Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-23, 21:27   #1891
Krzaki_w_stodole
Zadomowienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29

Cytat:
Napisane przez ewanka1989 Pokaż wiadomość
Zależy co to znaczy niezbyt drogą. Czasem coś fajnego można znaleźć w Mohito, Pretty Girl.
do 100 zł.
Ale chyba rozejrzę sie po zwykłych sklepikach bo jak tak patrze w internecie to nic ciekawego w tych sieciowych,
Stary 2015-03-23, 21:29   #1892
Dotka90
Zakorzenienie

Za ile +/- kupię okulary w Vision Express? Nie jakieś cuda na kiju, ale też nie takie, które mi się rozpadną po 2 miesiącach. Oprawki żeby jakoś wyglądały
Potrzebuję głównie do komputera.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Krzaki_w_stodole Pokaż wiadomość
do 100 zł.
Ale chyba rozejrzę sie po zwykłych sklepikach bo jak tak patrze w internecie to nic ciekawego w tych sieciowych,
Zobacz w Quisque na promocjach albo w Outlecie. Regularnie trochę drożej, j kupiłam za 170zł.
W Aggi był mój nr 2, też ok. 170zł.

Mnóstwo tanich kiecek było w Vissavi.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 21:29   #1893
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Za ile +/- kupię okulary w Vision Express? Nie jakieś cuda na kiju, ale też nie takie, które mi się rozpadną po 2 miesiącach. Oprawki żeby jakoś wyglądały
Do komputera to pewnie te szkla z bajerami. Same szkla kosztuja 2stowy te najprostsze do komputera. Bez antyrefleksu (czy jak sie zwie) 100. Oprawki z tych lepszych od 100 w gore.
Sa tez szkla bardziej bajerowe ale drozsze

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 21:29   #1894
cud nie kobieta
Ante Pante

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
Czy to normalne, ze po wizycie u dentysty zrobiony ząb mnie Bolal?

Byłam dzisiaj u dentystki. Wspomnialam, ze pobolewa mnie 6. Nie tylko przy jedzeniu ciepłego. Zimnego ale ot tak tez.

Wiec postanowiła mi go zrobić. Plomba wymagała tez juz wymiany. Gdy mi go rozwiercila. Była zdziwiona, ze nic nie czuje i wzięła cos, chyba jakis tlenek\nadtlenek co miało sprawdzić reakcje na zimno. Poczulam od razu, dentystka powiedzialaze to dobrze bo podejrzewala, ze ząb obumarl, ale nie.

Po wyjściu. Jakieś 20 minut później ząb mnie rozbolal. Około 10 minut i juz mnie nie boli.

Ale się zastanawim czy to normalne?
Po świętach IDE na kolejna wizytę to wspomne. Ale się zastanawia czy powinna się martwić.
Normalne, w końcu ktoś ci tam grzebał.
Stary 2015-03-23, 21:32   #1895
Krzaki_w_stodole
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynowe_Marzenie Pokaż wiadomość
Do komputera to pewnie te szkla z bajerami. Same szkla kosztuja 2stowy te najprostsze do komputera. Bez antyrefleksu (czy jak sie zwie) 100. Oprawki z tych lepszych od 100 w gore.
Sa tez szkla bardziej bajerowe ale drozsze
oo matko a ja narzekałam jak dawałam za szkła 120 zł
Stary 2015-03-23, 21:37   #1896
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cud nie kobieta Pokaż wiadomość
Normalne, w końcu ktoś ci tam grzebał.
No niby tak.
Ale przy poprzednich plombach tak nie miałam, wiec się balam, ze może cos jest nie tak.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 21:40   #1897
201705250955
Konto usunięte

Głupie pytanie i nie wiem, czy ktoś zna odpowiedź, ale nasunęło mi się w trakcie oglądania filmu - czy jak ktoś się powiesi i przecinają linkę/coś, co go trzyma, to pozwalają mu spaść na ziemię ot tak? Dla mnie to lekko... niehumanitarne, mówiąc bardzo oględnie.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 21:44   #1898
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Głupie pytanie i nie wiem, czy ktoś zna odpowiedź, ale nasunęło mi się w trakcie oglądania filmu - czy jak ktoś się powiesi i przecinają linkę/coś, co go trzyma, to pozwalają mu spaść na ziemię ot tak? Dla mnie to lekko... niehumanitarne, mówiąc bardzo oględnie.
Mi się wydaje, że ktoś trzyma tego nieboszczyka podczas ścinania linki, no bo jak zwłoki walną o ziemię to coś się może stać i jak to potem wytłumaczyć, że niby się powiesił, a głowa rozwalona?
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 21:44   #1899
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest szansa że w sieciówkach kupię jakąś sukienkę, niezbyt drogą, która będzie się nadawać na wesele?
A do tej pory gdzie kupowała ś?? U projektantów?? .... Oczywiście ze Kulisz zależy czego oczekujesz. Polecam baxarki rynki itp. S jak nosisz mały rozm to e chińskich centrach odzieży same topowe fasony

NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 21:50   #1900
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że ktoś trzyma tego nieboszczyka podczas ścinania linki, no bo jak zwłoki walną o ziemię to coś się może stać i jak to potem wytłumaczyć, że niby się powiesił, a głowa rozwalona?
To była moja 1 myśl podczas oglądania filmu.
W filmie Body/Ciało Szumowskiej jest scena, kiedy niby-samobójca spada na ziemię po odcięciu liny, uderzając potężnie o ziemię. Co ciekawe, wstaje, bo jednak żyje
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 21:52   #1901
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Dawno nie jeździłam samochodem więc nie miałam potrzeby nosić przy sobie prawo jazdy, ostatnio jednak chciałam je odszukać i zapewne gdzieś przy przeprowadzkach zagubiłam je, mam więc takie pytania do osób które występowały o wniosek wydania ponownego prawa jazdy:

1. Czy należy zgłosić gdzieś fakt zagubienia prawka (oprócz w urzędzie przy wymianie) jeżeli nie zostało mi skradzione a zagubione?
2. Miałam prawko wydane w 2008 roku ale nie pamiętam na ile lat, miałam wpisane że nosze okulary korekcyjne, czy muszę iść ponownie do jakiegoś lekarza po nowe zaświadczenie czy tamto z 2008 roku jest wciąż ważne?
3. Pewnie muszę złożyć wniosek w miejscu zameldowania a nie obecnego zamieszkania i osobiście odebrać?

Dzięki za odpowiedzi, zadzwonię pewnie do swojego urzędu jutro ale może ktoś miał ostatnio przygodę z wymianą prawka i napisze mi swoje spostrzeżenia
wydaje mi się, że nie trzeba tego nigdzie zgłaszać, po prostu przy wypełnianiu wniosku zaznaczasz, że powód wydania dokumentu - zgubienie.
co do badań to nie wiem.
złożyć możesz w dowolnym urzędzie, ale dłużej to trwa, bo będą przesyłali papiery do "twojego" urzędu a potem z powrotem. no i przed złożeniem wniosku musisz zapłacić przelewem za prawko na konto "twojego" urzędu i potwierdzenie przelewu dołączyć.
jak coś to nie trzeba odbierać osobiście, ale z wnioskiem trzeba dołączyć upoważnienie.

Cytat:
a koniecznie chcesz z Vision? tam chyba trochę drogo jest. chociaż czytałam u nich o okularach za stówkę, więc może warto sprawdzić co i jak.
ja od siebie polecam optyka tesco.
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 21:55   #1902
Dotka90
Zakorzenienie

Ale jak Tesco?
Stary 2015-03-23, 21:57   #1903
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Woda brzozowa może przyciemnić włosy?

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 22:00   #1904
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale jak Tesco?
w dużych Tescach [u mnie w mieście w takim największym 24h] na hali jest optyk i tam se można zrobić okulary. ja robiłam dwie pary [jedne reklamowałam, bo mi odchodził lakier z oprawki, dostałam nowe oprawki po 6 dniach], moja mama też chyba ze dwie pary stamtąd ma i tata jedną parę. jesteśmy zadowoleni
Stary 2015-03-23, 22:06   #1905
lamorela
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
Szukam rozświetlacza (obojętna półka cenowa i bez znaczenia, czy w płynie czy w kamieniu), złotego, dającego efekt mokrej skóry i tafli. Bez drobinek. Ktoś coś poleci?
Rouge Bunny Rouge Seas of Illumination w kolorze Sea of Showers
Solei tan de Chanel Illuminating fluid

Mary-lou ma drobinki i to całkiem duże.
lamorela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 22:07   #1906
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c
Konto usunięte

Od kilku dni noszę okulary, szkła minus 1 i plus 0,5.

Zawszę po ich zdjęciu widzę wszystko rozmyte, dopiero po kilkunastu minutach zaczynam widzieć normalnie.
Po zdjęciu też mam wrażenie zmęczonych oczu, które mija po założeniu z powrotem okularów lub po kilkunastu minutach bez.

Czy to normalne i minie za jakiś czas jak się przyzwyczaję do okularów?

Edytowane przez 75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c
Czas edycji: 2015-03-23 o 22:18
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 22:07   #1907
wiolusia00
Zakorzenienie

O co chodzi w "Wielkie Badanie Wzroku" w salonach Visione Express za 1 zł? Czy jeśli zapiszę się na to badanie to jestem zobowiązana kupić u nich okulary? Czytałam regulamin i niby nie doczytałam, że trzeba coś kupić, ale to jednak dziwne
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 22:14   #1908
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
w dużych Tescach [u mnie w mieście w takim największym 24h] na hali jest optyk i tam se można zrobić okulary. ja robiłam dwie pary [jedne reklamowałam, bo mi odchodził lakier z oprawki, dostałam nowe oprawki po 6 dniach], moja mama też chyba ze dwie pary stamtąd ma i tata jedną parę. jesteśmy zadowoleni
Jakoś sobie ne wyobrazam miedzy kielbasa i serem kupowac okularow
Stary 2015-03-23, 22:20   #1909
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakoś sobie ne wyobrazam miedzy kielbasa i serem kupowac okularow
u mnie to bardziej obok garnków i ręczników zresztą jak można ciuchy kupować...
nie no, serio, jest tam normalny gabinet, badała mnie profesjonalistka, dużo gadałyśmy i nic nie było na odwal
Stary 2015-03-23, 23:06   #1910
tur3cka
Raczkowanie

Cytat:
u mnie to bardziej obok garnków i ręczników zresztą jak można ciuchy kupować...
nie no, serio, jest tam normalny gabinet, badała mnie profesjonalistka, dużo gadałyśmy i nic nie było na odwal
Moja Mama nie poleca w tych optykach w Tesco. Nie była zadowolona ze zrobionych okularów, i woli jednak do innego optyka. Tato tak samo, wrócił do swojego optyka po zrobieniu w Tesco. Także, nie każdemu pasuje.
tur3cka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 23:52   #1911
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 86lola Pokaż wiadomość
Zapewne musisz sie wylegitymowac,aby cie wpuszczono na sektor gosci.
Tyle, że to bez sensu, bo mogę mieszkać w Olsztynie i być kibicem Lechii i jechać do Warszawy na mecz.

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Bilety na sektor gości są wysyłane do kibiców przeciwnej drużyny i tylko tam są rozprowadzane. Dodatkowo przed meczem do organizatora wysyłana jest lista wyjazdowa z danymi osób, które się na taki wyjazd wybierają
Dziękuję Ci dobra kobieto!

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;50774535]Dla mnie czerwona herbata wali ziemią z cmentarza ale ja lubię ten posmak [/QUOTE]

Hahaha, mi wali rybą, ale jednak wygrałaś

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
To co wyżej, plus tż mówi, że teoretycznie jak ktoś przyjdzie na mecz z ulicy i powie, że jest kibicem danej drużyny to go usadzą w sektorze dla tamtej drużyny (można sobie wybrać sektor), ale teraz na wszystkich stadionach skanują twarze wchodzących i wprowadzają dane tej osoby do bazy (tż właśnie tak z ulicy wszedł i kupił bilet w krk i przeszedł całą procedurę, karty kibica nie musiał wyrabiać). Jeżeli ktoś robi burdę, to wiadomo kto i potem jest to w bazie i wtedy go mogą nie wpuścić (ale z tym różnie, bo miały być te 24h sądy ale coś to nie hula). I mówi jeszcze, że taki pojedynczy kibol raczej by nie zaryzykował wejścia na sektor przeciwnej drużyny, bo mógłby być to one way ticket
Dzięki!

A to na pewno
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 00:03   #1912
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
do 100 zł.
Cytat:
Napisane przez NOWA SOWA Pokaż wiadomość
A do tej pory gdzie kupowała ś?? U projektantów?? .... Oczywiście ze Kulisz zależy czego oczekujesz. Polecam baxarki rynki itp. S jak nosisz mały rozm to e chińskich centrach odzieży same topowe fasony
Dokładnie, idź na miasto i wchodź do zwykłych sklepików z ciuchami, jakieś targi a nawet chińczyk :p Czasem za te same ciuchy w tych sklepach to w sieciówkach zapłacisz 2 czy 3 x drożej No i chcesz wydać tylko 100 zł i to sukienka na 1 raz, więc nie ma co przepłacać
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 00:06   #1913
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Dzięki za odzew

Cytat:
ale on był pijany czy coś? bo tak za zwykłe potrącenie to nikomu prawa jazdy nie zabierają.
była na miejscu policja/karetka?
pewnie tego odszkodowania nie będzie płacił on sam, tylko pójdzie z jego OC - rozmawialiście o tym? nie wiesz w jakim towarzystwie ma to wykupione?

jesteś pewna, że chcesz sama to załatwiać? może pomóż sobie takimi "wyłudzaczami odszkodowań"? oddajesz im jakiś procent tego co dostaniesz, ale wieść gminna niesie, że wyciągają więcej niż się da samemu.
Nie był pijany, za potrącenie pieszego na pasach zostało cofnięte mu prawo jazdy, był normalnie przesłuchiwany, ja też skłądałam zeznania i to trzy razy na komisariacje, sprawą zajął się normalnie prokurator. Mnie samą do szpitala przewiozła karetka, policja była i na miejscu, i w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez NOWA SOWA Pokaż wiadomość
Polecam udać się do adwokata i zin na mediację. Bylas w trakcie sesji wiec jak DB zakrecisz to szarpniesz jeszcze kasę z odszkodowania na uczelni. Ja tak zrobilam bo e wniosku napidalam ze w drodze do uczelni. Ja bym nie opuściła. Typ powinien zapłacić .zro skrupułów. Wjechał na czerwonym czyli powinien ponieść konsekwencje. Dzi ty i tylko albo aż stopa a za jakiś czas czyjeś życie. Nauczka powinna być zwłaszcza ze typ popełnił błąd jako kierowca
Mediacja polega na tym, że właśnie mogę być tylko ja, osoba, która wypadek spowodowała i mediator. Chciałam upowaznić moją mamę do tego, ale prokurator się nie zgodził. Musze być ja osobiście żadnej pomocy z zewnątrz.

Niby zawsze mam dużo do powiedzenia, ale w sytuacjach stresowych nie za bardzo i stresuję się dosyć, bo nie wiem, jak ta mediacja ma wyglądać i faktycznie, ile tej kasy mam chcieć od niego.

A wolę mediację, bo nie chcę ciągać się po sądach, takie sprawy trwają lata ... Słyszałam o przypadkach, gdzie zamraża się pewną kwotę odszkodowania i właśnie myślałam, żeby chcieć od niego ileś tam i np. 3 tysiące które wypłaciłby gdyby były w ciągu iluś lat jakieś powikłania z nogą, potrzebna byłaby operacja, rehabilitacja, ale nie wiem, czy tak się da.

Mam 170 cm wzrostu i w dniu wypadku miałam buty na wysokim obcasie, a mnie nie zauważył, nawet nie chcę mysleć, co by było, gdyby to było dziecko, bo przejechałby pewnie mu nie po stopie, ale po nim całym i chcę, żeby facet zapamiętał to do końca zycia, no i chyba innego rozwiązania poza zaspiewaniem mu określonej kwoty nie widzę. Tylko jakiej :/

Edytowane przez olasia99
Czas edycji: 2015-03-24 o 00:08
olasia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 01:15   #1914
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tur3cka Pokaż wiadomość
Moja Mama nie poleca w tych optykach w Tesco. Nie była zadowolona ze zrobionych okularów, i woli jednak do innego optyka. Tato tak samo, wrócił do swojego optyka po zrobieniu w Tesco. Także, nie każdemu pasuje.
Moja mama z jakości okularów jest zadowolona ale czekała na nie ponad 2 miesiące (chociaż miały być po 2 tygodniach) I ją co chwile zwodzili co do terminu odbioru

Pytanie:
Potrzebuję na czwartek balony w pastelowych kolorach. Gdzie mogę takich szukać?

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 03:56   #1915
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Jest szansa że w sieciówkach kupię jakąś sukienkę, niezbyt drogą, która będzie się nadawać na wesele?
tez mam ten problem kupna, polecam Ci bardzo wątek na facebooku:
CIUCHY DO SPRZEDANIA ) - https://www.facebook.com/groups/111018845726537/

tutaj dziewczyny piszą posty typu: ,,szukam sukienki na wesele, rozm M, do 50 zł" i jest z 30 odpowiedzi innych dziewczyn juz z cena za sukienke (w wiekszosci) + zdjeciem - coś wspaniałego

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
Czy to normalne, ze po wizycie u dentysty zrobiony ząb mnie Bolal?

Byłam dzisiaj u dentystki. Wspomnialam, ze pobolewa mnie 6. Nie tylko przy jedzeniu ciepłego. Zimnego ale ot tak tez.

Wiec postanowiła mi go zrobić. Plomba wymagała tez juz wymiany. Gdy mi go rozwiercila. Była zdziwiona, ze nic nie czuje i wzięła cos, chyba jakis tlenek\nadtlenek co miało sprawdzić reakcje na zimno. Poczulam od razu, dentystka powiedzialaze to dobrze bo podejrzewala, ze ząb obumarl, ale nie.

Po wyjściu. Jakieś 20 minut później ząb mnie rozbolal. Około 10 minut i juz mnie nie boli.

Ale się zastanawim czy to normalne?
Po świętach IDE na kolejna wizytę to wspomne. Ale się zastanawia czy powinna się martwić.
jak juz nie boli to wszystko ok.
moze nawet bolec do tygodnia.
ale juz jesli boli wiecej niz tydzien warto isc sprawdzic o co chodzi - tak na przyszlosc, bo moze np pojawic sie uczulenie na material itp
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 04:26   #1916
laisla
Zakorzenienie

Macie może jakieś sprawdzone miejsce, najlepiej stacjonarnie gdzie kupię okulary przeciwsłoneczne z porządnym filtrem? Tylko optyk, czy są jakieś sieciówki, gdzie można polegać na zapewnieniu, że będzie właściwa ochrona UV? A jeśli optyk to czym kierować się w wyborze? Firmą?

I jeszcze jedno pytanie. Na kilkudniowy wypad z córką (prawie dorosłą, więc bez atrakcji typowo dziecięcych) polecałybyście Poznań czy Wrocław? Waham się między tymi dwoma ale może macie ciekawsze pomysły..odpadają stolica, Trójmiasto, Bydgoszcz, Toruń, Kraków
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 05:51   #1917
_matrioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
Woda brzozowa może przyciemnić włosy?
Nie przyciemnia,ogolnie meega polecam, wg mnielepsza niz jantar

Badania dowiodły, że szczęścia nie daje miłość, bogactwo czy władza, tylko dążenie do nieosiągalnych celów: a czymże jest dieta, jeśli nie tym?

Bridget Jones

_matrioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 07:37   #1918
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolusia00 Pokaż wiadomość
O co chodzi w "Wielkie Badanie Wzroku" w salonach Visione Express za 1 zł? Czy jeśli zapiszę się na to badanie to jestem zobowiązana kupić u nich okulary? Czytałam regulamin i niby nie doczytałam, że trzeba coś kupić, ale to jednak dziwne
polega to na tym, że idziesz, płacisz normalną kwotę za badanie- powiedzmy 100zł. Jak się zdecydujesz u nich na okulary/soczewki to odejmują tą kwotę, którą u nich zapłaciłaś za badanie - te przykładowe 100zł.-> no to 99zł
Ja miałam badania pod soczewki więc zapłaciłam te 100zł i później dopłacałam 151zł za soczewki (na zamówienie miałam) przy odbiorze.
Przy okularach pewnie tą przykładową 100zł zatrzymują na poczet zaliczki, a później odejmują od okularów te 99zł. Gerealnie w moim mieście to się nie opłaca- ja się skusiłam, a później się okazało, że za same soczewki przepłaciłam o wiele więcej niż bym za normalne badania płaciła.
Oprawy też u nich do tanich nie należą.
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 07:39   #1919
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie. Na kilkudniowy wypad z córką (prawie dorosłą, więc bez atrakcji typowo dziecięcych) polecałybyście Poznań czy Wrocław? Waham się między tymi dwoma ale może macie ciekawsze pomysły..odpadają stolica, Trójmiasto, Bydgoszcz, Toruń, Kraków
My jedziemy w kwietniu do Wrocławia, także bym polecała
Obczailiśmy co warto zobaczyć i jedziemy na 4 dni, także tak akurat
Stary 2015-03-24, 08:00   #1920
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
polega to na tym, że idziesz, płacisz normalną kwotę za badanie- powiedzmy 100zł. Jak się zdecydujesz u nich na okulary/soczewki to odejmują tą kwotę, którą u nich zapłaciłaś za badanie - te przykładowe 100zł.-> no to 99zł
Ja miałam badania pod soczewki więc zapłaciłam te 100zł i później dopłacałam 151zł za soczewki (na zamówienie miałam) przy odbiorze.
Przy okularach pewnie tą przykładową 100zł zatrzymują na poczet zaliczki, a później odejmują od okularów te 99zł. Gerealnie w moim mieście to się nie opłaca- ja się skusiłam, a później się okazało, że za same soczewki przepłaciłam o wiele więcej niż bym za normalne badania płaciła.
Oprawy też u nich do tanich nie należą.
Eee szkoda. Wiedziałam, że to zbyt piękne żeby było tylko za 1 zł.
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości