|
|
#61 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Cytat:
A na twarz używam cały czas kremu na noc z wit C z ziaji.
|
|
#62 | |
|
Wtajemniczenie
|
Skopiowalam sobie posty w poprzedniej czesci, rozpisalam sie, a tu koniec
![]() Witam sie w trzeciej czesci, mam nadzieje, ze bedzie to czesc, w ktorej zwieksze swoja aktywnosc na watku bo jak dotad cierpie na chroniczny brak czasu i tylko podczytuje, by byc na biezaco zrobilam sie strasznie placzliwa (wkurza mnie to), a Tz ciagle mi sie pyta co mi sie dzieje (czym mnie wkurza jeszcze bardziej) no ciekawe co... Ad. nosidel: ja (mowie to jako fizjoterapeuta pracujacy z dziecmi) nie nosilabym noworodka w nosidelku nawet kilku minut. Wiadomo, jak sie ktos uprze to juz lepiej zainwestowac w tule z wkladka, ale generalnie nie polecam dopoki dziecko nie siedzi. W temacie pieluszek wielorazowych: zdecydowalam sie na mieszane pieluszkowanie, zrobilam rekonesans i zamowilam otulacze firm Close, Milovia i jezzcze jakiejs, ktorej nazwy nie pamietam Wybralam tez pierwszy wozek: Bebetto Vulcano 2015 w kolorze czarnym (moj jedyny sluszny kolor) Za tydzien mam wizyte u mojej dr... juz sie tym denerwuje... wkurza mnie ta kobieta ostatnio mi powiedziala zebym nie robila na nastepny raz zadnych badan, bo nie trzeba tak czesto (zawsze przed wizyta robie morfo, mocz, tsh prywatnie), no ale jak bez badan Aviskowa na sucha skore ciala polecam oleje. Ja uzywam oliwki Hipp (na mokre cialo), oleju kokosowego lub mieszanki olejow migdaloweo i jojoba. Na twarz na noc tez albo kokosowy (lub rozany) olej, albo olejek do skory odwodnionej z Clarins. Cytat:
obawiam sie wlasnie tej nietolerancji glukozy. Tez sie nie ograniczam raczej slodyczowo (w miare rozsadku) i wlasnie zajadam krowki siedzac w parku na pewno glownie odpowiednia dieta i bedzie ok - cukier na wyrownanym poziomie
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2015-03-17 o 10:53 |
|
|
|
|
#63 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny od dzisiaj jest bardzo duża promocja w Superpharm, jesli ktoś ma blisko ten sklep to warto odwiedzić, ale trzeba nastawić się na kolejki i dzikie tłumy
![]() http://klublifestyle.pl/gfx-upload/S...5_internet.pdf |
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
Witam we wtorek
U nas kolejny słoneczny dzień |
|
|
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#66 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale polecam serum na porost rzes 4 long lashes, dobra cena
|
|
#67 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Witam wtorkowo
Jestem już po kontroli i w porównaniu do ostatniej wizyty to było super. Dostałam zwolnienie, co dla mnie najważniejsze, ponadto sama wizyta była też na innym poziomie. W sumie 1,5 godziny spędziłam w szpitalu, w którym normalnie przyjmuje też ginekolog na kontrolę. Trafiłam na przemiłą kobietę, która po dokładnym wywiadzie zrobiła USG, pobrała wymaz do cytologii i sprawdziła szyjkę (długa na 3 cm). Ponadto jeszcze badanie krwi i moczu. Maksiu w ciągu tygodnia zmienił pozycję z poprzecznej na główkową. Mam nadzieję, że nie planuje już wędrować po brzuchu i tak zostanie :P Poza tym wszystkie wyniki w normie. Kolejna wizyta 17 kwietnia i wtedy też będą mi dopiero robić krzywą cukrzycową. Zaczynam co raz więcej rozumieć na tych wizytach (a to dopiero druga) i myślę, że podczas porodu nie będę już potrzebowała tłumacza w postaci męża, będzie mógł mnie tylko wspierać i nie myśleć, o tłumaczeniu. I największa niespodzianka, na koniec dostaliśmy wyprawkę dla mamy z mnóstwem próbek i zniżek do sklepów. Jakaś pielucha, butelka do karmienia, kremy dla dziecka, olwika na roztepy, sloiczek z Hippa, bodziak, skarpeteczki, łyżeczki dla dziecka itp. Co do nawilżania, to polecam ten sposób, który podał ktoś już wcześniej. Najpierw balsam/krem, a na to olejek. Zaczęłam stosować na noc i i rano oraz w ciągu dnia, skóra nie potrzebuje dodatkowego nawilżenia. Miłego dnia! ![]() Muszę się położyć, bo stresowałam się wizytą i pół nocy nie przespałam
|
|
|
|
#69 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzień dobry, też mam nadzieję, że już tam do porodu nie wrócę ![]() W zeszły poniedziałek strsznie bolał mnie brzuch i zaczął cały drętwieć pojechałam na ip i kazali mi zostać na 2-3 dni w szpitalu. A z tego zrobił się tydzień codziennie dawali mi kroplówki rozkurczowe i przez pierwsze 2 dni zastrzyki sterydowe na szybszy rozwój płuc u dziecka, w razie przed wczesnego porodu. Wypuścili mnie do domu, ale kazali cały czas leżeć. |
|
|
|
|
#70 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jak smarowałam sie balsamem na rozstepy to też zaczęły sie pojawiać, teraz jednak dorzuciłam do balsamu jeszcze oliwke z babydream i wydaje mi sie, że rozstępy robia sie jaśniejsze i znikaja Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny a ja tak z całkiem innej beczki widziałyscie gdzieś obrus w biało czarne pasy? zamarzył mi sie taki ale nie mogę nigdzie znaleźć .. ;/
|
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w ostateczności można zawsze uszyć - nie powinno być drogo. Co do materiałów, polecam stronkę --> http://www.fabryq.pl/tkaniny-6#/wzr-paski są super jakościowo i oryginalne wzory
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten bieżnik widziałam, za wąski niestety jest ![]() ale dzieki za linka do stronki z materiałami ![]() myslałam, żeby kupić ewentualnie tkaninę w ikei bo jest taka, ale chyba z tej stronki będzie lepsza ![]() dziekuje
|
|
|
#74 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zaliczyłam dziś długi spacerek po odstawieniu Hani do przedszkola i teraz sobie odpoczywam, ale zaraz muszę rozwiesić pranie... Zastanawiam się czy Młodej nie przytaszczyć biegówki do przedszkola, żeby sobie wróciła na rowerku...ale to cholerstwo ciężkie i chyba jednak przyjdziemy do domu i po jakimś jedzonku wyjdziemy na rower... |
|
|
|
|
#75 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi sie porobily na piersiach (baaardzo), bo szybko i bardzo urosly (normalnie nosze 60D czyli malutki rozmiar, a teraz 70F) i wysoko na udach :chlip-smark: nigdy wczesniej nie mialam i mi przykro Cytat:
ja zamierzam tylko body zalozyc + kocyk (tu w zaleznosci od pogody) ![]() Mam taki z biedronki, ale kupowalam dawno temu, z rok?! -------- Przechodzilam obok outletu i kupilam sukienke dla dziecka, pierwsza
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2015-03-17 o 12:32 |
||
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to bodziak, getry i czapeczka
|
|
|
#77 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Chciałabym kupić małemu piękną wyprawkę - taki komplecik, ale nowy W sobotę jedziemy z przyjaciółką do Centrum - może coś w Smyku?---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- ... choć nie ukrywam, że next jest moim faworytem...
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mam nadzieję, że teraz wszystko będzie dobrze. Na szczęście jutro wizyta u gina i już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę swojego maluszka Teraz mogę się zająć zakupami, bo tu już 25 tydzień a ja nie mam ani jednej rzeczy, a Wy cały czas o kupowaniu bodziaków i innych ciuszków ![]() A co do piersi to mi prawie wcale nie urosły piersi, staniki sprzed ciąży są na mnie dobre. Czy któraś z was ma podobnie? |
|
|
|
|
#79 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
Widzę, że niezła ze mnie gaduła ![]() Piękna pogoda dziś, zrobiłam już dwa prania i się suszą na świeżym powietrzu, "wywaliłam" męża z jednej szuflady w sypialni, więc dziecko ma do dyspozycji już 4 także zrobiło się miejsce, ale obiecałam sobie że kupię coś dopiero gdy poznam płeć. Fuertko, mam połówkowe 23.03, dopiszesz? ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() Na nawilżanie, takie porządne polecam Bioderma Hydrabio serum, rewelacja
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=ciezka_sytuacja;506 89088
A co do piersi to mi prawie wcale nie urosły piersi, staniki sprzed ciąży są na mnie dobre. Czy któraś z was ma podobnie?[/QUOTE] Też mam tak rozmiar ten sam za to sutki mi się bardzo zmieniły powiększyły i ściemniały.
|
#81 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oglądałam wczoraj na TLC program "nietypowe ciąże" i była tam kobieta która ostro ćwiczyła w ciąży, podnosiła ciężary 130kg lekarze się wypowiadali, że ćwiczenia przyspieszają poród i to się sprawdziło u niej. No tylko że ona przesadzała z nimi, dobrze że z dzieckiem było wszystko ok. A Wy ćwiczycie w ciąży? Bo bardzo mnie to zachęciło i chyba poszukam jakichś filmików dla ciężarówek, teraz coraz cieplej, to wyjdę na taras i jazda
|
|
|
|
|
#82 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ograniczenie słodyczy nie wystarczy. Już teraz lepiej poczytaj o tym czego unikać np. biały chleb, zwykły makaron itpCytat:
![]() Cytat:
Niezalogowana, a co myślisz o takich szamponach dla mężczyzn jak DX2 na wypadanie włosów? Mój mąż martwi się na przyszłość i czasem kupuje to, a ja się zastanawiam czy to działa?
|
|
#83 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Odkąd jestem w ciązy nie ćwiczę wcale, przed ciążą ragularnie ćwiczyłam brzuszki, nożyce, teraz nic taki mnie leń złapał ale w sumie teraz nawet jakbym chciała to nie mogę, bo mam zakaz na jakikolwiek wysiłek.
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Świetna reklama, kiepski skład i znienawidzona przez środowisko farmaceutyczne firma na "A" która dużo reklamuje, a mało wkłada w produkty.Jak jest problem z wypadaniem to polecam Loxon, warto spytać w aptece czy sprzedadzą ten 5%, on jest "niby" na receptę, ale wiem że dużo aptek nie robi problemów. Jak nie 5% to 2% jest na pewno bez recepty. Daje świetne efekty. A jeśli nic mu nie wypada, tylko chodzi o profilaktykę to świetnie sprawdza się szampon Klorane z chininą, jest go dwa razy więcej niż dx2, a kosztuje kilka zł drożej, więc jest w sumie tańszy od niego a działa
|
|
|
|
|
#85 |
|
Rozeznanie
|
Niezalogowana, tak z innej beczki - jak suplementować wit. D przy jej niedoborze i nie mówię o okresie ciąży?
|
|
|
|
#86 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez lubilam ten krem, chyba kupie ponownie jak wykoncze inne zapasy ![]() Cytat:
Ja cwicze joge, polecam
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Masz wizyte w piatek?
|
|
#88 | |
|
Wtajemniczenie
|
to od remontu? nie przemęczaj się aż tak!
daj się wykazać tżtowi. ![]() Cytat:
Ostatnio kupiła nam kołdrę i pościel jakąś, 2 kocyki, rożek.. ![]() Co do piersi - mi tez sie nieznacznie tylko powiększyły... zaokrągliły.. za to brodawki pociemniały i się zwiększyły
|
|
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie widzialam, ze Ty masz. Ja mam dopiero w srode
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
No mam mam na 20:45 dopiero, wiesz ze ginka sie wczasuje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

Uwielbiam słodycze i się nie ograniczałam, ale od teraz całkiem z tego rezygnuję. Mam nadzieję, że dieta pomoże i będzie lepiej. Wizytę u lekarza mam za dwa tygodnie. Trochę się zmartwiłam.