Wiosna w powietrzu, słońce na niebie, w przyszłym roku poślubię ciebie! PM 2016 cz.26 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-23, 12:08   #4081
Katiaskaa
Zadomowienie

Dot.: Wiosna w powietrzu, słońce na niebie, w przyszłym roku poślubię ciebie! PM 2016

Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość
Nam wychodzi ok 160 zł/os po zliczeniu tych kosztów, które by były na sali (czyli bez alkoholu), ale dużo musimy zorganizować a raczej dopilnować sami. Bo kupić to tylko alk. i dokupić napoje, bo mamy 2l/os.
Znaleźliśmy jedną tańszą salę, która też by miała to co mamy, cena nawet niższa bo 140 zł/os (po targach, normalnie 150), ale sala mała i nieklimatyzowana. No i jedzenie słabsze, bo tutaj mamy szaszłyk z surówkami i ziemniakami opiekanymi a tam byłby zamiast tego bogracz. Więc stwierdziliśmy, że wolimy większą, klimatyzowaną salę a więcej zrobić samemu.

Przygotowuję się na rozmowę. Mocne strony już mam, ale nie wiem jakie mam słabe. Przecież nie powiem, że jestem leniwa
To ładna cena
Słabe strony to najgorsza rzecz na rozmowie, może nie zapytają
trzymam kciuki
Stary 2015-03-23, 12:10   #4082
izk_a
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna w powietrzu, słońce na niebie, w przyszłym roku poślubię ciebie! PM 2016

Cytat:

Przygotowuję się na rozmowę. Mocne strony już mam, ale nie wiem jakie mam słabe. Przecież nie powiem, że jestem leniwa

kiedyś słyszałam, żeby zrobić wade ze swojej zalety np. jestem punktualna, dlatego bezwzględnie nie toleruję spóźnialstwa u innych itd.
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:10   #4083
fioleciasto
Zakorzenienie

My płacimy 215 zł za osobę i nie ma w tym ciast ani alkoholu =/

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:12   #4084
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Ile?! Tak się tam cenia? Ale oni wszystko mają drogie... nie tylko restaurację

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:12   #4085
kognisia
PeEma

Cytat:
Stary 2015-03-23, 12:13   #4086
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Muszę się zgodzić z tym wszystkim Północna Polska, jest bardzo droga jeśli chodzi o wesela. A w Trójmieście, to już w ogóle ceny kosmiczne.
Na śląsku wcale nie taniej
My płacimy 190zł/os bez tortu i alkoholu ( ciasta, owoce, napoje, dekoracja w cenie)

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Edytowane przez lenka990
Czas edycji: 2015-03-23 o 12:15
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:13   #4087
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Cytat:

ja zawsze mowie np. Nie mam doswiadczenia w blablabla ale robie/zrobilam kurs na ten temat, czyli ogolnie jakas mniejsza wada nad ktora pracujesz
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:14   #4088
Katiaskaa
Zadomowienie

Jeszcze perfekcjonizm można podać za słabą cechę i bycie ambitnym
Stary 2015-03-23, 12:15   #4089
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
kiedyś słyszałam, żeby zrobić wade ze swojej zalety np. jestem punktualna, dlatego bezwzględnie nie toleruję spóźnialstwa u innych itd.
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50771267]ja zawsze mowie np. Nie mam doswiadczenia w blablabla ale robie/zrobilam kurs na ten temat, czyli ogolnie jakas mniejsza wada nad ktora pracujesz
[/QUOTE]
Okay, postaram się coś takiego wykombinować W ogóle to się nie nastawiam i bardziej idę, żeby obycie jakieś mieć, bo doświadczenia nie mam wcale, ale jak nie pójdę to mnie nie przyjmą na pewno, a tak może jednak
Cytat:
O rany..chociaż tyle, że ładnie..

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:18   #4090
lenka990
Zaszynszylowana

ja zawsze mówiłam tak:
"nie wiem czy to wada, czy zaleta. Chyba zależy od sytuacji ale "gadatliwość". Także miałam kilka takich cech, ze w zależności od sytuacji są na plus lub minus.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Jeszcze perfekcjonizm można podać za słabą cechę i bycie ambitnym
to też można powiedzieć w kontekście na plus/minus w zleżności od sytuacji

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
Stary 2015-03-23, 12:19   #4091
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
ja zawsze mówiłam tak:
"nie wiem czy to wada, czy zaleta. Chyba zależy od sytuacji ale "gadatliwość". Także miałam kilka takich cech, ze w zależności od sytuacji są na plus lub minus.
ale na rozmowie też trzeba być gadatliwym mnie stres tak zjada, że odpowiadam na pytania, a nie zagaduje sama więc to by odpadło
Stary 2015-03-23, 12:21   #4092
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
ale na rozmowie też trzeba być gadatliwym mnie stres tak zjada, że odpowiadam na pytania, a nie zagaduje sama więc to by odpadło
Tez tak miałam na początku. Po kilkudziesięciu rozmowach już luźno do tego podchodziłam i zagadywałam sama.

klakla - przygotuj sobie pytania do pracodawcy potencjalnego. To dobrze świadczy, że kandydat też jest dociekliwy. Szablony pytań znajdziesz w necie.

Stary 2015-03-23, 12:21   #4093
Valmai
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Wstawiam Wam foty 2 mierzonych sukienek. Nie zwracajcie uwagi na te pióra, chodziło tylko fason z tym tiulem
Ja też przyłączam się do grupy, która jest za księżniczką. Super w niej wyglądasz.

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
pierwsza lepsza

ja dzisiaj się wybrałam na nocny spacer ze znajomymi.. wróciłam chwile temu. aż mi się przypomniały czasy liceum i siedzenie nocą na placu zabaw...
Nocne spacery z przyjaciółmi są super. Szkoda, że w "dorosłym" życiu przeważnie nie ma na nie czasu.

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość

Dziewczyny, które mają bądź interesują się barmanem na ślub - jakie macie/znacie ceny? Czy 1200zł za wszystko (usługa, lód, szkło, owoce, alkohole, ozdóbki) oprócz czystej wódki to dobra cena? Bo nasza sala takie coś proponuje
Moim zdaniem to kwota bardzo ok, za to co wchodzi w jej skład.

Cytat:
Chcielibyśmy w sadzie na wiosnę gdy kwitną drzewa
Brzmi pięknie!

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to ustaliliśmy, że na 100% robimy duże wesele. Mieliśmy chwile wątpliwości i mieliśmy zrezygnować z kuzynostwa. Ale od M. zostałyby 4 osoby ze strony jego ojca. Trochę kiepsko. Poza tym na samą myśl o rezygnacji z kuzynostwa odechciało mi się wesela bo co to by było za wesele jakbym nie miała bliskich mi osób:P No i robimy duże. Jakoś wykombinujemy kasę - najwyżej gdzieś z kopert wyciągniemy albo zrezygnujemy z jakiś rzeczy, zaoszczędzimy.No jakoś to będzie

I znalazłam bukiet, który chce, w sumie to dwa ale prawie identyczne. Od zawsze uwielbiam tulipany i muszą się znaleźć w bukiecie. Bukiet od M. z okazji dnia kobiet mi o tym przypomniał
Piękne te bukiety! Takie delikatne, dziewczęce, romantyczne i do tego super połączenie kwiatów, rzadko się takie widuje.
A duże wesele tzn. jakie?

Cytat:
Ja chce coś delikatnego, żebym mogła potem to założyć. Może jak będzie mi pasować to coś z Lilou a jak nie to będę szukać Ale na pewno nie w kategoriach biżuterii ślubnej

Przejrzałam allegro w poszukiwaniu girland z kryształów. Trochę kiepsko bo są dość drogie. Coś czuję, że te moje drzewka mogą być trochę za drogie. Na same girlandy wydałabym prawie 250zł (liczę na 14 stołów), do tego farba ponad 100zł (pewnie kilka puszek), do tego w coś te krzaki wsadzić trzeba (doniczki pewnie najlepiej ale to w Ikea bym coś znalazła za grosze może), potem jeszcze ozdobić kwiatami. Muszę na próbę jedną zrobić, sprawdzić koszt i będę myślała czy warto.
Te drzewka są śliczne, ja bym z nich nie rezygnowała. Zamiast farby spróbuj wykorzystać spray(można go kupić w makro - zwłaszcza w okolicach świąt) może wyjdzie taniej.

Cytat:
U mnie tak samo. Typowo ślubna mi się nie podoba. Najbardziej mi się widzi coś takiego , tylko z zielonym oczkiem.
Wiadomo, jak suknia będzie wymagać czegoś 'bogatszego' to trudno, ale wiem, że w takich kolczykach byłoby mi wygodnie, ładnie i wykorzystałabym je też później
Bardzo ładne kolczyki.

Cytat:
Ja biżu mam raczej wybraną, bardzo delikatna będzie

Takie girlandy? Mamy to na sali i zastanawiam się czy zostawić
Ładnie wyglądają, a są z taką kompozycją czy to tylko przykład?

Cytat:
Dobrze, że się trochę cofnęłam

Ten model to Bluemarine 2014.
Wszystko się dalej klaruje, zmienia lekko bo lawendę połączę z tulipanami białymi No i ślub będzie w plenerze (kościelny) więc inaczej będę musiała wymyślić wystrój miejsca.
Dzięki za nazwę. O kościelny w plenerze - super! Jak Wam się udało to załatwić?

Cytat:
Napisane przez Madzialena7 Pokaż wiadomość
Ale jestem zła!. Właśnie restauracja w której robimy wesele dodała menu weselne na 2016r i odjęli tort który mieliśmy brać!. I już nie zostały żadne które by nam przypadły do gustu , same "ciężkie".

Ja dawniej też nosiłam tylko długie, tylko takie mi się podobały. Wkrętek nienawidziłam. A teraz nie chodzę w żadnych innych tylko w wkrętach
Ale może da się poprosić żeby Wam zrobili tort z wcześniejszego menu? Takie niewielkie zmiany w menu nie są niczym dziwnym.

Cytat:
Napisane przez Madzialena7 Pokaż wiadomość

A ja własnie myślę nad kolorem przewodnim naszego wesela i stwierdzam, że albo w ogóle go nie będzie, albo będzie niebieski z czerwonym . Bo ja chcę mieć bukiet czerwono biały, ale na sali pasuje niebieski wystrój i nie da się tego inaczej pogodzić.
Ja uważam, że super. Naprawdę można te kolory ładne zgrać. Google wyrzuca wiele fajnych zestawień.

Cytat:

Menager odpisał - ustalenia zostają takie, jak były No i bardzo dobrze

Muszę opisać fotografowi czego oczekujemy do sesji, jaki pakiet chcemy a raczej jakie zmiany w nim - i nie wiem jak to wszystko opisać
Super! A czasem zmiana menagera wychodzi na dobre.

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
A tak w ogole to pojawila sie u mnie mozliwosc zmiany pracy na prace marzen jeszcze nic nie jest pewne, mam nadzieje ze na dniach sie dowiem. Nie mowie wiecej, bo nie chce zapeszyc. Trzymajcie kciuki
Trzymamy kciuki! Jak będziesz wiedziała coś na pewno to się pochwal koniecznie!

Cytat:
Napisane przez sunny0 Pokaż wiadomość

Valmai zapomniałam napisać, mega podziwiam, że chciało Ci się komentować wszystkie wizytówki Jeśli chodzi o salę, to szukaliśmy właśnie takiej, do której można dopasować praktycznie każdy kolor. Koperty miętowo-złote byłyby super, ale zobaczymy, czy uda nam się takie znaleźć. A co do dekoracji wszystko się okaże po rozmowie z dekoratorką
Myślę, że takie koperty trzeba samemu zrobić, kupić miętowe i wysypać złotym brokatem.

Cytat:
u nas dzis na obiad domowe pizze.
1 - mieso mielone i pieczarki
2 - piers z kurczaka i brokul
3 - kielbasa, cebula, ogorek korniszony

i do tego sos czosnkowy
Mniam! Uwielbiam domowe pizze i zestaw składników super.

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
Moim ulubionym fastfoodem jest KFC: BK w ogóle nie lubię a w McD od biedy zjem. Ale ogólnie powinnam zacząć zdrowiej się odżywiać.
Też najbardziej lubię KFC, zwłaszcza, że można go zamówić do domu. McD nie lubię i nie jadłam tam już kilka lat - no chyba, że lody to tak, lody z Maca są super. A BK jest dobry jeśli chce się fasfoodowego burgera.
Jednak tak naprawdę wszystko to jest jedna wielka chemia i staram się unikać.

Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
Ej ej Dziewczyny! Mamy DJ! w końcu, wszystko to co najważniejsze - zarezerwowane! Teraz luzik
Super! No to wszystkie najważniejsze elementy zaklepane.

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
postanowione i kupione - robimy kurtynę z płatków.
3000 będzie do mnie lecieć
ciesze się, że mamie się strasznie pomysł spodobał, bo już zapowiedziała, że poleci maszyną je
Wow, 3000 płatków, na pewno będzie ślicznie to wyglądać.

Cytat:
Patrzcie, jaka ładna stylizacja:
Rzeczywiście, śliczna!

Cytat:
My to samo! Na sali weselnej nie będziemy jakoś bardzo się skupiać. Myślałam, żeby na stoły postawić coś takiego (załącznik) i tyle najbardziej właśnie musimy się zająć salą do ślubu, bo ją dostaniemy do dyspozycji totalnie pusta
Bardzo ładna, delikatna dekoracja.

Ja wróciłam ze studiów z nowymi tematami do dysput z przyjaciółmi w ramach cyklu "nocne polaków rozmowy", teraz trzeba tylko jakąś imprezę zorganizować żeby było kiedy i przy czym rozmawiać. Wgl na komunikacji interpersonalnej mieliśmy o etapach związków ich dynamice itd. bardzo ciekawy temat i pozwala na swój związek z innej perspektywy spojrzeć - u mnie na szczęście porównanie wyszło optymistyczne.

A i "ze studiów" przywiozłam też ślubne sprawy, na imprezie w sobotę kolega podawał drinki w słoikach z rurkami i okazało się, że taki zestaw można kupić za 6 zł! Super wiadomość, bo oryginalne słoiki ball z odpowiednimi nakrętkami to wydatek rzędu 30 zł/słoik, więc dużo za dużo żeby je kupić w takiej ilości jak potrzebujemy na wesele.

Wgl polecam sklep Tiger właśnie go oglądam i różne pierdółki można w fajnych cenach kupić. Nie wiedziałam, że taki sklep istnieje a znalazłam tam kilka rzeczy, które nam się przydadzą na ślub.

All of time and space; everywhere and anywhere; every star that ever was. Where do you want to start?

Edytowane przez Valmai
Czas edycji: 2015-03-23 o 12:24
Valmai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:27   #4094
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez Valmai Pokaż wiadomość
polecam sklep Tiger właśnie go oglądam i różne pierdółki można w fajnych cenach kupić. Nie wiedziałam, że taki sklep istnieje a znalazłam tam kilka rzeczy, które nam się przydadzą na ślub.
kocham go ale w PL jest chyba tylko w Wawie?

edit: widze, ze juz zrobili dodatkowe punkty. Tez polecam tigera
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:29   #4095
Valmai
Rozeznanie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50771099]
my do kosciola chcemy cos takiego - tylko ze podgrzewaczy obok lawek nie bedzie tylko swieczki na przodzie i na tyle tak jak tu.

mamy ciemny stary drewniany kosciol, ladnie bedzie go troche rozjasnic hortensjami i storczykami

a na stolach cos takiego ze strczykami w srodku na okraglym lustrze poki co planujemy
[/QUOTE]

Śliczne te dekoracje! I do kościoła i na stoły.

Cytat:
Nam wychodzi ok 160 zł/os po zliczeniu tych kosztów, które by były na sali (czyli bez alkoholu), ale dużo musimy zorganizować a raczej dopilnować sami. Bo kupić to tylko alk. i dokupić napoje, bo mamy 2l/os.
Znaleźliśmy jedną tańszą salę, która też by miała to co mamy, cena nawet niższa bo 140 zł/os (po targach, normalnie 150), ale sala mała i nieklimatyzowana. No i jedzenie słabsze, bo tutaj mamy szaszłyk z surówkami i ziemniakami opiekanymi a tam byłby zamiast tego bogracz. Więc stwierdziliśmy, że wolimy większą, klimatyzowaną salę a więcej zrobić samemu.

To bardzo dobra cena! A klimatyzacja i ogólna przestrzeń na sali jest bardzo ważna.
Co do cech to jest jedno z najgłupszych pytań jakie istnieje, większość HRowców już od tego odchodzi. Wymień takie cechy, które nie są wadą w tej konkretnej pracy, np. w pracy bibliotekarki ceni się spokój i jak ktoś taki jest to jest zaleta anie wada ale już w pracy wymagającej siły przebicia będzie to duża wada.

All of time and space; everywhere and anywhere; every star that ever was. Where do you want to start?
Valmai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:30   #4096
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Wooooowww! To masakra! To co macie i ile płacicie?

My za 160 zł mamy i tort i ciasta i napoje i owoce, wszytsko w sumie, oprócz alkoholu :p
Jeszcze nie wiem Dostaliśmy menu do wyboru - wszystko zależy od tego jakie jedzenie wybierzemy.

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:35   #4097
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
To bardzo dobra cena! A klimatyzacja i ogólna przestrzeń na sali jest bardzo ważna.
To fakt, ale żeby mieć taką cenę mamy wesele w remizie (NIE wygląda jak remiza z lat 80tych), z cateringiem, przez co dochodzi dużo więcej rzeczy do dopilnowania. Ale damy radę

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:45   #4098
izk_a
Zakorzenienie

postanowiłam, że kupie sobie bawełnianą torbe do pracy na książki.. mam 4 wzory i nie wiem który wybrać życiowe dylematy
Stary 2015-03-23, 12:47   #4099
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jovisse Pokaż wiadomość
Wg mnie jedne i drugie mają swoje plusy Gdyby na sali były podłużne to nie upierałabym się przy okrągłych, jak są okrągłe to też dobrze Okrągłe są fajne, bo pomiędzy tami 8, 10 lub 12 osobami jest cały czas interakcja, bo każdy się widzi
Cytat:
mi sie okragle stoly strasznie podobaja i moge miec je, ale raczej bedzie za trudno usadzic gosci... Pewnie zostaniemy przy prostokatnych
Też tak uważam. Poza tym okrągłe stoły są
Baaardzo żałuję że nie moge ich mieć

Cytat:
Mi się okrągłe stoły w ogóle nie podobają
ale dlaczegooooo ? Nie no, każdy ma swoj gust "D

Cytat:
nie mdlej nas nie pobijecie jak już kilka razy mówiłam, my idziemy na 7 przed naszym
zacna liczba

Cytat:
Napisane przez Jovisse Pokaż wiadomość
To się nie ma co przejmować

Mnie w okrągłych przeraża usadzanie gości. Myślę, że to będzie spore wyzwanie
W prostokątnych jest łatwiej To ich zdecydowany plus.
Ale masz możliwość manewru. Zazwyczaj mieszczą od 8 do 12 osób, Da się!

Cuddly- pięknie w tym kościele. I te długie wazony ze storczykami.....
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 13:00   #4100
Konto usunięte

wlasnie umowilismy sie na 5 maja na spotkanie i bedziemy omawiac jak chcemy zeby nasz cywilny wygladal, przysiegi itd

mi sie okragle stoly nie podobaja moglismy miec ale nie chcielismy

Cytat:
postanowiłam, że kupie sobie bawełnianą torbe do pracy na książki.. mam 4 wzory i nie wiem który wybrać życiowe dylematy
pokaz
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 13:08   #4101
izk_a
Zakorzenienie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50772039]

pokaz
[/QUOTE]

1. http://www.betahaft.pl/img/gallery/71.jpg
2. http://imagizer.imageshack.us/a/img841/9098/iob0.jpg
3. http://img01.allegroimg.pl/photos/or.../98/5188679805
4. http://img01.allegroimg.pl/photos/or.../18/5188731826

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

wahałam sie najbardziej między 1 i 2, ale zamówiłam już tą z napisem
Stary 2015-03-23, 13:10   #4102
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Ja też jestem za prostokątnymi stołami wcześniej były na mojej sali tylko takie, a teraz okrągłe też są do wyboru.
Na studniówce były okrągłe i było to fatalne, bo część stołów połaczyli w trakcie, kolejne były z boku, jeszcze przy innych było mniej krzeseł i nie wyglądało to elegancko, ale na chaos
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 13:10   #4103
Konto usunięte

mi sie 1 najbardziej podoba

mysle zrobic sobie takie klipsy na buty nie na wesele, ale moze ogolnie na jakas okazje
https://www.youtube.com/watch?v=e7elZSKc7KY
Stary 2015-03-23, 13:10   #4104
201711281122
Konto usunięte

U nas też tanio nie jest. Średnio 200/os bez ciast i alko.
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 13:12   #4105
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne te bukiety! Takie delikatne, dziewczęce, romantyczne i do tego super połączenie kwiatów, rzadko się takie widuje.
A duże wesele tzn. jakie?

Te drzewka są śliczne, ja bym z nich nie rezygnowała. Zamiast farby spróbuj wykorzystać spray(można go kupić w makro - zwłaszcza w okolicach świąt) może wyjdzie taniej.

Dzięki za nazwę. O kościelny w plenerze - super! Jak Wam się udało to załatwić?

Ja wróciłam ze studiów z nowymi tematami do dysput z przyjaciółmi w ramach cyklu "nocne polaków rozmowy", teraz trzeba tylko jakąś imprezę zorganizować żeby było kiedy i przy czym rozmawiać. Wgl na komunikacji interpersonalnej mieliśmy o etapach związków ich dynamice itd. bardzo ciekawy temat i pozwala na swój związek z innej perspektywy spojrzeć - u mnie na szczęście porównanie wyszło optymistyczne.

A i "ze studiów" przywiozłam też ślubne sprawy, na imprezie w sobotę kolega podawał drinki w słoikach z rurkami i okazało się, że taki zestaw można kupić za 6 zł! Super wiadomość, bo oryginalne słoiki ball z odpowiednimi nakrętkami to wydatek rzędu 30 zł/słoik, więc dużo za dużo żeby je kupić w takiej ilości jak potrzebujemy na wesele.

Wgl polecam sklep Tiger właśnie go oglądam i różne pierdółki można w fajnych cenach kupić. Nie wiedziałam, że taki sklep istnieje a znalazłam tam kilka rzeczy, które nam się przydadzą na ślub.
Jak zaczęłam szukać z samej lawendy to praktycznie nie było żadnych propozycji w necie A te z tulipanami to kilka dni temu na jakimś portalu ślubnym były same bukiety z tulipanami (swoją drogą każdy był powalający) i też w takim wydaniu z lawendą. No i wiedziałam, że będzie mój:P
Duże to znaczy na 122osoby (tak dokładnie, z nami) plus 4 usługodawców

Właśnie wyszukałam już farbę w sprayu, za karton (chyba 6 puszek) liczą 120zł albo jakoś tak. Planuje rozejrzeć się właśnie w okresie świątecznym - większy wybór i ceny niższe Wtedy zaczniemy produkcję

Ślub będzie w sanktuarium, które ma ołtarz zewnętrzny. Wtedy w sumie nie ma żadnego załatwiania Tam odbywają się normalnie msze Choć to jeszcze kwestia załatwienia, nie orientuje się dokładnie czy działa to jako parafia czy właśnie tylko okazyjnie - internet mnie trochę myli i pokazuje, że to sanktuarium należy do parafii w innej miejscowości. Dziś muszę o to mamę dopytać, powinna wiedzieć. To miejsce oddalone 5km od mojej miejscowości więc też blisko.

Kiedyś kupiłam specjalne wydanie "Psychologii" gdzie właśnie było o związkach, tego jak się zmienia itd. Zostawiłam sobie to wydanie i zaglądam sobie do niego Akurat z ciekawości a nie żeby wiecznie śledzić nasz związek:P Ja po prostu lubię psychologię i takie życiowe zagadnienia

Słoik super - w ogóle taki styl i to wszystko strasznie mi się podoba

Podziwiam, że tyle nadrabiasz i cytujesz Mnie zawsze lenistwo ogarnia
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 13:17   #4106
zambeza
polaczek cebulaczek

ja u siebie nie spotkalam sie z cena wyzsza, niz 180zl/osoba

Edytowane przez zambeza
Czas edycji: 2015-03-23 o 13:20
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 13:27   #4107
Sophie24
Zakorzenienie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;50772208]Ja też jestem za prostokątnymi stołami wcześniej były na mojej sali tylko takie, a teraz okrągłe też są do wyboru.
Na studniówce były okrągłe i było to fatalne, bo część stołów połaczyli w trakcie, kolejne były z boku, jeszcze przy innych było mniej krzeseł i nie wyglądało to elegancko, ale na chaos [/QUOTE]

No ja liczę, że goście mi nie zaczną mieszać w stołach i ich sobie przesuwać:P
Ostatnio sobie uświadomiłam, że będę miała nietypowe wesele w wielu względach patrząc na wesela w mojej rodzinie na których byłam. Na te 20 wesel tylko jedno było z okrągłymi stołami (ale nie było kuzynostwa).
Będę miała ślub w plenerze (może sobie nawet padać:P mogę być ociekającą wodą PMką:P), będą te stoły okrągłe, barman, tort babeczkowy, DJ/wodzirej (to jako druga z tym będę)... Chyba się zestresuje:P

Cytat:
ja u siebie nie znalazlam sie z cena wyzsza, niz 180zl/osoba
Dobijaj bardziej:P U mnie taka cena zaczyna skalę i leci w górę
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 13:33   #4108
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Dobre pytanie jaki papier, nie patrzyłam nawet 250g/m2
Musisz patrzeć, im wyższa tym lepsza. Bo przyjdzie Ci takie jak kartka papieru

Cytat:
My za 170zł od osoby mamy ciasta i owoce.
My za 138zł mieliśmy i ciasta, owoce, napoje, kawa/herbata, bimber () stół wiejski, f(r)ajerwerki, przejazd bryczką (ale nie chcieliśmy), nocleg dla nas w cenie, puchar () na prezent od szefuńcia. A i po znajomości dostaliśmy, przy rozliczeniu, prawie 1tys rabatu

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;50772208]Ja też jestem za prostokątnymi stołami [/QUOTE]

W naszym "ośrodku" ceny zaczynają się od 118zł do 160zł najdroższa. A po drugiej stronie drogi jest 220 - 250
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 13:34   #4109
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
ja u siebie nie spotkalam sie z cena wyzsza, niz 180zl/osoba
Lubisz dobijać ludzi

Może któraś chce zaoszczędzić i kupić sukienkę z Chin? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...37&postcount=6
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 13:36   #4110
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
No ja liczę, że goście mi nie zaczną mieszać w stołach i ich sobie przesuwać:P
Ostatnio sobie uświadomiłam, że będę miała nietypowe wesele w wielu względach patrząc na wesela w mojej rodzinie na których byłam. Na te 20 wesel tylko jedno było z okrągłymi stołami (ale nie było kuzynostwa).
Będę miała ślub w plenerze (może sobie nawet padać:P mogę być ociekającą wodą PMką:P), będą te stoły okrągłe, barman, tort babeczkowy, DJ/wodzirej (to jako druga z tym będę)... Chyba się zestresuje:P

Dobijaj bardziej:P U mnie taka cena zaczyna skalę i leci w górę
U mnie tradycyjne to będzie uroczystość w kościele i że przyjęcie będzie na sali z kwadratowymi stołami:P Bo z rzeczy nietypowych to:
- tort też babeczkowy i podany w formie deseru, po obiedzie
-na 80% będzie barman,
-będziemy mieli fotobudkę z księgą gości ( foto ma swoją i przy każdym pakiecie udostępniają),
- jest duża szansa na to, że zamiast samochodu z kościoła na salę pojedziemy bryczką

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości