|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
Masija dzieki
![]() Ja generalnie póki co wciąż pracuje i nie chciała bym rezygnować z pracy, szczególnie, że mam siedzącą ![]() ![]() Co do wagi to ja generalnie wiem z czego tyje bo widzę, że sobie za dużo odpuszczam i tłuszcz na moim brzuchu jest widoczny, ginka powiedziała mi coś w takim stylu "Teraz może nie myślisz o dodatkowych kg, ale za rok pomyślisz sobie a czemu ja się bardziej nie pilnowałam" - szczerze trafiło to do mnie ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój lekarz taka *upa że mnie nawet nie waży ![]() Podziwiam Cię, że dajesz radę ![]() ![]() Ale i tak się oszczędzaj. Mimo wszystko nie ma żartów ![]() A długo zamierzasz pracować?
![]() |
#4233 |
Zadomowienie
|
Szczerze tekst pani doktor bardzo mnie zmotywował, nawet Tż po cichu powiedziała, że ma się za mnie wziąść i pilnować bo to wszystko tylko dla dobra a nie z jakieś złośliwości
![]() Pracować chciałam w sumie do końca, teraz zobaczymy jak będzie, ale z tą pracą to też tak jest pół na pół bo pracuje w rodzinnej firmie, teraz tylko praca przy kompie, jestem w pracy teraz tak od 7 do 13, wiem co mam zrobić więc nikt mnie nie kontroluje i ogólnie sielanka ![]() Masija no to nie zazdroszczę takiego snu, mi się też głupoty śniły ale u mnie to raczej stres spowodował
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4235 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Ale się objadam ciastami od wczoraj... Na śniadanie wczoraj ciasta (urodzinowe), po południu ciasta, dziś na śniadanie znów ciasta (imieninowe cioci) już mam dość bleee A ja mam mętlik w głowie z tymi materacami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Rozeznanie
|
Hej mamuski!Witam sie w 31 tygodniu i trzymam kciuki za wszystkie wizyty, a takze gratuluje tych odbytychMnie dzis Jasiek tak kopnal w zebro/watrobe, ze az mi sie gwiazdki przed oczami pojawily...Do tej pory rabal w pecherz, teraz mam nowa atrakcje Bylam wczoraj na wykbadach w szkole rodzenia i polozna powiedziala, ze Octenisept absolutnie nie piecze, bo nie jest na spirytusie.Sprawdzilam-prawda
![]() Kupilam materac gryczano-kokosowo-piankowy. Na plusie mam 4kg, ale to zasluga diety cukrzycowej.Gdybym mogla jesc tak jak chce, byloby o wieeele wiecej ☺
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") Edytowane przez Charlotta83 Czas edycji: 2015-03-25 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Moja koleżanka przytyła 30 kg. Ale faktycznie była wielka, strasznie napuchła, miała ogromne uda i tyłek. Po porodzi poszła do dietetyczki i była na diecie i schudła bardzo. W ciągu roku zrzuciła naprawdę dużo, teraz jest jak przed porodem niemalże.
![]() |
#4239 |
Konto usunięte
|
Domincia mega motywujące, mnie tak Tż motywuje, ciągle mi wymyśla ćwiczenia, jest mi mega fajnie, bo wkurza mnie niesamowicie gadanie np. babci "jedz jedz, teraz musisz trochę przytyć, żeby dziecko rosło" co najmniej jakby żywiło się moim cellulitem
![]() Charlotta popsikałaś psioche? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze mówiąc to fajnie, że tak powiedziała. Tzn. ja bym chciała usłyszeć coś takiego, bez złośliwości i w dobrej wierze ![]() Cytat:
Zastanawiam się nad tymi: http://www.materacetanie.pl/pl/mater...kowy-maja.html http://www.materacetanie.pl/pl/vitma...coco-baby.html http://www.materacetanie.pl/pl/mater...owy-gucio.html ten jest najtańszy, najzwyklejszy... Sama nie wiem. Kurde, dziewczyny zaczynam trochę świrować. Nie czuję ruchów małej. Tzn. czuję czasami tj. kopniaki do środka, w narządy. Czasami czuję jak się wypina do ściany brzucha, czuję twardość jakby główkę wystawiała ale takich zwykłych kopniaków blisko skóry nie.. Jeszcze coś mnie zaczęło kłuć koło pępka, systematycznie, jakby mi ktoś igłę wbijał.
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Kaja co ta Makaszka sobie mysli
![]() Masija jak juz dzidziis wiekszy to ruchow moze byc mniej bo ma mniej miejsca. Kolo pepka tez mnie kluje i zastanawiam sie od czego bo to wlasnie takie uczucie jakby ktos szpilki mi wbijal. |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zadomowienie
|
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytujace
![]() Domincia, mimo wszystko staraj sie oszczedzac,skracajaca szyjka to nie przelewki. Sprzatam od rana. Przegladam swoje ciuchy i chce cos wywiezc do rodzicow na przechowanie, zeby troche miejsca zwolnic dla malej. Jeszcze tylko kilka miesiecy i wyprowadzka ![]() I w koncu udalo mi sie tak zbilansowac sniadanie zeby cukier po nim nie byl w kosmos ![]() ![]() ![]() Poza wynikami po sniadaniu cukier po posilkach i na czczo jest w normie wiec mam nadzieje ze obejdzie sie bez insuliny ![]()
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4244 |
Zadomowienie
|
Masija, ale jakies ruchy czujesz.. Dziecię się inaczej ulozylo.
Tez tak mam od jakiegos czasu. Jeszcze maja miejsce w brzuchach to sie wiwrca ![]()
#4245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sam lateksowy też jest u tego sprzedającego, tylko 10 zł taniej. Tak czytam opinie i chyba wybiorę ten z matą kokosową, niektórzy piszą że sam lateksowy (akurat ten konkretny) nie jest średnio twardy tylko miękki, więc na pierwsze 9 m-cy byłby kokos, a później lateks. I tak chyba zrobię bo już mam dość tego mętliku... Co do ruchów to ja miałam taką schizę w zeszły weekend - nagle Mały zaczął się jakby mniej ruszać, nie było porannej ani wieczornej imprezy, po prostu jakieś pojedyncze kopniaki. I chyba to jest normalne, Maluchy mają już mało miejsca i dlatego nie ma takich mega ruchów jak wcześniej, teraz jak przywali to konkretnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie. To takie dziwne, miarowe kłucie.. Cytat:
Milly,Ilonus pewnie macie rację ![]()
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-03-25 o 08:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Zakorzenienie
|
No domyslam sie ze wtedy nachodza najczarniejsze mysli. Popukaj ja delikatnie palcem i przyloz reke moze sie rusza ale tak delikatnie ze nie czujesz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zadomowienie
|
Szuu no to fajnie, że Tż tak Cię motywuje
![]() ![]() Ja generalnie potrzebuje zazwyczaj dosadnej motywacji, ale powiedzianej w normalny, ludzki sposób ![]() Dziewczyny widzę, że myślice nad materacami, ja już kupiłam, ale wczoraj na sr babeczka mówiła, że najważniejsze żeby był stosunkowo twardy by dziecko nie wpadało w niego
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | ||
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() a coo ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co za sen ![]() ja pooglądałam ostatnio m jak miłość (z nudów ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Raczkowanie
|
A ja zaraz zbieram sie na autobus. Do przejscia mam okolo 2 km i to samo do szpitala potem na badania... mam nadzieje ze mnie nie zostawi teraz na zastrzyki tylko dopiero po swietach
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
A ja przytyłam 4 kg na razie, nie mogę przekroczyć 10 kg ale nie powinnam przekroczyć 8 kg
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Ja czasem ćwiczę mięśnie tyłka i trochę uda. Ale jakaś systematyczna to nie jestem ![]()
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego nie mozesz przekroczyć 10?? jak Wy to robicie, że tak mało kg na plusie?? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zadomowienie
|
Princeska a czemu nie możesz przekroczyć 10kg?? W sumie jeśli dopiero przytłaś 4kg to na pewno Ci się uda nie przekroczyć granicy wagi <kciuki>
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Raczkowanie
|
Ja dowiem sie po wizycie ile mi kg przyszlo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Masija nie martw się, jakieś ruchy są. Też parę dni temu tak miałam, a później znowu się wiercił. To ponoć normalne, bo znajoma mówiła, że też tak było. Gorzej jak w ogóle się nie rusza cały dzień. Tym bardziej, że jak kopie w łożysko, to nie czuć tak tego. Przez te robaki w materacu miałam w nocy koszmar, że zrobiła mi się dziura na wylot w szyi i były w niej robaki. Pomyślałam, że muszę w końcu coś zrobić z tym i zaczęłam je wyciągać i.. wyciągałam frytki. Na koniec popsikałam octaniseptem i prawie się zrosła rana.... to był pierwszy i ostatni raz z taką ilością cukru przed snem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Zakorzenienie
|
na wizycie mam zawsze 1kg więcej, ale to przez to że w ubraniu, butach i po południu
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() też idę dzisaj na czyszczenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zadomowienie
|
Ja 3 tyg temu miałam +10
![]() ![]() Myboy, my z prawie identycznymi wymiarami początkowymi idziemy prawie równo ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem ile mam kg
![]() Ściągnęłam jakiś czas temu ćwiczenia ale jak trochę pocwicze to twardnieje mi brzuch.. Posprzątałam sobie i teraz bycze się.. Za dwie godz idę po blanke i do dentysty ją zapisać. Tak pięknie dziś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.