|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Dot.: Obywatelska inicjatywa ustawodawcza ws zaprzestania finansowania religii w szko
Cytat:
Zresztą jestem z pokolenia które religię mialo w salkach przykoscielnych i bylo to idealne rozwiązanie.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Obywatelska inicjatywa ustawodawcza ws zaprzestania finansowania religii w szko
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;50790998]Pośrednio tak, bo są opłacane z podatków. Natomiast dzieci patoli na zasiłkach też mogą (i muszą) to tych szkół chodzić. Ich rodzice na to nie zarabiają, a frekwencji w szkole pilnuje kurator. I część tych dzieci z patoli się wydostaje.[/QUOTE]
Dokladnie. I nie tworzy się więcej patoli- wystarczy, że w Stanach obowiązek szkolny jest dwa lata krótszy, a juz ze znudzonych szczeniaków tworzą się nastoletnie gangi, które u nas nie występują.Przez całą drogę edukacji poznałam bliżej - serio- ok 10 osób, które tylko szkoła ocaliła. Niemal sami chłopcy, niezbyt inteligentni i niezbyt pracowici, może nie nauczyli się wiele poza czytaniem, ale najgorszy okres dorastania przeżyli pod okiem nauczycieli i pod chociaż częściową kontrolą. Szli do "budy" jak na ścięcie, ale chociaż mieli mniej czasu na marnowanie sobie (i innym) zycia. Tylko dzieki temu nie siedzą dziś w pierdlu albo w klinikach odwykowych. |
|
|
|
|
#63 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Nastoletnie gangi tworzą się tam, gdzie jest najwyższa przestępczość a ta jest ściśle związana z gettami i nacjami jakie je zamieszkują.
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z czasów szkoły średniej pamiętam że miałem 2 godziny chemii i fizyki tygodniowo a 3 godziny religii i to celowo umieszczone tak aby były w środku planu lekcji, a nie na początku czy końcu. Tego niestety ale się nie zmieni, kler nie pozwoli na wycofanie tego z prostego powodu, mają z tego kasę. |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
A ja myślę, że niekoniecznie. Religia w salkach przykościelnych generuje rodzicom na przykład konieczność zorganizowania dziecku dodatkowego transportu. Lekcje religii mogłyby spokojnie odbywać się w szkołach chociażby ze względu na zwykłą wygodę. Nie oznacza to oczywiście, że popieram finansowanie tego przez państwo i wplatanie religii w plany zajęć.
|
|
|
|
|
#66 |
|
Konto usunięte
|
Mysle, e po wyroku Trybunalu, ze religia liczy sie do sredniej bedzie problem z wywaleniem jej ze szkol. Wiekszosc narodu jej chce wlasnie tam. A do tego za usuniecie krzyzy z klas kuria ma prawo odebrac szkole prawo nauczania religii, jest cos takiego, oni maja swoje prawa. Takze tego, walka z tym jest trudna, bo wszystko jest zgodne z konstytucja i wolą większości, przy poszanowaniu mniejszości.
|
|
|
|
|
#67 |
|
BAN stały
|
Gdyby to ode mnie zależało, to religia nie powinna być sponsorowana. Podobnie jak bzdurne lekcje o tolerancji czy wychowania do życia w rodzinie.
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Wyższość wychowania do życia w rodzinie nad religią jest taka, że seks istnieje na pewno, czego nie można do końca powiedzieć o Bogu.
Edytowane przez narcyzowa Czas edycji: 2015-03-24 o 18:53 |
|
|
|
|
#70 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ma takiego przedmiotu jak "lekcje o tolerancji" ![]() Moim zdaniem zagadnienia z WDŻ mogły by zostać podzielone miedzy biologię i godzinę wychowawczą. Gdyby zlikwidować religie i dorzucić jedną godzinę biologii, to znalazłby się czas na dokładne omówienie seksualności, dojrzewania człowieka itd... I jeszcze starczyłoby czasu na np. omówienie ważniejszych chorób (o tym niemal w ogóle sie nie uczy) i metod leczenia ludzi. Co jest wiedzą życiową i przydatną. |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, z WDŻ jest taki problem, że teraz zajmują się tym jakieś osoby od czapy, czasem katecheci (!). Na biologii temat powinien być szerzej omawiany i tyle.
|
|
|
|
|
#72 |
|
Konto usunięte
|
Oj maluuuutko osob sie odwrocilo jak sie okazuje, doroslym sie nie chce chodzic stad te statystyki 45%, ale dzieci posylaja na religie rowno nadal, zmiany sa niewielkie.
|
|
|
|
|
#73 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;50791339]A ja myślę, że niekoniecznie. Religia w salkach przykościelnych generuje rodzicom na przykład konieczność zorganizowania dziecku dodatkowego transportu. Lekcje religii mogłyby spokojnie odbywać się w szkołach chociażby ze względu na zwykłą wygodę. Nie oznacza to oczywiście, że popieram finansowanie tego przez państwo i wplatanie religii w plany zajęć.[/QUOTE]
I tak uważam ze oddzielenie religii i szkoły bylo dobrym rozwiazaniem. Nie zapominajmy też o 5 dniach wolnych zanim zaczna sie np święta i 3 dniach wolnych po ich zakonczeniu Wtedy pracujacy rodzic ma większy problem niż to jak zawiezie dziecko na religię.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem mamy cuda na wizażu także gdzie ludzie nie wiedzą że przy seksie przerywanym bez gumy można zajść w ciążę, albo nie są w stanie gumy założyć itd tego powinno się nauczać w szkole, jeśli rodzic nie potrafi dzieciakowi wytłumaczyć pewnych rzeczy bo się wstydzi. |
|
|
|
|
|
#75 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#76 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mowie o jakichś zaawansowanych metodach typu terapia genowa, ale o tym, jak działa dializa, pompa insulinowa, chemioterapia, szczepionki różnych typów, antybiotyki czy popularne NLPZ to można by coś powiedziec. Zwłaszcza trzy ostatnie są istotne, bo dotyczą wszystkich. |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#78 |
|
Biała Dama
|
Uważam że w szkole powinno być neutralnie: etyka, filozofia, ewentualnie religie świata, a nie "nauczanie" jednej religii. Co z dziećmi protestantów, ateistów, Świadków Jehowy? Albo powinni mieć lekcje na takich samych zasadach, albo każda wspólnota religijna powinna prowadzić zajęcia w swoim zakresie przy świątyni. To logiczne i sprawiedliwe, kiedyś tak było i mam nadzieję że kiedyś tak będzie
|
|
|
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
Mimo tego, że nigdy nie miałam nic do religii w szkole, to jednak uważam, że lepszą i ciekawszą opcją byłoby religioznawstwo. Dzieciaki miałyby pojęcie o innych religiach, tradycjach, itd., a przede wszystkim na taki przedmiot mogłyby chodzić osoby różnych wyznań.
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy przedmiot do czegoś prowadzi ten nie prowadziłby do niczego bo w jedyne co można by go podpiąć to kierunki medyczne ale do tych kierunków już prowadzi biologia, chemia i matematyka.
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2015-03-24 o 19:33 |
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czytaj ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałam, ze chciałabym takiego przedmiotu. A "interesuje mnie" stary pierdaty. Mnie tez wiele rzeczy w szkole srednio interesowalo, ale teraz się cieszę, ze się ich swego czasu nauczyłam. A zadna z nich nie jest nawet w 10% tak potrzebną wiedza, jak wiedza o zdrowiu. |
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I znowu pochwaliłeś się brakiem argumentów tekstem o ignorancji. Jak już pisałem skończ z projekcją bo już każdy widzi kim jesteś.
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;50790216]Chyba mamy na forum nowego kucoagitatora.[/QUOTE]
Imperialista v 2.0 . Uznałem, że blok to jedyna droga :-(.
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#89 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powiedz to tym, którzy przez przypadek przedawkowali paracetamol. A nie. Nie powiesz. Nie żyją. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
Albo to, ze jak się bierze antybiotyk, to się bierze do konca. A praktyka "juz mi przeszło, a tu jeszcze pól opakowania, BEDZIE NA ZAŚ" jest powszechną zmorą. I później mamuśki dają dziecku z grypą antybiotyk, który im został po anginie sprzed pól roku i tylko szkodzą. Juz pomijając fakt, jakie dlugofalowe skutki przynosi takie przerywanie leczenia w połowie. Temat-rzeka. Bagatelizowanie tego przez Emira tylko dobitniej pokazuje, jak bardzo takie lekcje by się przydały. |
||
|
|
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Dokladnie. I nie tworzy się więcej patoli- wystarczy, że w Stanach obowiązek szkolny jest dwa lata krótszy, a juz ze znudzonych szczeniaków tworzą się nastoletnie gangi, które u nas nie występują.
3 dni wolne, bo idzie codziennie na cale 45 min do kosciola