Lipcowe PM-ki 2015 i 2016 ! :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-18, 14:19   #451
kala2505
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe PM-ki 2015 i 2016 ! :)

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Hej
Dzięki . Ja planuję robić bardzo późno w środę wieczorem, ewentualnie nawet w czwartek z samego rana. Żebym na spokojnie zdążyła ozdobić, zapakować itd. Jak robiłam w domu, to zrobiłam w poniedziałek. We wtorek, środę i czwartek były wg mnie najlepsze, w piątek powoli było czuć, że już leżą chwilę w lodówce, ale wciąż były ok, a w sobotę były "takie se". Ale nie odstawiałabym tego na późny czwartek/ piątek, bo jednak trzeba to dobrze schłodzić, wbić patyczki, znowu schłodzić, udekorować, znowu schłodzić i zapakować- to sporo jednak czasu zabiera. Na piątek będzie za dużo rzeczy do ogarnięcia, żeby cały dzień poświęcić na cakepopsy .
No właśnie ja myślałam żeby w środę zrobić
Ja będę miała tort, bankietówki - takie ciasteczka i TŻ właśnie chce fontannę jeszcze, a mi szkoda trochę siana
Czy te cake popsy robisz wg jakiegoś swojego tajnego przepisu ?
Ile sztuk zrobić na 50 os ?

Dzięki za odpowiedzi

kala2505 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-18, 14:27   #452
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kala2505 Pokaż wiadomość
No właśnie ja myślałam żeby w środę zrobić
Ja będę miała tort, bankietówki - takie ciasteczka i TŻ właśnie chce fontannę jeszcze, a mi szkoda trochę siana
Czy te cake popsy robisz wg jakiegoś swojego tajnego przepisu ?
Ile sztuk zrobić na 50 os ?

Dzięki za odpowiedzi
Ja wzięłam pierwszy lepszy przepis na muffinki . Potrzebowałam przepis z pieczeniem, bo mam maszynkę do cake popsów. Wyczytałam w necie, że wystarczy użyć dowolnego przepisu na muffinki, jakieś miękkie ciasteczka czy nawet biszkopt i po prostu zalewać formę . Ja robię je głównie jako prezenty dla gości, więc po 1 na głowę. Na słodki stół nie wiem czy sama będę robić, czy dziewczyna od tortu mi zrobi, bo na pewno zrobi ładniejsze . Ogólnie na słodki stół planowałam ilości nie za duże, stół ma przede wszystkim super wyglądać, więc nie może być na nim napchane . Ale też nie 1-2 sztuki, tylko prędzej z 20/30 cake popsów, pewnie podobna ilość muffinek itp. Chcę mieć różnorodność, więc nie chcę przesadzić ani z dużą ilością pojedynczych słodkości ani nie chcę zostać potem z ogromną ilością niezjedzonych słodkości .
Stary 2015-03-18, 14:33   #453
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wzięłam pierwszy lepszy przepis na muffinki . Potrzebowałam przepis z pieczeniem, bo mam maszynkę do cake popsów. Wyczytałam w necie, że wystarczy użyć dowolnego przepisu na muffinki, jakieś miękkie ciasteczka czy nawet biszkopt i po prostu zalewać formę . Ja robię je głównie jako prezenty dla gości, więc po 1 na głowę. Na słodki stół nie wiem czy sama będę robić, czy dziewczyna od tortu mi zrobi, bo na pewno zrobi ładniejsze . Ogólnie na słodki stół planowałam ilości nie za duże, stół ma przede wszystkim super wyglądać, więc nie może być na nim napchane . Ale też nie 1-2 sztuki, tylko prędzej z 20/30 cake popsów, pewnie podobna ilość muffinek itp. Chcę mieć różnorodność, więc nie chcę przesadzić ani z dużą ilością pojedynczych słodkości ani nie chcę zostać potem z ogromną ilością niezjedzonych słodkości .
No właśnie też bym wolała nie przesadzić ze słodkim
Chyba tą fontannę TŻ wybije z głowy - mamy tort, po 2 x na głowę bankietówki, ciasto (sernik,jabłecznik) i zrobię cake popsy, nie wiem też po x 2 na głowę ?
Muffinki też super sprawa - szczególnie takie z kremem ale to już chyba wtedy w piątek musiałyby być raczej

Jednak dużo wychodzi tego

Stary 2015-03-18, 16:16   #454
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rintintin Pokaż wiadomość
Strasznie cichy ten wątek
Przyszłym po inspiracje. Planujecie jakieś podziękowania dla rodziców i gości? Robocie coś same? Jakieś dodatkowe atrakcje czy uwazacie to za zbędny wydatek?
Dla rodziców napewno będą podziękowania, dla gości jeszcze się zastanawiam, ale raczej nie
Z atrakcji to myślimy o candy barze połączonym z drink barem (bez barmana, same alkohole i jakieś przepisy na drinki, żeby sobie goście ewentualnie mogli sami zrobić). Wieczorem też będzie grill na świeżym powietrzu, więc goście będą mogli sobie wyjść na altankę i zjeść pieczone mięsko i warzywa.

Cytat:
Ja dla gości myślę nad małymi słoiczkami z konfitura- oczywiście będę je robić sama. Sama też chce robić winietki ( szukam inspiracji cały czas) oraz układ stołów z planem usadzenia gości. Pudełko na koperty raczej zamówię. Z dodatkowych atrakcji fotobudka i intensywnie myślę nad fontanną czekoladową . My mamy ślub w lipcu a kuzynka w kwietniu - zapraszamy praktycznie te same osoby , więc wolałabym mieć coś innego niż ona
Jeśli masz mało gości - super, ale przy większej ilości musisz się nastawić na większe koszty, bo słoiki nie są tanie. Do tego etykiety itd...

Fajne te cake popsy! Na bank zrobię i postawię albo z ciastami, albo przy stoliku ze słodkościami
Stary 2015-03-18, 16:21   #455
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Robiłam już i to nie raz . Ale bez większego przyłożenia się do ozdób . Głównie chciałam ciasto wypróbować, maszynkę do pieczenia tego, trzymanie się patyczków, no i ładne opakowanie . O jeszcze o jakiejś karteczce do cakepopsów muszę pomyśleć . Skoro już całą papeterię mam, to i to wypada zrobić . Na zdjęciu są krótkie patyczki, mam już kupione dłuższe na wesele
wow, świetne te twoje cake popsy!!

myślicie, że te foremki silikonowe nadadzą się aby je zrobić, czy raczej zainwestować w maszynkę?

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-19, 10:33   #456
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość
myślicie, że te foremki silikonowe nadadzą się aby je zrobić, czy raczej zainwestować w maszynkę?
Ja to je sama będę lepić

Stary 2015-03-19, 10:36   #457
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość
wow, świetne te twoje cake popsy!!

Jak robiłam bez maszynki (i bez pieczenia) to nie uzywalam zadnych foremek, sama formowalam kulki. Ale trzeba miec dobry przepis, bo mi sie takie bez pieczenia strasznie kruszyły i rozpadały . Wiele kulek straciłam juz przy wbijaniu patyczków .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-19, 10:52   #458
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Jak robiłam bez maszynki (i bez pieczenia) to nie uzywalam zadnych foremek, sama formowalam kulki. Ale trzeba miec dobry przepis, bo mi sie takie bez pieczenia strasznie kruszyły i rozpadały . Wiele kulek straciłam juz przy wbijaniu patyczków .

No to w takim razie poszukam jakichs przepisow i sprobuje.
Foremka silikonowa jest w miare tania, wiec ewentualnie ja tez moge wyprobowac ;-)

Stary 2015-03-19, 10:53   #459
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:

Jak byś miała jakiś przepis który masz sprawdzony to byłoby super ?

Stary 2015-03-19, 11:00   #460
magda_mjt
Zakorzenienie

m
Cytat:
Jak byś miała jakiś przepis który masz sprawdzony to byłoby super ?
Bez pieczenia znalazłam jakis w necie, na pewno był w nim serek marscapone, były bardzo dobre, ale sie strasznie rozpadały. Do pieczenia zrobiłam przepis na muffinki

Stary 2015-03-19, 11:38   #461
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
m

Bez pieczenia znalazłam jakis w necie, na pewno był w nim serek marscapone, były bardzo dobre, ale sie strasznie rozpadały. Do pieczenia zrobiłam przepis na muffinki

Właśnie te z mascarpone widziałam
Może jakiś sposób się do lipca wymyśli na to żeby się nie rozpadały

W maju mam urodziny i chyba myślę że to będzie dobra opcja to wcześniej wypróbować

A mam pytanie do Was dziewczyny - ile macie porcji na osobę - obiadu/zimnego bufetu / słodkiego czy późnego śniadania ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-20, 08:02   #462
rintintin
Zakorzenienie

Cytat:
Robiłam już i to nie raz . Ale bez większego przyłożenia się do ozdób . Głównie chciałam ciasto wypróbować, maszynkę do pieczenia tego, trzymanie się patyczków, no i ładne opakowanie . O jeszcze o jakiejś karteczce do cakepopsów muszę pomyśleć . Skoro już całą papeterię mam, to i to wypada zrobić . Na zdjęciu są krótkie patyczki, mam już kupione dłuższe na wesele
Ale słodkie skąd masz te jakby mini pianki ?

Cytat:
Napisane przez sylwia7_89 Pokaż wiadomość
Witam,
nasz slub 16 lipca 2016, można dołączyc?
Cześć

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Dla rodziców napewno będą podziękowania, dla gości jeszcze się zastanawiam, ale raczej nie
Z atrakcji to myślimy o candy barze połączonym z drink barem (bez barmana, same alkohole i jakieś przepisy na drinki, żeby sobie goście ewentualnie mogli sami zrobić). Wieczorem też będzie grill na świeżym powietrzu, więc goście będą mogli sobie wyjść na altankę i zjeść pieczone mięsko i warzywa.

Jeśli masz mało gości - super, ale przy większej ilości musisz się nastawić na większe koszty, bo słoiki nie są tanie. Do tego etykiety itd...

Fajne te cake popsy! Na bank zrobię i postawię albo z ciastami, albo przy stoliku ze słodkościami
Też myśleliśmy o tych drinkach , ale wszystko jest jeszcze w fazie ustalania . Gości będzie ok 50 osób - słoiczki malutkie - 7 zł za 10 szt na allegro- więc chyba nie jest to aż tak kosztowne w osatetcznym rozliczeniu.

Cytat:
Właśnie te z mascarpone widziałam
Może jakiś sposób się do lipca wymyśli na to żeby się nie rozpadały

W maju mam urodziny i chyba myślę że to będzie dobra opcja to wcześniej wypróbować

A mam pytanie do Was dziewczyny - ile macie porcji na osobę - obiadu/zimnego bufetu / słodkiego czy późnego śniadania ?
Obiad - 3 szt mięsa plus dodatki i zupa / os
Ciasto - 4 kawałki na osobę po ok 250 g plus tort
7 rodzajów zimnych zakąsek - dokładnie nie wiem ile na osobę liczą ( w skład tego wchodzą sałatki ) i do tego jest 1 danie na ciepło
2 kolacja na ciepło : barszcz z krokietem, ciepłe danie i pieczona szynka podana w płomieniach

A my już we wtorek idziemy wybierać obrączki
rintintin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-20, 08:46   #463
magda_mjt
Zakorzenienie

Ze sklepu , dział "home baking" . W UK wielokrotnie takie widziałam, wiec ogolnie chyba sa bezproblemowo dostepne

Stary 2015-03-20, 09:14   #464
rintintin
Zakorzenienie

No w Polsce nie widziałam ich nigdzie
Stary 2015-03-20, 09:32   #465
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
No w Polsce nie widziałam ich nigdzie

Na pewno gdzies sa, albo na necie poszukaj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-20, 10:36   #466
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
Też myśleliśmy o tych drinkach , ale wszystko jest jeszcze w fazie ustalania . Gości będzie ok 50 osób - słoiczki malutkie - 7 zł za 10 szt na allegro- więc chyba nie jest to aż tak kosztowne w osatetcznym rozliczeniu.

Obiad - 3 szt mięsa plus dodatki i zupa / os
Ciasto - 4 kawałki na osobę po ok 250 g plus tort
7 rodzajów zimnych zakąsek - dokładnie nie wiem ile na osobę liczą ( w skład tego wchodzą sałatki ) i do tego jest 1 danie na ciepło
2 kolacja na ciepło : barszcz z krokietem, ciepłe danie i pieczona szynka podana w płomieniach

A my już we wtorek idziemy wybierać obrączki
My też będziemy mieć około 50 gości i będziemy robić konfitury w słoiczkach
Słoiczki zbieramy - wszystkie równe po koncentracie pomidorowym kupimy tylko nowe zakrętki

O, to zimnego bufetu masz sporo My mamy 3 porcję mięsa na obiad + zupa, dodatki, deser, bufet zimny x 4 porcję, sałatki, 2x kolacja + barszcz/żurek i za to 150zł płącimy.
Bez napoi, tortu i ciasta.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

My po obrączki w kwietniu

Macie już wzór ?

Stary 2015-03-20, 10:53   #467
rintintin
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno gdzies sa, albo na necie poszukaj

Znalazłam na allegro za 37 zł za 85 gram. Chyba poprosze kuzynkę, żeby mi z UK przywiozła 😀
Cytat:
My też będziemy mieć około 50 gości i będziemy robić konfitury w słoiczkach
Słoiczki zbieramy - wszystkie równe po koncentracie pomidorowym kupimy tylko nowe zakrętki :

O, to zimnego bufetu masz sporo My mamy 3 porcję mięsa na obiad + zupa, dodatki, deser, bufet zimny x 4 porcję, sałatki, 2x kolacja + barszcz/żurek i za to 150zł płącimy.
Bez napoi, tortu i ciasta.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

My po obrączki w kwietniu

Macie już wzór ?
My 171 z ciastem, tortem, owocami i litr soku na głowę w cenie.
Marzyly mi się tytanowe obrączki. Ale dostalismy złoto i będziemy przetapiac. Konkretnego wzoru nie mam. Na pewno chce żeby moja miała diamenciki, ale jubiler odradza , bo na starość podobno palce puchna i nie można takiej obrączki poszerzyć. Wzór wybierzemy we wtorek.
Stary 2015-03-20, 11:15   #468
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
Marzyly mi się tytanowe obrączki. Ale dostalismy złoto i będziemy przetapiac. Konkretnego wzoru nie mam. Na pewno chce żeby moja miała diamenciki, ale jubiler odradza , bo na starość podobno palce puchna i nie można takiej obrączki poszerzyć. Wzór wybierzemy we wtorek.
No to pewnie wliczając to wszystko to nam podobnie wyjdzie też...

Ja też chce z cyrkoniami i słyszałam też takie opinie, ale chyba zaryzykuje jednak bo faktycznie bardzo mi się takie obrączki podobają
Ponoć są jubilerzy, którzy się tego podejmują i zwiększają/zmniejszają
Z resztą mój zaręczynowy też mam z cyrkoniami bo bokach

Jak szaleć to szaleć

Stary 2015-03-20, 12:13   #469
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam na allegro za 37 zł za 85 gram. Chyba poprosze kuzynkę, żeby mi z UK przywiozła 😀

Powiem Ci szczerze, że ja miałam takie małe opakowanie (jak standardowo są takie różne posypki do słodkości) to wyszło mi z niego może 2-3 lizaki więc może kilka tak zrobię, ale na pewno nie wiele- zbyt drogi interes . Jakby nie było z drobnej posypki zrobię o wiele więcej lizaków, a kosztuje tyle, co opakowanie marshmallow'ów małych.... w UK jest łatwo dostępne, ale super tanio nie wychodzi (nie wiem nawet jaka pojemność, no ale taka standardowa mała "buteleczka", tylko same pianki dużo zajmują, więc dużo ich w takiej buteleczce nie ma).

Aż sobie popatrzyłam z rozmarzeniem na fotki naszych obrączek
Stary 2015-03-20, 14:16   #470
rintintin
Zakorzenienie

Cytat:
No to pewnie wliczając to wszystko to nam podobnie wyjdzie też...

Ja też chce z cyrkoniami i słyszałam też takie opinie, ale chyba zaryzykuje jednak bo faktycznie bardzo mi się takie obrączki podobają
Ponoć są jubilerzy, którzy się tego podejmują i zwiększają/zmniejszają
Z resztą mój zaręczynowy też mam z cyrkoniami bo bokach

Jak szaleć to szaleć
Ja trez będę ryzykować z cyrkoniami. O poprawkach będę myśleć na starość najwyżej będę ja nosić na łańcuszku
Cytat:
Powiem Ci szczerze, że ja miałam takie małe opakowanie (jak standardowo są takie różne posypki do słodkości) to wyszło mi z niego może 2-3 lizaki więc może kilka tak zrobię, ale na pewno nie wiele- zbyt drogi interes . Jakby nie było z drobnej posypki zrobię o wiele więcej lizaków, a kosztuje tyle, co opakowanie marshmallow'ów małych.... w UK jest łatwo dostępne, ale super tanio nie wychodzi (nie wiem nawet jaka pojemność, no ale taka standardowa mała "buteleczka", tylko same pianki dużo zajmują, więc dużo ich w takiej buteleczce nie ma).

Aż sobie popatrzyłam z rozmarzeniem na fotki naszych obrączek rosi:
No to faktycznie jak na 3 szt to się nie opłaca . a kupujesz specjalną czekolade czy rozpuszczasz zwykłą ?
Stary 2015-03-20, 14:37   #471
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Ja trez będę ryzykować z cyrkoniami. O poprawkach będę myśleć na starość najwyżej będę ja nosić na łańcuszku

No to faktycznie jak na 3 szt to się nie opłaca . a kupujesz specjalną czekolade czy rozpuszczasz zwykłą ?
Zwykłam używać tej "kuchennej", do polew, ale ogólnie chyba wolę standardową rozpuszczać. Jeszcze nie wiem, do tej pory raczej miałam kłopot z obtaczaniem popsów w czekoladzie ...
Stary 2015-03-20, 14:59   #472
kala2505
Zakorzenienie

Ja te popsy bede musiala wczesniej wypróbować koniecznie
Z dwa, trzy przepisy co najmniej i porównać

Macie już zaproszenia?
Bo my wczoraj ostatnie poprawki wysłaliśmy i czekamy teraz

Stary 2015-03-20, 15:01   #473
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:

Macie już zaproszenia?
Ja sama robiłam część już rozdaliśmy, w kwietniu rozdamy całą resztę .
Stary 2015-03-20, 15:03   #474
kala2505
Zakorzenienie

Masz może jakieś zdjęcia?
Ja też powiem szczerze sama chciałam ale wydawało mi się że cenowo będzie porównywalnie bo znalazlam piękne i tanie na allegro
Podziwiam w kazdym razie

Pokaże Wam przy okazji jakie my zamówiliśmy

Stary 2015-03-20, 15:11   #475
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Masz może jakieś zdjęcia?
Ja też powiem szczerze sama chciałam ale wydawało mi się że cenowo będzie porównywalnie bo znalazlam piękne i tanie na allegro
Podziwiam w kazdym razie

Pokaże Wam przy okazji jakie my zamówiliśmy
Problem w tym, że moje już mi się zbytnio nie podobają :/. No ale trudno, mogłabym nowe zrobić, ale szkoda mi kasy na materiały :P. Za to dodatki, które będą na wesele już zrobiłam w innym stylu i z nich jestem zadowolona, kolorystyka wciąż ta sama, więc jest nawiązanie .
W załączniku zaproszenia dla gości i ostatnie to dla Rodziców (z tych jestem zadowolona )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22222.jpg (65,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0658.jpg (34,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0002.jpg (87,8 KB, 13 załadowań)
Stary 2015-03-20, 18:10   #476
kala2505
Zakorzenienie

Jak dla mnie są przepiękne
Cudne masz talent !

Stary 2015-03-20, 18:16   #477
rintintin
Zakorzenienie

Cytat:
Zwykłam używać tej "kuchennej", do polew, ale ogólnie chyba wolę standardową rozpuszczać. Jeszcze nie wiem, do tej pory raczej miałam kłopot z obtaczaniem popsów w czekoladzie ...
A próbowała candy melts. Podobno lepiej współpracuje niż czekolada
Cytat:

Macie już zaproszenia?
Zaproszenia dopiero pod koniec roku będziemy zamawiać. Ale juz się rozgladam na allegro.
Cytat:
Problem w tym, że moje już mi się zbytnio nie podobają :/. No ale trudno, mogłabym nowe zrobić, ale szkoda mi kasy na materiały . Za to dodatki, które będą na wesele już zrobiłam w innym stylu i z nich jestem zadowolona, kolorystyka wciąż ta sama, więc jest nawiązanie .
W załączniku zaproszenia dla gości i ostatnie to dla Rodziców (z tych jestem zadowolona )
Bardzo ładne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-20, 18:50   #478
magda_mjt
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny , mówcie tak jeszcze, to może spowrotem zaczną mi się podobać .

Candy melts nigdy nie próbowałam, ale opakowanie candy melts wychodzi drożej niż opakowanie czekolady (tylko w sumie nie wiem ile polewy wyjdzie z candy melts, może jeśli to odpowiednik 2 czy 3 czekolad, to cenowo podobnie wychodzi ). Ale kuszą mnie candy melts- przez kolory . Próbowałam barwnikami białą czekoladę farbować, to masakra, tak szybko gęstniało, że było do wyrzucenia ...
Stary 2015-03-21, 11:35   #479
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Problem w tym, że moje już mi się zbytnio nie podobają :/. No ale trudno, mogłabym nowe zrobić, ale szkoda mi kasy na materiały :P. Za to dodatki, które będą na wesele już zrobiłam w innym stylu i z nich jestem zadowolona, kolorystyka wciąż ta sama, więc jest nawiązanie .
Piękne zaproszenia
pewnie pochłonęły dużo czasu i pracy, ale efekt jest super.

Ja zaproszenia zamówiłam, czekamy i jak tylko dotrą to ruszamy rozdawać. Mamy na to tylko weekendy, więc bardzo chciałabym, aby za tydzień już były.

Stary 2015-03-21, 17:54   #480
magda_mjt
Zakorzenienie

Dzięki serio, może zanim zaczniemy rozdawać to spowrotem będą mi się podobały, tak, jak początkowo .
Ja się zaczynam stresować, za dokładnie 4 tygodnie jedziemy do Polski na tydzień, OSTATNI raz przed weselem. Jak pomyśle ile będzie załatwień to aż się boję . Obyśmy ze wszystkim wyrobili . No i wtedy planujemy rozdać wszystkie zaproszenia . Do tej pory rozdaliśmy łącznie tylko 14 zaproszeń znajomym i gościom zagranicznym oraz Rodzicom i Rodzeństwu. W tym lub następnym tygodniu damy jeszcze jedno mojej przyjaciółce, która też jest za granicą. A w kwietniu już totalnie całą resztę, dla gości "na miejscu". A poza tym mnóstwo innych spraw, ustaleń, spotkań i wyborów nam zostaje....

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości