mam uraz jeszcze po pobieraniu krwi z czasów kiedy się go bałam
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki trzymajcie kciuki, mam jutro wizytę o 8 rano
![]() już się zaczynam denerwować, mam nadzieję że z maleństwem wszystko ok i że ta głupia torbiel zacznie się wchłaniać , albo przynajmniej żeby nie rosła i się nie zawinęła ![]() dobranoc, napiszę jutro co i jak jak będę po
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa powodzenia
Poproś gina o fotkę. Może CI da. Pewnie już się zmniejszyła torbielka. One jak się mają wchłonąć to szybciorem to robią, a możesz zapytać o Dupka na wchłanianie torbieli
|
#3455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie jutro rano badania krwi i nie wiem jak to zniose na czczo, bo juz ok. 4:00 budze sie i z zamknietymi oczami wciagam jakies paluszki czy czekoladke zeby stlumic ssanie i spac dalej, potem budza mnie mdlosci ok. 6:00 i znowu musze jesc juz w lozku bo oszaleje - a jutro nie moge nic I jeszcze po badaniu do pracy... TZ ma mnie w pizamie o 7:00 na otwarcie laboratorium podwiezc a potem szybko do domu na sniadanie, ubrac sie i dopiero do pracy; boje sie ze puszcze pawia przy pobieraniu albo zemdleje :/
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
MALINOWA powodzenia
![]() PASZTETNIK ja tak mialam w piatek przy badaniu ze malo hafta nie puscilam a jeszcze jak wrocilam do domu to euthorox dopiero wziac i pol h czekac zeby zjesc. Co rano ciezko utrzymac tabletke i nie jesc. Choc mdlosci i tak sa dla mnie laskawe wiec nie narzekam A ja sie obudzilam i koniec, po spaniu. A moj dzisian wolne i wyprobowal wczoraj bimber zurawinowy od ojca i nawet mi nie capilo jak pil bo jak kiedys whisky pil to ja od zapachu rzygalam 15 min. No to bedzie zdychal pol dnia albo caly obwieś jeden ;p bo bardzo rzadko teraz pije i pozniej ma zgon co jest moja nagroda ze ja nie moge hihi a tak mam ochote na piwo z cytrynka a bezalkoholowego nie lubie nawet. I juz tak z przyjaciolka mowimy ze jak wykarmimy maluchy ( ona w 16 tc) to zrobimy sobie babski wieczor z winkiem. Ostatni skonczyl sie tak ze caly nastepny dzien nad kiblem wisialam hehe ale to pewnie dlatego ze napilam sie pierwszy raz od pol roku w ogole % i skonczylo sie pogromem wtedy powiedzialam ze juz nigdy nie bede pila hihi
|
#3457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też po spaniu. Chyba musze jakąś meliske pić wieczorem bo tak nie moge spać w nocy jakbym strasznie się czymś denerwowała. No masakra. Ja to lubiłam piwo z sokiem imbirowym. |
|
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty kiedy masz wizytę?
|
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
W czwartek o 9.20. To już moje genetyczne. A po 14 u mojego gina jeszcze. Pewnie troche tym się stresuje. Dodatkowo mamy teraz ciąganie z ubezpieczycielem, po stłuczce. Oczywiście ich wycena to 1/3 kosztów. Takie to wkurzające i się ciągnie jak flaki z olejem.
|
|
|
|
#3460 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana
i w 11 tygodniu ale szybko leci.Nie wyspalam sie ale slonko za oknem wiec chyba szykuje sie na spacer
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
JA mam 2 kwietnia genetyczne
![]() Agatko ale CI zazdraszczam spaceru aż będę miała dość pewnie.Właśnie wcinam sobie twaróg za szczypiorkiem i rzodkiewką Mąż wiedział, że będzie zdychał i już wczoraj zrobił wieczorem. JAki chlebek pyszny mają w Polo. Jak się wieczorem pojedzie to ciepły mają. Taki razowy słonecznikowy mmmm pychotka
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja witam w 12 tygodniu!
![]() Pogoda się cudna zapowiada, spacer obowiązkowo i plac zabaw ![]() Mój synek dzisiaj o 5 się obudził i coś tam podśpiewywał zamiast spać, a teraz mi zwiał z nocnika... Dla wszystkich miłego dnia!
|
#3463 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatka cudne maleństwo
a jak się zmęczy to zawsze na chwilę może odpocząć w dostawce ![]() Kuapouszka ja też nie wiem co bym zrobiła...ale chyba zostałabym w Pl...szczerze mówiąc nie wiem czy takie latanie w ciąży byłoby wskazane, bo słyszałam gdzieś że to nie jest dobre. Niud witaj Amelie ja mam x-lander z 2012 roku i nawet nie rozglądam się za nowym przecież fiolet też może być dla chłopca, nie? ![]() mala ale się cieszę! jeszcze troszkę poleżysz i już będzie wszystko dobrze! Malinowa nie zmieniaj na siłę rodzaju pieczywa, trzeba się odżywiać zdrowo, ale nie na siłę Tobie ma być przyjemnie i dzidzi też...Ja codziennie jem gorący kubek knora, wiem że nie zdrowe ale nic innego mi nie wchodzi, więc wolę jeść to niż nic dzisiaj masz wizytę? trzymam kciuki ![]() Co do fotelików to macie rację, ja miałam 3w1 i jak tylko moje dziecko wyrosło z nosidełka to sprzedałam je...Teraz mam po szwagierki dzieciach i innego nie mam zamiaru kupować ![]() Littlevenus mnie też bola często krzyże, a też mam pracę siedzącą...może to przez to. Staraj się jak najcześciej wstawać i trochę pochodzić
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja juz po pobraniu krwi. W laboratorium dalam rade ale rano
Obudzil mnie glod ok 5:00, oczywiscie nic nie wzielam do ust i tak sie wiercilam w koncu znowu zasnelam, snily mi sie jakies schizy zboczone Ze niby przespalam sie z byłą mojego TZ (nienawidze szmaty!), skad to sie bierze! O 6:00 obudzilam sie znow, dalej meczylam ze ssaniem, pol godziny pozniej obudzil sie TZ i mowie do niego "za 15min wychodzimy" (laboratorium czynne od 7:00) a on dalej lezy i lezy, w konu wstajemy, ubieram sie w cokolwiek w 5min, juz czekam ledwo żywa przy drzwiach, a TZ? Nadal na gaciach, stoi w drzwiach z MP3 na uszach (wczoraj kupil nowe do biegania i oczywiscie ja wstal to pierwsze co musial testowac) i do mnie, ze "jeszcze musi isc kloca zrzucic" Ja tu ledwo zyje a ten zamiast ruszyc doopsko jak mu mowie wczesniej, to sie wlecze sie i opoznia... Oczywiscie po 10 min czekania na niego zemdlilo mnie chyba ze wscieklosci i wymiotowalam sliną z krwią... Myslalam, ze go utluke czekajac pod kiblem, bo do laboratorium 5min autem i tam maja kibel wiec tam mogl siedziec Oczywiscie jak przyszlismy 7:10 to juz byla kolejka... Przepraszam, ze ta wprost o klocach pisze ale musialam sie wyzalic na chlopski nieogar
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-03-17 o 07:59 |
|
|
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
Mala ja też zawsze przy @ miałam ból krzyża i jestem pewna, że gdyby nie bóle krzyżowe podczas porodu to nawet bym go nie czuła, bo skurcze nie bolały wcale
Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką dawaj trochę na śniadanie ![]() Pasztetnik ja też tak miałam, to było straszne na czczo...potem cały dzień siedziałam w pracy z odruchem wymiotnym, nawet jak zjadłam Chociaż teraz te mdłości i tak mam o niebo lżejsze niż w pierwszej ciąży ![]() Ja dzisiejszą noc miałam straszną, nie mogłam zasnąć a pozniej co chwilę się budziłam, no porażka! ufffff, nadrobiłam Was gaduły! ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Pasztetnik
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko się wkurzyłam, bo lubię jeszcze z dżemem truskawkowym i wzięłam z lodówki, otwieram a tam winko się zrobiłoPasztetnik co do facetów to mój zawsze biadoli, że ja się wybieram długo a zawsze to ja na niego czekam grrrrr bo ja już gotowa, a on zapomniał, że jeszcze włosy na żel musi zrobić, na tron zasiąść, powyłączać wszytsko a na mnie gada. Najbardziej wkurza w zimie, o jak się juz ubiorę to za gorąco w domu a jak wyjdę to szczękam zębami. Chłopy to na wszystko zawsze mają jeszcze czas eh
|
|
#3467 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam spacerki z wozkiem a siedzialam caly tydzien w domu bo mala przeziebiona byla
mam kilka kolezanek poznanych na SR i chodzimy czasami we 4 albo 5 z wozkami po miescie i robimy furore fajnie miec mame do spacerow
|
#3468 |
|
Zadomowienie
|
A ja sie wczoraj tak nastawilam pozytywnie na to pobranie ze nie dosc ze z lekkoscia wstalam o 6:30 to i mdlosci byly laskawe dzisiaj nawet mi sie slabo nie zrobilo
a zawsze mdleje hihi czego sie nie robi dla dzidzi
|
|
#3469 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej!
u mnie dzisiaj też wizyta, ale dopiero o 18.30 nie mogę się doczekac i mam stres ![]() Cytat:
Cytat:
oby krwiak szybciutko wchłonął sie do końca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
posadziłam zrobił
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
Malinowa daj znac jak po wizycie. Ja jeszcze przed sniadaniem. Moja mala wstala o 7 a ja przysnelam i rzucila mi na brzuch taka ksiazka jak encyklopedia i oczywiscie dla niej radocha mam nadzieje, ze sie nic nie stanie. Caly czas po mnie skacze i rzuca mi sie na brzuch...
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle super dzien się zapowiada pozarlam się z mężem juz wczoraj ehh normalnie masakra jakaś; (
|
|
|
#3472 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Witam Dziewczyny, subskrybuję Was i będę podczytywać, ja co prawda jestem według OM końcówka września, ale jakoś mi bliżej do Waszych sensacji fizycznych i rozterek, niż do mamusiek wrześniowych, które w większości są ponad 3 tygodnie przede mną
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuapouszka kazda z nas tu się co jakiś czas spina z mężami czy facetami swoimi. Nie przejmuj się. To dla Was obojga stresująca sytuacja rozłąka i problemy z ciążą. Niedługo to minie i będzie dobrze
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3475 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Na razie poczytam, żeby się trochę wciągnąć w temat
Bo widzę że zdążyłyście się już porządnie zgrać przez te 116 stron
|
|
#3476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie mogę No co za spotkanie po latach ))---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszamy. A napisz cos więcej o sobie może no jak długo się staraliście, ile masz lat i czy to Twoje pierwsze czy kolejne dziecko. Odezwałaś się to już wyjścia nie masz spowiadaj się nam tu
|
|
#3478 |
|
po drugiej stronie szafy
|
AaaaAaaAaaaaaaaaaaaa!!!
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja już po
mój kochany olbrzymek ma już 4,8cm wyniki badań są ok tylko mocz muszę powtórzyć bo możliwe że się dostała wydzielina z pochwy i dlatego taki wynik, bo to raczej nie infekcja no i żurawinke pić bo ph wyższe. Kolejna wizyta 14.04 , teraz fotek nie mam ale dostanę w sobotę na genetycznym torbiel się zmniejszyła z 5cm na 2,5
|
|
|
|
#3480 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
No to jadę z koksem ![]() 32 lata, urodzę mając 33 Pierwsze dziecko, nie staraliśmy się - pod koniec czerwca odstawiłam tabletki, w połowie października odstawiliśmy gumki, ale bez ciśnienia, zakładaliśmy tak z rok seksu bez zabezpieczenia...zwłaszcz a że mój luby przez swoją pracę jest z doskoku, więcej go nie ma niż jest. No i jakoś między Świętami a Sylwestrem się wstrzeliliśmy Do dziś nie możemy uwierzyć ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

Ma wg zdjęcia 3,17 cm

I jeszcze po badaniu do pracy... TZ ma mnie w pizamie o 7:00 na otwarcie laboratorium podwiezc a potem szybko do domu na sniadanie, ubrac sie i dopiero do pracy; boje sie ze puszcze pawia przy pobieraniu albo zemdleje :/

wtedy powiedzialam ze juz nigdy nie bede pila hihi

Mąż wiedział, że będzie zdychał i już wczoraj zrobił wieczorem. JAki chlebek pyszny mają w Polo. Jak się wieczorem pojedzie to ciepły mają. Taki razowy słonecznikowy mmmm pychotka

Obudzil mnie glod ok 5:00, oczywiscie nic nie wzielam do ust i tak sie wiercilam w koncu znowu zasnelam, snily mi sie jakies schizy zboczone
Ze niby przespalam sie z byłą mojego TZ (nienawidze szmaty!), skad to sie bierze!
Oczywiscie jak przyszlismy 7:10 to juz byla kolejka... Przepraszam, ze ta wprost o klocach pisze ale musialam sie wyzalic na chlopski nieogar
dawaj trochę na śniadanie
Chociaż teraz te mdłości i tak mam o niebo lżejsze niż w pierwszej ciąży
Tylko się wkurzyłam, bo lubię jeszcze z dżemem truskawkowym i wzięłam z lodówki, otwieram a tam winko się zrobiło
pycha
05.07.2008