Marcowe Mamy 2015 cz. X - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-19, 12:46   #2611
Magnifica
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Mnie pokuszono od rana na wizazu ptysiem. Ale nie było, to napoleonkę mam. Miała być też dla Tż, ale nie doczekałaby na pewno jego powrotu z pracy ...
Mogę się zamienić, bo mam ptysia zapasowego, a chętnie bym zjadła napoleonkę
Ja tez coś czuję, że prima aprillis to będzie ten dzień jednak
Stary 2015-03-19, 12:47   #2612
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Witajcie!!
Miałam w nocy plamienia,wróciłam ze szpitala bo byłam na konsultacji i otwiera się szyjka dlatego to jest. I mam jakiegoś grzybka,dostałam globulki:/
Mam czekać na akcje albo położyć się w przyszłym tygodniu bo mamy w karcie ciąży między 18marca A 27 termin więc nie wiadomo kiedy. Ale mam już ciągle twardnienie I W nocy pobolewa to może coś ruszy. Już mnie to zaczyna męczyć będę Was nadrabiać kochane zaraz
super, moze cos sie zacznie u ciebie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 12:48   #2613
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
trzeba sie ruszyc ale od jutra ja nie moge
To ja Cię nie zostawię samej i poczekam z Tobą do przyszłego tygodnia
Stary 2015-03-19, 12:48   #2614
crystal25
Zakorzenienie

ptysie napoleonki, a u nas w cukierni jedynie znane mi eklerki no to kit kata znow zjem bo przez was mi sie chce slodkiego

Ide dzis do fryzjera ale nie wiem czy nie zepsuje sobie fryzury, az strach , a ja jak zawsze nie jestem zdecydowana co do koloru ;(
Stary 2015-03-19, 12:50   #2615
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
ptysie napoleonki, a u nas w cukierni jedynie znane mi eklerki no to kit kata znow zjem bo przez was mi sie chce slodkiego

Ide dzis do fryzjera ale nie wiem czy nie zepsuje sobie fryzury, az strach , a ja jak zawsze nie jestem zdecydowana co do koloru ;(
Włosy nie ręka, odrosną jakby co ;-) A zmiany zawsze dobrze robią A o jakim kolorze myślałaś?
Stary 2015-03-19, 12:50   #2616
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie!!
Miałam w nocy plamienia,wróciłam ze szpitala bo byłam na konsultacji i otwiera się szyjka dlatego to jest. I mam jakiegoś grzybka,dostałam globulki:/
Mam czekać na akcje albo położyć się w przyszłym tygodniu bo mamy w karcie ciąży między 18marca A 27 termin więc nie wiadomo kiedy. Ale mam już ciągle twardnienie I W nocy pobolewa to może coś ruszy. Już mnie to zaczyna męczyć będę Was nadrabiać kochane zaraz
Chyba nie ma sensu leżeć w szpitalu. Zostań w domu, zrelaksuj się, ja też miałam plamienia od rozwierania szyjki

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 12:51   #2617
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
To ja Cię nie zostawię samej i poczekam z Tobą do przyszłego tygodnia

dziekuje za wsparcie
Stary 2015-03-19, 12:51   #2618
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
No 25 mamus jeszcze czeka ale tutaj kilka mam w ogóle się nie udziela.. Co z Missandei czy lejdi aga?

O rety wrocilam ze spaceru 40min +pączek heh ale plecy mnie już tak bolały ze masakra i brzuchol stwardnial ;/a teraz leżę i kwitne na kanapie
Ale mi narobiłaś ochoty na pączka. O matko, dawajcie pączka...
Ja ze słodyczy to tylko ciasteczka owsiane w siemieniem lnianym.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 12:54   #2619
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
No mam nadzieję ze faktycznie pójdzie gładko, skoro juz takie wszystko zaawansowane, byle nie za szybko Zaczyna mnie brzuch pobolewc, a jeszcze nie dojechalam do domu.

Ja po poprzednim porodzie szybko zatesknilam za brzuszkiem

Skąd wiesz, ze lek do Aga miała cc? Wszystko u niej dobrze?

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Lejdi_aga
Pisała kiedyś, że ze względu na wcześniejsze przejścia, ma planowane cc

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Hej,
oddałam dziecko ojcu i gotuję obiad. Mały dzisiaj marudny, pospał troche sam a teraz widzę, że śpi na rękach tatusia. Ech, a planowałam, że dziecko będzie spało tylko w swoim łóżeczku.
W międzyczasie poczytam co u was.

GRATULACJE!!!!! Witamy Natalkę na świecie

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Spokojnie, urodzisz i Ty
Na razie korzystaj i się wyśpij i zjedz coś zakazanego przy kp

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Ja też, ale było boooosko

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

No co ty, przecież masz jeszcze czas. Na kiedy masz termin?

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Współczuję kolki. U nas ODPUKAĆ! na razie spokój.
Jak się nazywają te kropelki??

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Już tak szybko jej odpadł? Czym go przecierałaś?
W szpitalu i w domu octeniseptem. Ale to raczej zasługa naswietlan w inkubatorze, to wysuszylo jej pępek

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 13:03   #2620
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Włosy nie ręka, odrosną jakby co ;-) A zmiany zawsze dobrze robią A o jakim kolorze myślałaś?
najwyzej bede wygladac kijowato przez jakies dwa trzy miesiace
Wysylam zdiecia, i dodam ze jestem nie zdecydowana czy baleyage czy jeden kolor, i nie jestem pewna czy nie bede wygladac gorzej niz teraz a chcialabym za godzine dwie sie ruszyc i pojsc zrobic wlosy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg l.jpg (44,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg o.jpg (124,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg make-up.jpg (72,4 KB, 14 załadowań)
Stary 2015-03-19, 13:06   #2621
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Pisała kiedyś, że ze względu na wcześniejsze przejścia, ma planowane cc

W szpitalu i w domu octeniseptem. Ale to raczej zasługa naswietlan w inkubatorze, to wysuszylo jej pępek
Wiem, że pisała, ale właśnie się zastanawiałam, że względu na to, co przeszła,czy wszystko się dobrze skończyło tym razem, skoro nic nie pisze...

Ewidentnie rozkręca mi się ból brzucha, ale taki miesiączkowy. W razie w idę się wykąpać, bo już się napaliłam na porodzik i mam nadzieję, że naprawdę się ruszy coś. Pewnie jak się zacznie, to będę krzyczeć, że ja jednak nie chcę rodzić

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 13:07   #2622
DezireOrient
Raczkowanie

Cytat:
Chyba nie ma sensu leżeć w szpitalu. Zostań w domu, zrelaksuj się, ja też miałam plamienia od rozwierania szyjki
Dziewczyny, ciągły ból w krzyżach to może już znaczyć początek? Teraz mnie boli..

DezireOrient jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 13:09   #2623
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ciągły ból w krzyżach to może już znaczyć początek? Teraz mnie boli..
mysle ze tak

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Wiem, że pisała, ale właśnie się zastanawiałam, że względu na to, co przeszła,czy wszystko się dobrze skończyło tym razem, skoro nic nie pisze...

Ewidentnie rozkręca mi się ból brzucha, ale taki miesiączkowy. W razie w idę się wykąpać, bo już się napaliłam na porodzik i mam nadzieję, że naprawdę się ruszy coś. Pewnie jak się zacznie, to będę krzyczeć, że ja jednak nie chcę rodzić
niech sie dzieje za pozno bedzie, na krzyczenie chce do domu :P
tez myslalam o lejdi aga... mam nadzieje pomimo wszystko dobrze sie wszystko skonczylo i tuli maluszka.
Stary 2015-03-19, 13:10   #2624
smv
Zakorzenienie

Mi się wszystkie trzy podobają! Mi się marzy znowu blond... Juz kiedyś byłam ale włosy mi strasznie się lamaly bo rozjasniacz mi masakra robił ;/ ale może zacznę od delikatnych pasek i powoli powoli.. Crystal idź się zrób na lachona koniecznie sie pochwal.

Mo właśnie lejdi aga to pamiętam ze cc miała zaplanowane ale nie odzywa się.. A Missandei to już któryś wątek od niej cisza. Uważam że należałoby zrobić jakiś ordnung.
Stary 2015-03-19, 13:13   #2625
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się wszystkie trzy podobają! Mi się marzy znowu blond... Juz kiedyś byłam ale włosy mi strasznie się lamaly bo rozjasniacz mi masakra robił ;/ ale może zacznę od delikatnych pasek i powoli powoli.. Crystal idź się zrób na lachona koniecznie sie pochwal.

Mo właśnie lejdi aga to pamiętam ze cc miała zaplanowane ale nie odzywa się.. A Missandei to już któryś wątek od niej cisza. Uważam że należałoby zrobić jakiś ordnung.
bedzie sexi lachon akorat do porodu jeszcze nosek przypudruje i bedzie gitara Ja kiedys mialam ciemny braz ale lepiej sie w jasnych czuje no i TZ lubi no to wiadomo hehe rozjasniaczem to ja tez spalilam wlosy, nigdy wiecej lepiej jak piszesz delikatnie schodzic z koloru
Stary 2015-03-19, 13:13   #2626
smv
Zakorzenienie

A ty jesteś chyba i tak naturalna blondynką co nie?
Stary 2015-03-19, 13:19   #2627
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A ty jesteś chyba i tak naturalna blondynką co nie?
chyba tak po odrostach moge tak stwierdzic ale nie pamietam bo za dlugo juz farbuje
to taki zmieszany blond, bo pod sloncem troche rudawy mi wychodzil zawsze
Stary 2015-03-19, 13:20   #2628
DezireOrient
Raczkowanie

Bo boję się że to już, byłam w tym szpitalu, lekarz mnie zbadał i nie mówił nic tylko ze szyjka powoli zaczyna się otwierać. Ale krzyże bolą ciągle i brzuch się napina,i mam te plamienia. DORADZCIE BO JUZ MÓJ TZ MÓWI ŻE JA NIEPOTRZEBNIE PANIKUJE

DezireOrient jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 13:22   #2629
smv
Zakorzenienie

Ja się zacznę robić szarą blondynką. Niestety geny po tacie spowodowały ze w wieku 23lat zaczęłam siwiec a teraz to w ogóle.. A do fryzjera nie lubię iść bo nigdy nie osiągam tego co bym chciała. Tak jak np n A tych zdjęciach co wstawilas - kiedyś wzielam podobne a przyszłam z brzydkim żółtym czymś dopiero ten Szampon fioletowy mi włosy odżółcił
Stary 2015-03-19, 13:25   #2630
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
najwyzej bede wygladac kijowato przez jakies dwa trzy miesiace
Wysylam zdiecia, i dodam ze jestem nie zdecydowana czy baleyage czy jeden kolor, i nie jestem pewna czy nie bede wygladac gorzej niz teraz a chcialabym za godzine dwie sie ruszyc i pojsc zrobic wlosy
Pierwszy najfajniejszy

Cytat:

Daj nam znać jak na ip będziesz jechać

Stary 2015-03-19, 13:25   #2631
smv
Zakorzenienie

Cytat:
Bo boję się że to już, byłam w tym szpitalu, lekarz mnie zbadał i nie mówił nic tylko ze szyjka powoli zaczyna się otwierać. Ale krzyże bolą ciągle i brzuch się napina,i mam te plamienia. DORADZCIE BO JUZ MÓJ TZ MÓWI ŻE JA NIEPOTRZEBNIE PANIKUJE
Moja gin powiedziała ze jeśli bóle nie mijają i nasilają się i pojawiają skurcze co 5 min to jechać. Plamienie jest naturalnym procesem przygotowywujacym szyjkę do porodu. Spokojnie Dezire. Idź do wanny, posiedz trochę w niej. Pokrec bioderkami zjedz coś rozluznij się. Mi brzuch tez twardnieje i też plamilam i Też mam już bóle ale się nie nasilają wiec luzik. Obserwuj się. Ponoć TYCH BOLI NIE DA SIĘ PRZEGAPIC
Stary 2015-03-19, 13:27   #2632
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

sama bym panikowala. Lekarz mowi ze nic, a wyjdzie ze przy takich bolach za kilka godzin bedziesz miec spore rozwarcie, moze wez kapiel, i odpoczywaj, czekaj jak bole sie nasila, bardziej niz odczuwasz teraz, to wtedy warto pojechac jeszcze raz, jak czujesz ze nie bedziesz z bolu mogla wytrzymac. Jak dla mnie to jest poczatek porodu, ja to bym traktowala gdybym odczuwala to co ty. To oczywiscie moje zdanie, niech inne mamusie powiedza co mysla

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Pierwszy najfajniejszy

Daj nam znać jak na ip będziesz jechać

dziekuje ja to chyba dam fryzjerce trzy zdiecia i niech kombinuje a jak przekombinuje to bede krzyczec na nia ciezarnej sie nie denerwuje
Stary 2015-03-19, 13:28   #2633
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie, nawet jeżeli to już, to przecież to jest zupełnie naturalna sprawa. Nic złego się nie dzieje. Powoli się spakuj, najedz, ogarnij i jeżeli nie będzie przechodzilo, to na ip

Stary 2015-03-19, 13:32   #2634
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się zacznę robić szarą blondynką. Niestety geny po tacie spowodowały ze w wieku 23lat zaczęłam siwiec a teraz to w ogóle.. A do fryzjera nie lubię iść bo nigdy nie osiągam tego co bym chciała. Tak jak np n A tych zdjęciach co wstawilas - kiedyś wzielam podobne a przyszłam z brzydkim żółtym czymś dopiero ten Szampon fioletowy mi włosy odżółcił
Ja raz trafilam na taka fryzjerke bez wyobrazni, chcialam fajny kolor pamietam przyszlam ze zdieciem, a ta mi ciemny braz i sciela polowe wlosow raz tez wyszlam z taka grzywka ze wstyd bylo na ulice wychodzic Ogolnie sama sie farbuje na blondy ale ostatnio mi kolor nie wyszedl moze przez hormony w ciazy jesli to mozliwe, bo mial byc jasniutki a wyszedl zolciutki, a ze mam urodziny na dniach to zazyczylam sobie wizyte u fryzjera zeby wygladac jak czlowiek Ja tez szybko bede siwiec chyba , mama ma 43 lata a juz od dawna siwe wlosy chowa pod farba
Stary 2015-03-19, 13:38   #2635
nouvelle2
Zakorzenienie

Wstawilismy mała na taras w wózku na 15 minut chyba jej się spodobało, bo śpi snem kamiennym
Cytat:
Ja raz trafilam na taka fryzjerke bez wyobrazni, chcialam fajny kolor pamietam przyszlam ze zdieciem, a ta mi ciemny braz i sciela polowe wlosow raz tez wyszlam z taka grzywka ze wstyd bylo na ulice wychodzic Ogolnie sama sie farbuje na blondy ale ostatnio mi kolor nie wyszedl moze przez hormony w ciazy jesli to mozliwe, bo mial byc jasniutki a wyszedl zolciutki, a ze mam urodziny na dniach to zazyczylam sobie wizyte u fryzjera zeby wygladac jak czlowiek Ja tez szybko bede siwiec chyba , mama ma 43 lata a juz od dawna siwe wlosy chowa pod farba
Ale masz młoda mame ja ufam tylko mojej przyjaciółce fryzjerce i do nikogo innego nigdy w życiu nie pójdę

Stary 2015-03-19, 13:51   #2636
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Lejdi_aga13 miała już dawno cesarke a Missandei się nie udziela juz od dawna. Może bym zrobiła porządek na liście i przeniosla kilka mam do zaginionych?

No to można powiedzieć, że jestes juz praktycznie na wylocie

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Zatesknilam za ciążą, za ruchami... chyba chciałabym jednocześnie mieć mała za zewnątrz i w brzuchu
zdecydowanie można porządek zrobić

a ja tam za ciążą nie tęsknie, wolę obecny stan

Cytat:
Hej,
oddałam dziecko ojcu i gotuję obiad. Mały dzisiaj marudny, pospał troche sam a teraz widzę, że śpi na rękach tatusia. Ech, a planowałam, że dziecko będzie spało tylko w swoim łóżeczku.
W międzyczasie poczytam co u was.

GRATULACJE!!!!! Witamy Natalkę na świecie

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Spokojnie, urodzisz i Ty
Na razie korzystaj i się wyśpij i zjedz coś zakazanego przy kp

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Ja też, ale było boooosko

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

No co ty, przecież masz jeszcze czas. Na kiedy masz termin?

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Współczuję kolki. U nas ODPUKAĆ! na razie spokój.
Jak się nazywają te kropelki??

sab simplex

Cytat:
Wstawilismy mała na taras w wózku na 15 minut chyba jej się spodobało, bo śpi snem kamiennym

Ale masz młoda mame ja ufam tylko mojej przyjaciółce fryzjerce i do nikogo innego nigdy w życiu nie pójdę
moja też śpi jak zabita po spacerach
Stary 2015-03-19, 13:51   #2637
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
zdecydowanie można porządek zrobić

a ja tam za ciążą nie tęsknie, wolę obecny stan

sab simplex

moja też śpi jak zabita po spacerach
To kogo przenosimy do zaginionych?

Stary 2015-03-19, 13:53   #2638
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

niedlugo na spacerki bedziecie wychodzily
dziekuje mama nas mlodo urodzila, mam starsza siostre o dwa lata ( 27 lat )
w Polsce tez mialam zaufanego fryzjera jak mi macal wlosy to czulam sie jak w snie hihi i robil dokladnie to co chcialam a tutaj to tragedia jakas..... wole polskich fryzjerow z nimi chociaz sie dogadam co i jak ;( a tutaj to sie smieje do TZ ze ich mozna podzielic na takich co pracuja na produkcji i robia jak sie nauczyli z ksiazek bez wyobrazni albo jak w tesco na miesnym , albo prywatnie, ale to juz kosztuje tyle ze ja nawet bym migreny dostala :P
Stary 2015-03-19, 13:55   #2639
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
No to opisuje.
O 2.30 w mocy obudzil mnie skurcz. Myslalam, ze to przepowiadacze, bo jak dotad mialam ich niewiele i lekkie albo moze nie czulam. Probowalam zasnac. Ale sie nie dalo. To zaczelam je liczyc i byly tak co 10 min mniej wiecej. To mysle poobserwuje.Rano mialam mie wizyte na ktg u lekarki. Skurcze byly reguralne, zaczely byc co 8 min to obudzilam tz i mowie dzwon, ze nie bedziesz w pracy i pojedzmy sprawdzic, bo cos zaczyna sie dziac. On od razu wstal i sie ubiera i zbiera, ja mowie na spokojnie. Wstalam, umylam sie, ubralam, mowie torbe dopakuj i wezmiemy na wszelki wypadek. Widzial, ze mnie bola skurcze tak, ze musze sie skupic na oddechu i przeczekac je. Ale pomiedzy moglam robic wszystko normalnie. Tz pytal czy wolac taxi, my may do szpitala jakies 15 min piechota, 20 min wolnym tempem. I mowie,ze pojdziemy, bo tylko na skurcz musze przystanac, a tak to luz. W razie bedziemy lapac po drodze. Wzial tore i w droge.

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Cd. (z tel sie zle pisze).
Gdzies 6.50 bylismy w szpitalu i tam na spokojmie mowie, ze sie cos zaczyna dziac. Polozna powiedziala,ze zrobimy ktg. Ubralam ten pas, a ona zebym sie jeszcze rozebrala to zbada i zobaczymy jak to wyglada. Nawet nie wlaczyla maszyny tylko od razu mowi, ze szybko idziemy na sale porodowa, bo tu juz dobre 9 cm i rodze. To ze wszystkimi tobolami idziemy. I o 8.13 mala juz byla na swiecie. Akcja niecale 1,5 godz. Znieczulenia oczywiscie nie bylo, bo za pozno jak ja przyszlam z 9 cm. I to na wlasnych nogach W szpitalu wszyscy sie nie mogli nadziwic, polozne przy porodzie pytaly czy cwicse joge, bo jesgem zrelaksowana wrecz i usmiechnieta, a inne sie dra i placza przy 3 cm. Bolalo konkretnie przy partych dopiero, mialam wrazenie, ze mocniej nie moge juz przec, a one kazaly. Ale udalo sie. Kilka szwow mam, ale bardzo szybka akxja byla i rozciagalo sie wszystko szybko i to dlatego.
W szpitalu opieka dobra, warunki super, wszystko bylo, jedzenie przynoszili
Hehe ale mega pozytywny poród super ze tak lajtowo poszlo, poproszę taki następny w opisie, super sie czyta)))
My po spacerze i wyzycie u ginekologa, jak mnie dotknal w rane po cc to myślałam ze wyskoczę razem z fotelem, a wydawało sie ze tak pięknie sie zagoilo
Stary 2015-03-19, 13:56   #2640
crystal25
Zakorzenienie

dobra..... nie mam odwagi ale ide sie robic na lachona, pozniej nozki ogole, bo wiecie mam mala nadzieja ze dzis zaczne rodzic
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości