|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe :-) część I!
Witajcie Kobietki
Ja wczoraj byłam u gina i zobaczyłam bijące serduszko Maleńki zdrowy, pęcherzyk idealny, jestem tak podekscytowana, to moja pierwsza ciąża, nieplanowana ale taka piękna i czuję jak to maleństwo nas zbliża. Dzisiaj przestało mnie mdlić i zjadam pełne posiłki plus kwas foliowy. Termin ustalony na 2 listopada
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
Fasterka
myślę, że spokojnie możesz przepracować próbny jeżeli nie będziesz miała większych problemów/objawów ![]() co do umowy to na próbnym okresie nie mają obowiązku przedłużenia gdy z końcem umowy ciąża jest młodsza niż 12 tyg ale chyba przekroczysz ten termin ...balenciaga91 gratki ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- yeaah dostałam wyniki bety : 2083 mIU/ml
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2015-03-17 o 19:27 |
|
|
|
#214 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I widziałam wyniki bety, śliczne Cytat:
![]() Cytat:
Ja też dziś odebrałam betę - 166,39 termin wg om wychodziłby mi na koniec listopada, ale synka urodziłam tydzień przed tp, córkę 3 tygodnie przed, więc pewnie i teraz nie donoszę do planowanego ![]() Co do pracy, to na szczęście nie mam zmartwienia, bo A. jestem jeszcze na macierzyńskim Umowa kończy mi się w połowie 2017, więc wszystko w czasie wyjdzie dobrze, uff
|
|||
|
|
|
#215 | |
|
Przyczajenie
|
Witam Was ponownie, nie było mnie tu trochę, a tu już 8 strona! Gratuluję wszystkim nowym Mamusiom
U mnie skończyło sie wszystko szczęśliwie, tylko z małą niespodzianką. Zamiast podejrzewanej ciąży pozamacicznej na USG moim oczom ukazały się... dwa pęcherzyki Wszystko wskazuje na to, że będę mamą bliźniąt. Jednemu bije już serduszko, a drugi jest trochę młodszy i musi nadrobić Tak dla pewnosci mam jeszcze przyjść na USG w ten piątek, ale to już raczej formalność.Cytat:
Od tego czasu miałam uczucie kamienia w żołądku, żyłam na bagietkach, precelkach i kiwi jedzonych po kęsie- aż do kolejnego weekendu. Najgorsze było to, że jednocześnie byłam głodna jak wilk, ale z drugiej strony niedobrze było mi na samą myśl o przełknięciu czegokolwiek. Teraz jem już w miarę normalnie, bo odkryłam, co mi nie służy. A, no i musiałam usunąć stary płyn do mycia naczyń i zamienić go na miętowy ![]() Jeśli chodzi o ból piersi, na który większość z Was narzeka, to też nie jestem wyjątkiem. Są takie obolałe i ciężkie, że wieczorne zdjęcie stanika to okropny ból. Staniki zaczynają powoli robić się ciasne i odstawać od mostka, więc szybko wdrożyłam smarowanie olejkiem migdałowym. Mam nadzieję, ze nie za późno. Miałam tez przez piersi problemy ze spaniem. Musiałam zamówić poduszkę w kształcie "U" dla kobiet w ciąży. Na razie pomaga zbudować strategiczny dołek , później przyda się do ustabilizowania pozycji na lewym boku i karmienia. Polecam ![]() Zastanawiałam się, jak to jest u Was, czy też zaczyna Wam już być niewygodnie np. w obcisłych spodniach? Nie wiem, czy to kwestia ciąży bliźniaczej? To przecież dopiero 9 tydzień. Niemniej jednak nawet TŻ obiektywnie czuje, że zrobiłam się bardziej okrągła w dole brzucha. |
|
|
|
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do objawów, to u mnie narazie na szczęście bezobjawowo, ale to jeszcze dosyć wcześnie nie tak jak u większości z Was
|
|
|
|
|
#217 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja musiałam po północy zjeść kanapkę tak mi w brzuchu burczalo .
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje bliźniaków
![]() Ja dziś dostałam pierwszych porannych mdłości....czuję sięjak na cieżkim kacu, na dodatek jestem alergikiem i nie moge przyjmowac lekó więc zdycham na katar wizyta u alergologa dopiero 20 kwietnia Jutro mam wizytę u ginekologa
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Elisabeth, gratuluję bliźniaków! Cudna wiadomość
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję wam tych mdlosci i wymiotów, ja na szczęście (jeszcze) nie mam, w pierwszej ciazy wcale nie mialam, ciekawe czy teraz tez mnie ominą
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Podczytuję Was już od jakiegoś czasu i wreszcie postanowiłam się przywitać ![]() Jestem w 7 tygodniu, termin mam na 2 listopada. Niestety doświadczyłam już przykrych zdarzeń, a mianowicie w sobotę dostałam silnego krwawienia ze skrzepem, byłam już pewna najgorszego, jak mąż wiózł mnie do szpitala, to umarłam milion razy! Na szczęście okazało się, że wszystko jest w porządku, serduszko biło i bije! Zatrzymali mnie na obserwację, codziennie robili USG i wczoraj wypisali do domu. Mam się oszczędzać i dużo odpoczywać. Mimo wszystko nie potrafię się wyzbyć lęku i co trochę patrzę na wkładkę... Mam nadzieję, że spędzimy tutaj milutko razem czas
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Dzikasliwka, gratuluję i oszczędzaj się ile tylko mozesz, a lęk jest naturalny, teraz już cały czas będziemy się martwic o nasze malenstwa, do końca życia...
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
Cynamon Ty farciaro
mnie z synkiem mało męczyło, ale konkretnie. Z córą za to do 20 tc mnie mdliło paskudnie, ale ani razu nie zwymiotowałam Dzika Śliwka gratulacje przede wszystkim! Dobrze, że wszystko miało dobry finał i oby następny raz w szpitalu dopiero był na porodówce za 7 miesięcy Korzystam póki mam energię, pomyłam okna, uprałam firanki, pozmieniałam pościel, jeszcze odkurzę, pomyję podłogi i poprasuję wieczorem
|
|
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
Oszczędzam, oszczędzam
Już mnie tyłek od leżenia boli |
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dzisiaj mam sporo energii i juz lazienke wyszorowalam, a nieraz mam tak, ze wstac mi sie nie chce bo zawroty glowy jak tylko rusze tylek i ciemno przed oczami
|
#227 |
|
Rozeznanie
|
A pobolewa Was brzuch czasem? Ja mam takie ćmiący lekki ból,podobny jak do tego na okres. Lekarz mi powiedział, że to normalne, ze tak pobolewa.
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, pobolewa mnie brzuszek ale nie caly czas, w ogole jakies tam rewolucje się robią bo nieraz cmi, nieraz kluje, a nieraz ciągnie
|
#229 |
|
Rozeznanie
|
No ja też tak mam, trwa to chwilę dosłownie.
Przed chwilą miałam ochotę na naleśniki, a teraz to bym kurczaka po wietnamsku zjadła
|
|
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
Mnie narazie nic, czasem zakłuje, trochę ciągło jak na @ przedwczoraj
U Was już ma prawo, bo macie starsze ciąże, więc zaczyna się rozciągać wszystko A ja w ogóle apetytu nie mam narazie, ale to chyba z emocji... |
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Hej gratuluję bliźniaków. Serduszek i bet.
Nie wiem czy nie za szybko do Was napisałam bo od kilku dni powtarzam t testy i kreska taka słaba... Ciągle. Dziś byłam na becie, czekam na wyniki. Być może będziemy musiały się pożegnać :-( |
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martw się, będzie napewno wszystko dobrze... daj znać jak beta
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaa beta 50.63!! Jakiś 3-4 tydzień
Ale jestem szczęśliwa |
|
|
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() A ja chciałabym do Was dołączyć Starałam się z mężem od roku. Od stycznia odpuściłam, zaczełam się odchudzać a tu 1 marca nie zjawiła się @. Czekałam później na nią ponad tydz bo przed terminem @ byłam strasznie przeziębiona. Kochałam się z TŻ może z 2 razy i to w takie dni moim zdaniem niepłodne.. A tu wyskoczyły 2 kreski ![]() Jedynie czego sie obawiam to, że podczas przeziębienia piłam Apap hot do rozpuszczania i 2 razy Vicks.. Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam małemu.. Źle się z tym czuję.. ale tyle co się starałam i nic nie było. A teraz nawet nie chciałam mieć dziecka, miałam zrobić badania na płodność a tu taka niespodzianka. Jutro idę do lekarza 1 raz. Mam nadzieję że serduszko będzie biło i dołącze do Was aż do listopada
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Słodkaaa, niepotrzebnie się stresowalas
Dzika Ropucha, gratulacje i witamy w naszym wątku! Daj znac jak wizyta
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
Słodka beta ok, czyli niepotrzebnie się stresowalas
. Kiedy miałaś OM? Dzika Ropucha witaj
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
Dzika Ropucha gratulacje!!
To napewno dla Was i tak wielka radość, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę swoją drogą coś w tym jest, że dopiero jak głowa odpuści to się udaje... Mnie też pykło dopiero w cyklu, który totalnie olałam ![]() Mało tu aktywnych dziewczyn, mam nadzieję, że się trochę rozbujamy ![]()
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mysle ze musi minąć troche czasu, wszystkie listopadowe mamuski dotrą, stworzy się jakaś tabelka to wtedy zacznie się dziać na całego
|
#240 |
|
Zadomowienie
|
No tak ja dopiero jutro planowałam testować
![]() gdyby mnie nie podkusiło to ciągle żyłabym w błogiej nieświadomości
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.

, później przyda się do ustabilizowania pozycji na lewym boku i karmienia. Polecam 

swoją drogą coś w tym jest, że dopiero jak głowa odpuści to się udaje... Mnie też pykło dopiero w cyklu, który totalnie olałam