|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Ja tez boje sie kombi :P nam podoba sie toyota verso
|
#3902 |
|
Zadomowienie
|
Ja kombi nie lubie nie podobaja mi sie
narazie mamy podciwego passata i nie zapowiada sie na zmiane a szkoda
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od początku bardzo wierzyłam, że nasz zarodek z nami zostanie jak już mi Go włożyli i został. Powiedz przyjaciółce, żeby zaczęła pić olej lniany budwingowy (w aptece się kupuje) i jej mąż. Jest świetny na komórki jajowe i na zdrowe plemniczki (sprawdzone na moim mężu). W ogóle to jakbyście miały jakieś pytania odnośnie in vitro to służę pomoca na priv Warto walczyć Moja walka trwała 6,5 roku i cały czas wierze w moją kruszynkę. A ile się już starają? Bardzo CI dziękuję za kibicowanie namKuapouszko to dobrze, że sie starasz lezeć. Wiem, że Ci ciężko, bo masz córeczkę. Kurczę z tym wylotem to w ogóle najgorszy czas teraz na to:/ Kurde współczuję CI sytuacji. JA mogę teraz CI napisac, ze bym została na Twoim miejscu w Polsce jezeli chodzi o krwiaka, ale nie jestem na Twoim miejscu i nie wiem jak tęsknisz za mężem, jak czujesz się sama z problemem, na ile wazne są sprawy które masz do załatwienia itd Ja CI kibicuję z całego serca ze względu chociażby na to, że zmagamy się z tym samym cholerstwem. Bardzo CI współczuję sytuacji, bo jesteś między młotem a kowadłem. Mam nadzieję, ze wszystko się dobrze skończy. Leż ile wlezie, nie dźwigaj
Gabrysia 9. 10. 2015r. Edytowane przez mala29lll Czas edycji: 2015-03-19 o 18:38 |
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wytrzymałam i ukroiłam, i mnie pokarało - umieram, jest pycha, ale po tym kawałku mam dość na tydzień
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Elvegirl - dzieki
u mnie w szpitalu niestety dramat, wiec pojade tam.Oliath - jadlabym!! |
|
|
|
#3906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesz się, że nie widzisz. Okrutna to Oliath, że nam takie pyszności pokazuje
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath wyslij nam po kawalku
![]() a ja mam juz trzeci raz opryszczke w ciagu 2tyg. ledwo mi zeszla juz mam znowu cale usta w bąblach. ciekawe czy mozna aftinem posmarowac zawsze to mi pomagalo...
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
A próbowałaś pastą cynkową? Wiem, że siostra ją stosowała na opryszczkę.
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czosnek mi nie pomagal. ![]() a zapomnialam Wam powiedziec, niby dzwonilam do rejestracji i umowilam wizyte na wtorek, ale dzwonilam tez do tego gina na kom (bo mial wziac urlop i chcialam sie upewnic, juz raz poszlam na darmo) powiedzial, zeby jutro z rana przyjsc tak wiec albo jutro bede przeszczęśliwa albo gorzej zalamana.
|
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pasta cynkowa tez na pryszcze fajna, bo zasusza i leczy
|
|
#3914 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No niestety czasem te wybory są naprawdę trudne, wiele rzeczy niestety przemawia za tym żeby jechać - jeszcze doszedł fakt ze szwagier musi na półtora tyg pojechać w delegacje i bylibyśmy bez samochodu a przy dziecku to średnio bezpieczne i w ogóle jakby się coś działo a to wieś jednak; / Dzięki dziewczyny za wsparcie i zrozumienie bo dla mnie to trudna decyzja i boję się, naprawdę się boje; / ;* Cytat:
|
|
|
#3915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odnośnie cery i wyglądu ogólnie to w pierwszej ciąży kwitłam , teraz wyglądam kiepsko, cera fe i cała jakaś taka mizerna jestem. Mam przeczucia że będzie chłopak mimo to. Oliath śliczne masz córeczki! A mąż pewnie wie co robił skoro taki pewien że będzie syn ![]() Ja się dzisiaj parszywie czuję, jakby ktoś ze mnie krew wypompował, jutro chyba skoczę na badanie krwi zobaczyć czy moja anemia żyje własnym życiem czy zadziałał na nią burak i pokrzywa... Kciuki za jutrzejsze wizyty! Tyle pisałyście że mi pouciekało co miałam komu jeszcze odpisać....
|
|
#3916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bozzz jak jutro wrócę to w sobotę tylko obiad mężowi zrobię i leżę juz do poniedziałku; )
|
|
|
#3917 |
|
wkręcona :)
|
Dziewczyny wy tak szybko piszecie, że trudno być na bieżąco
![]() Kuapouszka jeśli mówisz, że twój lot konieczny to leć tylko uważaj na siebie i na maleństwo! Amelie tzrymamy kciuki za jutrzejszą wizytę... ale jestem pewna że wszytsko będzie oki
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Kuapouszka my też mamy Skodę super
Daj znać koniecznie po locie czy wszystko ok. Jak będziesz leciała to masz możliwość w pozycji chociaż półleżącej? Wtedy może ta zmiana ciśnień nie będzie tej krwi wypychała tak za zewnątrz drastycznie. Ja leciałam tylko egipskimi liniami lotniczymi to nie wiem jak to w innych jest
|
#3919 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale laski Tez chce taka Cytat:
U mnie zero, tylko mdlosci Nawet rano jak szlam do pracy to w drodze prawie zwymiotowalam na srodku ulicy... Cytat:
Cytat:
My mamy i kochamy BMW Serii 5 - szybkie, duze, pojemne, coz chciec wiecej ![]() Dziewczyny, ja dzis tez po badaniu - i jest super A to malec sie tak po prostu schowal, w najdalszy rog pecherza i az musialam doopsko wyginac zeby usg zalapalo Jestem w 10tyg, dokladnie 9t4d i dzidziol idealnych wymiarow 2,8mm, jestem przeszczesliwa Ladne tetno (ale nie wiem ile, znowu zapomnialam spytac Mam juz karte ciazy i w niej wpisana jako pierwsza poprzednia wizyta (7 tydz). Kolejne badanie 13.04. i to bedzie prenatalne, bede wtedy w 13t1d ![]() Wgl TZ byl dzis ze mna Zapytalam gina wprost czy moze wejsc i on ze jemu to bez roznicy, "na kazdej wizycie moze mnie TZ ogladac" No to go zawolal na usg i jak ladnie wszystko tlumaczyl: tu glowka, tu raczki, nozki, serduszko, kosmowka, nawet przeplyw krwi w pępowinie Tetna dal posluchac, TZ zachwycony, warto zabrac faceta Mam sliczne foto naszego miska, jutro wrzuce bo dzis juz padam z nog.
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-03-19 o 21:08 |
||||
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Pasztetnik dobrze, ze wszystko ok
Wrzuć jutro fotkę. Ja tak lubię oglądać zdjecia z USG i zawsze marudzę żebyście wrzucały
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Pasztetnik- super, ze wszystko ok.
Twój dzidziol przerósł mojego ![]() echh chyba przestane sie udzielac, bo jeszcze bardziej sobie cos wkręcam. |
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój gin rygorystycznie podchodzi do tego, 14t0d by u niego nie przeszło, dlatego pytam CRL ma być 45-84 mm, bo dla tych długości podane są obowiązujące normy ![]() Super że tak radośnie Wam wizyta poszła! ![]() Zgadzam się w kwestii Kuapouszki, napisałaś dosadniej i krócej dokładnie to, co czuję
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-03-19 o 21:34 |
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Zazdroszczę wszystkim których życie jest spokojniejsze i nie muszą wybierać; /
|
|
|
#3925 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę Ci z całej mocy, żebyś za 4mce mogła powiedzieć nam o ciązy i musi się udać! Dobrze, że masz rodzinkę i dzieciaczka, który mocno Cię kocha Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do krwiaka, to pani doktor jedynie kazała się oszczędzać. Ale w sumie to może oznaczać co innego dla każdego. Ja to zrozumiałam jako nie dzwiganie i nie uprawienie jakiegos WFu ![]() Czytałam, że jakieś tam badania wskazują, że leżenie plackiem też niekoniecznie jest dobrze, bo powoduje zastój krwi w macicy. Nie wiem co tam u mnie się dzieje, bo ja żadnych plamień nie miałam od tego pierwszego i jedynego razu. Jak na USG, które mam za tydzień okaże się, że krwiak urósł to chyba oleję pracę i tyle. Chociaż w takim wypadku nie dostanę kasy za czas niepracowania. W wypadku zwolnienia lekarskiego dostałabym za tydzień pensję w wysokości niewiele większej od mojej dniówki, także nie bardzo byłoby mnie stać na takie wolne. No ale póki co jestem dobrej myśli. Cytat:
Cytat:
Oliath piękne masz córki ![]() kasiapruszkow dziękuję ![]() A ja też mam wzdęcia, zwł na wieczór. ![]() Kuapouszko osz co za cholerstwa te krwiaki! Skoro wybrałaś lecieć, tzn że tak będzie najlepiej. Są sprawy, których się nie przeskoczy. A po drugie myślę, że lot nic złego dzieciaczkowi nie zrobi, bo jest coraz silniejszy. Załóż sobie jakąś podpaskę na wypadek krwawienia i tyle. Jak w UK będziesz miała jakieś wątpliwości jak dzidzia, jedź prywatnie na USG i sprawdz co się dzieje. Wiem że to pewnie ponad 100 funtów, ale będziesz spokojniejsza. A później już leżenie tylko i tyle. A może do Was do UK przyjechać ktoś z Polski do pomocy? Żeby małą się zająć i Ciebie odciążyć? Kurde jak tak czytam to wszystko to też boję się co z moim krwiakiem. Też leciałam z powrotem do UK i nie mam pojęcia co się tam w środku dzieje a nie chcę się nakręcać. Badziewne krwiaki
Edytowane przez frik frik Czas edycji: 2015-03-19 o 23:50 |
|||||
|
|
|
#3926 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja tez, wgl najfajniej zawsze obejrzec jak ma sie porownanie do zdjec z poprzednich wizyt; jak widze fote swojej 2mm kropki-pecherzyka to mi sie nie chce wierzyc ze przez miesiac taki mis urosl ![]() Cytat:
Przestan swirowac kobieto, masz wszystko w normie, ladne serduszko i misiak i rozmiar nawet tydzien w przod czy tyl to przeciez jak w terminie ![]() Cytat:
![]() Wgl na genetyczne zamierzam pojsc pare dni wczesniej jeszcze do jakiegos innego gina, bede spokojniejsza jak dwoch oceni ![]() Cytat:
U mnie bedzie 13t1d, mam nadzieje ze nie za pozno Ale i tak chce pare dni wczesniej pojsc na genetyczne do jakiegos innego gina, swojemu ufam ale wole dwa
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-03-20 o 07:09 |
||||
|
|
|
#3927 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz mi powiedzial ze przez zmianę ciśnienia narażamy się na krwotok przy krwiakach - dzidzi nic nie musi się stać. .. jestem juz umówiona na pon rano na usg u polskiego lekarza tyko po to żeby sprawdzić czy w wszystko ok mam nadzieje ze nic się dziś nie stanie. .. A ty juz wrocilas tak ?---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Cytat:
jestem z Tobą myślami i trzymam kciuki za przyszłe maleństwo; *
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Pasztetnik przydaloby mi sie. ale mam nerwice lękowa to troche mnie usprawiedliwia. waza sie moje losy, jestem pierwsza do lekarza niby od 8, ale przyjdzie pewnie na 8.30. prosze o mocne kciuki, bo cala noc niespalam i sie trzese
|
|
|
|
#3929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, to już zaraz trzymaj się i nie strachaj
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On jeszcze taki ma śmieszny akcent i ciągle uśmiechnięty. Chyba Turek... nie wiem. Ma na imię Elli. Fajny facet. Tak pozytywnie nastawia mimo kłopotów. Powiedział, że mogę jeszcze plamić, bo to zlatuje. No i czasem leci mimo, że leżę. Powiedział, że jeszcze do niedawna z krwiakami to do szpitala tylko na patologię i tam już nie ma zmiłuj. GOnili do leżenia![]() W ogóle każde plamienie odbiera mi humor. Wczoraj na wieczór też poleciało, a jak wkładałam Lutkę to i wyjęłam skrzep. A się kur... wystraszyłam. Nie pierwszy taki skrzep. Ten miał wielkość jak krwiak, który mi został i może oczyściło się to miejsce i będzie sie już goić więc teraz tym bardziej ważne leżenie, żeby tego nie naruszać. Zaraz melisę walnęłam i w kimę, żeby się nie denerwować, bo tego też lekarz zabronił, zeby nie podnosić ciśnienia krwi i nie powodować skurczy macicy z tych nerwów, ale to łatwo powiedzieć eh... Amelie powodzenia na wizycie. NA pewno będzie wszystko dobrze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

...[COLOR="Silver"]
Warto walczyć

zawsze to mi pomagalo...

Mam juz karte ciazy i w niej wpisana jako pierwsza poprzednia wizyta (7 tydz). Kolejne badanie 13.04. i to bedzie prenatalne, bede wtedy w 13t1d 

Przestan swirowac kobieto, masz wszystko w normie, ladne serduszko i misiak i rozmiar nawet tydzien w przod czy tyl to przeciez jak w terminie
, to już zaraz