|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
cześć dziewczynki! Co wy nie tęsknicie za mną!? Zauważyłyście, że od madz10 z tp na 20.07 same dziewczynki na naszej liście, poza fantastką, która kończy naszą szanowną listę z synkiem?
Niezalogowana, gratuluje poznania płci. Ja jutro mam połówkowe i ciągle mam wątpliwości czy moja córka zostanie córką, choć lekarka wydawała się być pewna. Mam nadzieję, że jutro się upewnię na 100000000000000000000% Ale wizaż daje czasu ze zmianami :/ w telefonie mi nie działa apka, a wam?
|
#2012 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
No bardzo, nawet do ginekologa nie można spokojnie wyjść
![]() Cytat:
No to jedź, jedź moja mi na szczęście nic nie kupuje ![]() Cytat:
Cytat:
Wiesz, jak lecieliśmy w podróż poślubną, to moja teściowa jeszcze tydzień przed wylotem prosiła, syneczka by może został, bo w domu najbezpieczniej, a to samolotem podróż to już w ogóle niebezpiecznie, bo spadnie a syneczek się meldował telefonicznie codziennie - z Tunezji ![]() Cytat:
na przedostatniej wizycie też mi nie robiła USG i też mnie wtedy wkurzyła, potem zrobiła połówkowe i teraz znów nie. Chyba zacznę ściemniać, że się źle czuję a ja byłam ciekawa ile urosło i przybrało na wadze Na koniec kazała mi nie marudzić ![]() Powodzenia na wymazach ![]() Cytat:
że tak koniecznie musi z nim iść Cytat:
moja mama się pchała zawsze i jeszcze miała najwięcej do powiedzenia o np tym co mi dolega, to było strasznie męczące ![]() :brzyda l: teraz ma do mnie pretensje, że wszystkie jej koleżanki mogą sobie z córkami o wszystkim porozmawiać, a ona nie ![]() ![]() Cytat:
![]() Sesja do jakiegoś magazynu? ![]() Cytat:
Cytat:
na całe szczęście ![]() Cytat:
|
|
#2013 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby córeczka pozostała córeczką Cytat:
![]() Nie no moja to od razu badanie na fotelu, a później zawsze USG (jak sama twierdzi, to działa uspokajająco i na mamę i na nią samą, bo wie że wszystko ok) Z resztą ja bym bez USG nie wyszła - sama bym sobie zrobiła ![]() Ja już odliczam godziny do wizyty Choć czuję już wzrok gin na sobie, jak powiem ile sobie dowaliłam kg od ostatniej wizyty ![]() JEZUUUUUUUUUU ale wiatr dziś u nas :O na balkon się nie da wyjść!!!!
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-03-26 o 08:39 |
||
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Palinka o ktorej wizyta?
---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Tak sie zlozyla zez Betti chodzimy do jednej gin
|
|
#2015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dinuś jest przesłodki![]() A od wczoraj w Tchibo jest kolekcja dziecięca. Cenowo nie jest to jakaś okazja, ale jakościowo zawsze mają dobre rzeczy. Dzisiaj pójdę popatrzeć i może coś kupię.
|
|
#2016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja Gin z kolei każdej z pacjentek poświęca znacznie więcej czasu na wizytę i zawsze są opóźnienia Tak myślałam właśnie, a to ona ma takie dobre opinie, że do niej chodzicie mimo jej specyfiki?? Jest w jakimś szpitalu?
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w sumie ma dobre opinie, pracuje w szpitalu w ktorym chcemy rodzic, bylam w tym szpitalu wlasnie jak tylko widzi swoja pacjentke na oddzile zajmuje sie nia, o lazdej porze dnia i nocy mozna tez pisac dzwonic czy urlop czy nie a odpowie
|
|
#2018 |
|
Wtajemniczenie
|
Siema laski..
Ja byłam wczoraj na usg u tego "autorytetu" do którego kazał mi iść mój lekarz prowadzący. No i normalnie wyszłam z gabinetu mając łeb jak sklep. Otóż wg niego torbiele na nerce to nie są torbiele tylko powiększona miedniczka nerkowa i kielichy nerkowe. Bo zmierzył objętość tej torbieli na początku badania i pod koniec i wyszły różne wyniki co nie może mieć miejsca przy torbieli. Ona nie może się powiększać/zmniejszać w ciągu kilku minut. Na tym usg połówkowym podczas którego w ogóle wykryli tę wadę to lekarz na początku tez nie wiedział czy to miedniczka większa czy torbiel. Ale stweirdzil - torbiel, torbiel.. no to było, że torbiel. Dziwne, że w tym spzitalu co byłam na usg 2 marca, gdzie podobnież mają super sprzęt też stwierdzili, że to torbiele. No nic.. mam nadizeję, że jednak diagnoza wczorajsza lekarza się sprawdzi, ponieważ taka wada jest o wiele bardziej powszechna i jest możliwa do wyleczenia. Syn mojej szwagierki również miał problemy ze zbieraniem się moczu w nerce ale u niego było określone co jest przyczyną - zastawka cewki tylnej. Miał 2-3 zabiegi chirurgiczne i teraz ma 2 latka i jest wsio ok. Co jest u nas niewiadomo.. o ile jest cokolwiek.. wg lekarza wczorajszego to może być np. zwężony na jakimś odcinku moczowód. Kazał mi udać się do poradni wad wrodzonych bym była pod ich opieką. A by się tam dostać potrzebowałam skierowania. Więc jescze wczoraj zaliczyłam wizytę u lek. prowadzącego. Naczekałam się bo nie byłam zapisana, a było masę babek.. Jadę do tej poradni 31 marca we wtorek. Z tymże przyjmują od 10tej ale trzeba być też o 5 rano jużi koczować bo tam dzikie tłumy ![]() Mam przywieźć wszystkie badania i zobaczymy co mi powiedzą. Ciekawe czy jakies usg mi będą robic czy co... echhhhhhhhhhh szkoda gadać... już mam dość wszystkiego... nie potrafię tka beztrosko podchodzić do tej ciąży, już mnie nie interesuje wybieranie wózków itd. itp. nie wiem.. boję się strasznie co to będzie i generalnie do dupy ze wszystkim Co do wagi - jutro zaczynam 27 tydzień i jestem 8 kilo do przodu ale wpierniczam słodkie jak oszalała. |
|
|
|
#2019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mojej wizyta z USG to koszt 140zł (połówkowe prawie godzinne 220zł) Moja też zawsze pod telefonem, tylko ona nie przyjmuje w żadnym szpitalu, ale stwierdziłam, że i tak muszą mi gdzieś poród przyjąć ![]() A czy będzie moja gin i czy inny boleć będzie tak samo
|
|
|
#2020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A maz mial sesje do projektu tego fotografa akurat. A co do usg na wizytach, to mi nie zawsze robi moj gin usg. Zawsze bada na samolocie i sprawdza bicie serduszka, ale usg nie zawsze. Ale jakos mi to bardzo nie przeszkadza. Bo sama jakos tak mysle, ze nie ma co przesadzac, a zawsze to sa ultradzwieki... |
|
|
|
|
#2021 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie no, tak to ponoc jest ok, tylko nie wiem czy z braku czasu czy z lenistwa sie tak zachowuje?!
|
|
#2022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, na polowkowe do innego gina mnie wyslala wiec nie wiem ile ona bieze, a genetyczne zrobila mi w szpitalu---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Betti nie odpowoedzialas mi?? ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, dalej nie mogę zacytować
w każdym razie zestaw z dinusiem piękny ![]() Sarrai nie napiszę, żebys się nie denerwowała, bo wiem, że to niemożliwe, sama jestem panikarą i najdrobniejsze odchylenie już mnie czasem doprowadza do szału w każdym razie postaraj się sobie wyszukać jakieś zajecia, poczytaj cos, żebyś za dużo nie miałą czasu na myślenie a tak w ogóle to witam sie z poranną kawką i uwaga, dziś jadę do biblioteki! haha sukces! ![]()
|
|
#2024 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1 który "zrobił" nam Frania (ale on prowadzi ciąże max do 3 miesiąca z racji wielu wielu pacjentek z problemami) 2 którego polecały mi koleżanki (chłop a dobrze przed 70, a jego MAMA robiła w gabinecie obok cytologie 3 to właśnie obecna Gin u której leczyłam się wcześniej i to jest strzał w 10
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle opowiem Wam, jak mój tż sie wczuł w role taty
![]() razem sobie co tydzień czytamy o rozwoju dziecka w kolejnym tygodniu ciaży. Myślałam, że on to czyta, bo czyta, ale za duzo z tego nie wynosi, a jednak... wczoraj pokazałam mu zdjecie kilkudniowego synka znajomej. Mały miał na głowie dużo długich włosków i mówie do tża "patrz jakie on ma fajne włoski" a tż do mnie na to "nie, to nie są włosy, to jest meszek płodowy" mądraliński sie znalazł haha
|
|
#2026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2027 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, wkońcu dołączam się do odpczywających już mamusiek - wczoraj zakończyłam pracę
Tak się zastanawiam jakby ten super wolny pierwszy dzień uczcić no bo masaż u tż mam już zamowiony ![]() Ostatanio dziwiłam sie, że jeszcze dobrze się czuje i nic mi nie dolega no ale wkońcu musialo się to zmienić, zaczęły mnie boleć i puchnąć kostki ... Szczególnie wieczorem, tak mnie rwie, wrrrr, i dziwne rzeczy się dzieją od 2 tyg nie przytyłam ani grama
|
#2028 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby ta wczorajsza diagnoza faktycznie się sprawdziła, a jeszcze lepiej, żeby wszystko było w porządku Nie dziwię Ci się, że masz kiepski nastrój, takie wieści nigdy nie budują. Ale głowa do góry i uśmiechnij się bo dzieciątko czuje Twoje nastroje ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#2029 |
|
Zadomowienie
|
agunineczka - mi też zepsułaś cytowanie chyba...przed chwilą mi się udało, a teraz pusta biała strona
|
#2030 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wow, to super
|
|
#2031 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U tej naszej rodzila moja kolezanka z pracy, dlatego tez w sumie u niej zostalam Cytat:
a jak bede puchla w czerwcu to sie kaze cala obkleic ![]() Nawet jak bylam wczoraj u gin to powiedziala, ze dobrze, ze mam. Mi w sumie tez nie przeszkadza, ze nie mam zawsze tego USG, ale 5min wizyta za 150zl i to ze o wszystko musze sama zapytac i drazyc (a nie musze wiedziec). Cytat:
![]() Ja to USG w 13tyg mialam na prostej, tam mi dala skierowanie, ale ja mam lekko obciazony wywiad ![]() Cos przegapilam???
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taa przegapilas bedzie ta kawa? O 14pod gornym wejsciem korony?
|
|
|
#2034 |
|
Zadomowienie
|
agunineczka - ale mi przed chwilą działało,a teraz już nie.... wysłałam im swoją uwagę - skoro mi się wyświetla taka zakładka
może też spróbuj, będzie nas dwie, a w kupie siła
|
#2035 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
|
|
|
|
#2036 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dzisiaj mam też szkołę rodzenia - ciekawe o czym bedzie
|
||
|
|
|
#2037 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też póki co nie działa cytowanie
|
|
|
|
#2038 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja przyjaciolka ze swojego byla bardzo niezadowolona, miala ciezki porod nawet sie nie zainteresowal, ordynator bierze 300zl za wizyte dlatego ona Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale mialam pytac o to samo To 14 pod gornym piznam Cie
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

a syneczek się meldował telefonicznie codziennie - z Tunezji 

żeby córeczka pozostała córeczką
Choć czuję już wzrok gin na sobie, jak powiem ile sobie dowaliłam kg od ostatniej wizyty