![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy już coś na oku, ale mieszkanie też idealne nie jest, bo nie mamy co zrobić z szafą z IKEI, kupiliśmy ją 2,5 roku temu, jest duża, pojemna i w sumie nowa... kosztowała trochę i szkoda nam jej ![]() I tak sobie myślimy co tu zrobić. W sumie nie przenosilibyśmy się gdzieś daleko, bo dosłownie na ulicę obok. Blok jest nowiutki (co też ma wady, bo pewnie ciągle będą wprowadzać się sąsiedzi ![]() Cytat:
![]() Dobry jest! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#63 | |||
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U nas dziś też pięknie ale co z tego jak chora zdycham :/ U mnie na obiadek to co wczoraj czyli makaron z sosem śmietanowym z pieczarkami i kurczakiem
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#65 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj, trzymaj mocno ![]() No szkoda takiej szafy dużej ![]() My też mamy pod schodami ogroooomną szafę, na wymiar robiona i nie wiem co to będzie ![]() Co prawda kolega nasz buduje sie i chce ja od nas odkupic,ale musialby sciane u siebie wybrurzyc ![]() Szkoda mi jej, bo nowa i piękna jest, ale musielibysmy ją gdzieś magazynować po rozmontowaniu, a boję się trochę jak potem będzie wyglądać , bo jest na wysoki połysk ![]() Lepiej jak kolega ją pd razu do siebie weźmie ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Kurz i syf straszny się zapowiada, bo zrywać parkiet będą i nowy kłaść ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a mialam dzisiaj mieć ściąganie kamienia... ale ,,zwiałam,, z fotela hihihih bo okazalo się że kamienia nie mam ![]() ![]() ![]() dd1dd - po ile ta pościel ? Cytat:
![]() Cytat:
Kochana jak chcesz to Ci polecę dziewczynę która taka pościel ci uszyje... Powiem więcej o polowę taniej mnie policzyla, z lepszych materiałów i o gramaturze jaka ci się wymarzy... Za ok 130zł ja dostanę 2 kołderki i 2 podusie /taki zestaw pościel do kołyski i pościel do wózka/ wymiar 75/100cm i 35/40cm. Sama wybierasz materiał, gramaturę i grubość wsadów... I robi to ręcznie. Za kilka dni ma mi dać wzornik ... Ale tez z jednej strony biorę minky a z drugiej materiał...
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
majka tylko to mnie motywuje kochana do tego wszystkiego
![]() Dam radę , dla naluszka mojego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Widzę,że u sporej części z Was maluszki będą miały swoje pokoje. U mnie na razie nie ma takiej możliwości. Musze urządzić kącik dla córy u nas w salonie, bo u synka w pokoju nie chcę robić zamieszania. Za jakieś 2 lata czeka nas adaptacja poddasza i tam są 3 dodatkowe pomieszczenia, więc dzieciaki pójdą na górę no i w końcu nasza sypialnia
![]() kasperka to kiedy ruszacie z remontem ?
#69 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() my póki co wynajmujemy, mamy 3 pokoje więc ma Maja, dostanie maluszek naszą sypialnie a my się przeniesliśmy do dużego... Czekam na cud i ładny domek na wsi ![]() ![]()
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
Cześć laseczki
![]() Ale lecicie ![]() ![]() W smie przez okno to może słonko świeci ale jak się tak przeszłam to zimny wiatr.Mozna się przejechać na tej pogodzie ![]() Idę nadrobić 3cz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na odp inwestora i architekta, bo to Oni musza poniesc wszystkie koszty...Mają dany czas od naszego adwokata do końca miesiąca...Jeśli do wtedy będzie cisza to zaczynamy sami za jego pieniądze, które jeszcze mamy ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() Teściowa się śmieje, że nie mieszkamy nawet tutaj rok, a będziemy mieli znowu nowiutkie mieszkanie ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
majka domki sa fajne, ale jaka skarbonka z nich
![]()
#73 |
Zakorzenienie
|
No dobra, chyba czas się zbierać na spacerek po zakupy. Nadal nie jestem pewna co zrobię na obiad
![]() ![]()
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie ja mam młodą kapustkę hehe ![]()
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() całe życie mieszkałam w pięknym dużym domu z rodzicami, ogromnym podwórkiem i dwoma warzywnikami sporyyymi ![]() ![]() Ja kocham ta pracę przy domu, uwielbiam grzebać w ziemi a koszenie trawników mnie ogromnie relaksuje. Od kad mieszkam w bloku czuje się jak w klatce dla królików. A dom to wcale nie większy wydatek niż mieszkanie... Tu co miesiąc płaci się czynsz, wodę, gaz, centralne, wywóz śmieci, usluga windy i wychodzi koło tysiaka... do tego media itd... A w domu kupisz węgiel raz na rok, drzewo do kominka, i tyle... Trochę gazu i prądu zużyjesz, opłata za gruntowe raz do roku i to grosze... Teraz rodzice remontują cały dom, wymienili dach, podłogi... ok kosztuje ale nie robi się tego co roku a co 20lat czy nawet więcej... ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- a ja mam w zamrażarce pierogi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- dobra spadam, będę potem trzeba coś poogarniać... nawet łóżka nie złożyłam jeszcze ![]()
![]() |
#76 | |||
Zakorzenienie
|
WRÓCIŁAM
![]() Mój detox od wizażu wreszcie dobiegł końca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() MalgorzataD witaj ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#77 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miałam w poniedziałek kontrolę z ZUSu i nie było mnie w domu ![]() A jakbym na przykład była na spacerze to ciekawe jak im to udowodnić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
majeczka a z ta kasa to chodziło mi bardziej o to, że trzeba dużo wyłożyć kasy żeby wszystko zrobić w domu i przed domem. Tyle co ja już wydałam to bym kupiła dwa mieszkania w bloku, a jeszcze poddasza nie mamy urządzonego.
Co do utrzymania domu to sie zgodzę, bo koszta są podobne. A co do trawy, to ja zawsze ją ścinam i bardzo lubię zwłaszcza jak skwar na dworze, to i przy okazji się opalam ![]() Grzebać w ziemi się lubię ![]()
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że powinno to wystarczyć, usprawiedliwiłaś nieobecność. Najwyżej poprosisz w przychodni zaświadczenie, że byłaś wtedy ![]()
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Molise mój synek przeszedł na normalne łóżko właśnie w okolicach 2,5 lat. Teraz też musimy się wyrobić żeby już swój pokój miało na poddaszu.
Mam ponad tysiąc m2 działki. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Dobrze, ze wróciłaś ![]() Ja też uwielbiam ![]() Acka ja też obecnie mam właśnie 2 pokoju, ale za to mam spory metraż bo 70 m2. A co do znajomych to ciężko by było jak tyle ludzi w takim małym mieszkanku. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Jess a jak się mieszka na nowym ?
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A masz na zwolnieniu napisane, że możesz chodzić czy, że jesteś leżąca? I na jak długi czas miałaś wystawione zwolnienie? Pytam, bo u mnie baba w rejestracji zamiast wpisać mój adres zamieszkania na l4 to wpisała zameldowania, ale powiedziała, że mam się nie przejmować, bo kontroli na pewno nie będzie, bo mam kod 2 czyli, że nie muszę siedzieć w domu. Trochę się zestresowałam teraz ![]()
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale w 3 damy radę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
ja tez cos kupilam w grupie na fb,body next, mothercare mam nadzieje, ze nie bede zalować.miala tez spiworek ale chyba kupie nowy na all czy gdzies bo obawiam sie czy zamek blyskawiczny dziala jak należy..
4xkrotkie i 4 razy dlugie body.. co myslicie..
#86 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całe zycie przed Tobą, więc kto wie czy też nie dorobisz się domku ![]() My nie wygraliśmy w totka, rodzice też nam nie dali kasy, bo sami nie mają, ale jakoś daliśmy radę ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-03-17 o 10:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#87 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do działki to my właśnie podobną kupujemy, dokładnie 11 arów. Szukaliśmy do 1000 metrów, ale ta ma fajne położenie, więc się zdecydowaliśmy. Za jakiś miesiąc powinna być nasza ![]() Cytat:
Ale mam też swoją działalność oprócz etatu. I na piśmie z ZUSu jako płatnik wpisana jest właśnie moja działalność, pewnie dlatego skontrolowali. Teraz postanowiłam przez kilka dni siedzieć w domu do 15:00, jakby chcieli ponowić kontrolę. Tż mi na balkon wyniesie stolik i krzesła, żebym miała trochę świeżego powietrza. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Mój ma 3 skończone i dalej śpi w.łóżeczku a właściwie na tapczaniku bo ma przerabiane i większe jest 140x70
Fajna ta pościel tylko trochę droga. Ja dla młodego kupiłam na allegro jakas tania nie była ale strasznie rzadka jest. I mam komplet po mnie i jest dużo lepszy jakościowo. Zjadłam.wczoraj kawałek kalafiora, od chemii był aż gorzki i teraz odczuwam skutki. W brzuchu to aż słyszę jakby się pieniło, boli mnie i byłam już trzy razy w ubikacji. Mam nadzieję, że mi przejdzie bo na 16 mam wykłady i lepiej dla mnie będzie jak na nie pójdę. Wysłane z aplikacj mobilnej Wizaz Forum |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a i dziękuję za pomoc ![]() ![]() ja też ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Ale bym pojechała nad morze. Może uda się pod koniec maja, jak będzie ciepło. Tak na weekend.
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.