Październikowe mamy 2015 część I - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-20, 10:51   #3961
jo_manh
Rozeznanie

Dot.: Październikowe mamy 2015 część I

Cytat:
Napisane przez su$ka Pokaż wiadomość
Taki skrót z wczorajszej wizyty:
Dzidziuś rośnie ładnie, ma trochę ponad 3cm co odpowiada 10tygodniowi, więc wszystko się zgadza
Za 2 tygodnie umówiłam się z lekarzem na usg genetyczne = 250zł i zaproponował mi zrobienie testu PAPPA = dodatkowe 300zł, czyli razem 550zł i nie wiem, nie mam pojęcia czy go robić?? A Wy jak robicie?
Czytałam, ze to tylko prawdopodobieństwo wystąpienia wady u dziecka, a nie stwierdzenie czy ta wada jest czy jej nie ma. Mnóstwo kasy, ale jeśli trzeba to zrobię ten test....Doktor mi mówił, że usg genetyczne wyklucza w 80% wystąpienie wady genetycznej u dziecka, a test PAPPA jest uzupełnieniem i podnosi pewność wystąpienia bądź nie danej wady aż do 98%.... naprawdę zgłupiałam i nie wiem co robić, doradźcie Dodam, że nie mam żadnych chorób genetycznych u siebie w rodzinie, ani u TŻta i mam 27 lat.
Ja sie w pierwszej ciąży nie zdecydowałam na PAPPa i w tej tez podziękuję. To jest tylko przypuszczalne badanie i czytała historie dziewczyn, ktorym wyszło, że jest sporo prawdopodobieństwo którejś z wad i całą ciążę przepłakały, a dziecko urodziło się zdrowe. Nie chcę sie tym stresować, nie widze takiej potrzeby.

A ja się pochwale, bo mam dzisiaj okrągłe 30 urodziny.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 10:52   #3962
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
A rozmiar w ciazy sie duzo zmienia czy tylko brzuch glownie rosnie? Bo w sumie jak teraz mam 36 to 38 bedzie pewnie minimum?
To zalezy czy się dużo źre Są i takie co mają 30 kg więcej łącznie z płodem, wodami itd. Wiadomo, ze swojego ciałka zawsze trochę przybędzie. Ja mam teraz 38-40 zależy co, a pół roku temu było 36 Leki zrobiły swoje. Eeee tam się zgubi
Stary 2015-03-20, 10:54   #3963
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Ja sie w pierwszej ciąży nie zdecydowałam na PAPPa i w tej tez podziękuję. To jest tylko przypuszczalne badanie i czytała historie dziewczyn, ktorym wyszło, że jest sporo prawdopodobieństwo którejś z wad i całą ciążę przepłakały, a dziecko urodziło się zdrowe. Nie chcę sie tym stresować, nie widze takiej potrzeby.

wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
To zalezy czy się dużo źre Są i takie co mają 30 kg więcej łącznie z płodem, wodami itd. Wiadomo, ze swojego ciałka zawsze trochę przybędzie. Ja mam teraz 38-40 zależy co, a pół roku temu było 36 Leki zrobiły swoje. Eeee tam się zgubi
Chcialam dopisac o tym żarciu no czyli w sumue z tym rozmiarem to nie wiadomo hmm

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 10:56   #3964
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ja zrobilam sie ladniejsza i mam corke a cala ciaze wszyscy mowili ze chlopiec bo pieknieje

Wy tu o zmianach samochodu a ja bede sobie robic prawko dopiero mam nadzieje ze z brzuchem pojdzie mi latwiej :P

Chyba kupie malej wozek spacerowke znalazlam BABY JOGGER CITY LITE☠czy ktoras moze go miala?
jesteś pewna, że chcesz się tak stresować egzaminem w ciąży? teraz jest coraz trudniej zdać, nie chcę Cię straszyć ale wiem coś o tym

Cytat:
Jejku jak ja wam współczuję tych stresów.

Ja poki co wogole o tym nie myślę prawie zapomniałam, że w ciąży jestem bo mdłości przeszly innych objawów brak narazie a wizyta dopiero 30. Fakt biore pod uwage ze na tej wizycie moze sie zdarzyc wszystko ale spokojnie czekam, jak bym sie nakrecala to chyba co tydzien byla bym u lekarza hihi.

Tak wiec dziewczyny ktore nie plamia glowa do gory i byle do przodu napewno bedzie dobrze nie ma sie czym martwic :p

Te ktore plamia tez oczywiscie mysla pozytywnie ale wy macie "wymowke" mozecie sie troszeczke martwic, oby nie za duzo bo nie warto napewno bedzie dobrze

Juz nie moge sie doczekac jak zaczniemy pisac o czyms przyjemniejszym
To moze ja troche zmienie temat gdzie zaopatrujecie sie w ubrania ciazowe? Albo gdzie macie zamiar i czy w ogole? Nie ukrywam ze musze myslec juz o jakis wiekszych jeansach najlepiej... i bluzeczkach ktore ukryja brzuszek przynajmniej na poczatku...
Ja też się czuję teraz "nieciążowo" mdłości przeszły , na szczęście nie plamiłam, tylko czuję coraz większy głód
co do ubrań do liczę na sukieneczki skoro głównie w lecie przejdziemy ciążę, teraz jeszcze mieszczę się w rurki ale tylko dlatego że są na rozciągliwej gumce później mam zamiar w leginsach w chłodniejsze dni chodzić nie kupuję nic specjalnie ciążowego, bo płaci się za samo słówko "ciążowe" jedynie co muszę specjalnie szukać to sukienkę na własne wesele, a 2tyg później jeszcze na kuzynki

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny , nie było mnie dawno bo nie mam internetu , router nam nawalił i jest na gwarancji może pod koniec tygodnia już bedzie naprawiony to bede wpadać, ogólnie mamy sie dobrze z maleństwem, jeszcze oszczędny tryb życia mam mieć bo jeszcze maciuśki krwiaczek jest , mam cukrzyce ciążową pozdrawiam Was życzę zdrówka , napiszę jak bede mieć już neta w domu . CAŁUSKI
no w końcu się odezwałaś! jak dobrze, że wszystko w porządku nie rób nam tego więcej

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Oglądacie zacmienie ? przez plyte CD dobrze widac. Jaki spektakularny widok! :O To znak, ze wszystko bedzie dobrze :p Szkoda, ze nie zobacze calego bo musze zmykac do roboty :<
eee ja się tak naoglądałam przez okulary a teraz mnie oczy bolą

Cytat:
Napisane przez su$ka Pokaż wiadomość
ja oglądam przez okulary przeciwsłoneczne i dodatkowo przez kliszę, piękny widok!! następne podobno dopiero za 130 lat!
za 10 lat

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest wszystko dobrze. Boze jak sie ciesze jaka ulga ! lekarz chyba bedzie miał mnie dość, za te moje ciągłe pytania Nic sie nie odkleja, kosmówka ok, dzidzius ok, akurat spał sobie smacznie tętno jest powyzej 120. chował sie jakos tak, ze ciezko go bylo wyłapać na usg i urósł , w środe mial 2,4cm, dzis juz 2,61 cm
na moje pytanie czy na pewno wszystko ok, powiedział tak : "kochana tak naprawde na 100% to po porodzie mozna powiedziec, ze wszystko bylo ok." ma racje, wole to niz mydlenie oczu.
teraz nie wiem. bo zlecil mi wszystkie badania na nfz i mam zrobic w poniedzialek , a we wtorek przyjsc po wyniki i zalozyc karte.
mam karte od tego prywatnego i pewnie wywale ją do kosza..

panikaro dostaniesz w tyłeczek, tylko maleństwo stresujesz

jo_manh- stóweczka kochana !

Edytowane przez malinowa4
Czas edycji: 2015-03-20 o 10:57
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 11:01   #3965
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Sto lat, sto lat bym Ci zagrała, ale może dobrze, ze mnie nie usłyszysz

Ja 25 maja mam 30 dyszki
Stary 2015-03-20, 11:08   #3966
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Też oglądałam zaćmienie . Trochę żałowałam, że maluszek nie może zobaczyć, ale stwierdziłam, że za 10 lat obejrzymy razem .
jo_manh - wszystkiego najlepszego!
blindness_94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 11:13   #3967
natalitka1988
wkręcona :)

jo.manh sto lat kochana!!!! nudnej ciąży i wspaniałego macierzyństwa jak już się pochwaliłaś to teraz torta dawaj!

Ja też widziałam zaćmienie i też bolą mnie oczydła..
natalitka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 11:18   #3968
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Też oglądałam zaćmienie . Trochę żałowałam, że maluszek nie może zobaczyć, ale stwierdziłam, że za 10 lat obejrzymy razem .
jo_manh - wszystkiego najlepszego!
Trzeba było bluzkę podciągnąć to by i małe zobaczyło hhihiihiih
Stary 2015-03-20, 11:24   #3969
jo_manh
Rozeznanie

Jesli chodzi o ciuchy ciążowe, to ja całą ciąże przechodzilam w swoich ciuchach. Dokupiłam 2 pary spodni ciążowych w H&M na promocji, żeby mi na brzuch nachodziły jesienią, a tak to luźniejsze rzeczy były akurat....a niektóre dopasowane i rozciągliwe tez sie nadawały. Tylko że w pierwszej ciąży brzuch mi się pokazał dopiero pod koniec 6 miesiąca, a w tej juz teraz się zaokrągla i czuję po płaszczyku że nie jes już luźny a opięty w piersiach i na brzuchu. Pierwsza ciążę zaczynałam z wagą 65kg, teraz zaczynam z 68kg

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 11:27   #3970
natalitka1988

Male ale mi narobiłaś smaka z tymi ziemniakami młodymi... juz sie doczekać nie mogę... moze spróbuję chociaż te z Maroko... i mizeria... MMMMM

Dziewczyny a kiedy robi się tą krzywą cukrową?
Stary 2015-03-20, 11:28   #3971
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:

Sto lat! Sto lat! do mojej 30 jeszcze huhu

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
jesteś pewna, że chcesz się tak stresować egzaminem w ciąży? teraz jest coraz trudniej zdać, nie chcę Cię straszyć ale wiem coś o tym
Nie naleze do tych co sie stresuja takimi rzeczami hehe ide zdam i juz a jak nie to podejde drugi raz
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 11:29   #3972
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Male ale mi narobiłaś smaka z tymi ziemniakami młodymi... juz sie doczekać nie mogę... moze spróbuję chociaż te z Maroko... i mizeria... MMMMM

Dziewczyny a kiedy robi się tą krzywą cukrową?
Nie wiem ale mlode ziemniaki to chyba na koniec wakacji? Z tego co wiem teraz sie sadzi dopiero jakos

Stary 2015-03-20, 11:32   #3973
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Mala - a w domu pomyślą, że mi macica na mózg już uciska . Młode ziemniaczki są, bodajże, już w maju/czerwcu. Też bym zjadła. Takie z jajkiem sadzonym i kalafiorem. Mmm, aż mi ślinka cieknie. Krzywą cukrową się jakoś po 20 tygodniu robi. Jednak nie wiem dokładnie, kiedy.
blindness_94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 11:32   #3974
natalitka1988

Nieee.... ja już latem zawsze polskie jem.... ale nie wiem dokładnie kiedy bo ja sie nie znam na tym
Co nie zmienia faktu, ze mala narobiła mi ochoty.. a do lata jeszcze daleko
Stary 2015-03-20, 11:37   #3975
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Nieee.... ja już latem zawsze polskie jem.... ale nie wiem dokładnie kiedy bo ja sie nie znam na tym
Co nie zmienia faktu, ze mala narobiła mi ochoty.. a do lata jeszcze daleko
Dzwonilam do meza rolnika zgadza sie w czerwcu jakos juz sa tez mi juz przez was slinka cieknie hehe

Stary 2015-03-20, 11:40   #3976
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Nie naleze do tych co sie stresuja takimi rzeczami hehe ide zdam i juz a jak nie to podejde drugi raz

zazdroszczę, ja się wszystkim strasznie stresuje

Cytat:
Nie wiem ale mlode ziemniaki to chyba na koniec wakacji? Z tego co wiem teraz sie sadzi dopiero jakos

w maju już powinny być ale chyba nie polskie jeszcze
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 11:43   #3977
natalitka1988

Nie polskie to juz teraz się trafiają ... z Maroko
Stary 2015-03-20, 11:44   #3978
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
zazdroszczę, ja się wszystkim strasznie stresuje

w maju już powinny być ale chyba nie polskie jeszcze
Mnie czesto ludzie irytuja i wybucham hehe np. Na poczcie , w urzedzie. Bardzo czesto robie awanture hehe sami sobie ludzie utrudniaja i innym przy okazji

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Ja dzis zrobie pierogi mmmm
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 11:45   #3979
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Oliath już mam zdjęcie musiałam się aż na kompie zalogować to ja też bym wzięła ze 2 tylko jak z rozmiarem i kolorkami ? ;>
Cytat:
Oliath ja chcę tą tunikę. Super są. Na lato idealne. Tylko jakie kolory i rozmiary własnie?
Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
A ja nie widzę zdjęcia; (
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
tez zamawiam 2
Szok, nie spodziewałam się aż takiego odzewu od Was już piszę wymiarki, kolory są takie wszystkie "nude-naturalne", minimalnie odcieniem się mogą różnić tylko

Tuniczka ciążowa nowa, r. uniwersalny, :

Dł. całkowita 75-78 cm
rozstaw ramion 35 cm X 2
paszki 44-45 cm x 2
okolice brzuszka na wysokości bioder ok. 62 cm X 2

TUNICZKI WDZIĘCZNE I OSZCZĘDNE W FORMIE

STYLOWE, PRZEWIEWNE I LECIUTKIE

ODCINANE POD BIUSTEM, Z MOŻLIWOŚCIĄ REGULACJI NA TASIEMCE

UROCZE I BARDZO KOBIECE

szczerze z serca polecam, bo cudne, sprzedawałam je zeszłego lata po 30 pln i autentycznie na każdą klientkę były jak ulał, niezależnie czy normalnie nosiła S, M czy L. Teraz już sklepiku nie mamy, a szkoda, bo właśnie ciążowe, dzieciaczkowe i akcesria dla maluszków sprzedawałam jedynie oprócz tuniczek zostało mi ze 100 czapeczek i kapelusików dziecięcych (niemowlęcych głównie) jeszcze raz Wam fotkę wklejam, może uda Ci się zobaczyć Kłapouszko

Cytat:

Zgadzam się co do PAPPA.
STO LATEK, kochana!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10898282_366334596878719_5171279068778106966_n.jpg (43,1 KB, 14 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 11:50   #3980
mala29lll
Zakorzenienie

Właśnie napisałam mężowi, zeby znalazł po pracy młode ziemniaczki (nawet te zagraniczne), mamy jeszcze kotleciki od teściowej takie z kurczaka, pieczarek i sera no i do tego mizeria Powiem mu żeby ugotował więcej i mi na kolację z koperkiem podpiecze

Kurde ale mnie łeb boli. Masakra.
Stary 2015-03-20, 11:51   #3981
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Szok, nie spodziewałam się aż takiego odzewu od Was już piszę wymiarki, kolory są takie wszystkie "nude-naturalne", minimalnie odcieniem się mogą różnić tylko

Tuniczka ciążowa nowa, r. uniwersalny, :

Dł. całkowita 75-78 cm
rozstaw ramion 35 cm X 2
paszki 44-45 cm x 2
okolice brzuszka na wysokości bioder ok. 62 cm X 2

TUNICZKI WDZIĘCZNE I OSZCZĘDNE W FORMIE

STYLOWE, PRZEWIEWNE I LECIUTKIE

ODCINANE POD BIUSTEM, Z MOŻLIWOŚCIĄ REGULACJI NA TASIEMCE

UROCZE I BARDZO KOBIECE

szczerze z serca polecam, bo cudne, sprzedawałam je zeszłego lata po 30 pln i autentycznie na każdą klientkę były jak ulał, niezależnie czy normalnie nosiła S, M czy L. Teraz już sklepiku nie mamy, a szkoda, bo właśnie ciążowe, dzieciaczkowe i akcesria dla maluszków sprzedawałam jedynie oprócz tuniczek zostało mi ze 100 czapeczek i kapelusików dziecięcych (niemowlęcych głównie) jeszcze raz Wam fotkę wklejam, może uda Ci się zobaczyć Kłapouszko

Zgadzam się co do PAPPA.
STO LATEK, kochana!!!
Jak kolorki takie same to jednak jedna wezme napisz mi na priv ile i gdzie przeslac kaske

Stary 2015-03-20, 11:57   #3982
natalitka1988

Cytat:
Właśnie napisałam mężowi, zeby znalazł po pracy młode ziemniaczki (nawet te zagraniczne), mamy jeszcze kotleciki od teściowej takie z kurczaka, pieczarek i sera no i do tego mizeria Powiem mu żeby ugotował więcej i mi na kolację z koperkiem podpiecze

Kurde ale mnie łeb boli. Masakra.
Masakra... chyba wproszę się do Cibeie na kolacjęa co do za kotleciki z pieczarkami i serem? takie zawijane?

Kochana mi na ból głowy póki co pomaga ten mamarin mamma.... tzn imbir..biorę go 3x1 spróbuj może Tobie tez pomoże bo widzę, że i Ciebie dość często boli głowa
Stary 2015-03-20, 12:00   #3983
Em_jK
Rozeznanie

Jo_manh,

Wszystkiego najlepszego! Zdrowego maleństwa, nudnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania

Mala,

Ale ty mi smaka narobiłas ala: a ja siedzę do 15 w pracy. A potem to pewnie mi się robić drugiego dania nie będzie chciało i zostaniemy na samej zupie. Może na niedziele mój chłop zrobi jakiś full wypas obiadek
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 12:03   #3984
mala29lll
Zakorzenienie

Natalitka nie no tak często to mnie nie boli. Ostatnio tak mam jakoś. JA ciśnieniowiec jestem i możliwe, że ciśnienie jakieś do kitu i zaraz mnie łeb boli. Choć czuję napięcie w karku i może przez ten stresior wczoraj wieczorem i się odbija na dyńce Wypiję sobie małą kawkę.

Oliath ja tez bym chciała jedną jak ten sam kolor. Napisz mi na priv co i jak
Stary 2015-03-20, 12:09   #3985
natalitka1988

Cytat:
Natalitka nie no tak często to mnie nie boli. Ostatnio tak mam jakoś. JA ciśnieniowiec jestem i możliwe, że ciśnienie jakieś do kitu i zaraz mnie łeb boli. Choć czuję napięcie w karku i może przez ten stresior wczoraj wieczorem i się odbija na dyńce Wypiję sobie małą kawkę.

Male pytałam co to za kotleciki
Stary 2015-03-20, 12:11   #3986
mala29lll
Zakorzenienie

Natalitka te kotleciki to coś takiego http://www.mytaste.pl/click/index/66631323/
Polecam, bo są pyszne Można jeszcze z papryką zrobić albo z czym się tam chce
Stary 2015-03-20, 12:14   #3987
natalitka1988

Cytat:
Natalitka te kotleciki to coś takiego http://www.mytaste.pl/click/index/66631323/
Polecam, bo są pyszne Można jeszcze z papryką zrobić albo z czym się tam chce
Aa.... no to te już jadłam i rzeczywiście są pyszne
Stary 2015-03-20, 12:15   #3988
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Jak kolorki takie same to jednak jedna wezme napisz mi na priv ile i gdzie przeslac kaske
Już Wam odpisałam

Amelie, też chcesz? panikaro Ty nasza
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 12:24   #3989
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Już Wam odpisałam

Amelie, też chcesz? panikaro Ty nasza
tak ! jak takie same kolory to ja tez poprosze jedna. wyslij mi dane i kwote na priv a ja wysle adres. a te czapeczki to malutkie? na 2latke za male?
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 12:28   #3990
Kuapouszka
Zadomowienie

Ja chce rozm S , napisz mi proszę szczegóły do przelewu na priv odpisze i przeleje jutro bo dziś kompa nie mam jeszcze; /

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Kurde patrzyłam przez okulary na słońce i teraz nic nie widzę ale widać zaćmienie. Pełne ma być ok 10.50. Mówili teraz, że następne może być w 2026 roku w sierpniu

Amelie no to gratuluje Teraz maluszki nasze rosną średni 1 mm dziennie

Kuapouszka Ty dzisiaj lecisz, bo już mi się pokićkało? I o której?
Tak dziś bozzzz jak mi się nie chce :/

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Jesli chodzi o ciuchy ciążowe, to ja całą ciąże przechodzilam w swoich ciuchach. Dokupiłam 2 pary spodni ciążowych w H&M na promocji, żeby mi na brzuch nachodziły jesienią, a tak to luźniejsze rzeczy były akurat....a niektóre dopasowane i rozciągliwe tez sie nadawały. Tylko że w pierwszej ciąży brzuch mi się pokazał dopiero pod koniec 6 miesiąca, a w tej juz teraz się zaokrągla i czuję po płaszczyku że nie jes już luźny a opięty w piersiach i na brzuchu. Pierwsza ciążę zaczynałam z wagą 65kg, teraz zaczynam z 68kg
Sto lat kochana; *
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości