Panny Młode 2015 część 40- nasz sezon! - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-17, 11:25   #3361
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 część 40- nasz sezon!

zamowilam wonderbra
Stary 2015-03-17, 11:29   #3362
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
zamowilam wonderbra

Gladka czy koronka?
Stary 2015-03-17, 11:32   #3363
Anabele23
Zakorzenienie

my wchodzimy do kościoła we dwójkę za księdzem czyli standardowo
Stary 2015-03-17, 11:32   #3364
gr8ania
Zakorzenienie

Cytat:
zamowilam wonderbra
ja antałek na magiczny napój
Stary 2015-03-17, 11:34   #3365
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
No ja biały parasol to wiesz, widziałam taki ozdobny, co sobie go panna młoda sama niesie. Teraz czaję, że Tobie chodzi o taki zwykły tylko po prostu biały

O właśnie, jak to jest z tym wchodzeniem? Bo ja bym chciała z ojcem moim wejść, ale moje kuzynki w tym kościele wchodziły z TŻtami za księdzem. Zastanawiam się, czy to można wybrać, czy nie. A, i wybieracie sobie czytanie na mszę?
zwykły, zwykły Taki biały to chyba jest raczej ozdobny, niż w celu ochrony przed deszczem

U nas można wybrać a czytania jeszcze się nie orientowałam
201711281030 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:35   #3366
sQuaara
Zakorzenienie

w msq tym razem wysylka free i rabat 8%

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość

Gladka czy koronka?
gladki bo tanszy
nie robi mi to różnicy
Stary 2015-03-17, 11:35   #3367
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Poszlam prywatnie, zawsze chodze prywatnie bo jestem obrażona na lekarzy rodzinnych..

Poszlam u siebie w Tarnowie i zaplacilam za wszystko 56 zl, w Krakowie bym zaplacila ok 80 pewnie i wyniki przez Internet
A gdzie byłaś? Bo i ja w kwietniu na badania sie wybieram i moze poszlabym gdzie indziej
Cytat:
Ja w pt zapytam może księdza na spotkaniu ile za ślub.. Ciekawe co odpowie bo lasy na kasę zawsze byl heh.. Ale zastali mu juz tylko 3 lata proboszczowania heh
Ale on Wam musiał dac popalić, ze masz takie zdanie. My go z takiej strony w ogole nie znamy, zawsze miły, pomocny, uśmiechnięty (choc wciaz wyglądający groźnie haha, jak to on). Jakbyś sie dowiedziała jakis szczegolow, dasz znac? a jakbyś przypadkiem w jego kajeciku zobaczyła czy ktos oprocz nas jest na 11 lipca to w ogole byłaby bomba ja jak mu Wasz nr tel podawałam to od razu patrzyłam czy ktos tam jest wpisany, a ten nagle patrzy na mnie i pyta co tak gulam, mowie o co chodzi, a ten ze śmiechem sam sprawdził i powiedział, ze macie juz jakas inna pare w Wasz dzien
Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Magda ja u siebie tez nie bede robila czegos takiego beda tylko kokardki i kwiatki przy lawkach , tylko oodalam propozycje. Tak bylo u znajomej no i bylo ok , i tak wpadlam na pomysl podpowiedzenia sQ , moze aj rusz sie jej to spodoba , do niczego nie namawiam , ale ja tez wole zeby bylo normalnie
A to ja sie odniosłam do Twojego postu, bo o tym pisałas, z czysto praktycznego punktu widzenia. Nie ze krytykuje czy namawiam kogoś, zeby tego nie robił . Dla ludzi było to po prostu niewygodne, a nie ze im sie nie podobało, bo brzydko wyglądało. Było po prostu utrudnieniem, przez co ludzie nieznający rozkładu naszego kościoła nieco czuli sie zagubieni i potem zdjecia łyso wyszły.
Cytat:
Napisane przez asica_ Pokaż wiadomość
Wasi TŻ będą mieć do smokingów lakierki?
Moj ma garnitur smokingowy, butow jeszcze nie ma. Ale jak wstawiałam ostatnio to na 85% kupimy własnej ten model, czyli klasyczne czarne buty, nielakierowane.
Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanko odnośnie pralni chemicznej. Chciałabym oddać moją suknie na czyszczenie. Szukałam u mnie w mieście i najwięcej punktów ma ta pralnia 5asec. Korzystalyscie może kiedyś? U nich czyszczenie sukni 99 zł. Tylko nie wiem na ile mogę im zaufać. A wiecie może coś na temat ubezpieczenia rzeczy która się oddaje do pralni? Nigdy nie korzystałam z pralni chemicznej i jestem ciemna w tym temacie...
Mi ciezko powiedziec, ale wiem ze raz mojej Mamie w wełnianym płaszczu stopili guziki i zniszczyli tym płaszcz :/, był to potem Mamy problem :/. Od tamtej pory mama odcinała guziki i po praniu doszywala . Mi znowu w kurtce guziki całe zmatowialy. Ale mysle, ze na sukniach powinni sie znac, w końcu powinni tego mnostwo prac .
Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Zobaczcie co znalazla. , oby wlasnie tegl 4 lipca bylo sloneczko . A więc: lipiec będzie gorący - sam przełom czerwca i pierwsze dni lipca będą najzimniejszymi tego lata, pojawi się też sporo opadów. Na szczęście już w połowie pierwszego tygodnia lipca wrócą czerwcowe upały, a przynajmniej ciepłe dni- temperatury dochodzące do 30 stopni zobaczymy już w okolicach 4/6 lipca. Zupełnie bezchmurne niebo i piękne słońce towarzyszyć nam będą podczas dwóch środkowych tygodni lipca. Również końcówka miesiąca zapowiada się przyjemnie, jednak ciepłemu powietrzu towarzyszyć będą burze i gwałtowne opady deszczu. Jaka będzie druga połowa lipca ? –sprawdź szczegółową pogodę na drugą połowę
No i idealnie
Cytat:
Napisane przez asica_ Pokaż wiadomość
Ducha ja bym w ogóle nie brała do siebie prognoz pogody na taki okres czasu do przodu. Synoptycy potrafią przewidzieć prognozę max. do 3 dni. I to też nie zawsze. Reszta to ściema
oj ciiicho, sprawdzi sie
Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
A twoja siostra miała ślub w Polsce czy Anglii?
W Polsce oczywiscie (jakby miała w UK to w Szkocji nie w Anglii ).
Cytat:
W sumie to ja nie rozumiem krytykowania przez gości takich rzeczy - nie wyobrażam sobie, aby iść do kogoś na ślub i krytykować, że wybrał takie stoły, że nie można przejść główną nawą itd. Oczywiście, zależy to od wielkości kościoła - u mnie np. jest bardzo duży, główne drzwi mają cztery skrzydła, i dałoby się to zrobić tak jak mówiłam - a goście mieliby w sumie nawet wygodniej, bo mogliby wejść boczkiem. Poza tym myślę, że to też dobre rozwiązanie w sytuacji, gdy goście wchodzą bocznym wejściem, a tak bywa, bo u mnie np. parking jest przy bocznym wejściu. Ale ja też zakładam, że pogoda będzie ładna
Tylko, ze to była krytyka praktycznego podejścia do sprawy. A nie krytyka, zeby na sile krytykować. I szczerze nawet patrząc na zdjecia, ja sie z tym zgadzam, nawet moja Siostra mowila, ze jakby wiedziała, ze tak to jej siostra zakonna zrobi, to by poprosiła o zmianę, zeby był dostęp swobodny do ławek .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-03-17, 11:42   #3368
Kimitri
Zakorzenienie

odgradzanie ławek tiulem czy czymś innym zależy przede wszystkim od wielkości i rozkładu koscioła i tak naprawde wypowiadanie się tylko na podstawie "u mnie jest szeroko i można" jest trochę nie w porządku.

U mnie w parafii kosciół z 4-5 razy pomieścily cały kosciół M. i o ile u siebie mogłabym mieć i szpaler i wazoniki, latarenki, tiule czy co mi by tam do głowy przyszło to u M nie mam szans.

u M. 2 głowne rzędy ławek plus jeszcze 2 w bocznych nawach - u mnie 6 rzędow ławek jest w głownej cześci i nie jest odgradzane żadnymi filarami itp jak u M.

poddawanie pomysłów na rozwiązania problemów ok ale ocenianie takich czy innych już nie...

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:43   #3369
Justuus
Zakorzenienie

Nadrobiłam

Cytat:
Poszlam prywatnie, zawsze chodze prywatnie bo jestem obrażona na lekarzy rodzinnych..

Poszlam u siebie w Tarnowie i zaplacilam za wszystko 56 zl, w Krakowie bym zaplacila ok 80 pewnie i wyniki przez Internet
A możesz powiedzieć gdzie? Te wyniki przez internet by mi pasowaly ; p

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
zaraz Ci skopiuje my koło 16 się wybieramy w piątek, wyślę Ci esa jak będzie po
Też bym poprosiła gdyby można było
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:43   #3370
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość

W Polsce oczywiscie (jakby miała w UK to w Szkocji nie w Anglii ).
Dlatego pytam, bo nie wiem gdzie twoja siostra mieszka, zastanawiałam się czy ten dudziarz do czegoś nawiązuje, czy od tak wziął się na polskim ślubie w polskim kościele u kogoś, kto mieszka w Polsce

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:46   #3371
kruella_de_mon
Zakorzenienie

ja tez bylam na slubie gdzie był tiul od strony dywanu, wszyscy wchodzilismy bokiem, z tym ze my wiedzielismy jak isc bo nam młodzi wspomnieli
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:50   #3372
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
w msq tym razem wysylka free i rabat 8%

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

gladki bo tanszy
nie robi mi to różnicy
Promocja z fejsika czy z meila?
Wczoraj nie pisałam bo zapomniałam jak nadrabialam, ale gladszy ładniejszy
Stary 2015-03-17, 11:52   #3373
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
odgradzanie ławek tiulem czy czymś innym zależy przede wszystkim od wielkości i rozkładu koscioła i tak naprawde wypowiadanie się tylko na podstawie "u mnie jest szeroko i można" jest trochę nie w porządku.

U mnie w parafii kosciół z 4-5 razy pomieścily cały kosciół M. i o ile u siebie mogłabym mieć i szpaler i wazoniki, latarenki, tiule czy co mi by tam do głowy przyszło to u M nie mam szans.

u M. 2 głowne rzędy ławek plus jeszcze 2 w bocznych nawach - u mnie 6 rzędow ławek jest w głownej cześci i nie jest odgradzane żadnymi filarami itp jak u M.

poddawanie pomysłów na rozwiązania problemów ok ale ocenianie takich czy innych już nie...
A ja uważam, ze z praktycznego punktu widzenia zagrodzenie ławek jest kiepskim pomysłem. Czy Kościół mały czy Kościół duzy. Ale jesli ma z tego wojna wyjsc to juz sie nie wypowiadam . Wiem tylko, ze tak było u mojej Siostry i nikt z tego zadowolony nie był . Oczywiscie, ze ładnie wyglądało, ale było totalnie niepraktyczne.
Cytat:
Dlatego pytam, bo nie wiem gdzie twoja siostra mieszka, zastanawiałam się czy ten dudziarz do czegoś nawiązuje, czy od tak wziął się na polskim ślubie w polskim kościele u kogoś, kto mieszka w Polsce
A po co na Polskim ślubie, w Polskim kosciele, u kogoś kto mieszka w Polsce dudziarz? moja Siostra od dawna mieszka w Szkocji, a dudziarz ze zdjecia to nasz kumpel . U nas zreszta tez bedzie , zarówno jako gość, jak i "atrakcja" .

Stary 2015-03-17, 11:55   #3374
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
A ja uważam, ze z praktycznego punktu widzenia zagrodzenie ławek jest kiepskim pomysłem. Czy Kościół mały czy Kościół duzy. Ale jesli ma z tego wojna wyjsc to juz sie nie wypowiadam . Wiem tylko, ze tak było u mojej Siostry i nikt z tego zadowolony nie był . Oczywiscie, ze ładnie wyglądało, ale było totalnie niepraktyczne.
No ja akurat też uważam, że takie odgradzanie ejst niepraktyczne w każdym kościele tylko chodzi mi o takie ocenianie "jak to niefajne skoro U MNIE sie da i jest super!" ale mój wczesniejszy post nie był do iebie ani nikogo konkretnego tlyko taka ogólna uwaga jaka mi się nasunęła po wypowiedziach na ten temat ;p

chyba dziś mam zadzwiająco zaczepny humor... ;p

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:59   #3375
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Myśmy też tak mieli nauki - jednego dnia chyba 4-5 godzin, drugiego w sumie wyszło 2 z mszą i skupieniem

No ja biały parasol to wiesz, widziałam taki ozdobny, co sobie go panna młoda sama niesie. Teraz czaję, że Tobie chodzi o taki zwykły tylko po prostu biały

O właśnie, jak to jest z tym wchodzeniem? Bo ja bym chciała z ojcem moim wejść, ale moje kuzynki w tym kościele wchodziły z TŻtami za księdzem. Zastanawiam się, czy to można wybrać, czy nie. A, i wybieracie sobie czytanie na mszę?
ja chcę żeby tż czekał przy ołtarzu a mnie poprowadzi dziadziuś, u nas można sobie to wybrać bo widziałam już różne konfiguracje na ślubach
a o czytania właśnie chcę spytać czy mogę wybrać bo na naukach nam mówili, że zazwyczaj się wybiera

Cytat:
Napisane przez Justuus Pokaż wiadomość
Nadrobiłam

A możesz powiedzieć gdzie? Te wyniki przez internet by mi pasowaly ; p

Też bym poprosiła gdyby można było
żeby Ci to wysłać na fejsie? bo się trochę zgubiłam i już nie wiem o co cho
Stary 2015-03-17, 12:01   #3376
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
No ja akurat też uważam, że takie odgradzanie ejst niepraktyczne w każdym kościele tylko chodzi mi o takie ocenianie "jak to niefajne skoro U MNIE sie da i jest super!" ale mój wczesniejszy post nie był do iebie ani nikogo konkretnego tlyko taka ogólna uwaga jaka mi się nasunęła po wypowiedziach na ten temat ;p

chyba dziś mam zadzwiająco zaczepny humor... ;p
Ja osobiście nie krytykuje i goście tez nie krytykowali, zeby krytykować, bo takie ich hobby, tylko mowilam, jak to było odebrane przez gosci, no i sama moja siostrę . Ogolnie ładne, ale niepraktyczne. Taka moze porada, nie krytyka . Mi to tam fifo, ja takiego nie zamierzam miec choćbym miała ogromny kościół . Tez chce miec idealne wesele, ale przewaznie jednak walory praktyczne przewyższają walory wizualne dla mnie .

Stary 2015-03-17, 12:01   #3377
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
ja tez bylam na slubie gdzie był tiul od strony dywanu, wszyscy wchodzilismy bokiem, z tym ze my wiedzielismy jak isc bo nam młodzi wspomnieli
W naszym kościele często "zagradza" się środek wstążką i rozwiązuje dopiero przed wejściem pary młodej. Z reguły jednak świadkowie informują gości, żeby weszli do ławek bokiem. Potem w czasie mszy wychodzą już normalnie, chodzi o to, by biały dywan był faktycznie biały na wejście młodych
Cytat:

A po co na Polskim ślubie, w Polskim kosciele, u kogoś kto mieszka w Polsce dudziarz? moja Siostra od dawna mieszka w Szkocji, a dudziarz ze zdjecia to nasz kumpel . U nas zreszta tez bedzie , zarówno jako gość, jak i "atrakcja" .
Pytam bo w moich śląskich regionach, w śląskim kościele, u kogoś kto mieszka na co dzień na Śląsku, zdarzało się, że grała góralska kapela lub górale na rogach mimo, że młodzi z góralską tradycją nie mieli nic wspólnego

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2015-03-17, 12:03   #3378
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Promocja z fejsika czy z meila?
Wczoraj nie pisałam bo zapomniałam jak nadrabialam, ale gladszy ładniejszy
ma dobrze trzymac a nie!

z maila ;]
jak to istapp kiedys zauwazyla dzien jak co dzien z promocja od msq
Stary 2015-03-17, 12:05   #3379
duchaa123
Wtajemniczenie

W niedziele na kazaniu ks rekolekcjonista zaczął mowic o grajkach , organistach , zespolach chorkowych itd . Ze przyszla do niego dziewczyna i pyta czy u niej na slubie moze zagrac ktos na skrzypcach i zaspiewac ave marija a on a na koniec ma dodac wieczny odpoczynek racz dac im panie . A ona takir oczy i pyta sie czy sobie jaj nie robi a on ze nie bo to piesn zalobna , a ona ze to tak ladnir brzmi a on no to prawda ale te piesn sspiewa sie na pogrzebach , i przez to nawiazal zeby organista sie tym zajmowal, zeby sir nie sprzeciwac ks i jego woli . No i co niby bd miala organiste wyjca na swoim slubie :-(

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 12:07   #3380
MagicGirls
Zakorzenienie

U mojego kuzyna na ślubie ławki co prawda nie były odgrodzone ,ale mieli dekoracje z tiulu.Od świecznika szedł tiul na ziemię,z ziemii do kolejnego świecznika i u Mnie tego na pewno nie będzie.Wujcio -dziadek na tym ślubie zaczepił o ten tiul świecznik zaczął się bujać, mój Tz chciał go złapać co by to młodzi pożaru nie mieli na własnym ślubie.wosk przy bujanie ochlapal jemu garnitur. ...
Stary 2015-03-17, 12:07   #3381
existence
Zakorzenienie

nie podoba mi się to podziękowanie dla mnie jest mocno przekombinowane, ja wole te z karteczkami może są już mocno popularne ale mnie się podobają
Stary 2015-03-17, 12:10   #3382
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
W naszym kościele często "zagradza" się środek wstążką i rozwiązuje dopiero przed wejściem pary młodej. Z reguły jednak świadkowie informują gości, żeby weszli do ławek bokiem. Potem w czasie mszy wychodzą już normalnie, chodzi o to, by biały dywan był faktycznie biały na wejście młodych

Pytam bo w moich śląskich regionach, w śląskim kościele, u kogoś kto mieszka na co dzień na Śląsku, zdarzało się, że grała góralska kapela lub górale na rogach mimo, że młodzi z góralską tradycją nie mieli nic wspólnego
No, ale góralska kapela to i u nas sie zdarza . Szkota z dudami chyba tak łatwo nie znajdziesz w Polsce . W kazdym razie nie, nie- on nie był tak z na tym ślubie i weselu . To nasz dobry znajomy, ktory był wlasnie gosciem i "atrakcja", no i jednak my (w tym Siostra i Szwagier nawet dłużej) w Szkocji od dawna jestesmy (choc ja i M juz od roku w Anglii).

Stary 2015-03-17, 12:14   #3383
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
ja antałek na magiczny napój
co?

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

wieczny odpoczynek na slubie. no nie wierze :mdelej:
Stary 2015-03-17, 12:14   #3384
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
nie podoba mi się to podziękowanie dla mnie jest mocno przekombinowane, ja wole te z karteczkami może są już mocno popularne ale mnie się podobają
U nas chyba właśnie będą oklepane karteczki Jak zaczynaliśmy planować wesele,to wgl mało takich filmów było, teraz już się robią powoli strasznie nudne

A macie dziewczyny pomysł, jaką dynamiczną muzykę można do takich podziękowań użyć?

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2015-03-17, 12:16   #3385
dotuniek
Zakorzenienie

magda_mjt nie wiem jakie badania chcesz robić, ale w diagnostce jest teraz promocja trzeba sobiekupon wydruwkować i komplet badań dla kobiet planujących ciążę (nie ma określone w jakiej perspektywie i nikt tego nie sprawdza) jest za99zł
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 12:19   #3386
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
żeby Ci to wysłać na fejsie? bo się trochę zgubiłam i już nie wiem o co cho
Jeśli nie byłby to kłopot.
Bo niby wiem o co mam się pytac ale pewnie o czymś zapomnę.
Zresztą ostatnio tż powiedział że wymyślam bo na ślub da tylko jedne czytania
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 12:23   #3387
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
magda_mjt nie wiem jakie badania chcesz robić, ale w diagnostce jest teraz promocja trzeba sobiekupon wydruwkować i komplet badań dla kobiet planujących ciążę (nie ma określone w jakiej perspektywie i nikt tego nie sprawdza) jest za99zł
Ja po prostu ogolne- morfologia głownie i tarczyca . Plus ja w Tarnowie raczej, a nie wiem czy to co piszesz u nas bedzie.

Stary 2015-03-17, 12:27   #3388
sloneczna457
Raczkowanie

Cytat:
U nas chyba właśnie będą oklepane karteczki Jak zaczynaliśmy planować wesele,to wgl mało takich filmów było, teraz już się robią powoli strasznie nudne

A macie dziewczyny pomysł, jaką dynamiczną muzykę można do takich podziękowań użyć?
Pharell Williams- Happy
Counting Crows- Accidentally in love
Albo to https://www.youtube.com/watch?v=KwPj8111HSU

Te mi się nasunęły jako pierwsze
A w ogóle to dzień dobry
Stary 2015-03-17, 12:28   #3389
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

ja kocham love never felt so good MJ&MJ ale to unas na 1 taniec idzie
sama nie wiem co pod filmik damy...
Stary 2015-03-17, 12:30   #3390
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po prostu ogolne- morfologia głownie i tarczyca . Plus ja w Tarnowie raczej, a nie wiem czy to co piszesz u nas bedzie.

tu masz link do tego zestawu badań w ramach pakietu robia:
morfolgie
crp
tsh
anty-TPO
prolaktyna
Przeciwciała anty-HCV
Przeciwciała anty-HBs
Toksoplazma IgG
CMV IgG
Różyczka IgG
Glukoza

ale nie widzę, czy mają punkt w tarnowie, w krk jest ich od groma i wyniki można przez internet sprawdzić
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości