Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-25, 06:28   #4231
Domincia_1987
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

Masija dzieki
Ja generalnie póki co wciąż pracuje i nie chciała bym rezygnować z pracy, szczególnie, że mam siedzącą Postaram się trochę zwolnić
Co do wagi to ja generalnie wiem z czego tyje bo widzę, że sobie za dużo odpuszczam i tłuszcz na moim brzuchu jest widoczny, ginka powiedziała mi coś w takim stylu "Teraz może nie myślisz o dodatkowych kg, ale za rok pomyślisz sobie a czemu ja się bardziej nie pilnowałam" - szczerze trafiło to do mnie szczególnie, że wiem, że Malutka nie potrzebuje tych moich dodatkowych kg

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 06:31   #4232
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Masija dzieki
Ja generalnie póki co wciąż pracuje i nie chciała bym rezygnować z pracy, szczególnie, że mam siedzącą Postaram się trochę zwolnić
Co do wagi to ja generalnie wiem z czego tyje bo widzę, że sobie za dużo odpuszczam i tłuszcz na moim brzuchu jest widoczny, ginka powiedziała mi coś w takim stylu "Teraz może nie myślisz o dodatkowych kg, ale za rok pomyślisz sobie a czemu ja się bardziej nie pilnowałam" - szczerze trafiło to do mnie szczególnie, że wiem, że Malutka nie potrzebuje tych moich dodatkowych kg
Fajny tekst... mobilizujący

A mój lekarz taka *upa że mnie nawet nie waży

Podziwiam Cię, że dajesz radę Ale jak się dobrze czujesz to czemu nie
Ale i tak się oszczędzaj. Mimo wszystko nie ma żartów
A długo zamierzasz pracować?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 06:39   #4233
Domincia_1987
Zadomowienie

Szczerze tekst pani doktor bardzo mnie zmotywował, nawet Tż po cichu powiedziała, że ma się za mnie wziąść i pilnować bo to wszystko tylko dla dobra a nie z jakieś złośliwości
Pracować chciałam w sumie do końca, teraz zobaczymy jak będzie, ale z tą pracą to też tak jest pół na pół bo pracuje w rodzinnej firmie, teraz tylko praca przy kompie, jestem w pracy teraz tak od 7 do 13, wiem co mam zrobić więc nikt mnie nie kontroluje i ogólnie sielanka Myśle, że gdyby szyjka była rzeczywiście bardzo krótka to kazała by pessar założyc, zobaczymy co powie za miesiąc na kolejnej wizycie

Masija no to nie zazdroszczę takiego snu, mi się też głupoty śniły ale u mnie to raczej stres spowodował

Jedna z wielu
Stary 2015-03-25, 07:57   #4234
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Któraś szukała ochraniacza w chmurki? mnóstwo chmurek do wyboru
http://nietuzinkowo.pl/dla-dziecka/o...e-z-minky.html
Dziękuję, że pamiętałaś!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 07:59   #4235
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny!
Ale się objadam ciastami od wczoraj... Na śniadanie wczoraj ciasta (urodzinowe), po południu ciasta, dziś na śniadanie znów ciasta (imieninowe cioci) już mam dość bleee

A ja mam mętlik w głowie z tymi materacami Zdecydowałam, że gryki nie kupię, to teraz mam dylemat czy sam lateksowy czy lateks-kokos
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 08:10   #4236
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Masija dzieki
Dużo czasu już nie pozostało do porodu to faktycznie lepiej się troche przypilnować co by później nie pluć sobie w brodę. Z drugiej strony koleżanka z pracy przytyła 26kg! i jak wróciła po roku to nic nie było widać
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 08:14   #4237
Charlotta83
Rozeznanie

Hej mamuski!Witam sie w 31 tygodniu i trzymam kciuki za wszystkie wizyty, a takze gratuluje tych odbytychMnie dzis Jasiek tak kopnal w zebro/watrobe, ze az mi sie gwiazdki przed oczami pojawily...Do tej pory rabal w pecherz, teraz mam nowa atrakcje�� Bylam wczoraj na wykbadach w szkole rodzenia i polozna powiedziala, ze Octenisept absolutnie nie piecze, bo nie jest na spirytusie.Sprawdzilam-prawda
Kupilam materac gryczano-kokosowo-piankowy.
Na plusie mam 4kg, ale to zasluga diety cukrzycowej.Gdybym mogla jesc tak jak chce, byloby o wieeele wiecej ☺
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")

Edytowane przez Charlotta83
Czas edycji: 2015-03-25 o 08:17
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-25, 08:20   #4238
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny!
Ale się objadam ciastami od wczoraj... Na śniadanie wczoraj ciasta (urodzinowe), po południu ciasta, dziś na śniadanie znów ciasta (imieninowe cioci) już mam dość bleee

A ja mam mętlik w głowie z tymi materacami Zdecydowałam, że gryki nie kupię, to teraz mam dylemat czy sam lateksowy czy lateks-kokos
Z tego co się zorientowałam to sam lateks są droższe. Ja wzięłam z kokosem, na początek będzie spała na twardszym kokosie a potem przełożę na lateks

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Dużo czasu już nie pozostało do porodu to faktycznie lepiej się troche przypilnować co by później nie pluć sobie w brodę. Z drugiej strony koleżanka z pracy przytyła 26kg! i jak wróciła po roku to nic nie było widać
Moja koleżanka przytyła 30 kg. Ale faktycznie była wielka, strasznie napuchła, miała ogromne uda i tyłek. Po porodzi poszła do dietetyczki i była na diecie i schudła bardzo. W ciągu roku zrzuciła naprawdę dużo, teraz jest jak przed porodem niemalże.
Stary 2015-03-25, 08:22   #4239
201710041131
Konto usunięte

Domincia mega motywujące, mnie tak Tż motywuje, ciągle mi wymyśla ćwiczenia, jest mi mega fajnie, bo wkurza mnie niesamowicie gadanie np. babci "jedz jedz, teraz musisz trochę przytyć, żeby dziecko rosło" co najmniej jakby żywiło się moim cellulitem

Charlotta
popsikałaś psioche?
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 08:25   #4240
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze tekst pani doktor bardzo mnie zmotywował, nawet Tż po cichu powiedziała, że ma się za mnie wziąść i pilnować bo to wszystko tylko dla dobra a nie z jakieś złośliwości
Pracować chciałam w sumie do końca, teraz zobaczymy jak będzie, ale z tą pracą to też tak jest pół na pół bo pracuje w rodzinnej firmie, teraz tylko praca przy kompie, jestem w pracy teraz tak od 7 do 13, wiem co mam zrobić więc nikt mnie nie kontroluje i ogólnie sielanka Myśle, że gdyby szyjka była rzeczywiście bardzo krótka to kazała by pessar założyc, zobaczymy co powie za miesiąc na kolejnej wizycie

Masija no to nie zazdroszczę takiego snu, mi się też głupoty śniły ale u mnie to raczej stres spowodował
A to taka praca fajna
Szczerze mówiąc to fajnie, że tak powiedziała. Tzn. ja bym chciała usłyszeć coś takiego, bez złośliwości i w dobrej wierze

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny!

Mam ten sam problem teraz. Lateks czy lateks z kokosem..
Zastanawiam się nad tymi: http://www.materacetanie.pl/pl/mater...kowy-maja.html
http://www.materacetanie.pl/pl/vitma...coco-baby.html
http://www.materacetanie.pl/pl/mater...owy-gucio.html ten jest najtańszy, najzwyklejszy...
Sama nie wiem.

Kurde, dziewczyny zaczynam trochę świrować.
Nie czuję ruchów małej. Tzn. czuję czasami tj. kopniaki do środka, w narządy. Czasami czuję jak się wypina do ściany brzucha, czuję twardość jakby główkę wystawiała ale takich zwykłych kopniaków blisko skóry nie..
Jeszcze coś mnie zaczęło kłuć koło pępka, systematycznie, jakby mi ktoś igłę wbijał.

Stary 2015-03-25, 08:30   #4241
Cos_
Zakorzenienie

Kaja co ta Makaszka sobie mysli
Masija jak juz dzidziis wiekszy to ruchow moze byc mniej bo ma mniej miejsca. Kolo pepka tez mnie kluje i zastanawiam sie od czego bo to wlasnie takie uczucie jakby ktos szpilki mi wbijal.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-25, 08:35   #4242
Millygirl
Zadomowienie

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytujace

Domincia, mimo wszystko staraj sie oszczedzac,skracajaca szyjka to nie przelewki.

Sprzatam od rana. Przegladam swoje ciuchy i chce cos wywiezc do rodzicow na przechowanie, zeby troche miejsca zwolnic dla malej.
Jeszcze tylko kilka miesiecy i wyprowadzka

I w koncu udalo mi sie tak zbilansowac sniadanie zeby cukier po nim nie byl w kosmos zamiast 140 w koncu bylo 121 czyli prawie w normie
Poza wynikami po sniadaniu cukier po posilkach i na czczo jest w normie wiec mam nadzieje ze obejdzie sie bez insuliny
Stary 2015-03-25, 08:37   #4243
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
A to taka praca fajna
Szczerze mówiąc to fajnie, że tak powiedziała. Tzn. ja bym chciała usłyszeć coś takiego, bez złośliwości i w dobrej wierze

http://www.materacetanie.pl/pl/mater...owy-gucio.html ten jest najtańszy, najzwyklejszy...
Sama nie wiem.

Nie czuję ruchów małej. Tzn. czuję czasami tj. kopniaki do środka, w narządy. Czasami czuję jak się wypina do ściany brzucha, czuję twardość jakby główkę wystawiała ale takich zwykłych kopniaków blisko skóry nie..
Jeszcze coś mnie zaczęło kłuć koło pępka, systematycznie, jakby mi ktoś igłę wbijał.
Masija, ja mam tak raz na jakiś czas, że przez 2-4 dni nie czuję jej na zewnątrz, że jak przyłożysz rękę to nie jesteś w stanie wyczuć ruchów a w środku czuję pukanie. Tak jakby ewidentnie kopała gdzieś w środek, nie martw się
Stary 2015-03-25, 08:38   #4244
Millygirl
Zadomowienie

Masija, ale jakies ruchy czujesz.. Dziecię się inaczej ulozylo.
Tez tak mam od jakiegos czasu. Jeszcze maja miejsce w brzuchach to sie wiwrca
Stary 2015-03-25, 08:38   #4245
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Sama nie wiem.

Ja myślę nad tym: http://allegro.pl/dwustronny-zdrowy-...149703050.html
Sam lateksowy też jest u tego sprzedającego, tylko 10 zł taniej. Tak czytam opinie i chyba wybiorę ten z matą kokosową, niektórzy piszą że sam lateksowy (akurat ten konkretny) nie jest średnio twardy tylko miękki, więc na pierwsze 9 m-cy byłby kokos, a później lateks. I tak chyba zrobię bo już mam dość tego mętliku...

Co do ruchów to ja miałam taką schizę w zeszły weekend - nagle Mały zaczął się jakby mniej ruszać, nie było porannej ani wieczornej imprezy, po prostu jakieś pojedyncze kopniaki.
I chyba to jest normalne, Maluchy mają już mało miejsca i dlatego nie ma takich mega ruchów jak wcześniej, teraz jak przywali to konkretnie Też miałam takie jakby kłucia koło pępka jakiś czas temu, a teraz takie kłucia czuję pod żebrami
Stary 2015-03-25, 08:39   #4246
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Kaja co ta Makaszka sobie mysli
Masija jak juz dzidziis wiekszy to ruchow moze byc mniej bo ma mniej miejsca. Kolo pepka tez mnie kluje i zastanawiam sie od czego bo to wlasnie takie uczucie jakby ktos szpilki mi wbijal.
Możliwe, tylko że 2 dni temu szalała jak oszalała a teraz...

Dokładnie. To takie dziwne, miarowe kłucie..
Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Masija, ja mam tak raz na jakiś czas, że przez 2-4 dni nie czuję jej na zewnątrz, że jak przyłożysz rękę to nie jesteś w stanie wyczuć ruchów a w środku czuję pukanie. Tak jakby ewidentnie kopała gdzieś w środek, nie martw się
Ech, dziewczyny stresuję się.. Wiem, że to może być nic ale wiecie jakie myśli czasami przychodzą. Tym bardziej, że tak długiej przerwy w jej kopaniu nie miałam dawno, praktycznie wcale.

Milly,Ilonus
pewnie macie rację Tylko to takie dziwne uczucie jak nic Cię nie kopie. I od razu głupie myśli..

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-03-25 o 08:41
Stary 2015-03-25, 08:44   #4247
Cos_
Zakorzenienie

No domyslam sie ze wtedy nachodza najczarniejsze mysli. Popukaj ja delikatnie palcem i przyloz reke moze sie rusza ale tak delikatnie ze nie czujesz.
Stary 2015-03-25, 08:46   #4248
Domincia_1987
Zadomowienie

Szuu no to fajnie, że Tż tak Cię motywuje szczerze Ci powiem, że widać po Tobie, że dbasz o ciało
Ja generalnie potrzebuje zazwyczaj dosadnej motywacji, ale powiedzianej w normalny, ludzki sposób

Dziewczyny widzę, że myślice nad materacami, ja już kupiłam, ale wczoraj na sr babeczka mówiła, że najważniejsze żeby był stosunkowo twardy by dziecko nie wpadało w niego

Jedna z wielu
Stary 2015-03-25, 08:54   #4249
myboyismine
Zakorzenienie

dzien dobry

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Domincia mega motywujące, mnie tak Tż motywuje, ciągle mi wymyśla ćwiczenia, jest mi mega fajnie, bo wkurza mnie niesamowicie gadanie np. babci "jedz jedz, teraz musisz trochę przytyć, żeby dziecko rosło" co najmniej jakby żywiło się moim cellulitem

Charlotta
popsikałaś psioche?
a co ćwiczysz?? też coś chciałabym

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
A ja się wcale nie oszczędzam ze słodyczami... mam ochotę to jem
a coo tylko u ciebie coś waga nie rośnie

Cytat:
Dominicia super, że z małą wszystko ok A szyjką się nie martw-leż dużo i oszczędzaj się Teraz już będzie tylko z górki

Kurcze, ja już przytyłam 14 i jestem delikatnie załamana.
Chociaż wszyscy mi mówią, że nie widać tego po mnie, bo poważnie-co mi wywaliło to brzuch i biust.
No ale to już tyle kg.. Nie wiem dalej czemu tak tyję. I to już nawet nie chodzi mi o kg do zrzucenia po ciąży tylko czy to będzie w jakimś stopniu niebezpieczne za bardzo dla małej i dla mnie

A jaki miałam sen:/
Śniło mi się, że miałam karmić małą 1 raz.
Patrzę mleko samo leci no to ok. Mała chce ciągnąć ale nie ma mleka. Przystawiam do drugiej piersi, też nie ma.
Odstawiłam małą, patrzę na biust a tam sama fontanna leci na wszystkie strony jak z węża..
No to dawaj małą. Mała zaczyna ciągnąć a tu 0 mleka.. i tak w koło..
W końcu zaczęłam sama wyciskać to mleko a tu naglę patrzę, że mi brodawka cała czarna się zrobiła i odpadła.. i zostałam z całym białym cycem...

I ja w ryk bo jak ja będę karmiła jak nie mam sutka...

Obudziłam się taka spanikowana, że aż tż mnie musiał uspokajać....
przynajmniej tego nie widać u Ciebie mnie nikt tak nie mówi

co za sen

ja pooglądałam ostatnio m jak miłość (z nudów ) i śniło mi się, że niemal nie skończyłam jak Kasia (?)
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-25, 08:58   #4250
TinaNeko
Raczkowanie

A ja zaraz zbieram sie na autobus. Do przejscia mam okolo 2 km i to samo do szpitala potem na badania... mam nadzieje ze mnie nie zostawi teraz na zastrzyki tylko dopiero po swietach
TinaNeko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 09:00   #4251
Princesika
Zakorzenienie

A ja przytyłam 4 kg na razie, nie mogę przekroczyć 10 kg ale nie powinnam przekroczyć 8 kg

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Ja czasem ćwiczę mięśnie tyłka i trochę uda. Ale jakaś systematyczna to nie jestem
Stary 2015-03-25, 09:02   #4252
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
A ja przytyłam 4 kg na razie, nie mogę przekroczyć 10 kg ale nie powinnam przekroczyć 8 kg

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Ja czasem ćwiczę mięśnie tyłka i trochę uda. Ale jakaś systematyczna to nie jestem

dlaczego nie mozesz przekroczyć 10??

jak Wy to robicie, że tak mało kg na plusie?? dzisiaj zważyłam sie i mam +9,7 kg i tak się cieszę, bo spodziewałam sie wiecej
Stary 2015-03-25, 09:02   #4253
Domincia_1987
Zadomowienie

Princeska a czemu nie możesz przekroczyć 10kg?? W sumie jeśli dopiero przytłaś 4kg to na pewno Ci się uda nie przekroczyć granicy wagi <kciuki>

Jedna z wielu
Stary 2015-03-25, 09:02   #4254
TinaNeko
Raczkowanie

Cytat:

Ja dowiem sie po wizycie ile mi kg przyszlo.
TinaNeko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 09:03   #4255
Marei
Zakorzenienie

Hej

Masija nie martw się, jakieś ruchy są. Też parę dni temu tak miałam, a później znowu się wiercił. To ponoć normalne, bo znajoma mówiła, że też tak było. Gorzej jak w ogóle się nie rusza cały dzień. Tym bardziej, że jak kopie w łożysko, to nie czuć tak tego.

Przez te robaki w materacu miałam w nocy koszmar, że zrobiła mi się dziura na wylot w szyi i były w niej robaki. Pomyślałam, że muszę w końcu coś zrobić z tym i zaczęłam je wyciągać i.. wyciągałam frytki. Na koniec popsikałam octaniseptem i prawie się zrosła rana.... to był pierwszy i ostatni raz z taką ilością cukru przed snem.
Stary 2015-03-25, 09:10   #4256
myboyismine
Zakorzenienie

na wizycie mam zawsze 1kg więcej, ale to przez to że w ubraniu, butach i po południu

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Wróciłam właśnie ze spotkania ze znajomymi z pracy. W jednym pubie mają ciekawy pomysł na przyciągnięcie klientów. We wtorki każdy koktail kosztuje tyle, ile oczek wyrzucisz na kostce. Normalnie są od 5 euro, nawet bezalkoholowe. I dzięki mojemu anty szczęściu w rzucaniu kostką wypiłam trzy koktajle za 5e teraz mały w brzuchu szaleje

A ja jutro mam dentystę boję się czyszczenia.
to masz szczęście

też idę dzisaj na czyszczenie
Stary 2015-03-25, 09:12   #4257
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Ja 3 tyg temu miałam +10 teraz wizyta w poniedziałek więc zobaczymy ile będzie, ale jak ważyłam się wczoraj w domu to było + 11 Myślę, że do +15 dobiję...

Myboy, my z prawie identycznymi wymiarami początkowymi idziemy prawie równo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-25, 09:17   #4258
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
dlaczego nie mozesz przekroczyć 10??

jak Wy to robicie, że tak mało kg na plusie?? dzisiaj zważyłam sie i mam +9,7 kg i tak się cieszę, bo spodziewałam sie wiecej
Cytat:
Princeska a czemu nie możesz przekroczyć 10kg?? W sumie jeśli dopiero przytłaś 4kg to na pewno Ci się uda nie przekroczyć granicy wagi <kciuki>
Bo ja przytyłam 8 kg w ciągu roku przed zajściem w ciążę. I tak naprawdę to liczy się to jako moja nadwaga. Więc teoretycznie powinnam w ciąży zrzucać tłuszcz a tyć tylko z kilogramów ciążowych

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Hej

Masija nie martw się, jakieś ruchy są. Też parę dni temu tak miałam, a później znowu się wiercił. To ponoć normalne, bo znajoma mówiła, że też tak było. Gorzej jak w ogóle się nie rusza cały dzień. Tym bardziej, że jak kopie w łożysko, to nie czuć tak tego.

Przez te robaki w materacu miałam w nocy koszmar, że zrobiła mi się dziura na wylot w szyi i były w niej robaki. Pomyślałam, że muszę w końcu coś zrobić z tym i zaczęłam je wyciągać i.. wyciągałam frytki. Na koniec popsikałam octaniseptem i prawie się zrosła rana.... to był pierwszy i ostatni raz z taką ilością cukru przed snem.
Stary 2015-03-25, 09:19   #4259
k a j a
Zakorzenienie

Ja nie wiem ile mam kg ostatnio miałam 7 :p

Ściągnęłam jakiś czas temu ćwiczenia ale jak trochę pocwicze to twardnieje mi brzuch..

Posprzątałam sobie i teraz bycze się.. Za dwie godz idę po blanke i do dentysty ją zapisać. Tak pięknie dziś

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 09:20   #4260
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Ja 3 tyg temu miałam +10 teraz wizyta w poniedziałek więc zobaczymy ile będzie, ale jak ważyłam się wczoraj w domu to było + 11 Myślę, że do +15 dobiję...

Myboy, my z prawie identycznymi wymiarami początkowymi idziemy prawie równo
faktycznie też tak kiedyś liczyłam, ze jakby tak dalej szło to do 15 powinnam dojść ale ile wyjdzie- to się okaże
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości