|
|
#2101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
hmm
zaczęłam odczuwać problemy w drugą stronę jakby z hiperglikemii przeszło w hipoglikemię na zdrowy rozum tłumaczę, że może mniej organizm pobiera już z zapasów tłuszczu ... nie wiem w życiu sporo zmian, od mentalnych po praktyczne zmieniałam pracę - rewolucja w moim życiu - mało jem, mało piję, mało spię, dużo stresuję ... praca w logistyce, w ruchu ciągłym ... cięzko przestawić na trzyzmianowy rytm pracy po jakiejś ostrej infekcji jestem, skończyło się podwójną utratą przytomności w ciagu kwadransa ... w ekg ostra tachykardia , od mieszanki leków co mi przepisali i trybu życia a ja faktycznie ostro zredukowałam jedzenie więc jem MM ale mało, mało...
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|
|
|
|
#2102 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
O rety... Długo tak nie pociągniesz, zadbaj o siebie bo będzie cieżko. |
|
|
|
|
|
#2103 |
|
Raczkowanie
|
sjeeny jesz mało bo nie masz czasu czy nie jesteś głodna ? co do trzy zmianowej pracy to faktycznie cały harmonogram rozwalony ( pracowałam tak prawie 3 lata i mam nadzieję, że już nie będę musiała
emilia a jak Ty się czujesz? wszystko ok? mój łobuz ma już prawie 17 m-cy i chwile spokoju mam jak śpi Edytowane przez saba09 Czas edycji: 2015-01-22 o 15:29 Powód: błąd |
|
|
|
|
#2104 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Raczkowanie
|
sjeeny wysłałam Ci wiadomość
dzisiaj dzień prawie bez grzeszków (wieczorem skusiłam się na pół szklanki piwa)
|
|
|
|
|
#2106 |
|
Raczkowanie
|
Hello!
Cicho wszędzie, głucho wszędzie... ![]() Nie zaglądałam, bo delikatnie mówiąć życie nie rozpieszczało, a nie mam w naturze smęcić o chorobach, braku pracy, etc, bo każdy ma swoje problemy, a i publiczne forum to też nie za dobre miejsce na wylewanie smutków... Na wiele rzeczy nie mam wpływu, ale na to co na talarzu to i owszem ![]() Ale ciężko, oj ciężko z silną wolą, a że odliczanie na forum pomaga, to wracam do źródeł ![]() Dziś dzień 1/99 przede mną ![]() sn quinoa z malinami, surowizna sn2 sałatka z ciecierzycą o gulasz z brukselką, kiszony, 2 kawałki twardego sera k sałatka z wędzonym łososiem +mięta, h2o, czerwona herbata +20 minut z MelBą ![]() no i juz prawiepo poniedziałku uff
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Raczkowanie
|
Hola!
![]() Dziś 2/98 sn owsianka, surowizna sn2 sałatka z ciecierzycą o klopsiki, surówka z kiszonej kapsuty k kalafior z tuńczykiem +h2o, ziółka, czerwona herbata +40 minut z MelBi ![]() miłego dnia! w załączniku sn2, mogę jeść codziennie, ba nawet 2x dziennie
|
|
|
|
|
#2108 |
|
404 Not Found
|
Ja po ciąży wracam, także szykujta dla mnie ciepłą posadkę.
![]() A tymczasem palomeetka
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Raczkowanie
|
hej Emilka!
jak się czujesz? jak Moose? u mnie dzień 3/97 sn owsianka, papryka i pomidorki sn2 sałatka z ciecierzycą o klopsiki, kapusta kiszona, deser w załączniku ![]() k makrela, sałatka z oliwą +zioła, h2o +20 min z Melbą pozdrawiam |
|
|
|
|
#2110 |
|
Raczkowanie
|
Weekend!
wczoraj 4/96 kiwi, sok dopieroco wyciśnięty z pomarańczy s owsianka, warzywka s2 sałatka z ciecierzycą o pieczony kurczak, sałata z oliwą, deser w załączniku k smaki PRL'u kiełbasa z cebulą, surówka z kiszonej kapusty+h2o, pu-erh, zioła +40 min z melbą dziś 5/95 s owsianka, warzywka s2 placki zzałącznika, kefir z cynamonem, warzywka o gulasz, srrówka z kapusty kiszonej k ryba pieczona, sałatka z oliwą +h2o, zioła, h. zielona +20 min z melbą miłego weekendu! |
|
|
|
|
#2111 |
|
Raczkowanie
|
Czesc,
U mnie ostatnio trochę experymentów. Wczoraj: s - placek z maki owsianej, migdalow, mleka i odzywki białkowej karmelowej, dzem truskawkowy 0% 2s - jablko o - sałatka z tunczyka, jajka, mozzarelli, pomidora p - dorsz duszony+tatar z cebula k - serek wiejski+ogorek+oliwki kakao na mleku Dzis: s - placek owsiano-białkowy z dzemem truskawowym 0% i orzechami+kako na mleku 2s - halibut z rzodkiewkami+kefir o - sałatka z mozzarella, kabanosy, cukinia p- kefir+papryka Jak wygląda sytuacja z kakao do picia, szkodzi Wam, bo mi sie wydaje, ze chyba to nie jest najlepsze wyjscie, jakoś czuje się ciężko po nim. pzdr Ewa |
|
|
|
|
#2112 |
|
Raczkowanie
|
Hej Amarante
![]() kakao robisz na mleku krowim? jeśli tak, to imho problem jest w mleku, a nie samym kakao zamień mleko na roślinne, np. migdałowe, a że nie stosujesz MM to możesz też sprobowac owsiane czy ryżowe jeśli masz blender, to bez problemu sama zrobisz owsiane raport z weekendu ![]() sobota 6/94 2 kiwi s owsianka, warzywa sok z pomaranczy o grillowany kurczak, surówka z selera, fasolka szparagowa, ser na deser ![]() k quinoa z warzywami w załączniku, sałatka z pomidora +h2o, pu-erh, ziółka +długi spacer niedziela 7/93 s owsianka, warzywa s2 muffinki ze śliwkami, kawałek sera chudego, warzywa o faszerowana cukinia, surówka z porów, frytki selerowe, sery na deser ![]() k makrela, surówka z kalarepki +h2o, ziółka, pu-erh +malba 40 min, długi spacer |
|
|
|
|
#2113 |
|
Raczkowanie
|
ello
poniedziałek 8/92 s owsianka, warzywka s2 muffinki ze śliwkami, warzywka, ser biały o cukinia faszerowana, surówka z selera, sery na deser k warzywa surowe z hummusem +h2o, zioła, pu-erh +40 min z melbą, spacer wtorek 9/91 s owsianka, warzywka s2 muffinki ze śliwkami, warzywka, ser biały o klopsiki w sosie, feta, sałatka z oliwą, kawalek sera k surówka z kapusty młodej, soczewica +h2o, zioła, pu-erh +40 min z melbą pozdrawiam |
|
|
|
|
#2114 |
|
Raczkowanie
|
hi
środa 10/90 s owsianka, warzywa s2 muffinki ze śliwkami, ser chudy, warzywka o gulasz z fetą, ogórki kiszone k soczewica, surówka z młodej kapusty i koperku +h2o, pu-erh, ziółka +40 minut z MelBi
|
|
|
|
|
#2116 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Emilka czwartek 11/89 s owsianka, warzywa s2 makaron zmaślanką i dżemem, warzywka o kaczka pieczona, brokuł, kiszony, havarti k makrela, surówka z kalarepki +h2o, h. zielona, ziółka +40 minut z Melbi miłego dnia! |
|
|
|
|
#2117 |
|
Raczkowanie
|
Piątek, piąteczek, piątunio!
dzień 12/88 s owsianka, warzywa s2 w załączniku o jajecznica, brokuł, sałatka z oliwą k pieczony pstrąg, sałatka z oliwą +h2o, pu-erh, ziółka +40 minut z Melbą miłego weekendu! |
|
|
|
|
#2118 |
|
Raczkowanie
|
hmmm, wydaje mi sie, ze stosuje MM?????
Mleko migdałowe jest drogie, nie wiem, kogo stać, żeby je kupować. Co jest złego w mleku krowim na MM, przecież, też je pijecie??? pozdrawiam Ewa |
|
|
|
|
#2119 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane
![]() Jak czytam menu Palomeetki to sama mam ochotę sensowniej jeść ![]() Pozdrawiam serdecznie ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Raczkowanie
|
Hello!
![]() sjeeny jedyne co mi otatnio wychodzi, to jedzenie... Amarante18 dla mnie możesz jeść jak chcesz, tylko nie pisz i nie mów że to zgodne z MM, bo niestety nie jest pytałaś o bóle brzucha po kakao na mleku, napisałam Ci co o tym sądzę a Ty z pretensjami? moje zaległe: sobota 13/87 s owsianka z borówkami, warzywa s2 sałatka z ciecierzycą o zapiekanka z kalafiora, kapusta z koperkiem k makrela, surówka z kalarepy i marchewki +h2o, pu-erh, ziółka niedziela 14/86 s owsianka z borówkami, warzywa s2 sałatka z fasolą o szparagi, kurczak z grilla, kapusta z koperkiem, surówka z porów (w załączniku) k quinoa z warzywami, surówka z kapusty kiszonej +h2o, pu-erh, ziółka +długi spacer |
|
|
|
|
#2121 |
|
Raczkowanie
|
poniedziałek 15/85
s owsianka z borówkami, warzywa s2 sałatka z fasolą (w załączniku) o wędlina z chrzanem, jajka z majonezem, warzywa (w załączniku) k quinoa z warzywami, kalarepka +h2o, h. zielona +40 minut z MelBi i dzisiejsze wtorek 16/84 s owsianka z borówkami, warzywa s2 makaron, maślanka, dzem, warzywa o zupa botwinkowa z jajkiem i kabanosami k pieczony kurczak, surówka z młodej kapusty, uparowany kalafior +h2o, pu-erh +40 minut z MelBą w załączniku wczorajsze foto, bo w poprzednim poście nie widać
|
|
|
|
|
#2122 |
|
Raczkowanie
|
Hello!
środa 17/83 s owsianka z dżemem rabarbarowo-śliwkowym (przepyszny kwasior by me ), warzywas2 racuchy, ser biały, dżem rabarbarowo-śliwkowy, warzywa o pieczony kurczak, kapusta młoda z koperkiem k zupa botwinkowa z jajkiem +woda z cytryną, pu-erh +40 minut z MelB czwartek 18/82 s owsianka z dżemem rabarbarowo-śliwkowym, warzywa s2 racuchy, ser biały, dżem rabarbarowo-śliwkowy, warzywa o zupa botwinkowa z jajkiem i kabanosami k fasola po grecku, surówka z kalarepki +woda z cytryną, h. zielona +40 minut z MelBą w załączniku zaległe foto klopsików
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Raczkowanie
|
OMG!!!
![]() Do tego chętnie bym zjadła takie jajka z majonezem, ale skąd go bierzecie, same robicie, czy kupny, bo w większości to jest cukier, tak jak z chrzanem ![]() U mnie dziś: s- owsianka z kokosem, orzechami i kakao 2s - ciastka owsiane z goji, sezamem, dynią, słonecznikiem i migdałami i ogórkiem o - zupa jarzynowa ze śmietaną i mięsem wołowym k - reszta ciastek owsianych z kefirem i papryką |
|
|
|
|
#2124 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Amarante majonez mozesz zrobic w domu ![]() sama czasami robię, ale łatwiej jest kupić - polecam kielecki, bardziej mi smakuje niż domowy ![]() jak dobrze poszukasz w necie, to znajdziesz, ze ktos kiedyś badał się glukometrem i analizował skład ![]() podobno cukier jest jedynie z musztardy ![]() jestem skłonna uwierzć, bo kielecki to chyba najbardziej "wytrawny" w smaku majonez, bo te babuni, domowe i reszta to słodkie jak krem tortowy ![]() chrzan niestety zawsze ma cukier, ale ile go zjesz? przeciez nie wciagniesz całego słoiczka na jeden posiłek ![]() po przegladnięciu wszystkich dostepnych mi chrzanów wybrałam Krakusa, lecz to bardziej ze względu na alergie TZta, jedyny nie ma mączek i innych glutenowych syfów, oraz mleka, śmietan i masła ![]() a skład całkiem przyjemny - chrzan 60%, woda, olej, ocet, cukier, sól i konserwanty ale zawsze można kupić korzenie chrzanu i samodzielnie natrzeć ![]() najlepsza radą i remedium na wszystko jest jedzenie warzyw, najlepiej kiszonek i surowizny, a że ostatnio miałam okazje badac się glukometrem i przeżyłam szok ![]() , jak ogromny wpływ na skoki cukru maja warzywa to tym chętniej je zjadam, a już był czas ze do słodkich śniadań w ogóle nie jadłam
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
witam wszystkich po długiej przerwie. U mnie kiepsko i postanowiłam powrócić do mm. Ostatnio nawet w akcie desperacji poszłam do dietetyka i dostałam dietę 1300kalorii, nie powiem działała przez 3 tygodnie (schudłam 4kg) ale w czasie świąt pozwoliłam sobie na więcej i do dziś 3 kg już wróciło. Bardzo trudno zacząć mi znowu liczyć kalorie i wszystko ważyć Muszę przeczytać znów częściowo Szczupła bez wyrzeczeń aby odświeżyć wiadomości. Palomeetka czy jeżeli śn jem weglowodanowo białkowe to czy do musli mogę dodać siemie lniane? czy to jest tłuszcz? Daję płatki górskie, morela suszona, śliwka suszona ??? (można) i dodałabym to siemię oprócz musli jem plasterek sera chudego białego i łyżka dżemu bez cukru.Ostatnio mam takie napady obżarstwa, że aż mi głupio sjeeny |
|
|
|
|
#2126 |
|
Raczkowanie
|
Hej saba
![]() że tez Ci się chciało liczyć kalorie ![]() chyba za leniwa jestem na takie rzeczy, ponadto ja nawet przepisów nie umiem sie sztywno trzymać i zawsze ponosi mnie fantazja, więc przy rozpisce od dieteteczki buntowalabym się na 100% ![]() siemie lniane to tłuszcz, zdrowy, ale jednak raczej do T, a najlepiej II faza a z jakiego powodu chcesz/musisz je jeść? bo może cos pokombinujemy i upchamy nawet na I fazie ![]() i śliwka i morela jest ok, jednak śliwka ma chyba 40 IG, a morela 35 jedz warzywa, one mają kolosalny wplyw na wahania cukru! jak sie badałam glukometrem po słodkim śniadaniu (owsiane zalane wrzątkiem + dzem bez cukru) to po 30 min miałam wynik 157, mało nie padłam, już miałam wizje cukrzycy ![]() a takie samo śniadanie, ale wcześniej zjedzona marchewka i kawałek papryki i wynik 127 niby też nie taki mały, ale teraz bardzo sie pilnuje i warzywa na przystawke zawsze podjadam jak robie posiłki
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki palomeetka
![]() Jutro w planach mam aby zrobić na obiad klopsiki z mięsa mielonego (wołowo-wieprzowe) z sosem pieczarkowym i do tego brokół gotowany, ok? Dziś czuję się syta w porównaniu z poprzednimi dniami chociaż teraz lekko mnie ssie w żołądku to jednak nie czuje aż tak dużej ochoty aby się rzucić na cokolwiek podziwiam każdego kto potrafi liczyć kalorie i wytrwać ![]() Coś jest nas tu mało, albo nikt nie stosuje mm albo są jakieś inne aktywne fora. Szkoda bo chętnie poczytałabym o efektach to zawsze trochę mobilizuje i motywuje. |
|
|
|
|
#2128 |
|
Raczkowanie
|
do muesli:
-płatki owsiane, żytnie, orkiszowe, jęczmienne, quinoa, gryczane -otreby owsiane, żytnie etc -suszone śliwki, morele, jablka, gruszki, wisnie, jagody goji, żurawinę, jagody/borówki -owoce niefermentujące: maliny, jagody, truskawki -kakao, karob -fruktozę, syrop z agawy, xylitol jedynie *owoce suszone maja być niedosładzane, bez polepszaczy i nie w oleju *dosładzanie fruktoza etc lepiej sobie darowac, w końcu od słodkiego ma sie człowiek odzwyczaić pozostałe dodatki jak orzechy, migdały, ziarenka (pestki/siemię...) to niestety 2 faza pomysł na obiad bardzo dobry u mnie też były klopsiki (wołowo-drobiowe) w pomidorowo-cynamonowym sosie, do tego kiszone i jajko w majonezie ![]() ssanie w żołądku to norma (tj. ja praktycznie codziennie z tym zasypam) ![]() trzeba pilnować, aby za mało nie jeść (za dużo tez nie), albo lepiej planowac posiłki, bo jesli sie idzie spać o północy to bezsensem jest jedzenie kolacji o 18 ![]() mało ludzi to fakt, mnie na wizazu nie ma wtedy jak mam problemy, bo nie umiem wypisywać się w necie, z resztą kogo to obchodzi co mi leży na wątrobie, nie? ![]() ![]() ponadto MM jest mało popularne, jakieś 5-8 lat temu był szał na diety o niskim IG (Montignac i SBD), teraz chyba paleo ma wzięcie, chociaż jak tak przegladam społecznościówki, to prym wiedzie clean diet, a tutaj to juz można upchać wszystko
|
|
|
|
|
#2129 |
|
Konto usunięte
|
Witam się!
To moje drugie podejście do MM. W zeszłym roku w ciągu dwóch miesięcy schudłam 7 kg. i powiedzmy, że w miarę udało mi się to utrzymać Nie wiem dlaczego rzuciłam ten styl odżywiania, głupia byłam ![]() Najśmieszniejsze jest to, że przez ten rok pilnowałam obiadów, żeby nie łączyć mięcha z węglami Monti wchodzi w krew ![]() Teraz zamierzam pilnować wszystkich posiłków, nie tylko obiadów ![]() Mam 160 cm wzrostu, waga chyba 68 kg (moja waga zaniża i tak właściwie nie bardzo się nią sugeruję). Rzecz najważniejsza - miarka krawiecka. Mam otyłość brzuszną (103 cm. w obwodzie) i tak właściwie tylko to zamierzam monitorować, cyferki na wadze mnie jakoś nie wzruszają ![]() Menu na jutro: 8 - ryż (pół woreczka) z truskawkami i jogurtem naturalnym (pół dużego kubka), herbata z dzikiej róży. 11 - jajecznica (2 jajka) na oleju rzepakowym, sałatka (sałata masłowa, rzodkiewka, szczypiorek, śmietana) 15 - łosoś pieczony, sałatka (sałata lodowa, pomidor, oliwki, skropiona olejem), pół camemberta. 20 - zupa z soczewicy, z porem i cukinią, przecier. W ciągu dnia piję dużo wody, w ogóle nie mam z tym problemu
Edytowane przez af63d773ced7e0e9556604a7878ebff427805fcd_687197814530e Czas edycji: 2015-04-29 o 20:48 |
|
|
|
|
#2130 |
|
Raczkowanie
|
Witaj just-lob
ja też brzuszek mam spory bo w pasie 100 ale ważę 80 zresztą jutro się zważę dokładnie. Moje podejście też drugie i mam nadzieję, że teraz się uda. Dziewczyny pas mierzycie na wysokości pępka czy wyżej? palomeetka dzięki Na kolacje zjadłam : pół makreli wędzonej, kostkę sera mozzarella 125g, i olbrzymi pomidor malinowy do tego jadłam tak po 19 ale chodzę spać przed 24 więc myślę, że jest ok.wczoraj tak mnie już ssało, że poszłam i nalałam sobie pół lampki wina półwytrawnego bo tylko takie miałam doszłam do wniosku, że lepsze wino niż coś innego.---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Zapomniałam dopisać, że do obiadu wypiłam dwie szklanki zupy ogórkowej. Jestem w końcu pojedzona a nie to liczenie kalorii boję się tylko, że przez te wcześniejsze ograniczenia do 1200-1300 a teraz taka dawka duża może spowodować raczej przybranie na wadze a nie spadekna jutro w planach: śn: musli z małą ilością mleka, kawałek sera białego, słaba kawa z mlekiem ob; pulpety z pieczarkami+ sałatka (ogórek,pomidor rzodkiewka) kol; jajecznica z 2 jajek z brokułami i może jeszcze coś do tego? Może w między czasie zjem jabłko Oczywiście rano pije wodę z sokiem z cytryny a później to herbata zielona, czerwona, czasami mięta albo pokrzywa ( bardzo dobra w smaku co mnie zdziwiło!!!) no i czysta woda ależ się rozpisałam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.

klask i:

, jak ogromny wpływ na skoki cukru maja warzywa to tym chętniej je zjadam, a już był czas ze do słodkich śniadań w ogóle nie jadłam