|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2221 | ||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 444
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 490
|
animale tak s³ysza³am o tym, troche poczyta³am, nie ukrywam, ¿e zastanowi³o mnie to, tylko my¶lê, ¿e teraz to nie ma najmniejszego sensu. Ja mam w³osy bardzo zniszczone i bojê siê, ¿e ten zabieg móg³by je dobiæ.
W pierwszej kolejno¶ci zejdê z farby i zobacze jak w ogóle bêd± siê zachowywaæ moje w³osy kiedy bêd± w ca³o¶ci naturalne, mo¿e bêd± siê lepiej sprawowaæ po umyciu ni¿ teraz. |
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Cytat:
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#2224 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 888
|
Cytat:
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 156
|
Cytat:
![]() Ja te¿, ale nie narzekam. Zawsze to mniej upierdliwe, ni¿ codzienne mycie
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
Animale, je¶li ogólnie w³osy masz zdrowe, ale koñce lubi± siê rozdwajaæ, stawiam na uszkodzenia mechaniczne. Mo¿e nosisz rozpuszczone, ocieraj± siê o sweter, ramiona, kurtkê, szalik. Wszystko jest mo¿liwe.
A nie próbowa³a¶ tylko na koñce od¿ywek z sprayu z silikonami? |
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedy¶ namiêtnie prostowa³am w³osy, ale w koñcu by³am z³a gdy u¶wiadomi³am sobie w jakim s± stanie. Postanowi³am, ¿e robiê odwyk od ¿elazka. Na pocz±tku by³o strasznie, czasem siê ³ama³am, w³osy wygl±da³y jak kupka nieszczêcia. Ci±gle je zwi±zywa³am, ale potem od¿y³y dziêki pielêgnacji i dziêki temu, ¿e przesta³am je paliæ. Przez ponad 2 lata w³osy prostowa³am mo¿e 3-4 razy. |
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 490
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Rozeznanie
|
I ona a mo¿e one nie chc± byæ proste tylko chc± sie falowaæ? Mo¿e na wilgotne w³osy nanie¶ piankê , pougniataj w³osy ³adnie d³oñmi od do³u do góry i zostaw je ¿eby same wysch³y. Nie my¶la³a¶ o tym, ze masz w³osy falowane i one po prostu chc± byæ falowane bo takimi je natura stworzy³a???
|
#2230 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2231 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
. Ze zniszczonych, suchych i skoltunionych w jeden dzien staly sie nagle lejace, gladkie, w dotyku idealnie nawilzone, palce sie slizgaly po nich. Encanto pomoglo mi rowniez w ograniczeniu rozdwajania sie wlosow - jak po zabiegu scielam troche to pozniej przez wiele misiecy koncowki byly wzorowe. Gdybym wyprobowala ten zabieg przed zapuszczaniem naturalek pewnie by mnie tu nie bylo i bym miala jakies szalony kolor na wlosach :p. Calkiem dobry sposob by wlosy wygladaly zdrowo i byly nieuciazliwe pomimo ich uprzedniego zniszczenia. Nie podpasowalo mi tylko to, ze zabieg zrobilam od samej nasady i potem wlosy byly bardzo ciezkie i przyklapniete. Teraz zastanawiam sie nad tym by znow jednak nalozyc keratyne, tym razem jakas delikatniejsza i od ucha w dol, by konce cieniowanych wlosow nie wywijaly sie, bo doprowadza mnie do pasji gdy jedna strona da sie ulozyc na prosto, a druga postanawia zrobic sobie zawijasa w gore :G---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ja na cocochoco
|
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co, ja pokocha³am swoje fale, ale zanim to nast±pilo my¶la³am o keratynowym dot±d, dok±d mój w³osowy spec mi nie mówi³, ¿e za pierwszym razem by³o super, ale za drugim i trzecim spora czê¶æ zrobi³a siê jak guma (jednak wprasowywanie robi swoje) i trzeba by³o mocno podci±æ. No i siê rozmy¶li³am
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#2233 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
. Sprayow z silikonami probowalam, zdecydowanie sa dla mnie za slabe, tak samo jak zabezpieczanie olejami. Uzywanie silikonow - zalezy tez jakich - opoznia mi rozdwajanie, ale bez rewelacji, i tak sie pojawia zniszczenia predzej niz pozniej .
|
|
|
|
|
#2234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2235 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
I ona: moje tak robi± jak je wyci±gnê na szczotce, a potem wyjdê na wilgoæ. Ka¿da koñcówka w inn± stronê - taki urok falowanych.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2236 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 532
|
Witam, dobry... wieczór, mo¿na do³±czyæ?
![]() Tutaj 7 miesiêcy, jeszcze 2 i bêdziemy rodziæ ![]() Sama zastanawiam siê, jaki ja mam kolor w³osów, swój w³asny, zawsze wydawa³o mi siê, ¿e mysi blond, ale im wiêcej mojego ro¶nie, widzê, ¿e w³a¶ciwie nie ma wiêkszej ró¿nicy, miêdzy naturalkami a odrostem zale¿nie od ¶wiat³a i ¶wie¿o¶ci w³osa s± mysie - jasny blond. Ale nie o tym, g³upotê uczyni³am. Mia³am siano okrutne na koñcówkach, walczê z sucho¶ci± i pomy¶la³am: obetnê! Chyba jednak przesadzi³am, s± fuj d³ugo¶ci i zaczê³y siê idiotycznie wywijaæ Jutro mo¿e poproszê mojego o zdjêcie w naturalnym ¶wietle - s³oñcu.Edit. wcieram khadi, ¿eby je przy¶pieszyæ, na d³ugo¶æ makadamia. Nie macie wra¿enia, ¿e khadi przyciemnia? Edytowane przez ThinkingAboutUs Czas edycji: 2015-03-21 o 00:58 |
|
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 441
|
ThinkinfAboutUs cze¶æ
A który Khadi masz na my¶li? Ja u¿ywam regularnie Khadi Balsam Oil i nie widzê ¿adnego przyciemniania. A na Twoich zdjêciach nie jestem w stanie odró¿niæ odrostu od reszty ![]() Dziewczyny, która¶ z Was by³a bardzo ciekawa jak siê ten Khadi u mnie sprawdzi. Jest super. Raz, ¿e mi ¶wietnie skalp koi i nic nie swêdzi ani nie piecze (my¶lê, ¿e to zas³uga kamfory i olejku z drzewa herbacianego). To dwa, ¿e ruszy³ przyrost Nie umiem mierzyæ d³ugo¶ci, ale ¶wietnie to widzê po babyhair. Jedna kêpka, która mi pod koniec stycznia odstawa³a nad skroni± teraz siê daje wsadziæ za ucho. A mnóstwo nowych ro¶nie.
|
#2238 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 532
|
Kurde, ja te¿ nie
Porobiê lepsze zdjêcia.Olejek ten niby stymuluj±cy wzrost, vitaliseirendes haaaröl Stosujê nied³ugo i mam wra¿enie, ¿e przy samym skalpie mam ciemniejsze ni¿ reszta odrostu, ale mo¿e w³a¶nie taki kolor mam?
Edytowane przez ThinkingAboutUs Czas edycji: 2015-03-21 o 08:38 |
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Cze¶æ
|
|
|
#2240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2241 |
|
Konto usuniête
|
Otó¿ to
a to niemo¿liwe.Szybko wam w³osy rosn±, ja mam wra¿enie, ¿e moje stanê³y w miejscu
|
|
|
|
#2242 |
|
Rozeznanie
|
Moje tez stanê³y w miejscu :-( mam z tego powodu ¿a³obê :-( juz bym chcia³a dluuugie albo chocia¿ tak z 5-10 cm d³u¿sze ¿eby ju¿ nie by³y takie jak s±, tylko ¿eby ró¿nica by³a odczuwalna.
|
#2243 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 309
|
Hej dziewczêta
Ju¿ kiedy¶ udziela³am siê w tym w±tku, gdy schodzi³am z czerni do naturalków - istna katorga.. I niestety po jakim¶ czasie znów mnie co¶ skusi³o by farbn±æ siê na ciemniejszy.. a teraz ponownie jestem na etapie zapuszczania ![]() 1 zdjêcie - naturalne, delikatnie rozja¶nione przez s³oñce.. 2 zdjêcie - po hennowaniu, trochê wybija rudym, ale akurat w³osy z tamtego okresu wspominam najlepiej.. by³y takie zdrowe, miêsiste, lej±ce siê.. 3 zdjêcie - tutaj ju¿ s± w³osy pokryte ciemniejsz± farb± z kilkucentymetrowym odrostem.. 4 zdjêcie - odrost z poprzedniego zdjêcia na tyle mnie irytowa³, ¿e postanowi³am wybraæ siê do fryzjerki.. i oto efekty.. mimo, ¿e nie do koñca o to mi chodzi³o to w³osy nawet by³y ok, poza oczywi¶cie stanem - mega szorstkie 5 zdjêcie - obiecany przez fryzjerkê ''mysi'' kolor po dwóch myciach sp³uka³ siê do rudego 6 zdjêcie - kolejna wizyta u fryzjerki.. tym razem rozja¶nia³a mi odrost wraz z ca³ymi w³osami, efekt widoczny - oklepany i nie taki, o jaki mi chodzi³o. w³osy wygl±da³y paskudnie 7 zdjêcie - na w³asn± rêkê kupi³am farbê o ch³odnej tonacji by zapieniæ w³osy, lecz to znowu nie przynios³o ¿adnych rezultatów.. 8 zdjêcie - po nieudanych próbach zgaszenia ¿ó³ci i rudo¶ci ponownie przyciemni³am w³osy... 9 zdjêcie - w³osy nie tkniête farb± od pa¼dziernika.. wyp³ukany kolor wybijaj±cy rudo¶ciami i mój kilkucentymetrowy mysi odrost.. nie chcê wspominaæ ju¿ o stanie, w jakim s± moje koñcówki.. totalnie zmasakrowane nieudolnymi, poprzednimi farbowaniami przez fryzjerkê.. 10 zdjêcie - w³osy tera¼niejsze, odrostów nie tykam, za¶ resztê postanowi³am delikatnie rozja¶niæ sprayem z joanny.. efekt subtelny, lecz ciut widoczny.. rudo¶ci powoli gaszê p³ukankami.. je¶li chodzi o moj± pielêgnacjê to u¿ywam g³ównie vatiki kokosowej, wax henna treatment, od¿ywka i rekonstruktor z isany (ten w ¿ó³tej tubce), joanna niebieski szampon, delia srebrna p³ukanka (dodajê do masek i od¿ywek) i wcze¶niej wcierki z jantaru, ale chyba znów do niej powrócê
|
|
|
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
redeyes hej
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Cze¶æ
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
ThinkingAboutUs Witaj
![]() Te¿ u siebie nie lubiê tej d³ugo¶ci, któr± masz teraz po obciêciu, ale ja ju¿ mam j± za sob±. Jednak plus masz teraz taki, ¿e w³osy wygl±daj± zdrowo i masz krótsz± drogê do naturalnbego koloru ![]() Mam ten Khadi na przy¶pieszenie przyrostu, ale mi nie przyciemni³ w³osów. redeyes Witaj, masz bardzo ³adne w³osy
|
|
|
|
#2248 |
|
Rozeznanie
|
Dziewuszki W³a¶nie siedzê z henn± Cassi± t± któr± która¶ z Was kupi³a i zrobi³a sobiê parê tygodni temu. Powiem Wam, ¿e jestem przera¿ona !!! Têpe zielone co¶ na³o¿y³am na w³osy i z moich piêknych k³aczków zrobi³o sie sko³tunione co¶, co¶ nie do opisania
Powiedzcie mi, ¿e nie zostanie tak na zawsze ![]() Boje siê strasznie tego, ¿e nie rozczeszê potem w³osów albo ¿e mi wyjd± wszystkie albo, ¿e bêd± przesuszone albo zielone... no masakra chce mi siê p³akaæ i to sp³ukaæ jak najszybciej a dopiero 10 min za mn± ;D
|
#2249 |
|
Konto usuniête
|
Nie zostanie, po hennie w³osy czêsto s± przesuszone, potem wróc± do normalno¶ci
|
|
|
|
#2250 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

widzê to po sobie, bo z obawy, ¿e te¿ tak bêdê wygl±daæ, to czasem na drugi dzieñ od mycia, od rana mam wra¿enie, ¿e wygl±dam nie¶wie¿o i chocia¿ pytam T¿a albo siostry czy moje w³osy wygl±daj± t³usto, zapewniaj±, ¿e nie, to i tak nie czujê siê do koñca komfortowo.. wiem, ¿e nie mam czym siê przejmowaæ, ale co¶ w g³owie siedzi. jednak najbardziej lubiê moje w³osy ¶wie¿o umyte

.. kolejne planowane na ostatni tydzieñ czerwca 2016 r 

.
zale¿nie od ¶wiat³a i ¶wie¿o¶ci w³osa s± mysie - jasny blond. Ale nie o tym, g³upotê uczyni³am. Mia³am siano okrutne na koñcówkach, walczê z sucho¶ci± i pomy¶la³am: obetnê! Chyba jednak przesadzi³am, s± fuj d³ugo¶ci i zaczê³y siê idiotycznie wywijaæ
Jutro mo¿e poproszê mojego o zdjêcie w naturalnym ¶wietle - s³oñcu.