Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-19, 21:37   #631
Truskawka31
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)

Śliczne body już niedługo do mnie przyjedzie
http://allegro.pl/body-kr-rekaw-ca-z...172367081.html

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
A taki sok wyciskany z kranikiem mozna kupic tez w biedronce..i tez jest smaczny- choc tam to chybatylko czysty jablkowy
Tak, jabłkowy - pyszny
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 22:04   #632
Aviskowa
Zadomowienie

Właśnie zrobiłam listę ubranek w rozmiarach i już wiem, że w roz 56 muszę dużo dokupić. Dużo lepiej sytuacja kształtuje się w roz 62 i 68. Jutro męża wyciągnę i pojedziemy do sh oraz Pepco zakupię wszystko do zamknięcia rozmiaru 56.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 22:04   #633
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Haha... przestancie gadac o jedzeniu,bo ja juz zjadlam paczke mentosow,poprawilam paczka chipsow ale to do spoly z mezem... i wlasnie mi sie grzeja placuszki z kurczaka i sos pieczarkowy... ale to ciagle nie to...

A tak w ogole to jestem juz po usg i przeczucie mnie nie mylilo- bede miec druga core... Zuzanka oczywiscie na usg szalala,az doktor zaczal do Niej gadac i soe rozkraczyla...
A mojaz po powrocie do domu zaczal,sie zastanawiac jakie my imie wymyslimy dla trzeciej dziewczynki... skoro,teraz bylo,tyle,dyskusji..
A potem stwiedzil,ze do trzech razy sztuka a potem mozemy adoptowac chlopca
Przypomniałaś mi, że kupiliśmy dziś fruittellę, mąż mi tu już kima, muszę go obudzić bo gdzieś mi ją schował

Gratulacje dla dziewczynkikla ski:

Znowu mam tyle nadrabiania... ale miałam teraz gorący tydzień, wycieczki po lekarzach ale już wszystko załatwione, dziś jeszcze byłam u tego gina prywatnie - Bogu dzięki! Do tamtego już nie wrócę. Badania w porządku, pomierzył małą dokładnie, wszystko dobrze no i wizyta trwała 40minut, a nie minutę jestem mega zadowolona i uspokojona przede wszystkim

Co do Waszych zachcianek, to mi już chyba przeszło jak jeszcze miałam mdłości to miałam takie fazy, że przez tydzień jadłam np. fetę, albo pasztet, albo śliwki. A teraz czasem mam jakieś zachcianki, ale jakoś to ogarniam i zapominam.
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 22:11   #634
maga9
Raczkowanie

Tez sie witam w nowym watku,ale pedzicie,po prostu niemozliwe dla pracujacej osoby by nadazyc
nawet tylko czytac was juz nie daje rady, a wpisac cos czasem..nie sposob wejsc w slowo wam
poki co u mnie i synka ok stresuje sie ale czuje go ostatnio wiecej i czesciej wiec troche mi lepiej..co 2 tyg szpital na sprawdzenie teraz.u mnie to 1.5godz jazdy w jedna strone,no ale wole jezdzic niz sie stresowac..do tego z dobrym wiatrem 3 godz w szpitalu,tak sa zdezorganizowani..
jesli bedzie tajna grupa na fb to tez sie piszenapisze na priv..na fb nikomu nie daje znac,ani o ciazy ani o sobie za duzo.uzywam go do ciekawych artykulow ewentualnie by sie posmiac jak znajomi cos fajnego wrzuca..nie jestem osoba ktora lubi duzo pokazywac ze swojego zycia,chyba ze jestem z kims blisko.ale w ciazy to ogolnie odsunelam sie troche od znajomych itd,zawinelam sie w bezpieczny 'kokon' i przezywac wole ciaze sama ze soba,no i tz oczywisciedo tego duzo pracy i tyle na glowie,zle dzieki temu nie msyle za duzo i sie mniej stresuje niz gdybym mniej robila..
ja przestalam sie wazyc,wole nie wiedziecstaram sie zdrowo odzywiac,choc nie zawsze to wychodziale chce widziec ze rosne,bo wiem ze mlody rosnie,a w zeszlym roku wcale nie mialam duzego brzucha z poprzednim synkiem i sie cieszylam- a wyszla tragedia..
maga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 22:11   #635
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Cześć ojej, ja dzisiaj miałam wyjazdówkę od rana, wchodzę wieczorem na forum a tu się cuda dzieją :P Jak byłam w szpitalu w odwiedzinach dzisiaj to jedna rehabilitantka do mnie mówi: "Pani to już chyba końcóweczka?" na co ja oczy jak 5zł i mówię "Nie, termin mam na połowę lipca" na co ona jeszcze bardziej zdziwiona "A taki duży się ten brzuch wydaje"
Już nie chciałam jej tłumaczyć, że to może przez tę ciasną bluzkę, bo nie mam w czym chodzić w niedzielę w obwodzie miałam 82cm
Ja to mam na odwrót, mało kto zauważa, że w ciąży jestem. Brzuch jeszcze nie jest duży, mała jest mała a też dopiero 3 kilo do przodu, może przez to. Bo już doła łapałam przed wizytą, że może coś nie tak, że wszyscy mówią, że brzuch mały.
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 22:13   #636
Aviskowa
Zadomowienie

Pytanie za 100 punktów. Kolejne.
Jakie rodzaje ciuchów kupujecie w rozm 56 ? I ile sztuk ?
-Śpioch bez rękawów
-Śpioch z długim rękawem
-bodziak
-bodziak z długim rękawem
-bluzeczka z krótkim
-bluzeczka z długim
-skarpetki
-czapki/ opaski
-spodenki
-bluza

A i jeszcze jedno. Jak szybko dziecko wyrasta z rozmiaru 56 ? Oczywiście uśredniając. Miesiąc będzie nosić taki rozmiar czy krócej ?

Edytowane przez Aviskowa
Czas edycji: 2015-03-19 o 22:15
Stary 2015-03-19, 22:19   #637
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Haha... przestancie gadac o jedzeniu,bo ja juz zjadlam paczke mentosow,poprawilam paczka chipsow ale to do spoly z mezem... i wlasnie mi sie grzeja placuszki z kurczaka i sos pieczarkowy... ale to ciagle nie to...

A tak w ogole to jestem juz po usg i przeczucie mnie nie mylilo- bede miec druga core... Zuzanka oczywiscie na usg szalala,az doktor zaczal do Niej gadac i soe rozkraczyla...
A mojaz po powrocie do domu zaczal,sie zastanawiac jakie my imie wymyslimy dla trzeciej dziewczynki... skoro,teraz bylo,tyle,dyskusji..
Super! Gratuluję!!!
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 22:20   #638
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Właśnie zrobiłam listę ubranek w rozmiarach i już wiem, że w roz 56 muszę dużo dokupić. Dużo lepiej sytuacja kształtuje się w roz 62 i 68. Jutro męża wyciągnę i pojedziemy do sh oraz Pepco zakupię wszystko do zamknięcia rozmiaru 56.
Ja też zdecydowałam się ostatecznie na ubranka 56 na te pierwsze chwile, nie chcę mieć tylko 62

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
-Śpioch bez rękawów
-Śpioch z długim rękawem
-bodziak
-bluzeczka z krótkim
-bluzeczka z długim
-skarpetki
-czapki/ opaski
-spodenki
-bluza

A i jeszcze jedno. Jak szybko dziecko wyrasta z rozmiaru 56 ? Oczywiście uśredniając. Miesiąc będzie nosić taki rozmiar czy krócej ?
Narazie kupuję bez większego planu, ale widzę, że taki plan powinnam mieć, żeby nie przestrzelić ilości
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 22:22   #639
niezalogowana
Rozeznanie

Dziewczyny, a ochraniacz kupujecie na całe łóżeczko czy tylko na część?

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 22:24   #640
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Dobre z tą koleżanką i całą paczką Ja piątki miałam z mężem za☠☠☠iste To był taki wieczór koncertowy. Puszczaliśmy sobie koncerty, muzę z płyt winylowych, tańczyliśmy, śpiewaliśmy, Adam grał na gitarze elektrycznej, popijaliśmy winko, no i papierosek też był. Kładliśmy się spać grubo po północy. Kojarzę to jak impresję, sen, nasz oldschoolowy tryb życia... Teraz będę śpiewać z synem
Ale fajne piatki

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
My juz kupilismy, tzn kuzyn kypil w ikei i w niedziele nam dostarczy. Komoda sie nazywa Malm z 6 szufladami
Tez kupimy Malmy - biale. W sypialni mam cala serie drewnianych.

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Teraz akurat mamy Sad Sandomierski jabłkowy, ale nie tylko taki kupujemy. Bardzo smakują mi połączenia czarna porzeczka+jabłko albo burak+jabłko. Ostatnio nawet wpadł nam w ręce sok z kiwi, pyyyycha kupujemy najczęściej w Auchan bo tam robimy większe zakupy, ale wiem że jest też w Realu, Tesco, Carefurze. Tylko nie na dziale z sokami, a z owocami i warzywami takie duże kartony 5l i chyba 3l też są.
Popacze za nimi.

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
ostatnio mam fazę na budyń

Jutro rano przyjeźdża na cały dzień TEŚCIOWA. i to o 7 rano, bo podwiezie ją koleżnka która jedzie do pracy a jak będzie wracać to ja zgarnie. Właśnie mi mąż oznajmił, tyle że on będzie w pracy a ja z teściową...
Ja ją toleruję góra 2-3 godziny, nie wiem jak wytrzymam cały dzień. Ona się boi Krzysia, Krzyś jej praktycznie nie zna i reaguje płaczem. Do tego nie lubię jej podejścia do dzieci. Niby chce pomóc a tak serio to dużo więcej zajęć jutro będę miała na głowie. Ma nieciekawy nawyk grzebania po mieszkaniu, i nie przetłumaczysz jej że sobie nie życzę.
Jerzu drogi, ja mojej nie lubie baaaardzo... mam do niej wielki zal o pewna sprawe I nigdy jej przez to nie polubie!!! cale szczescie rzadko ja widuje mimo, ze mieszkamy w jednej wsi I cale szczescie, ze nie ma smialosci niczego komentowac, rozmawiamy tylko o pogodzie

Cytat:
Na szczęście nie mam nutelli, bo po kolacji miałabym pewnie deserek

Ale jestem ostatnio podatna na to co usłyszę albo zobaczę... Dziś na spacerze mijałam jakieś dziecko z lodem to mi się też zachciało i poleciałam na drugi koniec miasta po lody pieszo!
Tylko zarcie I zarcie

Dobrze, ze mu nie zabralas

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Co do lodow- carte dore o smaku creme brule nie są dobre. Po połowie opakowania mogę już tak stwierdzić . Jak po drugiej połowie zmienię zdanie to dam Wam znac
Mowilam kupic HD

Cytat:
Orenzada pychaaaaaa
Jedyne na co mialabym ochote to kaskada - smak dziecinstwa

Cytat:
Z maslem i musztarda hmmm nigdy nie jadlam
Tyle przegrac...

Cytat:
Napisane przez martynka2812 Pokaż wiadomość
Macie jakis pomysl na kolor w pokoju dla dziewczynki? W przyszlym tygodniu chcemy malowac, wiem tylko, ze maz chce jej zrobic chmurki na suficie
U mnie beda 3 sciany w kolorze Powder Pink I jedna Stony Grey z Beckersa.

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 22:25   #641
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam tylko na część.

Stary 2015-03-19, 22:41   #642
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to przez ciaze, ale wlasnie prawie przezylam ekstaze jedzac na kolacje jajko z majonezem i zielona cebulka! Plus chlebek pytlowy! Ech!!
Dawno tego nie jadlam, pycha!!
Mnie dziś mama zaproponowała jajko sadzone, zjadłam na kanapce z białego chleba z masłem. Widziała chyba jak mi wchodziło i zaproponowała drugie oczywiście zjadłam ;P Mam fazę na jajka i jajecznicę ale byłam ok 8 w markecie z fazą na coś nieokreślonego. Wydałam 70zł ale nic tam nie było ciekawego i mam niedosyt jem właśnie loda kaktusa

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
ostatnio mam fazę na budyń

Jutro rano przyjeźdża na cały dzień TEŚCIOWA. i to o 7 rano, bo podwiezie ją koleżnka która jedzie do pracy a jak będzie wracać to ja zgarnie. Właśnie mi mąż oznajmił, tyle że on będzie w pracy a ja z teściową...
Ja ją toleruję góra 2-3 godziny, nie wiem jak wytrzymam cały dzień. Ona się boi Krzysia, Krzyś jej praktycznie nie zna i reaguje płaczem. Do tego nie lubię jej podejścia do dzieci. Niby chce pomóc a tak serio to dużo więcej zajęć jutro będę miała na głowie. Ma nieciekawy nawyk grzebania po mieszkaniu, i nie przetłumaczysz jej że sobie nie życzę.
Mogę Ci tylko życzyć duuuuuużo cierpliwości, choć będzie pewnie trudno

Cytat:

Gratuluję dziewczynki! Ale maż ma ambitne plany

Cytat:
Napisane przez maga9 Pokaż wiadomość
Tez sie witam w nowym watku,ale pedzicie,po prostu niemozliwe dla pracujacej osoby by nadazyc
nawet tylko czytac was juz nie daje rady, a wpisac cos czasem..nie sposob wejsc w slowo wam
poki co u mnie i synka ok stresuje sie ale czuje go ostatnio wiecej i czesciej wiec troche mi lepiej..co 2 tyg szpital na sprawdzenie teraz.u mnie to 1.5godz jazdy w jedna strone,no ale wole jezdzic niz sie stresowac..do tego z dobrym wiatrem 3 godz w szpitalu,tak sa zdezorganizowani..
jesli bedzie tajna grupa na fb to tez sie piszenapisze na priv..na fb nikomu nie daje znac,ani o ciazy ani o sobie za duzo.uzywam go do ciekawych artykulow ewentualnie by sie posmiac jak znajomi cos fajnego wrzuca..nie jestem osoba ktora lubi duzo pokazywac ze swojego zycia,chyba ze jestem z kims blisko.ale w ciazy to ogolnie odsunelam sie troche od znajomych itd,zawinelam sie w bezpieczny 'kokon' i przezywac wole ciaze sama ze soba,no i tz oczywisciedo tego duzo pracy i tyle na glowie,zle dzieki temu nie msyle za duzo i sie mniej stresuje niz gdybym mniej robila..
ja przestalam sie wazyc,wole nie wiedziecstaram sie zdrowo odzywiac,choc nie zawsze to wychodziale chce widziec ze rosne,bo wiem ze mlody rosnie,a w zeszlym roku wcale nie mialam duzego brzucha z poprzednim synkiem i sie cieszylam- a wyszla tragedia..
oj tam bywają przestoje w postach np. jak wizaż nawala ;D ale teraz faktycznie się wątek rozpędził. No i pisz częściej

Cytat:
-Śpioch bez rękawów
-Śpioch z długim rękawem
-bodziak
-bluzeczka z krótkim
-bluzeczka z długim
-skarpetki
-czapki/ opaski
-spodenki
-bluza

To od końca Ci odpowiem: mój synek chodził miesiąc. W szpitalu go zmierzyli, że ma 56, ale zaraz po urodzeniu jeszcze w tych ubrankach pływał, ale nie na tyle by mógł nosić jakiś mniejszy rozmiar. A z ubranek to śpioch z długim rękawem to pewnie chodzi o pajacyki? Bo śpioch to jak takie ogrodniczki wygląda. A pajac to ma właśnie długi rękawek, odpinany po całości i nogawki zabudowane ze skarpetą.

-Śpioch bez rękawów - raczej nie kupię żadnego, bardzo dla mnie były niewygodne
-Śpioch z długim rękawem - pewnie ze 3 sztuki pajacyków będę miała, może 5
-bodziaki - hmm pewnie dokupię kilka sztuk, coś po synu będzie to pewnie łącznie z 10szt po 5 z krótkim i z długim
-bluzeczka z krótkim - raczej sobie odpuszczę. Jak będzie dość ciepło to sam bodziak
-bluzeczka z długim - kupię na pewno kilka sztuk (5?). Dla mnie były wygodne, do tego półśpiochy (czyli takie spodenki ze skarpetką jakby juz)
-skarpetki - ja polecam mieć ich dużo, bo czasem wpakowuje nóżkę dzieć w pieluchę albo przepoci, różnie to bywa
-czapki/ opaski
-spodenki - półśpiochy pewnie też z 5 szt
-bluza - na pewno warto mieć coś na stanie, ja nie polecam z kapturem dla dziecka co tylko leży. Chyba, że na chłodniejszy dzień by założyć ten kaptur na głowę

Cytat:
Miałam na część, planujesz dalej to większe łożeczko? U nas jak się mały turlał to nie uderzał w szczebelki, mamy to 140x70 i miał swobodę. A jak już się dużo zaczął turlać właśnie to ten ochraniacz stał się niebezpieczny bo czasem po jego szaleństwach miał głowę jakoś za ochraniaczem, wyrywał go albo podsuwał do góry to go zdemontowaliśmy.

A jeszcze mam żenujący żart prowadzącego. Wchodzę teraz na kompie a tu link do cz. 2 i mówię do tż, że jaki pech, nie mam linku do trzeciego sezonu (zboczenie serialoholiczki). A on do mnie odpowiada sucharem: "Ale jesteście płodne" ;p

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka

Edytowane przez natetitka
Czas edycji: 2015-03-19 o 22:46
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 22:42   #643
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość

Obczaje te kolorki. W ogole nie mam pomyslu. Chcialam w stylu marynarskim nawet dla dziewczynki, ale maz jak uslyszal od babeczki od usg, ze dziewczynka, stwierdzil, ze bardziej dziewczecy kolor na pewno nie chce fioletu, bezu, blekitu, zieleni ani zolci. Moze malina, ale to chyba za ostry kolor dla niemowlaka

Jest mozliwosc dodania zdjecia z pamieci telefonu? Chcialam slitfocie brzucha pokazac w klubie, ale na patefonie nie moge dodac, do komputera mam utrudniony dostep
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 22:47   #644
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:

jesli bedzie tajna grupa na fb to tez sie piszenapisze na priv
E tam ja pracuje I to jeszcze moja praca wymaga mojej 100% atencji

Dawaj dane

Cytat:
-Śpioch bez rękawów
-Śpioch z długim rękawem
-bodziak
-bluzeczka z krótkim
-bluzeczka z długim
-skarpetki
-czapki/ opaski
-spodenki
-bluza

0
To pajace tak? Jak tak to ok. 5
Ok.10
Ok. 10
1 koszule biala mam
0
Ok. 10par
Ok. 5
Mam dwie pary takich z krokiem obnizonym
2

Cytat:
Czesc

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Mnie dziś mama zaproponowała jajko sadzone, zjadłam na kanapce z białego chleba z masłem. Widziała chyba jak mi wchodziło i zaproponowała drugie oczywiście zjadłam ;P Mam fazę na jajka i jajecznicę ale byłam ok 8 w markecie z fazą na coś nieokreślonego. Wydałam 70zł ale nic tam nie było ciekawego i mam niedosyt jem właśnie loda kaktusa
Tez zjadlam

Highway to Hell
Stary 2015-03-19, 22:47   #645
ewelina1988_20
Rozeznanie

Dzisiaj juz padam a mały dalej sie bawi gada po swojemu i ani myśli o spaniu... Zabiorę go do łóżka to moze zasnie przy mamusi nie piszcie za dużo w nocy bo rano nie dam rady nadrobić
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 22:50   #646
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martynka2812 Pokaż wiadomość
Obczaje te kolorki. W ogole nie mam pomyslu. Chcialam w stylu marynarskim nawet dla dziewczynki, ale maz jak uslyszal od babeczki od usg, ze dziewczynka, stwierdzil, ze bardziej dziewczecy kolor na pewno nie chce fioletu, bezu, blekitu, zieleni ani zolci. Moze malina, ale to chyba za ostry kolor dla niemowlaka
Ja nie lubie kolorow caly dom bym miala na szaro bialo gdybym sama mieszkala w salonie Tz wynegocjowal bezowy

Ostatnio jeden pokoj zrobilismy na szaro I jest swietnie

Highway to Hell
Stary 2015-03-19, 22:55   #647
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie lubie kolorow caly dom bym miala na szaro bialo gdybym sama mieszkala w salonie Tz wynegocjowal bezowy

Szary z jakiej firmy kupiliscie?
Ja myslalam do sypialni farbe Para wziasc sa drozsze ale i lepsze z tego co slyszalam

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 22:56   #648
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Tez kupimy Malmy - biale. W sypialni mam cala serie drewnianych.

Też mam w sypialni komodę malm 6-co szufladową i pół mieszkania pomalowane Beckersem Stony Grey - cudny kolor dzieć przy łóżeczku też będzie miał tą szarość

Będę Mamą

Edytowane przez niezalogowana
Czas edycji: 2015-03-19 o 22:59
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 23:05   #649
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:

Ja również nie lubię kolorów na ścianach. Wszystkie ściany mam białe. Natomiast ja lubię poszaleć z dodatkami, przy białych ścianach jest to łatwe.

Stary 2015-03-19, 23:13   #650
maga9
Raczkowanie

wy tu juz cale zakupy niedlugo skonczycie a ja nie planuje nic kupywac do maja..choc powoli niesmialo spogladam co bedzie potrzebne,jaki wozek wybrac itp.pewnie zrobie rozpiske sobie i pojedziemy z tz na zakupy 1 dnia i wzystko kupi sie za razem.nie lubie zakupow,wole raz i zeby bylo z glowy
wozek chyba znalazlam,mialam kilka na liscie i kazdy przeswitelony +opinie.ciagle koncze na tym jednym.nawet stronke znalazlam gdzie najtanszy jane slalom z matrix light 2 siedzieniem..
maga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 23:19   #651
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
.pewnie zrobie rozpiske sobie i pojedziemy z tz na zakupy 1 dnia i wzystko kupi sie za razem.nie lubie zakupow,wole raz i zeby bylo z glowy
Ja uwielbiam kupować, ale tylko wyprawkę dla Marysi, sprawia mi to ogromną satysfakcję. Co miesiąc dawkuje sobie szczęście.
Ja chciałabym do końca kwietnia- połowy maja mieć już wszystko.

Stary 2015-03-19, 23:25   #652
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Szary z jakiej firmy kupiliscie?
Ja myslalam do sypialni farbe Para wziasc sa drozsze ale i lepsze z tego co slyszalam
Dekoral, nie pamietam nazwy koloru. Ale to taki jasniutki jest, bo na jedna sciane dalismy ciemno szara tapete

Cytat:
Też mam w sypialni komodę malm 6-co szufladową i pół mieszkania pomalowane Beckersem Stony Grey - cudny kolor dzieć przy łóżeczku też będzie miał tą szarość
Ten stony grey bym mogla miec wszedzie

Cytat:
Ja również nie lubię kolorów na ścianach. Wszystkie ściany mam białe. Natomiast ja lubię poszaleć z dodatkami, przy białych ścianach jest to łatwe.
Ja mam wszedzie bialy, bez, szary, tylko w sypialni jedna sciane granatowa. W jednym tylko pokoju Tz uparl sie na kolor i jest zielony do tej pory pokoj byl nieuzywany wiec spoko, a teraz ja sie tam wyprowadzilam z moimi rzeczami i noe moge na to patrzec

Highway to Hell
Stary 2015-03-20, 00:12   #653
Aviskowa
Zadomowienie

Spokojnej nocy.

Stary 2015-03-20, 07:05   #654
gkatarzynka
Zadomowienie

U nas dzis pobudka przed 6...nadrobilam Was z telefonu,ale poodpisuje jak moje dwa Skarby wyjda z domu
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 07:28   #655
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:

A my wlasnie lubimy kolory za to dodatkow mamy niewiele, zazwyczaj czarne, biale i pod kolor scian. Pamietam jak mieszkalam na dole z rodzicami, robilam remont pokoju. Padli, jak zobaczyli moja farbe - karmazynowy przyplyw duluxa teraz zrobimy pokoj malej w delikatnym kolorze, sypialnie chcialabym w mocnych kolorach ale tylko jako dodatek bo bedzie mala
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 07:40   #656
aknaa
Raczkowanie

Ale lecicie w tym wątku, niedługo czerwcówki dogonimy jak tak dalej pójdzie
Ale mi ochoty na te kaktusy narobiłyście ja generalnie jem dużo lodów w ciąży, synek będzie słodka dupka po mamie wy tu o lodach a mnie wczoraj na alpejskie mleczko naszlo. Kupiłam, ale jeszcze nie ruszyłam ani jednego.
Od wczoraj biorę to nieszczęsne żelazo i boję się, że się "zatkam", przed ciążą piłam czasem len mielony i zastanawiam się czy teraz też mogę, co myślicie?
Stary 2015-03-20, 07:45   #657
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
Ale lecicie w tym wątku, niedługo czerwcówki dogonimy jak tak dalej pójdzie
Ale mi ochoty na te kaktusy narobiłyście ja generalnie jem dużo lodów w ciąży, synek będzie słodka dupka po mamie wy tu o lodach a mnie wczoraj na alpejskie mleczko naszlo. Kupiłam, ale jeszcze nie ruszyłam ani jednego.
Od wczoraj biorę to nieszczęsne żelazo i boję się, że się "zatkam", przed ciążą piłam czasem len mielony i zastanawiam się czy teraz też mogę, co myślicie?
Zdecydowanie mozesz. Jak jeszcze do pracy chodziłam to pilam ochronnie na gardlo. Bardziej to jadlam, bo robilam taki kleik- zalany len traktowałm blenerem i dodawałam miód. Pyszne!

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 07:54   #658
aknaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Zdecydowanie mozesz. Jak jeszcze do pracy chodziłam to pilam ochronnie na gardlo. Bardziej to jadlam, bo robilam taki kleik- zalany len traktowałm blenerem i dodawałam miód. Pyszne!
Ja bez dodatków, czasem piłam tak bardziej osłonowo i oczyszczająco na jelita i żołądek. W smaku nie jest złe, tylko wygląd i konsystencja taka hmm... dziwna

Planuje kupić pieluszki tetrowe i flanelowe na allegro, możecie polecić jakiegoś sprzedawcę? Oglądałam tetry w smyku i w pepco, takie cieniutkie, boje się że po wypraniu ich zrobią się szmaty.

Edytowane przez aknaa
Czas edycji: 2015-03-20 o 07:57
aknaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 07:54   #659
elinka21
Zakorzenienie

Wstawac spiochy

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 08:07   #660
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Wstawac spiochy
Dokładnie! Ja od 6 na nogach

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości