Październikowe mamy 2015 część I - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-24, 19:02   #4501
malinowa4
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe mamy 2015 część I

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
U mnie teraz pomaga panadol, aczkolwiek fakt, muszę go wziąć właściwie od razu jak czuję że mnie zaczyna boleć. A jak nie zdążę, to niestety, trzeba cierpieć...
Jak będziesz w aptece, to zapytaj o balsam Świątynia Niebios/Balsam Tygrysi/Maść z Kotkiem/nazw to ma milion niestety, ale wygląda tak: , jak wklepiesz w google "świątynia niebios balsam", to wyskoczy link do apteki doz, tam będzie skład i tak dalej. Bardzo fajna rzecz, chłodzi, pachnie kamforą i ładnie usypia - używam od zawsze

Ja już po prenatalnym, wszystko w porządku, poza dwoma drobiazgami - ufoludek jest bardzo nisko pod kośćmi spojenia, więc przez brzuch niewiele było na usg widać, musiał zrobić dowcipne. No i oczywiście toto jest tak ruchliwe, że zrobienie mu wyraźnego zdjęcia byłoby cudem Miotało się jak szalone, machało czym się dało, wykręcało i nie chciało pokazać nochala, a jak już się udało zrobić fotkę, to wyszło jak ufo

Ulżyło mi, teraz jeszcze czekanie na wynik PAPPA.
a można panadol ? narazie walczę amolem, ciut mi lepiej
moje też skakało strasznie na genetycznym

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Kurde chyba zadzwonie do mojego gina bo moja dzidzi to tydzien temu miala 3,09cm a genetyczne mam za 3tygodnie to juz bedzie duze dziecko sa jakies konkretne max wymiary do badania?
4,5-8,4cm

Cytat:
Napisane przez SzczerbataZuzia Pokaż wiadomość
Witam was wszystkie serdecznie

Miałam się jeszcze przez jakieś 2 tyg nie odzywać i nie wpraszać Jednak chciałabym się wypowiedzieć co do zespołu downa. W październiku byłam u genetyka w Poznaniu w sprawie swoich oczu. Od słowa do słowa dowiedziałam się że znaleziono gen odpowiedzialny za zespół downa i że go leczą już u płodu. Jenak ja widzę na str są to tylko badania kliniczne, a nie konkretna terapia. https://clinicaltrials.gov/ct2/resul...&Search=Search
więc jak widać to jeszcze daleka droga, a i takie badania dużżżżżżżo kasy kosztuję. W Moskwie jest największe na świecie Centrum Genetyki. Jak mi się dzidziuś urodzi, a Putin uspokoi, to postaram się polecieć tam aby zbadać sobie i dzidzi oczy. Choć dzidzia powinna być zdrowa wedle psora z Poznania, to ja już polskim okulistą nie ufam.
witaj i śmiało się wpraszaj
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 19:16   #4502
Amelie04
Zakorzenienie

panadol to to samo co apap czyli paracetamol

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-03-24 o 19:20
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 19:17   #4503
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Elvegirl - wstaw zdjecie maluszka
Jak ogarnę jak zrobić zdjęcie zdjęciu, żeby wyszło przyzwoite jakościowo, to wstawię Na razie zaczynają ze mnie schodzić emocje, jestem mega śpiąca, wszystkie stawy mnie bolą, tyłek mnie boli od jazdy samochodem, brzuch mnie boli od stukania i uciskania przez pana doktora, generalnie jestem nie do życia i chyba dziś wcześnie padnę do wyra

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
a można panadol ? narazie walczę amolem, ciut mi lepiej
moje też skakało strasznie na genetycznym
O, amol też dobry

Mój gin i neurolog powiedzieli, że z paracetamolem trzeba uważać, bo zbyt częste zażywanie według ostatnich badań podobno zwiększa ryzyko adhd u dziecka, ale w przypadku migreny lepiej dla dziecka żeby wziąć tą niedużą dawkę i nie cierpieć, niż zwijać się z bólu, wymiotować i mieć wszystkie inne atrakcje migrenowe Ale dopytaj jeszcze swojego gina, bo wiadomo, co lekarz to opinia. Mój pozwolił, ale z umiarem.

A weź, fikało toto jak szalone Ale przynajmniej widziałam wszystkie kończyny niestety, zrobienie im zdjęcia było niemożliwe
A kombinowanie żeby pokazało profil...omg...w końcu pokazało, ale dosłownie na ułamek sekundy, dobrze że doktor czuwał i złapał ujęcie, bo od razu znowu tyłem się wykręciło i róbcie sobie co chcecie. Brakowało tylko żeby pokazało figę, albo gest Kozakiewicza ale coś czuję, że jak pojadę w 20t, to pokaże
Stary 2015-03-24, 19:19   #4504
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
A Ty który tydzień, ze nie wiesz czy serduszko bije?
Wchodze w 8 dopieroo....a wedlug OM to juz byl by 10 duza roznoca dlatego sie martwie ze moze byc cos nie tak ale do poniedzialku mam zamiar zyc spokojnie i nie shizowac

Cytat:

Miałam się jeszcze przez jakieś 2 tyg nie odzywać i nie wpraszać Jednak chciałabym się wypowiedzieć co do zespołu downa. W październiku byłam u genetyka w Poznaniu w sprawie swoich oczu. Od słowa do słowa dowiedziałam się że znaleziono gen odpowiedzialny za zespół downa i że go leczą już u płodu. Jenak ja widzę na str są to tylko badania kliniczne, a nie konkretna terapia. https://clinicaltrials.gov/ct2/resul...&Search=Search
więc jak widać to jeszcze daleka droga, a i takie badania dużżżżżżżo kasy kosztuję. W Moskwie jest największe na świecie Centrum Genetyki. Jak mi się dzidziuś urodzi, a Putin uspokoi, to postaram się polecieć tam aby zbadać sobie i dzidzi oczy. Choć dzidzia powinna być zdrowa wedle psora z Poznania, to ja już polskim okulistą nie ufam.
Zapraszamy zapraszamy nie ma co czekac )

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Wlasnie robie krokiety z kapusta i grzybami uwielbiam

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 19:25   #4505
Em_jK
Rozeznanie

Natalia,

Lepiej kochana bierz może te tabletki. Takie wymioty tez są niebezpieczne

Mała,

Ja w ciąży z córką brałam takie właśnie dwie kapsułki ale akurat nie femibionu, a omega med. Dzięki nim córka pięknie podrosla i przestała być w końcu na usg w tyle. A już groźba hipotrofii nad nami wisiała

Amelie, mam nadzieje ze dobre wieści z wizyty przynioslas

Mijod,

Kornelia tez ładnie nasz Jagodzianka przez całą ciążę miała być Kornelią, a w urzędzie się rozmyśliliśmy i jest Jagoda

Agatka,

Ja też znam taki przypadek

Mijod,

Zdrówka życzę

Amelie,

Tez czytałam poczwarke i ja też bym nie zdecydowała się na przerwanie ciąży. Ale gdyby zespolowi towarzyszyły wody, które po porodzie pozwoliłyby mu być tylko roślinka, albo bardzo cierpieć... Nie wiem sama. Bardzo ciężki temat.
Co do adopcji to ja akurat się z tobą nie zgadzam i gdybym tylko mogła to chętnie przygarnelabym takiego dzieciaczka

Zresztą mój Ł wywodzi się z patologicznej rodziny i mogę tak naprawdę uczciwie napisać, że mój i trójka rodzeństwa wyszła na porządnych ludzi.
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 19:25   #4506
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to SzczerbataZuzia

Nie chcę się później żegnać. 7.04 mam wizytę u gina i ma mi powiedzieć gdzie zrobić Pappa i usg genetyczne. Potem będę się wpraszać. A tak będę czytała i podglądała

MOJA WIELKA MIŁOŚĆ, MOJE SPEŁNIONE MARZENIE
KACPEREK 20.10.2015 godz. 13.42, 3290g, 53cm

Będzie druga dzidzia - czerwiec 2017

SzczerbataZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 19:28   #4507
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

ja miałam 12t3d nie wiem jak lepiej ważne, żeby dziecko nie było ani za małe ani za duże tylko w tych normach od 4,5cm do 8,4cm bodajże
to chyba sie umówie w 12,4

Cytat:
Małpka lepsze niższe niz wysokie TSH. A robiłaś wcześniej i miałaś ok TSH? Bo jak nie robiłaś to nie wiadomo czy nie początki nadczynności, a jak miałaś ok to znaczy, że beta HCG zbija TSH. Właśnie endo mnie uprzedzał, że ie ma co panikować jak jest poniżej normy, ale dobrze jak pójdziesz do endo jak znowu wyjdzie poniżej 0,5[COLOR="Silver"]

o
w poprzedniej ciąży miałam prawidłowe później nie robiłam nie czułam potrzeby więc nawet nie wiem czy coś się zmieniło zanim zaszłam w ciążę. 1 kwietnia mam wizytę u endo więc zobaczymy co powie.

Cytat:

Ja już po prenatalnym, wszystko w porządku, poza dwoma drobiazgami - ufoludek jest bardzo nisko pod kośćmi spojenia, więc przez brzuch niewiele było na usg widać, musiał zrobić dowcipne. No i oczywiście toto jest tak ruchliwe, że zrobienie mu wyraźnego zdjęcia byłoby cudem Miotało się jak szalone, machało czym się dało, wykręcało i nie chciało pokazać nochala, a jak już się udało zrobić fotkę, to wyszło jak ufo

brawa dla wiercipięty super ze wszystko dobrze

Cytat:

witaj
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 19:38   #4508
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o dzieciaczka np z zespołem downa... to sama nie wiem... ale tu nie chodzi o to tylko czy ja jako matka potrafiłabym się zająć takim dzieckiem... ale o to, jakie to dziecko miałoby mieć życie... co stałoby się z nim kiedy nas by zabrakło?
Ano właśnie. Pracowałam sporo z chorymi dziećmi i nie wiem czy bym się zdecydowała urodzić.
To są bardzo trudne kwestie i mam wrażenie, że nikt nie jest w stanie podjąć decyzji, dopóki przed takim wyborem nie stanie. I oby żadna z nas nie stanęła...
Stary 2015-03-24, 19:47   #4509
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mala tak tak, tam jeszcze jest taka gazetka jak sie odzywiac w ciazy itd. tez masz taki plan opieki prenatalnej jakie badania beda w poszczegolnych tygodniach ciazy? jest tam tez plan porodu i co zabrac do szpitala. az sie zdziwilam ze cokolwiek daja ...

Elvegirl - wstaw zdjecie maluszka
Książeczkę o żywieniu tez mam mam ale reszty nie. Tylko tabletki próbka i karta ciąży i jakieś ulotki były
Stary 2015-03-24, 20:01   #4510
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Wchodze w 8 dopieroo....a wedlug OM to juz byl by 10 duza roznoca dlatego sie martwie ze moze byc cos nie tak ale do poniedzialku mam zamiar zyc spokojnie i nie shizowac

Zapraszamy zapraszamy nie ma co czekac )

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Wlasnie robie krokiety z kapusta i grzybami uwielbiam
O kurcze! Krokiety popijane czerwonym barszczykiem
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 20:04   #4511
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia_b Pokaż wiadomość
Pasztetnik ale Ci współczuję I jestem z Toba, bo dokładnie przeżywam to, co Ty! Absolutnie żadnych owoców nie mogę jeść i warzyw. Jak bardzo czegoś mi się chce i zjem mimo wszystko to nie zatrzymam tego w sobie...wymioty też się zwykle kończą krwią, lekarz dał mi jakies tabletki, ale nie wiem czemu boję się je brać...na razie już 3 dni nie wymiotowałam, ale podobnie jak Ty nie cieszę się, bo wiem, że to chwilowe.
Przezyjemy
U mnie owoce wchodza teraz tylko i wylacznie w postaci lodow Nawet soki mnie obrzydzaja Pije tylko wode, ewentualnie herbate czasem i łyk coli na trawienie jak jem cięższe rzeczy.
Dzis jest w miare, noc przezylam, zaraz 20:00 i tylko lekko mnie mdli, zero wymiotow

Cytat:
Ja je zażywam od soboty bierzesz obydwie raz dziennie, ja biorę rano po drugim śniadaniu
Qrde, od 3tyg mam Pregne Plus i nie biore bo ja zwracam :/ A by sie przydaly jakies witaminy... Nie wiem, chyba dzis wezme dawno nie probowalam, moze przetrawie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
A co do płci podobno łatwo pomylić dziewczynkę z chłopcem we wczesnej ciąży, bo podobno łechtaczka jest wysunięta i może wyglądać jak ptaszek
Dokladnie, jak juz sie potwierdzi dziewczynke to na 90% nia zostanie, a chlopaki czesto jeszcze wacka gubią

Cytat:
Napisane przez mariolaw_132 Pokaż wiadomość
W przypadku ZD dziecko moze miec wiele wad towarzyszacych ktore niestety maja wplyw na dalsze zycie. Ja podjelam juz raz taka decyzje i wiem ze wszystko zalezy od wad. Nie moglabym spojrzec w oczy mojemu dziecku ktore nigdy nie zrozumie co sie do niego mow, ktore nigdy nie bedzie chodzilo i nigdy nie powie mamo. Co za zycie bym mu dala jakby towarzyszyl mu tylko bol i lozko.
To jest ciezki temat.
Zgadzam się w 100% Oboje juz kiedys zdecydowalismy, ze w przypadku powaznych, nierokujacych w żaden sposob wad postąpimy tak samo.
Mam nadzieje, że z naszą dzidzią wszystko ok. i nic zlego nie wyskoczy na prenatalnym (odpukac!), chociaz po Twoim poscie wzrosly u mnie objawy bo tez juz 2x stracilam ciaze i bardzo mozliwe ze przez wady genetyczne

Cytat:
Zazdro

Ja z kujawsko pomorskiego - Torun
Ja z Gdanska I morze widuje raz w roku, ba! Nie pamietam czy w zeszlym roku w ogole je widzialam Wole góry i jeziora na rodzinnych Kaszubach

Cytat:
ja juz po wizycie
w piatek dzidzius mial 2,6cm, dzis 3,45cm nadgonil lekarz mierzyl juz wstepnie przeziernosc karku i kosc nosowa i jest ok, ale za 3tyg pewnie zmierzy jeszcze raz wszystko mi pokazal na usg, ja wypytalam o kazda plame czy to nie krwiak albo cos ale nic nie ma takiego tetno powyzej 130. Boze jaka jestem szczesliwa machal rączką wkleje zdj jak mi sie uda.
ktoras sie pytala czy bede prowadzic ciaze u dwoch gin, chyba zostane przy tym na NFZ. ten prywatnie ani wagi mi nie sprawdzal ani cisnienia.. jakos tak mnie olal...
a tu polozna odpowiada na wszystkie pytania jest mila, ale konkretna. aha dwa tygodnie temu TSH mialam 2,56 a dzis 1,84 wiec super, tak jak mowicie przez bete spadlo.
z tej okazji wcinam shake z MC czekoladowego
Ale ekstra, mega nadrobil! Ciekawe ile mój teraz ma Chyba też rosnie ostro bo od 3 dni ciagnie i kluje mnie w kroczu tak że ledwo chodze
Cytat:

Gratulacje!

Cytat:
Mój gin i neurolog powiedzieli, że z paracetamolem trzeba uważać, bo zbyt częste zażywanie według ostatnich badań podobno zwiększa ryzyko adhd u dziecka, ale w przypadku migreny lepiej dla dziecka żeby wziąć tą niedużą dawkę i nie cierpieć, niż zwijać się z bólu, wymiotować i mieć wszystkie inne atrakcje migrenowe Ale dopytaj jeszcze swojego gina, bo wiadomo, co lekarz to opinia. Mój pozwolił, ale z umiarem.

A weź, fikało toto jak szalone Ale przynajmniej widziałam wszystkie kończyny niestety, zrobienie im zdjęcia było niemożliwe
A kombinowanie żeby pokazało profil...omg...w końcu pokazało, ale dosłownie na ułamek sekundy, dobrze że doktor czuwał i złapał ujęcie, bo od razu znowu tyłem się wykręciło i róbcie sobie co chcecie. Brakowało tylko żeby pokazało figę, albo gest Kozakiewicza ale coś czuję, że jak pojadę w 20t, to pokaże
Matka mojego TZ ma chroniczne migreny... Wnioskuje po nim że w ciąży chyba żarła paracetamol garściami
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 20:09   #4512
AgatkaSz
Wtajemniczenie

To mimo ze bede 14t0d mysle ze rozmiarowo sie zmieszcze w normach genetycznego mialam dzwonic sie przepisac ale i tak bym musiala isc w pon po zwolnienie bo mi sie akurat konczy. Bedzie wszystko dobrze kurde wlasnie pomyslalam ze On juz taki duzy jest
Stary 2015-03-24, 20:10   #4513
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Matka mojego TZ ma chroniczne migreny... Wnioskuje po nim że w ciąży chyba żarła paracetamol garściami

Ja całe życie słyszałam "jak zajdziesz w ciążę, to migren nie będziesz miała' - YHY
Stary 2015-03-24, 20:11   #4514
Em_jK
Rozeznanie

Kuba tyle się napisałam i mi wszystko wcielo zaraz mnie coś trafi normalnie.

W.każdym razie gratuluję udanych wizyt dodam, że też chodzę.na NFZ i mój gin nie jest konowałem.

Mariola,

Ciebie mocno przytulam rzytul: aż mi się płakać chciało jak czytałam co was spotkało Teraz musi być dobrze

Amelie,

Te barany to już widocznie takie uparte są. Moja to tez nerwus i uparciuch.

Malinowa,

Moja siostra do samego końca miała być Kacperkiem

A ja jestem też z kujawsko-pomorskiego dokładnie Włocławek

Pamiętam też, że któraś w okolicach Krynicy mieszka. Bardzo mi się tam podoba plaża w Krynicy jest cudowna

Dobra kończę to epopeje bo mi znów apka się wyłączy
05.04.2013 - Gucia
Stary 2015-03-24, 20:12   #4515
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:

Ja całe życie słyszałam "jak zajdziesz w ciążę, to migren nie będziesz miała' - YHY
heheh gdyby to było takie piękne
Stary 2015-03-24, 20:19   #4516
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:

Wez... on za niemowlęcia był grzeczny, a potem w szkole najgorszy brój - wagary, pyskowanie, w gimnazjum rozdzielnie z prądem rozpracowal żeby "nudnych lekcji" nie bylo, rozpalil ognisko w klasie w czasie lekcji W liceum dlugie wlosy czern i glany, przekiblowal 2 lata na wlasne życzenie, biedna matka migrenowa co tydzien prawie na dywaniku u dyrektora Nikt by nie pomyslal, ze wyrosnie z niego jeden z najlepszych studentow PG, dr inż który w marynarce i krawaciku sam sie teraz uzera ze studentami Przykladny chlop, narzeczony a za moment mąż i ojciec Tylko ta nerwowosc jak czeka w kolejce i dlugie wlosy mu zostaly ale lubie te jego loczki

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-03-24 o 20:21
Stary 2015-03-24, 20:48   #4517
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
w tamtej ciazy nie mialam robionych badan genetycznych bo gin nie zlecila a ja bylam tego nie swiadoma. W 20 tc trafilam do szpitala z kolka nerkowa i na IP lekarz stwierdzil nieprawidlowosci. Moj szpital wyslal mnie do lodzi w celu potwierdzenia wad, pozniej amnio i szybka decyzja bo juz nie bylo czasu na czekanie za wynikiem. Moj syn mial rozczep kregoslupa, chore serduszko, wodoglowie, niewyksztalcona kosc roczki, zbyt duzo paliczkow, szpotawe ulozenie konczyn, fragmen watroby w pepowinie itd... za chwile bedzie 2 lata od rozstania ale wiem ze dobrze zrobilam.
To musiało być bardzo trudne. Współczuję Wam bardzo.

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Sabonka, ja z Zagłębia .
Ja pochodzę z Sosnowca. Po ślubie się wyprowadziłam ale też nie daleko

Cytat:
ja jestem z polnocy Mazowsza.
do Wawy mam 120km i do Bialegostoku tez 120.

ja juz po wizycie
w piatek dzidzius mial 2,6cm, dzis 3,45cm nadgonil lekarz mierzyl juz wstepnie przeziernosc karku i kosc nosowa i jest ok, ale za 3tyg pewnie zmierzy jeszcze raz wszystko mi pokazal na usg, ja wypytalam o kazda plame czy to nie krwiak albo cos ale nic nie ma takiego tetno powyzej 130. Boze jaka jestem szczesliwa machal rączką wkleje zdj jak mi sie uda.
ktoras sie pytala czy bede prowadzic ciaze u dwoch gin, chyba zostane przy tym na NFZ. ten prywatnie ani wagi mi nie sprawdzal ani cisnienia.. jakos tak mnie olal...
a tu polozna odpowiada na wszystkie pytania jest mila, ale konkretna. aha dwa tygodnie temu TSH mialam 2,56 a dzis 1,84 wiec super, tak jak mowicie przez bete spadlo.
z tej okazji wcinam shake z MC czekoladowego
Super! Możesz już odetchnąć z ulgą i się nie nakręcaj więcej!

Cytat:

A to wiercipięta ci się trafiła! Ważne że się udało zmierzyć co trzeba!

Cytat:

Hej! Skąd Twoje obawy?
Trzymam kciuki za Was, wszystko będzie dobrze z dzidziuchem!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 21:11   #4518
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to SzczerbataZuzia

ktosiula
Wiem, ze to głupie, ale od zawsze chciałam mieć dzieciątko i zawsze bałam się, ze jak się urodzi to będzie chore.

MOJA WIELKA MIŁOŚĆ, MOJE SPEŁNIONE MARZENIE
KACPEREK 20.10.2015 godz. 13.42, 3290g, 53cm

Będzie druga dzidzia - czerwiec 2017

SzczerbataZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 21:55   #4519
Oliath
Zakorzenienie

Laski, nie mam neta od wczoraj, jestem ofiarą tej potężnej awarii neostrady
która PODOBNO oficjalnie już jest usunięta, co jest goowno prawda, bo trwa i połowa abonentów nadal cierpi - my np. bez neta i TV wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Piszę gościnnie od znajomej, bo musiałam Wasze adresy sobie z PW spisać żeby na pocztę móc iść jutro żebym na jakąś naciągaczkę nie wyszła

Nie mam jak nadrobić, nadrobię jak nam net wróci.

Elve - doczytałam że ok i cieszę się razem z Tobą

Papa, mam nadzieję że jutro już do was normalnie mi będzie dane zajrzeć
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 21:57   #4520
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Laski, nie mam neta od wczoraj, jestem ofiarą tej potężnej awarii neostrady
która PODOBNO oficjalnie już jest usunięta, co jest goowno prawda, bo trwa i połowa abonentów nadal cierpi - my np. bez neta i TV wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Piszę gościnnie od znajomej, bo musiałam Wasze adresy sobie z PW spisać żeby na pocztę móc iść jutro żebym na jakąś naciągaczkę nie wyszła

Nie mam jak nadrobić, nadrobię jak nam net wróci.

Elve - doczytałam że ok i cieszę się razem z Tobą

Papa, mam nadzieję że jutro już do was normalnie mi będzie dane zajrzeć
orange świruje od wczoraj w nocy wczoraj jak szłam spać nie mogłam się dodzwonić do tż, ani sms nie dochodziły ani nic wrr wkurza mnie już od dawna ta sieć
Stary 2015-03-24, 22:10   #4521
Amelie04
Zakorzenienie

Wklejam Wam mojego maluszka
dzis Tz tez nie mial zasiegu w orange ;/

aha to obok to moj pęcherz jakby ktoras miala wątpliwosci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150324_153826.jpg (99,2 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-03-24 o 22:11
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 22:23   #4522
Em_jK
Rozeznanie

Oliath,

Ja też od wczoraj od 23 nie miałam neta - tez mamy Neostrade) ale juz od ok 8 rano jest wszystko ok. Gorzej sprawa miała się z komórkami, ale i to tak do 13 naprawili
05.04.2013 - Gucia
Stary 2015-03-24, 23:01   #4523
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:

cudny dzieciaczek
Stary 2015-03-24, 23:11   #4524
Zaliczka
Raczkowanie

Cytat:
Zaliczka śliczny ten kocyk. A jaką włóczką robisz? Może i ja zacznę jak juz gniję w domu i sobie zamówię włóczkę. A masz link do tego wzoru? Środek faktycznie łatwy ale te brzegi.
Idź sobie do biblioteki. Ja znalazłam u mnie (w małej mieścinie) kilka książek ze wzorami na ciuszki dziecięce Tam jest łatwiej wytłumaczone niż w internecie, bo te z netu wzory to tez dla mnie kosmos Z ciuszkami czekam na płeć No ale kocyk można zrobić. Nie musi być różowy albo niebieski. Zresztą jak będzie córcia to też nie chcę, żeby wiecznie wyglądała jak różowa landrynka
To jest moje pierwsze takie dzieło, nie wiedziałam jak mi będzie iść, więc bałam się jakąś super włóczkę kupować. Robię z takiej akrylowej (ale kocyk nie będzie przylegał do ciała, więc będzie ok), Red Heart Baby, ta ma akurat kolor mysi według sprzedawcy, wygląda trochę jak blady wrzos. Nie robię pod kątem płci - raz, że jeszcze nie znam, a dwa że jestem przeciwniczką słodkiego różu i bladego błękitu, wolę jakieś neutralne kolory
Wzór na ten, który robię, nie wiem czy uda mi się znaleźć gdzieś, bo koleżanka po prostu pokazała mi, jak zacząć. Prosiłam ją tylko, żeby coś prostego było. Wydaje mi się, że było tak: najpierw na środek 6 oczek łańcuszka, zamknąć oczkiem ścisłym. Na tym trzeba było zacząć pierwszy kwadracik - każdy z czterech boków po 3 słupki (z tym że pierwszy zamiast pierwszego słupka 3 oczka łańcuszka). Jednej rzeczy nie jestem teraz pewna - wydaje mi się że na tym pierwszym kwadraciku rogi były z 3 oczek łańcuszka ( nie jednego) - czyli 3 sł, 3 o.ł, 3 sł, 3 o.ł, 3 sł, 3 o.ł, 3 sł, 3 o.ł, i zamknąć kwadrat. Później obracamy robótkę jakby na lewą stronę i idziemy w drugą stronę - 3sł. na rogu 3 o.ł. 3sł, 1 o.łm 3 sł znów róg więc 3 o,ł. itd. Później znów na prawą stronę i znów cały okrąg - co okrążenie to wychodzi większe i tak się ten kwadrat powiększa. Normalnie wzdłuż boku między słupkami jest tylko 1 o.ł, a na rogu są 3 o.ł. Pewnie to moje tłumaczenie skomplikowane wyszło.... postaram się znaleźć gdzieś taki wzór to wkleję link. Aaa i szydełko mam w rozmiarze 3,5.

Cytat:
Ale duzo juz masz!
Podaj koniecznie link do tej strony z wzorami rzeczy dla dzieci
W sumie już któraś z dziewczyn wrzuciła link do czapeczki z tej strony o której myślałam Drops Design:
http://www.garnstudio.com/lang/pl/kategori_oversikt.php - to główna strona
http://www.garnstudio.com/catalogues.php?type=3&lang=pl - a tu konkretnie do podstrony z katalogami dziecięcymi

Cytat:
Napisane przez natalia_b Pokaż wiadomość
Pasztetnik ale Ci współczuję I jestem z Toba, bo dokładnie przeżywam to, co Ty! Absolutnie żadnych owoców nie mogę jeść i warzyw. Jak bardzo czegoś mi się chce i zjem mimo wszystko to nie zatrzymam tego w sobie...wymioty też się zwykle kończą krwią, lekarz dał mi jakies tabletki, ale nie wiem czemu boję się je brać...na razie już 3 dni nie wymiotowałam, ale podobnie jak Ty nie cieszę się, bo wiem, że to chwilowe.

Zaliczka ja się zakochałam! Jaki kocyk [COLOR="Silver"]
Ja bardzo mądrze ze 3-4 tygodnie temu zjadłam na pusty żołądek parę mandarynek i później mi jakoś niefajnie było. Po tym jakoś bałam się owoców na surowo, więc sobie jabłka jadłam takie w piekarniku podpieczone - takie chyba są lżej strawne, a jakie dobre, z cynamonem na przykład

I dziękuję, nad kocykiem dalej pracuję

Cytat:
kilka km od Krakowa, dokładniej okolice Wieliczki
Malinowa, my chyba niedługo mieszkanko wynajmiemy w Wieliczce będę miała w miarę sprawny dojazd do pracy do centrum Krakowa.
Zaliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 05:19   #4525
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja pochodzę z Sosnowca. Po ślubie się wyprowadziłam ale też nie daleko
Oj wybacz ale jak ja pomyślę sobie o Sosnowcu to aż mnie skręca w żołądku. Uniwersytet W lipcu jadę na egzamin za który musiałam ponownie dużo kasy wywalić bo nie zdałam w zeszłym roku. Jak ja nie chceee

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 07:20   #4526
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:

Ale duuży juz

Dziewczyny a czy ktoras z Was ma teraz w ciazy żółtawa wydzieline z pochwy? Mam taka od poczatku ciazy. Czy zmienia Wam ona czasami odcien? Bo u mnie tak,przewaznie jest żółtokremowa ale czasami az wpada w łosoś, tez tak macie? Juz kilka razy mialam taki odcien i wszystko na usg bylo ok. (troche sie balam ze to moze jakies rozwodnione plamienie). Infekcja tez to nie jest bo wyniki moczu mam ok i jeszcze stosuje globulki Iladian profilaktycznie, wiec nie wiem skad te zmiany odcienia czyzby taka moja ciazowa uroda?

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-03-25 o 07:24
Stary 2015-03-25, 07:21   #4527
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Ale duuży juz

Dziewczyny a czy ktoras z Was ma teraz w ciazy żółtawa wydzieline z pochwy? Czy zmienia Wam ona czasami odcien? Bo u mnie tak,przewaznie jest kremowa ale czasami wpada w łosoś, tez tak macie? Juz kilka razy mialam taki odcien i wszystko na usg bylo ok. (troche sie balam ze to moze jakies rozwodnione plamienie). Infekcja tez to nie jest bo wyniki moczu mam ok i jeszcze stosuje globulki Iladian profilaktycznie, wiec nie wiem skad te zmiany odcieniam czyzby taka moja ciazowa uroda?
Tez mam taka wydzieline ale czy zmienia kolor nie zauwazylam :p

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 07:48   #4528
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny jak noc? u mnie w miare spokojnie ale rano sie obudzilam i mialam bol w klatce jakby mi ktos kolek wbil :P ide dzisiaj kupie witaminy bo jakos slabo sie czuje i w glowie mi sie ostatnio kreci...
Dolegliwosci jak u starej baby
Stary 2015-03-25, 07:58   #4529
mariolaw_132
Zakorzenienie

za wczorajsze wizyty.

Witam sie z nowa mamuska

Pasztetnik ja mam duzo bialej wydzieliny. Jak zobaczylam zabarwiony kolor to lecialam do gin. Moze taka Twoja uroda

Ja dzisiaj nie moge oczu otworzyc. Nie chce mi sie wstac. Na dodatek cis mnie piers kuje.
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 08:04   #4530
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
za wczorajsze wizyty.

Witam sie z nowa mamuska

Pasztetnik ja mam duzo bialej wydzieliny. Jak zobaczylam zabarwiony kolor to lecialam do gin. Moze taka Twoja uroda

Ja dzisiaj nie moge oczu otworzyc. Nie chce mi sie wstac. Na dodatek cis mnie piers kuje.
Chyba tak, poczytala na necie i u niektorych kobiet w trakcie ciazy odcien wydzieliny co chwila jest inny Teraz znow czuje od paru dni klucie w kroczu zwiazane z rozrastaniem macicy, moze tez znow mi jakie naczynka pekaja co jakis czas i zabarwiaja ... Mialam w tej ciazy tez okres w terminie wiec w sumie nic mnie nie zdziwi, grunt ze na usg wszystko ok.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości