Październikowe mamy 2015 część I - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-20, 20:09   #4081
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Październikowe mamy 2015 część I

Amelie ja nie wiem jak Ty ze swoim podejściem dotrwasz do końca

Mała co to za obrzydliwości tu przynosisz, nie chce tego czytać!

Oliath to ja bym też chciała tunikę i ciekawa jestem jakie masz czapeczki dla chłopca 1,5 roku i w górę

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 20:11   #4082
Amelie04
Zakorzenienie

mnie przed porodem czop odchodzil bez krwi. ale nie bede sie martwic...

sluchajcie myslalam, ze ten dzien juz nie przyniesie niespodzinek. Tz pojechal wykupic luteine. mialam przepisabe 3opak 100mg a ten przyjezdza z 3opakowaniami 50mg !!!! o jak sie wkurzylam. apteka zamknieta. myslicie ze jutro mi odmienia? nie mam zadnego dowodu na to ze tam bylo 100mg, oprocz tej recepty ktora oddal w aptece

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-03-20 o 20:12
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 20:16   #4083
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
mnie przed porodem czop odchodzil bez krwi. ale nie bede sie martwic...

sluchajcie myslalam, ze ten dzien juz nie przyniesie niespodzinek. Tz pojechal wykupic luteine. mialam przepisabe 3opak 100mg a ten przyjezdza z 3opakowaniami 50mg !!!! o jak sie wkurzylam. apteka zamknieta. myslicie ze jutro mi odmienia? nie mam zadnego dowodu na to ze tam bylo 100mg, oprocz tej recepty ktora oddal w aptece
Ojaa;/ ale w aptece może będą mieli ta receptę i sprawdza.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 20:32   #4084
ktosiula
Wtajemniczenie

Jeśli było 100 mg to zamienia. Weź paragon konieczne. Jak będą wydziwiać to niech Ci pokażą receptę, jakby co to powiedz że zgłaszasz sprawę do izby aptekarskiej i inspektoratu farmaceutycznego. Ale nie sądzę żeby był problem, jak się pomylili to muszą ci wymienić.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 20:56   #4085
paulinka009
Zadomowienie

Ale mnie dzisiaj na ryk wzielo ;( tez wam tak hormony szaleja?

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 21:03   #4086
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Paulinka, wiem o czym mówisz :P. Odkąd jestem w ciazy płakałam więcej razy niż w ciagu ubiegłego roku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-03-20, 21:03   #4087
AgatkaSz
Wtajemniczenie

W fakcie pisza bzdury :P
Tak sie dzisiaj zle czuje marze aby moje dziecko poszlo juz spac, Tz wyjezdza w poniedzialek i bede sama z tesciami tydzien
Glowa mnie boli od myslenia o mieszkaniu hehe bedzie pokoj 5,75 na 3,30 i mysle czy nie bedzie za ciasno jak zrobie salon z aneksem i jeszcze bym chciala stol z krzeslami :P
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 21:11   #4088
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez su$ka Pokaż wiadomość
Taki skrót z wczorajszej wizyty:
Dzidziuś rośnie ładnie, ma trochę ponad 3cm co odpowiada 10tygodniowi, więc wszystko się zgadza
Za 2 tygodnie umówiłam się z lekarzem na usg genetyczne = 250zł i zaproponował mi zrobienie testu PAPPA = dodatkowe 300zł, czyli razem 550zł i nie wiem, nie mam pojęcia czy go robić?? A Wy jak robicie?
Czytałam, ze to tylko prawdopodobieństwo wystąpienia wady u dziecka, a nie stwierdzenie czy ta wada jest czy jej nie ma. Mnóstwo kasy, ale jeśli trzeba to zrobię ten test....Doktor mi mówił, że usg genetyczne wyklucza w 80% wystąpienie wady genetycznej u dziecka, a test PAPPA jest uzupełnieniem i podnosi pewność wystąpienia bądź nie danej wady aż do 98%.... naprawdę zgłupiałam i nie wiem co robić, doradźcie Dodam, że nie mam żadnych chorób genetycznych u siebie w rodzinie, ani u TŻta i mam 27 lat.
Ja raczej nie bede robic, o ile (odpukac!) usg prenatalne wyjdzie ok.

Cytat:
Dziewczyny jest wszystko dobrze. Boze jak sie ciesze jaka ulga ! lekarz chyba bedzie miał mnie dość, za te moje ciągłe pytania Nic sie nie odkleja, kosmówka ok, dzidzius ok, akurat spał sobie smacznie tętno jest powyzej 120. chował sie jakos tak, ze ciezko go bylo wyłapać na usg i urósł , w środe mial 2,4cm, dzis juz 2,61 cm
na moje pytanie czy na pewno wszystko ok, powiedział tak : "kochana tak naprawde na 100% to po porodzie mozna powiedziec, ze wszystko bylo ok." ma racje, wole to niz mydlenie oczu.
teraz nie wiem. bo zlecil mi wszystkie badania na nfz i mam zrobic w poniedzialek , a we wtorek przyjsc po wyniki i zalozyc karte.
mam karte od tego prywatnego i pewnie wywale ją do kosza..
No i widzisz wariatko że jest dobrze

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
hej hej super że wszystko dobrze

Nie żebym się reklamowała, kochane, ale po likwidacji działalności zostało mi ze 25 tuniczek ciążowych na lato niesprzedanych, więc jakby coś to mogę Wam powysyłać po dyszce plus koszt listu sama mam takich 5 dla siebie odłożonych, są cudne i mega leciutkie

Strasznie potwornie drogo Ci liczą... mi przysługuje darmowe USG plus PAPPA, ale zrobiłam u mojego doktorka prywatnie, bo mu ufam na 100%, trzecią ciążę mi prowadzi i zapłaciłam łącznie 120 za Pappa i 200 za USG - wprawdzie po rabacie, ale i normalnie niedużo więcej sobie liczy w sumie, bo 200+220... a to jest super-hiper nowoczesny gabinet i rozchwytywany we Wro lekarz...
Najlepsze wyniki daje USG skombinowane w jednym dniu z wynikami PAPPA - czyli PAPPA robi się 6-10 dni wcześniej i przy USG już są wyniki i natychmiast system zlicza skorelowane prawdopodobieństwo wystąpienia wad - masz dane od ręki na wizycie. Ale jeśli masz tylko 27 lat, to ja bym się nie kłopotała PAPPA, zrób USG i jeśli przezierność wyjdzie w normie, serduszko prawidłowo i pokaże się ładnie kość nosowa, to odpuść PAPPA
Biore 2 tuniki, daj na PW dane do przelewu i kwote

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Hej!

Amelie myślałam, że ja jestem największą panikarą na swiecie, dopóki nie poznałam Ciebie Ciesze się, że jesteś teraz już spokojniejsza i mam nadzieję, że do nastęonej wizyty poczekasz bez zbędnych stresów

Mala ty to jednak jesteś super brawo za to, że tak dbasz o siebie

Ja ogólnie jestem szczupła i myślę, że po za spodniami to wejdę w swoje rzeczy takie luźniejsze.. a jak nie to właśnie na lato jakieś letnie sukienki są dosć tanie więc problemu nie będzie... gorzej później w wrześniu, październiku

Ja mojego Tż w końcu przez okno wyrzucę... no nie mogę przez niego się wyspać w nocy i później śpię do 10
wczoraj wymyślił, że może apaszką powinnam prawą rękę przywiązać delikatnie do lewej strony łóżka żeby na lewym boku leżała...
Jak na niego spojrzałam to stwierdził, że żartuje
Lol, on ma chyba jakies zapedy sado-maso Ale dobrze ze mysli o ciazy

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Ja sie w pierwszej ciąży nie zdecydowałam na PAPPa i w tej tez podziękuję. To jest tylko przypuszczalne badanie i czytała historie dziewczyn, ktorym wyszło, że jest sporo prawdopodobieństwo którejś z wad i całą ciążę przepłakały, a dziecko urodziło się zdrowe. Nie chcę sie tym stresować, nie widze takiej potrzeby.

A ja się pochwale, bo mam dzisiaj okrągłe 30 urodziny.
Wszystkiego najlepszego! ����

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Właśnie napisałam mężowi, zeby znalazł po pracy młode ziemniaczki (nawet te zagraniczne), mamy jeszcze kotleciki od teściowej takie z kurczaka, pieczarek i sera no i do tego mizeria Powiem mu żeby ugotował więcej i mi na kolację z koperkiem podpiecze

Kurde ale mnie łeb boli. Masakra.
U mnie nadal kosmos mdlosci, rano paw przed praca, potem lewitacja caly dzien na krzesle probujac nie haftnac i kolejny paw po powrocie... Ale jedyne co we mnie od kilku dni wchodzi ( i zostaje ��) to wlasnie ziemniaki Wczoraj i dzisiaj na obiad frytki �� Na kolacje przed chwila kulki ziemniaczane... malo zdrowo teraz jem ale sie ciesze jak moge zjesc cokolwiek ��

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Macie racje jesli facet idzie za kobieta, a nie rodzinka to wszystko bedzie okej. Mamusie w koncu musza zrozumiec, ze nie z nimi sie zenil
Matki potrafia byc straszne: pracuje w agencji pracy i dzis przyszedl do nas pracownik podpisac umowe zlecenie na weekend jako model. No i po poludniu na biuro dzwoni jego matka i sie drze ze "żąda anulowania umowy, to jest nieporozumienie, ona jest jego opiekunem prawnym i sie nie zgadza na jego prace, ze podpisal umowe nieswiadomie, blabla", po chwili daje telefon synowi i on potulnym glosem do nas "tak, rezygnuje z pracy bo zapomnialem z mama skonsultowac..." - dodam tylko ze "dzieciak" mial 19 lat. ��

Cytat:
dziewczyny pozniej pondrabiam Was. przed chwila zauwazylam na bieliznie taki glut zólty taki sam jak czop sluzowy bez krwi ale ewidentnie galareta taka dosyc twarda a miedzy nia bialy sluz. co to moze byc ?
Spokojnie, u mnie taki zoltawy gesty sluz jest od poczatku ciazy

Dziewczyny, wrzucam obiecane foto dzidziola z wczoraj - 10 tydz, 2,8mm szczescia, widac raczki, nozki i nawet oczka ��
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (111,0 KB, 20 załadowań)
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-03-20 o 21:12
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 21:20   #4089
mala29lll
Zakorzenienie

Pasztetnik a nie znalazłaś tych tabletek co Natalitka bierze na te mdłości? Wykończysz się kobieto:/

Nie widać zdjęcia dzidzi. COś nie tak zrobiłaś. ZMniejszyłaś zdjęcie? Jak coś to ta stronka jest fajna do zmniejszania http://www.zmniejszajka.pl/
Stary 2015-03-20, 21:31   #4090
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Ale mnie dzisiaj na ryk wzielo ;( tez wam tak hormony szaleja?
skąd ja to znam dzisiaj się rozpłakałam, bo nie wiedziałam jak na zaproszeniach odmienić nazwiska niektórych gości eh te hormony

Pasztetnik spróbuj dodać jeszcze raz bo nie wyświetla się
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 22:00   #4091
vikicullen
Zadomowienie

Jestem ciekawa która pierwsza z Nas pozna płeć

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 22:13   #4092
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Mi już tydzień temu w 11t babka mówiła, że wg niej to chłopak, no ale 100% nie da W poniedziałek generyczne u innego ginekologa - zobaczymy czy potwierdzi
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 22:48   #4093
Amelie04
Zakorzenienie

nadrobilam. o tej kobiecie w tv mowili.
Cytat:
Macie racje jesli facet idzie za kobieta, a nie rodzinka to wszystko bedzie okej. Mamusie w koncu musza zrozumiec, ze nie z nimi sie zenil
o dajcie spokoj ja to dopiero mam przygody z tesciowa. o wszystko mnie obwinia, jak jej pies pogryzł mojej corce smoczka to byla moja wina ostatnio tz pozyczyl jej 100zl, to musial sie dopominac a ona z takim zalem i niechęcia mu oddala

Cytat:
Ja straszę? Mnie tu przestraszyły Ja pierworódka to tylko podejrzewam co mnie czeka dzięki moim mega bolesnym @

Kuapouszka ja mogłam zjeść 2 bułki na raz tylko przed @. CHyba mi się żołądek poszerzał heheh
Hmm, bóle jak na @ to ja mialam przy 3cm rozwarcia a tez mialam niezle bóle przy okresie.
krzyz mnie bolał podczas okresu, ale nie mialam podczas porodu z krzyza boli, wiec to chyba nie reguła. tylko brzuch mi rozsadzało i to nawet nie jak na @, a jakby w srodku byla bomba atomowa, ktora nie moze do konca wybuchnąć, tak jakos mi sie to kojarzy
Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
ja pewnie jak zwykle na koncu

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-03-20 o 22:50
Stary 2015-03-20, 23:47   #4094
Talantea
Zakorzenienie

To ja pewnie . poczekam sobie dość długo znając tutejsze zwyczaje. Ze wszystkim jestem do tylu. Prawie wszystkie macie juz USG zrobione a ja co, nawet daty jeszcze nie mam. Kupilam sobie na ebayu doppler do słuchania serduszka. Ha!

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-21, 03:31   #4095
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja 2 dni temu dowiedialam sie, ze znajoma w pracy mojej tesciowej, ktora byla w podobnym tyg jak ja poronila...tez mi humor od razu odszedl gdzies i sie zmartwilam, ze mimo ze jest wszustko okej pewnosci narazie nie ma..
No niestety, pewność do się będzie miało dopiero jakiś czas po porodzie tak na dobrą sprawę

Cytat:
dziewczyny pozniej pondrabiam Was. przed chwila zauwazylam na bieliznie taki glut zólty taki sam jak czop sluzowy bez krwi ale ewidentnie galareta taka dosyc twarda a miedzy nia bialy sluz. co to moze byc ?
Amelie!!! Naprawdę pilnuj swojego panikowania, przecież te wszystkie emocje wpływają na dziecko

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Kupilam sobie na ebayu doppler do słuchania serduszka. Ha!
Tylko pamiętaj żeby go nie używać za często, bo to są bardzo silne fale i w nadmiarze mogą zaszkodzić.
Stary 2015-03-21, 06:26   #4096
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Pasztetnik a nie znalazłaś tych tabletek co Natalitka bierze na te mdłości? Wykończysz się kobieto:/

Nie widać zdjęcia dzidzi. COś nie tak zrobiłaś. ZMniejszyłaś zdjęcie? Jak coś to ta stronka jest fajna do zmniejszania http://www.zmniejszajka.pl/
Wiesz co, udalo mi sie je dorwac przedwczoraj, biore max dawke i o ile super pomagaja na zmeczenie o tyle na mdlosci mi slabo Mam chyba za silne, gin mi proponowal cos na recepte na wymioty i glupia nie wzielam bo nie chcialam sie truc... a przeciez musze jesc zdrowe rzeczy, a na sama mysl o nich mnie skreca Dzis w nocy 3x budzily mnie mdlosci, raz wymiotowalam strasznie gorzka zolta slina nie wiem co to, żółć? Juz sobie obiecalam ze jak do poniedzialku sie nie poprawi, to pojde po recepte do rodzinnego.

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
skąd ja to znam dzisiaj się rozpłakałam, bo nie wiedziałam jak na zaproszeniach odmienić nazwiska niektórych gości eh te hormony

Pasztetnik spróbuj dodać jeszcze raz bo nie wyświetla się
No wlasnie edytowalam posta wczoraj i cos sie skrzaczyl wizaz

Wrzucam raz jeszcze foto mojego 2,8cm misia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (111,0 KB, 60 załadowań)

Czas edycji: 2015-03-21 o 08:03
Stary 2015-03-21, 07:51   #4097
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Wrzucam raz jeszcze foto mojego 2,8mm misia
Jakie kurczątuszko cudne
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-03-21 o 07:58
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-21, 07:58   #4098
Oliath
Zakorzenienie

Dzień dobry tak w ogóle
W PIERWSZYM DNIU WIOSNY!!!!

Idziemy topić Marzannę dziś, a potem para przyjaciół wpada na karkóweczkę z grilla

Marzanna w załączniku

Oby słoneczko się nie schowało tylko.

Miłego dnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0343.jpg (108,0 KB, 16 załadowań)
Kubulek
Stary 2015-03-21, 08:04   #4099
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, udalo mi sie je dorwac przedwczoraj, biore max dawke i o ile super pomagaja na zmeczenie o tyle na mdlosci mi slabo Mam chyba za silne, gin mi proponowal cos na recepte na wymioty i glupia nie wzielam bo nie chcialam sie truc... a przeciez musze jesc zdrowe rzeczy, a na sama mysl o nich mnie skreca Dzis w nocy 3x budzily mnie mdlosci, raz wymiotowalam strasznie gorzka zolta slina nie wiem co to, żółć? Juz sobie obiecalam ze jak do poniedzialku sie nie poprawi, to pojde po recepte do rodzinnego.

No wlasnie edytowalam posta wczoraj i cos sie skrzaczyl wizaz

Wrzucam raz jeszcze foto mojego 2,8mm misia
Śliczny misiaczek

Hello ja dziś o 12:40 mam genetyczne, już się doczekać nie mogę napiszę jak będę po ale zdjęcia pewnie wieczorem dodam bo jedziemy z tż zaproszenia na wesele rozwieźć
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-21, 08:17   #4100
Em_jK
Rozeznanie

Malinowa,

Kciuki za wizytę
Napisz zaraz po

Ja na pewno ostatnia z was będę miała genetyczne. Wy już będziecie o polowkowych rozmawiać, a ja pójdę dopiero na genetyczne

Na wczoraj byłam zapisana do drugiej lekarki co pracuje w szpitalu, ale odwołałam wizytę. Nie będę jednak ciąży u dwóch lekarzy prowadzić a z mojego obecnego nie zrezygnuje na pewno boje się trochę, że bez lekarza w szpitalu będą mnie zmuszać do SN ale trudno. Może pójdę do niej ma parę wizyt, ale przed porodem i jakoś wtedy lepiej będzie...

Wiosennie pięknego dnia wam życzę
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-21, 08:31   #4101
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Wrzucam raz jeszcze foto mojego 2,8cm misia
Faktycznie miś
Słodki

Cytat:
Marzanna w załączniku

Ale fajna

U mnie dziś od rana...leje

Cytat:
Hello ja dziś o 12:40 mam genetyczne, już się doczekać nie mogę

U mnie już jajo zniecierpliwienia przed wtorkowym zostało zniesione, jeszcze pewnie zdążę znieść ze dwa
Stary 2015-03-21, 10:10   #4102
mala29lll
Zakorzenienie

Dzien dobry w tym pięknym dniu, który i tak przesiedzę w domu

Pasztetnik cudny misiaczek No szkoda, że nie wzięłaś recepty. Mniejsze zło tabletki niż jakbyś miała nie dostarczać niuni wszystkich witaminek i minerałów. Jak się nie poprawi to goń w poniedziałek. A ta dzidzia 19-letnia chociaż przystojna była na modela?

Malinowa
to czeka z niecierpliwością na zdjęcia Powodzenia

Oliath fajna Marzanna. Aż szkoda topić My nigdy nie topiliśmy, bo nie było w czym. Chyba, że w wannie. W szkole szliśmy palić bidną

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

A w ogóle kto się pisze na prowadzenie 2 odsłony naszego wątku? Wraz z 5000 postem zamkną nam tę stronę i trzeba otworzyć 2 odsłonę. Możemy tak zrobić, że każdą odsłonę ktoś inny będzie prowadził. Ja już prowadzę Klub więc kto chętny? W sumie wystarczy skopiować 1 stronę naszego wątku i może coś dodać jak jest na innych wątkach mamusiowych podglądnąć trochę TO kto się zgłasza z regularnie udzielających się starych wyjadaczek?
Stary 2015-03-21, 10:33   #4103
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Jakie kurczątuszko cudne

Cytat:
Śliczny misiaczek

Hello ja dziś o 12:40 mam genetyczne, już się doczekać nie mogę napiszę jak będę po ale zdjęcia pewnie wieczorem dodam bo jedziemy z tż zaproszenia na wesele rozwieźć

Kciuki za wizyte Wstaw foto koniecznie

Cytat:
Dzień dobry tak w ogóle
W PIERWSZYM DNIU WIOSNY!!!!

Idziemy topić Marzannę dziś, a potem para przyjaciół wpada na karkóweczkę z grilla

Marzanna w załączniku

Miłego dnia
Ale fajnie z ta marzann, przedszkole mi sie przypomnialo, gdyby tak wrocic do tych czasow...

Cytat:
Dzien dobry w tym pięknym dniu, który i tak przesiedzę w domu

Pasztetnik cudny misiaczek No szkoda, że nie wzięłaś recepty. Mniejsze zło tabletki niż jakbyś miała nie dostarczać niuni wszystkich witaminek i minerałów. Jak się nie poprawi to goń w poniedziałek. A ta dzidzia 19-letnia chociaż przystojna była na modela?

Malinowa
to czeka z niecierpliwością na zdjęcia Powodzenia

Oliath fajna Marzanna. Aż szkoda topić My nigdy nie topiliśmy, bo nie było w czym. Chyba, że w wannie. W szkole szliśmy palić bidną

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

A w ogóle kto się pisze na prowadzenie 2 odsłony naszego wątku? Wraz z 5000 postem zamkną nam tę stronę i trzeba otworzyć 2 odsłonę. Możemy tak zrobić, że każdą odsłonę ktoś inny będzie prowadził. Ja już prowadzę Klub więc kto chętny? W sumie wystarczy skopiować 1 stronę naszego wątku i może coś dodać jak jest na innych wątkach mamusiowych podglądnąć trochę TO kto się zgłasza z regularnie udzielających się starych wyjadaczek?

No szkoda, tego dnia jak bylam u gina dorwalam Mamarin i myslalam ze bedzie lepiej. Chociaz podobno on najlepiej dziala po 2 dniach stosowania i dzisiaj mimo paskudnej nocy to jakos czuje sie lepiej, jeszcze nie zwracalam Nawet mam troche apetetu co prawda ciagle na to samo (ziemniaki, paluszki rybne lub fasola po bretonsku ) i wlasnie wcinam kulki ziemniaczane ale to zawsze progres

A ten 19-latek, tak, normalny wesoly koles, szkoda go ze ma taka psychomatke

Wgl dziewczyny, co do odziezy ciazowej, bardzo polecam Wam polowac na jegginsy w Lidlu! Nie sa dedykowane jako ciazowe, ale sa z elastycznej bawelnianej tkaniny, ktora wyglada jak jeans, w pasie na gumce a maja naszyte kieszenie i nawet szwy udajace rozporek (!) jak jeansy Sa bardzo rozciagliwe, maja je tez w duzych rozmiarach (44 nawet), talie wysoko i nic nie wciska sie w brzuch No i cena spoko 39zl Kupilam swego czasu dwie pary do latania po domu i teraz zaczelam w nich chodzic do pracy bo sa meeega wygodne I kazdy mysli ze mam zwykle jeansy a figa Pralam juz z milion razy i sa ok, mimo sporej elastycznosci nie traca rozmiaru. Pojawiaja sie w Lidlu co jakis czas (w 3-4 odcieniach jeansu), chce dokupic jeszcze z dwie pary i bede polowac, dam znac jak sie pojawia
O takie (z tylu maja naszyte kieszenie):
http://tugazetka.pl/lidl/2013.10.28....13512,Jegginsy

Czas edycji: 2015-03-21 o 10:43
Stary 2015-03-21, 10:44   #4104
jo_manh
Rozeznanie

Amelie, ja tez panikuje...po dwoch poronieniach, to nie takie trudne...ja dzisiaj zaczelam sie martwic, bo piersi juz tak nie bola, mdlosci tez odpuszczaja i zaczynam glowkowac czy to nie zwiastun czegos zlego....wizyta dopiero w srode boje sie, ze to cos zlego, w sumie dzisiaj zaczynam 9 tydzien i moze powoli dolegliwosci odpuszczaja, ale co jesli to znow cos zlego

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Oilath, a co jak wygoadaja te tuniki....nie nadrobie wszystkich postow, a jie siem czy zdjecie juz tam jest...

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-21, 10:51   #4105
Oliath
Zakorzenienie

MALINOWA za genetyczne!

Cytat:
Amelie, ja tez panikuje...po dwoch poronieniach, to nie takie trudne...ja dzisiaj zaczelam sie martwic, bo piersi juz tak nie bola, mdlosci tez odpuszczaja i zaczynam glowkowac czy to nie zwiastun czegos zlego....wizyta dopiero w srode boje sie, ze to cos zlego, w sumie dzisiaj zaczynam 9 tydzien i moze powoli dolegliwosci odpuszczaja, ale co jesli to znow cos zlego

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Oilath, a co jak wygoadaja te tuniki....nie nadrobie wszystkich postow, a jie siem czy zdjecie juz tam jest...
Nie smutaj i się nie martw, objawy ustępują ponieważ wchodzisz powoli w najfajniejszy i najprzyjemniejszy okres ciąży teraz nie będzie mdliło i bolało, teraz będzie masa energii, śliczny wygląd, kopniaczki i w ogóle raj

Masz tu tuniczki, kochana, w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10898282_366334596878719_5171279068778106966_n.jpg (43,1 KB, 13 załadowań)
Kubulek
Stary 2015-03-21, 10:55   #4106
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:

Mialam identycznie pod koniec 8tyg, wczesniej byla bolesnosc piersi i wymioty w nocy i przeszlo mi to na 2-3 dni Czulam sie znosnie ale zaraz potem przylazly jeszcze gorsze mdlosci i trwaja nadal czyli pawie o kazdej porze dnia i nocy 😓 Ciesz sie wiec i korzystaj z lepszych dni

Stary 2015-03-21, 10:58   #4107
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana na pewno wszystko jest dobrze Mnie odpuściły dolegliwości na 2 tygodnie, a później wróciły ze zdwojoną siłą. Teraz pewnie będą odpuszczać. Z piersiami to tak mam, że jeden dzień bolą jak cholera a na następny nic a nic mimo, ze gniotę i sprawdzam czy bolą

Pasztetnik to może CI przejdą te mdłości, a w ogóle już powinno powoli odpuszczać całkowicie. Tylko zmęczenie zostanie
Ja bym raczej fatalnie wyglądała teraz w takich legginsach, bo mi udziska przytyły od tego lezenia. MAm nadzieję, że jak zacznę normalnie chodzić to troszkę zlecą A takie miałam ładne nózie jak zamęczałam mój stepper, a teraz trochę mi się cellulit rzucił
Stary 2015-03-21, 11:02   #4108
natalitka1988
wkręcona :)

Ja pitole! Jak was nadrobić????

Pasztetnik jak lot??? maleństwo śliczne!!!

Co do rodziców i teściów to trzeba ich po prostu szanować i pomagać kiedy można pomóc.. ale bez wykorzystywania

Ja dziś się wyspałam bo z okazji weekendu Mój luby pozwolił mi spać jak chce
U nas pogoda piękna... aż chce sie na dworze siedzieć

Amelie...
Stary 2015-03-21, 11:11   #4109
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Kochana na pewno wszystko jest dobrze Mnie odpuściły dolegliwości na 2 tygodnie, a później wróciły ze zdwojoną siłą. Teraz pewnie będą odpuszczać. Z piersiami to tak mam, że jeden dzień bolą jak cholera a na następny nic a nic mimo, ze gniotę i sprawdzam czy bolą

Pasztetnik to może CI przejdą te mdłości, a w ogóle już powinno powoli odpuszczać całkowicie. Tylko zmęczenie zostanie
Ja bym raczej fatalnie wyglądała teraz w takich legginsach, bo mi udziska przytyły od tego lezenia. MAm nadzieję, że jak zacznę normalnie chodzić to troszkę zlecą A takie miałam ładne nózie jak zamęczałam mój stepper, a teraz trochę mi się cellulit rzucił
Oby No zmeczenia nie mam bo akurat na to ten Mamarin dziala cudownie, gdyby nie hafty czulabym sie wspaniale Ogolnie polecam dziewuszki Mamarin, bo mimo ze mnie i tak mdli to mogloby byc i wiele gorzej gdybym go nie brala (mam w ogole sile finkcjonowac) poza tym na zmeczenie i sennosc jest genialny!
mala, a co tam wyglad, byle wygoda byla w ciazy

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Ja pitole! Jak was nadrobić????

Pasztetnik jak lot??? maleństwo śliczne!!!

Co do rodziców i teściów to trzeba ich po prostu szanować i pomagać kiedy można pomóc.. ale bez wykorzystywania

Ja dziś się wyspałam bo z okazji weekendu Mój luby pozwolił mi spać jak chce
U nas pogoda piękna... aż chce sie na dworze siedzieć

Amelie...

Ale ja nie lecialam nigdzie

Czas edycji: 2015-03-21 o 11:08
Stary 2015-03-21, 11:20   #4110
Amelie04
Zakorzenienie

Pasztetnik- sliczny maluszek
Malinowa -kciuki
Jo_manh- mnie piersi bola tylko przy gnieceniu i sa twarde strasznie. takie kamienie.
na pewnio nic zlego sie nie dzieje. powoli objawy beda ustepowac.
ja w poniedzialek znowu na te same wyniki krwi i pewnie 5 fiolek mi pobiora mam nadzieje ze dam rade.
kurde nie powinni tyle krwi ciezarnym pobierac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości