Mamusie Listopadowe :-) część I! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-19, 09:15   #301
Słodkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe :-) część I!

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
No widzisz super, najważniejsze ze zadzialalo, a pierwszy szok juz minął u Ciebie? Ja pomimo że staralam się i chcielismy drugie dzieciatko nie moglam się jakos wewnętrznie uspokoic przez kilka dni po ujrzeniu II, tyle emocji
Jestem w szoku, że z testami i mierzeniem temp udało się w 1 cyklu.
O poprzednia ciążę staraliśmy się na czuja 9 miesięcy.

Mam ochotę wszystkim powiedzieć. W szczególności Mężowi. Ale muszę poczekać jeszcze parę godzin

Jadę zaraz do laboratorium po odbiór wczorajszych wyników :-D
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 10:26   #302
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Zaliczyłam pierwsze z rana po śniadaniu
Masakra...

Kochane napiszcie mi prywatne wiadomości kto chce być na pierwszej stronie. Imię, wiek i tp z om

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 10:30   #303
Ol Ka
Raczkowanie

Hej,
Na razie jestem tu w wątku z doskoku. Muszę się pożalić...wzięło mnie straszne przeziębienie Mega źle się czuję. Leżę praktycznie cały czas a chusteczki schodzą hurtowo. Leczę się jedynie herbatami owocowymi z miodem i cytryną.
Mam do Was jeszcze pytanie. Czy muszę robić Betę jeżeli mam już w zasadzie pewność, ze jestem w ciąży. Tzn 2 testy wyszły pozytywnie no i jestem już prawie 3 tyg po spodziewanej @ ? I nie wiem czy isć zrobić w poniedziałek przed wizyta w srode, żeby mieć wyniki dla gina czy nie jest to konieczne i dopiero ona mi da skierowanie na badania?
Miałam iść wczoraj do lekarza, ale powiedziała mi, że ten tydzień to najwcześniej kiedy powinnam przyjść więc postanowiłam poczekać jeszcze tydzień, żeby wizyta była już jakaś konkretna.

Edytowane przez Ol Ka
Czas edycji: 2015-03-19 o 10:31
Ol Ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 10:41   #304
cynamon_
Zakorzenienie

Ol ka, ja Ci powiem ze w pierwszej ciąży wcale nie robilam bety, i lekarz nawet nic o tym nie wspomniał. Teraz w drugiej tez nie robie póki nie dzieje się nic niepokajacego, tfu tfu, odpukać w niemalowane dla mnie bylby to tylko niepotrzebny stres, oczywiście decyzja nalezy do Ciebie. A na przeziębienie polecam jeszcze mleko z czosnkiem i miodem to naturalny antybiotyk, ja się tym wyleczylam
Stary 2015-03-19, 10:42   #305
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Masakra...

Kochane napiszcie mi prywatne wiadomości kto chce być na pierwszej stronie. Imię, wiek i tp z om
Zara napiszę

Cytat:
Napisane przez Ol Ka Pokaż wiadomość
Hej,
Na razie jestem tu w wątku z doskoku. Muszę się pożalić...wzięło mnie straszne przeziębienie Mega źle się czuję. Leżę praktycznie cały czas a chusteczki schodzą hurtowo. Leczę się jedynie herbatami owocowymi z miodem i cytryną.
Mam do Was jeszcze pytanie. Czy muszę robić Betę jeżeli mam już w zasadzie pewność, ze jestem w ciąży. Tzn 2 testy wyszły pozytywnie no i jestem już prawie 3 tyg po spodziewanej @ ? I nie wiem czy isć zrobić w poniedziałek przed wizyta w srode, żeby mieć wyniki dla gina czy nie jest to konieczne i dopiero ona mi da skierowanie na badania?
Miałam iść wczoraj do lekarza, ale powiedziała mi, że ten tydzień to najwcześniej kiedy powinnam przyjść więc postanowiłam poczekać jeszcze tydzień, żeby wizyta była już jakaś konkretna.
Nie musisz robić bety. Ja w poprzedniej ciąży nie robiłam ani razu.
Który tydzień wychodzi Ci wg OM?
Stary 2015-03-19, 10:43   #306
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra...

Ja sie zglosze dopiero po pierwszej wizycie co by nie zapeszyc
Stary 2015-03-19, 10:56   #307
Ol Ka
Raczkowanie

Cytat:
Ol ka, ja Ci powiem ze w pierwszej ciąży wcale nie robilam bety, i lekarz nawet nic o tym nie wspomniał. Teraz w drugiej tez nie robie póki nie dzieje się nic niepokajacego, tfu tfu, odpukać w niemalowane dla mnie bylby to tylko niepotrzebny stres, oczywiście decyzja nalezy do Ciebie. A na przeziębienie polecam jeszcze mleko z czosnkiem i miodem to naturalny antybiotyk, ja się tym wyleczylam
Tak mi się właśnie wydaje, że Beta jest zamiast testu z moczu. I nie będę robić, w zasdazie nic się nie dzieje niepokojącego, wszystko jest ok, żadnego krwawienia itp, poza tym, że zaczęło mnie delikatnie mówiąc odrzucać od jedzenia No i jeszcze teraz to przeziębienie.... Chciałam uniknąć czosnku z miodem i mlekiem bo wiadomo za dobre to nie jest ale chyba mnie nie ominie
Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Zara napiszę

Nie musisz robić bety. Ja w poprzedniej ciąży nie robiłam ani razu.
Który tydzień wychodzi Ci wg OM?
wychodzi mi 6, 5 tyg. Więc jak pojde do lekarza to będę w 7 + 2 dni.
Stary 2015-03-19, 10:58   #308
wonderka
Zadomowienie

Hej, chciałabym nieśmiało dołączyć do waszego grona

Miałam OM 15 lutego a termin porodu póki co na 22 listopada.
Ciąża udała się w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek. Tydzień temu wróciłam z nart i tam testowałam z 2 razy i po powrocie do domu również. Testy na urlopie wychodziły negatywne, te domowe także ale coś mnie tknęło bo zauważyłam cień cienia 2 kreseczki. I poszłam zrobić betę

Ze środy wyszła 176 a z dzisiaj już 586. Ładny przyrost, który mnie troszkę uspokoił. Generalnie ciągle trzyma mnie stres bo jakiś czas temu poroniłam (ciąża również ze złotego strzału) i ciągle mam obawy aby się to nie powtórzyło.

A tak w ogóle to mam za ponad miesiąc 32 lata i to moje pierwsze bobo będzie. Jestem z Gdańska.

Mam nadzieję, że znajdę u Was wsparcie i opieprzycie mnie czasem jak będę popadać w lekką paranoje.

Witam się gorąco!
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 11:02   #309
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Mi termin wg bbf wychodzi na 22 listopada. Może będzie więc strzelec jak mamusia :-D choć ja czuję że byłby to może nawet grudzień. Ze względu na pozna owulke.
A Ty kiedy miałaś ostatnia @?
19.02 No tak, jak Ty masz późniejsze owulacje, to i maluszek może dłużej niż to mówią zwykłe wyliczenia posiedzieć w brzuchu a od którego jest strzelec?

Cytat:
No widzisz super, najważniejsze ze zadzialalo, a pierwszy szok juz minął u Ciebie? Ja pomimo że staralam się i chcielismy drugie dzieciatko nie moglam się jakos wewnętrznie uspokoic przez kilka dni po ujrzeniu II, tyle emocji
Ja też, dopiero wczoraj w nocy spokojnie usnęłam ...

Cytat:
Jadę zaraz do laboratorium po odbiór wczorajszych wyników :-D
Wracaj z dobrymi wynikami

Cytat:
Masakra...

Współczuję
Ja zaczekam jeszcze tydzień jak gin potwerdzi ciążę na wizycie

Cytat:
Napisane przez Ol Ka Pokaż wiadomość
Hej,
Po 1. też tak miałam w ciąży z córą, złapało mnie paskudne przeziębienie na samym starcie. Wspomagaj się jeszcze prenalenem i paracetamolem
po 2. tak jak cynamonowi, mnie też przy żadnej ciąży nie kazał robić bety, robiłam tylko dla własnej wiadomości, więc gin tym bardziej, że już jesteś 3 tyg. po terminie @ pewnie też nie będzie kazał robić

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Wonderka gratulacje!!! Musi być wszystko dobrze
Stary 2015-03-19, 11:11   #310
Słodkaaa
Zakorzenienie

Amelia, odebrałam wyniki - wg ich norm jestem w 3-4 tygodniu. Jutro powtórzę bęte, zobaczymy przyrost

Strzelec jest od 22 listopada Może będzie grudzień jak ja

Nie ma innej opcji - ta ciąża musi się udać
Stary 2015-03-19, 11:17   #311
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Amelia, odebrałam wyniki - wg ich norm jestem w 3-4 tygodniu. Jutro powtórzę bęte, zobaczymy przyrost

Strzelec jest od 22 listopada Może będzie grudzień jak ja

Nie ma innej opcji - ta ciąża musi się udać
Gratulacje!!!! Napewno pięknie przyrasta, ja to wiem!
Łoo to ja się już nie załapię na strzelca raczej z początku grudnia jesteś? zawsze masz szansę przenosić i zrobić sobie prezent na urodziny
Stary 2015-03-19, 11:20   #312
Słodkaaa
Zakorzenienie

Tak, ja mam urodziny 13 grudnia 30 w tym roku
Obiecałam soebie, że do 30 muszę mieć pierwsze dziecko. Oby moje modły zostały wysłuchane.

Nie chciałabym przezywać straty raz jeszcze
Stary 2015-03-19, 11:25   #313
cynamon_
Zakorzenienie

Slodkaa, napewno będzie wszystko dobrze, musimy wierzyć w siebie i w nasze malenstwa
Stary 2015-03-19, 11:30   #314
Amelia16
Zadomowienie

Dokładnie, musimy myśleć pozytywnie! Wspieramy
Stary 2015-03-19, 11:35   #315
wonderka
Zadomowienie

Dziękuję Ja na razie nie mam żadnych objawów. Troszkę częściej chodzę do toalety i wieczorem piersi są ciężkie jak kamienie. U mnie dopiero 5 tydzien ( 4 t i 3 d) więc bardzo wcześnie.

Brak objawów oczywiście mnie przeraża! ;(
Ale mimo wszystko zmuszam się do myślenia pozytywnie.
Stary 2015-03-19, 11:39   #316
Amelia16
Zadomowienie

Dziewczyny, kiedy mówicie swoim rodzinom o dobrej nowinie? Widziałam wcześniej, że sporo z Was myśli o zbliżających się świętach... My mamy w sobotę urodziny Synka na których będą wszyscy najbliżsi i chociaż z Tż umawiałam się, że przekażemy w święta to zaczyna wymyślać, żeby to zrobić przy najbliższej okazji... Nie wierzę w zapeszanie, ale jemu się tak strasznie pali o dwóch poprzednich też poleciał od razu mówić, nie zdążyłam nawet pomyśleć.......

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Dziękuję Ja na razie nie mam żadnych objawów. Troszkę częściej chodzę do toalety i wieczorem piersi są ciężkie jak kamienie. U mnie dopiero 5 tydzien ( 4 t i 3 d) więc bardzo wcześnie.

Brak objawów oczywiście mnie przeraża! ;(
Ale mimo wszystko zmuszam się do myślenia pozytywnie.
Yyy Kochana, to ja Ci powiem tak - ciesz się, że narazie bezobjawowo jak Cię złapie to nie będziesz wiedziała od czego zacząć wymienianie co dokucza (czego oczywiście nie życzę) To jeszcze cały czas wcześnie, na swoim przykładzie powiem Ci, że z synkiem do 10 dnia po terminie @ nie zorientowałam się, że w ogóle jestem w ciąży, a z córą jeszcze przed spodziewaną @ już bolały mnie piersi po bokach i miałam wrażliwie powonienie co ciąża to inaczej się przechodzi poczekaj z tydzień-dwa i już widzę Twojego posta jak piszesz: ale mnie dziś zmuliło....
Stary 2015-03-19, 11:42   #317
cynamon_
Zakorzenienie

My zamierzamy w święta powiedzieć
Stary 2015-03-19, 11:49   #318
Słodkaaa
Zakorzenienie

Ja cały czas wierze, że bedzie dobrze

Witaj Wonderka

Ja nie wiem kiedy powiemy rodzinie. Tzn moja mama już wie Męzowi powiem dzisiaj... NO nie moja wina, że go nie było
Wiem na pewno, że nie będziemy się spieszyć z ta informacją, pomni niedawnych wydarzeń... Gdzie później musieliśmy do każdego dzwonić i tłumaczyć... Nie było to łatwe...
Stary 2015-03-19, 12:05   #319
wonderka
Zadomowienie

Tak, tak wiem że to głupie Wczoraj chlipałam mężowi w rękaw, że chciałabym rzygać. A on tylko, że zwariowałam już całkiem

Ja chcę powiedzieć w święta, ponieważ planuję (hehe) mieć pozytywne nastawienie, nie wierzyć w zabobony, że coś zapeszę, to nie będę czekać do końca I trymestru.
Stary 2015-03-19, 12:53   #320
izz_85
Przyczajenie

Amelie- Brojek ma 14m-cy prawie i właśnie doskonali sztukę samodzielnego chodzenia . Z tymi rączkami wycuagniętymi przed siebie wygląda jak małe zombie )))

Wczoraj byłam w pracy zanieść zaświadczenie o ciąży. Sensacja była , bo jeszcze z macierzyńskiego i urlopów nie zdążyłam wrócić, a tu pewnie znowu L4 będzie (w-ki szkodliwe i brak możliwości przeniesienia na inne stanowisko).
A Wy, dziewczyny, kiedy powiecie w pracy?

Siedzę sobie z kawką na balkonie, słoneczko świeci, ptaszki śpiewają ))) (uważajcie na przebarwienia słoneczne na twarzy- kremy w wysokimi filtrami polecam!)

Miłego popołudnia!
izz_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 13:08   #321
dzikasliwka
Rozeznanie

My swoim rodzicom powiedzieliśmy od razu. Wtedy też powiedziałam swojej siostrze i przyjaciółce i okazało się, że przyjaciółka też w ciąży, tydzień dłużej

No, a potem trafiłam do szpitala... a że wtedy własnie miała być rodzinna imprezka z dziadkami to TŻ im też powiedział. Noi potem troszkę się rozniosło, bo jednak jak leżało się w szpitalu i teraz trza na siebie chuchać, to już nie ma co ukrywać. Tym bardziej w pracy...
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 13:23   #322
beautifuldream
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny! Chciałabym do Was dołączyć. Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży!! Tak bardzo wyczekiwanej i upragnionej (rok starań po poronieniu). Od razu wczoraj poszłam na bętę- wynik 104,55 (2 dni po spodziewanej @). Termin porodu wg. kalkulatorów to 26 listopad (21 listopada mam urodziny ) Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie i że z tą ciążą wszystko będzie dobrze

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 13:35   #323
Ol Ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Hej, chciałabym nieśmiało dołączyć do waszego grona

Miałam OM 15 lutego a termin porodu póki co na 22 listopada.
Ciąża udała się w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek. Tydzień temu wróciłam z nart i tam testowałam z 2 razy i po powrocie do domu również. Testy na urlopie wychodziły negatywne, te domowe także ale coś mnie tknęło bo zauważyłam cień cienia 2 kreseczki. I poszłam zrobić betę

Ze środy wyszła 176 a z dzisiaj już 586. Ładny przyrost, który mnie troszkę uspokoił. Generalnie ciągle trzyma mnie stres bo jakiś czas temu poroniłam (ciąża również ze złotego strzału) i ciągle mam obawy aby się to nie powtórzyło.

A tak w ogóle to mam za ponad miesiąc 32 lata i to moje pierwsze bobo będzie. Jestem z Gdańska.

Mam nadzieję, że znajdę u Was wsparcie i opieprzycie mnie czasem jak będę popadać w lekką paranoje.

Witam się gorąco!
Moje też pierwsze, mam lat 27 i też się boję

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny! Chciałabym do Was dołączyć. Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży!! Tak bardzo wyczekiwanej i upragnionej (rok starań po poronieniu). Od razu wczoraj poszłam na bętę- wynik 104,55 (2 dni po spodziewanej @). Termin porodu wg. kalkulatorów to 26 listopad (21 listopada mam urodziny ) Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie i że z tą ciążą wszystko będzie dobrze
Hej

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Swoją drogą ja się zastanawiam czy powiedzieć rodzinie w święta o ciąży bo różne może jeszcze być, będzie to dopiero niecały 9 tc.
Zobaczę jeszcze jak będzie sytuacja wyglądać po wizycie u lekarza no i przed samymi świętami.
A Wy na jakim etapie będziecie mówiąc o ciąży?
Stary 2015-03-19, 13:40   #324
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

hej ale super, że Wam się udało
Ja też jestem po poronieniu, w listopadzie straciliśmy Córeczkę
Zielone światło na starania dostaliśmy w lutym i tadam wcześniej staraliśy się 9 miesiecy.

Ja tez jestem przerażona i boje się. Ale mam nadzieję, że tym razem dotrwam z listopadówkami do końca
Stary 2015-03-19, 13:42   #325
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

My powiedzieliśmy rodzicom, teściom, rodzeństwu w 5 tyg. Zawsze obiecałam sobie, że zaczekam do 12 tyg ale to była taka radość, takie emocje

Witam nowe mamusie U mnie też jest strach bo 28 lat skończę w niedziele i to też moje pierwsze dzieciątko będzie

Damy radę, trzeba

Tak swoją drogą, nigdy by mi nie przeszło przez myśl, że będę miała małego skorpiona :P Nie wiem jak to ogarnę bo podobno są bardzo niegrzeczne Nie znam nikogo z pod tego znaku ;p

Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-03-19 o 13:44
Stary 2015-03-19, 14:19   #326
beautifuldream
Rozeznanie

Ja jestem skorpionem i zawsze byłam grzeczna. Z resztą do tej pory rodzice nie mają ze mną żadnych problemów. Brat też jest skorpionem i też nigdy problemów z nim nie było. Ma 30 lat i potrafi się jeszcze przytulić do mamy i powiedzieć kocham Cię. Dzieci nie są niegrzeczne, bo są skorpionami, pannami czy wagami, tylko są takie jakie je wychowamy

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
hej ale super, że Wam się udało
Ja też jestem po poronieniu, w listopadzie straciliśmy Córeczkę
Zielone światło na starania dostaliśmy w lutym i tadam wcześniej staraliśy się 9 miesiecy.

Ja tez jestem przerażona i boje się. Ale mam nadzieję, że tym razem dotrwam z listopadówkami do końca
A skąd wiesz, że to była córeczka? Była to aż tak duża ciąża?

Wojtuś jest już z nami
Stary 2015-03-19, 14:22   #327
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem skorpionem i zawsze byłam grzeczna. Z resztą do tej pory rodzice nie mają ze mną żadnych problemów. Brat też jest skorpionem i też nigdy problemów z nim nie było. Ma 30 lat i potrafi się jeszcze przytulić do mamy i powiedzieć kocham Cię. Dzieci nie są niegrzeczne, bo są skorpionami, pannami czy wagami, tylko są takie jakie je wychowamy [COLOR="Silver"]

W tamtym roku jak moja szwagierka rodziła to jej ginekolog powiedziała pewną mądrą rzecz z którą też się zgadzam ale ja w to wierzę A mianowicie, 50% to charakter z danego znaku zodiaku a 50% to wychowanie rodziców ;d Oczywiście nie trzeba się zgadzać ale jak mówiłam, ja wierzę

W każdym razie pocieszyłaś mnie

Muszę się ogarnąć żeby wyjść do ludzi uh

Zuzia już na świecie

Stary 2015-03-19, 14:29   #328
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]
A skąd wiesz, że to była córeczka? Była to aż tak duża ciąża?
Robiliśmy badania genetyczne t był 11 tydzień...
Stary 2015-03-19, 14:36   #329
beautifuldream
Rozeznanie

Ja poroniłam w 8tygodniu w domu. Moje dziecko poleciało do sedesu. Także nie dowiedzieliśmy się jaka płeć. W 7tyg. dostałam plamień, okazało się, że dziecko się źle rozwija i tętno jest za słabe. Ale nie będę się tu o tym rozpisywać, bo nie chcę nikogo straszyć Mam nadzieję, że wszystkie szczęśliwie doczekamy listopada W tedy wstawimy zdjęcia naszych maluchów Tego sobie i Wam wszystkim życzę

Wojtuś jest już z nami
Stary 2015-03-19, 14:41   #330
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja poroniłam w 8tygodniu w domu. Moje dziecko poleciało do sedesu. Także nie dowiedzieliśmy się jaka płeć. W 7tyg. dostałam plamień, okazało się, że dziecko się źle rozwija i tętno jest za słabe. Ale nie będę się tu o tym rozpisywać, bo nie chcę nikogo straszyć Mam nadzieję, że wszystkie szczęśliwie doczekamy listopada W tedy wstawimy zdjęcia naszych maluchów Tego sobie i Wam wszystkim życzę

Ja miałam zabieg, bo ciąża obumarła. Chociaz podczas pobytu w szpitalu zaczęłam krwawić.

Aleeee masz rację nie wolno nam wspominać złych chwil. Trzeba iśc do przodu. Nasze Aniołki będą czuwać nad rodzeństwem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości