![]() |
#541 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII
Ja też polecam do poczytania blog o m.in. toksycznych relacjach:
http://mojedwieglowy.blogspot.ae/p/j...rzed_8287.html
![]() |
#542 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny proszę pomóżcie, właśnie chyba rozstałam sie z facetem, nie wiem co robić...czuję się okropnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sovianka wszystko zależy od tego czy masz czego żałować czy nie. W 99% opisanych tu przypadkach eksiów nie było czego żałować, taka prawda. Facet też musi coś sobą reprezentować, sama kobieta nie nadrobi w nim braków za dwie osoby, czyli siebie+jego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałabym, żeby to wszystko było takie proste, mało mi serce nie pęknie, strasznie sie zawiodłam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Konto usunięte
|
Moja droga, każda dziewczyna w tym wątku na początku tak mówiła a później zaczynały układać listę wad eksiów...zgadnij jak długie były te listy. Teraz może jeszcze tego nie widzisz, ale wkrótce spojrzysz na niego innym, już niezakochanym okiem i taka perspektywa da Ci inny obraz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, wiem..ale teraz jest tak ciężko się z tym pogodzić, wiem, że z czasem będzie lepiej, że wyjdzie mi to na dobre, ale teraz jest tak ciężko i nic na to nie poradzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Dzisiaj to chyba jeszcze wszystko do mnie nie dociera, kiedy zrozumiem co się na prawdę stało, myślę, że będzie jeszcze gorzej, teraz jest jeszcze we mnie jakaś nadzieja, z każdym kolejnym dniem będzie jej raczej co raz mniej |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#550 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Rozeznanie
|
Oboje podjeliśmy taką decyzję, tzn nie padło definitywne "to koniec", ale rozmowa do tego zmierzała, tylko, że oboje stchórzyliśmy i zakończyliśmy spotkanie. Teraz jaktak sobie wszystko analizuję (chociaż może nie powinnam) mam wrażenie, że on do tego zmierzał już od dłuższego czasu. Nie, nie będę się odzywać, tzn myślę, że powinniśmy jeszcze raz się spotkać, bo rozmowa nie została dokończona, ale to on musi zaproponować spotkanie, chociaż wiem, że będzie mnie kusiło, żeby do niego napisać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#554 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a jeżeli sie nie odezwie, to co wtedy? ja powinnam zaproponować rozmowę, żeby wszystko wyjaśnić do końca czy po prostu odpuścić i starać sie ułożyć życie na nowo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kiedys w to nie wierzylam ale po rozstaniu najlepszy kontakt to brak kontaktu.
....za rok,pięć, dziesięć bedziesz żalowal ze nie zacząłes dzisiaj. Edytowane przez tesknota25 Czas edycji: 2015-03-21 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Konto usunięte
|
Sovianko, ja Ci mówię, że dasz radę
![]() Ja jestem zdecydowanie zwolenniczką szczerości, czyli kogoś (nie chodzi mi tylko o chłopaka) wkurzyłam, coś robię nie tak - niech mówi jasno o co chodzi i nie kręci, przynajmniej mam szansę to zmienić. Sama też nie owijam w bawełnę, co będę kogoś kłamać, niech ma szansę zobaczyć siebie "z zewnątrz". Tu nie chodzi o wzajemne pojazdy, tylko możliwość naprawy w swoim charakterze pewnych cech. Jak zawsze będziemy mówić "wszystko ok, w porządku" to nigdy nie dojdziemy do consensusu. |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Rozeznanie
|
Chyba obojgu nam potrzeba trochę czasu, żeby poukładać sobie wszystko w głowie, przemyśleć, było beznadziejnie ostatnimi czasy, może i dobrze, że stało się tak jak się stało.
Jest coś w tym, że nie umieliśmy ze sobą rozmawiać, on unikał trudnych tematów, a ja sama jak próbowałam o czymś porozmawiać, uświadomić jemu, że jest jakiś problem tak owijałam w bawełnę, że i tak nie powiedziałam do końca tego czego chciałam. Troszkę w nocy płakałam, ale teraz czuję sie tak jakoś lepiej, chociaż czuję jakąś pustkę |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Rozeznanie
|
Dziękuję, troszkę mi to pomgło spojrzeć na to z innej perspektywy...
No cóż teraz pozostaje mi czekać na to, co on zrobi, czy wykażę jakąś inicjatywe, bo ja mimo wszystko nie przekreślam tego związku, nie wiem jak on, bo nawet tego mi nie powiedział, właściwie to naprawdę nie wiem na czym stoję, heh co za niedojrzały facet...po tym jak powiedziałam mu jaki jest problem, on mi na to "tak było, jest i będzie" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
....za rok,pięć, dziesięć bedziesz żalowal ze nie zacząłes dzisiaj. Edytowane przez tesknota25 Czas edycji: 2015-03-22 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Raczkowanie
|
Czytam i tak się zastanawiam - czy naprawdę wszystkie mamy skłonności do idealizowania faceta po zakończeniu związku?
W moim wypadku nie wiem, czy nie jest to podbudowane faktem, że nie mamy ze sobą absolutnie żadnego kontaktu. Mimo, że rozstaliśmy się w zgodzie. Może po 3 latach po prostu tęsknię. |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A moj eks jeszcze celowo w moich oczach podnosi swoja atrakcyjnosc .
![]() |
#564 |
Rozeznanie
|
U mnie raczej nie jest to idealizowanie, jeszcze nie teraz, bo teraz mam do niego straszny żal
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Raczkowanie
|
Ja nie mam o co mieć żalu. Po prostu nie chciałam tak na dłuższą metę żyć. Nie widujemy się, nie mamy zupełnie kontaktu więc powinno być łatwiej. A jest dziwnie. Niby plaster najlepiej zerwać na raz i zapomnieć, a tymczasem to dla mnie tak absurdalne, nigdy czegoś takiego nie widziałam. Zupełne zero jakiegokolwiek kontaktu. Tak jakby nigdy go nie było, tylko gdzieś w myślach. I tylko fakt, że tęsknię wieści, że jakiś czas temu ktoś tu był. Jest we mnie jakaś straszna cisza. Jest cicho i chłodno w środku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Rozeznanie
|
Jeżeli mu zależy jeszcze na tym związku i na mnie to czy mogę liczyć, że on wykona jakiś ruch, że będzie się starał to wszystko naprawić??
Bo mi chociaż zależy to nie chcę się narzucać, nie chcę pierwsza wychodzić z inicjatywą spotkania i rozmowy? Czy dobrym rozwiązaniem jest czekać aż to on zrobi ten pierwszy krok, żeby to wszystko naprawić? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Konto usunięte
|
Niektore osoby (najczesciej w pozniejszym wieku, po porzadnych przejsciach) przestaja wierzyc w cos takiego jak milosc. U nas taki poglad ma jeden doktor Ż., taka dosc ekscentryczna osobowosc. Patrzac na niego widac, ze preferowal "przygody" niz sensowny, staly zwiazek i teraz z bliskich mu ludzi na stale pozostali tylko rodzice, kobity podobno oskubaly i uciekly. Zauwazylam (ale naprawde to jest potwierdzone wieloma przypadkami ktore znam), ze kazdy ciekawy i sensowny facet w pewnym wieku jest zaobraczkowany, do 35 niezonaci pozostaja sami tacy jak dr Ż. i z jego podejsciem do swiata. Moga sobie zerknac na jego zyciorys, bo czeka ich identyczny. Moze ten twoj Sovianko z tej grupy, chociaz to zalezy ile ma lat.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dołączam, a co. Rozstałam się właśnie z facetem po 3latach związku ![]() Generalnie od dawna się nie układało, w święta Bożego Narodzenia się rozstliśmy, ale po kilku dniach znów niby byliśmy razem. I tak od grudnia raz dobrze, raz źle. jakieś 2 tygodnie temu znów się rozstaliśmy, ale tak NAPRAWDĘ przestaliśmy ze sobą rozmawiać w środę. Generalnie ja zerwałam, bo on miał mnie gdzieś, od zawsze ja się starałam i wysilałam, on o tym wiedział, ale "nie umiem się zmienić choć wiem, że źle robię". Może inaczej.. Mówił, że w sumie CHYBA mu zależy, później, że mu jednak zależy..ale nie jest gotowy na zobowiązania, i w ogóle na pokazanie jakiekolwiek zaangażowania. I nie zmuszałam go do ślubu- od razu mówie ![]() No i tak teraz sobie żyję, i staram się jakoś ogarnąć ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() Ja się starałam cały czas, od 3 lat nie było ani jedego dnia milczenia, on się obrażał- ja zabiegałam. I raz w końcu się uparłam, postanowiłam się nie odzywać..i Tż też się nie odzywa ![]()
![]() |
#569 | |
Rozeznanie
|
Oboje mamy po 22 lata
Cytat:
![]() Wieczory są straszne, cały dzień jakoś się trzymałam, byłam nawet w kinie z mamą, ale teraz łapie mnie straszny dół i nie wiem czy do niego nie napiszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pisz, napisz do jakiejś koleżanki. Tak, wieczorami myśli się o wszystkim ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.