Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-17, 09:17   #61
kasperka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Współczuję remontu, takie najgorsze gdzie trzeba meble wynosic i wszystko
No straszne to będzie
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 09:23   #62
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Straszna zadyma będzie
My mamy mieszkanie piętrowe i schody będą musiał być zdemontowane
Ale szczerze mówiąc to chcę to mieć za sobą...no i chcemy żeby było wszystko gotowe przed porodem...Potem jak dziecko będzie to wyprowadzka z dzieckiem małym itd.to jeszcze gorzej.
Teraz jeszcze pokój dla dziecka nieumeblowany, więc też mniej pracy choć w tym jednym pomieszczeniu...

A Wy szukacie mieszkania czy macie już coś na oku ???
Trzymam kciuki żeby szybciutko skończyli

Mamy już coś na oku, ale mieszkanie też idealne nie jest, bo nie mamy co zrobić z szafą z IKEI, kupiliśmy ją 2,5 roku temu, jest duża, pojemna i w sumie nowa... kosztowała trochę i szkoda nam jej

I tak sobie myślimy co tu zrobić. W sumie nie przenosilibyśmy się gdzieś daleko, bo dosłownie na ulicę obok. Blok jest nowiutki (co też ma wady, bo pewnie ciągle będą wprowadzać się sąsiedzi ).

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja tez mam taki plan. Ostatnio troche wkrecalam TZ, ze nie moge za duzo rak do gory trzymac itp. wiec nie wiem, co z tymi oknami. To taki wysraszony mowi do mnie To umyj szybko poki mozesz
Bo to oprocz prasowania jedyna rzecz w domu, ktorej on nie robi

Dobry jest! Mój umyje jak Go poproszę, chociaż szczęśliwy nie będzie

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja mam pokoj dla dziecka pomalowany tez na taki bez, jasna kawa, szary i do tego bedzie tapeta na jednej scianie w szare pasy Tylko czekam na plec aby wiedzieć jaki drugi kolor dołączyć w dodatkach Myslicie, ze dla chlopca moze byc fiolet?
Ja tam nie jestem jakaś przewrażliwiona kolorystycznie i moim zdaniem dla chłopca może być fiolet, ale ciemny, taki bakłażanowy Z szarością i beżem będzie okej Byle nie przesadzić, niech jest akcentem kolorystycznym
Stary 2015-03-17, 09:28   #63
Olenka_24
Zadomowienie

Witam się i ja

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Jak jest ciepło na dworze !! zakupy zrobiłam, lece sniadanko robic

...i dopiero co sie pochwaliłam juniora zdrowiem. Leży plackiem - 40 stopni. Musze dzwonic po lekarke ...
Oj bardzo wysoką ma temperaturę , niedobrze. Daj znać co lekarz powie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
A wiecie co ja dziś kupiłam na obiad ? Młodą kapustę , wiem że ona nie jest jeszcze taka jak być powinna, ale co tam chodzi za mną już kawałek czasu . Zobaczymy jak będzie smakowała
Ale mi smaka narobiłaś na młodą kapustę Zjadłabym

Cytat:
Straszna zadyma będzie
My mamy mieszkanie piętrowe i schody będą musiał być zdemontowane
Ale szczerze mówiąc to chcę to mieć za sobą...no i chcemy żeby było wszystko gotowe przed porodem...Potem jak dziecko będzie to wyprowadzka z dzieckiem małym itd.to jeszcze gorzej.
Teraz jeszcze pokój dla dziecka nieumeblowany, więc też mniej pracy choć w tym jednym pomieszczeniu...

A Wy szukacie mieszkania czy macie już coś na oku ???
współczuję takiego remontu ale faktycznie lepiej teraz przed porodem niż później jak maleństwo będzie na świecie. Wiadomo że niestety remont = kurz i syf

U nas dziś też pięknie ale co z tego jak chora zdycham :/
U mnie na obiadek to co wczoraj czyli makaron z sosem śmietanowym z pieczarkami i kurczakiem

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 09:36   #64
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgorzataD Pokaż wiadomość
Idę się wykąpać, bo dopiero co w piżamie siedzę, ale tak z nerwów jak dzwoniłam się spociłam, że mam bryzę pod pachami
nie pocisz się kadzidelkami ? bo ja tak
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 09:41   #65
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki żeby szybciutko skończyli

Mamy już coś na oku, ale mieszkanie też idealne nie jest, bo nie mamy co zrobić z szafą z IKEI, kupiliśmy ją 2,5 roku temu, jest duża, pojemna i w sumie nowa... kosztowała trochę i szkoda nam jej

I tak sobie myślimy co tu zrobić. W sumie nie przenosilibyśmy się gdzieś daleko, bo dosłownie na ulicę obok. Blok jest nowiutki (co też ma wady, bo pewnie ciągle będą wprowadzać się sąsiedzi ).

Dobry jest! Mój umyje jak Go poproszę, chociaż szczęśliwy nie będzie

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Ja tam nie jestem jakaś przewrażliwiona kolorystycznie i moim zdaniem dla chłopca może być fiolet, ale ciemny, taki bakłażanowy Z szarością i beżem będzie okej Byle nie przesadzić, niech jest akcentem kolorystycznym

Trzymaj, trzymaj mocno
No szkoda takiej szafy dużej
My też mamy pod schodami ogroooomną szafę, na wymiar robiona i nie wiem co to będzie
Co prawda kolega nasz buduje sie i chce ja od nas odkupic,ale musialby sciane u siebie wybrurzyc
Szkoda mi jej, bo nowa i piękna jest, ale musielibysmy ją gdzieś magazynować po rozmontowaniu, a boję się trochę jak potem będzie wyglądać , bo jest na wysoki połysk
Lepiej jak kolega ją pd razu do siebie weźmie

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Witam się i ja

Oj bardzo wysoką ma temperaturę , niedobrze. Daj znać co lekarz powie

Ale mi smaka narobiłaś na młodą kapustę Zjadłabym

współczuję takiego remontu ale faktycznie lepiej teraz przed porodem niż później jak maleństwo będzie na świecie. Wiadomo że niestety remont = kurz i syf

U nas dziś też pięknie ale co z tego jak chora zdycham :/
U mnie na obiadek to co wczoraj czyli makaron z sosem śmietanowym z pieczarkami i kurczakiem

Kurz i syf straszny się zapowiada, bo zrywać parkiet będą i nowy kłaść
Stary 2015-03-17, 09:48   #66
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ząb boli czy kontrola. . ? Może karateka będzie hihi u mnie rzadko się wierci
no tatuś ćwiczy jiu jitsu więc synus w ślady idzie TZ wczoraj twierdził że mały mi jakieś ,,dźwignie,, na pęcherz zaklada co kolwiek to znaczy

a mialam dzisiaj mieć ściąganie kamienia... ale ,,zwiałam,, z fotela hihihih bo okazalo się że kamienia nie mam i chciala mi zrobić piaskowanie bo lekki osad z fajek i kawy jest... Ale zrobię po wypłacie 150zl kosztuje wiec spieprzałam z bananem z fotela uśmiałyśmy sie strasznie

dd1dd - po ile ta pościel ?

Cytat:
Zgodzę się z Tobą
Lepiej pomału wszystko na spokojnie przygotowywać i kompletować, moim zdaniem
Potem z wielkim brzuchem w upał ciężko będzie...
Ja już też pomału chciałabym wszystko kupować, urządzać pokój itd, ake narazie symboliczne zakupy zrobiłam( mąż na poczatku troszkę ciuszków, skarpetek itd. już nakupił ) bo najprawdopodobnie czeka nas ogromny remont
Mieszkanie co prawda nowiutkie i w tamty roku dopiero wybudowane, ale parkiet do wymiany
Błąd zrobili podczas, gdy go kładli i w związku z tym, że na gwarancji jest czeka nas wyprowadzka oraz wywalanie wszystkich mebli itd
Gdyby nie to to już pewnie zaczęłabym w pokiku synka działać
no ale potem będziesz miała sliczne mieszkanko

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
no i widzisz wybór nie jest prosty mężowi się podobają z żółtym mi ta pierwsza właśnie. Jak na razie chcę zamówić jedną zobaczyć co to warte za tę cenę

od 119-149 od kiedy Roxi je pokazała (tzn tą stronę) to nie mogę przestać o nich myśleć. Szukałam na all czegoś tańszego podobnego ale nie mogę znaleźć
już widzę....
Kochana jak chcesz to Ci polecę dziewczynę która taka pościel ci uszyje... Powiem więcej o polowę taniej mnie policzyla, z lepszych materiałów i o gramaturze jaka ci się wymarzy... Za ok 130zł ja dostanę 2 kołderki i 2 podusie /taki zestaw pościel do kołyski i pościel do wózka/
wymiar 75/100cm i 35/40cm.
Sama wybierasz materiał, gramaturę i grubość wsadów... I robi to ręcznie.
Za kilka dni ma mi dać wzornik ... Ale tez z jednej strony biorę minky a z drugiej materiał...
Stary 2015-03-17, 09:51   #67
kasperka
Zakorzenienie

majka tylko to mnie motywuje kochana do tego wszystkiego
Dam radę , dla naluszka mojego Teściowa już mi weekend zapowiedziała, że mam się nie martwić, bo Ona przyjedzie i ze wszystkim nam pomoże
Stary 2015-03-17, 09:52   #68
fiona27
Zakorzenienie

Widzę,że u sporej części z Was maluszki będą miały swoje pokoje. U mnie na razie nie ma takiej możliwości. Musze urządzić kącik dla córy u nas w salonie, bo u synka w pokoju nie chcę robić zamieszania. Za jakieś 2 lata czeka nas adaptacja poddasza i tam są 3 dodatkowe pomieszczenia, więc dzieciaki pójdą na górę no i w końcu nasza sypialnia. Nie mogę się doczekać.

kasperka to kiedy ruszacie z remontem ?
Stary 2015-03-17, 09:55   #69
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
majka tylko to mnie motywuje kochana do tego wszystkiego
Dam radę , dla naluszka mojego Teściowa już mi weekend zapowiedziała, że mam się nie martwić, bo Ona przyjedzie i ze wszystkim nam pomoże
dokladnie, poukładasz sobie ładnie, posprzatasz, wszystko będziesz miała ,,na czyściutko,, a potem przyjdzie dzidzia na gotowe

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Widzę,że u sporej części z Was maluszki będą miały swoje pokoje. U mnie na razie nie ma takiej możliwości. Musze urządzić kącik dla córy u nas w salonie, bo u synka w pokoju nie chcę robić zamieszania. Za jakieś 2 lata czeka nas adaptacja poddasza i tam są 3 dodatkowe pomieszczenia, więc dzieciaki pójdą na górę no i w końcu nasza sypialnia. Nie mogę się doczekać.

2 lata przejdą szybko a potem też będziesz miała pięknie
my póki co wynajmujemy, mamy 3 pokoje więc ma Maja, dostanie maluszek naszą sypialnie a my się przeniesliśmy do dużego...
Czekam na cud i ładny domek na wsi Trzymam kciuki że sie uda
Stary 2015-03-17, 09:56   #70
Acka
Rozeznanie

Cześć laseczki
Ale lecicie Ja z pieskiem spacerek zaliczony a teraz żurek pichcę
W smie przez okno to może słonko świeci ale jak się tak przeszłam to zimny wiatr.Mozna się przejechać na tej pogodzie
Idę nadrobić 3cz
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 09:58   #71
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Czekamy na odp inwestora i architekta, bo to Oni musza poniesc wszystkie koszty...Mają dany czas od naszego adwokata do końca miesiąca...Jeśli do wtedy będzie cisza to zaczynamy sami za jego pieniądze, które jeszcze mamy

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
dokladnie, poukładasz sobie ładnie, posprzatasz, wszystko będziesz miała ,,na czyściutko,, a potem przyjdzie dzidzia na gotowe

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

2 lata przejdą szybko a potem też będziesz miała pięknie
my póki co wynajmujemy, mamy 3 pokoje więc ma Maja, dostanie maluszek naszą sypialnie a my się przeniesliśmy do dużego...
Czekam na cud i ładny domek na wsi Trzymam kciuki że sie uda
Noooo właśnie
Teściowa się śmieje, że nie mieszkamy nawet tutaj rok, a będziemy mieli znowu nowiutkie mieszkanie
Stary 2015-03-17, 10:00   #72
fiona27
Zakorzenienie

majka domki sa fajne, ale jaka skarbonka z nich Ciągle kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Mam duża działkę i ile pracy na niej jest, a jak mąz wyjeżdża w okresie wiosna-lato, to wszystko na mojej głowie. Ciekawe kto teraz będzie robił przed domem ... nawet ze skoszeniem trawy będzie problem.
Stary 2015-03-17, 10:02   #73
Nicole`_
Zakorzenienie

No dobra, chyba czas się zbierać na spacerek po zakupy. Nadal nie jestem pewna co zrobię na obiad Waham się między kurczakiem w sosie sojowym "po chińsku" z ryżem, a szaszłyczkami z grilla z surówkami. Chętniej zjadłabym szaszłyki, ale tyyyyle roboty
Stary 2015-03-17, 10:04   #74
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra, chyba czas się zbierać na spacerek po zakupy. Nadal nie jestem pewna co zrobię na obiad Waham się między kurczakiem w sosie sojowym "po chińsku" z ryżem, a szaszłyczkami z grilla z surówkami. Chętniej zjadłabym szaszłyki, ale tyyyyle roboty
Też bym wybrała szaszłyki
Ale nie ja mam młodą kapustkę hehe
Stary 2015-03-17, 10:11   #75
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
majka domki sa fajne, ale jaka skarbonka z nich Ciągle kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Mam duża działkę i ile pracy na niej jest, a jak mąz wyjeżdża w okresie wiosna-lato, to wszystko na mojej głowie. Ciekawe kto teraz będzie robił przed domem ... nawet ze skoszeniem trawy będzie problem.
wiem mycha
całe życie mieszkałam w pięknym dużym domu z rodzicami, ogromnym podwórkiem i dwoma warzywnikami sporyyymi do tego 2 sady
Ja kocham ta pracę przy domu, uwielbiam grzebać w ziemi a koszenie trawników mnie ogromnie relaksuje.
Od kad mieszkam w bloku czuje się jak w klatce dla królików.
A dom to wcale nie większy wydatek niż mieszkanie... Tu co miesiąc płaci się czynsz, wodę, gaz, centralne, wywóz śmieci, usluga windy i wychodzi koło tysiaka... do tego media itd...
A w domu kupisz węgiel raz na rok, drzewo do kominka, i tyle... Trochę gazu i prądu zużyjesz, opłata za gruntowe raz do roku i to grosze...
Teraz rodzice remontują cały dom, wymienili dach, podłogi... ok kosztuje ale nie robi się tego co roku a co 20lat czy nawet więcej...

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Też bym wybrała szaszłyki
Ale nie ja mam młodą kapustkę hehe
a ja mam w zamrażarce pierogi więc leżę

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

dobra spadam, będę potem trzeba coś poogarniać... nawet łóżka nie złożyłam jeszcze
Stary 2015-03-17, 10:25   #76
Jess922
Zakorzenienie

WRÓCIŁAM
Mój detox od wizażu wreszcie dobiegł końca

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
roxana_lu jak mozesz to wpisz mi plec bobasa,dziewczynke i date nastepnej wizyty na 13kwietnia.
wpadne pozniej jak zrobie zakupy,bo tez nie wiem co na obiad...
Gartuluje córeczki

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Jak jest ciepło na dworze !! zakupy zrobiłam, lece sniadanko robic

...i dopiero co sie pochwaliłam juniora zdrowiem. Leży plackiem - 40 stopni. Musze dzwonic po lekarke ...
biedny

MalgorzataD witaj

Cytat:
ja chciałam tylko w kuchni umyć, wczoraj się zawzięłam i wymyłam całą, wszystkie szafki w środku i zostały okna i firanki. Ale poczekam

Kochana mam kilka. Jak na razie chciałam jedną,za miesiąc-dwa kupię drugą (z różowym jak będzie dziewczynka wchodzi w grę )

także ciężki wybór
a do wózka zamówiłam sobie szarego zygzaka z miętowym minky
Wszystkie ładne, ale chyba 1 podoba mi się najbardziej. Chyba
Stary 2015-03-17, 10:26   #77
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
My w tej chwili mamy 2 pokoje. Łóżeczko malucha będzie w naszej sypialni. Docelowo przy dobrych wiatrach za 3 lata powinniśmy się przeprowadzić do naszego domu (a na razie mamy dopiero początek papierologii). Także maluch będzie miał wtedy jakieś 2,5 roku. Nie mam pojęcia jak długo będzie spał w łóżeczku. Także na końcówkę mieszkania w tym mieszkaniu coś trzeba będzie pomyśleć.

Cytat:
A jaki macie obszar ? Tzn ile arów wszystkiego ?

Miałam w poniedziałek kontrolę z ZUSu i nie było mnie w domu Dostałam pismo, żeby wyjaśnić sprawę. Akurat byłam u lekarza (nie ginekologa), więc dałam do pisma zawiadomienie o terminie wizyty. Ale czy im to wystarczy...

A jakbym na przykład była na spacerze to ciekawe jak im to udowodnić.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 10:30   #78
fiona27
Zakorzenienie

majeczka a z ta kasa to chodziło mi bardziej o to, że trzeba dużo wyłożyć kasy żeby wszystko zrobić w domu i przed domem. Tyle co ja już wydałam to bym kupiła dwa mieszkania w bloku, a jeszcze poddasza nie mamy urządzonego.
Co do utrzymania domu to sie zgodzę, bo koszta są podobne.
A co do trawy, to ja zawsze ją ścinam i bardzo lubię zwłaszcza jak skwar na dworze, to i przy okazji się opalam
Grzebać w ziemi się lubię
Stary 2015-03-17, 10:31   #79
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
My w tej chwili mamy 2 pokoje. Łóżeczko malucha będzie w naszej sypialni. Docelowo przy dobrych wiatrach za 3 lata powinniśmy się przeprowadzić do naszego domu (a na razie mamy dopiero początek papierologii). Także maluch będzie miał wtedy jakieś 2,5 roku. Nie mam pojęcia jak długo będzie spał w łóżeczku. Także na końcówkę mieszkania w tym mieszkaniu coś trzeba będzie pomyśleć.

Miałam w poniedziałek kontrolę z ZUSu i nie było mnie w domu Dostałam pismo, żeby wyjaśnić sprawę. Akurat byłam u lekarza (nie ginekologa), więc dałam do pisma zawiadomienie o terminie wizyty. Ale czy im to wystarczy...

Myślę, że powinno to wystarczyć, usprawiedliwiłaś nieobecność. Najwyżej poprosisz w przychodni zaświadczenie, że byłaś wtedy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-17, 10:31   #80
Acka
Rozeznanie

Cytat:

Też mamy 2 pokoje.I dopiero kupiliśmy to mieszkanie więc czeka nas tam kilka lat życia.Małe będzie miało swój pokój a jak się pojawi drugie będą razem dzielić ten pokój.Jakoś to musi być.Obok w bloku znajoma ma takie samo mieszkanie i ma 3 dzieci a 4 w drodze.Tego sobie nie wyobrażam.Ja się martwię o 2 a co dopiero 4!
Stary 2015-03-17, 10:32   #81
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
majeczka a z ta kasa to chodziło mi bardziej o to, że trzeba dużo wyłożyć kasy żeby wszystko zrobić w domu i przed domem. Tyle co ja już wydałam to bym kupiła dwa mieszkania w bloku, a jeszcze poddasza nie mamy urządzonego.
Co do utrzymania domu to sie zgodzę, bo koszta są podobne.
A co do trawy, to ja zawsze ją ścinam i bardzo lubię zwłaszcza jak skwar na dworze, to i przy okazji się opalam
Grzebać w ziemi się lubię
uwielbiam zapach ścinanej trawy
Stary 2015-03-17, 10:39   #82
fiona27
Zakorzenienie

Molise mój synek przeszedł na normalne łóżko właśnie w okolicach 2,5 lat. Teraz też musimy się wyrobić żeby już swój pokój miało na poddaszu.
Mam ponad tysiąc m2 działki.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Dobrze, ze wróciłaś

Ja też uwielbiam

Acka ja też obecnie mam właśnie 2 pokoju, ale za to mam spory metraż bo 70 m2.
A co do znajomych to ciężko by było jak tyle ludzi w takim małym mieszkanku.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Jess a jak się mieszka na nowym ?
Stary 2015-03-17, 10:39   #83
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:

A masz na zwolnieniu napisane, że możesz chodzić czy, że jesteś leżąca? I na jak długi czas miałaś wystawione zwolnienie? Pytam, bo u mnie baba w rejestracji zamiast wpisać mój adres zamieszkania na l4 to wpisała zameldowania, ale powiedziała, że mam się nie przejmować, bo kontroli na pewno nie będzie, bo mam kod 2 czyli, że nie muszę siedzieć w domu. Trochę się zestresowałam teraz
Stary 2015-03-17, 10:41   #84
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Molise mój synek przeszedł na normalne łóżko właśnie w okolicach 2,5 lat. Teraz też musimy się wyrobić żeby już swój pokój miało na poddaszu.
Mam ponad tysiąc m2 działki.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Dobrze, ze wróciłaś

Ja też uwielbiam

Acka ja też obecnie mam właśnie 2 pokoju, ale za to mam spory metraż bo 70 m2.
A co do znajomych to ciężko by było jak tyle ludzi w takim małym mieszkanku.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Jess a jak się mieszka na nowym ?
no to ja nie mam takiego matraża, nie wiem czy mam 50m2
ale w 3 damy radę Kto wie moze kiedyś wygram w totka i sobie kupię dom z ogrodem
Stary 2015-03-17, 10:45   #85
beatrix28
Zadomowienie

ja tez cos kupilam w grupie na fb,body next, mothercare mam nadzieje, ze nie bede zalować.miala tez spiworek ale chyba kupie nowy na all czy gdzies bo obawiam sie czy zamek blyskawiczny dziala jak należy..
4xkrotkie i 4 razy dlugie body..
co myslicie..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciuszki1.jpg (26,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11071600_926396007394911_8651937596164750583_n.jpg (24,4 KB, 11 załadowań)
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 10:48   #86
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
no to ja nie mam takiego matraża, nie wiem czy mam 50m2
ale w 3 damy radę Kto wie moze kiedyś wygram w totka i sobie kupię dom z ogrodem
W trójkę na pewno się zmieścicie .
Całe zycie przed Tobą, więc kto wie czy też nie dorobisz się domku

My nie wygraliśmy w totka, rodzice też nam nie dali kasy, bo sami nie mają, ale jakoś daliśmy radę

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
ja tez cos kupilam w grupie na fb,body next, mothercare mam nadzieje, ze nie bede zalować.miala tez spiworek ale chyba kupie nowy na all czy gdzies bo obawiam sie czy zamek blyskawiczny dziala jak należy..
4xkrotkie i 4 razy dlugie body..
co myslicie..
Ładniutkie

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2015-03-17 o 10:49
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 10:54   #87
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ponad tysiąc m2 działki
Ooo to byłoby super, jakby łóżeczko wystarczyło A jak nie to maluchowi odstąpimy sypialnię, a my się przeniesiemy do salonu na pewien czas.
Co do działki to my właśnie podobną kupujemy, dokładnie 11 arów. Szukaliśmy do 1000 metrów, ale ta ma fajne położenie, więc się zdecydowaliśmy. Za jakiś miesiąc powinna być nasza

Cytat:

A masz na zwolnieniu napisane, że możesz chodzić czy, że jesteś leżąca? I na jak długi czas miałaś wystawione zwolnienie? Pytam, bo u mnie baba w rejestracji zamiast wpisać mój adres zamieszkania na l4 to wpisała zameldowania, ale powiedziała, że mam się nie przejmować, bo kontroli na pewno nie będzie, bo mam kod 2 czyli, że nie muszę siedzieć w domu. Trochę się zestresowałam teraz
No właśnie ja mam kod 2, czyli chodzące.
Ale mam też swoją działalność oprócz etatu. I na piśmie z ZUSu jako płatnik wpisana jest właśnie moja działalność, pewnie dlatego skontrolowali. Teraz postanowiłam przez kilka dni siedzieć w domu do 15:00, jakby chcieli ponowić kontrolę. Tż mi na balkon wyniesie stolik i krzesła, żebym miała trochę świeżego powietrza. Chociaż w sumie nie wiem czy nie kontrolują też poza standardowymi godzinami ich pracy.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 10:55   #88
moniska139
Zadomowienie

Mój ma 3 skończone i dalej śpi w.łóżeczku a właściwie na tapczaniku bo ma przerabiane i większe jest 140x70
Fajna ta pościel tylko trochę droga. Ja dla młodego kupiłam na allegro jakas tania nie była ale strasznie rzadka jest. I mam komplet po mnie i jest dużo lepszy jakościowo.
Zjadłam.wczoraj kawałek kalafiora, od chemii był aż gorzki i teraz odczuwam skutki. W brzuchu to aż słyszę jakby się pieniło, boli mnie i byłam już trzy razy w ubikacji. Mam nadzieję, że mi przejdzie bo na 16 mam wykłady i lepiej dla mnie będzie jak na nie pójdę.

Wysłane z aplikacj mobilnej Wizaz Forum
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 10:56   #89
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
już widzę....
Kochana jak chcesz to Ci polecę dziewczynę która taka pościel ci uszyje... Powiem więcej o polowę taniej mnie policzyla, z lepszych materiałów i o gramaturze jaka ci się wymarzy... Za ok 130zł ja dostanę 2 kołderki i 2 podusie /taki zestaw pościel do kołyski i pościel do wózka/
wymiar 75/100cm i 35/40cm.
Sama wybierasz materiał, gramaturę i grubość wsadów... I robi to ręcznie.
Za kilka dni ma mi dać wzornik ... Ale tez z jednej strony biorę minky a z drugiej materiał...
czemu nie możesz podesłać na pw jakieś namiary a ona Ci wyśle ten wzornik na meila? czy znasz się z nią osobiście i tak dostaniesz? jak na meila to daj znać jak dostaniesz to mi prześlesz
Cytat:
szaszłyki robię jutro dzisiaj jeszcze mąż zmęczy schabowe z kiszoną kapustą i ziemniakami
Cytat:
WRÓCIŁAM
Mój detox od wizażu wreszcie dobiegł końca

Wszystkie ładne, ale chyba 1 podoba mi się najbardziej. Chyba
jak dobrze, że już jesteś
a i dziękuję za pomoc
Cytat:
ja też
Stary 2015-03-17, 10:59   #90
fiona27
Zakorzenienie

Ale bym pojechała nad morze. Może uda się pod koniec maja, jak będzie ciepło. Tak na weekend.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
czemu nie możesz podesłać na pw jakieś namiary a ona Ci wyśle ten wzornik na meila? czy znasz się z nią osobiście i tak dostaniesz? jak na meila to daj znać jak dostaniesz to mi prześlesz

szaszłyki robię jutro dzisiaj jeszcze mąż zmęczy schabowe z kiszoną kapustą i ziemniakami

jak dobrze, że już jesteś
a i dziękuję za pomoc

ja też
A jak robisz te szaszłyki, bo ja jeszcze nie robiłam, a mam chęć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości