Marcowe Mamy 2015 cz. X - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-18, 11:22   #2371
marta24171
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
kornelia ur dzis o 13.27 58cm i 4kg wagi nawet po kroplowce za male skurcze mimo pelnefo rozwarcia glowka nie schodzila i decyzja o c a juz parlam....
Gratulujęa poród identyczny miałaś jak ja czyli 2 w 1. I zakończony cc z tego samego powodu jak mój. Najważniejsze,że maluszki zdrowe i życzę Ci żebyś tak samo szybciutko doszła do siebie po cc jak ja.

http://durszlak.pl/przepisy-kulinarn...iacych-piersia dla tych mam co karmią piersią a nie wiedzą co podjeść

A to moje dwutygodniowe szczęście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN9923.jpg (83,0 KB, 66 załadowań)

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2015-03-18 o 11:27
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 11:36   #2372
Tamika24
Przyczajenie

Witam z domku jeśli chodzi o mój poród to tak jak pisałam w piątek dostałam okscytyne i skurcze były i to bardzo bolesne ale w nocy mineły. Rano natomiast znowu je zaczełam mieć i to coraz mocniejsze aż w końcu wzieła mnie położna i przebiła wody a co się okazało były zielone także jeszcze kilka godzin zwłoki i mogło skończyć się tragicznie...po tym skurcze miałam tak okropne że myślałam że umrę tam z bólu i nie mogłam doprosić się znieczulenia bo kazali leżeć pół godziny pod ktg a jak już miałam dostać znieczulenie to nie mogłam uleżeć w jednym miejscu i zaczełam krzyczeć że muszę już przeć i faktycznie położna sprawdziła i poród się zaczął więc rodziłam bez znieczulenia. Ale same parte bardzo dobrze wspominam bo szybko poszło dzidziuś niestety tak jak mówiłam ma problem z serduszkiem ale jest szansa że w ciągu dwóch lat to się zrośnie i nie będzie śladu...tylko nie wiem co będzie jeśli się nie zrośnie Synuś ogólnie jest cudowny mój mężczyzna życia ale głodomor z niego straszny prawie cały dzień przy cycku a cycki mam teraz jak pamela
Tamika24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 11:43   #2373
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
moja to w życiu przy jednym cycku tyle nie jest, 10-15 minut i zasypia...więc zawsze w między czasie przewijam i ją budzę

U nas to samo Przewijanie działa jak płachta na byka - rozbudzona i wkurzona jest po sekundzie ;-)
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 12:01   #2374
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
dzięki dziewczyny
ja już jestem spokojniejsza, jednak taka wizyta to bardziej dla matki niż dla dziecka

za wizytę, waga idealna do rodzenia więc by się rozkręciło
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Duzo zdrowka dla małej

Super, ze wiesz na czym stoisz

Nouvelle zazdroszczę, ze masz mamę obok siebie taka mama to skarb!
Moja miała przyjechac ale z powodów zdrowotnych jej wyjazd musi zostać przełożony
Dzięki dziewczyny
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Kciuki są. Na pewno jej szybko przejdzie, nic się nie martw

No to masz tak jak u mnie - tylko czekać na skurcze może się doczekamy w końcu

Zobacz sobie, jest takie coś rurka windi. Wydaje się dość dziwne, ale jest to nowsza wersja starego sposobu na termometr Można kupić w aptece.My chyba przeszliśmy wszystkie możliwe problemy z zaparciami i wszystkie leki i tylko to pomagało, a moim zdaniem dużo łagodniejsze i mniej inwazyjne niż czopek
No to fakt taką samą mamy sytuację, gdzie te skurcze ja się pytamniech nam się szybko pojawią, bo ile można chodzić z rozwarciem
Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
dokladnie takie

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

za wizyte fajnie jak sie samo zacznie, bo marcowki lubia byc wyjatkowo przeterminowane

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

bedzie dobrze a wirus sobie szybko pojdzie
Dziękito fakt Maluszkom z naszego wątku wyjątkowo się nie śpieszy
Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
kornelia ur dzis o 13.27 58cm i 4kg wagi nawet po kroplowce za male skurcze mimo pelnefo rozwarcia glowka nie schodzila i decyzja o c a juz parlam....
Gratulacje!!Duża dziewczynka
Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Super , że już w domu jestescie, ze doszłas szybko do siebie po porodzie, masz pomoc mamy i męża

U mnie podobnie.
Ja równiez, jestem dziś po wizycie. Robione miałam ktg, zapis prawidłowy. Synek mój waży ok 3300 , tylko, że brak u mnie rozwarcia..
Tp z om mam na 25 marca, czyli juz za 8 dni.. W poniedziałek mam zrobić sobie kolejne ktg i środa, czwartek lub piątek mam zgłosic si do szpitala na ip , mój lekarz prowadzący bedzie wtedy miał dyzur na oddziale i ma mnie zbadac i jeśli ruszy rozwarcie to mnie zostawi w szpitalu i rodzimy,jesli nie to powrót do domu..

Brzuch mnie co jakis czas boli, nawet pod ktg pobolewało, ale zapis skurczy był na max 35..
za wizytę, mi powiedział, że ktg zaleca się robić po terminie, ale ja w sumie nie doczekam, bo 26 szpital i masaż szyjki na początek. Ja z OM mam termin na 23, ale mówi, że tym z pierwszego usg należy się kierować (ale pewnie, każdy lekarz robi jak uważa). To może urodzimy podobnie
Cytat:
Napisane przez maniamaniusia1987 Pokaż wiadomość
No i przyszła na mnie pora. Juz jest z nami nasza córeczka 3400g i 56 cm. Czas porodu 25 h było ciężko ale warto

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

dodam jeszcze ze urodziła sie 13 marca w piątek o 8:55 jest taka grzeczna w nocy budzi sie tax przedypia 5 h
Gratulacje, oj dłuuugo, ale czego się nie robi dla tych Małych Serduszek
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 12:07   #2375
mama d
Raczkowanie

Emilia1987 - nasza malutka też wg usg miała ważyć coś ok 3300 a wyskoczyła 3840
niezła różnica, pierwsza bliżej 3kg a drugiej bliżej do 4kg :-P
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 12:09   #2376
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Maniamaniusia gratuluję 13tego wszystko zdarzyć się może
Ja ie rodze na razie. Dziś przyjść ma nam lodówka wiec zacznę żyć jak człowiek wreszcie.
Bylam juz na poczcie, zrobiłam zakupy jakiekolwiek i spakowalam na nowo torbę do szpitala hehe. Dziś wreszcie będę mieć też podpięty internet bo ten komórkowy to chyba się już kończy pakiet wiec zacznie chodzić wolniej i juz nic nie zrobię.
Ja nie rozumiem nic z tego macierzyńskiego. Ten rodzicielski to niby co to... Ja bd mieć neta to. Na spokojnie siade i zobaczę. Wiem już ze Tz nie będzie ze mną w domu na samym początku bo ma mnóstwo pracy a ze sam sobie szefem to nie może odpuścić. Będzie mama ze mną. O ile urodze przed świętami a jak nie to już luzik. TŻ mnie wczoraj poprosił żebym rodziła po świętach bo wtedy będzie mieć luz w robocie - ach gdyby to ode mnie zależało.
Smv chyba jako jedynej Ci się nie spieszy do porodu, więc oby Synek poczekał na czas poświąteczny Wszystkie pewnie chętnie wepchniemy się w kolejkę, byś rodziła później

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Oni są poje... w poniedziałek lekarz mówił, że w środę balonik. Dzisiaj ordynator mnie badał i stwierdził, że dopiero w poniedziałek ale inny lekarz uparl się na piątek. Stwierdzili, że czekamy na skurcze. Na ktg nic nie wychodzi, rozwarcia brak wiec i tak nic nie prorokuje porodu będę chodzić w ciąży do czerwca a potem urodzę giganta..
Jej...dziwię się, dlaczego tak długo zwlekają, jesteś 10dni po terminie, a masz inny termin z OM a z pierwszego USG?? A ile już Maleństwo waży?
Stary 2015-03-18, 12:11   #2377
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A w ogóle to dziwnie na tym naszym wątku, że mamusie piszą więcej niż ciężarówki, bo jeśli chodzi o ilość czasu to chyba z reguły bywa odwrotnie
Ciężarówki zazdroszczą, wkurzają się i zastanawiają jak zachęcić dzieci do wyjścia. U mnie od ponad 2 tygodni 3 cm rozwarcia. Niby rodzić mogę w każdej chwili, a jakoś dziecku się nie śpieszy. Wagę miał wczoraj 3200 g, więc "fajną" do rodzenia, a on dalej woli być w brzuchu chociaz wszystko już gotowe w domu na niego czeka...
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 12:13   #2378
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maniamaniusia1987 Pokaż wiadomość
No i przyszła na mnie pora. Juz jest z nami nasza córeczka 3400g i 56 cm. Czas porodu 25 h było ciężko ale warto

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

dodam jeszcze ze urodziła sie 13 marca w piątek o 8:55 jest taka grzeczna w nocy budzi sie tax przedypia 5 h
Gratulacje
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 12:14   #2379
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Ale ładna. A jak się sprawdza bujaczek?
Stary 2015-03-18, 12:18   #2380
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:

nie martw się! małej po prostu u Ciebie tak dobrze, że nie chce wychodzić a torby bierz chociaż do samochodu, bo na pewno coś się ruszy
chyba aż za bardzo, a matka płacze przez to że nie chce wychodzić a mogło być tak pięknie, wody chluuś i poszło a teraz wywoływanie torby to chyba wszystkie ze sobą wezme, a co za kare im miejsca w szpitalu troche zabiore, zaraz jeszcze się dopakuje

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Nie załamuj się A szpital to rzeczywiście jutro wcześnie rano żeby były zaraz badania i decyzje. A torby bym zabrała bo bez dziecka nie wyjdziesz. Chyba że Tż jakby co szybko dowiezie te dla dziecka i porodu.
Nos do góry, nie smutaj
już moja mama mi nagadała żebym dzisiaj szła, ale co oni mi dzisiaj? ktg zrobią? jak już rano miałam i nic a nic tam się nie pisze, zero skurczów, dzidzia pięknie cacy
podpowiecie mi dziewczyny o której ostry dyżur się kończy? o 7? chyba o 7 rano pójde do tego szpitala, pewnie i tak nie zasne dzisiaj z nerwów
Stary 2015-03-18, 12:18   #2381
emily863
Zadomowienie

Ciekawe czy Michiru nie urodziła. Ze 2-3 dni jej nie widzę. Zostanę sama z tym terminem 29.03. i jak się dziecko we mnie wda to będzie kwietniowe.
Stary 2015-03-18, 12:21   #2382
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
WIECIE co w tych szpitalach to jaja se robią. Mamy juz tutaj kilka przykladow jak traktowana jest ciezarna. Wczoraj z kolezanką rozmawialam, miala dziewczyna skurcze co 5 min a te polozne kazaly jej czekac 2 godz, ani oksytocyty ani nic, po 2 godz nagle dziewczynie (po 1 dniu po tp) odeszly zielone wody plodowe. Polozne sie wystraszyly och i ach a tak to darly jape na te moja kumpele. Wredne baby. Jeszcze mezowi zabronily byc przy tej 1 fazie poroduu kiedy miala te straszne bole bo nie wykupil tego fartuszka zielonego i nie pokazal paragonu. No szok!
Matko kochana, chroń Nas Boże, żeby na takie nie trafić...Takie osoby nie powinny pracować w takim zawodzie...

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
a ja już mam depresje nawet sama urodzić nie potrafie, bardzo dołujące i stwierdziłam że w dupie mam ten szpital i że dzisiaj i tak mi oxy ani nic nie podadzą, więc ide sprzątać mieszkanie, ostatni próba wykurzania malutkiej
tak się zdenerwowałam bo teraz to i torby musze przepakowywać, bo po co mi rzeczy dla dzidzi? jak jej jeszcze nie ma? i tak samo rzeczy na porodówke, na co mi one jak na poród się wogle nie zanosi ? załmka
Kochana a rozmawiałaś ze swoim lekarzem, by Cię jakoś wspomóc? Wg mnie nie musisz nic przepakowywać, jesteś po terminie to pewnie wyjdziesz z Dzidzią A urodzić PEWNIE, że potrafisz, tylko Maleństwu się nie śpieszy, a to ono rządzi w tej kwestii.

Cytat:
Gratulujęa poród identyczny miałaś jak ja czyli 2 w 1. I zakończony cc z tego samego powodu jak mój. Najważniejsze,że maluszki zdrowe i życzę Ci żebyś tak samo szybciutko doszła do siebie po cc jak ja.

http://durszlak.pl/przepisy-kulinarn...iacych-piersia dla tych mam co karmią piersią a nie wiedzą co podjeść

Ale słodziutka

Matko dziewczyny wiecie, co dziś usłyszałam, mój synek waży na razie 3500g, do terminu może dobić powiedzmy do 3800g i pewna osoba powiedziała mi, że takie duże dzieci są BRZYDKIE, a te z mniejszą wagą ładniejszepowie działa to stara panna, ale mnie zatkało...
Stary 2015-03-18, 12:22   #2383
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Nie przepakowuj się! Przecież urodzisz, w dwupaku Cię nie wypuszczą A tak w ogóle to śniło mi się, że pisałaś na forum, że rodzisz, więc to może proroczy sen?

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

A ja zmykam po mału do lekarza i na pierwsze w życiu KTG, aż się boje
oobyś miała proroczy sen, gdybym teraz zaczęła rodzić naturalnie to bym się chyba ze szczęścia posrała

i jak ktg? posłuchałaś dzidziolka swojego?

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez panna mimbla Pokaż wiadomość
Ja nie dostalam oxy mam zbierać wkładki żeby później sprawdzili co to.. A ty sie nie przejmuj, juz bliżej niż dalej masz
zbierać wkładki ? omg co oni wymyślają w tych szpitalach
Stary 2015-03-18, 12:22   #2384
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
a ja już mam depresje nawet sama urodzić nie potrafie, bardzo dołujące i stwierdziłam że w dupie mam ten szpital i że dzisiaj i tak mi oxy ani nic nie podadzą, więc ide sprzątać mieszkanie, ostatni próba wykurzania malutkiej
tak się zdenerwowałam bo teraz to i torby musze przepakowywać, bo po co mi rzeczy dla dzidzi? jak jej jeszcze nie ma? i tak samo rzeczy na porodówke, na co mi one jak na poród się wogle nie zanosi ? załmka
Kochana spokojnie. Ja jak urodziłam Olka to rano nie miałam żadnych skurczy na ktg i żadnych dolegliwości świadczących o zbliżającym się porodzie. Posprzątałam poprasowałam, polatałam po schodach ...a potem ok. 18 poczułam silną potrzebę do toalety. Tak mnie przeczyściło, że stwierdziłam, że się wykąpię. Nalałam sobie wody do wanny, ściągnęłam ubranie a tam krew na wkładce. I w te pędy do szpitala. A w szpitalu nadal 0 skurczy na ktg.
Po godzince pojawiły się skurcze, a potem to już tak mnie męczyły, że sobie tylko myślałam, że dzisiaj jednak nie chcę urodzić. A o 2.20 przez CC urodził się Oluś

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 12:23   #2385
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:

piękne te twoje szczęście i w wymarzonym leżaczku bujaczku
Stary 2015-03-18, 12:23   #2386
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Matko dziewczyny wiecie, co dziś usłyszałam, mój synek waży na razie 3500g, do terminu może dobić powiedzmy do 3800g i pewna osoba powiedziała mi, że takie duże dzieci są BRZYDKIE, a te z mniejszą wagą ładniejszepowie działa to stara panna, ale mnie zatkało...
Zlej to. Na porodówce był prześliczny chłopczyk z wagą ok. 3.800 g. Taki mały aniołek.

Stary 2015-03-18, 12:26   #2387
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Emilia1987 - nasza malutka też wg usg miała ważyć coś ok 3300 a wyskoczyła 3840
niezła różnica, pierwsza bliżej 3kg a drugiej bliżej do 4kg :-P
ajś to się troszkę pomylili
Stary 2015-03-18, 12:26   #2388
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

śliczna

Cytat:
Napisane przez Tamika24 Pokaż wiadomość
Witam z domku jeśli chodzi o mój poród to tak jak pisałam w piątek dostałam okscytyne i skurcze były i to bardzo bolesne ale w nocy mineły. Rano natomiast znowu je zaczełam mieć i to coraz mocniejsze aż w końcu wzieła mnie położna i przebiła wody a co się okazało były zielone także jeszcze kilka godzin zwłoki i mogło skończyć się tragicznie...po tym skurcze miałam tak okropne że myślałam że umrę tam z bólu i nie mogłam doprosić się znieczulenia bo kazali leżeć pół godziny pod ktg a jak już miałam dostać znieczulenie to nie mogłam uleżeć w jednym miejscu i zaczełam krzyczeć że muszę już przeć i faktycznie położna sprawdziła i poród się zaczął więc rodziłam bez znieczulenia. Ale same parte bardzo dobrze wspominam bo szybko poszło dzidziuś niestety tak jak mówiłam ma problem z serduszkiem ale jest szansa że w ciągu dwóch lat to się zrośnie i nie będzie śladu...tylko nie wiem co będzie jeśli się nie zrośnie Synuś ogólnie jest cudowny mój mężczyzna życia ale głodomor z niego straszny prawie cały dzień przy cycku a cycki mam teraz jak pamela
super, że już w domku! zdrówka dla synka!!
Stary 2015-03-18, 12:27   #2389
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:

Jak śliczna. Idealna partia dla mojego synka
Od dawna używasz bujaczka? I włączałaś już funkcję wibracji - jak mała reaguje?

Stary 2015-03-18, 12:31   #2390
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tamika24 Pokaż wiadomość
Ojej to dobrze, że przebiła i działali Oby się zrosło kochana, jest nadzieja

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Zlej to. Na porodówce był prześliczny chłopczyk z wagą ok. 3.800 g. Taki mały aniołek.
Nie wiem skąd się tacy ludzie biorą, niby zlałam, ale musiałam napisać:P
Stary 2015-03-18, 12:32   #2391
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Może ma po prostu silny odruch ssania?

Właśnie jak u Was ze smoczkami? Dajecie czy nie?

My dajemy, ale na szczęście nie jest on malej niezbędny, przydaje sie np po kąpieli, ale zasypia bez niego.
Miałam zadać to samo pytanie. My dawaliśmy Olkowi smoczka w pierwszej nocy po powrocie ze szpitala bo nie dało się z nim wytrzymać. Ssał jak opętany. Miałam jednak wrażenie, że znowu miał problem ze złapaniem piersi, więc faktycznie smoczek ma wpływ na wypracowanie prawidłowego odruchu ssania. Teraz nie chce ani smoczka ani butelki i postanowiłam już mu nie dawać smoczka. . Wczoraj chciałam mu dać odciągnięte mleko i niestety, nie chciał za nic butelki

Stary 2015-03-18, 12:42   #2392
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Kochana spokojnie. Ja jak urodziłam Olka to rano nie miałam żadnych skurczy na ktg i żadnych dolegliwości świadczących o zbliżającym się porodzie. Posprzątałam poprasowałam, polatałam po schodach ...a potem ok. 18 poczułam silną potrzebę do toalety. Tak mnie przeczyściło, że stwierdziłam, że się wykąpię. Nalałam sobie wody do wanny, ściągnęłam ubranie a tam krew na wkładce. I w te pędy do szpitala. A w szpitalu nadal 0 skurczy na ktg.
Po godzince pojawiły się skurcze, a potem to już tak mnie męczyły, że sobie tylko myślałam, że dzisiaj jednak nie chcę urodzić. A o 2.20 przez CC urodził się Oluś
ja to już takie cuda wianki robiłam że chyba nic mi nie pomoże oby tylko od razu oxy podali w szpitalu, żebym nie leżała bezczynnie jak kłoda jakaś szybko poród i po dwóch dniach do domku
Stary 2015-03-18, 12:44   #2393
201711130954
Konto usunięte

Cytat:
oobyś miała proroczy sen, gdybym teraz zaczęła rodzić naturalnie to bym się chyba ze szczęścia posrała

i jak ktg? posłuchałaś dzidziolka swojego?

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

zbierać wkładki ? omg co oni wymyślają w tych szpitalach
Uroki białostockiej PC...

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Chociaż szczerze mówiąc byłam świecie przekonana ze pójdę sobie do domku po ktg a tu d..a.
201711130954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 12:44   #2394
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Kochana a rozmawiałaś ze swoim lekarzem, by Cię jakoś wspomóc? Wg mnie nie musisz nic przepakowywać, jesteś po terminie to pewnie wyjdziesz z Dzidzią A urodzić PEWNIE, że potrafisz, tylko Maleństwu się nie śpieszy, a to ono rządzi w tej kwestii.

Ale słodziutka

lekarz już nic w tej kwestii nie pomoże, skurczów niestety sam nie wywoła, skierował tylko do szpitala i tak się rozstaliśmy

4 kg to duże dziecko? a co powie o takim rocznym? omg co za głupia osoba, nie słuchaj takich ludzi, wyganiaj ich ze swojego otoczenia
Stary 2015-03-18, 12:45   #2395
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
naczekasz sie biedna najbardziej wkurzajace jest to, ze każdy lekarz mówi co innego
Wspolczuje,wiem co przechodzisz bo u mnie bylo tak samo.wszystko przeciagali jak najdluzej.trzymaj sie
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 12:47   #2396
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Uroki białostockiej PC...

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Chociaż szczerze mówiąc byłam świecie przekonana ze pójdę sobie do domku po ktg a tu d..a.
usk czy warszawska?
Stary 2015-03-18, 12:50   #2397
201711130954
Konto usunięte

Usk
201711130954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 12:54   #2398
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Usk
to się nie potkamy, stawiam na warszawska, oby mnie tam nie zdenerwowali na dzien dobry bo sie porycze
Stary 2015-03-18, 12:56   #2399
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
lekarz już nic w tej kwestii nie pomoże, skurczów niestety sam nie wywoła, skierował tylko do szpitala i tak się rozstaliśmy

4 kg to duże dziecko? a co powie o takim rocznym? omg co za głupia osoba, nie słuchaj takich ludzi, wyganiaj ich ze swojego otoczenia
Aha, bo mój ma dyżur w tym szpitalu, co będę rodziła, więc jak nic nie ruszy to zrobi mi na początek masaż szyjki, by skurcze ruszyły.
Dorwała mnie na spacerze, teraz będę unikała jej szerokim łukiem, bo jakaś zazdrość w jej oczach...
Stary 2015-03-18, 12:56   #2400
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Nie martw się nie jesteś sama

Cytat:
Smv chyba jako jedynej Ci się nie spieszy do porodu, więc oby Synek poczekał na czas poświąteczny Wszystkie pewnie chętnie wepchniemy się w kolejkę, byś rodziła później

Jej...dziwię się, dlaczego tak długo zwlekają, jesteś 10dni po terminie, a masz inny termin z OM a z pierwszego USG?? A ile już Maleństwo waży?
Wg usg miałam termin na 9 marca..tydzień temu mój gigant miał 3700..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości