Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-21, 17:12   #3691
a34
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Napisane przez SzyszkaChmielu Pokaż wiadomość

najważniejsze żeby lektor specjalizował się w tym na czym ci zależy - co innego uczyć dzieci, co innego przygotować do matury, a co innego sprawić aby dorosły się rozgadał w obcym języku.

nie bierz lekcji u native'ów bo większość z nich nie ma żadnego wykształcenia niestety, i np "u siebie" pracowali jako kierowca ciężarówek, a w PL wielcy mi specjaliści. nie przygotowują się do zajęć bo są przekonani o swojej świetności. pracowałam z wieloma nativami to wiem - żaden mnie nie zachwycił, było na nich mnóstwo skarg od kursantów.

jako pierwszy odsiew lektora zażądaj okazania dyplomu/indeksu wbrew pozorom doradzałabym lekcje u studentów 3-4-5 roku anglistyki bo A) są tańsi, B) na studiach filologicznych się dużo zakuwa i ćwiczy mówienie, a potem się duuuużo zapomina (widzę po sobie).

pierwsza lekcja powinna być gratis i po niej będziesz wiedziała, czy ktoś się stara czy nie.
Dziękuję Mam nadzieję, że znajdę kogoś sensownego.
Stary 2015-03-21, 22:48   #3692
Olcia
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,potrzebuje pomocy moze będziecie wiedzieć. .. Gdzie dostane takie serum z bielendy?? Kupowalam je kiedys w Rossmanie . Poprosilam mame o zakup, szukala w kilku rossmanach i nie mogla go znalezc...Czyzby zostalo wycofane?nie mam możliwości sprawdzić bo mieszkam teraz za granicą. ...

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...drniajacy.html
Mam to serum, kiedyś dostałam jako gratis w Rossmannie. Nawet nie wiedziałam, że ma takie opinie!
Sama kupiłam wczoraj Eveline 3d, ten chłodzący - chociaż nienawidzę tego efektu, brr... ale naprawdę nawilżał i poprawiał stan mojej skóry.

naciulatko, możemy się wspólnie motywować do nie jedzenia słodyczy. Ja niestety dziś zgrzeszyłam drożdżówką do kawki na śniadanie
a co w ogóle myślicie o ciasteczkach belvita? Zdaję sobie sprawę, że to mimo wszystko słodycze, ale przejdą czasem do jabłka na śniadanie?
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-21, 22:55   #3693
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
naciulatko, możemy się wspólnie motywować do nie jedzenia słodyczy. Ja niestety dziś zgrzeszyłam drożdżówką do kawki na śniadanie
a co w ogóle myślicie o ciasteczkach belvita? Zdaję sobie sprawę, że to mimo wszystko słodycze, ale przejdą czasem do jabłka na śniadanie?
Staram się trzymać z daleka od produktów reklamowanych w TV jako zdrowe
Tutaj masz analizę składu http://www.fitlovin.pl/2013/08/272-a...y-wiesz-o.html
Nie jestem jakimś ortodoksem i parę razy w życiu zjadłam te ciastka, ale staram się unikać.
Stary 2015-03-21, 23:06   #3694
201604250957
Konto usunięte

Olcia belvita pozują tylko na zdrowe ciastka, w składzie pełno cukru, to już lepiej sobie samemu zrobić zdrowszą wersję ciastek np. z tego przepisu: http://qchenne-inspiracje.blogspot.c...-mnostwem.html
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-21, 23:13   #3695
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Staram się trzymać z daleka od produktów reklamowanych w TV jako zdrowe
Tutaj masz analizę składu http://www.fitlovin.pl/2013/08/272-a...y-wiesz-o.html
Nie jestem jakimś ortodoksem i parę razy w życiu zjadłam te ciastka, ale staram się unikać.
Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Olcia belvita pozują tylko na zdrowe ciastka, w składzie pełno cukru, to już lepiej sobie samemu zrobić zdrowszą wersję ciastek np. z tego przepisu: http://qchenne-inspiracje.blogspot.c...-mnostwem.html
Dzięki za linki
za samodzielnie pieczenie się nie zabiorę, nienawidzę piec/gotować... ale mój dziadek za to odkąd jest na emeryturze uwielbia i czasem robił "zdrowsze" wersje ciastek więc pokażę mu ten przepis
Zdawałam sobie sprawę, że ciastko to ciastko, ale trochę liczyłam, że jednak zjedzenie ich nie będzie aż takim grzechem

Zaczęłam za to ostatnio jeść jogurty naturalne z ziarnami Danone i dodaję do tego prawdziwe owoce, chociaż sama nie wiem czy ten jogurt jest zdrowy czy też tylko udaje
Stary 2015-03-21, 23:16   #3696
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za linki
za samodzielnie pieczenie się nie zabiorę, nienawidzę piec/gotować... ale mój dziadek za to odkąd jest na emeryturze uwielbia i czasem robił "zdrowsze" wersje ciastek więc pokażę mu ten przepis
Zdawałam sobie sprawę, że ciastko to ciastko, ale trochę liczyłam, że jednak zjedzenie ich nie będzie aż takim grzechem

Zaczęłam za to ostatnio jeść jogurty naturalne z ziarnami Danone i dodaję do tego prawdziwe owoce, chociaż sama nie wiem czy ten jogurt jest zdrowy czy też tylko udaje
Udaje, bo chyba ma cukier w składzie Wystarczy zwykły naturalny (polecam Bakoma, nie ma mleka w proszku i innych cudów) + samodzielne dodatki.
Stary 2015-03-21, 23:33   #3697
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Udaje, bo chyba ma cukier w składzie Wystarczy zwykły naturalny (polecam Bakoma, nie ma mleka w proszku i innych cudów) + samodzielne dodatki.
No nie czyli dlatego mi zasmakował...
a już się cieszyłam. Spróbuję w takim razie tego bakomy, dzięki. Tylko czy on ma taki cierpki smak?
Stary 2015-03-21, 23:50   #3698
a34
Zakorzenienie

Cytat:
No nie czyli dlatego mi zasmakował...
a już się cieszyłam. Spróbuję w takim razie tego bakomy, dzięki. Tylko czy on ma taki cierpki smak?
No taki lekko kwaskowaty - mówię o takim w białym kubku. Ja jem częściej grecki Bakomy, bo ma delikatniejszy smak i jest bardziej treściwy, chyba ma więcej tłuszczu, ale ja nie popadam w paranoję Dodaję otręby, owoce, czasem kropelkę miodu czy syropu klonowego.
Stary 2015-03-22, 09:33   #3699
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to serum, kiedyś dostałam jako gratis w Rossmannie. Nawet nie wiedziałam, że ma takie opinie!
Sama kupiłam wczoraj Eveline 3d, ten chłodzący - chociaż nienawidzę tego efektu, brr... ale naprawdę nawilżał i poprawiał stan mojej skóry.

te ciasteczka są pyszne Bekvitka, uwielbiam je i nie traktuje jak ciastek, zjadam do sniadania. Mysle, ze naprawde daja troche energii
Stary 2015-03-22, 10:35   #3700
201604250957
Konto usunięte

Monimyszek jasne, że dodają energii wszak mają sporo cukru w składzie

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

szkoda że to działanie chwilowe
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 11:19   #3701
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Ja czasami kupuje takie inne z firmy natura: 5 zbóż, równie sycące i energetyczne.
Stary 2015-03-22, 11:53   #3702
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
No taki lekko kwaskowaty - mówię o takim w białym kubku. Ja jem częściej grecki Bakomy, bo ma delikatniejszy smak i jest bardziej treściwy, chyba ma więcej tłuszczu, ale ja nie popadam w paranoję Dodaję otręby, owoce, czasem kropelkę miodu czy syropu klonowego.
Ja właśnie strasznie nie lubię takich smaków jestem niejadkiem... Cieszyłam się, że ten danone mi zasmakował. Na pewno lepiej go zjeść niż jakiś owocowy, ale faktycznie ma cukier i to na drugim miejscu w składzie i z tego co widziałam ok 30kcal więcej na 100g niż ten bakomy. Postaram się jakoś przekonać, w końcu jak dodam owoce i wymieszam to nie powinno być tak źle
Małymi kroczkami będę próbować zmieniać naywki żywieniowe - kiedyś obrzydzała mnie zwykła woda mineralna piłam tylko smakowego żywca...... na szczęście od kilku lat zmądrzałam.
Cytat:
Napisane przez monimyszek Pokaż wiadomość
te ciasteczka są pyszne Bekvitka, uwielbiam je i nie traktuje jak ciastek, zjadam do sniadania. Mysle, ze naprawde daja troche energii
Cytat:

Szkoda, że ci dietetycy w Natur House kasują tyle za te ich produkty, bo bym chętnie się przeszła - jakby mi ktoś profesjonalnie rozpisał i to w miarę produkty, które jestem w stanie przełknąć to byłoby mi łatwiej.
Mam też problem, gdy wstaję ok. 8 rano na zajęcia, potem po południu 2-3h śpię i idę na nockę. Ciężko ograniczyć się do 5 posiłków i to jeszcze zdrowych przy takim trybie życia

A w temacie ubraniowym to zaczęłam sobie robić powoli wishlistę:
- srebrny zegarek
- mała, skórzana uniwersalna torebka
- woski (ale bardzo elastyczne, bardziej takie jegginsy, żeby mi tyłek utrzymywały na miejscu )
- gładkie t-shirty
- futrzana kamizelka oversize (tę z zary jednak oddałam...)
- porządny kardigan czarny/szary/beżowy
- bluzki z rękawem 3/4 - pasiak, biała/szara/czarna
- sweterek pasiak
wolę nie podliczać ile $ potrzebuję
no i z kosmetycznych: paski wybielające crest i polecane przez Was kosmetyki z kwasami.

Kosmetycznie - widzę kilka takich konkretnie zapchanych porów, które za nic nie chcą się oczyścić, nie działa glinka ghassoul, maska ziaji z mikrodermabrazją ani mydło z olejem laurowym z Organique. No i oczywiście Differin, Skinoren ani jeszcze teraz Klindacne. Jakieś pomysły?
Stary 2015-03-22, 16:05   #3703
Ciemna163
Kociara

Cytat:

Kosmetycznie - widzę kilka takich konkretnie zapchanych porów, które za nic nie chcą się oczyścić, nie działa glinka ghassoul, maska ziaji z mikrodermabrazją ani mydło z olejem laurowym z Organique. No i oczywiście Differin, Skinoren ani jeszcze teraz Klindacne. Jakieś pomysły?
jak domowe sposoby zawodzą, to idź do kosmetyczki, pewnie zaleci mikrodermabrazję.
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 17:00   #3704
patrysienka
Zadomowienie

Podziwiam Was.. ja codziennie jem paczkę ciastek, chipsów, nie ejstem w stanie się opanować, aż nie zobaczę dna w opakowaniu. :/
patrysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 17:37   #3705
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrysienka Pokaż wiadomość
Podziwiam Was.. ja codziennie jem paczkę ciastek, chipsów, nie ejstem w stanie się opanować, aż nie zobaczę dna w opakowaniu. :/
Slodycze sklepowe mi raczej nie smakuja a samej mi sie nie zawsze chce robic czasem czipsami zgrzesze, ale czesto mnie powstrzymuje przestudiowanie skladu jak sobie wyobraze, co to moze ze mna zrobic, to mi sie odechciewa. Akurat przytycie to najmniejszy problem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-03-22, 18:17   #3706
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
jak domowe sposoby zawodzą, to idź do kosmetyczki, pewnie zaleci mikrodermabrazję.
Jak ostatnio byłam regulować brwi to kosmeyczka zaleciła mi picie dużej ilości jakiejś tam wody, którą można kupić w PiP i almie i soki wyciskane z grejfrutów/ananasów, żeby oczyścić organizm. Miewam ropne pryszcze więc mikro nie jest póki co wskazana
Cytat:
Dlatego ja raczej nie kupuję, bo też bym mogła się nie opanować. Ale oprócz tego, że to niezdrowe, to masz problemy z wagą?
Stary 2015-03-22, 19:06   #3707
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jem chipsy, czekolady i słodycze.
Dziś zjadłam czekolade studencka cała sama, dwa ciastka i paluszki podgryzam non stop...U mnie to standard jest.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Dziewczyny off top. czy znacie jakis preparat z retinoidami, przeciwtrądzkowy dostępny bez recepty. Coś poza traicnealem Avene.[COLOR="Silver"]
Stary 2015-03-22, 19:18   #3708
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie strasznie nie lubię takich smaków jestem niejadkiem... Cieszyłam się, że ten danone mi zasmakował. Na pewno lepiej go zjeść niż jakiś owocowy, ale faktycznie ma cukier i to na drugim miejscu w składzie i z tego co widziałam ok 30kcal więcej na 100g niż ten bakomy. Postaram się jakoś przekonać, w końcu jak dodam owoce i wymieszam to nie powinno być tak źle
Małymi kroczkami będę próbować zmieniać naywki żywieniowe - kiedyś obrzydzała mnie zwykła woda mineralna piłam tylko smakowego żywca...... na szczęście od kilku lat zmądrzałam.

Szkoda, że ci dietetycy w Natur House kasują tyle za te ich produkty, bo bym chętnie się przeszła - jakby mi ktoś profesjonalnie rozpisał i to w miarę produkty, które jestem w stanie przełknąć to byłoby mi łatwiej.
Mam też problem, gdy wstaję ok. 8 rano na zajęcia, potem po południu 2-3h śpię i idę na nockę. Ciężko ograniczyć się do 5 posiłków i to jeszcze zdrowych przy takim trybie życia

A w temacie ubraniowym to zaczęłam sobie robić powoli wishlistę:
- srebrny zegarek
- mała, skórzana uniwersalna torebka
- woski (ale bardzo elastyczne, bardziej takie jegginsy, żeby mi tyłek utrzymywały na miejscu )
- gładkie t-shirty
- futrzana kamizelka oversize (tę z zary jednak oddałam...)
- porządny kardigan czarny/szary/beżowy
- bluzki z rękawem 3/4 - pasiak, biała/szara/czarna
- sweterek pasiak
wolę nie podliczać ile $ potrzebuję
no i z kosmetycznych: paski wybielające crest i polecane przez Was kosmetyki z kwasami.

Może czarne mydło - savon noir? Próbowałaś?

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:

Ja czasem zjem te ciastka - jeśli nie mam niczego innego, zdrowszego pod ręką, a chce mi się jeść Kupuję też ciasteczka owsiane firmy Sante i firmy Ania. Wiem, że najlepsze są te własnej roboty, ale nie zawsze mam czas na ich zrobienie, więc zdarza mi się jeść takie sklepowe
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 20:21   #3709
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Ja czasem zjem te ciastka - jeśli nie mam niczego innego, zdrowszego pod ręką, a chce mi się jeść Kupuję też ciasteczka owsiane firmy Sante i firmy Ania. Wiem, że najlepsze są te własnej roboty, ale nie zawsze mam czas na ich zrobienie, więc zdarza mi się jeść takie sklepowe
właśnie jem batonika orkiszowego z żurawiną
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 20:54   #3710
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotron Pokaż wiadomość
właśnie jem batonika orkiszowego z żurawiną
Oni mają w miarę "zdrowe" te produkty I smaczne
Stary 2015-03-22, 23:04   #3711
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Jak ostatnio byłam regulować brwi to kosmeyczka zaleciła mi picie dużej ilości jakiejś tam wody, którą można kupić w PiP i almie i soki wyciskane z grejfrutów/ananasów, żeby oczyścić organizm. Miewam ropne pryszcze więc mikro nie jest póki co wskazana
tak rzuciłam ciężko doradzić coś cerze problematycznej. Chodziło mi to, ze po prostu zamiast bawić się w domu lepiej pójść z tym do specjalisty jeśli Ci to przeszkadza
Cytat:
Napisane przez monimyszek Pokaż wiadomość
Ja też jem chipsy, czekolady i słodycze.
Dziś zjadłam czekolade studencka cała sama, dwa ciastka i paluszki podgryzam non stop...U mnie to standard jest.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Dziewczyny off top. czy znacie jakis preparat z retinoidami, przeciwtrądzkowy dostępny bez recepty. Coś poza traicnealem Avene.[COLOR="Silver"]
Z Biochemii Urody jest serum z retinoidami, bardzo polecane.

Stary 2015-03-22, 23:25   #3712
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość

Miałam savon noir jeszcze jak błękitne_niebo polecała, ale u mnie jakoś cudów nie było
Sante chyba kojarzę, ale firmy Ania nie ale mam społem obok siebie więc się rozejrzę
Cytat:
tak rzuciłam ciężko doradzić coś cerze problematycznej. Chodziło mi to, ze po prostu zamiast bawić się w domu lepiej pójść z tym do specjalisty jeśli Ci to przeszkadza

Do specjalisty - w końcu dr nauk med. - chodzę nie bawię się w domu. Tylko póki co leczenie zwyczajnie nie przynosi rezultatów. Ale dzięki.
Stary 2015-03-23, 00:00   #3713
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam savon noir jeszcze jak błękitne_niebo polecała, ale u mnie jakoś cudów nie było
Sante chyba kojarzę, ale firmy Ania nie ale mam społem obok siebie więc się rozejrzę

Do specjalisty - w końcu dr nauk med. - chodzę nie bawię się w domu. Tylko póki co leczenie zwyczajnie nie przynosi rezultatów. Ale dzięki.
Rozumiem Ja używam od czasu do czasu, ale jestem zadowolona z efektów

Mogę jeszcze polecić tą maseczkę, bardzo fajnie oczyszcza, widać efekty po pierwszym użyciu
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,25918,dermomask.html

Można ją dostać w Naturze, Superpharm i Hebe

Dla lepszych rezultatów przed nałożeniem jej robię peeling
Stary 2015-03-23, 05:25   #3714
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:

O dziękuję serdecznie muszę przejżeć
Stary 2015-03-23, 07:30   #3715
Forget_me
Zakorzenienie

Hej
Jak tam po weekendzie? U mnie męcząco i powiem szczerze, cieszę się, że już się on skończył. Czekam na kolejny
Miłego dnia Wam życzę
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 08:28   #3716
Ag4
AGA :)

Cytat:
Też kiedyś piłam tylko jakieś słodkie napoje Przez gardło mi mineralka nie przeszła. Teraz za to piję tylko mineralną

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Hej
Jak tam po weekendzie? U mnie męcząco i powiem szczerze, cieszę się, że już się on skończył. Czekam na kolejny
Miłego dnia Wam życzę
U mnie weekend pod znakiem

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 08:35   #3717
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:
ja również mam fizia na punkcie ładnie ozdobionych dań I też często jem w restauracjach/knajpkach, często staram się odtworzyć danie w domu Gdybym się bardziej zaangażowała to pewnie zajęłabym się kuchnią już "profesjonalnie", bardzo mnie to kręci.

A co vlogerek lubię Nissiax, Love and great shoes (uwielbiam je, są genialne ), Weronikę Załazińską, The MadBrunette, heyclaire, Florence Beauty (ale mówi baaardzo usypiająco, najbardziej lubię krótkie outfity, bo lubię jej styl i mało wtedy mówi ), Szusz, Radzka, Szavka, Callmeblondieee - pierwsza piątka to moje ulubienice, u których obejrzę każdy film, reszta się zmienia
Ja nie umiałam gotować przez długi czas, w sumie nadal nie umiem, ale od momentu jak mieszkam z chłopakiem to mam fazę próbowania ciekawych dań. Zwykle są to banalnie proste przepisy, a jednocześnie nietypowe, dania, których wcześniej nie miałam okazji spróbować w takiej formie. Jako, że nie jestem fanką schabowego to właśnie robienie czegoś innego mnie kręci
Co do kanału Love and great shoes - wcześniej je podglądałam na insta, ale po Twojej rekomendacji zajrzałam na youtube'a. Mnie niestety nie przekonują. A Szusz to już kompletnie Ja jestem fanką Nissiax i trudno mi znaleźć kogoś na jej miarę. Bardzo podoba mi się jej styl mówienia. Fajna, sympatyczna kobieta. Z kolei większość youtuberek jest dla mnie za słodkich.

Cytat:
Napisane przez SzyszkaChmielu Pokaż wiadomość
ja bez słodyczy wytrzymałam max 2 tygodnie może nie opieprzam się codziennie czekoladą i lodami ale prawie codziennie jem coś słodkiego głównie podczas spotkań towarzyskich. Na szczęście jestem już na tyle stara, że pudełko ptasiego mleczka dzielę na 4 dni choć kiedyś zjadałam całe na jeden raz (bez problemu!), ba, umiem zjeść 1 kawałek ciasta na imprezie i powiedzieć sobie STOP.

Chrupki i czipsy - nie lubię, śmierdzą mi. Względem Coli jetem obojętna Za to fastfoodów NIENAWIDZĘ, w McDonalds byłam 2 razy w życiu jeszcze w czasach LO. Nie jadam "chińczyków", kebabów (bleeee), hot dogów (chyba bym zwymiotowała), pizzy na telefon itp. Czasem zjem burżujskiego hamburgera w dobrym lokalu, albo prawdziwą pizzę z kamiennego pieca, ale to wszystko. Pochodzę z gotującej rodziny, w której każdy umie gotować i gdzie zawsze gada się o jedzeniu dlatego zjem shitu i już. Niestety mam też rodzinny gen łakomstwa i przyzwyczajenie, że po obiedzie musi być deser. Nawyki są drugą naturą człowieka...

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

HeyClaire jest z@☠☠☠ista wszystko mi się w niej podoba - osobowość, makijaże, włosy, dziary, a nawet jej podarte ciuchy i buciory Jej image jej bardzo autentyczny i spójny. I nie muszę się tak sama ubierać żeby to docenić. Jakbym była facetem to szukałabym sobie takiej dziewczyny, a co

Susz nie cierpię! I nie rozumiem jej fenomenu. Nawet się nie potrafi umalować a niby to vlogerka urodowa.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Mad Brunette nie znałam - ŚLICZNA dziewczyna
(jak widać gustuję w brunetkach )
Zgadzam się co do Szusz Dowiedziałam się kiedyś o jej kanale z wizażu, a jak go odnalazłam to myślałam, że może chodzi o inną dziewczynę o podobnej nazwie, bo nie mogłam uwierzyć, że ona może budzić tak pozytywne opinie. Kompletnie nie moja bajka.

Cytat:

Kochana, jestem bardzo, bardzo za!!! Właśnie ktoś taki jak Ty bardzo by mi się przydał. Osoba, z którą mogę wzajemnie się "pilnować" i motywować. Wchodzę w to! To kiedy zaczynamy?
Co do ciasteczek - ogólnie jestem na nie, bo mam zakodowane w swojej głowie, że albo rezygnuję całkowicie z czegoś, albo wcale. Jeśli zrobiłabym to połowicznie, tj. raz w tygodniu pozwoliłabym sobie na jakiekolwiek ciastka czy pasek czekolady to wiem, że już bym grzeszyła codziennie. Tak już mam
Też muszę stworzyć własną wishlistę, ostatnio cierpię na brak ubrań

Swoją drogą, już z miesiąc temu, zamówiłam sobie organizer z design your life, jakie to piękne i pomocne przy organizacji czasu Odnośnie organizacji- mam też kalendarz Moleskine, pewnie kojarzycie, bo jest dość popularny. Całość jest ładna, klasyczna, elegancka, ale jeśli ktoś- tak jak ja- lubi dużo notować to odradzam. Zamawiając go spodziewałam się nieco większych wymiarów. Dla mnie zdecydowanie za mały.
Stary 2015-03-23, 08:49   #3718
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
U mnie weekend pod znakiem
My na chrzcinach byliśmy niestety A wczoraj byłam tak wykończona, że pół dnia przespałam
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 09:15   #3719
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Hej
Miłego dnia Wam życzę
Ja odwrotnie: weekend był super, teraz czeka mnie zapierdziel

Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość
Ja nie umiałam gotować przez długi czas, w sumie nadal nie umiem, ale od momentu jak mieszkam z chłopakiem to mam fazę próbowania ciekawych dań. Zwykle są to banalnie proste przepisy, a jednocześnie nietypowe, dania, których wcześniej nie miałam okazji spróbować w takiej formie. Jako, że nie jestem fanką schabowego to właśnie robienie czegoś innego mnie kręci
Co do kanału Love and great shoes - wcześniej je podglądałam na insta, ale po Twojej rekomendacji zajrzałam na youtube'a. Mnie niestety nie przekonują. A Szusz to już kompletnie Ja jestem fanką Nissiax i trudno mi znaleźć kogoś na jej miarę. Bardzo podoba mi się jej styl mówienia. Fajna, sympatyczna kobieta. Z kolei większość youtuberek jest dla mnie za słodkich.

Zgadzam się co do Szusz Dowiedziałam się kiedyś o jej kanale z wizażu, a jak go odnalazłam to myślałam, że może chodzi o inną dziewczynę o podobnej nazwie, bo nie mogłam uwierzyć, że ona może budzić tak pozytywne opinie. Kompletnie nie moja bajka.

Kochana, jestem bardzo, bardzo za!!! Właśnie ktoś taki jak Ty bardzo by mi się przydał. Osoba, z którą mogę wzajemnie się "pilnować" i motywować. Wchodzę w to! To kiedy zaczynamy?
Co do ciasteczek - ogólnie jestem na nie, bo mam zakodowane w swojej głowie, że albo rezygnuję całkowicie z czegoś, albo wcale. Jeśli zrobiłabym to połowicznie, tj. raz w tygodniu pozwoliłabym sobie na jakiekolwiek ciastka czy pasek czekolady to wiem, że już bym grzeszyła codziennie. Tak już mam
Też muszę stworzyć własną wishlistę, ostatnio cierpię na brak ubrań

Swoją drogą, już z miesiąc temu, zamówiłam sobie organizer z design your life, jakie to piękne i pomocne przy organizacji czasu Odnośnie organizacji- mam też kalendarz Moleskine, pewnie kojarzycie, bo jest dość popularny. Całość jest ładna, klasyczna, elegancka, ale jeśli ktoś- tak jak ja- lubi dużo notować to odradzam. Zamawiając go spodziewałam się nieco większych wymiarów. Dla mnie zdecydowanie za mały.
Polecam Ci stronę Kwestia Smaku. Ja nauczyłam się kilku ciekawych przepisów azjatyckich, jest dużo pomysłów na śniadanie, zupy-kremy, makarony - no cuda na kiju, ale skladniki nie sa zbyt prezkombinowane, wiele można tez zamienić

Nissiax - faktycznie ciężko znaleźć kogoś podobnego do niej. Może zajrzyj na te kanały które ona sama ogląda, robiła kiedyś taki film.

A co do Szusz - większość ludzi (w tym ja) ma z nią love&hate relation ship Raz się ją lubi raz nie, nie wiem od czego to zależy I tak, jest specyficzna.
Stary 2015-03-23, 09:21   #3720
Ag4
AGA :)

Ja jestem neutralna co do Szusz, jeśli ma jakiś ciekawy filmik, mówi o jakimś nowym dla mnie kosmetyku czy coś w tym stylu to mogę oglądnąc, ale ani ją lubię ani nie lubię

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości