|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Frik frik to zalezy co masz na mysli mowiac silniejsze. wiekszosc lekow uspokajajacych bez recepty sa oparte na melisie i innych ziolach... i jak dla mnie to sa placebo, bo dzialanie ich jest slabe. a jesli z kategorii tych mocniejszych antydepresantow itd to raczej nie mozna....
ciekawe jak kobiety w ciazy np z schizofrenia albo silna nerwica daja rade? Ewlina - niedobrota |
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Można..jest wtedy na dole i na gorze polane:-P.
Wiem wiem, nie powinnam ale nie mogłam się pohamowac;-)
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Rozeznanie
|
Malinowa,
Super, że wszystko wporzadku z dzieciaczkiem ![]() Doczytałam was, ale tak nie bardzo kojarzę co komu 😓 Jestem juz w pracy, ale Leną i Tymek juz śpią wiec i ja się kładę powoli. Dobrej nocki 🙋🌙 |
|
|
|
#4175 |
|
Zadomowienie
|
Malpka Spytam się położnej w środę, czy kogoś tam kto będzie patrzył na monitorek. Chociaż chyba marne szanse na uspakajacze w ciąży
![]() Hehe no chyba za szybko to napisałam, że będę miała czas. Powiedzmy - do porodu będę miała pójdę na zwolnienie pewnie max dwa miesiące przed porodem, więc wtedy będę na forum non stop Szkoda, że tu nie ma płatnego zwolnienia, bo już bym na nim była ![]() Amelie No właśnie? Te babki z depresją to ja nie wiem jak one zajdą w ciążę, to co wtedy się z nimi dzieje. Te ziołowe na mnie też słabo działają. Tez mi się wydawało, że nic bezpiecznego nie ma. Spytam się jeszcze na wizycie, ale chyba będę musiała kolejne kilka miesięcy tak się w pracy męczyć ![]() ewlina też zielonego pojęcia nie miałam że mozna podwójną polewę!! Jutro chyba jadę po lody po pracy. McDonald po drodze.A tak to żadne fast foody mi nie wchodzą teraz, chipsy uwielbiałam a teraz zjem kilka i mi już za tłusto. Nic z tłuszczem w dużej ilości lub mięsem zdzierżyć nie mogę Na nic też smaka nie mam specjalnie.Ptasie mleczko z milki za mną chodzi, ale ponoć Milka jest w jakichś krajach UE zabroniona, bo szkodliwa? ![]() Boże ale jestem styrana, chyba zasnę. |
|
|
|
#4176 |
|
Zadomowienie
|
Amelie mi w 15 tygodniu powiedziała prawidłowo płeć
http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png Edytowane przez vikicullen Czas edycji: 2015-03-21 o 23:28 |
|
|
|
#4177 |
|
Rozeznanie
|
Frik,
Ja w ciąży z córką i bliźniętami brałam relanium. Lekarz powiedział, że lepiej bym brała lek niż mam stale sie denerwować bo to dopiero szkody może narobić |
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Rozeznanie
|
Amelie,
Moja córka to Jagoda. Lena i Tymon to dzieci moich pracodawców. Ja jestem ich nianią 🐨 |
|
|
|
#4180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dopiero 14 kwietnia. Cytat:
Ja miałam wczoraj napisać co na wizycie, ale usunęłam z córką przy usypianiu, dziś też jestem już pamiętam po całym dniu . Napiszę wszystko jutro
|
|||
|
|
|
#4181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
racja, nerwy szkodza dzidzi mocno
|
|
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
hej wam
wczoraj tak wiosennie było a dziś pada śnieg jakiś a tak z ciekawości to dopłaca się za dodatkową polewę? jak tak to ile?
|
#4183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4184 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja na slubie bede w 21 tyg, to dopiero bedzie trudno zamaskowac ale licze ze sie da, na szczescie mam suknie na wymiar i przymiarki jeszcze msc przed ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozumiem Cie ze stresem, pracowalam kiedys w call-center (ubezpieczenia-dzial szkod) i nonstop dzwonili wqrwieni ludzie bo im likwidator za malo kasy wyliczyl, albo z ryjem ze assistance nie jedzie a oni godzine marzna w zepsutym aucie w Alpach, to byl cyrk Dziewczyny, przespalam dzis noc i nawet jestem wyspana Teraz tez lepiej sie czuje nie mam co prawda apetytu za bardzo ale przestaja mnie rzeczy obrzydzac Ale za to mam inne objawy: częstomocz, cyckoból i macicorozciąg Ale wszystko zniese tylko nie mdłościorzygi Ejj, a też Wam juz pojawila sie linea negra na brzuchu? Bo mam od kilku dni
|
|
#4185 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ja bym bardzo uważała z takimi lekami, wiadomo że co lekarz, to opinia. Jestem migrenowcem, odkąd pamiętam ketonal to mój najlepszy przyjaciel - koleżanka normalnie miała receptę od gina, z hasłem że lepiej żeby dziecko miało matkę, która nie cierpi, z kolei mój gin i mój neurolog jak to usłyszeli, to się popukali w czoło i usłyszałam, że tylko paracetamol. ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Em - rozumiem
nocami pracujesz?Pasztetnik- mi ta linia pojawila sie w pierwszej ciazy pozno, za to po porodzie mialam ja jeszcze dobre pol roku.
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-03-22 o 08:49 |
|
|
|
#4187 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki w piekny niedzielny poranek
jakie piekne jest zycie bez mdlosci mowie wam ![]() Widzialam ze pisalyscie o smieciowym jedzonku no coz ja nom stop wciagam slodycze juz nie wiem jak mam przestac maz dostal absolutny zakaz kupowania czego kolwiek! A poza tym to odrzuca mnie od kebabow czy innych takich wogole nie mam ochoty nawet na cole.... ostatnio cale opakowanie parówek zamrozilam chociaz zawsze z ochota wciagalam jak nic innego nie bylo. Nie wiem chyba zakodowalam sobie w glowie zeby nie jesc takich w ciazy bo az samą mnie to dziwi.... Co do depresji mam taka jedna znajoma ma absolutny zakaz zachodzenia w ciaze.... nie wiem czy lekarz jej tlumaczyl czym to grozi czy poprostu powiedzial tylko ze leki szkodza. W kazdym razie bidulka nie moze miec dzieci chociaz w towarzystwie jest normalna usmiechnieta laska
|
|
#4188 |
|
Rozeznanie
|
Pasztetnik tak, ślub za 3 tygodnie. Miał być w sierpniu ale ze zaszłam w ciaze to szybko zmieniliśmy termin na kwiecien i będę w 14 tygodniu wtedy. Muszę zmienić te dane :p
Ja non stop mam teraz ochotę na Mcdonalda... każdego dnia, ale się hamuje. Zdarzyło mi się 2 razy zjeść coś małego z Mc od początku ciąży.
Ślubujemy 10.04.2015 ![]() Dzidziuś 10.10.2015 Edytowane przez sabonka123 Czas edycji: 2015-03-22 o 08:59 |
|
|
|
#4189 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Podziwiam te, które decydują się na ślub w ciąży - ja bym nie ogarnęła emocji ślubnych i ciążowych razem
|
|
#4190 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
póki co się nie stresuję i myślę że tak zostanie
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Elo
jaki tam piękny poranek, u nas zachmurzone i wieje Wczoraj mój mąż przywiózł różne rzeczy, które jeszcze zostały w piwnicy w naszym starym mieszkaniu po przeprowadzce (czyli od sierpnia, a byłam pewna, że się pozbyłam i rowerek dla Lili (po Alicji) - jak nowy, i wózeczek dla lalek
|
#4192 |
|
Rozeznanie
|
Elvegirl,
Ja swojemu lekarzowi ufam i na patologii większość dziewczyn dostawała relanium i nic się nie działo. Zresztą febrisany, fervexy tez są niedozwolone, a ja brałam. Każdy robi jak uważa. Ja się nie boję brać leków tym bardziej gdy lekarz zaleci czy pozwoli ![]() Malinka, Super, że nie było ![]() Amelie, Tylko dwie soboty w miesiącu idę na noc. A tak mam jeden tydzień na 7 do 15, drugi na 13 do 23 ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Kurcze wy tak piszecie o tych objawach, aż wam zazdroszczę bo ja to się czuje jak nie w ciąży ala:
|
|
|
|
#4193 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No i o to chodzi, w końcu nie bez powodu prowadzi ciążę
Ale to właśnie w tym rzecz, żeby takie decyzje podejmować po konsultacji z fachowcem, do którego się ma zaufanie. Uważałabym z udzielaniem takich rad na forum, bałabym się, że któraś znajdzie takie na przykład relanium w domu, weźmie bez konsultacji z lekarzem i nie daj Boże coś się jednak stanie. To jednak pierwszy trymestr.
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
No i kurde jak w życiu tak na forum największa gaduła
![]() Frik ja brałam Relanium po transferze zarodka jakoś 4 dni i można było delikatnie przedłużyć, ale dr powiedziała, że w razie ruszenia się bety HCG czyli pozytywny test absolutnie odstawić. Wg czytałam, że kobiety w ciąży czasami biorą Relanium, ale to juz w przypadku gdzie ten lek jest mniejszym złem niż nerwy np jak ktoś umrze kobiecie czy coś takiego poważnego. Tak bym nie brała. W ogóle ja prawie cały czas spałam po Relanium i czułam się trochę jak naćpana (w sumie fajnie W odosobnionych przypadkach biorą też psychotropy jak ktoś wcześniej brał i nie bardzo odstawienie w ciąży, ale to też dawka już inna. Frik ja bym nie kombinowała z silniejszymi środkami na nerwówki. Chyba, że lekarz da wyraźną zgodę. Zresztą Relanium i tak jest na receptę. Zostań lepiej przy tej melisie i to też nie wolno więcej niż 3 dziennie. Co do polewy na lody z McDonalda to ja nie biorę podwójnej tzn mąż jak mi jedzie kupić a i tak mam na górze i na dole i tyle nawalą tej polewy, ze aż mnie już mdli od niej. Znowu miałam koszmary. Już 3 noc. Chyba przez nerwy. 3 dzień plamię. Wczoraj taka prawie żywa krew
|
#4195 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Paradoks..."ojej, ona ma mdłości, ale jej faaaaaaaajnie..."
|
|
|
#4196 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to wszelkie frytki, zapiekanki mniam, wgl ketchup ![]() Cytat:
Ale tez nie widze w tym problemu
|
|
#4197 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#4198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Znalazłam ten lek na uspokojenie co gin mi polecil: Valerin Forte mozna smialo brac w ciąży, a przy problemach z zasypianiem Valerin SEN
|
|
#4199 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Hihihi
No ja już zaczęłam 13 tydzień według OM, więc mi raczej już takie ekscesy nie grożą...chyba
|
|
#4200 |
|
Rozeznanie
|
Elvegirl,
Ja po prostu wychodzę z założenia, że każda z nas jest dorosła i jednak sprawę konsultuje z lekarzem relanium to nie lek ogólnie dostępny. Trzeba mieć receptę wiec najpierw potrzeba konsultacji. Mała, Ja brałam ze względu na stres związany najpierw z podejrzeniem pustego jaja, potem z powodu histerii ze poronie gdy dostałam krwawienia, a na koniec bo była nadczynność skurczowa. Ale na mnie słabo relanium działało. Jedynie byłam wyciszona. Żadnej senności, otepienia. Z bliźniętami znów brałam przez nawracajace krwotoki. Teraz nie biorę bo mam inne podejście, ale wiem ze gdybym szalała tak jak z córką to bym wolała brać niż wykończyć cala rodzinę swoją paniką |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

raz na jakiś czas można sobie dogodzić

spróbuję dodać zdjęcia 

05.07.2008 
Ale za to mam inne objawy: częstomocz, cyckoból i macicorozciąg
ala:
Za to wszelkie frytki, zapiekanki mniam, wgl ketchup