|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Amelie ja nie wiem jak Ty ze swoim podejściem dotrwasz do końca
![]() Mała co to za obrzydliwości tu przynosisz, nie chce tego czytać! ![]() Oliath to ja bym też chciała tunikę i ciekawa jestem jakie masz czapeczki dla chłopca 1,5 roku i w górę
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
mnie przed porodem czop odchodzil bez krwi. ale nie bede sie martwic...
sluchajcie myslalam, ze ten dzien juz nie przyniesie niespodzinek. Tz pojechal wykupic luteine. mialam przepisabe 3opak 100mg a ten przyjezdza z 3opakowaniami 50mg !!!! o jak sie wkurzylam. apteka zamknieta. myslicie ze jutro mi odmienia? nie mam zadnego dowodu na to ze tam bylo 100mg, oprocz tej recepty ktora oddal w aptece Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-03-20 o 20:12 |
|
|
|
#4083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4084 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli było 100 mg to zamienia. Weź paragon konieczne. Jak będą wydziwiać to niech Ci pokażą receptę, jakby co to powiedz że zgłaszasz sprawę do izby aptekarskiej i inspektoratu farmaceutycznego. Ale nie sądzę żeby był problem, jak się pomylili to muszą ci wymienić.
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
Ale mnie dzisiaj na ryk wzielo ;( tez wam tak hormony szaleja?
|
|
#4086 |
|
Zadomowienie
|
Paulinka, wiem o czym mówisz :P. Odkąd jestem w ciazy płakałam więcej razy niż w ciagu ubiegłego roku.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
W fakcie pisza bzdury :P
Tak sie dzisiaj zle czuje marze aby moje dziecko poszlo juz spac, Tz wyjezdza w poniedzialek i bede sama z tesciami tydzien Glowa mnie boli od myslenia o mieszkaniu hehe bedzie pokoj 5,75 na 3,30 i mysle czy nie bedzie za ciasno jak zrobie salon z aneksem i jeszcze bym chciala stol z krzeslami :P
|
#4088 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, wrzucam obiecane foto dzidziola z wczoraj - 10 tydz, 2,8mm szczescia, widac raczki, nozki i nawet oczka
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-03-20 o 21:12 |
||||||||
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Pasztetnik a nie znalazłaś tych tabletek co Natalitka bierze na te mdłości? Wykończysz się kobieto:/
Nie widać zdjęcia dzidzi. COś nie tak zrobiłaś. ZMniejszyłaś zdjęcie? Jak coś to ta stronka jest fajna do zmniejszania http://www.zmniejszajka.pl/
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4091 |
|
Zadomowienie
|
Jestem ciekawa która pierwsza z Nas pozna płeć
|
#4092 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam. o tej kobiecie w tv mowili.
![]() Cytat:
ostatnio tz pozyczyl jej 100zl, to musial sie dopominac a ona z takim zalem i niechęcia mu oddala ![]() Cytat:
a tez mialam niezle bóle przy okresie.krzyz mnie bolał podczas okresu, ale nie mialam podczas porodu z krzyza boli, wiec to chyba nie reguła. tylko brzuch mi rozsadzało i to nawet nie jak na @, a jakby w srodku byla bomba atomowa, ktora nie moze do konca wybuchnąć, tak jakos mi sie to kojarzy ![]() ja pewnie jak zwykle na koncu
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-03-20 o 22:50 |
||
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
To ja pewnie . poczekam sobie dość długo znając tutejsze zwyczaje. Ze wszystkim jestem do tylu. Prawie wszystkie macie juz USG zrobione a ja co, nawet daty jeszcze nie mam. Kupilam sobie na ebayu doppler do słuchania serduszka. Ha!
|
|
|
|
#4095 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Naprawdę pilnuj swojego panikowania, przecież te wszystkie emocje wpływają na dziecko ![]() Tylko pamiętaj żeby go nie używać za często, bo to są bardzo silne fale i w nadmiarze mogą zaszkodzić.
|
|
|
#4096 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam chyba za silne, gin mi proponowal cos na recepte na wymioty i glupia nie wzielam bo nie chcialam sie truc... a przeciez musze jesc zdrowe rzeczy, a na sama mysl o nich mnie skreca Dzis w nocy 3x budzily mnie mdlosci, raz wymiotowalam strasznie gorzka zolta slina nie wiem co to, żółć? Juz sobie obiecalam ze jak do poniedzialku sie nie poprawi, to pojde po recepte do rodzinnego.Cytat:
![]() Wrzucam raz jeszcze foto mojego 2,8cm misia
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-03-21 o 08:03 |
||
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie kurczątuszko cudne
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-03-21 o 07:58 |
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry tak w ogóle
![]() W PIERWSZYM DNIU WIOSNY!!!! Idziemy topić Marzannę dziś, a potem para przyjaciół wpada na karkóweczkę z grilla ![]() Marzanna w załączniku ![]() Oby słoneczko się nie schowało tylko. Miłego dnia
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hello ja dziś o 12:40 mam genetyczne, już się doczekać nie mogę napiszę jak będę po ale zdjęcia pewnie wieczorem dodam bo jedziemy z tż zaproszenia na wesele rozwieźć
|
|
|
|
|
#4100 |
|
Rozeznanie
|
Malinowa,
Kciuki za wizytę Napisz zaraz po ![]() Ja na pewno ostatnia z was będę miała genetyczne. Wy już będziecie o polowkowych rozmawiać, a ja pójdę dopiero na genetyczne ![]() Na wczoraj byłam zapisana do drugiej lekarki co pracuje w szpitalu, ale odwołałam wizytę. Nie będę jednak ciąży u dwóch lekarzy prowadzić boje się trochę, że bez lekarza w szpitalu będą mnie zmuszać do SN ale trudno. Może pójdę do niej ma parę wizyt, ale przed porodem i jakoś wtedy lepiej będzie...Wiosennie pięknego dnia wam życzę
|
|
|
|
#4101 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Faktycznie miś
![]() Słodki ![]() Ale fajna ![]() U mnie dziś od rana...leje ![]() ![]() U mnie już jajo zniecierpliwienia przed wtorkowym zostało zniesione, jeszcze pewnie zdążę znieść ze dwa
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry w tym pięknym dniu, który i tak przesiedzę w domu
Pasztetnik cudny misiaczek No szkoda, że nie wzięłaś recepty. Mniejsze zło tabletki niż jakbyś miała nie dostarczać niuni wszystkich witaminek i minerałów. Jak się nie poprawi to goń w poniedziałek. A ta dzidzia 19-letnia chociaż przystojna była na modela?![]() Malinowa to czeka z niecierpliwością na zdjęcia PowodzeniaOliath fajna Marzanna. Aż szkoda topić My nigdy nie topiliśmy, bo nie było w czym. Chyba, że w wannie. W szkole szliśmy palić bidną![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- A w ogóle kto się pisze na prowadzenie 2 odsłony naszego wątku? Wraz z 5000 postem zamkną nam tę stronę i trzeba otworzyć 2 odsłonę. Możemy tak zrobić, że każdą odsłonę ktoś inny będzie prowadził. Ja już prowadzę Klub więc kto chętny? W sumie wystarczy skopiować 1 stronę naszego wątku i może coś dodać jak jest na innych wątkach mamusiowych podglądnąć trochę TO kto się zgłasza z regularnie udzielających się starych wyjadaczek?
|
#4103 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki za wizyte Wstaw foto koniecznie Cytat:
![]() Cytat:
No szkoda, tego dnia jak bylam u gina dorwalam Mamarin i myslalam ze bedzie lepiej. Chociaz podobno on najlepiej dziala po 2 dniach stosowania i dzisiaj mimo paskudnej nocy to jakos czuje sie lepiej, jeszcze nie zwracalam Nawet mam troche apetetu co prawda ciagle na to samo (ziemniaki, paluszki rybne lub fasola po bretonsku ) i wlasnie wcinam kulki ziemniaczane ale to zawsze progres A ten 19-latek, tak, normalny wesoly koles, szkoda go ze ma taka psychomatke ![]() Wgl dziewczyny, co do odziezy ciazowej, bardzo polecam Wam polowac na jegginsy w Lidlu! Kupilam swego czasu dwie pary do latania po domu i teraz zaczelam w nich chodzic do pracy bo sa meeega wygodne Pralam juz z milion razy i sa ok, mimo sporej elastycznosci nie traca rozmiaru. Pojawiaja sie w Lidlu co jakis czas (w 3-4 odcieniach jeansu), chce dokupic jeszcze z dwie pary i bede polowac, dam znac jak sie pojawia O takie (z tylu maja naszyte kieszenie): http://tugazetka.pl/lidl/2013.10.28....13512,Jegginsy
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-03-21 o 10:43 |
|||
|
|
|
#4104 |
|
Rozeznanie
|
Amelie, ja tez panikuje...po dwoch poronieniach, to nie takie trudne...ja dzisiaj zaczelam sie martwic, bo piersi juz tak nie bola, mdlosci tez odpuszczaja i zaczynam glowkowac czy to nie zwiastun czegos zlego....wizyta dopiero w srode
boje sie, ze to cos zlego, w sumie dzisiaj zaczynam 9 tydzien i moze powoli dolegliwosci odpuszczaja, ale co jesli to znow cos zlego ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Oilath, a co jak wygoadaja te tuniki....nie nadrobie wszystkich postow, a jie siem czy zdjecie juz tam jest...
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
MALINOWA
za genetyczne! ![]() Cytat:
teraz nie będzie mdliło i bolało, teraz będzie masa energii, śliczny wygląd, kopniaczki i w ogóle raj Masz tu tuniczki, kochana, w załączniku
|
|
#4106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana na pewno wszystko jest dobrze Pasztetnik to może CI przejdą te mdłości, a w ogóle już powinno powoli odpuszczać całkowicie. Tylko zmęczenie zostanie ![]() Ja bym raczej fatalnie wyglądała teraz w takich legginsach, bo mi udziska przytyły od tego lezenia. MAm nadzieję, że jak zacznę normalnie chodzić to troszkę zlecą A takie miałam ładne nózie jak zamęczałam mój stepper, a teraz trochę mi się cellulit rzucił
|
|
#4108 |
|
wkręcona :)
|
Ja pitole! Jak was nadrobić????
Pasztetnik jak lot??? maleństwo śliczne!!! Co do rodziców i teściów to trzeba ich po prostu szanować i pomagać kiedy można pomóc.. ale bez wykorzystywania ![]() Ja dziś się wyspałam bo z okazji weekendu Mój luby pozwolił mi spać jak chce ![]() U nas pogoda piękna... aż chce sie na dworze siedzieć Amelie... ![]()
|
#4109 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No zmeczenia nie mam bo akurat na to ten Mamarin dziala cudownie, gdyby nie hafty czulabym sie wspaniale Ogolnie polecam dziewuszki Mamarin, bo mimo ze mnie i tak mdli to mogloby byc i wiele gorzej gdybym go nie brala (mam w ogole sile finkcjonowac) poza tym na zmeczenie i sennosc jest genialny! mala, a co tam wyglad, byle wygoda byla w ciazy ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Ale ja nie lecialam nigdzie
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-03-21 o 11:08 |
||
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Pasztetnik- sliczny maluszek
![]() Malinowa -kciuki ![]() Jo_manh- mnie piersi bola tylko przy gnieceniu i sa twarde strasznie. takie kamienie. na pewnio nic zlego sie nie dzieje. powoli objawy beda ustepowac. ja w poniedzialek znowu na te same wyniki krwi i pewnie 5 fiolek mi pobiora mam nadzieje ze dam rade.kurde nie powinni tyle krwi ciezarnym pobierac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

)

i zaproponował mi zrobienie testu PAPPA = dodatkowe 300zł, czyli razem 550zł i nie wiem, nie mam pojęcia czy go robić?? A Wy jak robicie?
Dodam, że nie mam żadnych chorób genetycznych u siebie w rodzinie, ani u TŻta i mam 27 lat.
tętno jest powyzej 120. chował sie jakos tak, ze ciezko go bylo wyłapać na usg
brawo za to, że tak dbasz o siebie 
Powiem mu żeby ugotował więcej i mi na kolację z koperkiem podpiecze

ostatnio tz pozyczyl jej 100zl, to musial sie dopominac a ona z takim zalem i niechęcia mu oddala 
Naprawdę pilnuj swojego panikowania, przecież te wszystkie emocje wpływają na dziecko

boje się trochę, że bez lekarza w szpitalu będą mnie zmuszać do SN ale trudno. Może pójdę do niej ma parę wizyt, ale przed porodem i jakoś wtedy lepiej będzie...