|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
Cytat:
czyli same dobre wiadomości ![]() kurcze ale te nasze dzieci rosną, takie duże już ![]() aaa kwietniówki już rodzą? ło hesus, zaraz my bedziemy pakować torby. trzeba sie zabrać na serio za zakupy. .. a ja nawet torby nie mam starą wyrzuciłam i tylko taka mała została...za mała.... wiec musze do listy zakupów dopisać torbe
|
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3393 |
|
Konto usunięte
|
Irmusia no właśnie byłam pewna, że login i hasło to pesel i numer tej naklejki, którą nakleja się na fiolki, ale nie wchodzi, a głupia nie zapytałam...
|
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak to jest, bo ja właśnie nie mogę sprawdzić wyników online, bo płaci Medica.
|
#3395 | |
|
Rozeznanie
|
Uff, zrobiłam zamówienie w Gemini za ponad 300, będę spokojniejsza, ze trochę już tego mam
Majciochy wzięłam mniejsze i większe, najwyżej któreś dokupię ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mnie wyciągnął dziś na małe zakupy, kupiłam sobie balerinki w stylu marynarskim, od razu humor lepszy
![]() no i byliśmy w sklepie z wózkami (bo u mnie w mieście jest jeden ) i chyba mamy wybrany wózek- WRESZCIE. Bebetto Luca szary na białym stelażu http://www.sklep-smile.pl/media/cata.../4_14_41_1.jpgBędziemy szukać używki Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-03-17 o 18:55 |
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
charlotta, pochwal sie co jeszcze ciekawego wziełaś poza majtami
![]() mehja, bardzo ładny ten wózek ![]() do mnie dziś dotarła paczka tych rzeczy co to podwójnie poklikałam na szczęście dogadałam sie przez telefon i zapłaciłam pojedynczo i przysłali tak jak miało być. przyszły mi : ręczniczki z kapturami- słodkie są krem na suty (wziełam maltan) termometr do wody (niby niepotrzebny, ale nie mogłam sie oprzeć żółtej kaczuszce )majtki siateczkowe canpola ceratka pod prześcieradło stanik do karmienia- wziełam na próbe jeden taki za dyche żeby zobaczyć co toto warte....... no, to moge znów pare rzeczy z listy powykreślać
Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-03-17 o 18:57 |
|
|
|
#3399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za zakupy ![]() ja te rzeczy w przyszłym miesiacu myślę zamówić a tak dostałam dzisiaj wiadomość, że jadą do mnie rzeczy od makaszki- moze jutro będa mam nadzieję, że już nie różowe
|
||
|
|
|
#3400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko co do koloru stelaża jeszcze się nie namyśliliśmy ![]() I gratuluję udanych wizyt i zakupów dziewczyny ![]() Ja idę do gina jutro...dowiem się jakie wyniki glukozy i sprawdzę czy Milence przypadkiem siusiak nie urósł
|
|
#3401 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
||
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
OOo z wyprawki jak zamawiacie na geminibto można od razu kupić wit d+k która podaje się po 7 dobie życia... A chyba po miesiącu sama wit d
|
|
#3403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)) już tyle waży, ja one szybko rosną! Cytat:
a Luca jest śliczna
|
|||
|
|
|
#3405 |
|
Konto usunięte
|
Selis
![]() Dziewczyny za zakupyTz uczy mnie grać w szachy, bez komentarza jaka Blondi ze mnie... |
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale poczekaj, niebawem będziesz go ogrywać razem z kotem
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
noo Charlotta, fajne zakupy
![]() pytałam koleżanek o opinie i powiedziały że trmoopakowanie na butelke to zbędny gadżet, żadna którą pytałam nie używała (chyba ze 4 pytałam...) potwierdzacie? |
|
|
|
#3409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) jak gdzieś szlam gdzie niekoniecznie chcial am świecić cycem to pakowalam butle z moim mlekiem do tego termoopakowania 2) jak wy chodzilam na dłużej bez dziecka ale z laktatorem to wsadzalam w to butelki z odciagnietym mlekiem .... 3) jak przeszlismy na sloiki to podgrzrwalam słoik na dużo wyższa temperaturę i nawet po 6 h był idealny do zjedzenia... Na długie godziny poza domem ekstra patent. Koszt termoopakowania to jakieś 16 zł wiec można kupić w smyku jak będzie nagła potrzeba
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
#3412 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już znalazłam- mm zawiera już te witaminy, więc dodatkowo podaje się tylko noworodkom/niemowlętom karmionym piersią. Cytat:
Cytat:
Leoś http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png Edytowane przez Irmusia81 Czas edycji: 2015-03-17 o 20:58 |
|||||
|
|
|
#3413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szuu moja córka ma w szkole szachy jak uczyliśmy się zasad to wszystko wydawało się takie proste a jak próbowaliśmy grać to się okazało całkiem co innego także wcale się nie dziwię ze nie kumasz he he Selis super ze wieści coraz lepsze ![]() Dołączam się do tych co chciałyby juz dzidziusie mieć przy sobie, zaczynam mieć dość tej ciąży - ciekawe jak będziemy mówić po porodzie ;-) Edytowane przez haniula1803 Czas edycji: 2015-03-17 o 21:01 |
|
|
|
|
#3414 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, liczycie ruchy dziecka? Znalazłam instrukcję, że powinno się je mierzyć po posiłku i że średnia to 10 ruchów na 15-20 minut. No nie wiem, mój Jasiek tak się wierci, że na pewno tą średnią przekracza. No i piszą, ze jak się poczuje gwałtowne ruchy, to niedobrze i trzeba jechać ip. Ale pytanie: co to znaczy gwałtowne, bo dzieciaki potrafią czasem puścić taką serię uderzeń, że aż brzuch cały chodzi ...
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Mój też miał mnie uczyć, szachy kupione leżą sobie w szafce na lepsze czasy...
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monitorowanie ruchów dziecka zalecane jest przez lekarzy wtedy, gdy ciąża przebiega nieprawidłowo (przyszła mama ma nadciśnienie tętnicze czy cukrzycę) oraz gdy już minął termin porodu. Jeżeli ciąża przebiega prawidłowo, nie ma medycznych wskazań do liczenia ruchów płodu.
Leoś http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png Edytowane przez Irmusia81 Czas edycji: 2015-03-17 o 21:15 |
|
|
|
|
#3416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3417 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nic nie dostałam.Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
Cytat:
zaraz spróbuję wrzucić swoją fotę bo rano zrobiłam i nie miałam kiedy zrzucić.---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Irmusia, moje tetry (stare). Szukam tego pierwszego rodzaju. |
||||||||
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
monika w takim razie, te które teraz kupiłam są najbardziej zbliżone do tej, która na Twoim zdjęciu jest na samej górze.
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3420 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny przeprowadzki ciąg dalszy, kurde mam dzis bóle w pachwinie nie wiem czy sie naciągnęłam gdzieś czy co
taki nagły łapie z 10 minut i puszcza i tak 3 razy w ciagu dnia,co to moze byc? Po lewej stronie promjeniuje aż do kolana ;( aaa chciałam zapytać czy znacie cos naprawdę godnego polecenia na rozstępy? Pojawił sie pierwszy na brzuchu używałam normalnego balsamu codziennie ale to juz za słabe sie wydaje Noc tragedia spać nie moge przez to ;(
Mia Edytowane przez ultraviolwt188 Czas edycji: 2015-03-18 o 05:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.

rogi zmniejszyly sie do 6 wiec to na prawdę dobrze
no i waży juz 1360g
czyli same dobre wiadomości 
starą wyrzuciłam i tylko taka mała została...za mała.... wiec musze do listy zakupów dopisać torbe 

[/RIGHT]

taki nagły łapie z 10 minut i puszcza i tak 3 razy w ciagu dnia,co to moze byc? Po lewej stronie
promjeniuje aż do kolana ;( aaa chciałam zapytać czy znacie cos naprawdę godnego polecenia na rozstępy? Pojawił sie pierwszy na brzuchu używałam normalnego balsamu codziennie ale to juz za słabe sie wydaje