Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-24, 08:06   #1921
exist_
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie. Na kilkudniowy wypad z córką (prawie dorosłą, więc bez atrakcji typowo dziecięcych) polecałybyście Poznań czy Wrocław? Waham się między tymi dwoma ale może macie ciekawsze pomysły..odpadają stolica, Trójmiasto, Bydgoszcz, Toruń, Kraków
W Poznaniu nie byłam, ale polecam Wrocław. Byliśmy z mężem w październiku, mimo zimna udało nam się sporo zobaczyć, zakochałam się w tym mieście Tzn od zawsze byłam zakochana, ale wizyta potwierdziła moją miłość
A największą atrakcją dla dwójki dorosłych ludzi okazało się ZOO Teraz na wiosnę będzie pewnie jeszcze lepiej
Stary 2015-03-24, 08:34   #1922
bumcykbajera21
Zadomowienie

Gdzie naprawie tablet? Spadl, ekran pekl, nie dziala dotyk, poza tym wszystko dziala, mam do niego stacje dokujaca i wszystko smiga, najchetniej Wroclaw lub Katowice i okolice, model ASUS TF300T
bumcykbajera21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 09:52   #1923
kaja2301
Zakorzenienie

Cytat:
Macie może jakieś sprawdzone miejsce, najlepiej stacjonarnie gdzie kupię okulary przeciwsłoneczne z porządnym filtrem? Tylko optyk, czy są jakieś sieciówki, gdzie można polegać na zapewnieniu, że będzie właściwa ochrona UV? A jeśli optyk to czym kierować się w wyborze? Firmą?

I jeszcze jedno pytanie. Na kilkudniowy wypad z córką (prawie dorosłą, więc bez atrakcji typowo dziecięcych) polecałybyście Poznań czy Wrocław? Waham się między tymi dwoma ale może macie ciekawsze pomysły..odpadają stolica, Trójmiasto, Bydgoszcz, Toruń, Kraków

Ja poznan
Stary 2015-03-24, 09:54   #1924
rambo_mila
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Za ile +/- kupię okulary w Vision Express? Nie jakieś cuda na kiju, ale też nie takie, które mi się rozpadną po 2 miesiącach. Oprawki żeby jakoś wyglądały
Potrzebuję głównie do komputera.
Ja za swoje "nie cuda" dałam coś ok. 300 złotych. Było to gdzieś 4-5 lat temu i nadal je mam. Były to najdroższe okulary w moim życiu, ale muszę przyznać, że są wytrzymałe Ja wtedy dałam za oprawki jakieś 130 złotych + szkła z powłoką antyrefleksyjną (musisz ją mieć jeśli mają być tylko do komputera). Jest jeszcze opcja szkieł, które nie parują, ale są jeszcze droższe Aha, i wtedy była jeszcze ta zniżka, np. masz 25 lat to masz rabat 25%. Nie wiem czy mają teraz taką promocję.
rambo_mila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 09:55   #1925
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rambo_mila Pokaż wiadomość
Ja za swoje "nie cuda" dałam coś ok. 300 złotych. Było to gdzieś 4-5 lat temu i nadal je mam. Były to najdroższe okulary w moim życiu, ale muszę przyznać, że są wytrzymałe Ja wtedy dałam za oprawki jakieś 130 złotych + szkła z powłoką antyrefleksyjną (musisz ją mieć jeśli mają być tylko do komputera). Jest jeszcze opcja szkieł, które nie parują, ale są jeszcze droższe Aha, i wtedy była jeszcze ta zniżka, np. masz 25 lat to masz rabat 25%. Nie wiem czy mają teraz taką promocję.
Nie, chyba już tej promo nie ma, ale mam bon -15% do wykorzystania, jak zapłacę chociaż jednym bonem Sodexo, więc nie powinno być źle
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 10:19   #1926
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Macie może jakieś sprawdzone miejsce, najlepiej stacjonarnie gdzie kupię okulary przeciwsłoneczne z porządnym filtrem? Tylko optyk, czy są jakieś sieciówki, gdzie można polegać na zapewnieniu, że będzie właściwa ochrona UV? A jeśli optyk to czym kierować się w wyborze? Firmą?
Polecam okulary firmy Polaroid, porządnie wykonane, fajne modele, dobrze chronią. Ja swoje dostałam w prezencie od brata 3 lata temu, noszę je bardzo często i nadal są jak nowe.
201610170910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 10:36   #1927

Sweter zbiegł mi się w praniu - czy da się coś z nim zrobić, żeby wrócił do poprzedniego rozmiaru?
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 10:40   #1928
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do konsultantek Avonu i Oriflame. Są tu takie?

Jak mam poznać, że jakieś perfumy tych firm zostały wycofane? Jeśli w najnowszym katalogu ich nie ma, to znaczy, że zaprzestano ich produkcji?
o jakie konkretnie z Avonu Ci chodzi?
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 10:52   #1929
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
o jakie konkretnie z Avonu Ci chodzi?
Ogólnie Chciałabym wiedzieć czy jest jakiś sposób aby sprawdzić czy zapach nie jest już w sprzedaży. Rozumiem, że jak coś jest w miarę nowe to może zniknąć z katalogu ale może się zaraz pojawić. Ale nie wiem co ze starszymi zapachami.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Sweter zbiegł mi się w praniu - czy da się coś z nim zrobić, żeby wrócił do poprzedniego rozmiaru?
Sfilcował się? (zbił?) to już raczej nie da się nic zrobić.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 10:55   #1930
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
a koniecznie chcesz z Vision? tam chyba trochę drogo jest. chociaż czytałam u nich o okularach za stówkę, więc może warto sprawdzić co i jak.
ja od siebie polecam optyka tesco.
Czasem wart przekalkulować, bo niektóre promocje w Vision się opłacają. Np. jak były szkła w cenie oprawki, to przy dużej wadzie wychodziło super, bo faktycznie szkła były bez dopłaty nawet przy dużych wadach. Dzięki temu moja babcia ma Ray Bany za połowę ceny, jaką optycy wołali za same szkła. Ma -8D, więc musiały być pocieniane itd.

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Dzięki za odzew

Nie był pijany, za potrącenie pieszego na pasach zostało cofnięte mu prawo jazdy, był normalnie przesłuchiwany, ja też skłądałam zeznania i to trzy razy na komisariacje, sprawą zajął się normalnie prokurator. Mnie samą do szpitala przewiozła karetka, policja była i na miejscu, i w szpitalu.

Mediacja polega na tym, że właśnie mogę być tylko ja, osoba, która wypadek spowodowała i mediator. Chciałam upowaznić moją mamę do tego, ale prokurator się nie zgodził. Musze być ja osobiście żadnej pomocy z zewnątrz.

Niby zawsze mam dużo do powiedzenia, ale w sytuacjach stresowych nie za bardzo i stresuję się dosyć, bo nie wiem, jak ta mediacja ma wyglądać i faktycznie, ile tej kasy mam chcieć od niego.

A wolę mediację, bo nie chcę ciągać się po sądach, takie sprawy trwają lata ... Słyszałam o przypadkach, gdzie zamraża się pewną kwotę odszkodowania i właśnie myślałam, żeby chcieć od niego ileś tam i np. 3 tysiące które wypłaciłby gdyby były w ciągu iluś lat jakieś powikłania z nogą, potrzebna byłaby operacja, rehabilitacja, ale nie wiem, czy tak się da.

Mam 170 cm wzrostu i w dniu wypadku miałam buty na wysokim obcasie, a mnie nie zauważył, nawet nie chcę mysleć, co by było, gdyby to było dziecko, bo przejechałby pewnie mu nie po stopie, ale po nim całym i chcę, żeby facet zapamiętał to do końca zycia, no i chyba innego rozwiązania poza zaspiewaniem mu określonej kwoty nie widzę. Tylko jakiej :/
Leczyłaś się prywatnie. Jeśli tak, to podlicz wszystkie rachunki. Jeśli nie, to zorientuj się po cennikach, ile leczenie by cię wyniosło prywatnie. Do tego dodaj też koszty ewentualnej rehabilitacji w przyszłości. Plus koszty ew. poprawek na studiach. I tak zwane straty moralne. Po to są negocjacje, że możesz zaśpiewać dużo, a potem z tego schodzić.

Edytowane przez 201604301943
Czas edycji: 2015-03-24 o 10:58
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 11:03   #1931
Liiii
Zakorzenienie

Dziolszki musze kupic jakis podklad do uzywania na co dzień i nie wiem jaki. Jaki polecacie? Używałam revlona ale teraz ta nowa formuła mi nie pasuje. Zalezy mi aby przykryć czerwone policzki i żeby byc matowa. . A i jeszcze cos sypkiego? Uzywalam puff max factor ale mi sie znudził co polecacie co używacie?

Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 11:17   #1932
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
Dziolszki musze kupic jakis podklad do uzywania na co dzień i nie wiem jaki. Jaki polecacie? Używałam revlona ale teraz ta nowa formuła mi nie pasuje. Zalezy mi aby przykryć czerwone policzki i żeby byc matowa. . A i jeszcze cos sypkiego? Uzywalam puff max factor ale mi sie znudził co polecacie co używacie?
ja uzywam revlona bo mam czerwone policzki i brode

to jeszcze co na mnie podzialalo to polece Ci to:

absolutnie genialny w kryciu i macie jest ten, ale paleta kolorow jest słaba, ale wg mnie nr 1 gdybny nie paleta:
Manhattan, Powder Mat Make Up

oraz ten:
Verona, Ingrid, Ideal Face (Luksusowy jedwabisty fluid z pompką)

a wogole to tutaj jest wątek
Jaki podkład dla mojej cery? - zbiorczy, cz. II
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 11:22   #1933
Moniika95
Zakorzenienie

Czy w bibliografii do matury ustnej z polskiego w materiałach pomocniczych trzeba uwzględnić plan ramowy wypowiedzi?

18.08.2012 razem
14.02.2015 zaręczeni
Moniika95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 11:27   #1934
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moniika95 Pokaż wiadomość
Czy w bibliografii do matury ustnej z polskiego w materiałach pomocniczych trzeba uwzględnić plan ramowy wypowiedzi?
Nie trzeba.
Ale jak będziesz chciała z niego skorzystać to jak wejdzesz do sali to musisz mieć plan dla komisji wydrukowany też.
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 11:34   #1935
Liiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
ja uzywam revlona bo mam czerwone policzki i brode

to jeszcze co na mnie podzialalo to polece Ci to:

absolutnie genialny w kryciu i macie jest ten, ale paleta kolorow jest słaba, ale wg mnie nr 1 gdybny nie paleta:
Manhattan, Powder Mat Make Up

oraz ten:
Verona, Ingrid, Ideal Face (Luksusowy jedwabisty fluid z pompką)

a wogole to tutaj jest wątek
Jaki podkład dla mojej cery? - zbiorczy, cz. II
Dziekuje Ci dobra kobieto

Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 12:45   #1936
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Spróbuj odżywka do włosów i potem go rozciągnąć.
Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Czasem wart przekalkulować, bo niektóre promocje w Vision się opłacają. Np. jak były szkła w cenie oprawki, to przy dużej wadzie wychodziło super, bo faktycznie szkła były bez dopłaty nawet przy dużych wadach. Dzięki temu moja babcia ma Ray Bany za połowę ceny, jaką optycy wołali za same szkła. Ma -8D, więc musiały być pocieniane itd.

Leczyłaś się prywatnie. Jeśli tak, to podlicz wszystkie rachunki. Jeśli nie, to zorientuj się po cennikach, ile leczenie by cię wyniosło prywatnie. Do tego dodaj też koszty ewentualnej rehabilitacji w przyszłości. Plus koszty ew. poprawek na studiach. I tak zwane straty moralne. Po to są negocjacje, że możesz zaśpiewać dużo, a potem z tego schodzić.
No wiadomo, wszystkie promocje warto sobie przekalkulowac
Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
Może healthy mix??

wysłane z telefonu
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 13:12   #1937
StraVvberry
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Pijam od paru lat
Ja też pijam od dawna i mi smakuje
Stary 2015-03-24, 13:20   #1938
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Orientujecie się, czy nad naszym polskim morzem da się złapać jakieś fajne noclegi "last minute"? Chciałabym jechać na wakacje, ale niestety mąż nie jest w stanie zaplanować urlopu z dużym wyprzedzeniem. Koleżanka mi mówiła 2 lata temu, że był problem ze znalezieniem noclegu w rozsądnej cenie na szybko.
to zależy od miasta. Wielu moich znajomych jeździ w ciemno i zawsze udaje im się znaleźć coś ładnego, z tym, że mają świadomość, że w poszukiwaniu noclegu mogą jeździć od miasta do miasta
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 13:25   #1939
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Orientujecie się, czy nad naszym polskim morzem da się złapać jakieś fajne noclegi "last minute"? Chciałabym jechać na wakacje, ale niestety mąż nie jest w stanie zaplanować urlopu z dużym wyprzedzeniem. Koleżanka mi mówiła 2 lata temu, że był problem ze znalezieniem noclegu w rozsądnej cenie na szybko.
Dawno temu w akademikach w Gdansku bylo Latwo o nocleg

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 13:29   #1940
kaps
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość

Może healthy mix??
Również polecam, często mieszam go z odrobinką revlona.

Wcześniej długo miałam Ingrid z pompką o którym pisala wizażanka wyżej i też byłam zadowolona. Chociaż teraz twierdzę, ze robił mi maskę na twarzy, healthy wyglada naturalniej
Stary 2015-03-24, 14:08   #1941
mrsdiorr
Raczkowanie

Jak to jest z tym poborem rezerwistów, który niby ma być? Każdy wytypowany mężczyzna od 18 roku wzwyż z odpowiednią kategorią ma nagle rzucać wszystko - szkołę (nawet gdy ma zdać maturę w tym czasie), studia (gdy ma egzaminy w tym czasie), pracę, rodzinę i jechać tam gdzie mu każą?
mrsdiorr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 14:15   #1942
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrsdiorr Pokaż wiadomość
Jak to jest z tym poborem rezerwistów, który niby ma być? Każdy wytypowany mężczyzna od 18 roku wzwyż z odpowiednią kategorią ma nagle rzucać wszystko - szkołę (nawet gdy ma zdać maturę w tym czasie), studia (gdy ma egzaminy w tym czasie), pracę, rodzinę i jechać tam gdzie mu każą?
Przeczytaj sobie, kto to jest rezerwista.
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 14:35   #1943
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Teoretycznie tak. Bo przeciez nawet Ci co już się nie lapali na obowiązkowa sluzbe dostali ksiazeczke wojskowa i zostali odeslani do rezerwy.

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 14:54   #1944
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
W Poznaniu nie byłam, ale polecam Wrocław. Byliśmy z mężem w październiku, mimo zimna udało nam się sporo zobaczyć, zakochałam się w tym mieście Tzn od zawsze byłam zakochana, ale wizyta potwierdziła moją miłość
A największą atrakcją dla dwójki dorosłych ludzi okazało się ZOO Teraz na wiosnę będzie pewnie jeszcze lepiej
Jeżeli chodzi o ZOO we Wrocku to jest fajnie , jest mega duże, sporo zwierząt , radziłabym zabrać czapkę z daszkiem albo bluzę z kapturem jeżeli wybierzesz się w rejony ptaków [ czaple itd ] bo one latają po całym prawie ZOO no i Afrykarium bardzo fajny obiekt w ZOO - mega duża ilość rybek, rekinów, hipopotamy, motyle chyba też bo coś mi tak się obiło o uszy będąc tam ale nie trafiłam i jest tam mega duszno

Za to chodzenia a chodzenia... przydaję się ta mapka za 3zł ZOO byłam teraz na dniach jak było 16stopni, a ludu że ho ho ho...

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Ogólnie Chciałabym wiedzieć czy jest jakiś sposób aby sprawdzić czy zapach nie jest już w sprzedaży. Rozumiem, że jak coś jest w miarę nowe to może zniknąć z katalogu ale może się zaraz pojawić. Ale nie wiem co ze starszymi zapachami
Zawsze w razie czego sprawdzaj na allegro, czasem tam można dostać niektóre zapachy które wyszły z katalogów

Edytowane przez Kamilaa21
Czas edycji: 2015-03-24 o 14:55
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 15:25   #1945
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Czy któraś się orientuje ile mniej więcej może kosztować obicie fotela na nowo? Oczywiście wiem, że to zależy od materiału i stopnia skomplikowania, ale chciałabym poznać bardzo orientacyjne ceny?
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 15:36   #1946
eibhlin87
Zakorzenienie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50788923]Czy któraś się orientuje ile mniej więcej może kosztować obicie fotela na nowo? Oczywiście wiem, że to zależy od materiału i stopnia skomplikowania, ale chciałabym poznać bardzo orientacyjne ceny?[/QUOTE]

http://www.cennik-uslug.pl/dom-i-ogrod/ceny-tapicerstwo
Stary 2015-03-24, 15:40   #1947
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cytrynowe_Marzenie Pokaż wiadomość
Dawno temu w akademikach w Gdansku bylo Latwo o nocleg
Z miejscami łatwo, tylko trudno o te w fajnym standardzie, bo te są szybko zajęte.

Cytat:
To nie tak. Dokładnie wygląda to tak: dotyczy to przede wszystkim osób, które przeszły już podstawowe szkolenie. Te osoby pytano o to, czy wyrażają zgodę na ewentualne wysłanie nagłego wezwania. I jak ktoś się zgodził, to teraz może dostać w każdym momencie wezwanie i wtedy ma pare godzin na dotarcie do jednostki. A nie jak piszą na jakiś kwejkach, że ludzi z zagranicy będą ściągać...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 15:43   #1948
plywok
Zakorzenienie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50788923]Czy któraś się orientuje ile mniej więcej może kosztować obicie fotela na nowo? Oczywiście wiem, że to zależy od materiału i stopnia skomplikowania, ale chciałabym poznać bardzo orientacyjne ceny?[/QUOTE]

posłuże się wpisem z bloga, opisującym drugie życie fotela
600 złotych kosztowało za jeden.
http://segritta.pl/nowe-zycie-dwoch-...-ze-smietnika/

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 15:45   #1949
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _matrioszka Pokaż wiadomość
Nie przyciemnia,ogolnie meega polecam, wg mnielepsza niz jantar
Dziękuję bardzo

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 15:55   #1950
mrsdiorr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
To nie tak. Dokładnie wygląda to tak: dotyczy to przede wszystkim osób, które przeszły już podstawowe szkolenie. Te osoby pytano o to, czy wyrażają zgodę na ewentualne wysłanie nagłego wezwania. I jak ktoś się zgodził, to teraz może dostać w każdym momencie wezwanie i wtedy ma pare godzin na dotarcie do jednostki. A nie jak piszą na jakiś kwejkach, że ludzi z zagranicy będą ściągać...
Dzięki za odpowiedź Właśnie ludzie tak zaczęli panikować i trąbić o tym poborze, że aż musiałam się spytać
mrsdiorr jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości