Październikowe mamy 2015 część I - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-24, 07:39   #4381
Pasztetnik
Zadomowienie

Dot.: Październikowe mamy 2015 część I

Cytat:
Napisane przez mariolaw_132 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny czy mozna sie przylaczyc?

Witalam sie z tym watkiem na poczatku i pisalam ze jak bedzie wszystko prawidlowo to dolacze po genetycznech. Wczoraj w koncu byl ten dzien serduszko bije i wszystkie parametry sa prawidlowe. lekarz powiedzial ze bedzie chlopak maly przyspieszyl i termin mam na 3.10. Ostatnia @ 01.01 TP wg @ 8.10

Staralam sie Was czytac regularnie ale wydaje mi sue ze nie wiem o Was za duzo
Witamy
Tak sie zastanawialam ostatnio co u Ciebie bo wychodzil teraz Ci jakos 12-ty tydzien Dobrze, ze wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Niud
to się naczekałaś:/ Ja mam tak zawsze do endo ale jest najlepszy więc przyjmuję te opóźnienia z pokorą Cieszę się, że wszytsko dobrze.

Pasztetnik współczuję tego rzygania. Niedługo zacznie spadać HSG i będzie lepiej mam nadzieję. Choć dobrze jakbyś miała jakieś tabletki od lekarza, bo to niebezpieczne tak rzygać i uszkadzać gardło. Może faktycznie na razie wstrzymaj się z owocami, bo Twój żołądek dostał ostatnio do wiwatu a owoce mają kwasy. Jedz sobie warzywka gotowane na parze to dostarczysz witaminki i minerały.

Ja wieczorem szybko odpadłam. Byłam wykończona po całym dniu nerwów. Nie dość, że plamienie to jeszcze brzuch mnie pobolewał Od 5 dni plamiłam od rana się zaczynało od siku. Teraz było siku i nic. Boże, żeby to się juz skończyło. Błagam. Oby już wszystko zeszło

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Witaj Mariolaw Pamiętam CIę ze zdjęcia w avatarze, bo się zastanawiałam czy to Ty z mężem czy fotka z neta Fajnie CI, że już po. A czemu tak się bałaś genetycznego? Miałaś jakieś przeboje już czy tak po prostu strach?
No musze sie wstrzymac. Warzyw na parze nie znosze Jedynie kiszone moge jesc plus wszelkie strączkowe z puszki. Wchodza mi zapiekanki, staram sie je tez naupychac warzywami
Mam nadzieje ze przejdzie calkiem z koncem I trym, w 11tyg beta powinna juz ostro spadac

A te bole to pewnie więzadla Ci sie rozciagaja, mam to samo od 2 dni, takie mrowieniepo macicy jak na okrestylko wiele slabsze + klucie w okolicach krocza Mialam to samo jakos w 6-7tyg, potem przeszlo i teraz znow. Choc nie powiem, tez sie poce jak tylko cos poczuje, nie lubie tam boli czuc

Cytat:
Napisane przez Zaliczka Pokaż wiadomość
Robię jeden kwadrat. To moje początki z szydełkiem, zrobiłam wcześniej tylko parę śnieżynek na Boże Narodzenie. Mam jeszcze problemy z interpretacją wzorów (wiem, że są legendy do tych znaczków, ale gubię się i nie wiem jak zacząć) więc poprosiłam koleżankę żeby mi pokazała jakiś prosty wzór. I zdecydowałam się na jeden duży jednokolorowy kwadrat na początek, bałam się jak mi będzie szło i że zabraknie mi motywacji, żeby dostateczną ilość małych kwadratów zrobić. Z następnym trochę bardziej pokombinuje.

A na szydełku takie cuda można zrobić, i takie ciuszki śliczne dla dziecka (i nie tylko). Poszukam później linku do strony, która mi koleżanka pokazała, tam jest dużo wzorów.

Mala, dzięki za link. Uwielbiam wszystkie takie ręczne rzeczy. Z decoupage to na razie tylko świeczki i parę pudełek i butelek robiłam.

Spróbuję wkleić zdjęcie mojego kocyka in making, tylko z telefonu więc pewnie słabej jakości wyjdzie. jak już się środek zacznie to jest bardzo prosty, 3 słupki i 1 oczko łańcuszka w kółko tylko na rogach więcej łańcuszka trzeba, żeby się ten nowy róg dobrze zrobił.
Ale duzo juz masz!
Podaj koniecznie link do tej strony z wzorami rzeczy dla dzieci
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-03-24 o 07:41
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 07:45   #4382
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ponad godzina opóźniania, to jakieś nieludzkie torturowanie ciężarnych ! Dobrze że lekarz był bardzo pozytywny i od razu się uspokoiłam, muszę koniecznie ogarnąć jakieś techniki relaksacji.
Wszystko jest w porządku - moja dzidzia znacznie przyspieszyła, bo zgodnie z "końcowym" opisem dziś ma 12t5d i termin porodu przesunął mi się na 30.09. To też jest dość ciekawe bo z samej długości wychodzi 12t2d, ale na tym prenatalnym mierzą kilkadziesiąt wskaźników i średnia wyszła właśnie na 12t5d.
Torbiel też mi się zmniejszyła, więc generalnie wszystko idzie ku dobremu

Moja babka mówiła, że najlepiej jak 12 jest skończony, czyli że najlepiej iść najwcześniej w dniu 12t1d, więc dobrze że przełożyłaś

Spokojnej nocy, do jutra
Mamy ten sam termin porodu

Cytat:

Witalam sie z tym watkiem na poczatku i pisalam ze jak bedzie wszystko prawidlowo to dolacze po genetycznech. Wczoraj w koncu byl ten dzien serduszko bije i wszystkie parametry sa prawidlowe. lekarz powiedzial ze bedzie chlopak maly przyspieszyl i termin mam na 3.10. Ostatnia @ 01.01 TP wg @ 8.10

Witamy Mi też powiedział że chłopak ale to jeszcze nie na 100%

Zaliczka - zdolniacha też tak chcę
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 08:00   #4383
sabonka123
Rozeznanie

http://www.wodadlazdrowia.pl/pl/4000...a_z_jodem.html co myślicie o tej wodzie z jodem specjalnie dla kobiet w ciąży? Kupiłam wczoraj ale minus jest taki ze jest tylko gazowana. Jak w grudniu robiłam badania na TSH to wyszło mi ponad 3 ale lekarz to olał. Wiec chyba woda dla mnie?

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 08:03   #4384
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Łatwiej się zapamiętuje jak się wie jak ktoś wygląda
Ja to pomiatem tylko kilka dziewczyn dziewczyn i to zwlaszcza te ktore maja jakies stresujace sytuacje , bo sie wczuwam i martwie chociaz o tym wam nie pisze

Ej nie moge przestać myśleć o imieniu dla dziewczynki Nel

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Schudlam 3kg w juz ciazy :/
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 08:10   #4385
mariolaw_132
Zakorzenienie

Dziekuja za mile przyjecie

Mala na zdjeciu to my
Ja obecnie jestem w 4 ciazy a do tej pory nie zostalam ziemska mama. Balam sie ze tak jak w 2 ciazach plod obumrze lub powtorzy sie sytuacja z pierwszej ciazy i dziecko bedzie chore.

Wspolczuje wymiotow ja od ponad tygodnia nie mam juz mdlosci. Wczoraj mi sie ale podejrzewam ze mogly maczac w tym nerwy

Malinowa jak dla mnie syn moze juz zostac. Chcialam chlopca
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 08:15   #4386
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
http://www.wodadlazdrowia.pl/pl/4000...a_z_jodem.html co myślicie o tej wodzie z jodem specjalnie dla kobiet w ciąży? Kupiłam wczoraj ale minus jest taki ze jest tylko gazowana. Jak w grudniu robiłam badania na TSH to wyszło mi ponad 3 ale lekarz to olał. Wiec chyba woda dla mnie?
To ten twój lekarz jest niepoważny. Idź do endokrynologa, bo takie TSH zagraża dziecku, bo hormonów za mało. Ja miałam 1,97 a norma w ciąży do 2,5. I tak przy takim TSH poziom FT4 miałam za niski.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 08:26   #4387
Em_jK
Rozeznanie

Niud,

Współczuję czekania ale najważniejsze, że jest ok.

Pasztetnik,

Tobie to ja współczuję samopoczucia i haftów rzytul:

Mała,

Kciuki by już plamienia nie było

Mariola,

Witaj my się znamy z.innego wątku
Super, że na badaniach wszystko dobrze. Synek niech dalej pięknie rośnie gratuluję!

Amelie,

Ja też już czekam na moment usłyszenia płci genetyczne mam późno wiec liczę, że cosik lekarz powie

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Zaliczka,

Super śliczny kocyk

Agatka,

Ja znam jedna Nelkę świetna dziewczynka.

Ja tsh mam.4,75 ale w normie jest ft4. Oczywiście tabletki biorę, ale u mnie to żadnego skutku praktycznie nie przynosi. I tak teraz ten wynik jest najniższy od 6lat

Cholera mój dostawca wszelkich usług telekomunikacyjnych miał wielka awarie i dalej jeszcze wszystko chodzi mi jak chce.

Nie wiem czy pisałam - nie pamiętam ale dziś idę tylko na 3h do pracy i jutro też

Miłego dnia
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 08:29   #4388
natalia_b
Wtajemniczenie

Pasztetnik ale Ci współczuję I jestem z Toba, bo dokładnie przeżywam to, co Ty! Absolutnie żadnych owoców nie mogę jeść i warzyw. Jak bardzo czegoś mi się chce i zjem mimo wszystko to nie zatrzymam tego w sobie...wymioty też się zwykle kończą krwią, lekarz dał mi jakies tabletki, ale nie wiem czemu boję się je brać...na razie już 3 dni nie wymiotowałam, ale podobnie jak Ty nie cieszę się, bo wiem, że to chwilowe.

Mariola, dużo przeszłaś teraz będzie dobrze, mocno Ci kibicuję!

Zaliczka ja się zakochałam! Jaki kocyk

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Em_Jk pisałaś i strasznie Ci zazdroszczę bo ja tu już od 7 kwitnę! Byle do 14.30
Stary 2015-03-24, 08:30   #4389
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
To ten twój lekarz jest niepoważny. Idź do endokrynologa, bo takie TSH zagraża dziecku, bo hormonów za mało. Ja miałam 1,97 a norma w ciąży do 2,5. I tak przy takim TSH poziom FT4 miałam za niski.
Z tym ze taki wynik miałam na miesiąc przed zajściem w ciaze. To teraz może być gorzej? Ponoć norma jest do 4?

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-03-24, 08:37   #4390
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Mi lekarz nawet nie kazał badać FT3 i 4 w ciąży, bo powiedział, ze one przewaznie mocno spadają i jest to zupełnie naturalne i nie ma się czym martwić

Sabonko faktycznie trochę za dużo w ciąży 3 mieć TSH. Jeszcze Beta HCG powinna zbijać TSH. Też mam utrzymywać od 0,5 do 2,5. Jak będzie poniżej 0,5 to bez paniki, bo włanie HCG tak działa na TSH, ale jak będzie powyżej to mam dzwonić. Właśnie dzisiaj ma oddzwonić endo czy mam dalej utrzymaywać dawkę Euthyroxu 88 czy już 100 a wynik miałam ładny bo 1,03.
Co do tej wody to też ją piłam, ale teraz nie ma takiej konieczności, bo w Femibionie jest jod.

A w ogóle to wczoraj kupiłam tzn mąż kupił już Femibion 2 plus, bo kurde jedynki bym nie wybrała do końca, a tanie to nie jest i tam są 2 tabletki do brania witaminy plus taka przezroczysta DHA. Ma ktoś takie tabletki?

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Ale tu są fajne ciuszki na szydełku dla dzidzi http://szydelko67.blogspot.com/search/label/kocyk
Tylko cholerka przeważnie nie ma wzorów na stronie tylko zdjęcia:/
Stary 2015-03-24, 08:43   #4391
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Mi lekarz nawet nie kazał badać FT3 i 4 w ciąży, bo powiedział, ze one przewaznie mocno spadają i jest to zupełnie naturalne i nie ma się czym martwić

Sabonko faktycznie trochę za dużo w ciąży 3 mieć TSH. Jeszcze Beta HCG powinna zbijać TSH. Też mam utrzymywać od 0,5 do 2,5. Jak będzie poniżej 0,5 to bez paniki, bo włanie HCG tak działa na TSH, ale jak będzie powyżej to mam dzwonić. Właśnie dzisiaj ma oddzwonić endo czy mam dalej utrzymaywać dawkę Euthyroxu 88 czy już 100 a wynik miałam ładny bo 1,03.
Co do tej wody to też ją piłam, ale teraz nie ma takiej konieczności, bo w Femibionie jest jod.

A w ogóle to wczoraj kupiłam tzn mąż kupił już Femibion 2 plus, bo kurde jedynki bym nie wybrała do końca, a tanie to nie jest i tam są 2 tabletki do brania witaminy plus taka przezroczysta DHA. Ma ktoś takie tabletki?

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Ale tu są fajne ciuszki na szydełku dla dzidzi http://szydelko67.blogspot.com/search/label/kocyk
Tylko cholerka przeważnie nie ma wzorów na stronie tylko zdjęcia:/
Ja je zażywam od soboty bierzesz obydwie raz dziennie, ja biorę rano po drugim śniadaniu
Stary 2015-03-24, 08:46   #4392
mala29lll
Zakorzenienie

ALe super http://szydelko67.blogspot.com/searc...p%C5%82aszczyk

Chyba musze wejść na wyższy poziom szydełkowania

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Ja je zażywam od soboty bierzesz obydwie raz dziennie, ja biorę rano po drugim śniadaniu
Chyba nie zaszkodzi jak już zacznę brać? Mam 11 t i 2 d. Zresztą dawki takie akuratne mnie się wydają więc chyba nie powinno być problemu
Stary 2015-03-24, 08:49   #4393
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
ALe super http://szydelko67.blogspot.com/searc...p%C5%82aszczyk

Chyba musze wejść na wyższy poziom szydełkowania

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Chyba nie zaszkodzi jak już zacznę brać? Mam 11 t i 2 d. Zresztą dawki takie akuratne mnie się wydają więc chyba nie powinno być problemu
Na pewno nie zaszkodzi 1 i 2 mają chyba podobne składy, tutaj dodatkowo masz tą kapsułkę, mi gin w zeszły wtorek powiedziała żebym już kupiła 2
Stary 2015-03-24, 09:04   #4394
Malpka
Zakorzenienie

hej wam
ja dzis po tygodniu zwolnienia w pracy, ale jutro wolne

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ponad godzina opóźniania, to jakieś nieludzkie torturowanie ciężarnych ! Dobrze że lekarz był bardzo pozytywny i od razu się uspokoiłam, muszę koniecznie ogarnąć jakieś techniki relaksacji.
Wszystko jest w porządku - moja dzidzia znacznie przyspieszyła, bo zgodnie z "końcowym" opisem dziś ma 12t5d i termin porodu przesunął mi się na 30.09. To też jest dość ciekawe bo z samej długości wychodzi 12t2d, ale na tym prenatalnym mierzą kilkadziesiąt wskaźników i średnia wyszła właśnie na 12t5d.
Torbiel też mi się zmniejszyła, więc generalnie wszystko idzie ku dobremu
super ze dobre wieści po wizycie

Cytat:

hej super ze już znasz płec

Cytat:
Dziekuja za mile przyjecie

Mala na zdjeciu to my
Ja obecnie jestem w 4 ciazy a do tej pory nie zostalam ziemska mama. Balam sie ze tak jak w 2 ciazach plod obumrze lub powtorzy sie sytuacja z pierwszej ciazy i dziecko bedzie chore.
sporo przeszłaś, oby juz do końca wszystko było dobrze
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 09:04   #4395
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno nie zaszkodzi 1 i 2 mają chyba podobne składy, tutaj dodatkowo masz tą kapsułkę, mi gin w zeszły wtorek powiedziała żebym już kupiła 2
Ale w ogóle to są dwa femibiony dwójki. Jeden Femibion Natal 2 a drug Femibion Natal 2 plus i ten drugi to chyba właśnie ma DHA
Stary 2015-03-24, 09:07   #4396
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w ogóle to są dwa femibiony dwójki. Jeden Femibion Natal 2 a drug Femibion Natal 2 plus i ten drugi to chyba właśnie ma DHA
No ja mam ten plus nie wiem czy sprzedają jeszcze zwykły bo jak szukałam tylko ten był
Stary 2015-03-24, 09:11   #4397
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
No ja mam ten plus nie wiem czy sprzedają jeszcze zwykły bo jak szukałam tylko ten był
A nie wiem nawet
Stary 2015-03-24, 09:15   #4398
Amelie04
Zakorzenienie

witam sie.
ja do tego lekarza na NFZ czekam 2godz i to jest normalka. on przyjmuje na zapisy, ale mozna przyjsc z rana, to pierwsze 5osob przyjmuje. trzeba byc ok 5-6 rano i pierwsza osoba wchodzi o godz 9.
dzis mam na 14 to wejde o 16, juz sobie uszykuje jedzenie..
Mariolaw a na co bylo chore dzieciątko i jak to sie skonczylo jesli mozna spytac? ciesze sie, ze teraz wszystko ok.
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 09:22   #4399
mijode
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ja to pomiatem tylko kilka dziewczyn dziewczyn i to zwlaszcza te ktore maja jakies stresujace sytuacje , bo sie wczuwam i martwie chociaz o tym wam nie pisze

Ej nie moge przestać myśleć o imieniu dla dziewczynki Nel

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Schudlam 3kg w juz ciazy :/
z tym imieniem to możesz przybić piątkę z moim mężem. od zawsze mi mówił, że jak córka to Nela. na co ja się kategorycznie nie zgadzam. bo mamy nazwisko pochodzenia ukraińskiego, więc Nela w połączeniu z naszym nazwiskiem nie brzmi fajnie, tzn brzmi mocno ukraińsko/rosyjsko. a to mi się nie podoba ewentualnie może być Kornelia, wtedy może do niej mowić Nela, Nelka.

a ja się witam znowu z domu, jestem do piątku na zwolnieniu ...
Stary 2015-03-24, 09:30   #4400
mala29lll
Zakorzenienie

MAlinowa a miałam Cię pytac jak Wy na wiadomość o chłopcu, bo tak chcieliście dziewczynkę?? Choć to i tak na 100 % nie można powiedzieć. U mojej siostry miał być chłopczyk do chyba 25 tygodnia i się okazało, że jednak znowu dziewczynka będzie

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Amelie powodzenia na wizycie

Mjode a już masz macierzyński do końca ciąży?
Stary 2015-03-24, 09:30   #4401
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Moja kolezanka do 40 tygodnia myslala ze dziewczynka dopiero jak poszla rodzic i zdobili usg okazalo sie ze chlopak a ona miala wszystko rozowe hehehe
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 09:31   #4402
mala29lll
Zakorzenienie

Patrzcie na to he he http://www.garnstudio.com/lang/pl/pattern.php?id=5447
Stary 2015-03-24, 09:50   #4403
mijode
Zadomowienie

Cytat:
MAlinowa a miałam Cię pytac jak Wy na wiadomość o chłopcu, bo tak chcieliście dziewczynkę?? Choć to i tak na 100 % nie można powiedzieć. U mojej siostry miał być chłopczyk do chyba 25 tygodnia i się okazało, że jednak znowu dziewczynka będzie

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Amelie powodzenia na wizycie

Mjode a już masz macierzyński do końca ciąży?
nie, nie, teraz jestem na zwykłym L4 do piątku, znowu jestem przeziębiona...
Stary 2015-03-24, 09:55   #4404
mariolaw_132
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
witam sie.
ja do tego lekarza na NFZ czekam 2godz i to jest normalka. on przyjmuje na zapisy, ale mozna przyjsc z rana, to pierwsze 5osob przyjmuje. trzeba byc ok 5-6 rano i pierwsza osoba wchodzi o godz 9.
dzis mam na 14 to wejde o 16, juz sobie uszykuje jedzenie..
Mariolaw a na co bylo chore dzieciątko i jak to sie skonczylo jesli mozna spytac? ciesze sie, ze teraz wszystko ok.
Moj syn mial zespol Edwardsa i mialam terminacje w 23 tc.

Mi sie wydaje ze u lelarzy na nfz zawsze trzeba czekac nawet prywatni nie sa lepsi

Co do witamin to ja obecnie dokanczam opakowanie vita miner prenatal. Po tym bede musiala przeskoczyc na cos co jest dla konkretnego tygodnia.
Stary 2015-03-24, 09:59   #4405
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Moj syn mial zespol Edwardsa i mialam terminacje w 23 tc.

Mi sie wydaje ze u lelarzy na nfz zawsze trzeba czekac nawet prywatni nie sa lepsi

Co do witamin to ja obecnie dokanczam opakowanie vita miner prenatal. Po tym bede musiala przeskoczyc na cos co jest dla konkretnego tygodnia.
przykro mi
mojej kolezance powiedzieli, ze urodzi dziecko z zespolem downa, a urodzilo sie w pelni zdrowe, teraz ma 4latka. no ale ona miala tylko usg.
Stary 2015-03-24, 10:04   #4406
mariolaw_132
Zakorzenienie

Cytat:
przykro mi
mojej kolezance powiedzieli, ze urodzi dziecko z zespolem downa, a urodzilo sie w pelni zdrowe, teraz ma 4latka. no ale ona miala tylko usg.
😘
Slyszalam o podobnych przypadkach. Niestety u mnie nie bylo zludzen. Moj syn umarlby we mnie lub podczas porodu.
Stary 2015-03-24, 10:12   #4407
Amelie04
Zakorzenienie

cos mi sie usunelo, pisze jeszcze raz,
Mariolaw czytalam , ze takie dzieci rzadko kiedy dozywaja miesiaca pewnie bardzo cierpia. ech co za swiat.

dziewczyny moze porusze kontrowersyjny temat i mam nadzieje, ze zadnej z nas to nie spotka, ale co jesli okazaloby sie , ze dziecko ma zespol downa?
ja raczej nie usunelabym ciazy, przyjelabym na barki ten ciezar.
ogladalam film o takim chlopaku z tym zespolem i zyl jak normalny czlowiek.
jest tez piekna ksiazka Poczwarka. takie dzieci daja duzo milosci...

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-03-24 o 10:18
Stary 2015-03-24, 10:17   #4408
natalitka1988
wkręcona :)

Hej, Hej gaduły

Cieszę się, że wszystkie wizyty udane do tej pory ja czekam do piątku i już nie mogę się doczekać osttanią wizytę miałam 3 tyg temu
ale jestem jakoś spokojna
Mam cichą nadzieję, że ja też na genetycznym poznam płeć... ale do tego czasu jeszcze trochę dziś jest 9t6d więc cierpliwie czekam

Mi się rzeczy na szydełku dla dzieci podobają ale zwłaszcza dla dziewczynek takie sukieneczki
Stary 2015-03-24, 10:35   #4409
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Moja kolezanka do 40 tygodnia myslala ze dziewczynka dopiero jak poszla rodzic i zdobili usg okazalo sie ze chlopak a ona miala wszystko rozowe hehehe
no to nieźle

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Hej, Hej gaduły

Cieszę się, że wszystkie wizyty udane do tej pory ja czekam do piątku i już nie mogę się doczekać osttanią wizytę miałam 3 tyg temu
ale jestem jakoś spokojna
Mam cichą nadzieję, że ja też na genetycznym poznam płeć... ale do tego czasu jeszcze trochę dziś jest 9t6d więc cierpliwie czekam

Mi się rzeczy na szydełku dla dzieci podobają ale zwłaszcza dla dziewczynek takie sukieneczki
no ja za każdym razem na genetycznym poznawałam płeć, może i teraz się tak uda Ja ze względu na Julkę liczę na dziewczynkę ona tak strasznie chcialaby siostrę

wogóle jak wróciłam z Karolem małym ze szpitala to wyprzytulałam ją i mówię "Julciu już nigdzie nie jadę już będę z tobą" a ona do mnie "mamo ale wiesz że jak będziesz rodzić naszą dziewczynkę to będziesz musiała pójść do szpitala"
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 10:36   #4410
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
cos mi sie usunelo, pisze jeszcze raz,
Mariolaw czytalam , ze takie dzieci rzadko kiedy dozywaja miesiaca pewnie bardzo cierpia. ech co za swiat.

dziewczyny moze porusze kontrowersyjny temat i mam nadzieje, ze zadnej z nas to nie spotka, ale co jesli okazaloby sie , ze dziecko ma zespol downa?
ja raczej nie usunelabym ciazy, przyjelabym na barki ten ciezar.
ogladalam film o takim chlopaku z tym zespolem i zyl jak normalny czlowiek.
jest tez piekna ksiazka Poczwarka. takie dzieci daja duzo milosci...
Bardzo kontrowersyjny temat. Spędziłam kiedyś sporo czasu w szpitalu rehabilitacyjnym gdzie było dużo przypadków dzieci z ciężkim upośledzeniem i chyba nie dałabym rady zająć się takim dzieckiem. To straszne wiem... kiedyś nigdy bym o tym tak nie pomyślała ale dopiero po tym szpitalu... póki co mam nadzieje ze moje dzidzi rośnie zdrowo, w czwartek wizyta to się dowiem co i jak. A drugie dziecko chcielibyśmy zaadoptować. Ale czy się uda to zobaczymy.

Dzidziuś 10.10.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości