Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-23, 11:15   #1561
niezalogowana
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Fajne buty. Wygodne?
Na razie tak, pochodziłam trochę po mieszkaniu ale pewnie więcej będę mogła powiedzieć latem jakby obcierały to i tak za 10zł mi nie żal

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 11:16   #1562
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Mam 4 śliczne, nowe z metkami jeszcze po mojej chrześnicy :P
Także w razie W będzie na start

Ale nie męskość mojego SYNA jest udowodniona

ale byłby numer jakby przy porodzie okazało sie że jednak babka

na czerwcówka jednej dziewczynie wychodził na usg chłopak, a w 27 tc jednak ukazała sie babeczka, takze wiesz
Stary 2015-03-23, 11:20   #1563
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:
Pytanie z innej beczki .
Co sądzicie o BLW?
Slyszalam o tym, ale wiem tylko mniej wiecej o co chodzi. Jak dla mnie spoko, dla mojego meza tez bo jesli dobrze zrozumialam, dziecko samo decyduje, czy cos mu odpowiada czy nie i kiedy probuje jesc samodzielnie. Moj maz po zmuszaniu go do jedzenia niektorych rzeczy w dziecinstwie ma odruch na sam ich widok, wiec sam podobnych atrakcji dziecku nie zafunduje Ja uwazam, ze, oczywiscie w granicach rozsadku, nie trzeba wmuszac w zdrowe dziecko jedzenia jak niektore babcie, zje jak zglodnieje. Zreszta to jest dobra okazja, zeby wyeliminowac niezdrowe nawyki zywieniowe rodzicow nie chcialabym, zeby mala przejela po mamusi uwielbienie do czipsow i ogromych ilosci nutelli, bo na zdrowie jej to nie wyjdzie

A jesli chodzi o przytulanki, to tez mi sie sni po nocach jak przez pare dni nic maz sie na poczatku bal ale potem mu na szczescie przeszlo
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 11:20   #1564
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
ale byłby numer jakby przy porodzie okazało sie że jednak babka

na czerwcówka jednej dziewczynie wychodził na usg chłopak, a w 27 tc jednak ukazała sie babeczka, takze wiesz
Ej no nie strasz ;-)
Czy Dorotka czy Franio będę kochać jak swoje ;-)
Stary 2015-03-23, 11:22   #1565
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Ej no nie strasz ;-)

Edytowane przez elinka21
Czas edycji: 2015-03-23 o 11:25
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 11:23   #1566
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez palinka_88 Pokaż wiadomość
czy dorotka czy franio będę kochać jak swoje ;-)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 11:28   #1567
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ej no nie strasz ;-)

ja tam bym sie nie obraziła jakby mi sie z Filipa Liliana zrobiła
Stary 2015-03-23, 11:32   #1568
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
a to tatusiek kupil w piatek synkowi
Cudne rampersy wymiatają!

Cytat:
Pytanie z innej beczki .
Co sądzicie o BLW?
Chciałabym wykorzystać tę metodę, ale jeszcze chciałabym się zaopatrzyć w jakieś książki n
a ten temat.

Dzięki za linki do grupy na FB i na bloga. Chętnie wieczorem poczytam

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość

A tak jeszcze odnośnie Montessori, to widziałyście mobile nad łóżeczko dla niemowlaków?To takie coś jak karuzelki, tylko są odpowiednie na odpowiedni etap rozwoju... Są fantastyczne - czekam na kasę z ZUSu i zamawiam kule, sześciany i mulinkę i będę robić...
A to druga metoda, która mnie bardzo interesuje, a o której bardzo mało wiem

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Patrzcie co kupiłam w biedronce za... 10zł
Za taką cenę to szkoda było nie wziąć, a ja uwielbiam koturny!

Edit: znowu do góry nogami, sorry, ale inaczej nie umiem
Super za 10 zł to szkoda nie brać, nawet gdyby miały służyć tylko miesiąc.

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
A tak w kwestii zabobonów to mąż do mnie wczoraj mówi: "Kurcze to może być jednak chłopak, bo Ty za ładna jesteś na dziewczynkę" no bo niby dziewczynka urodę mamie odbiera

Prawdę mówiąc też myślałam, że będę miała całą twarz w pryszczach, a tu nic
padłam
Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 11:34   #1569
Fischerka
Raczkowanie

No ja w sumie mam sypialnię niebieską to też by pasowało ale w różowych sukienkach to już gorzej, więc jak lekarz 3 razy powiedział, że to Zosia, to niech już nam niespodzianek nie robi
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 11:34   #1570
Gazela TV
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martynka2812 Pokaż wiadomość
A jesli chodzi o przytulanki, to tez mi sie sni po nocach jak przez pare dni nic maz sie na poczatku bal ale potem mu na szczescie przeszlo
Mój się nadal boi, a ja ostatnio ochoty nie mam, chociaż po nocach się śni.

Cytat:
Ej no nie strasz ;-)
Stary 2015-03-23, 11:37   #1571
elinka21
Zakorzenienie

To ja jak sie yczylam jezdzic, nauka jazdy, instruktorem jest moj znajomy do niego chodzilam. Mieli dwoch chlopcow, zaciazyli lekarz na 100 dziewczynka do samego konca, mega sie cieszyli pokoj przemalowali na rozowo sukieneczek na kupowali a urodzil sie Mikolaj , mowi ze jak by byla uspiona np to by sie klocila ze to nie jej

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
Stary 2015-03-23, 11:37   #1572
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gazela TV Pokaż wiadomość
Mój dowcipny mąż mi tak powiedział, jak się dowiedzieliśmy, że będzie Syn, bo on bardzo chciał córkę (wspominałam już o tym )

Wychodzę z gabinetu mówię mu, że będzie Franio a on do mnie "i tak będę kochał jak swoje" a ja mu na to, że "okaże się czy Twoje" i do tej pory się tak z nim drażnię
Stary 2015-03-23, 11:39   #1573
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
To ja jak sie yczylam jezdzic, nauka jazdy, instruktorem jest moj znajomy do niego chodzilam. Mieli dwoch chlopcow, zaciazyli lekarz na 100 dziewczynka do samego konca, mega sie cieszyli pokoj przemalowali na rozowo sukieneczek na kupowali a urodzil sie Mikolaj , mowi ze jak by byla uspiona np to by sie klocila ze to nie jej

o jaaa.....
wyłabym pewnie jak bóbr gdybym miałą taką sytuację ..
Stary 2015-03-23, 11:43   #1574
Fischerka
Raczkowanie

Moja koleżanka z pracy też miała mieć drugiego syna, a przy porodzie okazało się, że dziewczynka i mówi, że naprawdę na początku nie potrafiła odczuwać radości, w takim była szoku... mówi, że to bardzo nieprzyjemne uczucie oczywiście teraz jest przeszczęśliwa, że ma parkę, ale mąż ją męczy o 3 dziecko, bo chce jeszcze jednego syna a nic jej przy dzieciach nie pomaga, nawet sam z nimi w domu nie zostanie... ja bym się chyba nie zdecydowała na jej miejscu...
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 11:49   #1575
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gazela TV Pokaż wiadomość
Cudne rampersy wymiatają!

Chciałabym wykorzystać tę metodę, ale jeszcze chciałabym się zaopatrzyć w jakieś książki n
a ten temat.

Dzięki za linki do grupy na FB i na bloga. Chętnie wieczorem poczytam

A to druga metoda, która mnie bardzo interesuje, a o której bardzo mało wiem

Super za 10 zł to szkoda nie brać, nawet gdyby miały służyć tylko miesiąc.

padłam
Ja byłam na szkoleniu z pedagogiki Montessori w Łodzi i polecam, ale to tydzień trwa... ale fb jest grupa a nawet dwie, gdzie można się więcej dowiedzieć
https://www.facebook.com/groups/538674512879039/
https://www.facebook.com/groups/281518388581179/
Ja ciągle doczytuję, poza tym korzystam z pomysłów, które tam znajduję. No i teraz myślę, jak tu urządzić przestrzeń dla dwójki szkrabów, żeby było w myśl Montessori...
No i ja z racji swojej pracy przeszłam przez kilka różnych sposobów i metod pracy z dziećmi, aż w końcu stwierdziłam, że czegoś mi brakuje. Jak zaczęłam się zastanawiać czego, to wszystkie znaki wskazywały, że to jest właśnie u Montessori, a ja byłam baaaardzo sceptycznie nastawiona właśnie do tej metody. No i trochę poczytałam, pooglądałam placówki, które tak funkcjonują i na wakacjach pojechałam na szkolenie... i tak mi już zostało...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 11:51   #1576
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka z pracy też miała mieć drugiego syna, a przy porodzie okazało się, że dziewczynka i mówi, że naprawdę na początku nie potrafiła odczuwać radości, w takim była szoku... mówi, że to bardzo nieprzyjemne uczucie oczywiście teraz jest przeszczęśliwa, że ma parkę, ale mąż ją męczy o 3 dziecko, bo chce jeszcze jednego syna a nic jej przy dzieciach nie pomaga, nawet sam z nimi w domu nie zostanie... ja bym się chyba nie zdecydowała na jej miejscu...

masakra.. co to znaczy że chce gdyby sie jeszzce do tego poczuł i towarzyszył jej w wychowywaniu a tak... ja też bym sie niezdecydowałą... za dziecko trzeba być odpowiedzialnym, nie wystarczy tylko chcieć...
echhh... .wkurzają mnie tacy faceci!

zresztą... co tu dużo szukać, u mnie w rodzinie był podobny przypadek... rodzina wielodzietna - 5 dzieci, z czego ostatnie dwoje to totalne wpadki... ale co tam, facetowi zachciało sie seksu, to nic że ciotka mówiła, że dni płodne itd., do niego jakby nie docierało.. a potem co - ciotka w ciazy z 6 dzieckiem, a on do niej z pretensjami że jakim cudem i że nie zna sojego organizmu.. całą ciąże był na nia obrazony...
chyba nie muszę pisać w jakim stanie psych była ciotka... teraz dziecko ponosi tego konsekwencje, jest bardzo nerwowy, niegrzeczny...
Stary 2015-03-23, 11:54   #1577
onagory
Zadomowienie

Dzień Dobry Mamki
U nas dzisiaj piękna pogoda w planach mam posprzątać na ogrodzie troszke ruchu się przyda . Na przytulanki całkowicie nie mam ochoty czuje się aseksualna , na szczęście wyszalałam się na początku (ale po cichu licze że mi się zachce tż) . Mam wrażenie że pomału się kończy moja sielanka z ciążą za niedługo już będzie trzeci trymestr a ja cały dzień mogłbym spać ,jestem zrzędliwa ,humorzasta ,bardzo ociężała nic mi nie sprawia przyjemności. Czekam na zwrot podatku może wtedy zaszaleje po sklepach to coś na się poprawi . Na dodatek co tydz wchodzę na wage a tam znowu 1kg na plusie jak tak dalej pójdzie to 20kg będzie jak nic . Aż się boje kolejnej wizyty mój gin z tych co twierdzą że nie trzeba jeść za dwoje mało tyć .
Stary 2015-03-23, 11:57   #1578
Gazela TV
Raczkowanie

Cytat:
U mnie w rodzinie podobnie było ze mną, bo do końca miałam być chłopcem. Tata się wypierał, że to na pewno nie jego i że to pomyłka.

Cytat:
Mój dowcipny mąż mi tak powiedział, jak się dowiedzieliśmy, że będzie Syn, bo on bardzo chciał córkę (wspominałam już o tym )

Wychodzę z gabinetu mówię mu, że będzie Franio a on do mnie "i tak będę kochał jak swoje" a ja mu na to, że "okaże się czy Twoje" i do tej pory się tak z nim drażnię
haha no to macie wesoło

Cytat:
Ja byłam na szkoleniu z pedagogiki Montessori w Łodzi i polecam, ale to tydzień trwa... ale fb jest grupa a nawet dwie, gdzie można się więcej dowiedzieć
https://www.facebook.com/groups/538674512879039/
https://www.facebook.com/groups/281518388581179/
Ja ciągle doczytuję, poza tym korzystam z pomysłów, które tam znajduję. No i teraz myślę, jak tu urządzić przestrzeń dla dwójki szkrabów, żeby było w myśl Montessori...
No i ja z racji swojej pracy przeszłam przez kilka różnych sposobów i metod pracy z dziećmi, aż w końcu stwierdziłam, że czegoś mi brakuje. Jak zaczęłam się zastanawiać czego, to wszystkie znaki wskazywały, że to jest właśnie u Montessori, a ja byłam baaaardzo sceptycznie nastawiona właśnie do tej metody. No i trochę poczytałam, pooglądałam placówki, które tak funkcjonują i na wakacjach pojechałam na szkolenie... i tak mi już zostało...
Super, dobrze wiedzieć. Może wyproszę męża o wzięcie urlopu by załapać się na takie szkolenie A jakaś literatura też jest na ten temat, czy tylko udział w szkoleniach daje jakąś wiedzę na ten temat?

Cytat:
zresztą... co tu dużo szukać, u mnie w rodzinie był podobny przypadek... rodzina wielodzietna - 5 dzieci, z czego ostatnie dwoje to totalne wpadki... ale co tam, facetowi zachciało sie seksu, to nic że ciotka mówiła, że dni płodne itd., do niego jakby nie docierało.. a potem co - ciotka w ciazy z 6 dzieckiem, a on do niej z pretensjami że jakim cudem i że nie zna sojego organizmu.. całą ciąże był na nia obrazony...
chyba nie muszę pisać w jakim stanie psych była ciotka... teraz dziecko ponosi tego konsekwencje, jest bardzo nerwowy, niegrzeczny...
Takich facetów to tylko kastrować, albo wieszać za jaja...
Stary 2015-03-23, 12:07   #1579
gkatarzynka
Zadomowienie

Gazela, literatura jest, ale jednak co się zobaczy i przećwiczy samemu to daje konkretne umiejętności. Warto poczytać książki samej M. Montessori i opracowania, które są w języku polskim. Z drugiej strony jeśli dziecko będzie w placówce Montessori, to rodzicom nie trzeba mieć nie wiadomo jakiej wiedzy, a o organizacji przestrzeni czy o podejściu do dziecka zgodnym z pedagogiką Montessori można przeczytać. Szkolenie daje przede wszystkim umiejętności do pracy z każdym materiałem (pomocą).
Stary 2015-03-23, 12:16   #1580
sabincia
Raczkowanie

Dziewczyny, jesteście szalone. Przez weekend 25 stron
sabincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:22   #1581
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabincia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jesteście szalone. Przez weekend 25 stron
Nadrobilas?

25.03.14
Stary 2015-03-23, 12:34   #1582
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Pytanie z innej beczki .
Co sądzicie o BLW?
jak dla mnie swietna sprawa... chociaż znam maluszki co akurat jakos niespecjalnie chcą w ten sposob.... no i sporo mam ma podejście: bedzie bałagan-odpada

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
matko oby u nas nie było takich przedwczesnych porodów

a ja o tym blw to tylko tak troche słysząłam, chyba muszę sie zagłębić w temat, bo serio, nie wiem dokładnie na czym to polega
prosze bardzo

fachowo http://babyledweaning.pl/

z doświadczenia- pozwalamy maluszkowi na samodzielne spozywanie posiłków od momentu wprowadzania nowosci .... moge w klubie wstawić foty młodej najczesciej jadła w pieluszce (o ile pogoda pozwalała) lub miała świetny sliniak wielki z tesco

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Właśnie powtórnie się wczytuję w temat, bo przy Hani nie do końca wyszło, bo jednak wprowadziłam papki. Raczej to było takie pomieszanie BLW z tradycyjnym wprowadzaniem pokarmów stałych. Choć Młoda np nigdy mi nie chciała tartego jabłka jeść a jak dostała w garść to był jej ulubiony deserek. No i w sumie podobno dość szybko wprowadziłam wszystko w kawałkach, a Młoda uwielbiała sama jeść palcami a potem widelcami i łyżkami (zawsze musiała mieć kilka łyżeczek czy widelców)
BLW jest o tyle trudne, że zaczyna się wprowadzanie czegoś innego niż mleko jak już dziecko samo siada - a to wcale nie zawsze jest w momencie ukończenia 6miesięcy, gdzie teoretycznie rozszerza się dietę. Niestety pediatrzy często naciskają na rozszerzanie diety właśnie papkami.

to jak u nas.... sto pięćdziesiąt łyżeczek, widelców bo nigdy nie wiadomo który królewnie przypasuje inna do serka takiego, inna do budyniu, inna do zupy inna do makaronu :P ileś w zapasie :P

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:

Juz wiem co sie stalo na majowkach, jedna miala konflijt serologiczny i sie pojazaly przeciwciala wiec zrobili CC, a druga wcale terminu nie miala na maj tylko na luty
luty w maju ??? ale to jakaś pomyłka czy jak ???

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:

ja za to dziś ale coś mi sie zdaje że strasznie się ściaśniłam tam na dole....
mam dokładnie to samo wrażenie

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:34   #1583
elinka21
Zakorzenienie

Ja dalia tez zapytalam hehe, tak jakos do nich dolaczyla i juz zostala - dziwnie ale co tam

25.03.14
Stary 2015-03-23, 12:35   #1584
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Wczrsniej widzialam temat wygladu. Ja od wielu, wielu lat borykam sie z tradzikiem hormonalnym... a teraz nie mam zadnych nowych zmian, cera momentami gladka (jak dla mnie). Oby zostalo w takim stanie jak tera, zadziala sie jakims green peel i bedzie pieknie wreszcie i kazdy przez to dziwi sie, ze dziewczyna bedzie

Cytat:
O to mi chodziło.
A pomylilo mi sie z czyms innym nie mysle dzis zostawilam torebke u pacjenta nawet

Cytat:
Ej no nie strasz ;-)

Cytat:
o jaaa.....
wyłabym pewnie jak bóbr gdybym miałą taką sytuację ..
Ja bym nie wiedziala co robic

Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość
Na przytulanki całkowicie nie mam ochoty.
Ja tez

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:37   #1585
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do tej metody to ja nie wiem o co kaman muszę poczytać!
Wiem tylko, że chcę karmić piersią najdłużej, jak się da, najlepiej do następnej ciąży, bo powrotu do pracy dopóki teść żyje niestety nie mam. Tzn. teoretycznie mam, ale wynajęcie opiekunki dla teścia, dla dziecka i paliwo do pracy (mam 25km w jedną stronę) przy mojej pensji w ogóle się nie kalkuluje! Toteż jak Bóg da, będę rodzić dzieci to jest ten moment mojego życia, gdzie muszę kilka lat poświęcić wyłącznie dla rodziny ktoś to za mnie zaplanował tam do góry, ale może ma to sens
jak to mówią - bóg tak chciał... był niż, będzie wyż

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
super, wytnę sobie Craiga, Clooneya, jakiegoś siatkarza i piosenkarza i powieszę SOBIE nad łóżkiem

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
a myslalam ze tylko ja mam takie odczucie.. przed ciaza tak nie mialam a teraz przy przytulankach to wlasnie dziwnie tak ciasno bardzo xd
bośmy teraz dziewice

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-03-23, 12:38   #1586
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
to jak u nas.... sto pięćdziesiąt łyżeczek, widelców bo nigdy nie wiadomo który królewnie przypasuje inna do serka takiego, inna do budyniu, inna do zupy inna do makaronu :P ileś w zapasie :P
To jak do Królewny dołączy równie wybredny Królewicz, to polecam dokupić szufladę na sztućce do kuchni

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:40   #1587
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
jak to mówią - bóg tak chciał... był niż, będzie wyż

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

bośmy teraz dziewice
Stary 2015-03-23, 12:45   #1588
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej no nie strasz ;-)

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
rzeczywiście słaba sytuacja... też bym się nie zdecydowała...

ale rozumiem ją w zupełności co do szoku... tez znam takie przypadki... znajomej znajoma to chyba 2 miechy w depresji była ... niby niewielka rzecz, a jednak ... (w sensie że się mówi - byle zdrowe było )

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-03-23, 12:45   #1589
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Fajnie wozek sie prezentuje. Myśle ze warto go kupic. Ale obawiam sie, ze dla noworodka nie jest odpowiedni. Ale na pewno jest fajny. Myśle, ze bedzie odpowiedni od 5 miesiąca. Moze kup go i zainwestuj kilka stówek w używany Urban Roder z gondolą.

Ja sie zdecydowałam na wozek. Kupie Bugaboo Cameleon.
Dobry wybór! Żadnego innego wózka bym nie kupiła, służy nam już 2,5 roku i nadal jest w świetnym stanie Ja się czaję na Bugaboo Donkey Duo...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:48   #1590
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
jak dla mnie swietna sprawa... chociaż znam maluszki co akurat jakos niespecjalnie chcą w ten sposob.... no i sporo mam ma podejście: bedzie bałagan-odpada

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

prosze bardzo

fachowo http://babyledweaning.pl/

z doświadczenia- pozwalamy maluszkowi na samodzielne spozywanie posiłków od momentu wprowadzania nowosci .... moge w klubie wstawić foty młodej najczesciej jadła w pieluszce (o ile pogoda pozwalała) lub miała świetny sliniak wielki z tesco

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

luty w maju ??? ale to jakaś pomyłka czy jak ???

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

mam dokładnie to samo wrażenie
U niektórych dzieci nie wyjdzie BLW, a to może być spowodowane zaburzeniami integracji sensorycznej i dziecko będzie się dławiło kawałkami... ale to już do terapii się kwalifikuje a niestety wiele z nas nie ma pojęcia o co chodzi, karmi się dziecko, a potem jest odruch wymiotny na coś konkretnego (jakiś smak albo nawet kolor potrawy)
Ja dalia, a Ty wprowadzałaś tylko BLW czy też dawałaś papki?
A co do bałaganu, to z doświadczenia z moją Młodą widzę, że jak się uczyła jeść, to jadła bardziej czysto niż teraz Nigdy nie była taka brudna po zjedzeniu kanapki z miodem czy z dżemem niż teraz (najczęściej znajduję miód lub kawałki owoców we włosach i zakamarkach ubraniowych)
U nas zawsze funkcjonował nieduży śliniak i jakoś nie było problemu, a teraz mam ochotę Ją rozbierać do golasa podczas posiłków i jeszcze na włosy jakąś czapkę założyć Ale to głównie dlatego, że Hanka nie potrafi usiedzieć w miejscu, zawsze je i robi coś jeszcze... w najlepszym przypadku je i gada a w najgorszym je i karmi np misia... który jest w pokoju obok
Cytat:
Ja dalia tez zapytalam hehe, tak jakos do nich dolaczyla i juz zostala - dziwnie ale co tam
No, dziwne... jakby to było na odwrót, że urodziła dużo później, to w sumie bym się bardzo nie zdziwiła. Sama miałam podobnie, bo miałam być czerwcówką, ale poroniłam w 6tc i kiedy się nagle okazało, ze znów jestem w ciąży, to się zastanawiałam czy nie zostać na tamtym wątku...ale w drugą stronę, to też mnie dziwi...Zwłaszcza, że jednak zbieramy się w te wątki miesiącami, żeby bbyło łatwiej się dzielić doświadczeniami - ja wiem, że każda ciąża inna i potem każde dziecko inne, ale jednak problemy często są podobne...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości