|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WYZWANIE!! Wspólnie chudniemy się motywujemy :)
U mnie to masakra jeśli idzie o rodzinne jedzenie. Studia ukończone, ale mieszkam z rodzicami (jestem na aplikacji adwokackiej, nie dostaję wynagrodzenia więc siłą rzeczy utrzymuje mnie rodzina). A tu gotuje się albo pierogi, albo kopytka, jakieś pyzy, placki ziemniaczane, mięso oczywiście duszone z sosem. Kasze to rzadkość, ryż jest jak yeti- podobno jest, ale go nie widuję. Teoretycznie podejście rodziców jest takie- kupuj to, co chcesz i możesz jeść, ale potem- to jak to? pierogów nie zjesz? a tak się mama starała.
I zawsze wraca przykład mojego brata, który schudł jakieś 40 kg w jakieś 2 lata (ze 120 do 80). "Ale on jadł wszystko, nie grymasił i chudł, a ty tu wymyślasz, chleba nie jesz". I jeszcze tekst babci: patrz, jem wszystko, a jestem gruba? Babcia gruba nie jest, ale to rocznik 1920, przedwojenna produkcja ![]() Czuję, że schudnę dopiero kiedyś, kiedyś na własnym garnuszku. A wiecie, jak ciężko jest powiedzieć "nie"? I jak strasznie się czuję? I jeszcze, kolejny best of the best komentarz: a po co ci karnet na siłownię, pojechałabyś na działkę, skopała jedną, drugą grzędę, zagrabiła, wypieliła i byś schudła. No super, ale działka to też sąsiedzi, którzy dwa razy dziennie wpadają na kawę/ herbatę z ogromną ilością ciastek, cukierków i wciskają na siłę. No, to się pożaliłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Hejka, dziś z moim gardłem troszkę lepiej, tzn. nadal zachrypnięte ale już nie mówię tak jak stary trabant, który nie chce zapalić
![]() Wczoraj miałam zrobić dalej squat challange, ale sobie odpuściłam - lenistwo i teraz już sama nie wiem czy to kontynuować (trzy dni przerwy miałam). Na szczęście waga stoi w miejscu i dziś już jest czwarty dzień 60,9kg z rana. Niby dobrze, że się zatrzymało tuż przed 61, ale chwila nieuwagi i może znowu skoczyć. Z piciem wody jakoś tam się przymuszam, wczoraj wypiłam pół butelki 1,5litrowej. Mogłam więcej, ale nie chciało mi się iść wieczorem już po kolejną butelkę do kuchni ![]() Dziś na pewno się zmuszę do jakichkolwiek ćwiczeń choćby to miały być same wymachy nogami na macie. No po prostu już muszę, nie ma zmiłuj! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak miałam sztuczne rzęsy to wyglądałam za☠☠☠iście nawet bez makijażu. teraz lubię sobie usta titnem podmalować bo się ładnie trzyma ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do mamy, to ludzie w tym wieku w 90% nie zrozumieją... patrz, moja teściowa ![]() Cytat:
![]() U mnie dziś piękna pogoda - rozważam wzięcie jutra wolnego żeby sobie posiedzieć na słoneczku albo pojeździć na rowerze ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Przyczajenie
|
Ja od dwóch tygodni jem o połowę mniejsze porcję (posiłów) i od razu lepiej się czuje
![]()
![]() |
#156 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas też ładnie dzisiaj. ale jestem taka senna, wczoraj do 2 w nocy czytałam książkę, a potem posmarowałam sobie szyję maścią rozgrzewającą, ale ręce na szybko umyłam i potarłam oko i jeszcze godzinę potem siedziałam i czekałam kiedy pieczenie przejdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pracy- to bardzo skomplikowane ![]() ![]() Tak naprawdę w tej chwili ratują mnie tylko tzw. stójki- tzn. idę do sądu za jakiegoś adwokata. Stawki nie porywają- czasem jest to 50 zł, czasem 100 zł, nigdy natomiast nie uzbiera się kwoty, która pozwoliłaby na życie na własny rachunek. 1,5 miesięczny zastój wagi? Ja mam od sierpnia jeden wielki zastój ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Oj to współczuję. Ja na wakacjach mam teraz praktyki w prokuraturze licze na to że coś mi rzucą :3.
Moja waga spada jestem zadowolona. Do szczupłych łydek i ud jeszcze daleko ale liczę na to że w wakacje będę chodziła juz w kusych sukienkach :3
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Wybaczcie za totalny brak odzewu ale ostatnio nic nie idzie jak powinno: tżtowi skradli rower na drugi dzień od zakupu, matura na głowie, a ja jestem nawet nie w połowie, w dodatku prawdopodobnie czeka mnie wyprowadzka bo mam dość własnej matki. Z jedzeniem do bani, ale od dzisiaj kolejne podejście - już nawet trochę poćwiczone. Do szkoły wskakuję na rower, miejmy nadzieję że w końcu coś (cokolwiek...) uda mi się w tym temacie ogarnąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest dziwnie. Bo jak odpuszczam dietę i jem wszystko, co mi w łapy wpadnie (w tym bardzo dużo słodyczy) to w górę idzie bardzo, ale to bardzo powoli (na szczęście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
staska, u mnie prawie tak samo, tylko kiedy się nie pilnuję, to waga szybko rośnie, nawet parę tygodni temu niby zrzuciłam 1 kilo i nawet parę dni waga się trzymała, a potem obżeranie się słodyczami i po 4 dniach +1kg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Ja się ważę co tydzień
![]() Myślę, że nie ma sensu obsesyjnego stawania na wadze codziennie. Może zatrzymać się woda, możesz mieć więcej nieprzetrawionych resztek w jelitach itd. itp. Znajomy mówi, że na redukcji z dnia na dzień ma skoki nawet o 1,5 kg. A sama czekolada to ci z powietrza nie złapie tego dodatkowego pół kilo- to też woda itd. Edit. Mi przed @ waga świruje ![]() ![]() ![]() Edytowane przez staska_stasia Czas edycji: 2015-03-24 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam ten sam problem... Albo jak wyczują, że coś smażę (oczywiście na łyżeczce oliwy, nie na centymetrze tłuszczu), to też komentarze, że smażone to na pewno dietetyczne... A faktycznie jak się ma zaparcie to łatwiej samemu na własnym garnuszku schudnąć. Doskonale cie rozumiem, bo u mnie to samo - na studiach we wrocławiu dieta na 100%, a w weekend albo u rodziców, albo jak Tż przyjeżdża do mnie, to jest wielka porażka... ![]() Ja jakieś 3mniej. Ale teraz wzrosło, utrzymuje się i nie chce spaść na dłużej cholerstwo ![]() A ja w niedziele i wczoraj mialam niecwiczace dni - musialam jechac do rodziców na 1,5 dnia. Ale dzis wracam ![]() ![]() A i jeszcze któras pytała czy nie mogę zmienić siłowni, że głupie zajcia - no niby mogę, ale i nie. Bo ta odpowiada mi, bo jest nowa, nowy sprzęt, ładne łazienki, sauna, jest blisko (po drodze z uczelni do domu) i mam fajną ofertę cenową - niestety niespotykaną już tu we wrocławiu. Do tego to sieć, więc jak wracam do rodziców, to też mogę korzystać mimo że jestem 200km dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
Ja się ważę codziennie huhu... ;3
Ale jak na razie same spadki lub bez zmian
![]() |
#166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() CO do pracy - ja miałam mega farta - od 19 roku życia na umowie o pracę z fajnymi zarobkami ![]() A i waga - ja się ważę codziennie, ale nie przykładam jakiejś szczególnej uwagi do tego. Teraz jak miałam okres ( opóźnił mi się trochę ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#167 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie w ciuchach różnica była na początku. A teraz już nic. Wmawiam sobie, że ćwiczę dla przyjemności ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
|
A ja sobie żadnej granicy nie wyznaczyłam, czyli nie ma u mnie: do końca czerwca mam mieć - 10 kg na wadze.
Widzę ogromną różnicę w tym jak się czuję i to już po miesiacu! ![]()
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
U mnie też jest różnica w ciuchach, ale na tyle mała, że szkoda gadać. Podejrzewam, że u mnie może być to związane z hormonami, bo jakiś czas temu staraliśmy się o dziecko i nie udało się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Raczkowanie
|
A ja wczoraj stretching+spinning, a dzisiaj ABT. Na spinningu byłam pierwszy raz, tyłek mnie boli niemiłosiernie, nie mogę siedzieć XD I prawie ze schodów spadłam, bo się nogi pode mną ugięły. Z rozmachem na nie zaraz po wyjściu z sali wpadłam, bo nie odczuwałam jako takiego zmęczenia. A tu upss, wata.
Jakby chudnięcie od samych ćwiczeń zależało... Marzenie ![]() Też mam spore problemy z dietą. Cytat:
W ogole dziewczyny, jak wygladają zajęcia na trx? Potrzeba tam dużo siły, czy taki bardzo poczatkujący świeżak mięczak co da rade góra pare pompek wycisnąć też może iść? Przymierzam się do nich, ale mają średnio wygodne terminy dla mnie. No i nie wiem czy mam po co. A nie lubię chodzić zestresowana na zajęcie "o boże, a jak nie dam rady i będe musiała wyjść!?" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Generalnie ćwiczenia te wykorzystują twoją własną wagę (u mnie niemałą ![]() ![]() ![]() Dzisiaj znowu pobiegane. Miałam iść na siłownię, ale tak mnie brzuch bolał przed @, że nie mogłam się zebrać. Potem pomyślałam, że na takie bóle rewelacyjny jest rower, a że już się ściemniało, a ja ostatnio lampkę urwałam, to pomyślałam, że może zamiast tego pójdę pobiegać i może da to taki sam przeciwbólowy rezultat. Pierwsza część dystansu- coś strasznego, myślałam, że będę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dziewczyny, dziś poćwiczone ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj byłam na Zumbie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
uff, i ja już po. dzisiaj joga, spaliłam aż 58 kalorii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Jak było?
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
A to w sumie pomyślę o tym za parę miesięcy XD
Moja równowaga to dno i 100 metrów mułu. Ostatnio na pilatesie mało nie wyszorowałam twarzą podłogi spadając z piłki. Nie mogę się na piłkach utrzymać. Także ten, chwilowo pozamiatane. To dość motywujące mieć plany pt. co będę robić jak mi się uda sprawność poprawić. A co do karnetu, to ja tam płacę 110, bo jestem cebulaczkiem i kupuję tylko jak jest 20% zniżki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj niestety nie dotarłam na sztagi - ale mam usprawiedliwienie - właśnie siedzę nad konspektem mojej magisterki
![]() Ćwiczenia pewnie dopiero w czwartek będą - a potem sobota będzie wolna od ćwiczeń - chyba na basen skoczę w niedzielę...
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
Czytam właśnie, że przynajmniej dwie z was ważą się codziennie, uff przynajmniej nie jestem w tym sama
![]() ![]() A ja wczoraj jednak zdecydowałam się na kontynuowanie squat challange i o dziwo po 3 dniowej przerwie dałam radę. Coś kiepski tydzień mam póki co jeśli chodzi o przedszkole córki, bo najpierw w poniedziałek woźna się czepnęła mnie, że niepotrzebnie zakładam córce sweter (był to jej pierwszy dzień po tygodniowej nieobecności - miała kaszel) a przecież rano za oknem było 2 stopnie jak z nią wychodziłam. Zresztą kto jej każe zakładać ten sweter pod kurtkę jak ida na plac zabaw, może go pominąć jak jest ciepło. A wczoraj dla odmiany logopeda się przyczepiła, że córka ma katar uniemożliwiający prowadzenie jej zajęć oraz że zauważa u mojej córki częste infekcje górnych dróg oddechowych i czy byłam z nią u laryngologa itp. Normalnie w szoku byłam, bo właśnie córka zalicza się do tych dzieci mało chorujących. Ma tylko katar albo kaszel, ale gorączkę to może okazjonalnie 2 razy w roku. Nie moja wina, że jak ją zostawiam w domu to często akurat wypada wtorek (tego dnia ma zajęcia z logopedą w przedszkolu). Zresztą wczoraj rano ani przez cały miniony tydzień kataru nie miała i jakimś cudem nagle ma teraz na zajęciach? Jakoś wieczorem nie miała kataru a przynajmniej nie rzucający się w oczy. Chyba ta babka mocno przesadza. Dziś mam mieć rozmowę z tą babeczką w przedszkolu i czuję się jak bym miała iść na dywanik do dyrektora hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() też byłam ostatnio na piłkach, na fitballu i fajne to było. też się bałam, że spadnę, ale jakoś dałam radę. bardzo fajna instruktorka prowadzi. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
O matko, logopedzi... Koszmar mojego dzieciństwa. A do dzisiaj nie umiem ładnie wymówić literki rrrrrr
![]() Dzisiaj jakiś kiepski dzień. Nie mogłam spać w nocy i jak zadzwonił budzik o 7 to nastawiłam drzemkę. Wstałam więc 7.10, a potem ledwo się wyrobiłam ![]() ![]() Dzisiaj siedzę do 13, potem mam godzinę przerwy (na obiad i zakup podkładu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.