|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Rozeznanie
|
![]()
Mam zamiar zrobić sobie domową nalewkę ale zastanawiam się z czego będzie lepsza....... Ze skrzypu czy pokrzywy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
pomogl mi seboradin z rzepa. ten rozowy - szampon, tonik i odzywka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Spedzilam 2 dni na cztaniu tego formu i zakupial Garnier Neril (szmpon z tonikiem) i eurekaaaa- Dziala. Wloski mi przestaly tak strasznie wypadac,a byly powodem nieprzespanych nocy. Tak wiec o ile moge to plecam Wam kochane dziewczyny z calego serduszka. Narazie uzywam miesiac, ale co bedzie pozniej to bede informaowac nabiezaco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny znalazłam we wrześniowym miesięczniku Uroda wzmianke o amerykańskich kosmetykach Rozge. Komponowane są z czystych bilogicznie ekstraktów i aktywnych składników, np. pobudzających wzrost włosa. CIEKAWE...Niestety ceny zwalają z nóg...
![]() Dla zainteresowanych podaje namiary sklepu http://www.rosee.pl/shop/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Zakorzenienie
|
zastosowalam dzisiaj przy myciu wlosow inny sposob niz zwykle, nie wiem czy to bylo z forum czy z jakiejs gazety. otoz w nakretce szamponu zmieszalam troche tegoz szamponu (venita z keratyna i witamina e. z apteki 400ml za ok 4 zl.), lyzeczke soku z kory brzozy (phyto pharm) i lyzeczke soku z pokrzywy (phyto pharm). normalnie umylam tym wlosy (no moze troche dluzej masowalam niz zwykle)i musze powiedziec ze wypadlo mi podczas mycia moze z 10 wlosow!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Zadomowienie
|
a ja się dziś zaopatrzyłam w waxa, sok z pokrzywy i tabletki ze skrzypem i innymi makro i mikroelementami.. i zacznę działać
![]() jak to jest z tym waxem- na opakowaniu jest napisane, że co 3-4 dni, czyli jeśli myję codziennie włosy to wcierać go tak 2 razy w tygodniu a w pozostałe mogę np ten sok z pokrzywy? |
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3582 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Rozeznanie
|
Hello
![]() Inneov, Ampulki+Szampon Dercos. Mam zamiar zaczac kuracje od wrzesnia, mam nadzieje, ze zadziala... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Raczkowanie
|
Ja mogę podzielić sie moimi doświadczeniami. Walke z wypadaniem zaczęłam jakieś 5 lat temu. Zaczęło sie jeszcze w liceum. Przeszlam wszystkie mozliwe badania krwii. tzn. hormony, tarczyca, itp., stosowalam wszystko od odzywek z drogerii po odzywki i lotiony z apteki, a takze doustne tabletki i ampulki do wcierania, a takze wizyty u dermatologa.............. przykre doswiadczenia dlugo by pisac, aha i kosztowne. To co moge polecić to poprostu walka ze stresem, ktory jest glowna przyczyna wypadania wlosow oraz stosowanie domowej roboty maseczki tzn. żółtko jajka, łyżka nafty kosmetycznej, łyżka ciepłej wody wymieszac razem i zaaplikować na głowe przykryć folia i recznikiem, najlepiej rozgrzanym, tak na 3 godzinki.
Dziewczyny mniej stresu to polowa sukcesu!! Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Raczkowanie
|
Aha dodam ,że aby zaczac walczyc z wypadaniem wlosow trzeba znac najpierw przyczyne. Taka walka w ciemno moze trwac wieki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3586 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej dziewczyny mam pytanie. Chcialabym pofarbowac wlosy no ale przy moim duzym problemie z wypadaniem wiem ze to odpada. Ktos tutaj polecal ta henne:
http://naturo.pl/product_info.php?cP...89b6b0abe011b2 czy to jest ta henna naturalna tzn bez szkodliwych substancji? I ona wzmocni moje wlosy? Aha i jeszcze pytanie: jesli mam teraz brazowe to uzyskam czern?? Bo mi zalezy tylko na przyciemnieniu wlosow
#3587 |
Raczkowanie
|
Ja na twoim miejscu bym sobie dala spokój z jakim kolwiek farbowaniem. Henna jest na 100% miej szkodliwa od farb z amoniakiem, ale i mniejszy efekt. Po dluzszym czasie wlosy straca polysk i beda nijakie.
Ale jezeli tez masz wypadajace wlosy to nic bym z nimi nie robila, zadnej koloryzacji i radziabym tez ni8e uzywac gumek do wlosow i spinek. Poprostu zeby nie lamaly sie i nie byly obciazone. Daj im odpoczac.Dobrze je odżyw. Hmmmm taki urok delikatnych wlosow. Ale w tym problemie nie jestes sama. |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Raczkowanie
|
Niestety nie dla mnie luksus rozpuszczonych wlosow wiec gumki i spinki sa nieodzowne. Z problemem walcze baaaardzo dlugo wiec troche juz ta decyzje odwlekam - sa glosy ze to WZMACNIA wlosy i sa lepsze niz byly i to do mnie przemawia bo moje piekne dawno przestaly byc. A ktos wie jaki kolor by wyszedl? Chyba nie gleboka czern?
#3589 |
Zadomowienie
|
goplana to co piszesz o stresie jest bardzo, bardzo mądre.. ostatnio zastanawiałam się nad tym.. ech tylko tak naprawdę ciężko jest wyeliminować stres.. zwłaszcza ten, który dociera hm "głęboko", łatwo jest ograniczyć te stresory na które ma się wpływ.. ale reszta.. zwłaszcza, że np dla mnie samo pojawienie się problemu z włosami, z których do tej pory byłam dumna jest stresujące
|
![]() ![]() |
![]() |
#3590 | |
Zakorzenienie
|
Mimo wszystko dziękuję za odpowiedź
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do stresu to doskonale wiem, że jest on główną przyczyną wypadania włosów, ale niestety w moim przypadku wyeliminowanie go jest niemożliwe ![]()
Edytowane przez virka Czas edycji: 2007-08-23 o 20:40 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Raczkowanie
|
Nie chce psuc radosci i w ogole, ale nie wydaje sie wam ze nie bardzo mozna wiazac umycie jakims specyfikiem z tym ile wlosow wypadlo w trakcie tegoz mycia? Skladniki napewno nie zdazyly tak szybko zadzialac. Ale to tylko moja opinia
Ktos mi jeszcze doradzi w sprawie tej henny? Dosc mam tego ze moje wlosy niedosc ze rzadkie, sa matowe i bez wyrazu ![]()
#3592 |
Raczkowanie
|
Baudolina ja osobiscie odradzalabym Ci stosowanie henny bo slyszalam wiele opinii specjalistow,ze jest ona bardziej szkodliwa niz farba...Choc z 2 strony co osoba to opinia
![]() Ja osobiscie mam zle doswiadczenia z henna bo kiedys chcialam uzyskac lekki braz a wyszla mi soczysya czerwien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Zadomowienie
|
no a poza tym jak odpukać coś z henną nie wyjdzie to z tego co wiem (może się mylę) ciężej jest przefarbować włosy i jakoś naprawić skutki uboczne
|
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Raczkowanie
|
Hej!
No racja co odpowiedz to opinia. Mi tez bylo trudno zrezygnowac z wszystkich dobrodziejstw kosmetyki . Z zalem patzre na przepiekniw wymodelowane fryzury, piekne krecone wlosy...........piekne kolory. Byl nawet czas ze mialam krociutkie wloski, ze to niby wzmacnia. No coz, musialam sie pogodzic z tym ze juz nigdy nie beda takie jak przedtem. Co do stresu oczywiscie ze go nie wyeliminowalam calkiem.... pomaga mi w tym rodzinka. I coz, plus odzywka z nafty i zolteczka....... i widze juz nowe odrastajace wloski. A henne to bym naprawde nie ryzykowala, ale kochana zrobisz co uwazasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
Te odrastające nowe włoski po nafcie, są "balsamem dla duszy"
![]() ![]()
#3596 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Raczkowanie
|
Poradzisz sobie, u mnie wypadanie to byl efekt matury;/ chociaz zdalam spiewajaco to zawsze mozna pomartwic sie na zapas, a teraz zdalam na 5 rok i nadal sie stresuje na zapas, tego nie da sie wylaczyc.
Przyjelam teraz inna taktyke, musze dbac za wszelka cene o to co mam na tej glowce ![]() A kazdy nowy odstajacy kosmyk wprawia mnie w lepszy nastroj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Raczkowanie
|
Aha trzymam kciuki za wszystkie wizazystki walczace z wypadaniem, nie poddawajcie sie i nie zalamujcie tylko cieszmy sie z tego co jest:P i dbajmy o to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.